- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sly-1
tag
Most meg csak CPU-s feladatot kaptam. Tudja valaki mitol fugg, hogy melyiket kapjuk?!
-
Sly-1
tag
Ha valakit erdekel, akor nalam reggel otta megy... Mar 8 feledatot megcsinaltam...
Mas:
Mar ugyan probaltam 1x GPU-n szamoltatni, de az nem volt olyan gyors, mint most a Fermi kartyamon. Kb 10 perc egy feladat, amit 21 ora CPU szabadidonek ir ki.
U.I.: Bocsi nem valasz akart lenni, csak melle nyomtam...
-
Sly-1
tag
Megint meghalt a gepezet a SETI-nel. (Biztos az ufok csinaljak mindig, nem akarjak, hogy megtalaljuk oket.
)
-
Sly-1
tag
-
Sly-1
tag
Hello!
Nem hinnem, hogy artana neki, ugyanis letezik GPU alapu szerver is amik 24/7-ben mennek. De attol meg elofordulhat. Bar se a tesztek alatt, se eloben uzem alatt nem emlitettek ilyen problemat.
Nalam is csak anyi a problema, hogy a CUDA program neha megkergul, ilyenkor ujra kell inditani a gepet. (nagyon ritkan kipikszelesedik a kep)
Az arram fogyasztasrol annyit tudok mondani, hogy szerintem nem ehet tobbet mint jatek alatt.
-
Sly-1
tag
Nem tom masnal is, vagy csak nalam, de mintha belasult volna a GPU-s szamitas egy kicsit. (mondjuk lehet bonyolultabat szamit, nem tom) eddig ilyen 5-10 percesek voltak a csomagok es elvetve kaptam hosszabat. Most meg a rovideket is kb 20 percig szamolja.
A forumon nem talaltam erre vonatkozo infot.
-
Sly-1
tag
Jo hogy neked olyan gyors.
Nezd meg, hogy fent van e: a cuda program, 180.60-as driver (azt hiszem ez a leg ujabb)+ a boinc 6.4.5, ha igen, akkor miutan kifogy a rendes csomag, automatikusan a cudas csomagot adja, egeszen addig meg a felhasznaloi fiokba at nem allitod.
Egyebkent az astropulse megy a cudas feladatok mellet is, mivel az a procit hasznalja.
-
Sly-1
tag
Szerintem az jo. De viszont fugg a csomag nagysagatol/nehezsegetol is, hogy mennyi ido alatt csinalja meg.
Nalam az ilyen hosszusagu csomagot 07.24.30 (to completion) olyan fel ora alat szamolja ki. De csak azert, mert az elejen lasan szamol. (gondolom ott van bonyolultab resze)
A rovidebik csomagnal, ami nalam most 02.30.24, azt olyan 8-10 perc kornyeken csinalja meg.
Igaz mar elvetve kaptam nagyobb csomagot is, amit tobb mint egy oran keresztul szamol.
-
Sly-1
tag
En is nagyon boldog es kellemes karacsonyt kivanok mindenkinek!
Hogy mennyire hajtja ki azt pontosan nem tudom meg mondani.
(Gondolom technikai adatra gondoltal.) De visszont azt meg tudom mondani, hogy nem egesz 3 nap alatt 100 (talan tobb)kikuldott csomagot dolgozott fel. Pontszamban tobb mint 5x-6x annyi pontott csinaltam, mint amennyit a C2D E6750-esel. Amugy egy alap nvidia 9800GT-t haszanlok.
Remelem mondtam valami hasznalhatott, vagy biztatot.
-
Sly-1
tag
válasz
#95904256 #4359 üzenetére
Igen jol emlekszel. Csak az ilyen se eleje, se vege meretu csomagokat ad.
Az "akarmi mas" alatt arra gondoltam, hogy ami infot ossze gyujtenek, abba csak van valami informacio, ami hasznos lehetne. (zaj, hatersugarzas)
NASA ugy adot tamogatast, hogy valami munkat el kellet vegeznie a SETI-nek. (De tenyleg nem mondok semit, mert nem talalom a cikket, igy nem akarok hulyeseget beszelni.)
-
Sly-1
tag
válasz
#95904256 #4357 üzenetére
Vagom en!!
Nem is arra gondoltam, hogy egy uj vilagott talalunk (foleg nem ilyen rovid ido alatt), de azert meg is csak elofordulhat valami abban az adatban, amit ellenorzunk. Nem az uj civilizaciora gondoltam elsosorban, hanem akarmi masra. Hihetetlennek tunik, hogy nincs bene semi hasznos sem. Mintha csendet halgatnank egyfolytaban.
Arrol nem is beszelve, hogy a NASA-nak is neha ellenorzunk ezt azt. (Legalabbis az egyik benfentes kotyogta el a forumon. Nem emlekszem pontosan mit irt le benne, igy inkabb nem mondok semit. kb 2 honapja olvastam.)
Ja es az elozo hozza szolasomnal, a UK-s urget kell nezni a link alatt.
-
Sly-1
tag
Feltortem, mint a talajviz: [link]
Ez kb 4 napi munka a GPU-val.
A SETI-sek kb 20-30%-a mar GPU-val szamol, es tobbszor is elfogyot a feldolgozando anyag. Igy (allitolag) uj szervert allitanak be a SETI-sek, amely a rogzitet adatot darabolja, es alakitja at a GPU hasznalok reszere.
Egyik csavo mar irta is a forumon, hogy uj rangsorolas kellene a csapatok es egyenek reszere, mert igy nem hasonlithato ossze az eredmeny. (annyival gyorsabb a GPU)
Remelem, hogy akad azert valaki a PROHARDVER! csapatban, aki szinten tudja hasznalni a GPU-s megoldast. Igy talan gyorsaban talalunk valamit.
Csak nekem gyanus, hogy a SETI-sek nem irnak ki eredmehyeket, vagy, hogy fedeztek fel valamit?! Minden mas projectnel irnak ki valamit.
-
Sly-1
tag
Aki futatja a CUDA-val a SETI-t annak irom, nem kell agodni, van jo nehany csomag ami hibas. Nalam a 02dc08ag.7130.6207-el kezdodo feladatok rosszak. A tobbi szelvesz gyorsan megy.
-
Sly-1
tag
Most neztem a helyezeseket a SETI oldalan a csapatok koreben.
39. Hungary
266. Prohardver!Jol levagyunk maradva, de mondjuk ok tobben vannak.
De nem kell elkeseredni, azert vannak kozvetlen kozelunkben akiket le lehet hagyni.
Ugyhogy kitartas, es toljatok a "cuccost"!!!!
-
Sly-1
tag
Helyesbitenek: Mostmar eloben is mukodik a GPU (videokartya) hasznalat a SETI eseteben. SETI oldalan van kint a hireknel: [link]
U.I.: Sajat tapasztalatom alapjan, mesze gyorsaban szamol mint a CPU. (proci)
-
Sly-1
tag
Akit meg mindig erdekel, a GPU(videokartya) szamoltatas a SETI-vel kapcsolatban, es kiszeretne probalni,annak erdemes ellatogatni ezzekre az oldalakra:
1. [link]
-Itt az oldalon, YOUR ACCOUNT menu hasznalataval kell regisztralni.
-BOINC szovtvernel NEW PROJECT hozzaadasnal beirni az oldal webcimet. (ezzen a cimen keresztul kapod a feladatokat)2. [link]
-Itt meg ertelemszeruen le kell tolteni a CUDA, es a ki irt BOINC nevu programot.Elore szolok, hogy ez meg csak beta valtozat, es amit szamoltat feladatot, az is beta!!! Kiprobalasat csak sajat felelosegre tudom ajanlani!!!
U.I.: Tudomasom szerint csak Nvidia kartyan mukodik. (Ez nem biztos)
-
Sly-1
tag
Ezzek az adatok, amiket feldolgozunk tartalmaznak barminemu hangot?
Ugyan is azt tapasztalom (veltlenul vettem eszre), hogy amint elinditok egy feldolgozando feledatot egyfajta elektronikus(legalabbis ahoz tudnam hasonlitani) hangot halok a fulhalgaton.
Kiprobaltam meg ket fulest, meg az 5.1-es hangfalamat ugyan ugy hallom. Eloszor arra gondoltam, hogy az alaplapi hangommal van gaz, de nem. Amint megallitom a szamolasi folyamatot mar nem lehet hallani.
Levittem a testvereim gepere es a szuleimere is a Boincot, meg nehany work unitot amit ott is elinditottam es ugyan azt a hangot tapasztaltam naluk is.
Valaki tapasztalt hasonlot, vagy hallatszik valami?
U.I.: Epp ez az amit most szamolok: setihome_enhanced 5.28 14oc08aa.4248.4980.7.8.69_2
-
Sly-1
tag
Haliho!
Ket kerdesem lenne:
-Tud valaki valamit a GPU szamolasrol? Egy oldalt talaltam, de ott meg beta cudat hasznalnak. Raadasul mindent magadnak kene programozni.
-Van uj Seti gyorsito program Bionic-hoz? Mert nekem meg a regi van meg.Segitseget elore is koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest