- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
moonguru #4914 üzenetére
Az AMD GPU-inál arra figyelni kell, hogy csak akkor dolgozik a GPU, ha van szabad proci-idő (ha megnézed a saját képedet, akkor ott írja is: "0.5 CPUs + 1 ATI GPU", vagy "0.05 CPUs + 1 ATI GPU"). Az NVIDIA megoldásainál ilyen nincs, ott egyértelműen a GPU-n fut minden GPU-s számítás; de az AMD-nél nincs CUDA platform, ami teljesen tehermentesítené a procit; így ott kell szabad CPU mag a GPU-s feladatokhoz is.
Amit tettél, az jó: csak és kizárólag így lehet beállítani, hogy hány CPU szálon fussanak a számítások; és csak így tudsz szabad prociidőt adni a GPU számításokhoz. A 100% jelenti nálad a 6 proci használatát; ha ezt csökkented megfelelően, akkor annyival kevesebb CPU magot fog használni (konkrétan: 100%=X : 6 mag; 83,33333.%<=X<100% : 5 mag; 66.66666.%<=X<83.33333.% : 4 mag; 50%<=X<66.666666.% : 3 mag; ....; 0%<=X<16.66666.% : 0 mag).
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
moonguru #4910 üzenetére
Jelenlegi konfigurációdon ez optimális beállítás.
(GPU használatát viszont meg kell oldani valahogy!)Amit egy ideje vizsgálok, egy olyan hardver összetétel, amiben a GPU számítás nagyobb szerepet kap. Évekkel ezelőtt, nagy számokkal beharangozott grafikus többlet-teljesítmény mára megalapozott és iránymutató lett.
Ha megvizsgáljátok az AMD és Nvidia kártyáinak GFLOPs teljesítményét, és összehasonlítjátok a BOINC által futtatott saját Benchmark értékeivel, jelentős különbséget találtok CPU és GPU eredményei között.
Példaként, ~75ezer Ft-os árkategóriában alapbeállításokkal futtatva :
Intel i7-3770(non-K) CPU 80-95 GFLOPs, míg
AMD Radeon HD7870 GPU 2560 GFLOPs teljesítménnyel büszkélkedhet!Ennek értelmében felcserélődnek a szerepek a számítás-igényes területeken.
-
C0d3r
addikt
válasz
moonguru #4910 üzenetére
Azon gondolkozok, hogy mitől olyan lassú a GPU-don futó BRP csomag? GTS450-em eddig 1 óra + pár perc alatt végzett vele, nemrég módosítottak az alkalmazáson így most 45 perc alatt megvan, HD58xx-en gyorsabbnak kellene lennie.
Mekkora a GPU használat, GPU-Z-vel ránéznél? -
válasz
moonguru #4567 üzenetére
Pár megjegyzés:
- "Use NVIDIA GPU" - szerintem teljesen fölösleges ezt állítgatni; ha nincs megfelelő VGA-d, akkor úgysem használja (nálam 'on' állapotban van, de nincs CUDA képes VGA-m)
- "Run only the selected applications" - itt azt lehet beállítani, hogy milyen projekteket futtasson a BOINC a SETI-n belül; ha 'yes'-re rakja valaki az Enhanced-es részt, akkor nem csak Astropulse csomagokat fog adni a szerver (sőt!)
- "AK_v8b_win_SSSE3x.exe fut a CPU-n mert a: ap_5.05_win_x86_SSE_BROOK_NO_DOUBLE_r393.exe-hez ez az ajánlott" - a két alkalmazás-motor teljesen független egymástól (így az egyikhez nincs értelme másikat ajánlani, csak külön-külön a proci típusához valót); az egyik az Astropulse csomagokat számolja ki gyorsabban, a másik az Enhanced-eseket -
DRB
senior tag
válasz
moonguru #4565 üzenetére
Én kb. két órája nyomkodom a frissítés gombot, de semmi, már kezdem nagyon unni. Tegnap is inkább toltam egy kis Milkyway@Home-ot, most is ez megy, persze közben próbálom a SETI-t, de istennek nem tudok letölteni astropulse csomagot.
Nem nézted véletlen a beállításaimat a képeken, nincs valami ami nem jól van? -
moonguru
őstag
válasz
moonguru #4563 üzenetére
Hát 2 Astropulse csomag lejött...
Más:
Hogy a f.nében lehetne megoldani hogy kicsit több Astropulse csomag jöjjön le megelőzve az ilyen kellemetlenségeket?
A Boincban a max-ra (10-re) állítottam a puffert, erre letöltött rengeteg BCG csomagot de a Seti nem zavartatja magát tőle...
Setin belül már régen 10 állítottam a napokat...
Lehet hogy az a baj hogy friss vagyok a Setin ezért még nem kapok "bizalmat"
De ennyi leállással nehéz lesz bizalmat szereznem...
Ui:
Azért az Nvidiások itt is előnyben vannak...
-
DRB
senior tag
-
DRB
senior tag
-
DRB
senior tag
válasz
moonguru #4549 üzenetére
Én sehogy nem tudok letölteni astropulse csomagokat, három dolgot szokott írni...
1: "Message from server: Project has no task available
2: "Message from server: No work is available for Astropulse v5
3: "Message from server: No work available for the applications you have selected. Please check your project preferences on the web site" (ezt pirossal)
Pedig töltöttem már le régebben, többször is, de az utóbbi hónapokban(van az 5-6 is legalább) egyszerűen nem megy.Bár nem folyamatosan erőlködök vele, néha rám jön, akkor próbálom egy darabig, aztán megunom és letöltök a procinak számolni valót, akkor egy ideig békén hagyom, de aztán megint kezdem előröl és így tovább...
Szerk:
Mi van ezzel, mindent dőlt betűvel írRájöttem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest