- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Apollyon #5479 üzenetére
Nézd meg, hogy vannak-e CUDA csomagok (gondolom vannak, de ellenőrizd), és lehet nem ártana átnézned az OS-ed CUDa platform képességeit, egyáltalán működik-e rajta. lehet hiányzik a szükséges "driver"/csomag.
Más:
Adott projecteb belül, tudja valaki, hogy hogyan tudom állitani a különböző IGP -GPu task/ eszközöket?
Konkrétan Collatz-ra gondolok, App_config.xmlben beállitottam:
<app_config>
<app>
<name>collatz_sieve</name>
<gpu_versions>
<gpu_usage>0.5</gpu_usage>
<cpu_usage>0.1</cpu_usage>
</gpu_versions>
</app></app_config>
Vagyis minden gpu két feladatot kap (van egy RX480 és egy RXVEGA64 a gépben, és egy IRIS Pro 6200 IGP a cpuban), de én azt szeretném, ha az IGP csak 1 feladatot kapna, mig a két VGA kapna 2/ kártya. Erre van valami kisokos?
-
-
válasz
Apollyon #5343 üzenetére
Egy lakóház építéséhez se kell semmi rosszindulat. Mégis kivágjuk az épp ott növő fákat bokrokat (élőlényeket), legyilkoljuk az ott lakó békákat, hangyákat, stb... Aztán rosszindulat nélkül csinálunk a konyhában sültcsirkét.. Ne legyünk már ennyire rasszisták az emberi felsőbbrendűségre hivatkozva..
Ugyanígy rosszindulat nélkül járnak el ők is, ha erre járnak, és épp kell nekik valami..
-
válasz
Apollyon #5328 üzenetére
"arra kéne a legjobban koncentrálni hogy minél előbb el lehessen menni innen"
Ezzel egyetértek, de a SETI ehez csak annyiban kapcsolódik hogy oda ahol már van élet, oda NEM szabad menni, nehogy ellenséges inváziónak tekintsék a mi érkező telepeseinket.
Az "el kéne menni"-t se szabadna úgy értelmezni hogy mint egy 'bárka'-ra felül pár 10/100/1000 ember és elutazik (akár nemzedékeken keresztül), mert az értelmetlen hogy élő embert küldjünk naprendszeren kívülre. Én inkább a A.C.Clarke: Rama c. regényében leírt módszert javasolnám, de kis méretben (akár autó méretű hajókat) és akár több ezres számban indítva különböző célpontok felé. Ha 1%-uk sikerrel jár már sikeres a program.
Noé bárkája óta azért már volt fejlődés..
-
Kékes525
félisten
válasz
Apollyon #5321 üzenetére
Egyetértek.
A következőket fűzném hozzá, hogy a kevés pénz az egész tudományra igaz (többé - kevésbé), pedig anélkül nincs technológiai fejlődés. Elfeledkeznek a politikusok arról, hogy előre nem lehet megmondani, hogy melyik felfedezésnek van gyakorlati haszna. A legjobb példa erre Maxwell amikor az egyesített elméletét közzé tette, még Ő maga sem tudta megmondani a gyakorlati hasznát, amikor erről kérdezték, pedig e nélkül már régóta nem lenne technikai előrehaladás.
Az elsővel egy kicsit vitatkoznék. Elvileg már létezik sokkal jobb kommunikációs technika, mint az elektromágneses hullám valamilyen formája. Ez a kvantum összefonódás, ami végtelen gyors kommunikációt tesz (tenne) lehetővé. Ez működtetné a kvantumszámítógépet is, csak az a probléma, hogy nagyon érzékeny a külső zavaró hatásokra. Azonban 2011-ben felfedezték, hogy nagyon zavaró körülmények között is létezhet. A növények fotoszintézisét teszi rendkívül hatékonnyá. Tehát ma már ismerjük az elvi alapot a jobb kommunikációra, persze a gyakorlati megvalósításától még(!) messze vagyunk.
A Seti még miért nem talált valamit annak oka egyrészt az amit írtam, a másik pedig, hogy az égboltnak csak nagyon kis részét fésülték át.
-
Kékes525
félisten
válasz
Apollyon #5317 üzenetére
Szerintem nem ez a gond. Teljesen hibás alapokon áll a Seti program. Vagy igazából nem is a Seti, hanem az, ahogy a földönkívülieket keressük, képzeljük el. Persze nem tudom, hogy hogyan kellene, de abban biztos vagyok, hogy nem így.
Az alapvető hiba az, hogy mindenki a jelen tudományából indul ki és azt gondolja, hogy a jövőben is az lesz például a hírközlésben mint most, csak sokkal hatékonyabban. Ez az ami alapvetően hibás. Ha megkérdeztük volna Arkhimédészt, hogy milyen hadigépek lesznek a jövőbe, hatalmas kőhajító gépekről beszélt volna. Az atombomba nem jutott volna az eszébe. A hírközléssel is ez a helyzet. Miből gondoljuk azt, hogy egy fejlett civilizáció rádióhullámokkal kommunikál? Valószínűleg csak olyanok, akik technikailag közel állnak hozzánk. Ezekből viszont statisztikai okok miatt rendkívül kevés lehet. A civilizációk döntő többsége vagy sokkal elmaradottabb, vagy sokkal fejlettebb mint mi vagyunk.
-
cigam
titán
válasz
Apollyon #4921 üzenetére
Melyik oldalon? 24-én behalt az adatbázist kezelő gép, resetelni kellett. Ez okozta az adatbázis sérülését. A replika gépről visszatöltötték a sérülésmentes adatbázist. Minden műxik jól
+ Én ma is kaptam számolni való csomagot.
-
DRB
senior tag
válasz
Apollyon #4812 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond, egy ideje nem ATi kártyám van, így azzal mostanában nincs tapasztalatom, de esetleg még tedd fel a legújabb alkalmazáscsomagot(benne van minden a GPU meg CPU-hoz is), már ha nem tetted még meg. Letudod tölteni innen, igaz már a múltkor is belinkeltem, de azóta van már újabb, persze ha jobban belegondolok, az eggyel régebbivel sem kéne ilyen problémának lenni.
Talán másnak lesz valami épkézláb(abb) ötlete, nekem sajna most nincs más."A csomag ami meg "letöltés" állapotban van, az úgy van órák óta
Elég sokáig tart, mire letöltődik és "észhez tér", és elkezdi számolni."Na ebben az esetben kell nyomkodni a "próbálja most" gombot, az adatforgalom fülön(kijelölöd a megakadt csomagokat aztán push the button
)
-
DRB
senior tag
válasz
Apollyon #4810 üzenetére
Elvileg onnan kéne folytatni a számolást ahol megszakadt(kikapcsoltad a sz.gépet/BONC-ot), meg hát számolnia kéne az időt is folyamatosan, nálam szépen írja mennyi telt el, mennyi van még hátra, élég pontosan. Esetleg tegyél fel egy frissebb BOINC-ot, már ha nem a legújabb van fenn, én most éppen a legújabb 7.0.6-ost használom(ez beta, de jónak tűnik) és semmi hasonlót nem tapasztaltam, megjegyzem a régebbiekkel sem.
-
DRB
senior tag
válasz
Apollyon #4808 üzenetére
Én az ilyen "nem jönnek a csomagok" problémával folyamatosan küzdök, sokszor manuálisan kell nyomkodni a frissítést. És/vagy az adatforgalom fülön a "próbálja most" gombot, mert állandóan elakadnak a letöltések, aztán közli, hogy majd 6 vagy 10 óra múlva újra próbálja. Lehet, hogy most még a karácsony is közrejátszik, de csak kismértékben, legalább is nálam.
Egyébként meg Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
C0d3r
addikt
válasz
Apollyon #4792 üzenetére
Kicsit ezt, kicsit azt, de elsősorban Einstein-t, mint a példa is mutatja.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Apollyon #4790 üzenetére
Egyébként ti mennyire hisztek benne hogy valamit találni is fognak?
Nehéz választ adni egy olyan dologra, amiről még vajmi keveset tudunk. Ez a kutatás is hasonló az LHC projektjéhez... Tűt keresünk a szénakazalban.
Azt mondom, a tudomány fejlődése érdekében minél hamarabb el kell kezdeni az ilyen jellegű kutatásokat, mert azzal is több esélyt ad az emberiség magának, hogy esetleg korábban sikerül valami eredményre jutni/felfedezni.
Ha az egyén többféle kutatást is futtat a gépén, akkor priorizálhatja azokat. Esetemben előnyt élveznek a WCG projektjei, amelyek betegségekre keresnek gyógymódot. Szerintem ott hamarabb kellene eredményt felmutatnia az orvostudománynak, azok a sürgetőbb problémák. Utána helyeztem a matematikai, fizikai, kémiai kutatásokat, majd legutoljára az űrkutatást.
Kérdésedre válaszolva: Matematikailag, elég nagy a valószínűsége, hogy létezik más életforma a világegyetem "dzsungelében", így ha az emberiség nem írtja ki magát száz vagy ezer éve(ke)n belül, akkor még találhatnak bizonyítékot erre.
-
DRB
senior tag
válasz
Apollyon #4784 üzenetére
Optimalizált alkalmazás kell neked, azzal legalább 30-40%-ot gyorsul a számolás.
Innen le is tudod tölteni telepítőjét, majd a telepítés során tudod kiválasztani a procidnak megfelelő alkalmazást, úgyhogy majd figyeld miket kérdez, nem elég csak nyomkodni a "Next" gombot.
Egyébként az a 30 óra körüli szerintem AstroPulse csomag lesz, én a helyedben kihagynám a telepítésből és csak a MultiBeam alkalmazást tenném fel, akkor nem lesznek ilyen bazi sok számolást igénylő csomagjaid. -
válasz
Apollyon #4780 üzenetére
A számolási idő lehet 5-6 óra, ha régebbi, gyengébb géped van (vagy olyan csomagot kapsz). Nem kell tőle megijedni.
Parancssoros verzió már nincs a Windows platformon - Linuxon és MAC alatt még vannak lehetőségek rá; de nem éri meg (folyton újraindítani egy másik csomaggal, folyton felügyelni rá, ...). Nem véletlen, hogy a SETI@Hungary oldala is utoljára 2003-ban frissült. Az már nagyon régi infó/adat. Vagyis használd nyugodtan a legfrissebb ajánlott BOINC-ot; azzal csak jobban jársz.
Elméletileg ez a Prohardver-es társaság csapatának linkje (ott a 'join'-ra kattintva lehet csatlakozni); de ha más csapatot választanál, akkor itt van az összes bejegyzett magyar csapat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest