- Realme GT 2 Pro - papírforma
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- És egy Tecno Pova 7 Ultra 5G is felbukkant
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Petya25 #4596 üzenetére
mert édekes volt értelmes élet nyomait kutatni, ha már a földön nem találni ilyet.
Ez tetszik.
Ja hát céges környezetben oké, ha nem veszik észre, ha 24/7 megy a gép...
És a "verseny" állását hol lehet megtekinteni? Vagy milyen versenyről is van szó?
Meghírdetik ezt vhol?Amúgy én csak wcg-t találtam tényleg hasznosnak az összes projekt közül.
Kár, h nincs gpu kliensük. -
moonguru
őstag
válasz
Petya25 #4561 üzenetére
BOJKOTT...
Dühöngés...
Támogatási kérelem, minimum 10 Dollár...
Vagy hardver...
Mindenki hülye...
Karbantartás...
Meghibásodás...
A Boinc a hibás...
Találgatás hogy mi lesz...
Mondtam már hogy 5 ember főállás mellett nem tudja fenntartani a projektet...
Ui:
Egyébként nekem bejön az oldal:
download server 1 bane Disabled
download server 2 vader Disabled
upload server bruno DisabledNews
Weekly Outage
Every Tuesday morning (Pacific time) we begin a 3 day data distribution outage to focus on science processing and development plus any needed systems maintenance. The upload/download servers will be offline during this time. The web site (including the forums) will only be offline during the database maintenance and backup portion of the outage. 6 Jul 2010 19:25:51 UTCIf you look at the homw page you will see that the system is presently down, and that it should be back up sometime in the next 24-48hrs.
Last modified: 9 Jul 2010 8:22:03 UTC
-
válasz
Petya25 #4421 üzenetére
Jelenleg (és tegnap is ez volt a helyzet) olyan szerverek állnak, amiknek köze sincs a problémához. Persze, ettől még a gond fennáll, és nem javul meg magától; de inkább hasonlatos ahhoz, ami régebben is megtörtént hétvégenként (a szerverek mentek, de kommunikálni nem lehetett velük).
-
válasz
Petya25 #4283 üzenetére
De csak kb. annyira, mint Einstein-ben. Egy része még angol...
És akkor a 'szokásos': aki szeretné az angolt 'alapértelmezettnek', annak itt a [link] (a főoldalról a Language linkre kattintva jön elő a beállítási oldal, de itt nincs közvetlen link, csak kódok - ez alapján lett a fenti link 'létrehozva'). -
-
törölt tag
válasz
Petya25 #4188 üzenetére
Valóban nem írtam le hogy ez a konfig fogyasztása, de mi más lett volna?
1, max. 8W-os processzor nem fogyaszt 44W-ot
2, processzor fogyasztásmérő még nincs, az számolt/labor eredmény.Ezek alapján eszembe sem jutott hogy félre lehet érteni. Bocs...
Egyszerű fogasztásmérőt használtam.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #4186 üzenetére
Az 1,6GHz-es Atom 230 is kétmagos, legalábbis a hyperthreading miatt és csak 4 watt a max. disszipációja. Azonban egy processzor önmagában nem képes futtatni az Einstein@Home-ot. Kell hozzá minimum egy alaplap, memória, tápegység, háttértár és valami net csatlakozás sem árt. Oksa?
-
Shodan
őstag
válasz
Petya25 #4087 üzenetére
Hát ez érdekes hogy nincs ilyen fukció benne, pedig akkor használnám.
Nincs halacskás képernyővédőm, bár dreamaquariumot ajánlom az nagyon jó, de így meg filmézés közbe is elindult, a film meg közben akadt.
Régen jó pár éve Seti-ztem, akkor screensaverként tudott futni, és csak akkor használta a gépet. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Petya25 #3887 üzenetére
Vannak hosszabb és rövidebb csomagok. Feldolgozási időben kb. kétszeres az átfogás. A legrövidebbekre 336 óra, míg a leghosszabbakra már 504 óra a jelentési határidő. Ez elegendő egy lassabb gép számra is, mely csak pár órát megy naponta. Hát, így gondolják. Kár egyetlen rossz szót is szólni az Einstein-es csapatra, tényleg igyekeznek mindent megtenni.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #3872 üzenetére
Petya25: Az egy host-nál megjelenő creditek száma szerintem érdektelen.
Eleve érdektelen crediteket gyűjteni, hisz csak mutogatásra jó.
Kb. ennyi értelme van ennek is. Egyébként ez csak egy trükk ahhoz hogy a Top computers-ben az első helyre kerüljön az ember. Mondjuk, azért nem mutat rosszul.
Amit te mondasz meg ki se próbáld. ( szerk.: Én már próbáltam. )
Legalábbis egy szót nem ejtettél arról hogy a result-ok szerver oldali adminisztrációját hogy vered át. Bááááááár!!! Ötlet már is van rá.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Petya25 #3870 üzenetére
Szerintem meg nem értetted a mondókámat.
- felmásolod ugyanazt a telepítést mindegyik gépre ( csak egyszer! )
- engedélyezed a csomagok letöltését ( mindegyik gép külön-külön töltöget )
- nézed ahogy beleütközöl a daily quota limitbe
A második linknél hogy mitől lett minuszos... nos jó kérdés. Egyelőre nem tudom. Mindenesetre mókás, gondolom az illető valami olyasmit csinált ami nem szokásos és így sikerült elérni ezt az állapotot. Egyébként itt a fórumon már valaki linkelt olyan képet is, ahol a Boinc manager grafikonjában volt egy infelxiós pont... de még csak nem is a vízszintes tengelyen.
szerk.: Amúgy a többszörözős mókát könnyű kiszúrni a result adatlapokon, mert időről-időre változik az adott host számhoz tartozó számítógép konfigurációja.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Petya25 #3868 üzenetére
Szerintem a host-okkal variáltak valamit. Olyasmit már én is próbáltam hogy feltelepítettem a BOINC-ot egy gépre, majd onnan az egész könyvtárat átmásolva átvittem egy második, majd harmadik gépre. Mindhárom gép eredményei egy host alatt jelentek meg. Természetesen a RAC értéke is összegződött. A dolog egyetlen hátránya hogy valamilyen módszerrel kikerülendő a napi WU limit.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #3689 üzenetére
Hamar egy kalap alá vetted a Prescott és a Core magot, holott csak annyi közük van egymáshoz hogy az Intel gyártja mindkettőt. Mivel mindkettő egészen más, így ha a Core2 ( ami még a Core-tól is eltér ) jobban teljesít mint egy Athlon, nem jelenti azt hogy az előző generációs magok is automatikusan jobban teljesítenek.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #3686 üzenetére
''Miért teljesít gyengébben?''
Egyik processzor sem teljesít gyengébben önmagához képest. Pont annyit produkál amennyit tud. Egy másik arhitektúrával összehasonlítani meg nem egyszerű dolog. De leginkább abból adódik az hogy a Pentiumok teljesítmény/órajel aránya rosszabb az Athlonokénál hogy az utasítások egy részénél a késleltetési idők picit nagyobbak. Érdekes módon ez nem igaz az SSE-re, de igaz az FPU-ra, na meg az integer utasításokra. -
-
róland
veterán
válasz
Petya25 #3468 üzenetére
Sajnos nagyon sok felhasználót riaszt el az új kreditszámítási módszer. Pedig most telepítettek egy jobb jelfogó eszközt, tehát bőven van és lesz mit elemezni. Sajnálom, hogy elvesztettétek a gépet, pedig már nagyon jó teljesítményetek volt. Amúgy hány géppel is dolgoztok?
Einstein újraindult. Sikerült felküldenem, vagy 10 feldolgozott csomagot. -
-
válasz
Petya25 #3259 üzenetére
Szerintem Ő megértette, amit Ákos írt (ezért is nem volt azóta reagálása).
De azért Neked is egy kis magyarázatgatás...
Starsky72 különböző csomagok eredményeit írta le. És mivel ahány csomag, annyi eredmény (legalábbis van vagy 4-5 különböző számításigényű csomag), így az Ő eredményei sem egyformák. Viszont azt nem vizsgálta, hogy ha ugyanazt a csomagot 'alapon', vagy 'húzva' csinálja meg, akkor mennyi kreditet kap.
Elég nehéz is lenne ezt vizsgálni, de elég azt megnézni, hogy egy adott csomagra a 4 ember, aki megcsinálja tizedre azonos pontszámot kap (kivéve, ha 5.5.0-s opti klienst, vagy 'régi' 4-es klienst használ, de ezek elhanyagolható számosságúan vannak). Miért? Hiszen teljesen más géppel számolnak; sőt, van, aki húzza a prociját, van aki nem. Van, aki sima P1-es procit használ, van aki Core 2 Duo-t. Van, aki 600MHz-es Duront, és van, aki 2,6GHz-ez X2-t. És van, aki teljesen más platformon futtatja a SETI-t. Mégis ugyanannyi kreditet kapnak. Pedig régebben még ahány gép, annyi féle kreditszám volt (sőt, más projekteknél még mindig így is van)...
A megoldás: ez abból adódik, hogy már semmi beleszólása az elkészülési időnek a kreditekhez. Így pedig érdemesebb húzni a procit, mert több csomagot lehet így kiszámoltatni naponta, amiért több kreditet is kap az ember (persze, nem a csomagra kap az ember több pontot; hanem a több kiszámítható csomagból lesz a 'többlet')... -
válasz
Petya25 #3256 üzenetére
Bár Ákos kicsit félreérthetően magyarázott, azért én megpróbálom pontosítani a mondandóját (gondolok itt a félreérthető ''hiszen az természetes hogy a négyszer olyan gyorsan elkészült csomagért negyed annyi kreditet kapsz'' részre - hiszen ezt Ákos nem egy adott csomagra értette, hanem több különböző csomagra; bár mondjuk ezekre sem teljesen igaz, de ebbe már nem megyek bele, mert más tészta):
Régen (az Enhanced verziók előtt) még a szerzett, és kapott kreditek arányban voltak a processzor sebességével, és a csomagok elkészültének idejével (Ákos talán le tudja írni a képletet, ami alapján lett a 'claimed', és 'granted' kredit). Viszont az Enhanced verziók óta ez már nincs így. Amióta ilyen csomagok vannak, azóta akármilyen procival, akármilyen gyorsan is csinálod, ugyanannyi kreditet fogsz kapni végeredménynek egy adott csomag kiszámításáért (egy-két kivételtől eltekintve, hiszen az 5-ös verziójú BOINC előttiek - pl. 4.45, 4.19 - nem ugyanúgy adják az Enhanced eredményeket, mint az 5.x-es változatok). Tehát ha a procidat gyorsítod, akkor hamarabb lesz készen a csomag, de kreditet ugyanannyit fogsz kapni, mert már nem a csomag számítási ideje van alapulvéve, hanem a műveletek száma (ami pedig akármilyen gyorsan is futtatod a procidat, ugyanannyi lesz).
Így Ákos alul elvégzett matematikai számításai is helyesek, és tényleg nőni fog a RAC-od egy kis procituning esetén. -
válasz
Petya25 #3229 üzenetére
A Result ID alatti linken azt írja a ''Validate state'' résznél, hogy ''Invalid''. Vagyis lehet, hogy valahol 'rosszul kerekített', vagy csak simán valahol rosszul számolt. Talán Ákos meg tudná mondani a pontos hibaokokat, de mindenesetre a tény, hogy egyszerűen nem ugyanazt az eredményt kaptad, mint a többiek.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #3211 üzenetére
Hm... nálam sem fut egyik gépen sem a BOINC, illetve ha fut is nincs alatta egyetlen projekt sem.
Egyelőre azt várom hogy a SZTAKI-sok kijöjjen az új optimalizált klienssel, azt talán még futtatnám, de úgy látom hogy nagyon elvannak havazva. Nagyon lassan halad náluk a projekt fejlesztése... bár lehet hogy ez a tudományosság miatt van. -
Kovido
tag
válasz
Petya25 #3166 üzenetére
Igen, új klienssel megy.
A feldolgozási idő - nem optimalizált kilenssel - 1 és 8 óra között változik, de most az egyik WU-ra 17 perces előrejelzést kaptam.
Optimalizációról még nem tudok. Ákos fórumjában még találtam optimalizált klienst. Reméjük hamarosan ehhez is készül optimalizáció. -
törölt tag
válasz
Petya25 #3134 üzenetére
Petya, róland!
A különféle kliensekkel először lemérem ugyanazt a WU-t, ugyanazon a gépen illetve lehet hogy több másikon is (SSE/2/3) hogy valós képet kapjunk melyik milyen gyors.
Eddig ezek az enhanced kliensek vannak meg: 5.15, 5.12sse, 5.12sse2, 5.12sse3
Majd meglátjuk melyikkel érdemes foglalkozni... -
törölt tag
válasz
Petya25 #3108 üzenetére
SETI 25 perc / 2 wu mit jelent nálad?
Milyen proc, milyen verzió, stb... kicsit részletezd nekük!
Einstein 38 perc / 2 wu az jól hangzik.
Nálam 16 perc a rövid, 60 perc a hosszú csomag ( AthlonXP@1500MHz ).
Crunch3r írta:
Bad news is that ther'e won't be any optimized S@H app. any more.
Otthagyta a SETI-t és átváltott az Einstein@Home-ra. -
Sidaries
őstag
válasz
Petya25 #3022 üzenetére
A kreditértéket nem tudom, de valóban sokkal lassabb nekem is. Az egész történet:
Tegnap reggelre elfogyott az utolsó régi SETI csomagom is. (5.2.13) Ezeket átlagban 40 perc alatt csinálta meg a gépem. Egy napig hagytam, hátha tud leszedni, de nem ment. Utána leszedtem az új klienst (5.4.9) és upgradeltem. Így sem ment. Utána leszedtem az egész SETI-t és kitakarítottam utána, majd újra felraktam az újat. Na ide már szedett le új unitokat és megy is, de sokkal tovább tart. Kb. 3x annyi ideig.
Leszedtem Crunch3r oldaláról ezt:
BOINC clients 5.5.0 és ezt:
SETI@Home Enhanced 5.12
Az első az egy exe és egy dll, simán felülírattam vele a régi setis cuccokat. A másodikat csak bemásoltam a project könyvtárba és még bemásoltam egy app_info.xml-t is. Na így van ez a 3x-os sebességlassulás. Én is megkérdezem, hogy normális ez így? -
törölt tag
válasz
Petya25 #2991 üzenetére
Petya! Hogy hogyan lehet kiszámolni a SETI Enhanced által jósolt credit értéket, az nem tudom. Keresgéltem SETI-s honlapokon is meg a BOINC Wiki-ben is, de nem találtam semmi használhatót. Egyszer majd csak rábukkan az ember, addig meg hinni kell hogy ahogy van az úgy jó.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2988 üzenetére
Nekem 0,11s alatt dobta ki ezt a linket a Google: [link]
Őszintén bevallom ezt a sebesség kombinálva számítási mennyiséggel kérdést nem értettem. Kifejtenéd részletesebben?
Igy csak annyit tudok mondani hogy az optimalizált kliens valószínűleg gyorsabb mint a nem optimalizált. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2973 üzenetére
Épp a SZTAKI-t próbálgatom beindítani...
Rögtön kaptam is egy eredményt, azt mondja:
HIBA: TÚL SOK HELYES EREDMÉNY
A 7 pályázóból csak az kapott kreditet aki elsőnek visszaküldte. A gond ott volt hogy megdták hogy összes eredmények száma max. 9, jó eredmények száma max. 6.
Hatalmas koponyák vannak a SZTAKI csapatában is.
Egyébként lassan a 12 dimenziós számrendszerek következnek. Ez mondjuk nem olyasmi amit papíron ceruzával nyomkövethet az ember, de ha jól tudom akkor pl. olyasmire lehet használni egy-egy általános bináris számrendszert hogy kerekítési hiba nélkül tudod velük leírni a racionális számokat. Mondjuk kíváncsi lennék hogy hova kellenek 12 dimenziós ábrázolások. Vagyis nem, bocsánat. -
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz
Petya25 #2965 üzenetére
okés!
Majd megnézem!
Amúgy most még csak tesztelve van a gép, szal csak akkor van bekapcsolva, amikor használom,(plusz kell bele egy új táp, mert a réginek az alaplapi csatija kevesebb, mint ami kellene) de majd, ha meglesz a táp, sokat lesz bekapcsolva, szal majd besegítek credit gyüjtésben! -
törölt tag
válasz
Petya25 #2953 üzenetére
Köszönömöm a szülinapi kívánságot.
Hogy van-e új kliens valamelyik gépemen vagy nincs, még nem tudom, de úgy hallottam hogy min. 65 MB memóriát eszik, akkor pedig kénytelen leszek száműzni majdnem hogy mindenhonnan! (Sajna csak két gépemben van kellő memória.)
Szerintem credit jár minden olyan csomagért amelyik pending-es. Amit említettél az akkor érdekes mikor a RAC-od lecsökken... -
DeFo
tag
válasz
Petya25 #2925 üzenetére
Nincs semmi gond az AMD X2-es számolási teljesítményével. Amikor még nem volt optimalizált kliens, akkor még közel azonos idő alatt dolgozott fel a te géped, és az enyém 1 unitot. Szerintem a probléma az én optimalizált kliensemmel van.
Az Einstein alapban dupla annyi idő alatt csinált meg egy Unitot, mint a Seti. De hála Ákos optimalizált kliensénekmost 30%-kal gyorsabb a Setis optimalizált kliensnél.
Ha a Seti kliens ilyen jól meg lenne csinálva, akkor nagyon kevés különbség lenne a P4 és az AMD között szerintem.
Bár én nem értek hozzá, lehet, hogy az Einsteint jobban lehet optimalizálni mit a Setit, és innen jön ez a különbség. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2839 üzenetére
Petya! Van szórás a csomagok közt mert nem mindig ugyanannyit elemezget a csomagon, attól függ mennyi érdekes dolgot talál benne a feldolgozás során. Egyébként már töltik le a központból (automatikusan) a SETI Enhanced verziót ami sokkal nagyobb szórással fog dolgozni időben, viszont a creditek számolása más módon történik. Nem az idő*benchmark lesz az alap hanem az elevégzett műveletek száma. Egy hónapon belül mindenkinél az Enhanced fog futni. Azért töltik le lassan mert meglehetősen méretesre sikerült és nem akarják evvel túlterhelni a szervereiket.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2835 üzenetére
Hali Petya!
Nekem olyasmi rémlik hogy kétféle RAC számítás van használatban, ezért van az hogy a Synergy-s kicsit eltér pl. a SETI honlapján láthatótól. Megjegyzem az is rémlik hogy épp a Synergys az amelyik az aktuális totál értékekből számolódik és nem a wukikért kapott crediteken alapul. Eh... vagyis ha megnézed a wu alapút és hozzáadod az előző napi értékhez, akkor rájössz hogy valami nem stimmel. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2809 üzenetére
Annyi megjegyzést tennék hogy nem a HWSW-től jöttem ide mert már jó ideje leálltam a SETI-vel, s még akkor kiléptem a csapatból hogy ne szaporítsam a csapat inaktív tagjainak a számát. Most tartalékos projekt lett nálam a SETI, mert az Einstein-es szerver elég sokat döglődik mostanában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest