- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Határtalan erő - szabadjára engedve
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
addikt
A CPU-hoz adott gyári venti nálam is 400 alatt pörög. Persze mindez a 0,8V-s CPU-fesz miatt.
Chaser: ''1edül a gyárilag rákent pasztában találtam kivetnivalót, 3-4 hete tettem rá a sempire, most ugye cseréltem a sempit x2-re, és ennyi idő után már csontszáraz volt rajta... ''
A hővezetésre én is figyelek: délelőtt óvatosan leoperáltam a 690G-ről a bordát és nagy kűzdelem árán lekapartam a ''rágógumit''. Nálam is csak valami száradófélben lévő Ag-paszta volt, de még az is jobb mint az amit a kínaiak rátettek. Érdekes viszont, hogy a délihídon valamilyen rendes dolog volt. Valószínű, hogy a 690G-t a beültetőgép bordástól rakja a lapba, emiatt kell a jól rögzítő ''rágógumi'', ami viszont hővezetés szempontjából tragikus... -
MZsoltee
veterán
Nem de majd meggondolom! Jöjjön már az am3, Akkor visszaállhatok végre!
Bár valszeg a technika a sötétoldalról fogszármazni
Ha csak augusztusig ki nem jön
De azért ha újoncok jönnek mondjátok el nekik, hogy most mi van a hardverpiacon! Ne szívja meg más azt hogy Ti elvekult fanok vagytok, ami persze nem baj!
Ja a vizen majd elgondolkodok, van is itt mellettem egy üveg ásványvíz! Szerintetek működne?
Még1x bocs! -
wassermann
addikt
Chaser: ''Azért ekkora spórolásnak nem látom értelmét, még ha 24/7-ben megy is, az a 20W havi szinten lehet vagy 300ft..
Nem pusztán a fogyasztás csökkentése a célom, hanem: SZERETEM A CSENDET
Egyébként a ventit tényleg nem lehet megúszni mert kemenceként felforralja magát a PC. Én inkább annak a híve vagyok, hogy használja ki az ember az alaplap öszes ventillátor csatlakozóját, de csak nagyon lassú pörgettyűket akasszon rá. Azok ha lehelletnyit is, de hajtják a levegőt ami már elég.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Nézzük akkor CnQ(rendszer teljes fogyasztása) PH! tesztekből kiszedve
1 magos AMD
Newcastle 117W(üresjárat),69W(CnQ),120W(terhelve) VGA-X800XT eltérés 48W
Venice 79W(üresjárat),65W(CnQ),86W(terhelve) VGA X800XT eltérés 14W
2 magos
Toledo 77W(üresjárat),67W(CnQ),128W(terhelve) VGA-X800XT eltérés 11W
X2 2,6Ghz 96W(üresjárat),79W(CnQ),162W(terhelve) VGA-X800XT eltérés 17W
X2 3800+ (AM2) 95W(üresjárat),87W(CnQ),129W(terhelve) VGA X1900 itt NF 590-s chipsetet használtak szal minusz 20W a norm chipsetekkel szerelt lapokhoz....
szal kb igy nézhet ki
79W(üresjárat),77W(CnQ),109W(terhelve) kb 2W eltérés....és ezek norm CPU-k nem EE verziók...
ÉS akkor AMD chipset teszt ala PH!
[link]
végig 100W alatt marad a gép még CPU-t terhelve is -
wassermann
addikt
Megnéztem a CPU-Z ezt mutatja: 5-5-5-18-24-2. A BIOS ebből a szempontból nagyon szegényes. Csak annyit állíthatsz be, hogy milyen fajta a DDR2-es memóriád, nálam: 800
A CPU feszültségét egyébként 0,8 - 1,55 V között lehet a BIOS-ban állítgatni.
Az integrált ATI hardveresen támogatja a DiVX saját lejátszóját, így még az 1000MHz-en cammogó CPU-nak sem akadály bármilyen film. -
ftc
nagyúr
jelnleg ha lehetne napi 500% kellene hogy menjen a CPU gyári ventivel ez zárt házban asztalba nyomva 50 fok körüli.....és megy rá 120mm-s venti,2db 92mm-s és a táp ventije szivja el a levegőt....elég zárt hely az asztal....multkor átrendeztem egy kicsit 10 fokot ugrott bent a hőmérséklet....de nem szedhettem szét az aztalt jelneleg mert akkor festenem kellene....
és a terv a passziv müködtettés
Everest számok jelenleg
alaplap 41 fok
CPU 57 fok
1,2.CPU mag 51 fok
Aux 58 fok
minden maxon jelenleg....nincs légmozgás nagyon a ház mögött se mellett....egynlőre....
és igen csak teszt erejéig szoktam tuningolni.....de lélekben én már K10-nél járok....és előrre gondolkodom venti ügyben... -
Gyuri27
félisten
-
Lucko81
csendes tag
Néztem egy 6600GT-vel. Azzal is szar volt. Erre visszavittem az alaplapot az aqua-ba. Egy hétig náluk volt és közölték, hogy hibátlan a lap.
Olyan érzésem van, mintha ki sem próbálták volna. Annyit mondott a srácc, hogy elküldheti a nagykerbe ha gondolom. Nem voltam még ilyen helyzetbe. Elküldjem?
[Szerkesztve] -
as_Rock
őstag
ha nincs több fogyasztás akkor nem értem miért lesz instabil, 939-es lap+proci+2x512 helyett am2-es lap+proci + 1x1Gb memó, ennyi a változás, az összes többi alkatrész változatlan, a gép lapcsere előtt atomstabil volt, és se a tv-ből felvétel se más dolog nem okozott ilyesmit
-
Gyuri27
félisten
-
Cyberslider
őstag
Bár itt az FSP Zen-ről van szó, (ami egy 300W-os passzív, de FSP..
)
Topic:
[link]
Idézet:
''Most láttam meg a Rev. 2.0, és 1.x-es ZEN közötti különbséget!
Az első generációban, hiányzik a kimenetről az előterhelő ellenállás, a második generációsbol, pedig, már nem
12V-ra, 100ogm-ot, 5V-ra 50ohm-ot, és 3,3V-ra 25ohm-ot forrasztva, már úgy tűnik, indúl rendesen.''
Hát akkor csak lehet vmi.... Én nem hiszem hogy a lappal lenne baj... Legalábbis mióta olvasgattam ezt a topicot. Amúgy az FSP tápokat én is kiválónak találom. Vagy én annak találom, te nemtom
A dologhoz hozzájön,hogy ennek az AMD-nek a legkissebb a fogyija úgytudom, szal nagyon keveset vehet fel. De ennyire azért nem vágom a Tmát, csak elmélkedek....
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Na az nf430 valóban ki van forrva.
Még talán Noé is használta. De komolyan azért ennyi idő után már mehet mint forró kés a vajban.
Másik totyikban meg izzadnak a népek mert az nv-s meghajtókkal szakad össze a vas (650 sli csoda talán).
Majd 2-3 év múlva mükszik rendesen. Pedig ott választhatnának gyári intelt.
Nekünk meg marad a zöld démon.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
nah pl vegyünk egy programot... amit egy huzott rendszeren forditasz le....elég csak egy tizedes hely hiba és lehet ,hogy egy nem tuningolt gépen nem ugy fog futni....
én a komoly számolásokra gondolok(most egy rendernél nem mindegy,hogy 1 óra vagy 59 perc 30s ?)...
Asrock lap valakinek?
GIGABYTE MA69VM-S2 ilyet tudok majd szerezni...csak sajna nincs rajta DVI -
Boci_83
őstag
Érdekes ez a tápos dolog. Szerintem sem a -5Vos fehér vezeték volt a problémás....
Én nem örülök ennek az Am3-as dolognak annyira. Most vettem új konfigot, és íme itt van megint egy új. Igaz tudom, ennek soha sem lesz vége.....de hát akkor is, hagyhatnánk egy kicsit hogy én is örüljek valaminek. -
ftc
nagyúr
CPU,lap,memória azonos.....
nekem hitachi hdd,crt monitor,enermax táp
kolegának: samsung hdd,tft,FSP táp
nálam ment...
ezt a jelenséget 3x láttam eddig
1. lehetőség behalt a lap(kizárva nálam szépen ment ma is)
2. nincs CPU kontakt...kolega azt irta jobban nem tudja belenyomni
3. ATX csatlakozonál kontakthiba
a táp másik gépében megy szuperül... -
ftc
nagyúr
-
ftc
nagyúr
alvinék össze eresztették...nagyon hiányzik ennek a chipsetnek a dedikált memória oylan 32Mb....
holnap megkapod az eredményeket....
előljáróban FarCry meglepően jól muzsikált
FEAR is (igaz min grafikán)
Gothic3
NFS:most wanted 18FPS-t irt ki de folyamatos voltén simán játcottam vele
DOOm3 katasztrófa minenhogy( 640x480-ban low-n birta....)
stratégiára jó lesz ez
upsz tuningnál HT link már 1250Mhzalapfeszen
ujra kellett flashelnem a biost nem vitte le a szorzot....
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
de ebben volt 2 foglalat váltás is
én lenyomom az igért tesztet miután végre felraktam a wint napi használatra...(azt nálam kifulladt a tuning....).megfogadtam amugy is,hogy a köv csere csak AM3-nál....vagy akkor sem....game ha jól vettem észre megy ki életemből.
AC hűtőm most adtam el mert nem volt PWM-s és minden lapon erőltetik azt a vackot és akkor nem hajlandó szabályozni ...
elég sok alaplap márkát megjártam már....
Asrock,Foxconn,MSI(ezt sokszor egyre sz@rabb lett..SIS745-s milyen jo is volt),Sapphire,ECS,valami kinai tákolmány nevét már nem tudom... -
-
ftc
nagyúr
szűk? mi van?
lényegében AM2-nek elég még az X2-nek is 667-s memória..hivatalossan igaz támogatja a 800-t is...olyan 5-10% előnye van a 667-hez képest....inkább a késleltetésre ugranák AM2 esetében...800-k biztos mennek 4-4-4-x -ben de 667-nél ez megkérdőjelezhető...
mondjuk egyárban van jelenleg a 800-s a 667-el én most tervezem a cserét....és lehet 2Gb-ra egy darabig elég lesz...főleg ilyen nyomott árak mellett....de viszont ellene szól,hogy jön DDR3,uj K10
bár ennek meg ellent mondana,hogy befejezem a gép épitést,amig ez bírni fogja....olyan 2-4 évre saccolok,hogy kibirja...max alaplapot válltok...bár kitudja...kezdek arar mozdulni,hogy játékra konzol... -
Dyno
veterán
nem kötekszem de azért sztem egy 400as táp elkél
de amúgy igazad van haveromnak van egy 400kódgánya 3800X2 7900GS és nem tápot akar cserélni hanem venni egy 4600+X2 mondtam vegyél egy 500as coolinket erre nem véleménye szerint 600alatt fölös beruházni merhogy kevés mondom b@zz ne a 400as kódógányból indulj ki
-
ftc
nagyúr
nincs bót
én 7,8-al számoltam HUF/SKK átváltással....ha 7,20-l számolok amiért nekem adják akemény valutát akkor olyan 18K-ra jön ki....nekem ez annyba fog kerülni mint az Asrock lapom...igaz itt nem adnak 4 sata kábelt,se vastag könyvet se plusz USB kieget...
de van rajta DVI,D-sub,HDMI kimenet...VGA...
biztos jobb lesz mint Asrock mindenben...egy valamiért fáj a szivem a Sapphire után az a PowerDVD...de azért nem adok ki min+ 15K-l többet...
meg fehér nem fehér zárt házban 8...csak a tudat lenne más,hogy mégis Sapphire lap ujra a gépemben..tuningban nem sokkal jobb biostartól és ugye az a pár Mhz biztos nem lesz elég amit nyerhetnék a Sapphiral...ha kell a sebesség....
Végre készül az utolsó gép....2 évig nem lát uj vasat ...mert az én pénztárcám bánja a sok vasat....a köv váltás 8/16 magnál vagy remélem egy uj architekuránál ami leváltja az X86-t...
tudom most jön ki igazi 2 magos AMD-nél de arany árban lesz...és mivel látom sokszor mennyin fut az X2 ...tudom,hogy nem használom ki 100%-ban a procit de ha 2 évet ki akarok huzni vele vagy többet akkor kell... -
ftc
nagyúr
egy akkor először is felvásárolni egy gyárat azt irod...
miből?bevezetni egy uj márkát..miből? a többiek honnét veszed,hogy nem hagynák abba az AMD alapú alapok gyártását...ez öngyilkosság lenne...nincs akkora nyereség az alaplapokon,hogy megérje nekik...lásd a többi gyártót is...már lassan mindent gyártanak..azt várom mikor lesz pl MSI kötél....
a másik a globalizácio ellenesek -
citkar
addikt
abban iagazd v h nem jól fogalmaztam,nem feltétlen bonyolultabb,egyszerűen más...más szakértelmet kíván,ők nem ahhoz értenek,szerintem,nem lehetetlen mait mondasz,cska az teljesen más irány,ahhoz sok új ember gyár kell vezető meg midnne,én így gondolom
csináják amihez értenek
ja és csökkentsék az árakat : o )
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Mini-ITX
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3711, 100% AKKUMULÁTOR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest