- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Empsepo #187011 üzenetére
Nekem sem.
Viszont ha leszedetném akkor ott az újabb probléma ,hogy mi legyen a GMT felirattal a számlapon?
(#187012) silboy Köszi. Innen lehet beszerezni. Most ákciós. A weboldalukon még mindig 350-ért árulják. Nem sok mindent lehet róla tudni. Valami kis francia cég megvásárolta a Landeron nevet és kis szériában gyártogatnak ezt-azt. Szóval nem sok köze van a "Nagy Landeronhoz". Van weblapjuk is ám. Kicsit 90-es évek dizájn, de legalább van. Katt a weblapra Szerintem a tok nem kompresszor, viszont jól néz ki a domború plexivel. 40mm átmérő, wr100, nem koronazáras. Lume elhanyagolható mint az LLD-n.
Van svájci quartz, japán automata, svájci automata változatban.
(#187013) sipi83 Sajnálom. Gondolom visszaküldted. Ezt már megfürdettem. Egy kád víz nyomását kibírja. Majd ha lesz alkalom jobban is megtesztelem, ha addig még meglesz.
-
TaylorPro
addikt
válasz
Empsepo #186681 üzenetére
Elsőnek itt akadtam rá tök véletlen: [link]
Utána utána néztem a gyártónak és nagyon szimpi lett. Szép egyedi dolgokat csinálnak. Miyota szerkezeteket használnak. 5-6USD ellenébe egyedi lézergravírt csinálnak a termékre.
Végül itt vettem meg mert itt olcsóbb, és így egyből a gyártótól: [link]
Nekem ez az óra szerelem első látásra! Régóta akartam bambusz órát.
Jó nagy krumpli, érdemes megnézni a videót: [link]
-
alphaville
aktív tag
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Empsepo #185529 üzenetére
Nem rosszak. Elég színes történelme van a márkának. Van mihez nyúlni ha dizájn ötlet kell.
A fotón szereplő órák. mind az eredeti kiadások a hetvenes évekből.
Sorban:
1970 SURF-BOARD CHRONOGRAPH
1970 BULL-HEAD CHRONOGRAPH
1972 OCEANOGRAPHER “DEVIL DIVER”
Szavazást rendeztek ,hogy melyiket adják ki újra.
A Devil Diver nyert, bár többen remélik ,hogy meglepi őket a cég és
mind három óra bemutatkozik majd a 2018-as Baselen. -
squir
aktív tag
válasz
Empsepo #185097 üzenetére
Másképp látjuk szerintem. Egy stílusos, jól megválasztott óra öltöztet, nem csak a funkcionalitás miatt hordja az ember. (van kivétel értelemszerűen, mindkét irányba).
Pl dátum nekem nem kell a mindennap hordott órákra sem: nem tetszik(annak ellenére, hogy naponta több alkalommal is szükségem van rá)
Schawo:
-
rbalint88
addikt
válasz
Empsepo #185097 üzenetére
Sztem pont nem lealacsonyito. Ha nem lenne presztizse az oranak, nem lenne valamilyen szinten statuszszimbolum, akkor par elmeroghyanton kivul mindenki otezer forintos digitalis casioval jarkalna, mert az idot mutatja, a datumot is, at is all 30/31 napon, mi kell meg?
Ez olyan mint az mp3 vs hanglemez. Technikailag tulhaladott, de szeretheto es meno dolog. Egy fasza ora pont ilyen. Csak ne akarjuk megmagyarazni a racionalitassal, mert nem lehet. Hobbi, statuszszimbolum, ekszer, nezd ahogy akarod. De mar egy 50-60ezres ora sem racionalis a funkciojat tekintve. -
squir
aktív tag
válasz
Empsepo #185093 üzenetére
Lehet tök alap, de én pl akkor sem szeretem.
Eddig még nem igazán láttam olyan órát, ahol úgy oldották meg a dátumot, hogy nekem is tessen...
Szándékosan olyan órákat keresek-nézek, amiken nincs dátum. Nekem nem kell, sokkal szebb a számlap számomra, stb.
Másnak más a véleménye, de ne legyen mindenhol tök alap, mert akkor max LCD órákat hordanék! -
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Empsepo #184659 üzenetére
baromira vágytam rá, kibasz@t jó fotókat látok róla a neten, kicsordul a nyálam rá, kívánom és közben ezt tartom a legjobb ár érték alternatívának a formához
megkapva majd elolvadok, kézbe véve szép fényes nehéz, stimm
jobban megnézve azért szaporodnak a negatívumok, amit nem értek más miért nem tesz szóvá (csak nem az eladhatóság, értékállóság nimbuszának lerombolása miatt)
-a lünetta éle, recézése nagyon gáz, szinte vágja az ember bőrét
- a kerámia lünetta betét úgy csillog, hogy semmi sem látszik rajta a számokból és közben vakít, rosszul leolvasható a számlap is ezért
-a fémszíj csatjának a biztosítóját felpattintani, éles, vág, majd letöri a körmöm
-el áll a csuklómon, nem szép oldalról a tok formája
-nem tetszik az edlinknél, hogy a belső szem kezd el fordulni, erről teszek majd be fotót, de szerintem nem fogok beférni a szerkesztési időbe
-kiesik a szíjból egy csavar
-nem tudok túllépni, hogy nincs sorozatszáma!!-és ez már csak az én nyűgöm, hogy több mint 1 év rádiós óra után nagyon gáz, hogy havonta 5 percet utána állítsak, nem merem nem hordani,(másikat is viselni) nehogy újra be kelljen állítgatni
az a helyzet, hogy imádom a kvarcokat, hogy nem kell buzerálni állandóan és 5 évente idegállpotba (Mónika) kerüljek, hogy az országban található és ajánlott 5 órás közül melyik vállalja el
ez akkora bizalmi kérdés lett mára itt fórumon, hogy rossz is belegondolni,mi lesz pár év múlva, mikor a mai gyerekek már csak a telefonjukat simogatják, mikor fog 10 évente megszületni az órás messiás aki majd kezelésbe veszi elérhető áron az unokáinkra hagyandó mechanikus szerkezeteketszülinapomra kaptam, örök emlék, megy a dobozába, vigyázok rá, nem eladó!
azt meg félve, írom remélem nem látja senki sem
, hogy nem hittem volna, hogy azt fogom gondolni, de tényleg az az érzésem , hogy egy kínai klón van a csuklómon
-
g0n21
senior tag
válasz
Empsepo #184487 üzenetére
Egy lowbudget f.snak talán elmenne, de -sosem gondoltam volna, hogy ilyet mondok- elobb vennék 8xxx miyotát (sic!), mint ezt.
És azzal, hogy nem csak a swatchba szerelik, szerintem nagyon rossz irányba viszik el a “Swiss made” jelentésétés mögöttes tartalmát. Szvsz a mostani 60% is kevéske, vagy lehetne egy a Swiss made-nél jobb, vagy más “limit”, mondjuk 90% (és nem olyan szigorú, mint a genfi pecsét).Mindenesetre maximum Swatchba való a sistem51, és még ott is inkabb khm (a 2005-ös swatchom szkelettalt volt, es bar volt benne vicces műanyag fogaskerék, de nem a járatban, hanem a dátumnál....)
-
törölt tag
válasz
Empsepo #183552 üzenetére
Ha meg nem ért hozzá akkor a 4r-t se fikázza senki és a Seiko-t
Akkor mért van sok "nagyra" becsült emberkének drága sima eta-s szerkezetes órája? Pedig aztán állítólag értenek hozzá.
Mi lenne szemellenzős? Nekem nincs seiko-m nem is lesz és soha nem vennék millióért Seikot. Csak mindenki kezelje a helyén a Seiko-t és akkor rájön, hogy nem szar órák ezek. -
runner 125
nagyúr
válasz
Empsepo #181730 üzenetére
Köszi!
Tervben még egy Seiko búvár is, illetve valamilyen G-Shock-ot majd motorozáshoz is szeretnék, de eddig nem találtam olyat, 50-60k-ig, amibe bele szerettem volna.
Aztán majd idővel bízom benne h jönnek a klasszikus márkák. IWC, Longines, Omega, Tag Heuer, stb.Lauda, köszi! Ez tényleg jó ár, lehet be is rendelem.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Empsepo #181722 üzenetére
Szia,
Ne is mond, idén nyárig megvolt. Vagy 7 éven keresztül, aztán egy hétvégi program keretében ellopták tőlem több más holmimmal együtt.
Imádtam, nagy kedvenc volt és azóta is bújom a netet, hátha találok újra ugyanolyat, ugyanolyan hibátlan állapotban.
Nemrégiben fb-s óráscsoportban vettem is egyet 50k-ért, millió fotót kértem róla, az eladó váltig állította h origi. Megjött, az első nyomkodás utána azonnal világossá vált, h fake szar.
A gombok nyomáspontja tök más volt, kattogott minden gomb. A stopper mutató teteje konkrétan 2 mm-t járt jobbra balra ha mozgattad az órát, illetve a mutató sárga színe is tök más árnyalatú sárga volt (sokkal világosabb, csak ezt fotókról nehéz megmondani), stb.
Még az volt a szerencsém, h a srác korrekt volt, még aznap visszalőtte a vételárát én meg visszaküldtem neki az "órát".Mondjuk így utólag visszagondolva egyetlen egy dolog zavart a PRC 200-ban, a 39 mm-es átmérő. 187 vagyok és 92kg, egyszerűen néha túl kicsinek éreztem a csuklómon. Nem szeretem a bumszli nagy, villogós, giccses darabokat, de a 41-42mm-es méretek úgy érzem jobban állnak.
Úgyhogy ebből most az újabb, nagyobb Tour verzióval szemezek.Jelenleg ez a felhozatal:
DS Podium, Zeppelin, Nighthawk, Orient Classic.A bakancslistát meg inkább nem linkelem.
soetigabor
Igen.
-
@mriya@
őstag
válasz
Empsepo #179509 üzenetére
Semmi baja nem lett annak, amit én nyitogattam, pedig megtörtént legalább 15-20 alkalommal.
Igaz, nem húztam meg teljesen a hátlapot minden visszazárásnál, és vigyáztam az órára, ne nagyon érje víz.
Mikor már elégedett voltam a pontosságával, akkor fixáltam a hátlapot, és elvittem egy nyomáspróbára, aholis 10 atmoszférával ellenőrizték.
Sosem ázott be azalatt az idő alatt, amíg nálam volt.
Egy vízcsapban sem kell tömítést cserélni minden megnyitása után.
Kicsit túlmisztifikáljuk ezt a vízállóságot, szerintem.
Ha tönkrement volna a hátlaptömítés, olyat lehet szerezni fillérekért.
A korona+tokcső, na az már nehézkesebb! -
ITT
újonc
válasz
Empsepo #179492 üzenetére
Szerintem sem így kellene működnie, de vannak helyek, ahol így működik.
Én is bevittem a 1,5 hónapos Orientemet a Jász utcába, pont ugyanezzel a problémával, csak az enyém ennyit siet. Engem elég érdekes stílusban elhajtottak azzal a szöveggel, hogy ez ennyit tud, fogadjam el így, meg különben is nem fognak egy WR 200m-es tokot megbontani emiatt, mert tönkremegy a tömítés (amit nekik kellene állni).
Javaslatuk: állítsam be sűrűbben. Erre meg én mondom azt, hogy az meg a tokcsőnek és a koronának nem tesz jót hosszú távon.Amúgy az óra minden pozícióban kb. hasonló értéket hoz, csak attól félek, hogy hidegebb időben ez a sietés tovább fog nőni.
Nem baj, majd keresek egy normális helyet, ahol készségesen megcsinálják (nem zavar, ha fizetni kell érte, és a garanciavesztés sem érdekel).
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Empsepo #179226 üzenetére
Dzsana mester említette talán régebben, h nem tesz jót a szerkezetnek, ha gyakran tekergetjük a dátumot. Kéthavonta egyszer biztosan kibírja, nekem az lehetett a gond, h túl sokat csináltam /ritkán hordom és utálom, ha nincs beállítva a dátum/. De ez még nem magyarázza meg, h miért áll meg naponta többször, mikor elkezdem hordani.
Ja és a kis könyv a tíz éves szervizciklust is írja, ennyit a hitelességről.Rhcspsz01 : A Komandirskije 431306-os kézzel húzós, ugye? Annak is ilyen lötyögős a tengelye, és van koronazár rajta?[link]Ha nem krómozott réz lenne, jobban érdekelne. Bár marhaság, kézi húzósnak jobb a Slava meg a 45-ös Radiomir klón.
-
SOAD19
addikt
válasz
Empsepo #178560 üzenetére
Szerintem, nem, nem benned van a hiba.
Nyilván, nem ilyen igénybevételre tervezik a g-shock-okat sem. Azt utálom még, mikor hangszereket vernek szét klippekben, koncerteken. Nem régiben láttam egy koncertfelvételt, aminek a végén a dobos, miután szétverte a hangszerét, a még nagyobb katarzis kedvéért még fel is nyújtotta azt.
Ilyenkor, azok a videók jutnak eszembe,
amelyekben elmaradott országokban élő emberkék dobolnak különféle vödrökből és egyéb tárgyakból összeeszkábált "dobon". Ők, vélhetően, mit nem adnának egy valódi dobért... Tudom, kissé szentimentális vagyok. -
C0RVUS
tag
válasz
Empsepo #177952 üzenetére
Ezt most nézem, egész jó áron van, olcsóbb, mint az Amfi! Megyek is a főékszerészhez, hátha van férfiméret is.
Viszont ha valaki ilyesmi veri rér újsághirdetést szeretne eredetibe, az is van - ezer dolcsiért.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest