- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
félisten
válasz
Apollyon #5343 üzenetére
Egy lakóház építéséhez se kell semmi rosszindulat. Mégis kivágjuk az épp ott növő fákat bokrokat (élőlényeket), legyilkoljuk az ott lakó békákat, hangyákat, stb... Aztán rosszindulat nélkül csinálunk a konyhában sültcsirkét.. Ne legyünk már ennyire rasszisták az emberi felsőbbrendűségre hivatkozva..
Ugyanígy rosszindulat nélkül járnak el ők is, ha erre járnak, és épp kell nekik valami..
-
Doky586
félisten
válasz
Kékes525 #5331 üzenetére
Davis mindkét könyvét olvastam már. Az viszont utólag kételyeket ébresztett bennem hogy kitüntetést kapott értük a vallásos Templeton alapítványtól..
Én inkább Michio Kaku vagy Brian Greene (A kozmosz szövedéke és Az elegáns univerzum) műveit ajánlanám, illetve biológiai vonalon Richard Dawkins-t.
LEM 4kötetes sci-fi sorozata is megvan (igaz nem volt időm még végigolvasni), de sajnos a Summa Technologiae nincs benne.
-
Doky586
félisten
válasz
Apollyon #5328 üzenetére
"arra kéne a legjobban koncentrálni hogy minél előbb el lehessen menni innen"
Ezzel egyetértek, de a SETI ehez csak annyiban kapcsolódik hogy oda ahol már van élet, oda NEM szabad menni, nehogy ellenséges inváziónak tekintsék a mi érkező telepeseinket.
Az "el kéne menni"-t se szabadna úgy értelmezni hogy mint egy 'bárka'-ra felül pár 10/100/1000 ember és elutazik (akár nemzedékeken keresztül), mert az értelmetlen hogy élő embert küldjünk naprendszeren kívülre. Én inkább a A.C.Clarke: Rama c. regényében leírt módszert javasolnám, de kis méretben (akár autó méretű hajókat) és akár több ezres számban indítva különböző célpontok felé. Ha 1%-uk sikerrel jár már sikeres a program.
Noé bárkája óta azért már volt fejlődés..
-
Doky586
félisten
válasz
Kékes525 #5325 üzenetére
Pedig a "Teljesen hibás alapokon áll a Seti program" szerintem ekvivalens a "Ne csináljunk semmit" megfogalmazással. Vagy hogy kéne érteni?
Az viszont igaz hogy az emberiség 1 000 000 évéből csak kevesebb mint 100 évében küldünk rádiójeleket (érzékeny vevők pedig legfeljebb 50 éve vannak), azaz jeleinket kevesebb mint 50-100 fényév sugarú gömbben foghatták (és fordítva is), ami csak egy tucatnyi naprendszer, mi ez a 13 800 000 000 fényévnyi átmérőjű (sugarú?) és életkorú világegyetemben...
-
Doky586
félisten
válasz
Kékes525 #5322 üzenetére
Többszörösen eltér a véleményem ezügyben. A rádiófrekis EM sugárzás egyszerűen megkerülhetetlen, biztos használják fejlettebb civilizációk is, mert fénysebességű, Pont - Multipont tipusú (pl TV és rádió másorszórás), nem szükséges előzetes kapcsolatfelvétel (mint a kvatumösszefonódás és a postagalamb esetén) és nagyon egyszerű. Szinte biztos hogy használják más műszaki civilizációk is (ha léteznek) (saját bolygójukon belül), akkor is ha bolygóközi kapcsolatra találtak ennél jobbat..
Az se egy pozitív hozzáállás hogy "ne csináljunk semmit" mert biztos van ennél jobb kommunikációs mód, addig amíg fel nem találják csak üljünk és várjunk...
-
Doky586
félisten
Nem az adatbászászatról van szó...
Hanem arról hogy mi van írva a diplomára... ocUK (gondolom United Kingdom) - azaz hamis infó szerepel rajta.
Persze az a csapat biztos örül hogy nem hozzájuk tartozó emberkékre ragaszthatják a saját csapatuk logóját. De én például nem örülnék ha az én diplomámon pl egy horogkereszt szerepelne: mert semmi közöm hozzájuk..És ez barátom biztos!
-
Doky586
félisten
Sziasztok!
Mivel úgyis VGA kártya vásárlás előtt vagyok, ezért felmérném hogy Seti-re melyik a nagyobb erejű? az nVidia vagy az ATI ?Itt a gyártók kártyái gyártón belül egymáshoz vannak viszonyítva: [link],
de a gyártók nincsenek összehasonlítva hogy melyik fejti gyorsabban a Seti-t..
Ezen szempontból melyik a jobb? Vagy mit figyeljek? (shaderszám, cuda, stb?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest