- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sungoo #199950 üzenetére
Nekem a Porsche Orfina jut erről eszembe.
Vagy ahogy Fagyállo is betöltő a Sinn-t.
A Fossil nem az a kategória.
Továbbra is tetszik az acélos nem fekete.
Már van itthon egy kvarc, így ezt most kihagyom.
Szerintem rendben van az óra. Szép kis visszautalás az korai kvarcokra.
Ha már homázs, akkor továbbra is az Orosz Strela... -
Fall-N
veterán
válasz
Sungoo #199877 üzenetére
Lehet van alapja, de nem általános az biztos. Főleg, hogy a kínaiak is már felnőttek a feladathoz (lásd Sea-Gull, Dixmont stb.)
Szerintem arra értette, hogy a régi olcsó mechanikus órák is tartósak voltak (lásd. Doxa, Poljot, Wostok, többi orosz márka stb.), most meg ahogy írták előttem ott a Powermatic, a Swatch "egyszer használatos" werkjei, amik biztos nem bírják majd 40 - 50 évig.
De ha megnézzük a Seiko első (Astron) kvarc szerkezetét, az is igényesebb volt, mint a mostani műanyag fogaskerekes vackok.
-
hallador
addikt
válasz
Sungoo #199376 üzenetére
Na látod te is csak kötekszel, de én ilyet nem írtam sőt azt írtam mindenhol, hogy 6 évente takarítani olajozni kell. Hagy ne kelljen minden szavamat magyarázni... Értem, hogy itt sokan ebből élnek... De ez az ő bajuk az enyém, hogy nekem ennyit nem érne...
(#199374) fagyalllo
Köszönöm.
(#199375) FLx
Köszönöm, ezt valóban nem tudtam, ezt továbbadom a tulajnak, hasznos infó.
-
hallador
addikt
válasz
Sungoo #199356 üzenetére
Az, hogy automata, már megpecsételi egy óra javításának az árát. Ott a fentebb emlegetett PR50-es Tissot esete amire 10 évente elvárhatóan rá kell költeni az óra eredeti árát. A Seiko ennél olcsóbb lenne ami automata? Nem hiszem, hogy sokkal olcsóbb lenne. Ehhez képest a 6602-1990-es ketyegőre (Marvin-ra, édesapám Rakéta órájára) 31 év alatt nem volt ráköltve összesen 40 000 Ft, amit a Tissot-ra 6 évente rá kellene költeni. Nem tudom, nekem nem tűnik jó üzletnek egy felhúzóshoz képest.
Szóval nem nagyon győztek meg a mai bármilyen automata karórák, hogy tudják amit 60 évvel ezelőtt. Mert ha ennyibe kerül a karbantartás, akkor ezek eldobandó órák, és minden javításkor lehet venni egy másikat. Mert nem éri meg javíttatni.Szerencsére vannak még régi mesterek, akik nem csillagászati áron, meg nem 12 - 15 000 Ft-os órabérben dolgoznak mint a Tissot szerviz.
Persze mások vagyunk szerencsére, nekem ezek fontosak, másnak más, ez így van jól.
Csak magam részéről tudok nyilatkozni.
-
hallador
addikt
válasz
Sungoo #199354 üzenetére
Nem gondolom, hogy a GS hozza, de egy SEIKO 5 még ugyan megy, de már 2-szer kellett javítani 11 év alatt, nem hordom nem szeretem. (2001-ben vettem)
Ez meg 47 éves. Szerintem ez elég bizonyíték, hogy ne gondoljam, hogy egy Seiko Automata is hasonlóan körülményes legyen mint egy svájci automata.
31 év alatt csak takarítani kellett 4 *. Cserélni benne semmit. Lehet, hogy ezt bármelyik Seiko hozza ma, nem tudom.
Hány Seiko is van ami kézi húzós? (Mert ugye ez az) Utoljára 18 000 000-ért egy GS-t láttam Seiko-ba.Egy biztos, hány Seiko kerül annyiba, hogy sok ember, meg tudja venni átlag emberekről beszélünk, ne műgyűjtőkről, órákra szakosodott szakemberekről, vagy a felső 10 000-ről, azaz elérhető, és évtizedekig fillérekért karbantartva működik gond nélkül., és nem kell az órára rákölteni az óra árának felét karbantartásra?
Szóval mennyi? Csak ezért gondoltam.
-
válasz
Sungoo #199218 üzenetére
Nekem több órámon is ilyen csat van. -- nyitáskönnyített békazáras csatközép - a szép hivatalos neve.
Hirsch szíjakkal együtt használom.
Mondjuk van ahol máshogy hívják az ilyen csatot... de nekem a fenti név tetszik
Van egy győri, régi megbízható üzlet, ahol net-en is lehet rendelni. Én is ott vettem több órámat és cseréltem le a náluk a szíjakat és csatokat az említett kombóra. -
dzsi23
addikt
válasz
Sungoo #199010 üzenetére
(#199007) Empsepo:
A karóra továbbra is inkább kiegészítő, semmint használati tárgy. Mindenki olyat válasszon, ami megfelel az ízlésének, mert hiába jó egy óra, ha nem teszik neki, nem szívesen hordja. Persze, próbáltam a "helyes" irányba terelni, de felesleges, nem vagyunk ugyanolyanok. -
-
-
Fall-N
veterán
válasz
Sungoo #198661 üzenetére
Szerintem nem gáz. Inkább fordítva van. A Seiko 5-nél vastagabb optikailag a fémszíj, mint a 37,7 mm-es tok, arányaiban.
Nekem inkább a 4 óránál elhelyezett korona a furcsa. De tudom így autentikus. Az én 5-ösömön legalább 3 óránál van, mert elég soknál nem így van a szériában.
-
-
spanyoll
addikt
válasz
Sungoo #197673 üzenetére
Ez a tisell annyira nem jön be, ennél jobbat nem találtam a kínálatukból ami igazán bauhaus lett volna. Köszi azért!
@Polarstar: Az a tangramatic pedig elég menőn néz ki. Gondolkoztam rajta, hogy ettől függetlenül férjen bele az árba. Még nem tudtam eldönteni, de mindenképp észben tartom!
A Svalbard szintén nagyon tetszik, de kvarcot nem veszek ha nem muszáj, automata lenne most a cél. Nagy kár, pedig elég szépek az óráik.
@terra052:
Na igen, ezzel a zeppelinnel versenyzett a junkers , de azért az egyért nem ez lesz (TALÁN.... még nincs eldöntve), mert a zeppelin logója nekem kicsit zavaró. A junkers meg "csak" kiírja böszme nagy betűkkel a márkajelzést.Nézegettem még Nomosokat meg Junghansokat, Glashüttéket, Stowakat (a.lange&söhne órákat amiknek azért a többihez képest is nagyon súlyos volt az ára), de sajna egyikre sincs pénze az egyszeri esküvőre készülő fiatalembernek...
Köszi a segítséget azért, nézelődök még, hátha...
-
fagyalllo
őstag
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Sungoo #197821 üzenetére
Semmi vs.-ről nincs szó a részemről. Hiszen nekem sem csak Hardlex-es órám van. Csak valamire ez jobb valamire az. A Trieste-nek sem zafírból volt az üvege pedig akkor már elérhető volt.
Ha megmondod a ref számát lehet ,hogy még találok is neked.(#197824) ricsik Nekem is ez a tapasztalatom. Ha gebasz van leveszem vagy eleve olyat viszek ami gebaszra van.
-
Spet
addikt
válasz
Sungoo #197658 üzenetére
Important notes**
- While marking the value as $35 normally results in Tax-Free Shipment, buyers are ultimately responsible if taxes are charged.
- To have the lowest chance of being charged Tax we highly recommend to select the 'Pouch' instead of the 'Watch Box' (if available for your product.)Vegye meg reptéren duty free-ben és akkor az lesz.
Így szürke importos.
-
gipsztigris
addikt
válasz
Sungoo #197420 üzenetére
Nekem a kezem normál, csak a csuklóm betyáros.
Egyébként a 49-50-es viselhető, bár nem mondom, hogy az a legkényelmesebb. 45 mm számomra az optimális.
Mindenesetre ha "taktikai" órát kellene választanom magamnak, akkor valami kisebb darabot emelnék le a polcról, az biztos! -
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
Sungoo #197024 üzenetére
Mikor eldöntöttem, hogy kell egy óra, nekem ez volt a befutó. Minden megvan ami kellett volna, búvár, ETA, kerámia, zafír, trícium..., de élőben nem fogott meg, pedig nagyon próbáltam. Dobáljatok meg, de szétnézve a szalonban a Tagok ezerszer szebbek. Ok 2..3x annyiba kerülnek. 😃 Davosaról letettem, Tagtól is sikeresen elvettétek a kedvem, egy Seamaster lenne a befutó, de még építkezek, úgyhogy első, gyakorló órának lett egy MakoXL.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest