Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Fenn van az Opti kliens.
Ma benéztem a gyárba, és úgy néz ki, hogy magára talált a kicsike.48k-49k mp alatt dobott ki egy csomagot. Nem egy erőmű, de a célnak megfelel. még 10 napig fog dolgozni, azután kiderül, hogy mi lesz vele....
A másik egy Intel DC E6550 @ 2.33 GHz lehetett volna teszt alanynak. -
-
Valakinél 30-40%-os eredmény is kijött. Már nem tudom, hol láttam, és mikor (nem mostanában, az biztos); de erre emlékszem. Persze lehet, hogy a) rosszul emlékszem; b) nem volt teljesen 'jó' a teszt (pl.: más csomagokkal tette; vagy bármi más apróság, amire nem figyelt); c) szándékosan 'csalt'; d) egy speciális esetben volt ez az eredmény. De ettől még a nálad kijött 10-15% is jelentős gyorsulás (mellesleg jegyzem meg, hogy az előttem lévő sorokban íródott 1 GPU-n több csomag számításánál is látszik, hogy ezzel is lehet nagyobb khasználást, ezáltal több csomagkiszámolást megvalósítani - pedig ebben semmilyen 'többszálúsított' technológia nincs).
(A szintetikus teszt meg szintetikus teszt. Az opti motorok pont az ilyen 'lassúsító' dolgokat kerülik meg más, gyorsabb megoldásokkal. Ezeket meg később átveszik az eredeti készítők is.) -
coyote55
őstag
Gyakorlatilag Astropulse megy, tisztán CPU, és ATI GPU+CPU formában. A videókártyám a SETI-hez nem jó, bármennyire is erőlteti a BOINC, a tisztán CPU-s v7 meg - ennyiért - nem kell.
Kaptam SETI Enhanced csomagot, de az is GPU-s volt. Egyet próbaképpen hagytam számolni, de a nap végén is 0% volt a teljesítés, így lelőttem... -
Nem azt mondtam, hogy adott időegység alatt. Azon kívül nem lassult le a felére a csomag kiszámolásának ideje (vagy akkor nálad valami nagyon nem OK). Vagyis jelentősen többet számol. Igaz nem 2x annyit, de egyszerre tud 8 csomaggal foglalkozni; és ha éppen egy csomagnál valami miatt kevesebbet kell számolnia, akkor számol többet a többin (vagy ha ugyanazt a számítást kellene elvégeznie többször, akkor ezzel lehet időt is nyerni) - vagyis hatékonyabb a HT, mintha nem lenne (és ez sok más programnál is jól látszik).
-
Ric4m0nd
aktív tag
Igaz, a legújabb Intel APUk már jó OpenCL teljesítménnyel rendelkeznek.
A napokban telepítettem BOINC-ot az új A10-6800K-s rendszerre. Kellemes meglepetés a HD8670D teljesítménye! Seti-nél kb egy óra alatt végez a csomagokkal szemben a CPU-s számításokkal, amik többórásak szoktak lenni. Einstein-t is tesztelem hamarosan.
-
coyote55
őstag
Az a gondom, hogy az Astropulse v6 ATI GPU+CPU nagyon szépen ketyeg, míg a SaH v7 ATI GPU+CPU nem megy, illetve számolási hibával végez minden csomaggal. A miértet tudom, csak azt nem, hogyan tiltsam le úgy, hogy a tisztán CPU-s csomag viszont menjen.
Pár napja írtam egy táblázatot, hogy mi megy, mi nem megy a gépemen.
A XML fájlban mit módosítsak? -
coyote55
őstag
Nevetségesnek tűnik, pedig nagyon komoly: orvosságra, kötszerre kellett.
Lett a lábamon egy "limphoedema", amit a sebészeten egyszer bekötöttek, adtak valamennyi kötszert és elküldtek, hogy otthon kétnaponta legyen átkötve. Ez eddig OK. Egy hét múlva kontroll, és lehordtak a sárga földig, hogy milyen sok kötszer van a seben, menjek a patikába, vásároljak be, és kötözgessem otthon tovább, találkozunk kontrollon.
Nem volt őszinte a mosolyom, mikor kijöttem a patikából...
Ráment a lábamra a VGA ára, és még kölcsön kellett kérjek. Pár éve még nem így működött az egészségügy.
Következő hónapban megadtam a kölcsönt és megvettem ezt a kártyát. -
-
-
coyote55
őstag
Az adás valahonnan a Sagittarius csillagképből - felől? - jött. Ennyit tudunk, a többi már csak agytorna, találgatás - de néha jó elgondolkodni ezen.
Véleményem szerint Stephen Hawkins tanácsát kellene követni, és csendben fülelni kell, nem pedig kiabálni, hogy "Itt vagyunk!"A BOINC-al is foglalkozzunk: feltettem a 7.1.1 klienst, és Astropulse megy ATI 4670 GPU-n, sajnos a SETI nem.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Semmi gond a spoilerezéssel, úgy is élmény újranézni, hogy tudom a jeleneteket. Ezt a sorozatot már régen láttam, úgyhogy élmény lesz megint, ha már a játék rosszul sikerült.
Sokféle eljárás született arra az esetre, hogy mit kéne tennünk abban az esetben ha tényleg találnánk valami értlemes életet. Sokan inkább arra szavaznak, hogy lapuljunk meg a galaktikus dzsungelben.
-
coyote55
őstag
Most, hogy írod, tényleg fura egybeesés.
Emlékszem, mikor a filmet először láttam (a magyarországi bemutató után pár nappal) a film előtt bemondták, meg ki is írták, hogy ez csak elképzelt történet (Orson Welles: Világok harca ?)
Mindenesetre komoly(?) katonaviselt férfiként tartanom kellett magam a feleségem előtt, és nyugodtan kellett a moziból hazasétálni - pedig...
A sorozat második része - szerintem - veri az elsőt, ami a sorozatok között ritka.A WOW jel pedig szerintem nem nekünk "szólt", mi csak a jel útjába estünk. Belehallgattunk más kommunikációjába, micsoda kíváncsi népség vagyunk!
-
zoleek
tag
Igen, 13.1 a driver.
Frissítenem kellett, mert a nyomi Assassin 3-at 'csak' azzal tudom játszani. Mondjuk ez is érdekes dolog... Az előző driverekkel "láttam a geometriát". Az összes textúrának vonal volt a szélén és egy pont a töréseknél. (emberek, hegyek, dombok, fák, tereptárgyak... egyszóval mindennek. De csak az Assassin's Creed 3 nál. :S) -
Q.R.
csendes tag
Mármint tegnap írtad.
"Viszont az nem lehet, hogy véletlen a Legacy Catalyst-ot dobtad fel a 7950-hez? Ez okozhat némi zavart az erőben, ráadásul ugye pont tegnap jött ki, így utólag nekem kicsit gyanús az egybeesés(persze az is lehet, hogy fel se megy a 7950-re a legcy, akkor nem szóltam)."
erre tippeltem én is.
-
Rent
senior tag
Azért írtam hogy eddig működött, mert nyáron még működött, azóta csak a Catalyst frissülgetett, meg a win, illetve lövésem sincs, hogy nyáron még előző boinc+luna lett volna-e, vagy a jelenlegi verziójú, nem követem, hogy azokat azóta frissítették -e. Ezért írtam.
Sima Catalyst van fent egyébként 13.1.
-
DRB
senior tag
Mármint tegnap írtad.
Viszont az nem lehet, hogy véletlen a Legacy Catalyst-ot dobtad fel a 7950-hez? Ez okozhat némi zavart az erőben, ráadásul ugye pont tegnap jött ki, így utólag nekem kicsit gyanús az egybeesés(persze az is lehet, hogy fel se megy a 7950-re a legcy, akkor nem szóltam).
-
Rent
senior tag
Az a baj, hogy 12.6 -al is hibázik, pedig annál régebbi driverem anno (nyáron, amikor 100%-ban futott egy hétig kb. hibamentesen 0-24-ben) nem lehetett, mert ez 2012.06-os driver, és meg kb május-júniusban vettem ezt a kártyát. Tehát valami azóta lett a lunatics-el, vagy boinc-al, vagy nem tudom.
-
Azért nem biztos, hogy egyből tudják, mi a hiba (sőt, nem is biztos, hogy egyből feltűnt, hogy van hiba). Azon kívül meg azt is hihették, hogy pikk-pakk megcsinálják, és akkor már csak azt kellett volna kiírni, hogy volt egy kis gond, de már elhárították (vagy még ennyit sem).
Vagyis -szerintem- amikor kiderült számukra, hogy van egyáltalán hiba, ez milyen, és mennyi idő ezt javítani, akkor írták ki az üzenetet (általában ezt szokták tenni). És ez szerintem így jó. Mert ha azt írják ki, hogy 'mintha lenne egy gond', majd rá egy nappal, hogy 'igen, van valami, de még nem tudjuk mi'; majd ez után 'a hiba oka: .........., de nem tudjuk, mikorra lesz kijavítva', és végül azt, amit most is kiraktak; az nem biztos, hogy jó.
(Mellesleg jegyzem meg, hogy a fórumukban általában ezen lépéseket is ki szokták írni - vagyis akit érdekel, az keresgélhet ott.) -
cigam
titán
És valóban. A hiba nem nálad van.
2012.11.18. 20:27:49 | SETI@home | Scheduler request failed: Timeout was reached
2012.11.18. 20:27:51 | | Project communication failed: attempting access to reference site
2012.11.18. 20:27:53 | | Internet access OK - project servers may be temporarily down.
2012.11.18. 20:34:57 | SETI@home | Sending scheduler request: Project initialization.
2012.11.18. 20:34:57 | SETI@home | Requesting new tasks for CPU
2012.11.18. 20:41:48 | SETI@home | Scheduler request failed: Timeout was reached
2012.11.18. 20:41:49 | | Project communication failed: attempting access to reference site
2012.11.18. 20:41:51 | | Internet access OK - project servers may be temporarily down.
2012.11.18. 20:51:37 | SETI@home | Sending scheduler request: Project initialization.
2012.11.18. 20:51:37 | SETI@home | Requesting new tasks for CPU -
DRB
senior tag
Mondjuk az is tény, hogy az internet, ami ott van, nagyon gáz. A mikroweb nevű szolgáltatónak nevezett senkiházi viccbrigád, évek óta ígérget, ha nem tartja az ígéretet(eddig még soha nem sikerült nekik), akkor meg próbálja megmagyarázni a szegénységi bizonyítványát(hogy épp fejlesztés, karbantartás, bővítés, akármi van), ha tényleg olyan ütemben történt volna bármilyen fejlesztés, már 320/160 Mibit/s net lenne. Vagy 3 éve mondom az embernek, hogy el kéne már felejteni, ezt a nem is tudom mit(de semmiképp nem szolgáltató), és akár a „T”-hez átmenni, de valamiért még inkább küzd ezekkel. Na mindegy, nem hiszem hogy ez a baj, hiszen másik projettel megy kommunikáció, még ha nehezen is.
Újra elindítottam az Einsteint:
2012.11.18. 18:41:42 | Einstein@Home | update requested by user
2012.11.18. 18:44:07 | Einstein@Home | Sending scheduler request: Requested by user.
2012.11.18. 18:44:07 | Einstein@Home | Requesting new tasks for CPU and NVIDIA
2012.11.18. 18:44:11 | Einstein@Home | Scheduler request completed: got 9 new tasks
...
...És jött is lefelé a 9 csomag, igaz, mint ahogy látszik is, kicsit „gondolkozott” a dolgon, de azért elsőre minden ment rendesen, ahogy annak mennie kell. Egyébként ma különösen szar a net(tegnap sokkal jobb volt), ezért vakarózott annyit az einstein, tegnap semmi „gondolkodás” nem volt, azonnal reagált, és töltött le csomagokat, ellentétben a SETI-vel.
-
cigam
titán
Valami zavar volt az erőben
Ma egy piros pöttyöt láttam a BoincManager ikonján a tálcán. Meg akartam nézni mi a baja, de úgy tünt hogy 1 projekthez sem vagyok csatlakozva. Közben lett más dolgom, nem foglalkoztam vele. Most délután már minden oké. Nincs piros pötty, és a projekteim is előkerültek, számolja őket.
-
havri1
félisten
Sajnos sokszor tapasztaltam már ezt, és ilyenkor nem tudom eldönteni, nálam rossz valami, vagy globális?
Jelenleg az a furcsa, hogy ha jobban megnézem, kb 1 hete nincs CPU csomag, mert 10 napra elegendő van beállítva, de ennyit sose kaptam..
GPU meg most jött bőven, tehát olyan, mintha csak a CPU állt volna le. -
havri1
félisten
Driver szerintem zsákutca, mert leszedtem mind a 6-ot, és byte-ra pontosan ugyan azt a telepítőt szedi le..szerintem mind ugyanaz
Viszont most "fermi" csomagokat szedett, 7:21 - 7:49 idők alatt végez, van pár 22 perces, és egy adag 27 perces.
Nagyon különbözőek a packok.
Átlagban 26-30 perc között végez. -
havri1
félisten
Ez a kártya előtt nekem is GTS250 volt benne, azzal nem néztem, mennyi idő alatt végez 1 wukival, de ennél tényleg gyorsabb volt
Tesztelgetem, de várok vele pár napot, had alakuljon ki a tényleges számítási ideje, mert még mindig csökken kicsit
Annak vajon van értelme, hogy a processeknél a pioritást magasra állítom?
Most normál alatti...Amúgy az a furcsa, hogy a másik pcmen, ami kb 8-9k pontot hozott /nap eddig, azon is csak az átlag jelenleg 5023 pont/nap..
Lefrissítettem a klienseket, befolyásolhat ez valamit? -
havri1
félisten
Igen, G92
Most beállt 30 perc környékére.
FX3700 hoz több driver van, van specifikus, és van 3d performance. Most a performance van fent, játékokban ezzel tudja kb a 8800GT teljesítményét hozni, viszont CUDA-ban nem tudom melyik lehet jobb. Főleg server 2008 r2 alá ..
De kb ez így már elegendő, amennyiét szereztem a vga-t... -
havri1
félisten
"Sajna" fent van
( a cpu tiltás ötletet köszi, erre nem is gondoltam!)
Neked mennyi idő alatt darál be átlagban 1 wukit a gpu?
Nekem az FX alatt kb 1:20 óra alatt, GTX460 alatt pedig 17-18 perc..
Az FX- GPU-ja megegyezik (elvileg) a 8800GT -vel, nem hiszem, hogy az csak ennyit tud -
C0d3r
addikt
BOINC oldala is leállt áramszünet miatt.
-
Nem is az idő számolásával van gond, mert az megy (hogy mennyi ideje dolgozol rajta); hanem egyes csomagoknál nincs rendesen megcsinálva, hogy milyen ütemben lépjen a %-os 'kész' jelzés. Ezzel van gond, mert így pl. nem látod, hogy mikor éri el pl. az 1%-os értéket, és (most egy hasraütés-szerű értéket mondok) csak 10%-onként ugrik egyet előre (vagyis pl. vagy 0%, vagy 10%, vagy 20%, vagy ..... állapotjelzéssel fogsz találkozni, mással nem).
Az egy másodperces nemreagálás fent szokott állni hosszabb ideig; így inkább hagyom - majd letölti, amikor akarja. Szerencsére ad rendesen csomagokat, így ha 1-2 nem töltődik le azonnal, akkor nem lesz belőle leállás, és addig is van mivel dolgoznia. Aztán majd idővel úgyis letölti ezeket is, éppen ezért az első pár próbálkozás után inkább nem küzdöm vele tovább. Ha meggondolja magát, akkor majd letölti, addig meg úgyis van más számolnivaló.
-
Kezdem a másodiknál. Ez egy általános gond mostanában. Nálunk is rendszeres, hogy nem jön le elsőre a SETI-s csomag (minden más jön-megy, csak a SETI szórakozik ilyen téren); de a 'próbálja most' gomb sem működik (sok ilyen csomagnál a BOINC azonnal (1mp) dobja vissza, hogy nem tudta letölteni - holott szerintem nem is kommunikál a szerverrel; vagy ha igen, akkor nem erről (lehet, kicsit le vannak terhelve mostanában a letöltési részek)). Viszont idővel minden lejön, csak néha kell várni rá.
A GPU-s alkalmazást meg nem ismerem, de a BOINC néha érdekes dolgokat tud művelni hátralévő idő számításánál. Nekünk SZTAKI-s csomagoknál olyan dolgokat is produkál, hogy emelkedik a hátralévő idő.
Igaz, ott a mechanikának van köze hozzá, mert azok a csomagok nem másodpercenként növelik a csomag kiszámításának %-os idejét; hanem időnként (amikor egy-egy részt kiszámolt), akkor emeli meg egy nagyobb számmal.
Ezen kívül szokott olyan is lenni, hogy elkezd egy csomagot, majd BOINC leállítás után nem onnan folytatja a számolást, ahol abbahagyta, hanem újrakezdi. Ebben az esetben a számítási időt nem növeli; de a csomag állapotát nem is nullázza. -
Apollyon
Korrektor
Leszedtem az újat, de nem vettem észre változást.
A GPU-s számolás meg mindig 6óra 21 perc remaining-ről indul akárhányszor felfüggesztem a processzt, bezárom/újraindítom a klienst. A progress bar pedig nem változik, ugyanúgy 0% marad egész végig.
[link]A csomag ami meg "letöltés" állapotban van, az úgy van órák óta
Elég sokáig tart, mire letöltődik és "észhez tér", és elkezdi számolni. -
Apollyon
Korrektor
-
Q.R.
csendes tag
érdekes. eddig úgy tudtam Setit nem lehet ATI kártyával feldolgozni. az ermlített oldalról leszedtem a progit at ATI kártyához
persze ahogy elnézem még eléggé kiforratlan stádiumban van az egész...DE ATI alatt fut!!!
2127234811 843785142 25 Oct 2011 | 8:57:24 UTC 25 Oct 2011 | 9:40:49 UTC Completed, waiting for validation 2,079.31 55.90 pending SETI@home Enhanced
Anonymous platform (ATI GPU) -
Apollyon
Korrektor
Kösz nektek az infókat!
Igen, a SETI hungaryn ha jól láttam kb 2003-as a legújabb infó, nem éppen ropogós.
Arra magam is rájöttem hogy a befejezetlen csomagok állapotát elmenti és legközelebbi indításnál folytatja tovább. Csak meglepődtem mekkora feldolgozandó adatok vannak
Feltettem azt az optimalizáló progit, amit eddig 5 óra alatt csinált meg most max 2-2,5 óra.
Egy kicsit fura hogy a GPU számításnál viszont nem jelzi ki százalékosan hogy mennyi van még hátra, csak időben.. Az viszont pl egy 12+ órás cucc.Egyébként ti mennyire hisztek benne hogy valamit találni is fognak? Meg ugye ahogy tudjuk a legközelebb lévő csillag 4 fényévnyire van, de ott sem biztos hogy van olyan bolygó ahol lehet élet. Illetve a legközelebbi ismert lakható bolygó pedig 20 fényévnyire, bár tudom hogy nem ezeket figyeli a SETI, csak úgy felvetettem.
Ez a CERN-es projekt jónak tűnik, de nem nagyon szimpatikus hogy ez csak szimulációkat dolgoztat fel, és nem valós adatokat. De ahogy olvastam ez is fontos, csak nem látok benne annyi fantáziát, my bad.
-
Itt jegyzem meg, hogy teljesen mindegy, hogy milyen hosszú a csomag. Nem kell az elejéről kezdeni minden újraindítás után; és nem kell 30(-40(-50(-60(-...)))) órákat futtatni egyvégtében. Szerencsére kiküszöbölték az ilyen jellegű gondokat azzal, hogy menti az aktuális állapotot a vinyóra, és újraindításkor már innen indul. Vagyis ilyen módon teljesen mindegy, hogy milyen csomagot számoltatsz (pontokat is a csomag számítási igényétől függően kapsz, és nem fix pontozásúak, mint régen).
Szerk.: Ráadásul azért is jó, ha egyszerre több lehetőség is használható, mert ha az egyik SETI projekt alól kifogy átmenetileg a csomag, akkor a másikból még kaphatsz.
-
plömplöm
őstag
-
havri1
félisten
Köszi!
Nekem is volt GTS250, az olyan 4-5000 kreditet termelt/nap. Mondjuk ment éjjel nappal, másra nem is volt használva kb. Jelenleg GTX460 van, ez 10-11000 kreditet termel.
Az accom alatt van egy SAPPHIRE 11192-03-20G HD6670 512MB GDDR5 PCIE, az a baj, szinte alig számol, mert úgy van beállítva, hogy a GPUt csak 1 perc inaktivitás után kapcsolja be, de mivel csak akkor megy a gép, amikor használják, ez alatt az idő alatt szinte 0-t termel. Így tapasztalat 0..
Viszont ezt a VGA-t néztem én is ki, vagy 20k alatt még lenne a PALIT GTS450 512MB GDDR5 PCIE.
De lehet várok még, hátha befut egy erősebb ati vagy nvidia tesztelésre.
Azért filózom inkább GPU számoláson, mert baromira leterheli a kis házi szervert CPU-ját a seti, és alig hoz kreditet. (~650-700 kredit/nap. Ennél a leggagyibb GPU is a tripláját hozza számításaim szerint)
Köszi az infót -
törölt tag
A Google maps szerint kb. 900 km és 30.000 Ft az üzemanyagköltség. Ráadásul protekciós vagyok, fizették volna a szállást és az utiköltséget.
-
törölt tag
Míg az előbbi egy végleges állapotot mutat ( tényleg ilyen a LISA Pathfinder ), addig a LISA csak egy tervezet. Meg ugye ez utóbbiból 3 darabot küldenek fel és egymástól 5 millió km távolságra lesznek elhelyezve az űrben...
-
Nimrod
addikt
Be is frissítettem a legutóbbi (developer) változatra. Külsőre annyi a változás, hogy kis nézetben a folyamatjelző nem folyamatos, hanem kis kockákból áll.
A helyezésünk egyébként mi alapján dől el? Beleszámít, hogy mennyi ideig voltunk aktívak, vagy tulajdonképpen csak a gépünk teljesítményétől függ az egész? -
"Current Status: Workunit Shortage
Over this past weekend we had an disk issue (unrelated to the new servers) which hampered workunit creation. As of Monday afternoon (Pacific Time) we were able to start making workunits again. 13 Dec 2010 18:32:39 UTC"Úgy látszik, nem tudták hétfőig megoldani, hanem hosszabb ideig tart.
-
Sly-1
tag
Ha valakit erdekel, akor nalam reggel otta megy... Mar 8 feledatot megcsinaltam...
Mas:
Mar ugyan probaltam 1x GPU-n szamoltatni, de az nem volt olyan gyors, mint most a Fermi kartyamon. Kb 10 perc egy feladat, amit 21 ora CPU szabadidonek ir ki.
U.I.: Bocsi nem valasz akart lenni, csak melle nyomtam...
-
gyiku
nagyúr
2010.11.26. 14:20:11|Milkyway@home|Message from server: No work sent
2010.11.26. 14:20:11|Milkyway@home|Message from server: An ATI GPU supporting double precision math is required
2010.11.26. 14:20:11|Milkyway@home|Message from server: Your computer has no NVIDIA GPUez akkor mi?
-
Utólag pár kiegészítés: ha nem csak rendszer újratelepítés van, hanem rendszer váltás is (ráadásul 32bitről váltás 64bitre), akkor mindenképp érdemes kifuttatni a csomagokat még a régi rendszeren, és utána másolni az adatbázis könyvtárait - ugyanis nincs mindig garancia a rendszerek tökéletes kompatibilitására, pláne, ha közben 64bites váltás is van.
Valamint a VGA-t (akármilyen magos is) mindenképp érdemes bevonni a számításba, mert még a 'gyenge' CUDA-képes jószágok is gyorsabban számolnak, mint bármelyik CPU.
-
Darkness
aktív tag
Szia,
koszi... azert megtalalom a data konyvtarat.
csak furcsa volt, hogy amit eddig hasznaltam optimalizaciot az ennyire megvaltozott... csak 2 feltoltes esett ki, a tobbi meg jelentesre kesz alapotban volt.
most egyenlore varok, mivel lekapcsolva a server a setinel. egyebkent az sse4.1 egyet valasztottam, mivel a cpu tamogatja... bizok benne hogy ha elindul akkor felporognek az esemenyek...megegyszer koszi...
-
Elvileg (mivel eddig én sem használtam ilyen technológiát, így én is csak elméletben tudok segíteni) a driver tartalmazza a CUDA drivert is, és elvileg a control paneljében lehet is menedzselni. Ha esetleg ott nem találsz semmi segítséget, akkor itt nézz szét, hátha van valami érdemlegesen használható valami (pl. a CUDA toolkit részen belül); vagy várj, hátha jön valaki, aki tapasztalatból tud segíteni.
-
A kérdésedre válaszolva: szerintem sehogy. Ahogy észrevettem, egyedül azt tudod befolyásolni, hogy ha a BOINC kezd kifogyni a munkából, akkor mennyi időközönként csatlakozzon a szerverekre (és mennyi időre töltsön le munkát); de azt már nem, hogy esetleges csatlakozási gondok esetén (akár net kapcsolat megszakadásakor, akár szerver kikapcsolt állapotánál, akár 'nincs csomag' állapotnál, stb...) mennyi időközönként próbálkozzon. Ez -ahogy néztem- egy ideig fix időpontonként próbálkozik (eleinte 1 percenként, majd 4-5-6 próbálkozás után ez egyre növekedik, míg úgy 0,5-1 óra után a megszakadt le- vagy feltöltési résznél ez randomba megy át (maximum 4 órás időközzel), míg a szerverkapcsolati rész 24 óráig emelkedik, majd meg is marad ennél az időköznél.
-
ATI GPU-ra nincs hivatalos SETI-s motor, így azon még lehet várni a megoldást. A kwsw.net-es emberkék csináltak egy hibrid megoldást (AMD CPU+GPU kell hozzá); ami ugyan használja az ATI VGA-it, de messziről sem közelíti a csak VGA-ra optimalizált megoldások gyorsaságát.
Egyébként ha Astropulse csomagokat szeretnél számoltatni, akkor mindkettő lehetséges verziót be kell jelölni. Hogy kapsz-e majd csomagot, azt nem tudom (bár elvileg most van elég); én kb. fél évente kapok egyet; a többi mind Enhanced. -
moonguru
őstag
Szia!
Mivel nekem csak 1 gépem van nyilvánvalóan van eltérés a beállításaink között...
DE:
SETI@home beállítások
Use NVIDIA GPU NO-ra állíts, mert szerintem itt ATI-t használsz...
Run only the selected applications SETI@home Enhanced Itt nálam YES van...
Én még nem próbáltam kivenni a pipát, lehet hogy az Astropulzét nem zavarja...
Ui:
Boincből én a 6.10.56-ot használom!
És ahogy irtam: AK_v8b_win_SSSE3x.exe fut a CPU-n mert a: ap_5.05_win_x86_SSE_BROOK_NO_DOUBLE_r393.exe-hez ez az ajánlott...
Mást nem igen tudok mondani nekem sose panaszkodik a beállításaimra a szerver...
De kevés csomagot oszt...
-
moonguru
őstag
Már épen írni akartam hogy elindult, amikor:
"Projects are down due to a database machine crash.
The machine that serves the BOINC database crashed this evening. It will be recovering overnight. 3 Jul 2010 4:17:58 UTC "A legbosszantóbb az hogy nem bírta letölteni a 2db. 8MB-os astropulse csomagot (csak félig) amiért kb. 2500 pont járt volna...
-
moonguru
őstag
Az üzenőfalról:
Starting next week our servers will be turned off for several days a week - initially, Tuesday through Thursday. This will allow us to devote more time to scientific development.
In addition to gaining developer time, we will take advantage of public server outages to run the science servers at full bore, getting all of the database resources. So science production, as well as science development, will increase.
- Matt
-
moonguru
őstag
Szia!
Nagy nehezen megoldottam!
Ennek alapján:
http://lunatics.kwsn.net/2-windows/need-help-with-appinfo-xml-for-hybrid-ati-gpu-cpu-optimized-astropulsev505-5-0.0.html
Csak egy kicsit át kellett írnom az exe filéket mert újabb verziók tölthetők le és az én rendszerem 32 bites!
GPUZ-vel ellenőrizve! (65-75%) HD4670-el alapon!
Ui:
Így én is csatlakoztam a csapathoz!
-
"Akkor postolta az ember(Matt Lebofsky) amit dátumot kimásoltam, de ott a link meg lehet nézni."
Akkor kezdem előről, mert úgy tűnik, nem érted (és remélem, nem csak nem akarod megérteni)...
A SETI oldalán úgy kerülnek ki 'hosszú' hírek, hogy kiírják korábban rövidhírként, majd frissítéskor átírják a dátumot. Mint említettem, korábban már olvastam a hírt (hogy csomagellátási problémájuk van), és azt akkor az akkori dátummal rakták ki; majd utána ahogy egyre többet tudtak meg a hibáról (vagy egyre többet akartak megosztani az emberekkel), úgy frissítették - és a dátumot mindig átírták az utolsó frissítés dátumára."Tegnap valóban volt olyan pillanat amikor osztott csomagot [...], de tényleg csak pillanatok voltak."
Én reggel is, meg este is kaptam. Persze napközben nem; de nem is azt írtam, hogy egész nap adtak csomagokat, hanem azt, hogy volt csomagadás; míg Te azt mondtad, hogy nem - vagyis csak cáfoltam az állításodat.
-
"Amit beidéztem 9.-én éjjel került oda, ott a dátum is,"
Az, hogy a dátum oda van írva, az csak annyit jelent, hogy akkor frissítették utoljára azt a hírt; és nem azt, hogy az egészet akkor írták (legalábbis a SETI-nél így megy)."Tegnap biztos nem osztott csomagot,"
Mint említettem, én kaptam (amikor írtam, már javában ment a számítás). Az, hogy nem mindenkinek jut az más kérdés (erről írnak a 'hibaleírás'-nál is). -
Ami a képen látszik, az egy egész normális állapot. Most is nagyjából annyi áll (splitter 1, 9, 13, 14, illetve _try disabled; splitter 2, 4, 7, 11, 12 not running), és megy a számolás.
Amit beidéztél, az már lassan egy hete folyamatosan kint van (még a főoldalon is kint volt), de csak a kevés csomag hibáról írnak (na jó, nem volt akkor ennyi - mert eredetileg csak annyi volt kint, hogy gond van, majd jött egy 2-3 pontos valami, és úgy tűnik, most már 5 pontnál járnak). Amikor volt feltöltési (vagy letöltési is, meg jelentési is) gond, arról egy szó nem került ki sehová (se a fórumba, se a főoldalra, se a technical news részen belülre - mintha másnál nem jelentkezett volna, és nem kellett volna csinálni semmit a megjavuláshoz).
Mellesleg pár napja folyamatosan kapom a "Message from server: Invalid app version description" hibaüzenetet. Valószínűleg ez nem érint semmit, csak a szerver üzenget (valószínűleg a legutóbb frissítették a szervert ilyen téren is); de aki opti klienst használ az valószínűleg kap ilyeneket a BOINC-on belül (és a csomagok oldalán, ahol a jóváírt/jóváírandó krediteket is meg lehet nézni; ott már nem az "Anonymous platform" szerepel, hanem először a "Not is DB." volt, majd most már 'visszatértek', és az "Anonymous platform - CPU" van).
-
Mivel hétfőn és kedden kb. délután 5-6 körültől karbantartás miatt mindig leállítják a szervereket, így ne csodálkozz, ha ezeken a napokon nincs semmi hozzáférés. Általában a karbantartás éjfél körül szokott végetérni, de vannak rövidebb, illetve hosszabb ilyen leállások is.
(Mellesleg ez már több éve így van...) -
Akkor két kérdés: Ugye a legújabb Catalyst-ot használod (vagy legalábbis 9.7-es vagy újabbat)? Ugye a legújabb BOINC van fent (6.10.17)?
Csak azért, mert ezek azok, amik támogatják az ATI-s számolást; és ha ezek nincsenek, akkor marad a CPU számoltatása (természetesen a szükséges GPU-t nem említem, az biztosan megvan).
Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolnál, akkor jön a következő rész: meg kell nézni, hogy a BOINC Üzenetek részén belül a legelején felismeri-e a GPU-t, mint támogatott eszközt. Ha nem, akkor valami a BOINC-on belül hülyéskedik; ha igen, akkor meg az új bétás motornál (vagy tényleg az app_info.xml fájl szerkesztésénél) van valami bibi. (Persze -mint említettem-, ez csak Astropulse-os csomagokat tud feldolgozni, és a GPU-ra bízni; sima Enhanced-eseket nem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest