Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
Veron #257639 üzenetére
Komfortban nálam egyszer sem okozott gondott, kisebb óráknál érzetre fel sem tűnik, hogy nem szűkül. Ilyen volt pl. a Dagaz Thundebolt (de lehet csalnak az emlékeim) és az SNK809K1 is. Esztétikai szempontból lehet zavaró, de az SNK 18 millis szíjánál ez sem gond, a 20 millinél már kicsit feltűnőbb. De a szövetszíjaim sem szűkülnek, szal el lehet ezt viselni.
-
No.01
addikt
válasz
Veron #257639 üzenetére
Kicsit tulzok, de en meg ezert nem dobtam be a kosarba... Mar probaltam es azonnal feltunt sajna. Igazabol a szij egy szinten van a CW-m szijjaval ami inkabba dicseret a CW-nek.
Viszont egy 5 perces proba lehet nem eleg arra, h ezt valoban leteszteld... Viszont azert a penzert amit kernek erte ez igazabol valoban elvarhato lenne. (na meg a csatt is lehetne jobb a mikro allitasrol mar nem is beszelve) -
LimaBravo69
tag
válasz
Veron #257631 üzenetére
hát ja, ez van
Nagyapámnak réges-régen volt egy Angelus kronója. Nagyon régen volt mindez, szóval inkább csak emlékképeim vannak róla, de a márkanév valahogy beragadt.
Rákerestem a márkára, és találtam egy modellt, ami szerintem az lehetett.
Megdöbbenve láttam az árát, több mint egy misiért fellelhető belőle 1-2 darab.Sajnos nagyapám már közel 30 éve nincs velünk, az óra sorsáról fogalmam sincs. A Longines modelljei emlékeztetnek erre az órára, szóval nálam erős a nosztalgia faktor is, hiába nem ugyanarról a gyártóról beszélünk.
-
rbalint88
addikt
válasz
Veron #257631 üzenetére
Igen, 40-es a legkisebb
Kar erte, felesegemnek is ugy kerestem orat, hogy lehetoleg kvarc, de mp mutato nelkul. Sajnos ferfi oraban annyira nem jellemzo, pedig szerintem ez a GS stilus pont elbirna par olyan modellt.
Es bar nekem vastag csuklom van, de igy is azt mondom, hogy lehetne tobb kis atmeroju ferfi modell. Egyebkent 36-os datejustot/op-t probaltad mar? -
rbalint88
addikt
válasz
Veron #257614 üzenetére
A GS-bol a spring drive
A kvarc szerkezettel nincs bajom, de mar zavar a masodpercenkent ugro mutato
nekem a Spirit egy sokkal olcsobb oranak tunik a GS mellett, mondjuk a femszijon meg egy kicsit torpolhettek volna. Ja es a spring drive-oson ott a jarastartalek kijelzo, hogy ne legyen olyan uncsi/letisztult
-
-Ben-
veterán
válasz
Veron #257614 üzenetére
Ugyan az SBGX-et nem fogtam a kezemben, viszont az SBGP-t ismerem….
A GS-t választanám. Ízlés kérdése, de a Spirit nekem túlságosan “tompa”. A GS elképesztően játszik a fényekkel, a sötétkék számlappal szerelt pedig még a feketénél is szebb. Az sem mellékes, hogy a GS nem igényel komolyabb szervizt, 3 évente egy gyors elemcsere és mehet minden tovább.
(Egyébként az említett SBGP 2 év alatt mindössze 7 másodpercet sietett, ami azért nem semmi….)Szerk.: Az viszont igaz, hogy a GS sokaknak túlságosan egyszerű. Nekem pont ezért tetszik, míg másoknak pont ezért nem…
-
bigmasterg
addikt
válasz
Veron #257537 üzenetére
Az aq4030 viszont full lume-os.
De itt van pár kép GS-ek mellett az AQ4080-ról.
Since both the G.S. and “The Citizen” are almost identically sized, they wear amazingly on the wrists of both men and women. Fitted around the wrist, the Citizen’s lug to lug of 44mm does not seem to be smaller than the 45mm of the G.S., thanks to the beefier-looking lugs. That said, both feel versatile and elegant on any wrist, the quintessential wearing experience for a “unisex” appeal. This is further amplified by the 10mm slimness thanks to the quartz calibers, allowing one to fit within the shirt cuff or a long-sleeve with ease
AQ4080-52L (left) and SBGV225 (right) -
-
BAti77
aktív tag
válasz
Veron #257026 üzenetére
Az új BB36 a kereszthidas Kenissi MT5400 werkkel a legkomolyabb (és egyben a legdrágább is) a nézegetett órákból.
A 40 mm Longines Spirit tényleg kicsit nagynak tűnik a hosszú tokfüleivel a kezeden. Viszont a 37 mm-es szerintem jól állna rajtad.
Én a Sellitás ML Aikon-t hanyagolnám, hacsak nem nagy a szerelem.
A Mido meg egy mutatós, olcsóbb alternatíva, de a Longines és a Tudor is picit magasabb szint. Jubilálni, hosszútávra inkább azokból választanék... -
BAti77
aktív tag
válasz
Veron #256966 üzenetére
Én nem vetném el a Tudor-t sem végleg a jövőben, mert elkezdték kivezetni a Sellitát és úgy néz ki, csak "saját" Kenissi werkek lesznek bennük.
A Longines féle L888 (ETA A31.Lxx) szerkezetet bátran ajánlom. Nekem csak jó tapasztalatom van vele az LLD-ben. A Spirit meg ráadásul az L888.4-es variánst kapta, ami szilícium hajszálrugós és COSC.fagyalllo
Lecserélték, most jött ki az új BB széria. -
BAti77
aktív tag
válasz
Veron #256951 üzenetére
A Tudor T600 ma már kizárólag Sellita SW200 alapú szerkezet. A Tudor 2824-et váltotta, mivel a Swatch Group leállt az ETA werkek beszállításával a Tudornak (2021 első felében voltak az utolsó ilyen szerkezettel szerelt darabok) és kellett egy új megnevezés a két hasonló werkre. Azt nem tudom, hogy belenyúltak e annyira az SW200-ba, mint anno az ETA 2824-be...
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Veron #256796 üzenetére
Szvsz Temzét lehet rekeszteni a CW limitáltakkal. Mindig lesz egy újabb "zöld". Ez nekem mínusz.
Ha valaki rápillant a Longines oldalára nem lesz nehéz észrevenni ,hogy a Longines szépen csendben kaszálta a VHP vonalat. Egy-két év alatt kiszárad a bolti készlet és akkor a VHP lesz egyre "limitáltabb". Én emiatt inkább a VHP felé hajlok. Bár koronáról is tökéletesen állítható, de én a GMT verziót már nem hajtanám. Ki tudja meddig lesz frissítve a "villantós" app és hogy támogatni fogják-e az újabb telefonok. -
Veron
addikt
válasz
Veron #256699 üzenetére
Nem igaz! Ez a Ball úgy beette magát az agyamba, mint szú a fába. Volt valakinek Ballja amúgy? Szívesen meghallhatnám a véleményeket.
Egy CW-hez képest megér vajon 2,5x felárat a COSC ETA werk, trícium cső, faraday-kalitka és 904L acél tok?
De egy Aikonhoz képest is +20% felár. -
dzsi23
addikt
válasz
Veron #256676 üzenetére
Tök jó a szivárványos világítás, és mintha a kicsi percindexek alatt (a számlap alatt) is lenne trícium, ez is tök jó. Nagyon tetszik a két ötlet, csak pont ezeken buknak el ezek a Ballok.
Gyári képen tök jól néz ki.
De videón gyengusz a megvalósítás. A percindexek alig látszanak, a szivárványból pedig szintén alig látszik némelyik szín.
(Ezek a 40 millis verziók, az első nem szivárványos, a percindexek miatt raktam be, a másodikon pedig nincs percindex világítás, azt a szivárvány miatt raktam be.) -
SOAD19
addikt
válasz
Veron #256676 üzenetére
Fénylik mint Salamon töke, nincs rajta koronavédő, a márka neve labdát jelent magyarul. Tudok én kukacoskodni.
Más: Múltkor belefutottam, ebbe a CW szíjba, és igencsak beleszerettem. Elkezdtem nézelődni, hogy emberibb áron (15-20k) honnan lehetne beszerezni. Nos, nem nagyon találtam. Párat leltem a zuludiver, Watchgecko oldalán, de mindkettőnél még 25 euró pluszban a szállítási ktg. Így ez a legolcsóbb, ami tetszene is 25k: [link]
Az Eu-ban van olyan webshop, ami minőségibb, ehhez hasonló sailcloth szerű szíjakat árul? A Hirshnél találtam kettőt, de azok is 28k: [link] [link]
-
dzsi23
addikt
válasz
Veron #256642 üzenetére
3.: Könnyebb a szíjcsere, de engem jobban zavar a pöcök jelenléte, mint amennyire hasznos.
+1: Jól néz ki, de nekem egy belső AR réteg bőven elég, az is sokat dob a látványon, és az biztos nem karcolódik. De nem kizáró ok nálam, ha kívül is van."nem állítható csat"
Érdekes, hogy ez nem került be a videóba, csak az, hogy "nincs gyorsállítás", pedig az tényleg bosszantóbb, amikor állítani sem lehet, mint az, amikor csak "lassan" lehet.
Mellesleg gyorsállítás nélkül kisebb tud lenni a csat, szal részemről legyen állítható, de nem kell gyorsállítás. A Tisellemen volt gyorsállítás, és egyszer használtam: amikor megvettem... felesleges.
"páratlan lug width"
Ez viszont bekerült a videóba, és tényleg eltűnhetne már. A Citizen rendszeresen elköveti ezt a bűnt, és sajnos nem az egyetlen."3 ATM alatti vízállóság"
Létezik ilyen óra? (30+ éves és kínai zsákbamacska órákon kívül.)
-
dzsi23
addikt
válasz
Veron #256599 üzenetére
"bullshit"
Igen, én is így értettem, de azt írtad, ne nevessünk hangosan.
Engem zavart, hogy hangosan pörgött a rotor akkor is, amikor csak lehajoltam bekötni a cipőmet, de elvoltam vele. Ha sokkal hangosabb, az kellemetlen lehet, de ahogy fentebb is írtam, Miyota és Miyota között is van különbség, szal nem feltétlenül vészes, hogy az LJP hangosabb valamelyiknél (lehet, hogy egy másiknál nem).
-
dzsi23
addikt
válasz
Veron #256596 üzenetére
Érdekes elmélet.
Nálam a 9-es Miyoták voltak kicsit zavaróan hangosak, de nem minden órában ugyanannyira; erősen befolyásolta a tokozás, ahogy fagyalllo is írta. Annyira nem zavart a dolog, hogy megváljak tőlük. Persze, már megváltam tőlük, de nem emiatt.
Téged nagyon zavar? -
andrew01
tag
válasz
Veron #255643 üzenetére
Én is most rakok össze custom órát és belefutottam egy nem túl szép, de rózsaszín mutató készletbe
-
-
fagyalllo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest