Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyik seti alkalmazást futtassam az AVX-es helyett, SSE4.2, 4.1, esetleg mást? Teljesítmény szempontjából érdekel a dolog, pontosabban, hogy melyik van a legközelebb az AVX.hez. A proci egy i7-es(4790K), így kézenfekvő az AVX, de sajna az enyém egy melegedős példány(mint szinte mindegyik Devil's Canyon, a köcsög intel azt mondta, hogy nem fog melegedni, de simán hazudtak), úgyhogy amíg nincs leszedve a kupak(ahogy nézem előbb-utóbb rá kell szánjam magam) addig nem akarom nyüstölni. AVX-el meg rohadtul melegszik, gyári órajeleken kicsit alul feszelve is felmegy 80 fokra(vagy inkább fölé) két mag, a másik kettő úgy 10 fokkal kevesebb, azért ez elég sok. Pedig jó hűtő van rajta, csak épp nem adja át neki a keletkezett hőt, ősszel meg télen még úgy-ahogy elvolt, de lassan itt a nyár, még megsül itt nekem a végén.
-
DRB
senior tag
válasz
Doky586 #5314 üzenetére
Ezzel az erővel mondjuk zoleek kollégát is megkérdezheted volna erről.
Viccet félretéve, nem vagyok semmilyen csapat tagja, a kép az Team OcUK oldaláról származik, bizonyos pontonkén mindenki kap ilyet. Keresd meg magadat az OcUK oldalán, mert én nem találtalak Doky586 névvel(gondolom nem ez, vagy nem pont ez a nicked a SETI-ben), és neked is lesz ilyen képed.
Lehet, hogy mégis megtaláltalak, üdv a csapatban
, persze lehet véletlen egybeesés is.
-
DRB
senior tag
Nahát, ezt is megértem:
Ja, majd elfelejtettem, egy kis érdekesség az elmúlt napokból, bár nem kimondottan a SETI-hez kapcsolódik:
Rosetta űrszonda -
DRB
senior tag
Sziasztok!
Valaki nem tud véletlen Einstein@Home-hoz opti klienst? Google nem igazán talál semmit, de ettől még lehet, csak én nem találom.
-
DRB
senior tag
válasz
Darkness #5247 üzenetére
Hali!
Ha egy közepes teljesítményű GPU elszöszmötöl akár 4-5-6 órát is egy AP v6 csomagon, akkor egy CPU, ami nem is mai darab már(ráadásul a saját korában sem az a kimondott erőmű volt), simán 10-15x(de lehet még többször) annyit elszámolgat rajta. De persze a 10 óra híján egy hét már „kissé” soknak tűnik nekem is.
Opti kliens fenn van? Illetve azt is figyelembe kell venni, hogy amikor elkezdi, még nem a ténylegesen várható időt írja, hanem többet(általában), kb. a dupláját mint amennyi lesz valójában. Szerintem úgy a felénél már látni fogod mennyi az annyi, elvileg. -
DRB
senior tag
Ami ezeket az időket produkálja az egy GeForce GTS 250(ami valójában egy 9800 GTX+, ami valójában egy 55 nm-en gyártott 9800 GTX, ami valójában egy 8800 GTS
), aztán néha befogom itthon a GTX 285-öt is egy kicsit számolgatni, bár ezt elég ritkán, kicsit sokat eszik a lelkem.
-
DRB
senior tag
Elkezdtem astropulse v6(GPU) csomagokat kapni, már tegnap is jött 1-2 darab, de ma beindult, eddig 10, estig még lesz 2-3, attól függően mennyi számítási idő kell nekik. Viszont a maiak rövidebbek, ahogy látom, olyan 40-70 percesek(egy kivételével, az kicsit több volt mint 5 és fél óra, egyébként ilyeneket kaptam korábban is, 1-2 naponta egyet)legalábbis az én videokártyám ennyit szüttyög velük.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5159 üzenetére
Értem, lehet megnézem az Astropulse-t, bár mindig utáltam, mert hosszú, na de itt az alkalom, hogy megszeressem.
(#5160) Sotho: Mindig akadnak hibás csomagok, időnként egy egész széria, de annyira azért nem jellemző mostanában. Egyébként van a v7-ben olyan csomag amit 2-10 másodpercig számol és annyi kreditet ad rá, mintha számolta volna 2500 másodpercig, vagy még többet, gondolom ez is valami „hiba” féle lehet. Na ebből jöhetne egy napra való, úgy értem minden nap.
De ez is viszonylag ritka, egy-két-három naponta akad egy, sajna.
-
DRB
senior tag
Ti kaptok régi Enhanced csomagokat
, vagy mivel számoltatjátok a gépet a v7 helyett? Astropulse v6?
-
DRB
senior tag
Hatékonyabb persze, de hidd el nem sokkal, max 15%(vagy még kevesebb), legalábbis a SETI-ben. Nyilván ez is jobb mint a semmi, egyébként elég nehéz eldönteni, hogy mennyi az annyi, mert össze-vissza hosszúságúak a csomagok. Vagyis nem, hazudok, még is el lehet dönteni könnyen
(letöltök nyolc csomagot, csinálok a BOINC munkamappájáról egy másolatot, utána megnézem mennyi idő alatt számolja ki csomagokat, majd miután készen vannak visszamásolom az elmetett állapotot és Hyper-Threading-el(vagy épp nélkül, attól függően hogy kezdtem) is kiszámoltatom a csomagokat), de nagyon nincs kedvem szórakozni vele. Régebben P4-en kísérleteztem ezzel, akkor kb. 0% javulást hozott, igaz az újabb procik jobban hasznosítják a HT-et, de ebből le kell vonni az intel nagyotmondását, így marad 10-15%. A SETI-nél sajnos az a baj, hogy a magon belül ugyan azt az egységet használják a szálak, így a párhuzamos lefutás gyakorlatilag lehetetlen, csak a soros, vagy majdnem csak a soros. Valaki itt a PH!-n(vagyis a LOGOUT-on) méricskélte a HT-et, de nem találom, volt benne egy szintetikus teszt, azt hiszem az AVX-et használta, és sokkal lassabb volt HT-el, mint anélkül, na a SETI is pont olyan mint egy szintetikus tesz és pont az AVX-et használja. Azért javul mégis valamit a HT-el, mert a SETI mellett még ezer dolog fut egy Windowsban(ha csak az egeret meglököd már indítani kell egy-két-három-akármennyi plusz szálat), még egy frissen telepítettben is, és ezek az egyébszálak jó eséllyel más erőforrásokat használnak a magon belül, így mehet párhuzamosan a két dolog(SETI + akármi). Ha meg nincs bekapcsolva a HT, akkor ezeket nem tudja párhuzamosítani, csak a tényleg létező magok erejéig, és mivel ezer dolog fut, így rendesen lassítják a SETI-t. Szóval összességében igazad van, tényleg gyorsabb lett, de maradjunk abban, hogy „valamivel”, a többi maszlagot meg hagyjuk rá az intek marketingeseire.
-
DRB
senior tag
Ja, csak majdnem dupla annyi ideig számol egy csomagot. Hiszen nem lett 8 mag a 4-ből a HT-val, annyi történt mindössze, hogy négy virtuális magom lett pluszban, igaz így van esélye némi hatásfok javulásnak, bár az is igaz, hogy jelen esetben a szálak ugyan azon számolóegységeket használnak a magokban, így rossz esetben akár egymást is zavarhatják. Szerencsére ez sem igaz teljese, így némileg mégiscsak gyorsult a történet, de hogy időegység alatt kétszer annyit számolna ki, az még mesének is erős lenne.
-
DRB
senior tag
válasz
Ric4m0nd #5141 üzenetére
Úgy tűnik igazad van, mintha tényleg jobb lenne egy lehelettel, amikor bekapcsolom a HT-et, mondjuk elég összevissza hosszúságúak a csomagok, így nehéz eldönteni, de mindegy, így marad.
Sajnos Intel GPU-ra valóban nincs alkalmazás, pedig lehetne használni, még ha nem is olyan gyors mint az nVIDIA/AMD páros, azért egy procinál mégy így is gyorsabb lenne, főleg az újabbak, HD4000 fölött, szerintem.
-
DRB
senior tag
Üdv!
Szerintetek egy Core i7-es( Ivy Bridge) procin bekapcsoljam a HyperThreading-et vagy sem, hogy hatékonyabb futtatni a SETI-t(4 szálon(magon), vagy 8 szálon(HT))? Illetve nem lehet valahogy munkára fogni a prociban lévő GPU-t is? Van diszkrét VGA a gépben, ezen megy a SETI(természetesen), de gondoltam, ha már APU van a gépben, miért ne használnám ki azt is teljesen.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5102 üzenetére
A hardveraprón a 4670 olyan 6-10 ezer között megy, a 4870 meg úgy 10-15 ezer között(~22-ért már van x2 is). A 4670-el kb. 5 ezer forintot takarítottál meg, szerintem elhanyagolható megtakarítás, ha mondjuk egy havi rezsi lenne azt mondom ok, de így... Jó persze, 5000 Ft is pénz, főleg amikor nincs egy vas sem az ember zsebében, és mondjuk be kéne vásárolni hétvégére(vagy ahogy írod is valami fontos dologra kell, és nyilván nem egy videokártyára), akkor nagyon jól jöhet. Ha nem vagyok nagyon indiszkrét, megkérdezhetem, hogy ekkora a „baj”, hogy 5 ezer forint ennyire számított? Komolyan kérdezem, nem piszkálódásból!
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5100 üzenetére
Ha kicsúsztál a szerkesztési időből, akkor az a legegyszerűbb, ha írsz egy új hsz-t, mivel mást nem tudsz csinálni.
Ha már van szemüveged, akkor nincs mit tenni, fejleszteni kell az optikát, hogy többet láss meg vele. Rögtön el is képzeltem egy embert, akinek két Gregory-távcső figyel a szemén.
Én 6.03 csomagot Máj. 31-e óta max. 5-öt vagy 6-ot kaptam, ezért is raktam fel az új optit.
4670-en a dupla pontosságú lebegőpontos számítás hiánya miatt sok minden nem megy, itt át tudod nézni melyik kártya tudja, melyiken nem. De nem 4870-ről volt szó eredetileg?[link]
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5097 üzenetére
Akartam küldeni egy (jó erős)szemüveget, akkora betűkkel ott vagy, hogy „ITT”(HERE), hogy ha azt nem látod, akkor sürgősen kell egy szemüveg.
Egyébként mindenkinek ajánlom feltenni, már aki optimalizált alkalmazást futtat(vagy azt szeretne), mert már vagy egy hete régi Enhanced csomagot alig kaptam, gondolom mostanában átállnak a SETI@home v7-re teljesen. A régi otival meg azt nem tölt le(az XML fájlban nincs benne), de ha esetleg átírnánk, akkor sem vagyok biztos, hogy hiba nélkül lefutna a régi optin a v7-es csomag.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5082 üzenetére
„Az adás valahonnan a Sagittarius csillagképből - felől? - jött.”
Na erről beszélek, ezért nem létezik az egyesünk, de ne értsd félre, az ötlet nem rossz, sőt...
Csak annyi az ismeretlen tényező, hogy ugyan az ötlet tényleg jó, jelen esetben nem hozna eredményt. De abban is igazad van, hogy elgondolkozni ezen azon, én ennél még sokkal lehetetlenebb dolgokon is elszoktam, de erről nem beszélnék, még a végén őrültnek néznétek
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5080 üzenetére
Értem mit mondasz, én csak azt akartam mondani, hogy a képzeletbeli egyenesünkön nem csak három pont lehet, hanem akármennyi, még ha mi nem is látjuk őket, sőt még az általad említett fénysebesség is bezavar(hat), ami ott van ma, az „holnap” már nem is lesz ott, amikor odaér a jel.
Jó nyilván akkor nem is azoknak szólt akik nincsenek is ott, persze akár tévedhetett a feladó is, szóval annyi a változó, hogy szerintem lehetetlen bármit is kideríteni abból ha a „hátunk mögé” néznünk. Ráadásul ez az egyenes nem is létezik, hiszen nem tudjuk, hogy honnan jött a jel.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5077 üzenetére
Ugyan tanultam csillagászatot, hosszú éveken át, és foglalkozok is vele a mai napig, de ettől még én sem vagyok csillagász, kb. ez az egyik hobbim, bár mostanság eléggé kimaradozik az életemből, sajnos. Mindeesetre annyit biztosan mondhatok, hogy hiába néznénk a „hátunk mögé”, akkor sem tudnánk meg semmit, hiszen nem tudjuk pontosan honnan jött(illetve az az igazság, csak egy hozzávetőleges irányunk van, de ez kb. pont annyit jelent, hogy fingunk sincs honnan jött
) a jel, de ha mondjuk csak egy fokot tévedünk a forrás irányával kapcsolatban, az például 100 fényévvel a „hátunk mögé” kivetítve már nagyon sok, ugye a föld a metszéspontja a képzeletbeli egyeneseknek. Ráadásul ha csak egy egyenesünk lenne, akkor is gondban lennénk, hiszen miért pont 100 fényévre néznék meg mi van ott, lehet a „hátunk mögött” 100 ezer és/vagy 1 millió fényévvel(vagy bármennyi) is valami vagy valaki(k)(?).
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5072 üzenetére
Szerintem sem nekünk szólt a WOW, bár kitudja. Mindenesetre a filmbeli jelzés észlelése elég negatív következményekkel járt a történet karaktereire nézve, simán benne van pakliban egy igazi jelnél ugyan ez a lehetőség. Mondjuk a filmben a jel nem a Nostromo legénységének szólt, illetve pontosabban fogalmazva, nem csak nekik, hanem mindenkinek aki a környéken jár. És igazából a mi wow-unk is szólhatott akár mindenkinek, akár célzottan valakinek(ezek a valakik pl. lehetünk mi is), vagy épp senkinek(úgy értem házon belül üzengettek az idegenek, mi meg véletlenül elcsíptünk belőle valamit, vagyis nem egy kívülállónak szólt). De még az is lehet, hogy nem is értelmes adás volt, hanem csak a természet tréfált meg minket, nem ez lenne az első eset.
(#5075) Ric4m0nd: Vagy csak egyszerűen ráismernének a saját történelmükre és inkább békén hagynának minket legalább is egy időre(hátha túléljük önmagunkat
). Vagy esetleg próbálnának „észt osztani”, aztán vagy bejön vagy nem, persze ha túl sokat osztogatnak belőle, a végén őket is „ketrecbe zárnánk”.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5070 üzenetére
Ha már látta, mint ahogy írta is, akkor azért annyira nem lőttem le a poént, de ha netán mégis, akkor akad a filmben még néhány súlyosabb/durvább „poén”, ezek majd bőven kárpótolják.
De egyébként is ő kérdezte, hogy mi volt az a jelenet, mert nem emlékszik kristály tisztán.
És ha már így szóba került ez a téma, van egy érdekes egybeesés, legalábbis ebben a kontextusban. A SETI „wow”-ja és a film is 1979-es.Lehet hogy a SETI is „space jockey” figyelmeztető adását fogta(?), még szerencse, hogy nem tudunk utánajárni a dolognak, egyelőre.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5068 üzenetére
De a lényeg hogy miért ébresztik fel őket: Ekkor észleli a fedélzeti komputer(Anya) azt az idegen rádióadást, ami miatt felkelti a legénységet. Eleinte azt hiszik, hogy valamiféle segélykérő adás lehet, aztán később Ripley rájön, hogy ez inkább valami figyelmeztetés, de már késő, és aztán rá is b@sznak rendesen.
De inkább nézd meg, és persze a többi részt is.
Egy törölt jelet a filmből [link], itt is hallani azt az adást, itt azonosítják a forrását, meg hüledeznek kicsit rajta, mivel elég furán idegen.Mondjuk az érdekes, hogy itt tök másképp hangzik az adás, mint a film elején lévő jelenetben, amit az előbb linkeltem.
Szerk: Akarom mondani Ric4m0nd kolléga nézze meg. Mondjuk Te is megnézheted, ez pont az a film amit, ha valaki szereti ezt a műfajt, bármikor újra lehet nézni, én ha nem lálttam vagy 25x(vagy többször), akkor egyszer sem.
-
DRB
senior tag
A 4xxx nem lekerült az OpenCL 1.2 támogatási listájáról, hanem sosem volt rajta, mivel csak az 1.0 támogatja, illetve az 1.1-ben van béta támogatás.
Ha a GPU-Z-ben nincs kipipálva az OpenCL akkor semmi más nincs, csak nincs feltelepítve. A januári Catalyst-ban még külön telepíthető formában benne van az OCL. Le kell tölteni a 13.1 Caralystot, ki kell csomagolni, a rendszernek megfelelő(32 vagy 64 bit) OCL telepítőt elindítani, majd ha feltelepült az egész pekvancot törölni, de az OpenCL telepítőjét érdemes megtartani. Nem tudom eldönteni, hogy most egy 4670-esről vagy egy 4870-esről van szó, de ha az elsőről van szó, akkor az a gáz, hogy az nem támogatja a dupla pontosságú lebegőpontos számítást, így a SETI-ben nem igen jöhet szóba(ha jól rémlik), a 4870-es nincs ilyen gond. Egyébként erről volt is szó itt korábban. -
-
DRB
senior tag
A driver is a 13.1, mint Rent kollégánál? Mert ha igen, akkor nincs itt semmiféle gond, csak Rent-nél zuhant meg valami, akár a rendszere, akár valami a BOINC körül.
Azt is megnéztem, hogy a SETI mikor adott ki gyári alkalmazást, opnecl ati-ja van 32 bites, 2012 augusztusi, így tuti hogy most nem(sem) a SETI bacott el valamit.(#5003) Q.R.: Ne értsd félre, nem kötözködni akarok, de ha arra gondoltál amire én is, nevezetesen, hogy véletlen a 13.1-es legacy drivert tette fel a kolléga, akkor az mit jelent, hogy „a seti miatt nem működsz”?
-
DRB
senior tag
Ok, akkor kísérletezz, aztán meglátjuk mi a pálya, az eredményt várjuk, sokat segítesz vele, így másnak ezt nem kell végigszenvednie.
Ja, és jobb ha már most rendelsz egy pizzát, mert lehet eltart egy darabig a dolog(ha esetleg Bp. III. kerületi vagy akkor tudok is javasolni egy jó helyet, de semmi közöm a hozzájuk(üzleti), csak tényleg jók).
Ha meg kell régebbi Lunatics telepítő, akkor dobj egy mélcímet és átküldöm.
És még egy javaslat, ugyan adtam egy jó linket a BOINC-hoz, de ott nem látszik melyik a beta és melyik a végleges, szóval ügyelj rá melyiket szeded le, mondjuk most épp nem találom a korábbi végleges verziók listáját, ha megvan belinkelem, azt tudom viszont, hogy az utolsó végleges a 7.0.28, igaz ez is beta ként kezdte, de mivel stabilnak bizonyult, átminősítették véglegessé.
-
DRB
senior tag
Egyébként, ha kísérletezni akarsz a BOINC-al(is), akkor itt megtalálod 2007-ig visszamenőleg az összes verziót és itt meg, hogy melyik verzióban mi változott (change log), továbbá innen le tudod tölteni a régebbi Catalystokat(Vista/Win7 64-bit).
#4995) Rent: De azt azért csak tudod, hogy feltettél e másik BOINC-ot és/vagy Lunatics alkalmazást, csak úgy nem történik meg az ilyesmi, neked kell megtenned(kivéve ha más is használja a gépedet).
-
DRB
senior tag
Mármint tegnap írtad.
Viszont az nem lehet, hogy véletlen a Legacy Catalyst-ot dobtad fel a 7950-hez? Ez okozhat némi zavart az erőben, ráadásul ugye pont tegnap jött ki, így utólag nekem kicsit gyanús az egybeesés(persze az is lehet, hogy fel se megy a 7950-re a legcy, akkor nem szóltam).
-
DRB
senior tag
Mondjuk a BOINC az lehet ludas, a lunatics régóta nem adott ki alkalmazást, a seti sem igazán. Szóval ha a BOINC szórakázik veled akkor sem a SETI-nek kell javítani a hibát. Egyébként meg neked kéne tudni mit változtattál még a Catalyst-on kívül. Eddig nem írtad, hogy más is változott volna, kivé miután elkezdtél kísérletezni.
Ja és ezt írtad az előbb: „Amióta kijött az új catalyst (13.1), a gpu nem akar dolgozni a csomagokon. Eddig működött”
Most akkor mi van?
-
DRB
senior tag
válasz
plömplöm #4990 üzenetére
Azért az fura lenne hogy a SETI javítja az AMD driverét, de hajrá. Egyébként Rent fórumtárs a Lunatics alkalmazását futtatja, esetleg ők dolgozhatnának az ügyön, de leginkább az AMD-nek kéne. Csak mert az eddigi driverek nemigen akadtak össze a Lunatics/SETI alkalmazásaival, így minden jel arra mutat, hogy a 13.1-es driverben történt valami változás, ami miatt jönnek a hibák a kollégánál, ebből pedig az következik, hogy az AMD-nek kell javítani a hibát és nem a SETI-nek, nem is tehetnék meg. Persze ez nem 100%, csak épp a rendelkezésre álló információkból ez látszik.
Egyébként is minden héten kedden van a normál heti karbantartás, mint ahogy írtam is, tehát ebből semmi olyanra nem lehet következtetni, csak arra, hogy ez épp a heti karbantartás. -
DRB
senior tag
„Nem értem miért nem tudnak egy stabil verziót kidobni”
Miért nem teszed vissza a régebbi drivert? Ha azzal nem dobott hibákat, akkor meg is van a válasz a kérdésedre.
Ez a 13.1 meg úgy tűnik nem sikerült olyan jól, legalább is a SETI szempontjából, sajnos ez előfordul. Kell nekik írni, de ha te nem is, bizonyára mások megteszik, szóval értesülni fog az AMD a hibáról, így javítani fogják azt. Hogy mikor, na az már egy másik kérdés. -
DRB
senior tag
„Unscheduled Power Outage
Power to the north east side of the Berkeley campus and the Space Science Lab was interruped this morning at about 16:30 UTC until about 17:30. The cause of the outage has not yet been determined. We're working to get our databased back in working order. Current estimate is that we'll be back online on Tuesday, Dec 4. 30 Nov 2012 | 17:36:57 UTC”Mindig történik valami, megint másik projekt után kell nézni.
-
DRB
senior tag
Igazából, hogy most 20 vagy 21(vagy esetleg 19), oly mindegy, már kb .12.-én kinn kellett volna lennie, merthogy akkoriban kezdődött a harc szerverrel, meg amúgy is kidühöngtem már magam, szal akár ki sem kellett volna tenni miattam(ha ki sem írják, akkor akkor sincs semmi, én már úgy is „szúszáztam” vagy két napja addigra).
-
DRB
senior tag
„Scheduler crashed.
The scheduler will be down until someone can get to the lab to reboot it. I'll try to convince Angela to let me go in once the turkey is in the oven.
22 Nov 2012 | 17:30:12 UTC”
-
DRB
senior tag
Ahogy elnézem, valóban másnál is nehezen megy a SETI. [link] Nekem pl. egy átlag napon 8-10.000 kredit meg szokott lenni, aki meg vezeti a listát, sokszor a 30-40.000-et is megcsinálta, persze átlagban inkább csak úgy 23.000 körül, most meg leesett 9.000-re neki. Meg mindenki másnak is nagyon leesett a napi kreditje. Elvileg most éppen karbantartás van, kíváncsi vagyok utána jó lesz e a SETI.
-
DRB
senior tag
Azért megpróbáltam egy proxyt, íme az eredmény:
2012.11.18. 19:32:35 | | Using proxy info from GUI
2012.11.18. 19:32:35 | | Using HTTP proxy 78.131.55.82:8080
2012.11.18. 19:32:35 | SETI@home | Sending scheduler request: Requested by user.
2012.11.18. 19:32:35 | SETI@home | Reporting 40 completed tasks, requesting new tasks for NVIDIA
2012.11.18. 19:37:54 | | Project communication failed: attempting access to reference site
2012.11.18. 19:37:54 | SETI@home | Scheduler request failed: Timeout was reached
2012.11.18. 19:37:56 | | Internet access OK - project servers may be temporarily down.
2012.11.18. 19:37:59 | Test4Theory@Home | Sending scheduler request: Requested by user.
2012.11.18. 19:37:59 | Test4Theory@Home | Requesting new tasks for CPU
2012.11.18. 19:38:21 | Test4Theory@Home | Scheduler request completed: got 0 new tasks
2012.11.18. 19:38:21 | Test4Theory@Home | No tasks sent
2012.11.18. 19:38:21 | Test4Theory@Home | This computer has reached a limit on tasks in progressAhogy látható, a SETI nem kommunikál, ellentétben vele a Test4Theory meg igen.
-
DRB
senior tag
De nálam ugyan az minden, hiába van egy másik projekt másik szerveren, tehát nem nálam a van a hiba. Minden projekt le tud jelenteni, tölteni, stb, csak a SETI nem, lehet, hogy nekik már lassú ez a net, vagy mi? De nem, az sem lehet, hiszen tegnap sem volt jó a SETI, meg már napok óta. A net meg úgy ahogy jó volt tegnap, de mindenesetre jobb mint ma. Viszont a SETI, függetlenül a nettől, pár nappal ezelőttig ment rendesen, elég sokáig(nem emlékszem mikor volt a másik ilyen hasonló küzdelem a SETI-vel, nem túl rég, de több mint egy hónapja az biztos), és net nem volt jobb a múlthéten sem, vagy korábban, ugyan így az egyik nap tűrhető, a másik nap meg szinte használhatatlan.
-
DRB
senior tag
Mondjuk az is tény, hogy az internet, ami ott van, nagyon gáz. A mikroweb nevű szolgáltatónak nevezett senkiházi viccbrigád, évek óta ígérget, ha nem tartja az ígéretet(eddig még soha nem sikerült nekik), akkor meg próbálja megmagyarázni a szegénységi bizonyítványát(hogy épp fejlesztés, karbantartás, bővítés, akármi van), ha tényleg olyan ütemben történt volna bármilyen fejlesztés, már 320/160 Mibit/s net lenne. Vagy 3 éve mondom az embernek, hogy el kéne már felejteni, ezt a nem is tudom mit(de semmiképp nem szolgáltató), és akár a „T”-hez átmenni, de valamiért még inkább küzd ezekkel. Na mindegy, nem hiszem hogy ez a baj, hiszen másik projettel megy kommunikáció, még ha nehezen is.
Újra elindítottam az Einsteint:
2012.11.18. 18:41:42 | Einstein@Home | update requested by user
2012.11.18. 18:44:07 | Einstein@Home | Sending scheduler request: Requested by user.
2012.11.18. 18:44:07 | Einstein@Home | Requesting new tasks for CPU and NVIDIA
2012.11.18. 18:44:11 | Einstein@Home | Scheduler request completed: got 9 new tasks
...
...És jött is lefelé a 9 csomag, igaz, mint ahogy látszik is, kicsit „gondolkozott” a dolgon, de azért elsőre minden ment rendesen, ahogy annak mennie kell. Egyébként ma különösen szar a net(tegnap sokkal jobb volt), ezért vakarózott annyit az einstein, tegnap semmi „gondolkodás” nem volt, azonnal reagált, és töltött le csomagokat, ellentétben a SETI-vel.
-
DRB
senior tag
Nem dehogy, ilyesmi nincs a vason, csak úgy, a tudtomon kívül, oda nem települ semmi, de ez abból is látszik, hogy más projektel kommunikál rendesen, csak a SETI nem megy. Most néztem egy másik gépet, ami ugyanott van(ugyan azon a routeren, neten), de az is ugyanezeket írja folyamatosan. Viszont észrevettem még valami furát, ha felnézek a fiókomba és megnézem az adott gépeknél az „utolsó kapcsolat” időpontját, az bizony az amikor rányomok a frissítésre, tehát a gépekről biztos kimegy a kérés a SETI felé és ott is „veszi az adást”, de aztán történik valami ami megakadályozza a további kommunikációt, vagy mitom én mi.
2012.11.18. 18:16:44 | SETI@home | update requested by user
2012.11.18. 18:16:49 | SETI@home | Sending scheduler request: Requested by user.
2012.11.18. 18:16:59 | SETI@home | Reporting 40 completed tasks, requesting new tasks for CPU and NVIDIA
2012.11.18. 18:21:58 | SETI@home | Scheduler request failed: Timeout was reached
2012.11.18. 18:22:01 | | Project communication failed: attempting access to reference site
2012.11.18. 18:22:02 | | Internet access OK - project servers may be temporarily down.
Próbálja lejelenteni a csomagokat, amiket tegnap este kapott, írtam is, hogy kb. 40-et sikerült lavadászni.A képen látszik, hogy a SETI szervere vette majdnem egyből(de az is lehet, hogy pár másodpercet késik a gépen az óra) az adást, aztán 5 percig semmi, mire megunta a kliens a próbálkozást, és közölte, hogy valami gebasz van. Az egy óra eltérés természetesen az időzóna miatt van, Bp., illetve Magyarország az UTC+1 óra.
-
DRB
senior tag
Sosem volt egyszerű nézeten.
A naplóban ezeket írja(mindig ezeket írja):
2012.11.18. 17:34:04 | SETI@home | Scheduler request failed: Timeout was reached
2012.11.18. 17:34:08 | | Project communication failed: attempting access to reference site
2012.11.18. 17:34:10 | | Internet access OK - project servers may be temporarily down.Másik projektnél(természetesen ugyan azon a gépen) meg ezt:
2012.11.18. 17:46:56 | Test4Theory@Home | update requested by user
2012.11.18. 17:47:48 | Test4Theory@Home | Sending scheduler request: Requested by user.
2012.11.18. 17:47:48 | Test4Theory@Home | Requesting new tasks for CPU
2012.11.18. 17:47:50 | Test4Theory@Home | Scheduler request completed: got 0 new tasks
2012.11.18. 17:47:50 | Test4Theory@Home | No tasks sent
2012.11.18. 17:47:50 | Test4Theory@Home | This computer has reached a limit on tasks in progress
Ez teljesen rendben is van, majd ha végez az épp futó feladattal, kapom az újat, ennyi.Tegnap este már azt hittem, hogy „megjavult”, de tévedtem.
-
DRB
senior tag
Nem csak volt, továbbra is van, legalább is nálam. Más projekttel minden rendben van, Einstein is meg a Test4Theory szépen lejelent, letölt, csak a SETI nem akarja az igazságot. Az a piros pötty illetve hogy eltűntek a projektjeid az akkor szokott előfordulni ha nem tud kapcsolódni a localhost-hoz.
-
DRB
senior tag
MI a franc van már megint a SETI-vel, nem tudja valaki?
Egyszerűen nem kommunikálnak a gépeim szerverrel, nem tudják lejelenteni a kész csomagokat, illetve nem is igen jön új csomag. Az a fura, hogy főleg az egyik gép csinálja, de többi is szenved már napok óta. A szerves státusz „full” zöld, az oldalon nem írnak semmi problémáról(fórumban nem néztem), így azt hinné az ember, hogy a nettel van valami, vagy a géppel, de az sem lehet, mert sem a géppel nem változott semmi, illetve máshol lévő gép is küzd eléggé, meg ugyanazon a hálózaton van másik SETI-s gép, igaz nagyon nehezen, de az valahogy csak leszenved pár csomagot mindig, meg jelenti is, bár nem mindig sikerül „neki” sem. A végén már, ma du., másik BOINC-ot is feltettem, de semmi változás. Szóval nem igazán tudom mi van, ha valakinek van infója, esetleg ötlete, írjon bátran.
Szerk:
Na, miközben a fenti sorokat írtam, lejelentette azt a mintegy 140 kész csomagot, illetve le is töltött kb 40-et, mondjuk most várnia kell a SETI-nek, mert, mivel nem akart működni, neki eresztettem a gépet Einsteinezni kisit.Persze ettől még a kérdés továbbra is fennáll, már csak azért is, mert nem ez az első hasonló eset, de most durvult el annyira, hogy „tollat ragadjak”. Egyébként a fiókomat megnéztem, de ott még nem látszik, hogy történt volna változás, kíváncsi vagyok mennyi idő kell, hogy ott is látszódjon, hogy le lett jelentve a 140 csomag.
-
DRB
senior tag
Na mi helyzet, sikerült levadászni CPU csomagokat?
Most kérdezett rám egy haverom, hogy tudom e mi van, mert nála szintén nem igazán akaródzik lejönni CPU csomag. Viszont nálam továbbra is jönnek a csomagok, mint eddig, mondjuk a haverom Svájcban van, bár nem tudom ez mennyiben befolyásolja a dolgot, lehetséges, hogy egészen más oka van nála a problémának, mint Nálad. -
DRB
senior tag
-
DRB
senior tag
Nekem az egyik géphez meg, ami most is megy, folyamatosan jönnek a CPU csomagok, viszont nincs 10 napra állítva a puffer, csak 1-re, egy öreg P4, max. két-három csomaggal birkózik meg naponta, felesleges többre állítanom a puffert. Hogy nálad mi lehet nem tudom, esetleg próbálj meg kevesebb csomagot letölteni egyszerre(állítsd 1-2 napra puffert), lehet akkor jobban fog jönni, ha fogyni kezd.
-
DRB
senior tag
Nálam állnak a gépek tegnap óta, de előtte ment minden "rendesen". Hogy ma mi van nem tudom, de talán kijelenthetem, hogy a SETI-nél az ilyen se le se fel állapot rendszeres és megszokott(sajnos), majd rendbe jön pár órán belül, esetleg egy nap. Ha ennél több idő, na akkor kicsit nagyobb már a baj, de sajnos ez is elég rendszeres. De akár így, akár úgy van, előbb-utóbb kiírják, hogy mi van és javítják is a hibát.
Viszont azt is illik hozzátenni, hogy a SETI a legnagyobb projekt, kb 1.300.000 user, amiből kb. 11% aktív, ezt a azért elég nehéz(néha) kiszolgálni. -
DRB
senior tag
Bug in server affecting older BOINC clients with NVIDIA GPUs.
We've identified a bug in the current BOINC server that is online at SETI@home. With older BOINC clients this bug results in running multiple SETI@home GPU applications simultaneously on a single GPU.
While we debug and fix the problem we've suspended distribution of NVIDIA work. We hope that everything will be back to normal some time tomorrow.
17 Aug 2012 | 5:37:11 UTC
Forrás -
DRB
senior tag
válasz
Plasticbomb #4881 üzenetére
Itt nézz körül, felsorolnak elég sok projektet és viszonylag frissek az infók is róluk. A Milkyway@home-nál mondjuk nem írja az nVidiát pedig megy azon is, szóval ha valamelyik érdekel, akkor jobb a saját oldalukon megnézni pontosan min fut( pl. a Milkiway alkalmazások). Persze több projekt is van a felsoroltaknál, de szerintem így első körben annyi is elég.
-
DRB
senior tag
válasz
Plasticbomb #4865 üzenetére
A 6xxx sorozatnál még a 68xx is tiltva volt, nem is értem miért. Az 5 illetve a 7 ezres sorozatnál volt/van engedélyezve x8xx is, sőt a 7 ezresnél már a 77xx-eknél is(meg persze a régebbieknél a 38xx/47xx/48xx).
[link] A Wiki mondjuk nem feltétlen hiteles, de kiindulásnak megteszi, bár az angolt elég jól "szemmel tartják". -
DRB
senior tag
Ezzel driver dologgal az a fura, hogy akkor minek van hozzá hatféle, ha ugyan az mind? Tuti biztos mind ugyanolyan?
De ettől függetlenül gondolkoztam a dolgon és arra a következtetésre jutottam, hogy elvileg a Quadro kártyák, a hozzájuk adott spec driverrel, OpenGL-ben voltak rohadt erősek, viszont a SETI alkalmazásoknak nem sok köze van az OpenGL-hez, szerintem. Úgyhogy tényleg lehetséges, hogy hiába variálod összevissza a drivereket, mégsem változik semmi, főleg ha valóban tök egyformák. -
DRB
senior tag
Sok minden befolyásolja a dolgot, de leginkább, hogy milyen a csomag. Ha megfigyeled, van olyan eset, hogy másodpercre egyezik két csomag számítási ideje, de ennek ellenére az egyikre sokkal több kreditet ad, vagy másik eset mikor ugyanannyi a kredit két csomagra, de az egyiket mégis sokkal tovább számolta(természetesen mindkét esetben ugyan azon a hardveren és egyéb körülmények között nézve a dolgot). Ha mondjuk változtatsz a driveren, akkor van esély a gyorsulásra(rossz esetben lassulásra
), és nálad szerintem ez hozna eredményt. Nem véletlen Qaudro az a kártya, kell neki a spec. driver, csak hogy ki tudd csavarni belőle a maximumot
, szerintem.
A prioritásnak van jelentősége, ha mást is számol ugyan az hardver(CPU/GPU), és pont ezért van a legkisebbre állítva alapból, mert elvileg ez háttér feladat. Ha nagyon "feltekered" a prioritást, akkor akadozni fog a gép, már egy sima böngészés közben is. Egyébként ha feljebb is állítod a prioritását, az épp futó alkalmazásnak, amint végez a csomaggal és kezdi a következőt, visszaáll a legalacsonyabbra(ez azért van, mert mikor végez a csomaggal, akkor az a folyamat leáll, majd betölti újra az alkalmazást, de az már egy másik folyamat), persze biztos van megoldás, hogy ne álljon vissza, de szerintem felesleges.
A kliens frissítés meg mindig jól jön, nem véletlen adják ki folyamatosan az újakat, valamit mindig hegesztenek rajta, vagy hozzáadnak valami új dolgot, stb, csak ha nagyon nem akarsz foglalkozni vele, akkor bétát ne tegyél fel.
-
DRB
senior tag
Csomag függő dolog egyébként, de ahogy nézem, a hasonló csomagok, nálam kb. 22 percesek, igaz az én GTS250-esem magasabb órajelen megy mint Neked a Quadro, bár nem a duplája(szép is lenne 2400MHz körül lenne a shader órajele a kártyámnak
), szóval nem igazán tudom miért lassabb a tiéd.
(#4852):
"G90(8800GT/GTS) mag van az FX3700-on"Akarom mondani G92!
-
DRB
senior tag
Na közben megnéztem, G90(8800GT/GTS) mag van az FX3700-on, a 3800 a GT200GL(a GT200/b Quadro megfelelője).
Pillanatnyilag nem számol a GTX285(de azért tudok mutatni eredményt), viszont számol a GTS250(G92b), ami pariban van, legalább is a mag tekintetében, a tiéddel. Ehhez képest a GTX285 kétszer gyorsabb, sőt talán van az 3x is(néha).
De itt meg is tudod nézni, hogy számol a GTS250, illetve itt meg a GTX285, ezek pár napos csomagok, még validálásra várnak, valid eredmény pillanatnyilag nincs a listán. -
DRB
senior tag
Ott valóban nem stimmel valami, nálam 75-80% környékén mozog a GPU terhelés, mondjuk nem Quadro FX hanem egy normál GTX 285, de gondolom nem kéne különösebb eltérésnek lenni a két kártya terhelése között. Viszont azt nem igazán tudom generációba hová esik a Quadro FX3700(ha jól rémlik az még a GT200/GT200b(GTX 285) előtti, de ez nem hinném, hogy befolyásolná a dolgot).
Egyébkét használsz optimalizált alkalmazást? Mert ha nem akkor azonnal tedd fel, azzal még a CPU-t is "le tudod tiltani", ha nincs rá szűkség, nem kell állítgatni a BOINC-ot meg fiókodat, két kattintás az egész.
Innen le tudod tölteni a Windowsos(gondolom ez kell, de ha mégsem, akkor van ott más op rendszerre is) telepítőjét, aztán a telepítésnél ki tudod választani mit akarsz, mit nem akarsz, kb ennyi.
az első két helyről a pipákat kiveszed, ha nem akarsz CPU-t használni -
DRB
senior tag
Nekem ezekkel a beállításokkal tökéletesen működik, csak a GPU-n számol így:
Természetesen a gépet is át kell tenni work-ba(vagy amibe akarod), illetve nem árt nyomni a BOINC számítási beállításainál egy "törlés"-t,
utána frissíteni, akkor mindent beállítást a fiókodból szed le. Persze mindezek előtt a fiókod rendesen be kell lőni. -
DRB
senior tag
"Planned Power Outage
Repairs are necessary after the short circuit that caused power failures in several labs here on campus two weeks ago. These repairs require a planned power outage, which starts this afternoon (Tuesday 22:00 UTC). We'll be back on line Thursday morning (roughly Thursday 17:00 UTC). Our websites and data servers will be offline throughout this outage. 29 May 2012 | 17:11:12 UTC " -
DRB
senior tag
válasz
Crowent #4832 üzenetére
Csak annyit tudok mondani(írni) mint Joci10 kolléga, azaz semmit
Egyébként tegnap óta a helyzet változatlan, továbbra sem elérhető a SETI, de gondolom dolgoznak az ügyön, meg talán majd valahova ki is írják(esetleg már ki is írták) megen mi a gond, de én nemigen keresgéltem ilyesmit ma még. Lehet, hogy most is áramszünet van, csak nem olyan nagy mint a múltkor(kb. a fél Berkeley egyetem áram nélkül maradt pár napja), mert pl. a BOINC oldala megy, pedig az is ott üzemel ahol SETI, persze ki tudja, lehet hogy csak náluk nincs áram, majd kiderül.
Szerk: Hoppá, tévedtem, a BOINC sem érhető el, pillanatnyilag(12:15-kor), tegnap még valamikor du. ment, na lehet mégis "elment" a záram fél a Belkeleyn.
-
DRB
senior tag
Ezt találtam közben:
"More detail (from Jon - another systems administrator here at the lab):
Power failed when there was a short in the power distribution lines that feed the hill buildings [including Space Sciences Laboratory, Math Science Research Institute, Lawrence Hall of Science]. The short occurred because of deterioration of the insulation on these power lines, which are buried in a conduit in the ground. The power distribution lines are thousands of feet long, originating in a substation at LBL below LHS. Most of this conduit only contain one power line, but we were lucky in that the section that failed had two power lines in it, so the electricians could just utilize the second unused line to restore electrical service. It was an arduous process finding just where the short was, since they had to disconnect one segment at a time and test it. This is why it took so long to find and repair."
-
DRB
senior tag
Lassan 3 napja áramszünet, azért ez fura, nem?
Én azt hittem eddig, hogy Amerikában is 21. század van, lehet tévedtem, ott már a 22. van. Visszatértek a "nappal dolgozunk(amíg világos van), amikor meg sötét van alszunk" rendszerhez. Vagy csak napkitörés volt, ami megbénította az infrastruktúrát odaát, a nagy vízen túl?
Hülyeséget félretéve, nem világos mi is történt, abból amit belinkeltél semmi nem derül ki, vagy inkább úgy mondom, nagyon kevés. Na mindegy, majd csak helyreáll a dolog, előbb-utóbb.
Az infót köszi azért.Ja, az jutott a zeszembe, hogy az Einstein@Home nem ott üzemel valahol(Berkeley-n)? Csak mert ott meg nincs áramszünet...nem is írom tovább, mert csak egy feltételezés, szóval inkább hagyjuk.
Persze ha az Einstein nem is ott van, akkor meg aztán főleg.
-
DRB
senior tag
Vajon mi lehet a SETI-vel, nem tudja valaki? Két napja elérhetetlen az oldaluk, se szerver státusz, se a saját fiók elérése, se csomag letöltés/feltöltés, és infót se találok a neten, egyelőre. Az persze lehet, hogy a faszbúkon kiírták már, de azt meg nem igen nézem, azt nézze csak az FBI.
-
-
DRB
senior tag
Én is a másodiknál kezdeném.
Nálam soha semelyik BOINC, semelyik projekttel, semelyik csomaggal(CPU, GPU(ATi nVidia)) nem csinált olyat, hogy nem számolná az időt, ezért nem volt ötletem(bizonyára kerestem volna megoldást, vagy legalább megpróbáltam volna, ha tapasztalom). De akkor a soraidból látom, sajnos ez egy általánosabb probléma, mint ahogy én azt hittem, és nem csak egy egyedi hiba Iscariah fórumtársnál. Reméljük, azért csak csak lesz majd megoldás rá.
Az első bekezdéshez meg annyit azért hozzátennék, hogy bizony a "Próbálja most" gomb működik(hellyel-közzel), ha meg akadékoskodik(pl próbálkozik fél percig majd újra kiír valami irreális időt), akkor meg kell nyomkodni újra, na persze amikor "egymásodprecezik", hát akkor egy másodpercenként kell megnyomni, nem tudsz mást tenni(egyébként ez a legidegesítőbb, meg sem próbálja és egy másodperc elteltével meg kiírja, hogy ~10 óra múlva próbálja újra). Illetve van még egy lehetőség. Fent a menüsoron az "Aktivitás" gomb megnyomására legördülő menüben, a "Hálózati forgalom felfüggesztve" lehetőségre állítod a pöttyöt, majd kis idő múlva vissza "A hálózati forgalom mindig elérhető"-re, erre általában úgy szokott reagálni hogy megindul a letöltés, de hogy meddig bírja, na az már egy másik kérdés.
Jó esetben, nekem 4-6 csomagot is letölt, mire újfent megakad.
Én így szoktam megküzdeni vele(velük), de le is szedem a csomagokat, ha törik ha szakad. Persze nem mindig van kedvem társasjátékozni(Ki nevet a végén) a SETI BOINC csapat ellen, ezek ketten együtt már elég kemény diók.
-
DRB
senior tag
válasz
Apollyon #4812 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond, egy ideje nem ATi kártyám van, így azzal mostanában nincs tapasztalatom, de esetleg még tedd fel a legújabb alkalmazáscsomagot(benne van minden a GPU meg CPU-hoz is), már ha nem tetted még meg. Letudod tölteni innen, igaz már a múltkor is belinkeltem, de azóta van már újabb, persze ha jobban belegondolok, az eggyel régebbivel sem kéne ilyen problémának lenni.
Talán másnak lesz valami épkézláb(abb) ötlete, nekem sajna most nincs más."A csomag ami meg "letöltés" állapotban van, az úgy van órák óta
Elég sokáig tart, mire letöltődik és "észhez tér", és elkezdi számolni."Na ebben az esetben kell nyomkodni a "próbálja most" gombot, az adatforgalom fülön(kijelölöd a megakadt csomagokat aztán push the button
)
-
DRB
senior tag
válasz
Apollyon #4810 üzenetére
Elvileg onnan kéne folytatni a számolást ahol megszakadt(kikapcsoltad a sz.gépet/BONC-ot), meg hát számolnia kéne az időt is folyamatosan, nálam szépen írja mennyi telt el, mennyi van még hátra, élég pontosan. Esetleg tegyél fel egy frissebb BOINC-ot, már ha nem a legújabb van fenn, én most éppen a legújabb 7.0.6-ost használom(ez beta, de jónak tűnik) és semmi hasonlót nem tapasztaltam, megjegyzem a régebbiekkel sem.
-
DRB
senior tag
válasz
Apollyon #4808 üzenetére
Én az ilyen "nem jönnek a csomagok" problémával folyamatosan küzdök, sokszor manuálisan kell nyomkodni a frissítést. És/vagy az adatforgalom fülön a "próbálja most" gombot, mert állandóan elakadnak a letöltések, aztán közli, hogy majd 6 vagy 10 óra múlva újra próbálja. Lehet, hogy most még a karácsony is közrejátszik, de csak kismértékben, legalább is nálam.
Egyébként meg Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
DRB
senior tag
A szavaiból ítélve, jócskán több volt a lemaradása mint két év. Jó esély van rá, ha így folytatjuk, hogy Iscariah fórumtárs még idén behozza a lemaradását, BOINC/SETI információk terén.
Más téma:
Már valamelyik nap akartam írni, hogy van egy új(pár hónapos) project, elég komoly, én már csatlakoztam hozzájuk, elég bonyolult a feldolgozás módja, de ígéretesnek tűnik ettől függetlenül.
-
DRB
senior tag
-
DRB
senior tag
válasz
Apollyon #4784 üzenetére
Optimalizált alkalmazás kell neked, azzal legalább 30-40%-ot gyorsul a számolás.
Innen le is tudod tölteni telepítőjét, majd a telepítés során tudod kiválasztani a procidnak megfelelő alkalmazást, úgyhogy majd figyeld miket kérdez, nem elég csak nyomkodni a "Next" gombot.
Egyébként az a 30 óra körüli szerintem AstroPulse csomag lesz, én a helyedben kihagynám a telepítésből és csak a MultiBeam alkalmazást tenném fel, akkor nem lesznek ilyen bazi sok számolást igénylő csomagjaid. -
DRB
senior tag
válasz
plömplöm #4774 üzenetére
Az egészben csak az a furcsa, hogy egy másik gépemben, szintén elsődleges kártyánál nem "látja", hogy bármennyit is fogyasztana a rendszer a vramból, azaz van rajta 2GB (2048 MB) és a BOINC szerint ez mind rendelkezésre is áll.
Pedig a CPU-Z szerint meg, ha pl, megy firefox is, akkor 110-120 mega van használva. Nem egészen értem mi alapján számolja a rendelkezésre álló mennyiséget a BOINC, lehet írni kéne a supportnak, hogy van itt egy kis gond, van-e ötletük rá.
-
DRB
senior tag
válasz
plömplöm #4770 üzenetére
Nekem az egyik gépemben egy GTS250-es kártya van 512 MB memóriával, de a BOINC szerint csak 495. Ez azért van, mert a BOINC csak a rendelkezésre álló(vagy szabad, mindegy minek hívjuk) memóriát látja, ahhoz, hogy menjenek a cuda csomagok, kell minimum 236 MB vmemória, nálam ezzel nincs is gond, de ugye neked csak 256 van összesen a kártyán. Azt kéne kiderítened, hogy mi franc "eszik" ~40 Mb-ot a videomemóriádból, főleg úgy, hogy nem elsődleges a kártya(ha jól gondolom). Nálam, mivel csak az az egy van a gépben, egyértelmű, hogy mi "eszik" ~18 MB vrammot, de hogy nálad mi lehet, főleg olyan sokat...
-
DRB
senior tag
"work generation temporarily halted
The RAID that holds our raw data is down, so the splitters have nothing to work on. New work generation will be at a trickle until this is fixed. 19 Aug 2011 | 16:59:10 UTC"Megint van egy kis probléma a SETI-vel, most nem hogy lassan sehogy nem tudok csomagot levadászni, gondolom nem vagyok ezzel egyedül.
-
DRB
senior tag
Üdv!
Szerintem inkább az nV a jobb a SETI-hez. Nekem egy darabig ATi HD4870-em volt, de most nem régóta, mivel az megtérdelt, van egy nV GTX285 és ez sokkal gyorsabb, igaz másban jóval erősebb(játék pl.), nem csak a SETI-ben. Árban mondjuk jobb egy 4870, az már van 18-21K körül, vagy esetleg 4850 14-17K környékén, a GTX285 meg inkább 30-35K körül van, használtan természetesen. Ha még jobb összehasonlítást akarunk, akkor példaként említhetném az egyik nekem számoló gépet, amiben egy GTS250 van(ez tulajdonképp egy sokszor átnevezett G92(GTS8800 stb.)) és ez is gyorsabban számol(legalább is a SETI-ben) mint a 4870/4850, árban a 4850 környékén van. Ellenpéldaként lehetne említeni a MilkyWay@home-ot, ebben sokkal viszont gyorsabb az ATi, még a HD4850 is gyorsabb mint a GTX285.
Nekem ezekkel kártyákkal vannak tapasztalataim. -
DRB
senior tag
válasz
#95904256 #4746 üzenetére
A legrövidebb út is több mint ezer kilométer [link] vagy [link]. És igen ~28K oda(ha mondjuk 6,5-öt eszik az autód), de valahogy vissza is kell jönni.
Ha a rövidebb úton akarsz menni, ami ~ 170 kilométerrel rövidebb, akkor 3 pálya matricát kell venni, ráadásul a Cseh elég drága(11,50 € ) és még elég gáz is arra menni, van egy-két tré szakasz. Ha a hosszabb úton mész, ami egyébként sokkal jobb, sőt gyorsabb is ideális esetben, és csak két matrica kell. Tehát a rövidebb út: ~27800 Ft + 1650 Ft + 8 € + 11,50 €, a hosszabb: ~32500 Ft + 1650 Ft + 7,90 €, a benzin 415 Ft-al számolva(nálunk ~392 Ft, a németeknél 1.58 € körül, kb. 435 Ft) ez csak oda, mondjuk visszafelé a pályadíjakat nem kell számolni, persze ez attól is függ meddig maradsz.
Bár ha fizetik akkor aztán oly mindegy, ha nekem fizették volna én mentem volna mit a szélvész, még ha töröm is a szakmai angolt. -
DRB
senior tag
Üdv!
Nálatok is kínszenvedés mostanában levarázsolni a SETI csomagokat, vagy ez csak nálam probléma? Elég sokáig tök jól ment, de mostanság gyakorlatilag manuálisan(bár így is sem jönnek igazán) kell letölteni őket, ugyan "magától" is próbálja leszedni egy darabig(de sokszor csak pár másodperc), azután közli, hogy 6-8-10óra múlva újra megpróbálja, na de így nem lehet "dolgozni".
Más:
(#4744) akosf:
Erről kissé lemaradtam(gondolom nem csak én), mondjuk hiába érdekelt volna, nagyon messze volt, bár szoktam arra járni, egész pontosan Emsdettenbe(kb. 180 Km Hannovertől nyugatra), 2-3x egy évben, (persze pont akkortájt nem), "csak úgy" meg elmenni elég sok lett volna(nem eszik sokat a verdám, de kb. 60K az út oda-vissza). A másik, hogy van még némi csiszolni való az angoltudásomon, 60 ezerért a felét(?) nem értettem volna az kissé necces.
-
DRB
senior tag
Pedig nem olyan rég elég komoly fejlesztést hajtottak végre. Úgy tűnt akkor, hogy "minden rendben", de ezek szerint mégse.
-
DRB
senior tag
A SETI-nél megint jól megállt az élet. Mondjuk az utóbbi időkben rendben ment minden, most egy kis megállás belefér. Remélem nem válnak újra rendszeressé az ilyen leállások.
-
DRB
senior tag
"...folytatni tudja a megkezdett számításokat ahol abbahagyta a régebbi klienssel"
Pontosan, még ki sem kell lépni(elvileg), az újabb telepítők le tudják állítani az épp futó dolgokat, feltelepülnek(frissítik a régit), majd megkérdezik a végén indítsák e újra a BOINC-ot, és minden megy onnan tovább ahol abbahagyta. Ja, még mielőtt elindul csinál egy proci tesztet(30 másodperc nagyjából), kb ennyi.
-
DRB
senior tag
cigam, Joci10:
Van most egy ilyen ATi kártyára, próbáljátok ki: ATI OpenCL MultiBeam 6.10 (r177) for Windows OS , letölteni meg innen lehet. Ahogy a nevéből is látszik ez már a MultiBeam csomagokhoz jó, ami eddig csak CPU-n illetve a CUDA képes nV kártyákon futott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mobil flották
- Renault, Dacia topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest