Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
zsoltijano
üzenetére
Ami fontos, hogy az ébresztő csak akkor állítható/kapcsolható, ha a stopper le van állítva, és le van nullázva. Csak 12 órát tud mérni, ezért maximum 12 órával az ébresztés előtt tudod bekapcsolni. Az alsó gombot megnyomva kapcsolható ki-be (2 pittyegéssel jelzi, hogy bekapcsoltad, 1 pittyegéssel, hogy ki).
Ébresztési idő beállítása:
1. lépés: Nyomd az alsó gombot legalább 2 másodpercig. A kicsi percmutató előreugrik 1 percet, ezzel jelzi, hogy aktiváltad az ébresztő állító módot.
2. lépés: Az alsó gombot röviden nyomva percenként ugrik előre a mutató, hosszan nyomva pörög előre, amíg el nem engeded.
3. lépés: Várj 10 másodpercet, és az ébresztő állító mód deaktiválja magát, illetve két pittyegéssel jelzi, hogy az ébresztés be van kapcsolva.Elvileg így kell, de én is csak az angol használati utasításból puskáztam, nem volt ilyen órám, így tesztelni nem tudtam.

Szerk.: Arra kíváncsi lennék, hogy vajon a felső gombbal lehet-e a másik irányba (visszafelé) állítani az ébresztés idejét, mert ez nincs a leírásban.
-
fagyalllo
őstag
Újabb limitált Citizen Fugu sorozat a tavalyinál sokkal jobban sikerült színekkel és végre tömör fémszíjjal! [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
csabulaxi
üzenetére
Egy bőrszíjas, hétköznapi, nem sportórának miért nem elég az 5 bar? A Citizen honlapja szerint is belefér az úszás, ők meg azért csak tudják.
Amúgy tetszik ez az új szerkezet, öröknaptár, világidő, DST és készül belőle WR200-as, fémszíjas Nighthawk is (tudom, zafír nélkül ennyiért...) és bőségesen mért világítással:

-
Tetsuo
őstag
Erről az óráról mi a vélemény?
Általános (olyan hétköznapi - de elegáns -, mindenes) felhasználásra lenne.

-
-
zsoltijano
újonc
Üdv.
Ma jött meg a Zeppelin 7680-1 órám. Nézegettem, fordítgattam az utasításokat, de nem jövök rá, hogy az ébresztőt, hogyan tudom beállítani illetve ki és bekapcsolni? Köszi a segítséget.
-
válasz
vinczetibor
üzenetére
Ó! Ez most meglepett, hogy van narancsosban! Ebben orosz szerkezet van - frankó!
Tiszta hetvenes évek.

-
tupacamaru
veterán
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Így már a képek megvannak legalább. -
mzso
veterán
válasz
dzsi23
üzenetére
Helló!
Nincs két műanyag réteg. Kívül van üveg, bent pedig körben a műanyag amin a feliratok is vannak, alul meg a két kis ablak. (próbáltam is mozgatni a videón, hogy látszódjon.)
Amit kékkel jelöltél ott lyuk van, nincs műanyag.Csak azt nagyon nem értem, hogy hogyan belül az óratest igen nagy pereme alá ez a műanyag panel. Egyszerűen jóval nagyobb mint a nyílás.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Majd ha Gipsztigris benéz, biztos szívesen mesél róla.
-
okezsoke
tag
Sziasztok!
Egy SEIKO 5 SNZG15 órát használok már jó pár éve.
Kicsit megfáradt a szíja (fekete "textil"). Tudtok ajánlani olyan helyet, ahol nem aranyáron lehet venni?
Esetleg valamilyen alternatívát is néznék, nem feltétlenül feketét.A másik kissé ciki, még sosem volt karbantartáson.
Hova érdemes vinni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
LEON-T
aktív tag
Sziasztok!
Ma ezt az órát sikerült megvásárolnom: [link] ( Citizen CB5020-87L)
Egy svájci analóg mellé szerettem volna egy japán kvarcot. Eredetileg másért, más elvárásokkal mentem, de ez nagyon elnyerte a tetszésemet. Remélem jól fog majd szolgálni engem!
-
tupacamaru
veterán
válasz
5-ös kezelő
üzenetére

Úgy emlékszem hogy valakinek van itt Citizen BZ1020. Mintha sárga szíjjas kép is lett volna. A videóban a markerekre üt a másodperc mutató.
Ismeri valaki ezt a típust? -
-
s4tch
veterán
válasz
laca17kecske
üzenetére
Nekem még vékonyabb a csuklóm (16 cm kerület). Nem is elsősorban az óra átmérője a fontos, inkább az összhatás. Otthon 35-40 mm-s óráim vannak. Ilyen keskeny/vékony csuklónál sokat számít a többiek által is emlegetett lug to lug, azaz tokfülek között mért távolság. Nálam sok próba alapján 48-50 mm körül van a lélektani határ. Ugyanakkor fontos a tok vastagsága is, illetve a tokfülek hossza, esetleges lekerekítése is. Egy Seiko Samurai pont 48 mm a tokfülek között, és érdekes módon fém szíjjal nagynak, nehéznek tűnik, míg fekete tokkal, gumi szíjjal ugyanaz a tokméret megfelelő. Az egyik legkényelmesebb óra, ami a kezemen volt, a Seiko Mini Turtle talán 42,6 mm, viszont mivel rövidek a tokfülek, így jól mutat a kis csuklón is. A Citizen 42-es búváróráit is el tudnám hordani, szintén a rövid tokfülek miatt. EgyA következő vételnek egy Longines VHP-t néztem ki, annak a 41 mm-s verziója 49-50 a tokfüleknél, viszont viszonylag vékony a tok, a tokfülek széle le is van kerekítve, így kényelmes, és nem is lóg le a csuklómról.
tl;dr: menj el órákat próbálni.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Már vettem volna, a t-100-as csövek miatt, de nekem nagy a 42mm. Sztem vállalható, Ronda van benne.
Dzsi : 9-es Miyota kifogástalan minőség az árkategóriájában, nem dadog, pontos.
17cm-es csuklóra 36-40, max 42mm-es tok a javaslatom, 48mm alatti lug to lug.
-
dzsi23
addikt
-
jlaudio
tag
válasz
laca17kecske
üzenetére
Nekem is ilyesmi a csuklóméretem (17 - 17.5 cm) én is rengeteget kerestem a megfelőt, persze elsőre mellényultam, mert drágán vettem egy olyan órát ami szarul állt és nem is szerettem hordani, mondjuk úgy ez volt a tanulópénz. Ez egy 42mm-es, koronával 44,7mm, LTL 49mm swiss military hanova volt, aminek nem lehetett forgatni a lunettáját, mert csak rá volt festve a tokra, persze nem gondoltam, hogy egy svájci óran csak reklámból festenek rá egy funkciót mint a kinai piaci kronográf órák amiken a segédszámlapok csak festettek vagyis nem léteznek, na szóval megszivtam rendesen.
Na ezután már óvatosabban álltam hozzá az óravásárláshoz, youtub-on néztem videókat és ha nehezen is de megtaláltam az Órám, ez egy 38,4mm koronával 43mm, LTL 46,5mm Seiko alpinist ami tökéletes, kényelmes és minőség kivéve a sziját ami szar volt de azt cseréltem.
A tanácsom az, hogy amire figyelj az a LTL ez ne legyen 48mm-nél több de inkább alatta, a számlap az 38-40mm között de persze lehet, hogy egy 42mm is jól áll és kényelmes itt sokat számit, hogy a toknak milyen a formája, azok amik léfele kerekitettek azok kényelmesebbek.
Persze ideális esetben az a tuti ha vásárlás előtt fel tudod próbálni de ez nem mindig lehetséges pl az én Seikom az JDM vagyis csak japán belpiacra gyártott model és a beszerzése is kalandos volt (+ egy olajozást saját zsebből fizettem, mert valahol sokat állt az órám és napi +35-40mp sietett)
Felteszek pár képet, hogy lásd hogyan áll egy LTL 46,5mm óra és egy képet a tokról oldalról, hogy lásd mire gondoltam amikor azt mondtam, hogy lefele kerekedik.

-
mzso
veterán
válasz
xXxian
üzenetére
Nos hát csináltam egy pár képet, ilyen:
https://drive.google.com/open?id=1Xid2NdBeHYGqmwlU8MUgKd98m3TlKIejNormál kinézet:

Viszont nem bírom elképzelni, hogy került ez a műanyag panel a két kis (egykor) átlátszó ablakocskával helyére. A szürke műanyag óratest nekem monolitikusnak, egy darabból lévőnek tűnik, de a nyílás mögötte jóval kisebb, Ennyire flexibilis lenne, hogy teljesen behajlították a sarkát összerakásnál? (Vagy az üveg beragasztása előtt került be...)
-
SOAD19
addikt
válasz
tupacamaru
üzenetére
Jelen időben írtam, ill. miért említettem volna, ha már nem élne az akció? Még 4 napig tart, erre a konkrét modellre. Azért nem linkeltem, mert úgyis, csak regisztráció után nézhető meg a leírás. De itt van a link, ha esetleg más is regisztrálva van: [link]
-
Deskdiver
senior tag
válasz
fagyalllo
üzenetére
Elsőre viccnek gondoltam, de nem az. Szóval ez náluk olyan mint nekünk a flex meg a hilti.

Hogy én is hozzátegyek valamit.
Az Urushi lakkozás eredetileg Kínából származik, a fanedv amiből készül erősen mérgező, a fa kérgéből készített teával pedig a Shingon szerzetesek lassan élve mumifikálták magukat. -
SOAD19
addikt
Drop-on akcióban van Citizen Satellite Wave World - Time GPS Solar óra 380 dollárért. Hátha valakit érdekelhet, jó árnak tűnik.
-
dzsi23
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
1:04-nél, 1:43-nál és 2:09-nél is látszik, hogy megtorpan. Volt nálam 8-as Miyota, az is dadogott, mozgatás nélkül is (ha jól emlékszem 5 és 10 között, illetve 40 és 45 között, de ez nyilván változó). A Vostokom is dadogott, arra ajánlott itt valaki megoldást, de nem akartam szétszedni. Elhiszem, hogy a tied nem dadog magától, te a szerencsések közé tartozol.
Amúgy nem egy eget rengető probléma, együtt lehet vele élni, egyiktől sem emiatt váltam meg. -
pulutodurumo
őstag
válasz
K.Andras.Vfx
üzenetére
Olvass utána, létező jelenség.
dzsi: Nem, az direktbe hajtja a mp. mutatót.
-
gonger
senior tag
Sziasztok
Seiko snj025, Seiko Arnie elvileg szeptemberben jön. Basel után 600 USD-s árakról jöttek hírek.
Szerintetek lehet ez olcsóbb tekintve, hogy solar? -
dzsi23
addikt
válasz
K.Andras.Vfx
üzenetére
Kár, hogy még a reklámvideón is dadog az a 8-as Miyota...

Egyéb:
9-es Miyota is hajlamos a dadogásra? -
K.Andras.Vfx
tag
-
dzsi23
addikt
válasz
m3tr0
üzenetére
A moddolásnak nem vagyok híve. Kivéve, ha Vostokokról van szó, mert azokból brutál szép darabok szoktak ide felkerülni, amik köröket vernek a gyári dizájnra.
SKX modokból is szoktam szépeket látni facebookon, de mégsem kap el a must have érzés. A Vostokokon javít a mod, SKX esetén meg úgy érzem, mintha csak elrontanának egy jó órát. A zafír csere az okés, mert az funkcionális, a Baby Tunán is max. ennyit változtatnék. -
m3tr0
őstag
Sziasztok,
eltűnődtem (miután láttam itt a topikban Obris Morganék féle Seastart), hogy beáldoznám az SRP637-est egy Seastarért...
Szívesen fordulnék a microbrandek felé,szerintetek butaság lenne a Seiko lecserélni?
-
fagyalllo
őstag
válasz
Szállító76
üzenetére
Y676 (7S26) útmutató, ennek továbbfejlesztése a 4R szerkezet, csak annyiban tér el használat szempontjából, hogy húzható koronáról és mp. stoppos, de a beállítása ugyanaz: [link]
Ha már polírozás, tudtátok, hogy a zaratsu, a Seiko méltán híres technikájának elnevezése nem egy ősi japán mesterségből ered, hanem a német Gebrüder Sallaz gépgyár polírgépének fonetikus átirata?

-
Szállító76
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek Seiko 4r36 használati utasítás magyar nyelven.
Ehhez az órához kellene: SEIKO SRPD21K1
Köszönöm! -
xXxian
senior tag
Hát...abba raknak valamit, hogy ne lehessen elfogyasztani. Lehet, hogy te cseszted el...Gyógyszertárban árulnak tán 70%-os etilalkoholt, az tuti jó ilyen célra.
Megnéztem; Metil-etil-keton van benne, de lehet pl. aceton is (dimetil-keton). Utóbbi bizonyosan old pár műanyagot (pl, polisztirol).
-
Mercutio_
félisten
válasz
K.Andras.Vfx
üzenetére
Ezek nekem steampunk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mzso
veterán
Helló!
Próbált már valaki alkohollal tisztítani Casio karórát?
Mérsékelten lett sikeres, mert befehéredett belül az átlátszó műanyag... (a gombok meg csak jobban szorulnak) még nam hallotam olyan műanyagról ami reagál az alkohollal de ők megtalálták...Lehet ezekhez alkatrészt kapni? (Típis fejből WV-59)
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Szoktam keresgélni az egyedi órákat rendszeresen, bár általában elveszi az ember kedvét az, hogy lát valami jót akkor ma már nem is 4 hanem 5 nulla van mögötte az meg őrület...
http://www.uniquewatchguide.com/
Azért nekünk földi halandóknak is csinálhatnának néha valamit...

-
válasz
K.Andras.Vfx
üzenetére
Örült kinézet és megfizethető kategóriában a Los Angelesi Xeric óráit ajánlom. [link]
Ahogy látom most, igencsak megszaladtak az óráik!
Eddig én vagy 4 típust láttam náluk, de ez most lényegesen több. -
K.Andras.Vfx
tag
válasz
djeperto
üzenetére
Azimuth talán még megfizethető... Viszont azok ott a videón csak álmok maradnak mindenkinél.
Nekem egy azimuth gran turismo vagy egy twin turbo esetleg egy crazy rider lesz a következő órám. 
Pl a twin turbo nagyon hasonlít a Mb&f HM4 Thunderbolt-ra, csak míg Mb&f több mint 100 ezer dollár, addig a twin turbo 5-6 ezer dolcsiért már megszerezhető, ami persze nem olcsó de azért az sokkal inkább egy elérhető álom...
-
Kellően szép és kellően jó most is a Texas Instruments formára készült G.Gerlach Kosmonauta. Fém, vörös led és gravírozott név.
Ez az én Sci-fi órám.
-
petipetya
nagyúr
válasz
laca17kecske
üzenetére
Szerintem 40/41/42mm, a tokfülek közti távolság pedig max .48mm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- Eladó egy Pixel 7a
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze saját vélemény de szerintem nagyon jók a fényevő citizenek. 

Köszi!
Ismeri valaki ezt a típust?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk.: De csak akkor cseréld le, ha biztos vagy benne, hogy utána nem bánod meg.