Hirdetés
- Yettel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Dogee V20pro
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Vivo V70 – a stílus érték?
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
válasz
üzenetére
Igen, sokkal nagyobbnak hat.
Miközben mind a két óra 44mm (bár ez a 44mm már alapból sok az én csuklómra).
Egyébként a Casio minőségibb érzetet kelt, miközben olcsóbb. És azon az üveg is zafír.Van ezeken kívül 3 Lorusom (+1 Festina).
Én szeretem őket és a Lorus kínálata alapból tetszik (sokkal jobban, mint pl a Casioé), de gondoltam/gondolom itt túl nagy igény azokra nem lenne így csak most köszöntem be
Mind kvarc. Másmilyet nem is szeretnék. Munkám miatt napközben nincsenek a kezemen (nem is szeretném leamortizálni heteken belül egyiket sem és hivatalosan sem lehet rajtam), illetve én inkább ékszerként hordom őket - legyen ez bármekkora eretnekség (ha az). Érdekelni érdeklnek a mechnikusak is, sőt kifejezetten csodájára járok ezeknek is, de a vele járó dolgokat, plusz árat stb már nem kívánom. Ilyen szempontból pedig -számomra- mindegy, hogy mi van a számlap alatt (kivéve ugye a skeletonok).
Itt van a többi egyébként, egyben:
A kék számlapos Lorus nem mai csirke már, ennek még forgatható a lünettája (amennyire én tudom ez mostanában már nem divat náluk) -
guftabi96
addikt
Csatlakoznék a topikhoz az előző héten rendelt óráimmal. A Citizent egész jó áron sikerült beszerezni. A Casio is most elég drága mindenhol, de az árukeresős grafikont nézve volt már olcsóbb is hónapelejéig, mint amennyiért én vettem (mind a 2db ~ 56.000Ft volt).
Elég nagyok, bár az én vékony (~17cm) csuklómra nehéz olyat találni, ami tetszik és és nem egy batár. -
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Persze, simán tudod, de leginkább elrontani.
[link] -
Sir Pocok
őstag
Srácok eladó lesz egy új Oceanus T200-as. A tulaj 185 eFt kér érte. (Az óra nem az enyém.)
Érdekelhet innen valakit? Akit igen írjon rám és elküldöm a telefonszámát.
-
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Amelyiken nem tudod megállítani a mutatót, lazább lehet a kuplung és visszafelé tekerve nem tudja megfogni a szerkezetet, mielőtt megcsúszna.
-
Caldera
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Érdemes automata óránál mp. pontossággal foglalkozni? Én hó elején a dátum váltással együtt beállítom -1 percre, hó végére még jóval +1 percen belül van (napi eltérése +3s). Ez véleményem szerint mindennapi életben több mint elég.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
ricsik
üzenetére
Nekem is jó lett a 420-as tok, finom csiszolószivaccsal sikerült eltüntetni a durvább karcokat is, nem csak a polírt.
Esetleg, véletlenül, nem tudja vki, hogyan működik a nem mp stopos óráknál az a funkció, h enyhén visszatekerve állítás módban megállítjuk a mp mutatót? Azért kérdezném, mert pár órámnál /2416b/ nem áll meg, csak ha nagyon le van járva - nem tudom mp pontosra beállítani őket. Házilag lehet ezt orvosolni, v csak órás tudja?
-
ricsik
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Szerintem teljesen jó lett a végeredmény. Ha majd a lünettát is befestik még jobb lesz.
Én is így vagyok az órákkal. Hordom ahogy rendeltetett, vigyázok rájuk, de ha karcos lesz, karcos lesz. Ha már vállalhatatlan megoldom. Sz@rok a történetre, úgy sem tudom melyik karc hogy került oda. Ha sz@rul néz ki és zavar akkor ha tudom megcsinálom (szálcsiszolásom körömbufferrel egész jó lett), ha nem, akkor megcsináltatom.
Ennyi...
-
@mriya@
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Én vagyok az az elvetemült, aki leragasztja a lünettát.

Ha hagyod ilyen feketén, legalább nem kopik ki. 😀
-
bigmasterg
addikt
Úgy voltam vele, hogy első mecha órám, megérdemel egy felújítást.
Lehet nem órazok elég régóta, de nekem egy karcos szíj az egy karcos szíj. Nem élem át annyira a patina értékét.
Amúgy videón talán jobban látszik, most ilyen: [link]Szerk:
@mriya@:
Annyi hogy így nem leolvasható. Kinezettel nem is lenne baj, de funkciója sérül. -
@mriya@
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
szvsz. nem rossz így feketén.
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
CTZ-Szervízpont Kft.-al kapcsolatban van tapasztalatok? -
@mriya@
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Akármennyire meresztem a szemem, az eredeti állapotú órán én csak 10-20 között látok festést.
Elég fura így, a többit a régi tulaj kikapirgálta?
Vagy a tied az óra újkorától, és így kopott meg a lünetta?
Maga a felújítás nekem tetszik, szebb, mint a karistos állapot.
-
arn
félisten
válasz
bigmasterg
üzenetére
Hat nem tudom… a regi oranak volt egy patinaja, hogy sokat hordtak. A mostani allapotaban csak az latszik rajta, hogy sokat hordtak, utana meg szopott gombocra poliroztak, mi volt a cel? Ujszeru allapot?
-
minas
aktív tag
válasz
Hege_Peter
üzenetére
"Ha kéri a helyreigazítást, várjuk az órát."
"Valóban elfelejtettük a rámát kifesteni"
"ide írtál a fórumra, ahelyett hogy nekünk írt volna"
"...garanciában megcsinálunk és vissza is küldünk. Persze csak ha kéri. "
-
blaca83
őstag
Sziasztok,
Eljött az idő, hogy a lányom is kaphasson végre valami normális órát. 😄🙏
A viccet félretéve, a segítségeteket szeretném kérni.9-10 éves gyereknek keresek olyan quartz órát, ahol jól látható a 12 órás számkiosztás és a perc rovátka is.
Lehet, hogy én keresgéltem rossz helyen de eddig nem sok jót találtam.

Eddig talán ez a legjobb:
[link]
Casio LRW-200H-4B2VDFHa van valakinek ötlete hol érdemes nézelődni vagy járt mostanában hasonló cipőben és tud tippet adni azt szívesen fogadom.

-
-
törölt tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
SKXA35 volt az ihletője...
-
momcrew
tag
Most nézem az enyémet, nálam még ferdébb. Én is igyekszem mindkét oldalból kivenni egy-egy szemet. De úgy látszik nem ezen múlik. Engem nem zavar, mert én az óra másik oldalát nézem
. Nem tudok róla, hogy az óracsatnak hol illik lennie, de ha zavar próbáld meg úgy állítani, hogy tetszen. -
Kobe
veterán
Szelesebb csattal rendelkezo modelleknel a szijallitast mikent preferaljatok?
teljesen szimmetrikusan, a szelesebb csat a csuklon aranyosan all, vagy a zarat illik csuklokpzephez allitani?Kivetettem par szemet a zelosbol (nem volt esdig szelesebb csatu modellem), de a mr monkos agyamat erosen zavarja a vizualis asszimetria igy orlodok hogy tetessek e at egy szemet a masik oldalra (nyilvan akkor meg a zar lesz asszimeteikus helyen, de cest la vie)
-
Quartz51
tag
válasz
shaman101
üzenetére
Az alsó polcos azt jelenti, hogy olcsó. NOS darabokat, dobozzal, körítéssel most is lehet találni 300€ körül. Egyáltalán nem leszólni akarom, mert nagyon jópofa, szerethető órák, de különösebben nem értékesek. Ha valakinek vintage óra kell napi használatra, akkor tökéletes. Ezért szerintem nincs jelentősége, hogy legó vagy sem, ha tetszik, hordani kell és ennyi.
-
csabiks
senior tag
Megjött az alis zulu szíjam
Nagyon kényelmes, puha anyagú, most ezzel hordom majd :
-
fagyalllo
őstag
válasz
estikornel
üzenetére
Aliexpress, "20mm steel bracelet" kifejezés és válogathatsz. Vagy egyenes végűt veszel, ami nem illeszkedik a tokfülekhez, vagy szerencséd lesz és kb. jó a hajlított végű.
-
csabulaxi
senior tag
-
estikornel
tag
válasz
estikornel
üzenetére
Erre esetleg valaki? SRPE63K1 a helyes típus
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Vardar
üzenetére
Sztem ha találsz Citizennél neked tetszőt, ami jó méretben is, ne tartson vissza a kedvező ár. Kör alakú kínai zafír van rogyásig, csak a pontos méret kell meg egy jó órás, aki cseréli - lehetőleg garancia után, ha nem a márkaszerviz. [link] - Nagyobb csuklóra ez is jó lehet, nem tudom, van-e kisebb tokozással.
Nekem mostanában a 'B' változatú számlapos pilóták tetszenek, a kvarc Lorusom minősége nekem bőven megfelel (sajna már nem gyártják). 43 mm picit nagy, de megszokható. Elemcsere óta teljesen pontos /0-1 mp havonta/, pedig cca. 9 éves, tehát felesleges a rádiójeles óra, ha úgy vesszük.
Remélem, belefutsz az igaziba, sikeres keresgélést. -
Vardar
tag
válasz
bluemirage
üzenetére
Igazából 10 ATM-es, NATO szíjra rakandó kvarc pilóta jellegű dolgot keresek, legfeljebb 100E-ért.
Most kedvezményes a Sternglas Taiga GMT is tetszik, zafír üveg, 10 ATM, GMT funkció, olyan még nincs.
Szintén akciós a Grovana Airborne I ami nem tudom miért, de tetszik.
És akkor ott a feleáron mért Citizen, ami napelemes, de nekem nagyon olcsó húsnak érződik és nem zafír. Oké, hogy a Grovana meg a Sternglas is kis cég a Citizenhez képest, de akkor is furcsa dupla felár. -
Botyka01
csendes tag
Sziasztok! Citizen Eagle 7 órában lehet a mineral üveget zafírra cserélni? Van valakinek ebben tapasztalata? Ebayen találtam csere kristályt de az is minerál.
-
törölt tag
válasz
"_Maverick_"
üzenetére
Ó, köszi szépen!
-
fagyalllo
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Pénteken nincs szerviz, csak a butik van nyitva, inkább hétfőn próbálkozz.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Hege_Peter
üzenetére
Na, ez egy pozitív fordulat.
Azt hittem, hogy a bevonat képzés ennyi és direkt nem lett befestve a lünetta (pl nem lehetséges). Nem feltételeztem, hogy csak lemaradt.
De akkor holnap telefonálok nyitvatartási időben és egyeztetünk. -
Hege_Peter
újonc
válasz
bigmasterg
üzenetére
Péter vagyok, és szomorúan olvasom hogyb ide írtál a fórumra, ahelyett hogy nekünk írt volna, vagy hívott volna (amit mi próbáltunk de nem vették fel). Valóban elfelejtettük a rámát kifesteni, amit szívesen orvosolunk ha visszaküldi az órát, és garanciában megcsinálunk és vissza is küldünk. Persze csak ha kéri. Azért szerintem először velünk kellene közölni a problémát, és ha nincs jól kezelve akkor írna be a fórumra. De ez van. Ha kéri a helyreigazítást, várjuk az órát.
Tisztelettel! -
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg
üzenetére
Szeptemberben elküldtem a hivatalos szervízbe a seiko órámat SNZD37 ami szeptember 19én érkezett meg hozzájuk.
A mai nap hozta meg a futár [link]
Ez egy 60 ezer Ft-os szervíz volt.
Mondták hogy a lünettára új bevonatot képeznek, arra azt hittem, hogy ahogyan eredetileg is volt, fehérrel lesznek a számok és beosztások. De most teljesen fekete az egész.
A polír okés lett, a szíj valóban sokkal jobban néz ki.
Viszont a kommunikációval nem voltam elégedett. Több, mint két hónapig volt oda az óra, közben többször hívogattam őket, de státusz adásban elég gyengék voltak.
Legutóbb 1 vagy 2 hete hívtam, akkor mondták, hogy már csak mechanikát kell szervizelni és összerakni az órát, de majd hívnak ha készen vannak és egyeztetünk.
Ezzel szemben semmi hívás, ma csengetett a futár és hozott utánvéttel egy csomagot. Itthon sem voltam, szerencse hogy párom igen. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Vardar
üzenetére
Negyvenezer körül vettem Time Centernél, nincs benne hiba. Jó vétel, ha tetszik felpróbálva. Nato szíjjal nekem előnytelen lenne /elálló tokfülek+vékonyabb csukló, ráadásul alig fér a stift és a tok közé a textil/, szilikonnal viszont OK. Nem vészes a 22-es szíj a 21-es résben.
#251910pajav8 : Jó, h írod, akkor nem rendelek. (Mitől lett ez piros?) -
shaman101
tag
Sziasztok! Egykis segitsegre lenne szuksegem a 70-es evekbeli seikommal kapcsolatban.
A szamlapon 7006 - 7190S felirat van, magyarul a szerkezet 7006, ez igaz is 7006A szerkezet van benne. A hatlapon viszont 7005 - 8022 szam van, azaz 7005-os szerkezetet jelol.
Tobb lehetoseg fent all,
A., vagy gyarilag ilyen
B., a hatlap cserelve lett
C., 7005-os tokban van a 7006 szerkezetet jelolo szamlap, es maga a szerkezet is.A sorozat szam alapjan a gyartasi honap 1974 februar. 1974 februarjabol egy egesz mas ora tokkal rendelkezo orat talaltam csak.
7005 - 8160-as szammal viszont tobb ugyanilyen tokos (mint az enyem) orat dob ki a google.
Ami nagyon erdekes meg hogy volt egy hirdetes catawikin ahol pont ugyanez a helyzet all fent mint az enyemnel....https://www.catawiki.com/en/l/19393617-seiko-automatic-day-date-18-jewels-model-no-7005-8160-p-men-1970-1979#gallery
Itt is a szerkezet azonos a szamlapon jeloltel, a hatlap megis mas. Raadasul ugyanugy 7006-7005 a szamozasa ennek a seikonak is.
Tudom keves ra az esely hogy eredeti minden az oraban, de en bizakodo vagyok.
Kepek az orarol:
https://drive.google.com/drive/folders/1w_S9jZKNlBNSPcsRF0I8LknvqV-OJs2X?usp=share_link -
válasz
Vardar
üzenetére
Elfogultan... mint itt szinte mindenki
az én ajánlásom:
luminox pilótái évtizedekig beragyogják az éjszakát és NATO-val is OK.
Nem kell telefonnal abszurd módon megvilágítani, hogy le tudd olvasni éjjel... télen a kabát alatt hordás után előhúzva... amikor is sok óra utánvilágítása már KO és nem OK.https://luminox.com/collections/pilot-watches
itt pedig a P38 42mm-es sorozatra gondoltam... max cserélsz szíjat, ha a gyári nem jön be.
Tudom ez elemes (50 hónap)... de hátha az elemes is szóba jön.@arn
az oceanus t200 az mitől pilota?
-
Domonkos
addikt
válasz
bigmasterg
üzenetére
Jah. Hat nem teszi szimpatikusabba a markat, az biztos.

Otletnek meg feljott, hogy veszek egy sima Moonwatch-ot es megnezem, hogy mennyire tetszene az eredeti fekete szamlappal. Esetleg kesobb lecserelenem valami feherre, a mutatokat pedig sotetebbre, ha ennek is rossz lenne az olvashatosaga. Termeszetesen, most egy gyors kereses utan megint ra kell jojjek, hogy ez valoszinuleg nem lesz opcio.
Meg persze azt sem tudom, hogy mennyire lenne proli. 
-
Vardar
tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Mindennapra keresnék egy solar/kinetic pilótaóra jellegű valamit, amit NATO szíjra tennék
Van már egy solar Pulsar, abba sima vízszintes ásványi üveg van, ha karcolódik, akkor zafírra cserélem majd.Egyébként a Citizen, hogy lehet ilyen olcsó? Minőségben akkor ilyen Lorust várjak? Az előbb említett Pulsarom majdnem kétszer annyi, mint ez a Citizen lenne, a Seiko saját nevén lévőket meg nem is említem.
-
pajav8
tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Én a múltkor csalódtam benne, az eddigi rendeléseimnél minden rendben volt, de most 3-ból 2 fóliánál a méret sem stimmelt illetve nem is volt kör alakú a fólia az egyik irányban szélesebb volt...
Az üzenetemre nem válaszolt, de paypal-al visszakaptam a pénzt. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Helyesbítek, megvan az eladó. Jó minőségű filmet árul, sok évet kibír. Felhelyezésnél kell ügyelni, meg h pontos méretet rendelj. [link]
Sima postával is lehet szerencsére rendelni, az két dolcsi, nem húsz. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Vardar
üzenetére
Egy árva karc sincs még rajta! Pár napot viseltem összesen egy év alatt... Melóba nem viszem 1előre (szűk helyre kell benyúlnom bal kézzel ajtónyitás céljából), nem kockáztatok. Akartam rá fóliát rendelni, de eltűnt az ebayes eladóm (The original watch scratch lens).
Sztem simán kapsz rá zafírt /pl. [link] /. És az is lehet, feleslegesen aggódunk, mert sokat kibír a Hardlex is. -
pajav8
tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
-
bigmasterg
addikt
válasz
Domonkos
üzenetére
Rolexet nem igazán tudsz újonnan venni.
"Felírnak egy listára", aztán vagy kapsz órát, vagy nem.
Van aki 2-3 év után sem kap órát, főleg ha a népszerűbb modellekről van szó
Eladják havernak, visszaosztós dealernek, akik aztán lényegesen drágábban továbbadják.Szerk: de pl a Patek Philippe is hasonló, csak még nagyobb összegekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen autót vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Windows 10
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti Formula Air Mesh G3 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- 27% PNY GeForce RTX 5070 EPIC-X RGB OC 12GB GDDR7 192bit (VCG507012TFXXPB1-O) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest