- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sotho
őstag
válasz
coyote55 #5476 üzenetére
gyere wcgézni! Csak cpu nem széthajtva.
-
Darkness
aktív tag
válasz
coyote55 #5439 üzenetére
The UC Berkeley Space Science Laboratory Domain Name Services (DNS) server has been having problems for the past 24 hours, and a wildlands fire near the Space Sciences Lab has prevented SSL personnel from fixing the problem.
Because of this, any server functions (i.e. password reset, forum notifications) that require email interaction are not working for most people.
If the problems continue tomorrow its likely that BOINC clients will eventually lose access to the SETI@home servers until the DNS server can be repaired.
ha még nem kaptad meg...
-
Darkness
aktív tag
válasz
coyote55 #5415 üzenetére
Üdv.
Azok a legújabb kliensek.
Néz be a http://setiathome.berkeley.edu/ - Az ön fiókja menübe és nézd meg a beállításokat és a BOINC -ben a feladatoknál mennyit ír egy csomagra. Abból kb. kiszámolhatod, mennyi kreditet kaphatsz egy nap.a mostani csomagokkal én 90 - 112 kreditet kapok csomagonként 8.000 - 11.000 mp futási idő mellett. Azért hozzá tartozik, hogy 8 szálon futtatom, s megnézve a BOINC -ben a feladatoknál, egy csomag 2-2,5 óra alatt megvan. ez kb. 8x9 csomag egy nap...
-
Sotho
őstag
-
Kékes525
félisten
válasz
coyote55 #5386 üzenetére
Szerintem nem. Az nem rendszertelen időközönként haladna el a csillag előtt. Legfeljebb az építés előrehaladtával egyre nagyobb felületet takarna le. Itt viszont a fényesedés is változó. Ha egy építés alatti Dyson lenne, akkor nagyjából szabályos időközönként egyre nagyobb felületet takarna el a csillagból. Itt viszont nem ez történik.
-
Kékes525
félisten
válasz
coyote55 #5384 üzenetére
Ha félkész Dyson gömb lenne, akkor nagyjából úgy viselkedne a csillag fényesedési változása, mint a bolygók esetében, azaz szabályos időközönként váltakozna. A csillag fényesedése viszont úgy változik, mintha szabálytalan alakú objektum rendszertelen időközönként haladna el a csillag előtt.
-
Darkness
aktív tag
-
Kékes525
félisten
válasz
coyote55 #5342 üzenetére
Ha valahol a közelünkben van technikai civilizáció az a statisztikai törvények alapján fejlettebbnek kell lennie mint mi vagyunk, hiszen a miénk még nagyon fiatal. Azok viszont ennél sokkal gyengébb jelek vételére is képesek.
Egy biztos a figyelés nemárt. Az emberiség legnagyobb felfedezése lenne egy idegen civilizáció létének bizonyítása. A gondolkozásunkat, a világról alkotott képünket alapjaiban írná felül. Egy új kopernikuszi fordulat lenne. Ezért erre költeni kötelességünk.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
coyote55 #5342 üzenetére
Ha idejönnek az valóban gáz lehet, akkor itt irtás lesz.
Viszont ha mi megyünk valahova, az már kevésbé – feltéve hogy nem olyanok irányítják a projektet akik mindenáron pusztítani akarnak.
De ennek elemzése során is az emberi természetből indulunk ki, ami általában destruktív az önfenntartás szempontjából. Én azért arra is adnék esélyt, hogy nem szükségszerűen olyan rosszindulatúak a nem emberi intelligens civilizációk mint ahogy azt mi gondolnánk. -
Apollyon
Korrektor
válasz
coyote55 #5323 üzenetére
Senki nem felejtette el, többek között erre is alapul az egész SETI program.
A többivel kapcsolatban meg én azt mondom, hogy jóval több pénzt kellene beleölni, tekintettel hogy lassan kinövi az ember a bolygót, arra kéne a legjobban koncentrálni hogy minél előbb el lehessen menni innen. Ez mondjuk elég extrémnek tűnik a távolságokat tekintve, de akkor sem hülyeség
Kezdésnek kéne pár eszköz az űrbe, ami nem egy helyből pásztázza az eget, hanem korlátlan a mozgása. De ugye ez rendkívül nagy pénzbeni összegeket emésztene fel.
Amíg meg otthon számolgatunk és nem jutunk eredményre, addig elég kicsi a valószínűsége hogy újból támogatni fogják a projektet. Szóval tényleg kéne valami, legalább a kiindulóponthoz hasonló (WOW! signal) találat, és az mindenki fantáziáját beindítaná.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
coyote55 #5302 üzenetére
A birtokomban lévő összes gépen fent lesz mert nem szeretem ha csak üresbe jár a gép.
Az egyik gép: Amd Athlon II X2 270 3.4 Ghz GPU: alaplapra integrált 400 mhz-en zötyög
Másik gép: (Acer Aspire E1-532) Intel Celeron 2657U 2x1.4Ghz és Intel HD GraphicsA két pc-n gondolom minden sima lesz, a pi-n pedig ráérek kisérletezni. (Itt a nyár, középiskolás tanuló vagyok
)
-
KiberFox
csendes tag
válasz
coyote55 #5264 üzenetére
"Nem értem a Se7en elleni ellenszenvedet"
Erős a gyanúm, hogy a Win7 barmolt el valamit a gépem hálózati részében.
Az internetszolgáltatóm szokott néha olyat csinálni, hogy megáll az adatforgalom. Nem szakad meg az internetkapcsolat, egyszerűen csak megáll minden. Az XP ezt viszonylag normálisan tudja kezelni: nem kezd el vergődni, hanem egy idő után bontja a kapcsolatot, majd pár perc múlva simán visszacsatlakozik. Na, a Win7-nek ez valahogy nem sikerült. Folyamatossá váltak a megszakadások és a "megállások". Egy idő után már csak a helyi hálózat működött (csak routeren keresztül tudtam netezni), egyáltalán nem volt képes becsatlakozni (XP alatt sem). Különösen érdekes volt, hogy egy külső USB-s hálókártyával ugyan be tudtam csatlakozni, de az is a kezdetben tapasztalt szakadozásokat - megállásokat produkálta!
A régi P4-es gépemmel viszont tökéletesen működött minden, tehát nem a szolgáltatónál volt a hiba.
Végül az hozta helyre a gépet -fogalmam sincs hogyan-, hogy rákötöttem egy ADSL-re, simán becsatlakoztam az alaplapi hálókártyával(!), majd járattam három napot. Azóta -lekopogom- működik.Mindenesetre ezután inkább nem próbálkoztam a Win7-el, kell a fenének az idegeskedés. Tudom, egy idő után mindenképpen rá leszek kényszerűlve, de húzom-halasztom ameddig csak tudom.
Ahogy az a rendszer kinéz... Éppen hogy bebootolt, még nem is csináltam vele semmit, de már 60-80 process fut. A vezérlőpult egy trágyadomb, átláthatatlan, soha nem találtam meg benne semmit. Nem engedett be bizonyos rendszermappákba, dugdosta előlem a fájljait. A szoftvereim jórésze csak akkor volt hajlandó normálisan működni, ha adminként indítottam el (jobbklikk -> futtatás rendszergazdaként) ... És még sorolhatnám napestig a rengeteg apró idegesítő hülyeségét. Egyszerűen borzasztó az a rendszer!
"Mindössze" ezért ragaszkodom annyira az XP-hez. Kicsi, egyszerű, megbízható, átlátható. -
Sotho
őstag
válasz
coyote55 #5225 üzenetére
Lehet a processz olyan memóriaterületen akart leledzeni amit nem engedett neki a rendszer.
Vagy a fenetudja nem értek én ezekhez a dógokhoz.
Szokott ilyen lenni ram hibázott, vagy tyuningos a gép aztán azért változott valami bit stb.
Még a legstabilabbnak hitt vasak is hibáznak néha. Ne idegeskedj nem ér annyitVagy simán rossza a csomag, a lefele úton elveszett belőle valami, nekem 2 einsteines csomagom járt így 1,5 óra számolás után hibás lett. Igaz nem kellett volna youtube videókat nézegetnem mellette.
-
válasz
coyote55 #5170 üzenetére
Az egész folyamra reagálnék...
Azt látom, hogy nem tetszik, ha valaki csak 0 kredites; de az már tetszik, ha valaki azért nem csinál bizonyos projekteket, mert 'keveset fizet'? Szerintem ez utóbbi is pont ugyanolyan, mint az előbbi, csak másik oldali szélsőségként. Mert aki komolyan veszi a gépe erőforrásaival való támogatást, az nem azt nézi, mit kap érte cserébe; hanem dolgozik. Vagyis ha lenézitek a 0 kredites illetőket, akkor nézzétek le a kredithajszoló/-gyűjtögető illetőket is; hiszen azok sem arra mennek, hogy minél többet adjanak, hanem arra, hogy minél többet kapjanak. -
Sotho
őstag
válasz
coyote55 #5180 üzenetére
Csak az elején amíg meg nem tanulja a szeró hogy mennyi wu jön vissza/nap aztán szépen felveszi a tempót szétosztogatja a csomagokat. Meg ha következetesen hibásakat küldesz vissza meg eldobálod akkor bosszút áll és nem küld egy darabig.
Ma egész jól ment a gépezet hajnalba valamikor volt egy restart aztán idáig semmi, pedig ment minden vegyesen. Cpu-s csomikat ami van azt kipörgetem de nem lesz egyszerű van pár 17órás.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5159 üzenetére
Értem, lehet megnézem az Astropulse-t, bár mindig utáltam, mert hosszú, na de itt az alkalom, hogy megszeressem.
(#5160) Sotho: Mindig akadnak hibás csomagok, időnként egy egész széria, de annyira azért nem jellemző mostanában. Egyébként van a v7-ben olyan csomag amit 2-10 másodpercig számol és annyi kreditet ad rá, mintha számolta volna 2500 másodpercig, vagy még többet, gondolom ez is valami „hiba” féle lehet. Na ebből jöhetne egy napra való, úgy értem minden nap.
De ez is viszonylag ritka, egy-két-három naponta akad egy, sajna.
-
válasz
coyote55 #5122 üzenetére
Én azt mondom, lődd le nyugodtan a V7-est teljesen. A CPU is jobban kap majd kreditet (Enhanced és AP jobban fizet), aztán majd később (1-2 új Catalyst meghajtó után) újra megnézheted, hogy változott-e valami. Ha majd akkor nem lesznek hibák, akkor engedheted onnantól azt a projektet is.
-
válasz
coyote55 #5118 üzenetére
Saját fiók oldal
Itt a "Beállítások" részen belül lehet állítgatni mindent. Hogy milyen wukikat kapj, azt speciel a "SETI@home beállítások" részen belül lehet megadni. Lehet külön ki- illetve bekapcsolni az ATI-s, az NVIDIA-s GPU-csomagokat, valamint a CPU csomagokat; de lehet projekt szinten belül is állítani, hogy mit szeretnél, vagy mit nem (SETI@home Enhanced; SETI@home v7; Astropulse v505; AstroPulse v6). -
válasz
coyote55 #5108 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mikor tűnik fel, hogy beállíthatod, milyen csomagokat küldjön a SETI.
(Nem tudtam kihagyni.)
Egyébként senki nem nézi, hogy most XY gépe hogyan teljesít (hibás a számolás, vagy sem), mert nincs rá emberük. Ezt mindenki magának kell néznie. Ha valami hiba van, akkor vagy meg kell próbálni megjavítani (driver-frissítés, tuning visszavétel, ...); vagy el kell azt a részt felejteni. Van sok projekt, ahol nincs gond. -
C0d3r
addikt
válasz
coyote55 #5112 üzenetére
Igen, de több alprojekt is fut.
Gravitational Wave S6, ez a LIGO detektorok adataival dolgozik, 2009 óta érkeznek adatok az Arecibo obszervatóriumból (Binary Radio Pulsar Search - BRP), 2011-ben pedig a Fermi gamma-ray űrteleszkóp is csatlakozott a sorba (Gamma-ray pulsar search).
GPU-s alkalmazása jelenleg csak a BRP-nek van. -
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5102 üzenetére
A hardveraprón a 4670 olyan 6-10 ezer között megy, a 4870 meg úgy 10-15 ezer között(~22-ért már van x2 is). A 4670-el kb. 5 ezer forintot takarítottál meg, szerintem elhanyagolható megtakarítás, ha mondjuk egy havi rezsi lenne azt mondom ok, de így... Jó persze, 5000 Ft is pénz, főleg amikor nincs egy vas sem az ember zsebében, és mondjuk be kéne vásárolni hétvégére(vagy ahogy írod is valami fontos dologra kell, és nyilván nem egy videokártyára), akkor nagyon jól jöhet. Ha nem vagyok nagyon indiszkrét, megkérdezhetem, hogy ekkora a „baj”, hogy 5 ezer forint ennyire számított? Komolyan kérdezem, nem piszkálódásból!
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5100 üzenetére
Ha kicsúsztál a szerkesztési időből, akkor az a legegyszerűbb, ha írsz egy új hsz-t, mivel mást nem tudsz csinálni.
Ha már van szemüveged, akkor nincs mit tenni, fejleszteni kell az optikát, hogy többet láss meg vele. Rögtön el is képzeltem egy embert, akinek két Gregory-távcső figyel a szemén.
Én 6.03 csomagot Máj. 31-e óta max. 5-öt vagy 6-ot kaptam, ezért is raktam fel az új optit.
4670-en a dupla pontosságú lebegőpontos számítás hiánya miatt sok minden nem megy, itt át tudod nézni melyik kártya tudja, melyiken nem. De nem 4870-ről volt szó eredetileg?[link]
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5097 üzenetére
Akartam küldeni egy (jó erős)szemüveget, akkora betűkkel ott vagy, hogy „ITT”(HERE), hogy ha azt nem látod, akkor sürgősen kell egy szemüveg.
Egyébként mindenkinek ajánlom feltenni, már aki optimalizált alkalmazást futtat(vagy azt szeretne), mert már vagy egy hete régi Enhanced csomagot alig kaptam, gondolom mostanában átállnak a SETI@home v7-re teljesen. A régi otival meg azt nem tölt le(az XML fájlban nincs benne), de ha esetleg átírnánk, akkor sem vagyok biztos, hogy hiba nélkül lefutna a régi optin a v7-es csomag.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5086 üzenetére
Legutóbbi négy rendszerem AMD volt. VGA-ban csak Radeonban gondolkozok. Ha Kaveri kint lenne, már rendelném is. Trinity után a Richland-et nem tartom akkora ugrásnak. Tény, hogy sokat optimalizáltak rajta, de az új Haswell instrukciói kíváncsivá tettek. HNI (AVX2, FMA3, Gather-Scatter, Bit Manipulation) Ha Richland-et választanám, akkor dVGA-t már nem vennék mellé. CPU és APU-val kihúznám a Kaveri érkezéséig.
Meglátjuk mit hoznak az első tesztek júniusban.
El lehet ütni az időt az új generációig ha ezen a listán több tétel is recommended kategóriába esik Richland-el.Természetesen ott 8670D az APU.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5080 üzenetére
Teoretikusan írtam az árnyékot, arra a példára, hogy jobb megbújni a fűben.
Természetesen a fizika úgy működik, ahogy írtátok.Júni közepén tervezek építeni egy gépet. Haswell, vagy Richland lesz, még nem döntöttem el az irányt. BOINC kutatáshoz inkább az Intel CPU kellene, plusz egy dVGA. Richland viszont jobb árban, és minden feladatra megfelelő. Kutatásnál viszont sokat fogyasztana és keveset termelne. Nehéz a döntés.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5082 üzenetére
„Az adás valahonnan a Sagittarius csillagképből - felől? - jött.”
Na erről beszélek, ezért nem létezik az egyesünk, de ne értsd félre, az ötlet nem rossz, sőt...
Csak annyi az ismeretlen tényező, hogy ugyan az ötlet tényleg jó, jelen esetben nem hozna eredményt. De abban is igazad van, hogy elgondolkozni ezen azon, én ennél még sokkal lehetetlenebb dolgokon is elszoktam, de erről nem beszélnék, még a végén őrültnek néznétek
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5080 üzenetére
Értem mit mondasz, én csak azt akartam mondani, hogy a képzeletbeli egyenesünkön nem csak három pont lehet, hanem akármennyi, még ha mi nem is látjuk őket, sőt még az általad említett fénysebesség is bezavar(hat), ami ott van ma, az „holnap” már nem is lesz ott, amikor odaér a jel.
Jó nyilván akkor nem is azoknak szólt akik nincsenek is ott, persze akár tévedhetett a feladó is, szóval annyi a változó, hogy szerintem lehetetlen bármit is kideríteni abból ha a „hátunk mögé” néznünk. Ráadásul ez az egyenes nem is létezik, hiszen nem tudjuk, hogy honnan jött a jel.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5077 üzenetére
Ugyan tanultam csillagászatot, hosszú éveken át, és foglalkozok is vele a mai napig, de ettől még én sem vagyok csillagász, kb. ez az egyik hobbim, bár mostanság eléggé kimaradozik az életemből, sajnos. Mindeesetre annyit biztosan mondhatok, hogy hiába néznénk a „hátunk mögé”, akkor sem tudnánk meg semmit, hiszen nem tudjuk pontosan honnan jött(illetve az az igazság, csak egy hozzávetőleges irányunk van, de ez kb. pont annyit jelent, hogy fingunk sincs honnan jött
) a jel, de ha mondjuk csak egy fokot tévedünk a forrás irányával kapcsolatban, az például 100 fényévvel a „hátunk mögé” kivetítve már nagyon sok, ugye a föld a metszéspontja a képzeletbeli egyeneseknek. Ráadásul ha csak egy egyenesünk lenne, akkor is gondban lennénk, hiszen miért pont 100 fényévre néznék meg mi van ott, lehet a „hátunk mögött” 100 ezer és/vagy 1 millió fényévvel(vagy bármennyi) is valami vagy valaki(k)(?).
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5077 üzenetére
Érdekes elmélet! Az jut róla eszembe, amikor az állatvilágban figyelmezteti az egyik a másikat egy közelgő veszélyre. Pl. a NATGEO-n láttam egy dokumentumot, amiben egy madár figyelmeztetett egy kisemlőst, egy nagy ragadozó érkeztéről..
Ha szerencsénk van, akkor a fény hátulról világít, és meglátjuk az árnyékát annak, aki mögöttünk áll.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5072 üzenetére
Szerintem sem nekünk szólt a WOW, bár kitudja. Mindenesetre a filmbeli jelzés észlelése elég negatív következményekkel járt a történet karaktereire nézve, simán benne van pakliban egy igazi jelnél ugyan ez a lehetőség. Mondjuk a filmben a jel nem a Nostromo legénységének szólt, illetve pontosabban fogalmazva, nem csak nekik, hanem mindenkinek aki a környéken jár. És igazából a mi wow-unk is szólhatott akár mindenkinek, akár célzottan valakinek(ezek a valakik pl. lehetünk mi is), vagy épp senkinek(úgy értem házon belül üzengettek az idegenek, mi meg véletlenül elcsíptünk belőle valamit, vagyis nem egy kívülállónak szólt). De még az is lehet, hogy nem is értelmes adás volt, hanem csak a természet tréfált meg minket, nem ez lenne az első eset.
(#5075) Ric4m0nd: Vagy csak egyszerűen ráismernének a saját történelmükre és inkább békén hagynának minket legalább is egy időre(hátha túléljük önmagunkat
). Vagy esetleg próbálnának „észt osztani”, aztán vagy bejön vagy nem, persze ha túl sokat osztogatnak belőle, a végén őket is „ketrecbe zárnánk”.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5074 üzenetére
Ha valamilyen civilizáció eljut odáig, hogy csillagközi utazást tudjanak megtenni, akkor messze fejlettebbek a primitív emberiségnél! Hamar kiismernének minket, és annak nem lenne jó vége.
Ha meglátnák miket művelünk egymással, a környezettel és az állatvilággal, jobbnak tartanák a rovarírtást.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5070 üzenetére
Ha már látta, mint ahogy írta is, akkor azért annyira nem lőttem le a poént, de ha netán mégis, akkor akad a filmben még néhány súlyosabb/durvább „poén”, ezek majd bőven kárpótolják.
De egyébként is ő kérdezte, hogy mi volt az a jelenet, mert nem emlékszik kristály tisztán.
És ha már így szóba került ez a téma, van egy érdekes egybeesés, legalábbis ebben a kontextusban. A SETI „wow”-ja és a film is 1979-es.Lehet hogy a SETI is „space jockey” figyelmeztető adását fogta(?), még szerencse, hogy nem tudunk utánajárni a dolognak, egyelőre.
-
DRB
senior tag
válasz
coyote55 #5068 üzenetére
De a lényeg hogy miért ébresztik fel őket: Ekkor észleli a fedélzeti komputer(Anya) azt az idegen rádióadást, ami miatt felkelti a legénységet. Eleinte azt hiszik, hogy valamiféle segélykérő adás lehet, aztán később Ripley rájön, hogy ez inkább valami figyelmeztetés, de már késő, és aztán rá is b@sznak rendesen.
De inkább nézd meg, és persze a többi részt is.
Egy törölt jelet a filmből [link], itt is hallani azt az adást, itt azonosítják a forrását, meg hüledeznek kicsit rajta, mivel elég furán idegen.Mondjuk az érdekes, hogy itt tök másképp hangzik az adás, mint a film elején lévő jelenetben, amit az előbb linkeltem.
Szerk: Akarom mondani Ric4m0nd kolléga nézze meg. Mondjuk Te is megnézheted, ez pont az a film amit, ha valaki szereti ezt a műfajt, bármikor újra lehet nézni, én ha nem lálttam vagy 25x(vagy többször), akkor egyszer sem.
-
P.H.
senior tag
válasz
coyote55 #5058 üzenetére
Megnéztem közben, a HD4xxx sorozat lekerült az OpenCL-támogatási listáról. (Vagy rajta sem volt; GPU-Z-ben az OpenCL ki van pipálva? Úgy rémlik, hogy a régi ATI-s alkalmazások Stream SDK-val készültek; mindenesetre a Seti Top GPU models listáján szerepel HD4xxx modell.)
Ha az __app_info.xml-t visszanevezed app_info.xml-re, akkor visszaáll a régi rend. A Seti forrádkódjai nyíltak, a hivatalos marad mindig hivatalos (és lassú), a többi pedig felkerül ide. Erre írtam akkor, hogy "Ha ezt vállalod és így működik, akkor szerintem lesz megoldás arra, hogy csak a CPU-programot visszacseréld a Raimster-félére."
-
P.H.
senior tag
válasz
coyote55 #5049 üzenetére
Ez azt jelenti - ahogy a Server Statusnál is láttam - egyelőre, hogy nálad minden rendben, csak épp nincs olyan feladata a Seti@Home-nak, amit ATI GPU-n tudna számoltatni (ezért is hagytam abba a setit, szokása kifogyni a munkából).
A 2. magot visszakapcsolhatod, és hagyd így hétfő-keddig, én is figyelem addig, hogy van-e ATI-s task (úgy látom, a PH!-csapatban mindenki más NV/CUDA-val számol). Érdemes néha egy-egy Update-et nyomni addig, amikor eszedbe jut. -
P.H.
senior tag
válasz
coyote55 #5047 üzenetére
Ha nyomsz egy Update-et a Seti@Home-ra, akkor látsz ehhez hasonló sorokat az Event Logban?
Sending scheduler request: To fetch work.
Requesting new tasks for ATI
Scheduler request completed: got 0 new tasksRequesting new tasks for ATI
Scheduler request completed: got 0 new tasks
Project has no tasks available -
P.H.
senior tag
válasz
coyote55 #5045 üzenetére
1. lépj ki a BOINC Managerból teljesen
2. nevezd át az adatkönyvtár (valahol BOINCdata/Projects/setiathome.berkeley.edu mappa) alatti app_info.xml file-t mondjuk __app_info.xml-re (ha majd visszanevezed, visszaáll a mostani állapot)
3. indítsd el a BOINC Manager-t
4. A Seti@Home-ra állva kattints rá a Project Reset-re (aztán erősítsd meg, hogy tényleg akarod)
5. lesd az Advanced/Event Log alatti üzeneteket és másold be ide, ha hibát jelez még mindig -
P.H.
senior tag
válasz
coyote55 #5042 üzenetére
Setit nem futtatok egy ideje, de megkerestelek a csapatban, a hibás feladataidnál ez szerepel, ismételve több tucatszor:
Number of period iterations for PulseFind setted to:20
Number of app instances per device setted to:1
Running on device number: 0
Priority of worker thread raised successfully
Priority of process adjusted successfully, below normal priority class used
OpenCL platform detected: Advanced Micro Devices, Inc.
ERROR: clGetDeviceIDs: -1
ERROR: No devices found.Úgy látom a gépeden a friss driver van. A feladataid melletti "SETI@home Enhanced Névtelen platform (ATI GPU)" arra utal, hogy optimalizált programcsomagod van fenn, nem a hivatalos alkalmazások, aminek a GPU-része nem megy a VGA-ddal (nekem akkor történt hasonló, amikor az AMD-re cseréltem az NV-t, de NV-re való opt. alkalmazáscsomag volt telepítve). Egy project reset és az app_info.xml törlése megoldhatja, de ekkor CPU-n számoló programod is visszaáll a hivatalosra.
Ha ezt vállalod és így működik, akkor szerintem lesz megoldás arra, hogy csak a CPU-programot visszacseréld a Raimster-félére. -
P.H.
senior tag
válasz
coyote55 #5040 üzenetére
Sejtem, mire gondolsz: azoknál a GPU-s taskoknál, amikhez kell CPU-erős is, 0.5 vagy 1.0 CPU-t szoktak megadni; 0.01 vagy 0.05 CPU-s mehet full CPU-számoltatás közben is. Nálam is így megy Einstein+Collatz párosítás.
Mi a hibaüzenet a hibás taskokhoz? (Advanced/Event Log)
-
válasz
coyote55 #5038 üzenetére
A legegyszerűbb módja, ha az egyik magon való számítást leállítod (a használható procik számát állítod be 1-re, vagy a %-os mezőben 50%-ra csökkented a használható magok számát). Mivel a GPU-s számítások gyorsabbak, így nyersz vele kétszeresen is: egyrészt gyorsabb lesz a csomag számolása GPU-n (így több kreditet is kaphatsz); másrészt felszabadul szinte teljesen az egyik proci magod, amit máshogy kihasználhatsz.
Vagy a prioritás állítgatással is lehet játszani; és a GPU-hoz való számítási folyamatot magasabb prioritásra állítod, és akkor az alapból a legalacsonyabb prioritásra állított CPU-s csomagok számítása háttérbe kerülhet (vagy legalábbis az az egy, amelyik ugyanazon a magon számolna).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest