- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
Tényleg elég gáz, hogy már egy hete szenvednek.
Mondanák inkább, hogy ennyi volt, nem győzzük.
Itt áll nálam vagy 300 feldolgozott csomag, de újat nem lehet tölteni. -
Petya25
őstag
válasz
Teasüti #4595 üzenetére
Seti lehet tényleg spórol, bár így max a villanyszámlán.
Már többször azt hisszem, hogy vége az egésznek, aztán mégsem.Nem mindenki otthon futtatja a klienseket, egy cégnél egyszerűbb ám beállítani rá pár gépet. Én a Setit még a régi felületen 2002-ben kezdtem, mert édekes volt értelmes élet nyomait kutatni, ha már a földön nem találni ilyet. Ma már inkább azért futtatom mert ugye egy "verseny" is van mögötte.
Egy hete elkezdtem a MilkyWay@home-ot, de még nincs Prohardver! csapat.
Nem tudja valaki, hogy hol lehet csapatot létrehozni? Nem találom, csak csatlakozni tudnék. -
Petya25
őstag
Nem tudjátok mi van Setiéknél? Napok óta nem kommunikálnak a gépek.
Mostanában nagyon hektikusan (nem) működik a rendszer. -
Petya25
őstag
Mi van a Seti@Home oldallal?
Nem megy napok óta a kommunikáció és az oldal se jön be. -
Petya25
őstag
Valaki tudja, hogy miért áll a Seti?
-
Petya25
őstag
válasz
Kareszovics #4420 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet.
Pár szerver nem megy náluk, de remélem gyorsan megoldják. -
Petya25
őstag
Defoval 10 millió kreditnél járunk.
Bámulatos, hogy a procik fejlődésével mennyire eltérő teljesítményű gépeket láttunk. -
Petya25
őstag
8,5M credit
Bár nem sokáig leszünk elsők vele... -
Petya25
őstag
Nekem már műkszik a Seti.
Azt vettem észre, hogy az "Your account" alatt magyarra fordították az ablakot. -
Petya25
őstag
válasz
Neil Watts #4245 üzenetére
Ezt inkább úgy kell felfogni, hogy a tudomány szolgálatába állítod a géped szabad kapacitását. Ingyen, ellenszolgáltatás nélkül.
-
Petya25
őstag
DeFo-val elhagytuk a 7M-et.
-
Petya25
őstag
Egy cikk: [link]
-
Petya25
őstag
Az Activity menü alatt a MINDIG FUT és a HÁLÓZATI FORGALOM MINDIG ENGEDÉLYEZETT legyen beállítva, különben egérmozdításra is megáll a futás. A külön magok vagy HT mindig külön szálon fut külön csomaggal, egy csomagon nem dolgoznak.
Időnként van, hogy a géped nem tud kommunikálni a központ szerverrel, akkor kicsit későbbre ütemezve próbálja meg a kommunikációt. Ez normális, heti rendszerességgel leállítják karbantartás miatt a szervereket.
-
Petya25
őstag
Ha valami divatos úszkákóhalas képernyóvédőt használsz, akkor az alatt nem nagyon fog menni, mert az eszi a procit. Ha alap védőt használsz, akkor persze megoldható, hogy csak holtidőben menjen.
Amúgy full nem venni észre ha munka közben megy is, mert a prioritás miatt csak a szabad cpu-t viszi, tehát ettől nem kell félned futhat mindig.
Ha mégis korlátozni akarod, akkor az "Activity" menü "Beállítások szerint fut" pont kell neked. Kifejezetten képernyóvédős üzemmódja nincs, ha nem dolgozik a géped egy darabig, akkor magától indul, de ha mozdítod az egeret, akkor leáll. Kb ennyi. -
Petya25
őstag
Ugyan ma még nem mindenhol látszik, de már DeFo-val vezetjük a magyar BOINC statisztikát.
-
Petya25
őstag
Régi szép idők....
Miket nem találok a gépemen.... -
Petya25
őstag
Örömmel jelentem, hogy a PH csaatáának egy accountja vezeti a magyarországi SETI statisztikát.
[link]
DeFo-val a hétvégén sikerült ledolgoznunk a hátrányt az első helyért. -
Petya25
őstag
válasz
concret_hp #3886 üzenetére
MI ezért álltunk le róla.
Csak egy árva cerkás gépen fut, hogy ott is legyen egy kis meló (~30óra / WU).
Nem tudom, hogy gondolják ezt, de van akinek így is megfelel. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #3871 üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett, de nem probléma.
Az egy host-nál megjelenő creditek száma szerintem érdektelen.
Minek azzal játszani, hogy egy gépnek lássa bárki is a több gépet...
Annak már lenne értelme, hogy amit az egyik gép megcsinált, azt a másik is visszaküldje. Így többszörözhető a visszaküldött csomagok száma egy account alatt.
Na ezt holnap kipróbálom, hogy működik-e.
Bár ez egyszerüsíthető azzal, hogy egyazon géppel játszod el a másolást, egymás után ugyanazt a csomagot visszaküldve.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #3869 üzenetére
Szerintem nem érdekes a napi limit, hiszen minden gépen csak egyszer 10-et ...100-at (a klimásban nem tom mennyi) tölt le.
Minden gépen az elkészült csomagokat minden gépére továbbviszi még visszaküldés előtt. 10 gépnél átlag napi 10 csomaggal számolva 100 visszaküldött csomag helyett 1000(!) csomag kerül vissza, de ezt másolgatni baromi meló, és lehet nem is működik így a rendszer, hiszen egy csomagot lehet csak adott számban küldenek ki.
Persze a klímás projekt pontozási rendszerét nem ismerem, de ez akkor is nagyon nagy számnak tünik.
A másik linknél szerinted, hogy van az, hogy a napi mennyiség bőven minuszba csúszik át? -
Petya25
őstag
válasz
concret_hp #3843 üzenetére
Szerintem nem, deadline után nuku kredit.
Einstein?
Mi is csak egy 7/24-es gépen tartjuk már, mert azon is 36 óra egy csomag.
Otthon napi pár órában nehéz megcsinálni határidő előtt, így leálltunk vele.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
A Your Account alatt új statisztika elérhető BOINC all Project Stats néven.
-
Petya25
őstag
Róland linkje alaján ezt a kis összefoglalót készítettem a BOINC projektről világviszonylatban:
Creditek száma
28,321,440,148 Hungary 175,271,713 PH 10,061,756
Felhasználók száma
1,019,462 ebből aktív 249,556 Hungary 7589 PH 174
Számítógépek száma
1,979,046 ebből aktív 431,612 Hungary 9,877 (aktív) PH 532
Csapatok száma
62,138 ebből aktív 25,380 Hungary 228
Országok száma
237 ebből aktív 224
Hungary által elért Creditek száma 175,271,713 ezzel a 22. hely a miénk a 237 ország közül. PH! által elért Creditek száma 10,061,756.00 ezzel a 180. hely a miént a 62138 csapat közül (magar viszomnylatban a 3. hely a miénk 228 csapat közül)
A PH! csapat 9 különböző projektben vesz részt összesen 139 aktív taggal. -
Petya25
őstag
Seti a hétvégén kiküldött egy rakás csomagot, most megint semmi.
Kár hogy a leállás miatt én is leálltam pár géppel, most indítva nem kapnak semmit. -
Petya25
őstag
Hát szomorú vagyok, csak nem jönnek csomagok, most talán csak holnapig marad így....
-
-
Petya25
őstag
A nemzetközi Seti statisztikában eléggé előkelő helyen állunk. [link]
Azért az sem megvetendő, hogy az első 3 account csinálta a magyarok között össz credit mennyiség közel 10%-át.
Nagy a tülekedés most éppen a hunfoglalók között. -
Petya25
őstag
válasz
belaazallat #3539 üzenetére
Ugyan nem megy minden szerver, de nekem tölt le is fel is.
Kezeli a többmagos procikat: [link] -
Petya25
őstag
válasz
BobChemistry #3477 üzenetére
Amíg a boinc manager fut, addig nem fog megállni.
Legegyszerűbben megállíthatod az óra melletti ikonon jobbkatt és kilépés.
Arra figyelj, hogy az indítópultból is szedd ki, ha nem akarod máskor gépindulással együtt futtatni. -
Petya25
őstag
Mi pont most csináljuk DeFo-val egy éve és a kezdeti szép remények (évi ~5 millió credit) után a májusi változások nagyon letörtek minket. Már többször azon voltam, hogy abbahagyom, mert elég sok figyelmet kívánnak a gépek. Nem rég elvesztettünk egy komolyabb gépet, így kb az 5k/nap tartható csak.
Lehet átállok energiatakarékosabb üzemmódba, végül is a bolygóra is gondolnom kell...
mod: lehet, hogy csak én gondolom, de egyre kevesebb creditet ad ugyanarra a teljesítményre a seti. Anélkül, hogy változna bármi is nálunk, csökkentek a számok. Ez rossz, mert így a különbségek is csökennek.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Akkor ez csak amolyan átcsábítás féle volt, elég rossz propagandával.
Egyébként elvből sem kutatok orvosi témában.
Tudom egyeseknek (lehet egyszer nekem is) családi tragédiát okoz egy betegség, de abban a világban ahol a legéletképtelenebb gyereket és beteget is megmentjük a többi rovására, hogy továbbörökítse a gyengeséget, az szerintem nem helyes.
Közben az emberi fajnál nem érvényesül a természetes kiválasztódás és elkorcsosulunk, lassan mindenki oxigénsátorral a fején közlekedik, mert különben az első bacilus hazavágná. Az immunrendszerünket a sok biotikummal folyamatosan gyengítjük, így 100 év múlva, aki nem tömi magát gyógyszerrel az jobb ha meg sem születik.
A túlnépesedésről és ez éhező embertömegekről nem is beszélve. Nehogy már ez legyen a cél..... -
Petya25
őstag
válasz
belaazallat #3287 üzenetére
A saját accountod alatt is van link a csapathoz, és kettővel ezelőtt linkeltem egy oldalt ott is látszanak a csapattagok. Mikor léptél be?
-
Petya25
őstag
DeFo-val megléptük a 2 millió creditet Seti alatt.
-
Petya25
őstag
Mondja meg már valaki, hogy miért nem kaptam erre a csomagra creditet, mikor a többi feldolgozó simán megkapta amit kért:[link]
-
Petya25
őstag
Én nem csodálkozom, inkább szomorú vagyok.
Einsteinben két géppel napi közel 2000 creditet csináltunk DeFo-val eddig. Most az S5 miatt a részemről full leálltam vele. 10 óra egy csomag? Röhej, van hogy 3 nap kell a feldolgozásához!!!???
Seti alól meg a fenti két gépünket vontuk ki az Einstein miatt, de az enhanced csomagok jóvoltából fele alá esett a napi mennyiség, tehát itt is eléggé megtorpantunk. Tök elment a kedvünk az egésztől.Azért a Setit gyűrjük tovább.
-
Petya25
őstag
válasz
(Kolombusz) #3195 üzenetére
Ha feltetted a keretprogit, csatlakoztál a SETI projecthez majd azon belül a PH csapatához, akkor kb készen vagy. Lehetőség van a feldolgozó exet-t lecserélned egy gyorsabb változatra, olvass vissza egy kicsit.
A képernyővédőt felejtsd el, csak lassít. A procit pedig mindig 100%-on járatja, pont ez a lényege. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #3191 üzenetére
És sejtem, hogy miért hangolja le a dolog. A tudományos érdeklődésen kívül azért elég nagy a versenyszellem is többségünkben szerintem.
Az egységnyi munkára kapott ''jutalmazás'' aránya változott meg oly módon, ami szerintem sokakat fog meghátrálásra ösztönözni. Ez olyan változás, ami nem is oly rég a Setiben történt és igen kellemetlenül esett nekünk is. [link]
A userek közti különbség drasztikusan csökkent, így a ''kialegjobbbuseraföldön'' listákon sokkal lassabban lehet előrébbjutni, persze tudom, hogy a project részéről ez nem egy fontos szempont.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Az a 140 elég karcsú 8 órai munkáért. Annyit 1 gépen 1 óra alatt lehet csinálni most. Akkor itt is mindenki vissszaesik, mint a Seti-ben...
A Your account oldalon, a Einstein@Home preferences pontban lehet állítani a gépe(i)d láthatóságát: Should Einstein@Home show your computers on its web site? yes
Megelőztek, kellett nekem reggelizni....
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Egy érdekes cikk, beláthatunk egy galaxis mögé.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest