- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
SOAD19 #221789 üzenetére
Az óra kis mérete behatárolja az antennát, azért problémás. Az olcsó faliórák simán szinkronizálnak. Kenguruk földjén biztos sokan szívnak vele, az Alpok is tud árnyékolni.
A DCF77 sugárzása 1973-an indult, az első rádiós karórát pedig 90-ben mutatták be, szóval nem is számoltak ezzel a lehetőséggel az elején.
A jel maga egy perc hosszú, ezért kell stabil helyzet az órának. -
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #221786 üzenetére
A WatchCheck használja a netes és a GPS-es időt is, és sokszor azok is eltérnek, néha egy egész másodperccel. Vajon melyik adat téves? Azt hinné az ember, hogy a GPS-es időnek tényleg atompontosnak kell lennie, viszont a leírás szerint, ha mindkét lehetőség aktív (net és gps), akkor a netes időt használja. Bár én pont az ellenkezőjét vettem észre; szerintem a gps-es időt preferálja az app, én így láttam, amikor egy másodperces eltérés volt közöttük.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19 #221612 üzenetére
Nem szántam annak.
Nekem a legutóbbi Fortis nem került semmibe, cseréltünk. Visszakaptam a régi Fortisom, hiányzott. És barátom is örült az újszerű Spacematic-nek. 25 rongyot még ki tudok pengetni szervizre. Ha már nem, akkor nagy baj van. Akkor eljön a kvarc korszakom.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19 #221588 üzenetére
Egy használt, de szép állapotú Fortis simán beleférhet neked is. Bár én sem használom mindennaposnak, havonta legalább egyszer azért felveszem, és eddig tudtam rá vigyázni.
Csak vitrines óráim azok, amelyeket eladásra szánok, és még fóliásak. Vagy még nem döntöttem el, h mégis megtartós legyen /Neptun pl./ -
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #221332 üzenetére
Hmm, az első mechanikus óra, mennyit gondolkodtam, hogy milyen legyen, mert "azt megtartom örökre". Aztán jött egy kihagyhatatlan ajánlat egy Parnisra, nem is hagytam ki. 8 hónapig tartott az örökké, jött a következő szerelem.
Viszont az első svájci órát az asszonynak ígértem, mármint hogy ő veheti majd meg nekem, szal az tényleg maradni fog végleg... ha lesz egyáltalán.
(#221331) BloodRay:
Köszi!Már tavaly januárban is kifutott modell volt, szal sajnos annyiért kapható, amennyiért éppen találsz, de most hirtelen nem találok egyet sem.
A honlapjukon is sold out, az "utolsó 2 darab..." szöveg csak ott maradhatott véletlenül.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
SOAD19 #221261 üzenetére
Sokszor pofára megy az árképzés. Többen azt mondták hogy ez egy napos meló szétszedni összerakni egy kis Seiko 5 ös szerkezetet. Hagyjuk már, a hülyék a másik oldalon vannak. Nem szedtem még szét, de nem gondolnám hogy a leglassabb órásnak is 2 óránál tovább tart maga a szerelés. Persze ha nincs más munkája és mindent beleszámol (Reggeli, ebéd, vacsora, asszony lerendezése, sziaszta stb.) , akkor azért eltelhet a nap. Az órabéres dolgokat nem igazán szeretem, mióta egyszer megtapasztaltam.
A rádióban hallottam hogy nyugdíjas mesterek órabérben olcsón dolgoznak. Gondoltam kipróbálom a mosógép osógépnél csapágycsere. Mivel kicsi volt a fürdőszoba, ezért a lakás közepén komótosan darabokra szedte, úgyhogy tőlem kért szerszámokat!!!? Végül 2 óra után felbehagyva távozott. A szomszédnak meséltem mi történt. Azt mondta miért nem szóltam, tök egyszerű egy csapágycsere pikk-pakk megcsinálja ő is. Na mondom itt a lehetőség gyere. Meglátta a szoba közepén az alkatrészeket és azt mondta "ki volt az az állat aki így szétborította", amikor nem is kellett volna. Így ő már nem vállalja. Mivel közlekedni is alig lehetett a lakásban összeraktam én. Másnap hívott a szerelő hogy jönne folytatni. Mondtam hogy már nem kell megoldottam, és a szomszédom szavait is idéztem. Ezután udvariasan elköszönt, és már a szerszámaiért sem jött vissza. De számtalan pofátlan, lehúzós emberrel hozott már össza sors, gondolom nem vagyok ezzel egyedül. -
fagyalllo
őstag
válasz
SOAD19 #220799 üzenetére
Sokat elmond az emberről, ha valakit az órája alapján ítél meg.
jolti: Ha már úgyis ablakoshoz viszed, a mutatócserén nem gondolkoztál még, mikor kicsit is gyengébb fényben csak tippelni tudtad az időt? Az SRP431 mutatói szerintem jól illenének az órához, az enyémen annak az arany színű változata volt: [link]
-
Ubulhun
tag
válasz
SOAD19 #220423 üzenetére
Én is ifjúkorom óta tavaly hordtam először újra karórát - és most kettőnél tartok. És éppen gondolkodom egy játszós, olcsó, strapa-órán. (Lehetőség szerint ana-digi, de attól függ, mi jönne szembe.)
Lehet, hogy ez már egy súlyos tünet...?
Én is Casio-kat kezdtem el nézegetni, de valahogy nagyon nagyok, úgy látom. Nekem meg sajnos vékony csuklóm van...Mondjuk a 41 mm-es Seiko Sngz07 még abszolút nem tűnik - szerintem legalábbis - túl bumfordinak, de mondjuk 42 mm fölé nem nagyon mernék menni.
Persze mondjuk inkább a fül-fül méretet kéne nézni, de azt tényleg nem adják meg mindenhol.
Vostok is eszembe jutott, mint egy olyan masszív darab, amit talán kevésbé sajnálnék. De azt hiszem, azok sem kicsit, ugye? -
Ubulhun
tag
válasz
SOAD19 #220388 üzenetére
Glycint észre se vettem! Annyira elvonta a figyelmemet az élénk sárga szín...
De gratulálni elfelejtettem, így ezt most pótolnám! Használd egészséggel!
Nekem is tetszik a sárga szín, főleg mióta (sok évvel ezelőtt) egy autós lapban beleszerettem egy gyönyörű, citromsárga, Strosek-Porsche 911-be. Látod, nekem ez jutott eszembe róla, nem Linda Babettája! -
rozsgyi
tag
válasz
SOAD19 #220363 üzenetére
Gratula! En egy ideje azon gondolkodom hogy csinalni kellene egy fem casioakot valamelyik olcsobb peldanybol meg ebbol:
#Aliexpress HUF 12,973.05 50%OFF | For GA-2100 Watch Band Strap Bezel/Case 316L Stainless Steel Metal Steel Belt With Tools Wholesale Watchband GA2100
https://a.aliexpress.com/_eswDgD -
BloodRay
veterán
válasz
SOAD19 #220291 üzenetére
Az se.
Ami vicces, hogy könnyebb találni férfiórák között olyat ami tetszik neki mint a nőiek között. Csak azok meg persze olyanok lennének mintha malomkövet kötnénk a kezére általában...
Amúgy tényleg vicc, hogy pl a Seikonak se nagyon vannak különlegesebb, egyedibb, női órái. Férfiben szebbnél szebb Grand Seikok vannak, nőiben meg azzal letudják a dolgot, hogy rápakolnak köveket, vagy aranyozzák 'oszt jóvan'.
Olyan mintha gazdag nagymuttereknem gyártanának csak komolyabb női órákat kizárólag. -
Empsepo
senior tag
válasz
SOAD19 #220095 üzenetére
Amikor a lányom kicsi volt még 2012-13 környékén akkor találkoztam ezekkel az ízékkel.
Szerintem ez valahol konkrétan félelmetes egy horror téma csúcspontja lehetne egy-egy jelenet.
Az, hogy rommá volt anyagozva az a társaság vagy ember aki ezt kitalálta, nem kérdéses. -
Caldera
senior tag
válasz
SOAD19 #219826 üzenetére
Soha nem értettem, mihez kell napi használatban másodperc pontos óra. SWAT kommandó vagy mi, "egyeztessük óráinkat"?
Egyébként ha vki utána számol pl. a napi 10s eltérés, az ~0,011% (5s 0,006%) pontatlanság egy mechanikus szerkezettől, amiben csak fogaskerekek meg rugók vannak nem rossz.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19 #219788 üzenetére
Nem láttam még, ritkán van időm tévézni. Nagyon jó paródia lehetne.
Csabulaxi :
Nem jött át a mondanivaló, pedig végig néztem a "zenei"klipet. Az "egyelőre" szó helyett itt is "egyenlőre" van a szövegben, ezt észrevettem.
S ha már zene, itt van az én egyik kedvencem - aktuális, az otthon maradásra biztat. [link] -
-
Veron
addikt
válasz
SOAD19 #219543 üzenetére
Eddig elkerülte a figyelmem az Oris Big Crown új kiadása, mely 36mm - os méretben is kapható. Van belőle fekete, kék, zöld, acél, bronz. Jó alternatíva lehetne, de hogy lehet elbaltázni a konstrukciót a 17mm - es tokfül-távolsággal?! Kis túlzással nem is lehet rá kapni utángyártott szíjat.
-
Veron
addikt
válasz
SOAD19 #219489 üzenetére
Geckota E01 unboxing video.
Spolier alert: az endlink nem tömör és a csat is "meh" -
-
Veron
addikt
válasz
SOAD19 #219473 üzenetére
Nekem is az E01 tetszik, de mMost szerintem drágább, 150-160k körül lenne. A Combatot is néztem, majdnem vettem egyszer egy kéket, az is ETA 2824 ugye?
Egy fura gondolat ötlött belém, az hogy lecserélem a Tudor BB36-ot egy Geckota E01-re (meg talán még egy másikra mellé). Akármennyire is jó az utóbbi, valószínűleg nagyságrenddel silányabb, mint a svájci, szóval nem tűnik okos húzásnak.
(#219474) dzsi23
Adjustable single passra gondoltam, azt is linkeltem, de nem azt írtam. Állítólag az is elég puha, de mégsem annyira, mint a seat beltek. -
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #218940 üzenetére
Azért rakták bele a kézi húzás lehetőségét, hogy a viselője felhúzhassa kézzel, az óra meg azért van, hogy "használjuk", mert hát még mindig az óra van értünk, nem fordítva. Az én automatáim sem állnak meg, amíg rajtam vannak, de nem is húzzák fel magukat teljesen, ezért én minden automatámat kézihúzósként használok. És ezért vennék én 100x inkább egy kizárólag kézihúzóst, mint egy kizárólag automatát. Nyilván, akinek 1 órája van (vagy több, de nagyobb járástartalékkal [3-8 nap]), és húz annyit rajta a rotor, hogy kihúzza a következő felvételig, annak felesleges kézzel is ráhúznia, de félni sem kell tőle.
(#218945) gonger:
Az "előtte" kép ott van a 3. képen a hozzászólásomban, elég jól látható a karc, "utána" képet meg feleslegesnek érzem, mivel csak azt látnád, hogy nincs mit látni, és karcmentes képet raktam már fel az óráról elég sokat.Szerintem bármivel felvihető a fogkrém, én éppen a wc-papírt éreztem a leginkább megfelelőnek erre a kísérletre. Sima ujjal nem csinálnám, mert elkopna a végére.
-
csaba1203
addikt
válasz
SOAD19 #218940 üzenetére
Most, hogy hétvégén nem dolgoztam hiába volt a kezemen nem húzott rajta annyit és tegnap este 9-kor megállt.
Ha nem mozogsz nem tud rajta annyit húzni szerintem. Reggel jól átforgattam mielőtt beállítottam volna ma nem lesz gond vele.
Nem véletlenül gyártanak óra forgatókat sem. -
nebancsa
senior tag
válasz
SOAD19 #217240 üzenetére
Tömören: nem bántam meg hogy megvettem.
Régóta szerettem volna bronz tokos órát, zelos-t is nézegettem, különösen tetszett, hogy nem homage-ket gyárt, saját elképzeléseik vannak. A meteoritos vonal meg különösen tetszett. Viszont sokalltam az árukat, és a honlapjukon a képek sem az igaziak. Ekkor rátaláltam egy másik oldalra, ahol olcsóbban árulták az óráikat, és részletesebb képeket is tettek közzé. [link] Na itt a kék meteoritos számlap, a rengeteg letörés a tokon, plusz még a zafír üveg körül a ráma szögletessége teljesen elvarázsolt.
Nem vagyok egy szakértő, de amit a minőségét illeti, nem tudok fogást találni, hogy valami negatívumot találjak. Aki talán érdeklődött az óra iránt egyedül a seiko alap verkje miatt húzta a száját. Szerintem ezért is készítettek ETA-s verziót is, azt nagyon hamar el is kapkodták. Engem az se érdekelt volna ha sea-gull van benne akkor is megvettem volna.
Járástartalékát, pontosságát nem mértem, minthogy egyik órámnál sem, így arról nem tudok nyilatkozni, gondolom hozza a sekio-s átlagot.
Lumen-je erős, még hajnalba is le lehet olvasni az időt.
Maga a számlapja, mutatója is jó olvasható.
Bezelje egy irányba forgatható sűrűn kattog, kicsit még nehezen jár, de semmi lötyögés holtjáték nincs. Hátlapja sem szokványos, nem csak sima glavír, hanem a kardhal teljesen kiemelkedik a síkból.
Igazából a tok bonyolultságán, megmunkálásán látszik, nincs össze csapva. Rengeteg éle, oldala van, keverve polírral és szálhúzással, engem elbűvöl
Tartozékokban sem fukarkodnak, egy fa dobozba küldték, hozzá egy bőr óratartót adtak, gumi és bőr szíjjal, még rakhattak volna hozzá egy szövet szíjat is igazán. Az a következő hogy nyáron tudjam hordani.
Magát a márkát én nyugodt szívvel ajánlanám bárkinek.
Egyébként a bronz tok a szépségén kívül azért hordoz hátrányokat.
- Nehezebb mint az acél.
- Nála egész napos hordás után, a korona ahol hozzá ér a kézfejemhez, megfogja a kezem (izzadós típus vagyok) -
Csari93
aktív tag
válasz
SOAD19 #216724 üzenetére
Samurait lehet húzni koronáról, csak azt is elfelejti. Egy perc rázástól bőven reggelig sem megy, nem fog másnap lefekvésig. De lehet félreértettelek.
Én egyébként inkább húzogatnám koronáról forgató helyett (vissza sem tekerném, míg nem hordom és akkor a tömítést sem cseszi a kitekergetés), tartanám a legpontosabb pozíciójában és a rotort sem dolgoztatná a forgató.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest