- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Lauda #212819 üzenetére
A parittyakőnek használható Ecozillám 165 grammos, de a tokja kétszer nagyobb ennél az automatánál, ráadásul a műanyag szíj is nagyon robosztus, meg a csattja is. Néhány hajtogatott szíjas órát fogtam már a kezemben, és azok minden pehelykönnyűek voltak, még 45-ös tokkal is.
-
Traianus
tag
válasz
Lauda #212488 üzenetére
Tissot Visodate a kiszemelt. A garancia miatt igazából nem tudom mennyire kell aggódni egy ilyen óránál, azért a 185k már egy olyan összeg, aminél remélem, hogy normál használat mellett semmi baja nem lesz 2 éven belül. Ha meg leejtem vagy odaütöm valamihez, arra úgysem vonatkozik. Rosszul gondolkozom?
-
etnies
senior tag
válasz
Lauda #212118 üzenetére
Erről jut eszembe, az én eco-drive-os Citim lemerült, cserélni kellene mind a két elemet és megtartani a vízállóságot.
Otthon felvettem a kapcsolatot a hivatalos márkaszervizzel, két hétig kellene náluk parkoltatni az órát, ami nekem nem fér bele, nem Magyarországon élek, max egy hetet tudok adni.
Tudtok olyan szervizt, aki megcsinálja garanciával, papírral, de kevesebb mint két hét alatt? -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Lauda #211807 üzenetére
Szia!
Nem külföldi, hanem magyar rendelés, hivatalos 2 év garanciával Sopronból.
A Distributor valóban a BORKUTIME KFT
A számlát a Schneider óra-ékszer kft állította ki. Viszont használati útmutató, és jótállási jegy nem az én órámhoz való...szerintem így akkor
Kaptam egy E67 es szerkezetű leírást, mint kiderült ez nem is olyan mint az enyém, viszont a típusszám az jól van rajta feltüntetve.
Sorozatszáma az órámnak 1db nullával több, mint amit a jótállásin írnak, a papíron 81130, valójában pedig 811030...xxx...ahogyan Hofi mondaná: ..."hát étetted te ezt?"
-
Quartz51
tag
válasz
Lauda #211812 üzenetére
Sikerült végigolvasni, amit linkeltél?
"Tehát az a főszabály, hogy gyártói leírásnak lennie kell egy termékhez, de ez nem egyező azzal, hogy magyar nyelvű használati utasítással is rendelkeznie kell. Ezzel csak abban az esetben kell rendelkezni, ha a piacfelügyeleti jogszabály alapján az ágazati jogszabály ezt előírja."
-
SOAD19
addikt
válasz
Lauda #211812 üzenetére
Anno a G-shockomhoz - egy pesti, kisebb webshopból rendelve - én se kaptam magyar leírást. Én is úgy tudtam eddig, hogy amit idehaza forgalmaznak, ahhoz kötelező magyar használati utasítás. De, akkor változott a szitu....
Nem is értem, azért elég sokan nem beszélnek idegen nyelvet idehaza...
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Lauda #211807 üzenetére
Én úgy emlékszem magyart kapott csak nem hozzávalót.
Rég volt szó a Steinhartokról.
Az Ocean 42-esemen nagyon idegesít a kerámia lünetta betét.
A számok láthatatlanok úgy csillog, olyan mintha egy sima fekete karima lenne csak.
Mi ezeknek a betéteknek a mérete, megegyezik valamivel?
Létezik hozzá valami utángyártott matt kerámia mart számokkal?
Ki lehet szedni a kerámia betétet sértetlenül? -
Pizzafutar
aktív tag
válasz
Lauda #211436 üzenetére
A Citizen CB0166-54H -et lehet itthon kapni? A Google keresés csak külföldi találatokat ad.
Jól gondolom, hogy a Citizen-nél a CB0010 - 0150 órák régebbi, már kifutó modellek, a 160-as sorozat pedig az új? -
Nimda
addikt
válasz
Lauda #211330 üzenetére
Amikor én elkezdtem az órák iránt érdeklődni, csak a vintage vonal tetszett, amin belül is, csak a digitális kvarc. A mechanikus automatákat el sem tudtam képzelni. Főleg nem az analógokat.
Majd később valahogy mégis belecsöppentem abba a világba, és mára szinte már csak az automaták érdekelnek. Na jó egy picit talán még a fényevők is, mint kevesebb cumiztatást igénylő verkek. Van ebből is, abból is, szeretem ha minden élethelyzethez van egy passzoló órám -
rbalint88
addikt
válasz
Lauda #211347 üzenetére
Csak ennyi erovel nezhetned az idot a telefonodon is
nagyon sokan pont a “gepeszkedest” szeretik az orakban, ahhoz meg az automata vagy leginkabb a kezihuzos adja a legtobb impulzust
Ne ertsd fere, nem torok palcat se feletted, se barmelyik mukodesu ora folott, van kvarcom es automatam is. Sot, meg talan okosoram is lesz egyszer... -
soldier2
őstag
válasz
Lauda #211330 üzenetére
Nem mindenkinek való automata ez kétségtelen. Ha valaki szeret vele foglalkozni akkor viszont "jó móka". Én pl 20 éve csak egy quartzért adtam pénzt (mert egy G Shock kell mindenkinek szvsz), a másik 3 automata. Ezekkel most elvagyok egy ideig, aztán kell egy Spring Drive (mert csak
)
-
válasz
Lauda #211330 üzenetére
Áhh ezek engem nem zavarnak, lehet a kézzel húzás hiánya sem akkora baj, csak én hiszem annak. Van 2-3 automatám, felválltva hordom őket, mindig leállnak szegények, kéne óraforgató, de időm nincs keresni egy olcsó de jó 2-4 darabosat.
Én beleszerettem a "folyó" mutatóba, quartz-ban van, de ritkán hordom szegényt, egyszerűen az automata lett a favorit -
soldier2
őstag
válasz
Lauda #210896 üzenetére
Persze, de quartz vs automata vitába beleállni nem érdemes. Pár hónapja én is skx007-et szerettem volna. Aztán megtetszett a Samurai, élőben meg mindent vitt a Mas62 reedition (sokkal, sokal szebben kidolgozott tok, számlap, minden), annak is a Padi változata. De az már sajnos más árkategória.
-
-
nrg.960
tag
-
Empsepo
senior tag
válasz
Lauda #209802 üzenetére
Érdekes amit írsz.
Én is néha elgondolkodom azon hogy eladom az óráimat, veszek egy ilyet vagy valami hasonlót.
( Bár ha meghoznám ezt a döntést szerintem ezt a típust választanám. )Aztán meg belegondolok jobban hogy mi lenne ha nem lenne meg az Atlantic, a Stargate, az orosz, a Doxa és kiráz a hideg.
Hogy tudnék úgy élni?
Egyelőre sehogy...Ja és a Casio-t ki ne felejtsem, bár azt biztos nem tudnám eladni.
(Amúgy elvittem óráshoz, lesz elemcsere, ha kell tömítés csere.
Szeretem azt is, egy pár ezrest simán áldozok rá.)Szóval nagyon messze vagyok ettől a Citizentől egyelőre, de azért baromira tetszik.
-
lomposfarkas
tag
válasz
Lauda #208966 üzenetére
"még sosem volt titán órám"
Egy kollégámon láttam egyszer egy titánium órát, megfogdostam, azóta baszta a csőrőmet. Az apróhirdetésben nemrég találtam egy számomra vállalható tipust, hát... azóta azt mondom: az acéltokos/acélszíjas karóra zsákutca -
oimuka
tag
válasz
Lauda #208562 üzenetére
[link]Ennek az oldalnak a román megfelelőjén.
Erdélyből írok, de ott se sokkal több. -
g0n21
senior tag
válasz
Lauda #208313 üzenetére
Direkt írtam itt, egy kicsit igazából azért is, mert relatíve sokan megkerestek / megemlítették anno az acél G-s parát, és elég inkorrekt lépésnek gondoltam már akkor is. Igaz, acél G-t is előbb tudtam e-bayről szerezni, mint hivatalos kereskedésből itthon - kis hazánk nem a megfelelő piac a limitált kiadások szempontjából.
Csak kíváncsi vagyok arra, hogy az MTG-vel is az-e a helyzet, minit a G-vel volt. -
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Lauda #207752 üzenetére
53 mm.
SOAD19: Köszi! Nyilván azért van súlya, egészen pontosan 178 gramm ez a bestia, de én alapból szeretem ha érzek egy órát a kezemen, szóval még belefér.
Egyébként multicolor színekben foszforeszkál, ha jól fel van töltve nagyon állat módon világit
:
(Ez nem egy saját kép a fényképezőm nagyon szemcsés képet csinál sötétben, nem tudtam lőni róla egy rendeset...
)
-
Spet
addikt
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Lauda #207585 üzenetére
A goodfullness.com nem igazán hiteles formátum ebben a kérdésben még ha angolul is írják.
Ha valakit érdekelnek a Egyesült Királyság ügyei érdemesebb a British Broadcasting Corporation híreit követni. -
fagyalllo
őstag
válasz
Lauda #207583 üzenetére
Angolul? Akkor tuti igaz. Ma kaptam egy üzenetet, hogy egy bizonyos Invicta órában gagyi ISA szerkezet van, ami egy kisebb ütéstől is javíthatatlanul tönkremegy. Állítása szerint az illető ért az órákhoz, linkelt is egy angol nyelvű leírást állítása alátámasztására. Az mondjuk egyáltalán nem érdekelte, hogy annak a szerkezetnek teljesen más a kiosztása és valójában egy Seiko VD53 van az órában.
Szerintem ez a téma kimúlt, további feszegetése már túlzottan OFF lenne. -
pulutodurumo
őstag
válasz
Lauda #207546 üzenetére
"Kérlek mond el nekem, hogy szerinted manapság milyen hátrány ér valakit, ha nem tud leolvasni egy analóg órát."
Hátrány max. akkor ér, ha lemerül a telefonod, és csak analóg óra van a közelben. Mondjuk ez nem nagy hátrány.
De nézzük a másik oldalról! Milyen előnyöd származik belőle? Egy dologgal többet fogsz tudni ebben az életben. És a tudás bizony értékes. Legyen az akár egy ilyen kis semmiség. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Lauda #207536 üzenetére
Az iskolában megtanulsz tanulni (főleg humán tantárgyak) plusz megpróbálják fejleszteni a logikádat (reál tantárgyak, de főleg matematika). Tehát amit ott megtanulsz, annak nagyrészére valóban nincs szükség később, de ahogy azt megtanulod, arra viszont hatalmas szükséged lesz utána.
-
rbalint88
addikt
válasz
Lauda #207536 üzenetére
ez azért nem igaz, mert tudni kell ellenőrizni a gép által adott eredményt. illetve tudni kell megfelelően betáplálni az adatokat, ami az alapszabályok ismerete nélkül nem fog menni
nyilván arra nagyon keveseknek van szüksége a mindennapi életben, hogy tudja a pí-t 300 tizedesjegyig, de azért az nem árt, ha kb a bevásárlókosarad értékét fejben tudod tartani, hogy ha a kasszáskislány véletlen 2 helyett 5 csomag szalámit húz be, akkor ne hagyj ott pluszban egy ezrest a semmire.
-
g0n21
senior tag
válasz
Lauda #207532 üzenetére
"A világ változik".
Amikor tartottam főiskolán gyakorlatot - jó pár éve- , akkor egy csaj megkért, hogy segítsek neki szakdoga témát választani, és segítsek neki az egészben - igaz a konzulense hivatalosan nem lehettem. Engem pont érdekelt akkoriban, hogy miként torzul a nyelv a DM progik hatására, saját magamon már volt egy fasza kis vizsgálatom: akkori csajommal egy hónapig whatasappon cseteltünk, egy hónapig emaileztünk (semmiképp messenger, vagy hasonló, fixen ezek) majd összevetettem a nyelvtant, nyelvezetet, stb. Nyilván kijött, hogy whatsappon brutálisan sokat rövidít az ember, és lesz.rja, hogy van-e hiba benne, vagy sem, míg mailben sokkal többször, az egy-két mondatos leveleknél is javít, többnyire.
A lány összerakta a hipotézist, azzal a címmel ment oda az egyébként nyelvész tanárhoz, hogy "A magyar nyelv torzulása az azonalli üzenteküldő programok hatására":
A tanár, amikor látta a témát kikelt magából, és kiselőadást tartott, hogy a nyelv nem torzul, hanem változik. Mondtam is a lénynak, hogy akkor megnézném a tanárt, amikor vagy helyett csak egy v-t, vagy hogy helyett csak egy h-t, ír valaki egy esszébe, mi több vizsgán.A cím megváltozott, a tanár a konzulense lett, és a diploma is meglett, szóval happy end, csak a világ változikról mindig ez jut eszembe. Számomra ez is torzulás, hogy a gyerekek nem tudják leolvasni az analóg órát. Szerintem a topik nagyrésze a digitális órák megszületése és elterjedése után született, aztán mégis megy nekik...
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Lauda #207532 üzenetére
Most jöhetne egy terjengős "az öregember haragszik a mai világra" komment, de rövidre fogom, mert még csak 30 környéki vagyok.
Szóval az analóg óra leolvasása kb. két tanóra ideje. Ha vissza-vissza térve a témára tanítják, akkor sem több 4-nél. Az ember fiatalon sokkal könnyebben tanul, akkor fogékony. Ebben az életkorban kell annyi alaptudást megismertetni a gyerekekkel, amennyit csak lehet. Én sem szerettem egy csomó mindent az iskolában, mondhatjuk hogy nehézségeim voltak. Aztán érdekes módon csak sikerült megtanulni mindent.
Feláll a szőr a hátamon, amikor ilyen hozzáállással tanítanak. Szegény gyereknek nincs kedve ehhez, meg ahhoz, hát akkor nem kell neki csinálni. Az élet b@5zottul nem így működik. Ha tetszik, ha nem. Nem mindig csak azt kell csinálni, amihez kedve van az embernek.
Konkrétan az analóg óra leolvasása persze nem egy létszükséglet, de minek maradjon ki, plusz egy skill. Ez a gondolkodás szép lassan oda vezet, hogy a szorzótáblát is felesleges megtanulni, összeadni - kivonni sem kell tudni, hiszen minden okostelóban van számológép. És a többi... -
pulutodurumo
őstag
válasz
Lauda #206679 üzenetére
Sőt. Az embereknek sincs lelke. Akkor egy tárgynak hogyan lehetne?
Mi a lélek? Talán azt lehetne mondani, hogy egy tárgy, vagy élőlény olyan tulajdonságainak összessége, amit nem tudunk, vagy akarunk megmagyarázni. Vagy megmagyarázható, csak nem szigorúan véve logikus.
Ezért nics lelkük a kiszámítható dolgoknak. Ha a PC-mnek lelke van, az már régen rossz.
Vagy amikor a gazda azt mondja a kocsira, "ennek lelke van". Van egy francokat, csak simán szar, és folyton kalapálni kell. -
Deskdiver
senior tag
válasz
Lauda #206655 üzenetére
Azért ne zárjuk le ennyivel. Vizsgáljuk meg a dolgot és foglaljuk össze. Lehet, hogy mégis van benne ,csak eddig nem volt rendesen kitárgyalva.
Amit eddig tudunk: Ha léleketlen gépek pakolnak össze mechanikus óraszerkezetet abba valahogy a gyártás során lélek kerül.
Ha nagy gonddal ,kézzel készül egy Patek vagy 9f kvarc abba nem. Valószínűleg nem a fogaskerekek tárolják a lelket tekintve ,hogy az előfordul kvarc szerkezetben is.
Ebből kifolyólag valószínűleg valamilyen rugalmas potenciál energián keresztül tárolódik. Pl. Rugó
Ha mégis van valamilyen rugó egy kvarc szerkezetben aminek lehetne lélektároló kapacitása akkor az a kvarckristály, gombelem/akkumulátor, elektronika jelenléte miatt kioltódik.
Valószínűleg hiányos még az elmélet, de szabadon kiegészíthető, korrigálható. Járjunk ennek a végére. -
evilskati
aktív tag
válasz
Lauda #206081 üzenetére
Annyira nem vagyok képben, de szerintem ott kell, ahol belép az EU-ba a csomag. Valahogy úgy képzelem, mintha a Németországban élő ismerőshöz rendelném, beesik a postaládájába az értesítő, megtörténik az eljárás, majd ő tovább postázza nekem, EU-n belüli mozgás pedig szabad.
Ez adta az ötletet: [link], bár ez Angliai. Itt is kapsz egy Angol címet, gondolom a cég kollégái intéznek mindent, majd továbbítják a csomagot.
Találtam egy Luxembourgit is: [link]
Rákérdezek a külföldi rendelések topikban is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest