- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
"backup"nak tegyetek be egy érdekes sztaki projektet
-
DRB
senior tag
Na mi helyzet, sikerült levadászni CPU csomagokat?
Most kérdezett rám egy haverom, hogy tudom e mi van, mert nála szintén nem igazán akaródzik lejönni CPU csomag. Viszont nálam továbbra is jönnek a csomagok, mint eddig, mondjuk a haverom Svájcban van, bár nem tudom ez mennyiben befolyásolja a dolgot, lehetséges, hogy egészen más oka van nála a problémának, mint Nálad. -
DRB
senior tag
Nekem az egyik géphez meg, ami most is megy, folyamatosan jönnek a CPU csomagok, viszont nincs 10 napra állítva a puffer, csak 1-re, egy öreg P4, max. két-három csomaggal birkózik meg naponta, felesleges többre állítanom a puffert. Hogy nálad mi lehet nem tudom, esetleg próbálj meg kevesebb csomagot letölteni egyszerre(állítsd 1-2 napra puffert), lehet akkor jobban fog jönni, ha fogyni kezd.
-
DRB
senior tag
Nálam állnak a gépek tegnap óta, de előtte ment minden "rendesen". Hogy ma mi van nem tudom, de talán kijelenthetem, hogy a SETI-nél az ilyen se le se fel állapot rendszeres és megszokott(sajnos), majd rendbe jön pár órán belül, esetleg egy nap. Ha ennél több idő, na akkor kicsit nagyobb már a baj, de sajnos ez is elég rendszeres. De akár így, akár úgy van, előbb-utóbb kiírják, hogy mi van és javítják is a hibát.
Viszont azt is illik hozzátenni, hogy a SETI a legnagyobb projekt, kb 1.300.000 user, amiből kb. 11% aktív, ezt a azért elég nehéz(néha) kiszolgálni. -
Core2duo6600
veterán
Itt bent a cégnél ez annyira nem zavar, de otthon ne !
Most beállíottam neki, hogy új feladatot már ne szedjen le, ami van azt végig csinálom, de azért az az energia ami belemegy ilyenkor a gépekbe, inkább a klímába menjen !Itt bent van egy Core i5, ebben van a 2 vga, és egy Core2duo 9800 GT vel.
Tényleg a 9800 gt vagy a 220 GT az erősebb ?Otthon egy Core i7 abban van a radeon 5870 talán .
Meg van otthon még egy 2 magos, amiben egy nvidia 220 gt vagy mi van. -
Core2duo6600
veterán
Ime, ha erre gondoltál
Egyszerre 2 project fut a 2 gpu -n, közben a win használhatatlan, de az más kérdés, pl. most amikor ezt írom, aludni küldtem a gpu kat !
Arra még nem tudtam rájönni, hogy hogyan kell úgy beállítani, hogy csak a gpu k menjenek !
Ez a gép egy Core i5 750-es 16 GB rammal !
2 db 4800 serias VGA figyel benne ! -
DRB
senior tag
Ezzel driver dologgal az a fura, hogy akkor minek van hozzá hatféle, ha ugyan az mind? Tuti biztos mind ugyanolyan?
De ettől függetlenül gondolkoztam a dolgon és arra a következtetésre jutottam, hogy elvileg a Quadro kártyák, a hozzájuk adott spec driverrel, OpenGL-ben voltak rohadt erősek, viszont a SETI alkalmazásoknak nem sok köze van az OpenGL-hez, szerintem. Úgyhogy tényleg lehetséges, hogy hiába variálod összevissza a drivereket, mégsem változik semmi, főleg ha valóban tök egyformák. -
DRB
senior tag
Sok minden befolyásolja a dolgot, de leginkább, hogy milyen a csomag. Ha megfigyeled, van olyan eset, hogy másodpercre egyezik két csomag számítási ideje, de ennek ellenére az egyikre sokkal több kreditet ad, vagy másik eset mikor ugyanannyi a kredit két csomagra, de az egyiket mégis sokkal tovább számolta(természetesen mindkét esetben ugyan azon a hardveren és egyéb körülmények között nézve a dolgot). Ha mondjuk változtatsz a driveren, akkor van esély a gyorsulásra(rossz esetben lassulásra
), és nálad szerintem ez hozna eredményt. Nem véletlen Qaudro az a kártya, kell neki a spec. driver, csak hogy ki tudd csavarni belőle a maximumot
, szerintem.
A prioritásnak van jelentősége, ha mást is számol ugyan az hardver(CPU/GPU), és pont ezért van a legkisebbre állítva alapból, mert elvileg ez háttér feladat. Ha nagyon "feltekered" a prioritást, akkor akadozni fog a gép, már egy sima böngészés közben is. Egyébként ha feljebb is állítod a prioritását, az épp futó alkalmazásnak, amint végez a csomaggal és kezdi a következőt, visszaáll a legalacsonyabbra(ez azért van, mert mikor végez a csomaggal, akkor az a folyamat leáll, majd betölti újra az alkalmazást, de az már egy másik folyamat), persze biztos van megoldás, hogy ne álljon vissza, de szerintem felesleges.
A kliens frissítés meg mindig jól jön, nem véletlen adják ki folyamatosan az újakat, valamit mindig hegesztenek rajta, vagy hozzáadnak valami új dolgot, stb, csak ha nagyon nem akarsz foglalkozni vele, akkor bétát ne tegyél fel.
-
DRB
senior tag
Csomag függő dolog egyébként, de ahogy nézem, a hasonló csomagok, nálam kb. 22 percesek, igaz az én GTS250-esem magasabb órajelen megy mint Neked a Quadro, bár nem a duplája(szép is lenne 2400MHz körül lenne a shader órajele a kártyámnak
), szóval nem igazán tudom miért lassabb a tiéd.
(#4852):
"G90(8800GT/GTS) mag van az FX3700-on"Akarom mondani G92!
-
DRB
senior tag
Na közben megnéztem, G90(8800GT/GTS) mag van az FX3700-on, a 3800 a GT200GL(a GT200/b Quadro megfelelője).
Pillanatnyilag nem számol a GTX285(de azért tudok mutatni eredményt), viszont számol a GTS250(G92b), ami pariban van, legalább is a mag tekintetében, a tiéddel. Ehhez képest a GTX285 kétszer gyorsabb, sőt talán van az 3x is(néha).
De itt meg is tudod nézni, hogy számol a GTS250, illetve itt meg a GTX285, ezek pár napos csomagok, még validálásra várnak, valid eredmény pillanatnyilag nincs a listán. -
DRB
senior tag
Ott valóban nem stimmel valami, nálam 75-80% környékén mozog a GPU terhelés, mondjuk nem Quadro FX hanem egy normál GTX 285, de gondolom nem kéne különösebb eltérésnek lenni a két kártya terhelése között. Viszont azt nem igazán tudom generációba hová esik a Quadro FX3700(ha jól rémlik az még a GT200/GT200b(GTX 285) előtti, de ez nem hinném, hogy befolyásolná a dolgot).
Egyébkét használsz optimalizált alkalmazást? Mert ha nem akkor azonnal tedd fel, azzal még a CPU-t is "le tudod tiltani", ha nincs rá szűkség, nem kell állítgatni a BOINC-ot meg fiókodat, két kattintás az egész.
Innen le tudod tölteni a Windowsos(gondolom ez kell, de ha mégsem, akkor van ott más op rendszerre is) telepítőjét, aztán a telepítésnél ki tudod választani mit akarsz, mit nem akarsz, kb ennyi.
az első két helyről a pipákat kiveszed, ha nem akarsz CPU-t használni -
DRB
senior tag
Nekem ezekkel a beállításokkal tökéletesen működik, csak a GPU-n számol így:
Természetesen a gépet is át kell tenni work-ba(vagy amibe akarod), illetve nem árt nyomni a BOINC számítási beállításainál egy "törlés"-t,
utána frissíteni, akkor mindent beállítást a fiókodból szed le. Persze mindezek előtt a fiókod rendesen be kell lőni. -
törölt tag
Ha készítesz egy appinfo.xml fájlt az adott gép BOINC könytvárában, akkor azzal nagyon jól beállítható a CPU és GPU kihasználása. Sajnos elég szűkös az irodalom az appinfo.xml tartalmát, szerkesztését illetően, de ha rászánod az időtt akkor össze lehet hozni ( pl. az Einstein@Home / Message boards / Cruncher's Corner topikjaiból lehet összecsipegetni az információkat... ).
-
DRB
senior tag
Üdv!
Szerintem inkább az nV a jobb a SETI-hez. Nekem egy darabig ATi HD4870-em volt, de most nem régóta, mivel az megtérdelt, van egy nV GTX285 és ez sokkal gyorsabb, igaz másban jóval erősebb(játék pl.), nem csak a SETI-ben. Árban mondjuk jobb egy 4870, az már van 18-21K körül, vagy esetleg 4850 14-17K környékén, a GTX285 meg inkább 30-35K körül van, használtan természetesen. Ha még jobb összehasonlítást akarunk, akkor példaként említhetném az egyik nekem számoló gépet, amiben egy GTS250 van(ez tulajdonképp egy sokszor átnevezett G92(GTS8800 stb.)) és ez is gyorsabban számol(legalább is a SETI-ben) mint a 4870/4850, árban a 4850 környékén van. Ellenpéldaként lehetne említeni a MilkyWay@home-ot, ebben sokkal viszont gyorsabb az ATi, még a HD4850 is gyorsabb mint a GTX285.
Nekem ezekkel kártyákkal vannak tapasztalataim.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest