- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
KiberFox #5261 üzenetére
Az ötlet, hogy a projekteket támogatod nagyszerű! Azt javaslom, hogy a régi kártya helyett inkább az aktuális generációból válassz. Az R7 250X típusok ára hasonló magasságban mozog, mint amit választottál. Ráadásul 2GB GDDR5-el rendelkeznek, tehát ez előnyére válik a projekteknél. Természetesen futnak a Boinc projektek ezekkel a kártyákkal XP alatt. Ha játékra nem használod a gépet, és a Win7 , 8.1 nem alternatíva számodra, akkor érdemes lehet kipróbálni a Linux Mint 17 “Qiana”-t. GPUBoss oldalon hasonlíthatod össze a grafikus kártyákat. Sok sikert!
-
Ric4m0nd
aktív tag
Létezett! Egy német programozó készítette el és használták is addig, amíg reklamációk érkeztek nagyvállalatoktól. Ezután leállította a portable projektet a Berkeley vezetése.
A jóemberek ugyanis elkezdték telepíteni mindenféle céges gépre, szerverre, ami után megnőtt az áramfelvétel, laggoltak gépek, hálózat stb. Marad a telepítős változat, amihez rendszergazdai jogosultság kell, ha nem saját gépre telepíted ill. ha nem te vagy az admin.
-
-
Ric4m0nd
aktív tag
Igaz, a legújabb Intel APUk már jó OpenCL teljesítménnyel rendelkeznek.
A napokban telepítettem BOINC-ot az új A10-6800K-s rendszerre. Kellemes meglepetés a HD8670D teljesítménye! Seti-nél kb egy óra alatt végez a csomagokkal szemben a CPU-s számításokkal, amik többórásak szoktak lenni. Einstein-t is tesztelem hamarosan.
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
Ric4m0nd
aktív tag
Összeállt a konfiguráció!
Várok még pár hetet amíg beáll a Richland CPU ára. Magasan (42ezer) kezdett.ASROCK FM2A85X-ITX
AMD A10-6800K 4.40GHz
KINGSTON 8GB HyperX LoVo (1.35V) 1600MHz CL9 KIT
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" V300
CODEGEN MX-31-A2 300W
XIGMATEK LOKI SD963Ez a rendszer most 125ezren áll, remélem mérséklődik a CPU olyan 36-ra.
Szerintem ez már baráti ár az új generációért.
Fél év múlva jön a Kaveri, úgyhogy addig kihúzza a gép. -
Ric4m0nd
aktív tag
Időközben találtam pontosabb adatokat az A10-5800K GFLOPs teljesítményről.
736 Single Precision GLFOPS [614.4GFLOPS GPU, 121.6GFLOPS CPU]
184 Double Precision GFLOPS [153.6GFLOPS GPU, 30.4 GFLOPS CPU]Kérdés az, hogy érdemes-e futtatni egyszerre a CPU-t és az IGP-t is, vagy jobban járok, ha csak a GPU-t hajtom és akkor kevésbé melegszik, illetve nincs terhelve a CPU és támogathatja a GPU-t ha szükséges.
Mi a véleményetek?
-
Ric4m0nd
aktív tag
AMD Radeon HD 8670D IGP 648GFLOPs
-
Ric4m0nd
aktív tag
Igazad van! Utánanéztem a wikipedián, tényleg jó GFLOPs teljesítményt írnak. Múlt hónapban vettem A10-5800K-val egy rendszert, de instabil volt, melegedett, úgyhogy odáig már nem jutottam el, hogy teszteljem a BOINC projekteket. Visszaküldtem a cégnek. Júniusban építek egy új konfigurációt. Haswell-re váltottam volna, de meggyőztetek!
Adok egy esélyt Richlandnek a bizonyításra!
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5086 üzenetére
Legutóbbi négy rendszerem AMD volt. VGA-ban csak Radeonban gondolkozok. Ha Kaveri kint lenne, már rendelném is. Trinity után a Richland-et nem tartom akkora ugrásnak. Tény, hogy sokat optimalizáltak rajta, de az új Haswell instrukciói kíváncsivá tettek. HNI (AVX2, FMA3, Gather-Scatter, Bit Manipulation) Ha Richland-et választanám, akkor dVGA-t már nem vennék mellé. CPU és APU-val kihúznám a Kaveri érkezéséig.
Meglátjuk mit hoznak az első tesztek júniusban.
El lehet ütni az időt az új generációig ha ezen a listán több tétel is recommended kategóriába esik Richland-el.Természetesen ott 8670D az APU.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5080 üzenetére
Teoretikusan írtam az árnyékot, arra a példára, hogy jobb megbújni a fűben.
Természetesen a fizika úgy működik, ahogy írtátok.Júni közepén tervezek építeni egy gépet. Haswell, vagy Richland lesz, még nem döntöttem el az irányt. BOINC kutatáshoz inkább az Intel CPU kellene, plusz egy dVGA. Richland viszont jobb árban, és minden feladatra megfelelő. Kutatásnál viszont sokat fogyasztana és keveset termelne. Nehéz a döntés.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5077 üzenetére
Érdekes elmélet! Az jut róla eszembe, amikor az állatvilágban figyelmezteti az egyik a másikat egy közelgő veszélyre. Pl. a NATGEO-n láttam egy dokumentumot, amiben egy madár figyelmeztetett egy kisemlőst, egy nagy ragadozó érkeztéről..
Ha szerencsénk van, akkor a fény hátulról világít, és meglátjuk az árnyékát annak, aki mögöttünk áll.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5074 üzenetére
Ha valamilyen civilizáció eljut odáig, hogy csillagközi utazást tudjanak megtenni, akkor messze fejlettebbek a primitív emberiségnél! Hamar kiismernének minket, és annak nem lenne jó vége.
Ha meglátnák miket művelünk egymással, a környezettel és az állatvilággal, jobbnak tartanák a rovarírtást.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Semmi gond a spoilerezéssel, úgy is élmény újranézni, hogy tudom a jeleneteket. Ezt a sorozatot már régen láttam, úgyhogy élmény lesz megint, ha már a játék rosszul sikerült.
Sokféle eljárás született arra az esetre, hogy mit kéne tennünk abban az esetben ha tényleg találnánk valami értlemes életet. Sokan inkább arra szavaznak, hogy lapuljunk meg a galaktikus dzsungelben.
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5031 üzenetére
Japánban már alkalmaznak járólapokat, amelyek energiát termelnek a gyalogosforgalomból. Idő kérdése, hogy más területeket is haszonra fordítsanak. Jó példa erre az IBM Smarter City projektje.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5029 üzenetére
Nem volt célzás fórumtárs. Őszülök magam is. Tekintsd jóindulatú humorizálásnak a program legjobb kihasználására. Diáktársadalmat is hozhattam volna példának. Iskolaszünetekben több értelme lenne az okos-telefonokon SetiLive-ot kattintgatni, mint primitív játékokkal űzni az időt.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
coyote55 #5024 üzenetére
Igen! Kíváncsiságból regisztráltam. Manuális keresésről szól, amit valami okból nem tudnak gépeken futtatni. Az a lényege, hogy lapozgatod a felvételeket, amit az űrteleszkópok rögzítettek. Amennyiben találsz rajta klasztereket, amiken szerinted (mint emberi döntéshozónak) érdemes tovább vizsgálódni azt bejelölöd, és később újra ráállítják az objektíveket.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Desktop - HD7950-en futtatod, vagy mellette a Notebook Nvidia-n is? Akkor igaz a gyakorlatban, hogy GPU számítás többszöröse a CPU képességeinek. Legutóbb i7-3770-en futtattam BOINC projekteket.. az önmagában nem hozott ennyi pontot. Következő konfigurációm egy Haswell i7 + HD89XX GPU kombó lesz.
-
Ric4m0nd
aktív tag
STORY: The SETI Institute
-
Ric4m0nd
aktív tag
Láttátok már a Seti-ről készült, Carl Sagan-nek dedikált Kapcsolat (Contact) című filmet?
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
moonguru #4910 üzenetére
Jelenlegi konfigurációdon ez optimális beállítás.
(GPU használatát viszont meg kell oldani valahogy!)Amit egy ideje vizsgálok, egy olyan hardver összetétel, amiben a GPU számítás nagyobb szerepet kap. Évekkel ezelőtt, nagy számokkal beharangozott grafikus többlet-teljesítmény mára megalapozott és iránymutató lett.
Ha megvizsgáljátok az AMD és Nvidia kártyáinak GFLOPs teljesítményét, és összehasonlítjátok a BOINC által futtatott saját Benchmark értékeivel, jelentős különbséget találtok CPU és GPU eredményei között.
Példaként, ~75ezer Ft-os árkategóriában alapbeállításokkal futtatva :
Intel i7-3770(non-K) CPU 80-95 GFLOPs, míg
AMD Radeon HD7870 GPU 2560 GFLOPs teljesítménnyel büszkélkedhet!Ennek értelmében felcserélődnek a szerepek a számítás-igényes területeken.
-
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Apollyon #4790 üzenetére
Egyébként ti mennyire hisztek benne hogy valamit találni is fognak?
Nehéz választ adni egy olyan dologra, amiről még vajmi keveset tudunk. Ez a kutatás is hasonló az LHC projektjéhez... Tűt keresünk a szénakazalban.
Azt mondom, a tudomány fejlődése érdekében minél hamarabb el kell kezdeni az ilyen jellegű kutatásokat, mert azzal is több esélyt ad az emberiség magának, hogy esetleg korábban sikerül valami eredményre jutni/felfedezni.
Ha az egyén többféle kutatást is futtat a gépén, akkor priorizálhatja azokat. Esetemben előnyt élveznek a WCG projektjei, amelyek betegségekre keresnek gyógymódot. Szerintem ott hamarabb kellene eredményt felmutatnia az orvostudománynak, azok a sürgetőbb problémák. Utána helyeztem a matematikai, fizikai, kémiai kutatásokat, majd legutoljára az űrkutatást.
Kérdésedre válaszolva: Matematikailag, elég nagy a valószínűsége, hogy létezik más életforma a világegyetem "dzsungelében", így ha az emberiség nem írtja ki magát száz vagy ezer éve(ke)n belül, akkor még találhatnak bizonyítékot erre.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
-=CyBorg=- #4726 üzenetére
Karbantartás és RAID hibák miatt leállást jeleztek.
Lásd lentebb az üzenetet.
Weekly Outage and Initial Catch Up
Every Tuesday morning (Pacific time) we begin a 3 day data distribution outage to focus on science processing and development plus any needed systems maintenance. The upload/download servers will be offline during this time. The web site (including the forums) will only be offline during the database maintenance and backup portion of the outage. On Friday, you may experience connectivity issues as the servers catch up with demand.Workunit Server Status
We are still having RAID failures on our workunit server. We are getting good support and are working to fix it. -
Ric4m0nd
aktív tag
Developer verziókkal már belefutottam hibákba, így a továbbiakban csak a stabil kiadásokat fogom használni.
Disclaimer on development versions of BOINC:
- Expect work failures, deadline misses and losing all your accumulated work in progress, or not getting credit for your work due to unknown and unforeseen circumstances.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest