- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0d3r
addikt
válasz
Darkness #5486 üzenetére
Kissé rossz szájízzel állítja le a klienst az ember, amikor úgy fejeződik be egy projekt, hogy elfogyott a pénz a működtetésre, vagy szimplán bejelentik hogy "nincs mit feldolgozni" - különösebb eredmények nélkül. Amikor elolvastam a hír címét, azt hittem meglettek a zöld emberkék, amiatt áll le. A hivatalos közlemény több mint fura, SETI-nél az elfogyott a meló kb. lehetetlen, hiszen végtelen mennyiségben lehet pásztázni a világűrt. Mert ugye ki tudja mikor jön a jel... Szvsz biztos más (is) van a háttérben, amit sose tudunk már meg (megvont támogatások stb.).
Ilyenkor gondolkodóba lehet esni, hogy van-e értelme bármelyiket is futtatni, van/lesz kézzel fogható eredménye a pluszban felhasznált áramnak? Én mondjuk Einstein-es vagyok, de látni kell, hogy a szerver státusz oldalon szereplő számok közel se adnak valós támpontot a projekt haladását tekintve. Lehet, hogy holnap egy bejelentés után ott is leállítják az ütemező szervereket... -
coyote55
őstag
-
válasz
Darkness #5399 üzenetére
Ez általában fennáll, ha számítási motort váltasz (nem mindig, de előfordult már régebben többször is). Márpedig ha felrakod az optit, akkor az kicseréli az eredeti SETI számoló alkalmazást az optimalizált változatra, így minden addigi csomagot el szokott dobni. Persze -mint említettem- nem mindig; de ha az első hozzászólásodbeli jelzés él az app_info.xml fájlról (mármint hogy abban nincs beállítva a V8-as SETI-hez számoló alkalmazás), akkor mindenképp el fogja dobni, mert nem tudja mivel kiszámolni. Ehhez azt az xml-t kell megfelelően beállítani manuálisan (lehet, hogy az install verzió nem állítja be rendesen); és utána a V8-at is fogja tudni számolni.
-
DRB
senior tag
válasz
Darkness #5247 üzenetére
Hali!
Ha egy közepes teljesítményű GPU elszöszmötöl akár 4-5-6 órát is egy AP v6 csomagon, akkor egy CPU, ami nem is mai darab már(ráadásul a saját korában sem az a kimondott erőmű volt), simán 10-15x(de lehet még többször) annyit elszámolgat rajta. De persze a 10 óra híján egy hét már „kissé” soknak tűnik nekem is.
Opti kliens fenn van? Illetve azt is figyelembe kell venni, hogy amikor elkezdi, még nem a ténylegesen várható időt írja, hanem többet(általában), kb. a dupláját mint amennyi lesz valójában. Szerintem úgy a felénél már látni fogod mennyi az annyi, elvileg. -
DRB
senior tag
válasz
Darkness #4624 üzenetére
Először kimented a BOINC munkakönyvtárát(Data directory), a képen látszik hol találod XP alatt, feltéve hogy nem változtattad meg az elérési utat telepítéskor, ha megváltoztattad, akkor onnan amit megadtál neki, értelemszerűen. Célszerű a BOINC mappát kimenteni nem csak ami benne van, egyszerűbb úgy.
Utána, már Win7 alatt, telepíted a BOINC-ot. Ha mindent hagysz úgy ahogy "ő" akarja, akkor a munkakönyvtár a "C:\ProgramData\BOINC" lesz, ezt felülírod azzal amit az XP-ből kimentettél, persze előbb minden BOINC alkalmazásból lépj ki, vagy inkább el se indítsd telepítés után. Arra ügyelj, hogy a "ProgramData" mappa rejtett, ha mondjuk Total Commanderrel csinálod, akkor legyen beállítva, hogy látszódjanak a rejtet könyvtárak is. Csak szólok, mielőtt elkezdesz durrogni, hogy nincs is "ProgramData" könyvtár a C-n.
Ha ez megvan, akkor hagyd, hogy végigfussanak a félbehagyott csomagok, ami még vár azt inkább dobd el(szerintem), utána meg telepítsd a Win64 Lunatics' Unified Installer v0.37-et. Ha azt akarod, hogy a GPU is melózzon, akkor pöttyintsd be a alul a cuda-s részt is, bár a G210 nem az a kimondott erős jószág, de egy próbát megér. Mondjuk eszik vagy 30 Wattot, úgyhogy a villanyóra sem fog lerobbanni a falról ha megpróbálod.
Kb. ennyi.
-
válasz
Darkness #3937 üzenetére
- Az új ID-re nem tudok biztos megoldást, de nálam, amikor leszedtem a régi BOINC-ot, és felraktam az újat, akkor mindig újat adott, amikor pedig csak simán rátelepítettem az előzőre, akkor pedig vagy újat adott, vagy megtartotta a régit (szinte RND-szerűen).
- Az új fajta csomagoknál (multibeam) normális, hogy általánosságban hosszabb ideig fog tartani egy-egy csomag (azért általánosságban, mert sokkal nagyobb a csomagok számítási hosszának szórása), és ha valamelyik új kliensre váltasz, akkor még kevesebb lesz a kapott kreditek száma is. Egyébként a 2.4-es opti kliens a leggyorsabb (Crunch3r oldala szerint ~5%-os gyorsulás van a 2.2B-hez képest), de ez is már kevesebb krediteket ad ugyanazért a csomagért, mint a 'régebbi' kliensek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest