- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #270323 üzenetére
Akad, szorul, nehezen tekerhető, ráadásul viszonylag kicsi és éles a korona, ami nagyon szeretné lekaparni a bőrt az ujjamról. Jártak már nálam olyan órák, amiknek a koronáját nem volt nagy élmény tekerni, mintha kicsit sorjásak lettek volna (pl. némelyik Pagani), de ez sokkal rosszabb, és sokszor annyiba került.
CactuS #270324:
Szerintük ez így teljesen rendben van, "normális egy új óránál, hogy szorulnak az alkatrészei". A többi órám gyártóit erről elfelejtték tájékoztatni, mert azok nem szorulnak.@mriya@ #270325:
Jah, basszus, maradtam volna inkább a San Martinnál... -
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19 #270300 üzenetére
Karbon mido tetszik,
drága gshock,jó sportóra lenne, csak a szerkezet lehet nem szeretné, de tuti kényelmes a súlya miatt.Gyári weblap szerint valamivel könnyebb mint a titán, bár az meg fém szíjon van.
Lehet a titán, szilikon szíjon még könnyebb lenne?Itt mutogatják videón is [link] , kicsit másabb a színe mint képeken.
szerk.: De valószínűleg világítás kérdése, mert itt [link] sötétetbb. -
Hasaggymeg
veterán
válasz
SOAD19 #269880 üzenetére
Télen durván 3-4 naponta megyek erdőbe bringázni, nyáron szinte minden második nap, vagyis nem amolyan hétvégi kerékpározásra gondolok. [kép] . [kép] ..ugyanakkor nem ütöm oda sehova, vigyázok rá csak hát fogom a kormányt vele.
#269883orbit76...nem rádió-vezérelt és a zafír hiánya is necces mert a karcolt üveg a halálom...na meg a Citizennél is drágább.
Ez a Casio a csuklómon olyan mint újan, megkarcolhatatlan. Ugyanakkor elfelejtettem írni, hogy szeretem a másodpercmutatókat, ha pl. megszoknám nélküle csak simán levetetném a mostani akadozó mutatót ne lássam és kész, az óra amúgy akadozó mutatóval is tökéletesen működik, vagyis nem befolyásolja pontosságát...csak hát zavar, hogy áll.
fagyalllo...inkább azért kerülném a Casiot mert mikor ezt vásároltam egy fórumtárs ugyanilyenje már újan produkálta ezt a mutatóakadozást amiért hordozta is szervízbe. Nekem 13 év után jött elő, a szakszerviz (Bp. Ferenc körút) azt mondta ezeknél megtörténik ennyi idő után, miközben van egy szintén eco drive Citizenem (karcolt, viharvert szegény) mely 1997 óta működik másodpercmutatója úgy, hogy azzal is dolgoztam szerelőiparban, na meg kerékpároztam évekig.#269885
dzsi23...méret nem lenne gond, volt nagyobb órám is már, talán a középső menetes gomb lenne picit kényelmetlen mikor hatra tűrőm csuklóm. -
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #269123 üzenetére
Milyen kombájn?!
Igen, tudom, hogy a mai divat szerint nagyobb órais illenejobban illene a csuklómra, de hiába, ha nem igazán érzem komfortosnak. Bár a vastagságban nem feltétlenül értek egyet, mert míg sokaknál a tömeg a minőség "mértékegysége", addig az én szememben inkább a vékonyság.Persze, egy búváróra ne legyen 7mm vékony, de 11mm környékén pont jó, öltönyórát meg 10mm alatt keresek.
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #269072 üzenetére
Vágom, hogy nem csak az átmérő számít, de egy 38-as búvárnak kisebb a számlapja, mint egy lünetta nélkülinek, ezért voltak kétségeim afelől, hogy jó lehet nekem.
"13 mm körüli vastagsággal bír, akkor nem hiszem, hogy bántóan kicsi lenne"
Igyekszem mostanában 12mm alatt, de inkább max. 11mm környékén maradni, hogy még natoval is jól nézzen ki.pulutodurumo #269071:
Szép ez a Cuda!A Siege sem rossz, kár, hogy azt nem 38-asra csinálták.
-
-
válasz
SOAD19 #268846 üzenetére
Szerintem is csak a színvilág hasonlít a Laco és a Fortis esetén. Még a méret is teljesen más. A Laco a 39mm egy vállalható méret, a Fortis 42mm tokméretre jön a böszme lünetta, az vagy 46mm hat. A Laco nekem is nagyon mozgatja a fantáziámat. A honlapon vajon mit takar a +150€ a jobb werkre? Alapból sellita, milyen a másik?
-
rbalint88
addikt
válasz
SOAD19 #268840 üzenetére
Hat a DH es az Omega kozott sokkal nagyobb a hasonlosag, mint a Fortis es a Laco kozott. Utobbiak csak hasonlo stilusuak, meg azt se gondolnam, hogy fel szemmel az egyiket neztek, mikozben a masikat rajzoltak.
driv4r: Kilchoman Machir Bay eletem egyik legrosszabb whisky elmenye, egyszer kisgyerekkent belenyaltam a baranyhimlo ecsetelojebe, annak volt 1:1 ugyanolyan ize
Nalam a Gentlemen Jack es a Teeling az alapdarab
-
rbalint88
addikt
válasz
SOAD19 #268738 üzenetére
Egyszer bementem Pesti Orasba egy elemcserere es akkor hozott be egy csavo egy olyan Breitlinget, amit 5 eve folyamatosan hordott, le nem vette es ennek megfeleloen nem is takaritotta soha. Hatoooo a szij szemei hatulrol fel voltak borozve gyakorlatilag, rettento gusztustalan volt…
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #268300 üzenetére
Én eddig csak mendemondaként hallottam ezt a "ha a hátlapon szerepel a 'swiss made' felirat, akkor a tok is svájci" elméletet, nem venném készpénznek.
Ugyanakkor sehol sem kötelező feltüntetni, hogy "swiss made", ez csak egy lehetőség, ha teljesítik a kritériumokat, de ugye van olyan gyártó, aki még a számlapra sem írja rá, pedig full svájci.
Vagyis, ha szerepel a hátlapon a felirat, akkor jó eséllyel svájci a tok, ha pedig nem szerepel, akkor vagy svájci, vagy nem. Mutassa meg valaki a kínai Tissot tokgyárat (mert ugye a PRX esetén is felmerült ez a kérdés), és aláírom, hogy Kínában készült, addig részemről csak mendemonda marad.De ahogy fagyalllo is írta, akkor is svájci óra maradna. A Seiko sem gyárt kínai órát, hiába van ott gyára.
-
fagyalllo
őstag
válasz
SOAD19 #268298 üzenetére
Amelyik órának a számlapján szerepel a swiss made felirat, az svájci óra, a 60%-ba beleszámít a tok is.
Lehet swiss case jelölés is egy órán, ha maga az óra nem, de a tokja svájci, amire hasonló 60%-os előírás vonatkozik, mint a teljes órákra, vagy szerkezetekre.
Itt van az aktuális előírás angol fordítása: [link] -
-
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19 #268165 üzenetére
Gratula az új órádhoz!
Az normális hogy letekeréskor "leugrik" a menetről a menetes koronazár.
Nálam az Omega, Mido, egyik SanMartin menetes. Érzetben jelentős különbség van a 3 óra között. Letekeréskor is, de amikor vissza kell tekerni, akkor főleg.
A seamaster koronája gyönyörűen siklik, alig kell megnyomni visszatekeréskor, SM-nél pedig rendesen nyomva kell tartani, van hogy egy teljes fordulat (vagy akár kicsivel több) kell hogy rákapjon. Mido meg valahol a kettő között.szerk.:
Közben szétnéztem a linkelt oldalon.
Ott megtaláltam az új órám origijét [link]De ha már itt vagyok, felteszem itt is a kérdést, hogy bronz csatos natot tud-e valaki?
-
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19 #267972 üzenetére
Ha már Rothwell, nem ilyesmit keres dzsi? Ahogy nézem a képeket és leírást, lehet állítani az órák szögét, hogy hogyan álljanak.
" The innovative design features a multi position cushion, that slides onto the metal shaft at different angles to suit your preference. You can stand your watches in an upright position, or if you prefer, they can sit flat. "
[link] + [link]
Van most amúgy jófogáson egy 20db-os tartó, de kicsit drágának tartom, a gyári 150usd-hez képest. Oké, erre már nem jön vám-áfa, szóval ha valaki ilyet keres még okés is lehet.
Nekem két rothwellem van, egy ilyen és egy ilyen, ugyanettől az eladótól vannak és akkor 20-20 ezer Ft-ért sikerült venni, igaz az egyik használt volt. -
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #267940 üzenetére
Köszi, nem rossz, de ebben még mindig inkább felfelé néz az óra, mint előre.
Igazából az összes óradobozt láttam amazonon, de nem találtam meg az igazit, így továbbra is halasztom a vásárlást.
Ez a Songmics tök jó lehetne, de egyrészt sok nekem a 12 rekesz, másrészt a magassága miatt pont nem férne be a polcra, másik polcot meg nem akarok az óradoboz miatt. Levághatnám az alját, de ha már barkácsolnék, akkor akár össze is rakhatnék magamnak egy ideális óradobozt (valszeg nem fogok).Na meg kicsit félnék így látatlanban, hogy egy nehezebb órát nem tud a helyén tartani, ha a párnák nem szorulnak eléggé a helyükre.
Legjobban még mindig a Holme & Hadfield tetszik, de terveim szerint pontosan 8 helyre lenne szükségem (bár ez még könnyen változhat 6-ra). Na meg az ár...
De még az is lehet, hogy megunom a tökéletes doboz hajszolását, és veszek egy hagyományos, felfelé nézőt. -
krono.
tag
válasz
SOAD19 #267879 üzenetére
Nálam nehéz ilyet mondani, mert kb kéthavonta váltogatom. De talán legtöbbet a Casio A168 volt rajtam idén.
Év vége felé pedig egyértelműen az új Sugess.
De közel járt még a Raketa Big Zero-m is, az elmúlt éveket nézve valószínűleg az lenne a nyertes. A régi nagy kedvenc Seiko SNK809-em szinte semmit, kicsit ráuntam, szerintem meg is fogok válni tőle a közeljövőben.
-
válasz
SOAD19 #267879 üzenetére
Nekem tavaly ez volt a hű és kitartó órám:
2017-ben vettem. Most kapott új szíjat - azóta sem volt a kezemen. Még úton van egy új lünetta. Kap egy alapos takarítást; ha kisüt a nap, megy az erkélyre napfürdőzni, majd be az órásdobozba. Ezentúl "ünnepnapokon" fogom már csak hordani. Nagyon jó kis óra, de már rauntam.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19 #267879 üzenetére
Nem nézek ilyen videókat (kivéve WOT, de attól meg szédülök a tengeribetegségem miatt, szóval azt is keveset), nem szeretem a műfajt. Melyik órám volt a legtöbbet rajtam? Pár naponta v még gyakrabban váltogatom őket, passz. Talán a 420916 Amfi. Idén már a PD-1708 lesz az abszolút nyerő.
-
arn
félisten
válasz
SOAD19 #267879 üzenetére
Max bill automata
Viszont ujabban megint visszatertem a garminhoz.
Oszinten szolva ha egyetlen oram lehetne, inkabb ilyesmit valasztanek, csak parhetente tolteni kell, de ehhez sose kotodtem, csak funkcionalis db, zokszo nelkul lecserelem egy olyanra, ami jobban passzol az aktualis eletvitelemhez.
-
krono.
tag
válasz
SOAD19 #267824 üzenetére
Jó cucc, nekem a Retromatic (link, link, link, mind random cikk/videó a 3 különböző színről) a kedvencem, de a 450 euró + ÁFA + vám + szállítás miatt sosem ugrottam bele, annyit egy NH35-t annyira nem ért meg.
Ha már szóbajött, másik hatalmas kedvencem az Autodromo Group B. Ha valakinek ismerős Davide Cironi, ő is ilyet hord a videóiban. -
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #267782 üzenetére
Fura ezt mondani, de a Behrens órák egészen emberi áron vannak... már ha hasonló svájciakhoz hasonlítjuk. Persze, alap csontvázas szerkezettel elég nagy a választék az olcsó szegmensben is, de ha ilyen "elborultabb" megoldást keresel, akkor a Behrens ajánlatai elég jók.
-
válasz
SOAD19 #267709 üzenetére
A poénon túl,ezekre még figyeli valaki manapság?
Nemrég voltam az Budapesti Operettszínházban, mackónadrágosat nem, de suhi melegítő felsős embereket láttam. Az egész inkább olyan volt, mint egy zeneiskolai előadás a szülőknek, volt ott minden a casual fetrengőstől a szmokingig.
-
krono.
tag
válasz
SOAD19 #267689 üzenetére
Egészen biztos, mert a moonswatchoknál sokszor jött elő, hogy olyan puha anyag simán a körmükkel is nyomot tudtak rajta hagyni emberek... Az meg, hogy a színe befogta az ember csuklóját teljesen elvette a kedvem tőle, pedig először tök jó hiánypótlónak gondoltam amíg le nem nyelem egy eredeti Speedy árát
Ez az új collab nem tudom milyen, de nem is jön be sem képen, sem élőben. -
zolikaDB
veterán
válasz
SOAD19 #267474 üzenetére
#267460) CactuS: leginkább kínai oraknal van a mechaquartz VH31 szerkezet, ami elemes és sweep second.
Ha így haladnak, én úgy gondolom, a Solar werket is meglépik.
Bár, automata fronton az NH35-nel le vannak ragadva, gondolom, olcsó, jó, nincs panasz rá, akkor nem erolkodnek ők sem, úgyis nagyon erős a "homage" vonal náluk. -
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19 #267356 üzenetére
"Kíváncsian várom, hogy ki fog elsőnek új órát beszerezni idén.
"
Tegnap eladtam egyet, akkor én állok eddig vesztésre?Közben azt matekozom, hogy mit kellene következőnek meghirdetni, PRX, egyik full metal gshock (valszeg' a GMW-B5000PB-6ER lenne), vagy bambino.
Bambinot túl nagynak érzem a 40,5mm-ével öltönyórának, másik kettő meg nagyon ritkán van rajtam. -
Szulita28
senior tag
válasz
SOAD19 #267280 üzenetére
Az óra nagyon király, ilyen szegmensben es stílusban szvsz az egyik legjobb választás. Uh csak bátran vegyél
A csat tervezési hibas valoban (ha még azóta nem javitották, az enyem 3-4 eves talan) . A klasszikus 3 lyukas bovitesi/szukitesi megoldas van rajta, csak eppen nem használható, csak a legkulso, mert ha beljebb teszed, nem lehet bezarni a csatot.
Erre a megoldas, h gariban megreklamalod; nekem kuldtek egy masfajtát, nagyobbat, masszívabbat, azzal már tokeletes.
Az ora uvege nagyon enyhén domboru, igy tehat tukrozodik. En is feltem tole, es a dupla AR-ben gondolkodtam, de vegul a sima lett. A letisztultsaga es az alkalmazott szinek, megoldasok miatt viszont olyan szinten kontrasztos, h egyaltalan nem zavaro az esetleges tükröződés. A legjobban leolvashato oram, pedig en egy ideje mar csak olyanokat veszek, amik ilyenek alapbol (pl. nem krómozott, csak festett mutatók stb.).
A werkje az enyemnek a sima; itt is gondolkodtam a TOP-on, de ez is 1-2 mp/napos jarassal megy, uh ezert se feltetlenul erdemes kiadni plusz penzt. Es tudtommal még ETA van bennük.
Van magyar forgalmazója is, en tole vettem amugy (ezert is nem lett dupla AR es TOP werk, ez volt nála)
[link]
Nagyon korrekt es normalis a srac, mindenkeppen erdemes vele felvenni a kapcsolatot, hatha van eppen nala vmelyik darab. Vagy akár egyezkedni is meg lehet vele próbálni. A csat-cserében is ő segített.
Ha a meglevo automatak kozul csak egy maradhatna, eselyes, h ez lenne az. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Könyvajánló
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- További aktív témák...
- Bluering Libra irodai forgószék
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest