- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
KiberFox
csendes tag
válasz
Ric4m0nd #5262 üzenetére
Az R7 250X típusok ára hasonló magasságban mozog, mint amit választottál.
Viszont nagyobb a fogyasztásuk (a 7750-esnek nem is kell külön 6pin tápcsatlakozó, elég áramot fel tud venni a PCIe-ből). Hát... Majd még meggondolom."Természetesen futnak a Boinc projektek ezekkel a kártyákkal XP alatt."
Biztos? Azóta találtam egy ilyet:
[link]
Itt pont azt írják, hogy az ezekkel a kártyákkal az OpenCL nem működik XP alatt. És akárhogy nézegetem a projektek weboldalain a 7750-es gépeket, nem találok olyat, amin XP futna.
Nem szeretnék úgy járni, hogy itt a szép új videókártya, és pont a BOINC nem fut rajta (kb. 95%-ban az használná, különben csak menne üresjáratban)."érdemes lehet kipróbálni a Linux Mint 17 “Qiana”-t."
Megmondom őszintén, kicsit félek a Linux-tól (különösen, hogy az ATi/AMD kártya - Linux kombinációról nem sok jót hallottam). Teljesen ismeretlen számomra. -
törölt tag
válasz
Ric4m0nd #5252 üzenetére
Az ESA-nál egyszerre max. 3 nagy (milliárd euró feletti költségvetésű) program van engedélyezve. Bajban lennék ha nekem kellene dönteni. Egy új nagy teljesítményű röntgentávcsővel biztosan tudnának új eredményeket szállítani, míg az eLISA program "csak" egy kísérlet. Vagy áttörést hoz a gravitáció kutatásban (lehet osztogatni a Nobel-díjakat) vagy nem (akkor milliárd eurós bukta). Sajna a két program közül, most csak az egyiknek van esélye a megvalósulásra.
-
DRB
senior tag
válasz
Ric4m0nd #5141 üzenetére
Úgy tűnik igazad van, mintha tényleg jobb lenne egy lehelettel, amikor bekapcsolom a HT-et, mondjuk elég összevissza hosszúságúak a csomagok, így nehéz eldönteni, de mindegy, így marad.
Sajnos Intel GPU-ra valóban nincs alkalmazás, pedig lehetne használni, még ha nem is olyan gyors mint az nVIDIA/AMD páros, azért egy procinál mégy így is gyorsabb lenne, főleg az újabbak, HD4000 fölött, szerintem.
-
Eternitys
aktív tag
válasz
Ric4m0nd #5134 üzenetére
Hát már régóta érdekelnek ezek a kutatások engem is, csak lenne több időm rá hogy jobban belemélyedjek.
Néhány éve a Nasa [Send Your Name to Mars] Mars kutatás népszerűsítő kampányában regisztráltam aminek a lényege az volt, hogy a nevedet a Curiosity rover egyik mikrochipjén eltárolták és elküldték a roverrel a Marsra (még bizonyítványt is küldtek róla), úgyhogy most ott figyel a nevem a Marson egy mikrochipen.
-
C0d3r
addikt
válasz
Ric4m0nd #5109 üzenetére
Elég nehéz megjósolni, nagyobb projekteknél sok-sok évre előreterveznek (Einstein-nél olvastam fórumba még régebben, arra emlékszek, hogy ez az évtized tuti biztosítva van melóval
), de a fehérjét kutató és matematikai projektek nagyjából végtelen számítási teljesítményt képesek felhasználni, GPU-k gyors fejlődésének ellenére irdatlan mennyiségű feldolgozandó adat van (főleg mateknél, ott elég nehéz megtalálni a végét
).
Támogatásokat meg mikor rántják ki egy adott projekt alól (állami vagy intézményi szinten), azt meg még kevésbé lehet előrelátni.Szerk.: Ha már Einstein és várható élettartam: szerver státusz oldalon nyomon követhető az éppen futó projektek előrehaladása.
-
coyote55
őstag
válasz
Ric4m0nd #5109 üzenetére
Ez remek hír lenne, ha nem ilyen smucig módon adnák a kreditet, meg ha az Astropulse gyorsabban validálná a kész csomagokat. Perpillanat van 11 validálásra váró csomagom, abból kettő még SaH v6, kettő SaH v7, a többi Astropulse.
Érzésem szerint megint a SaH v7 kerül értékelésre, az átlag kreditem pedig napok óta csökken, pedig a gép ugyanúgy megy, mint eddig.
Az egyik SaH v6 még május 3.-i -
C0d3r
addikt
válasz
Ric4m0nd #5087 üzenetére
Plusz ne felejtsük el, hogy lehet azzal az APU-val számoltatni is. A10-5800K-ban lévő 7660D számítási teljesítménye 614.4 GFLOPs, nekem jelenleg egy GeForce GTS450-em van, amié pedig 601.3 GFLOPS. Persze nem egy teljesítménybajnokok, de hogy sikerült ugyanazt a teljesítményt egy lapka alá tuszkolni kevesebb fogyasztás mellett (GTS450 TDP-je 100 W körül van, Athlon II X4-em 95 W-os, ellenben az APU-é össz-vissz. 100 W), az azért szép dolog. Nyilván nekem nem érné meg erre váltani, max. kevesebbet fogyasztana és 1 zajoló ventilátorral kevesebb lenne a gépházban, de szép kis potenciál lakozik ebben az AMD-féle integrált megoldásban.
Mivel nem vagyok nagy gamer (lényeg hogy fusson az F1 meg 1-2 játék szolidabb beállítások mellett), én ebben fogok gondolkozni a közeljövőben. -
coyote55
őstag
válasz
Ric4m0nd #5078 üzenetére
Az utolsó mondatodat nem értem...
Adva van egy térbeli rendszer, minimum két, de inkább három összetevővel, melyek mindegyike mozog.
"A" a sugárzás forrása, "B" a Föld, és esetlegesen "C", a sugárzás célpontja, amennyiben nem mi voltunk a címzettek. Egy adott pillanatban a három pont közel egy egyenesre esik. Azért csak közel, mert a fény sebessége bár nagy, de nem végtelen. Így már érthetőbb?
A-----------------------------B----------------------------------------C@DRB: a fő gond, hogy a fény (és a rádiósugárzás) túl "lassú" az Univerzumban lévő irdatlan távolságokhoz...
-
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
válasz
Ric4m0nd #5025 üzenetére
Pár órát elszórakoztam vele (hátha találok valakit a drót végén
), csak ahhoz olyan idegállapot kell.
Tulajdonképpen az emberi agy asszociatív képességét használja ki.
Ha nyugodt, kiegyensúlyozott vagy, jobban megy. Az érdekessége a dolognak, hogy realtime, tehát a teleszkóp, - vagy teleszkópcsoport - éppen az adott csillagra néz.
Szerintem jó "játék" (jó értelemben!). -
Rent
senior tag
válasz
Ric4m0nd #5015 üzenetére
Notebook nvidian (650m) csak kipróbáltam egy db csomagot, azzal 58p volt (de töröltem is boincot, mert noti nem arra van
), ami hd7950-el 28,5p körüli. Ami még jó, hogy csak 58-59 fokos a gpu 24 óra 100% kihasználtság után is, 41% os venti mellett, szinte hangtalan még így is az asztali gép. Nekem a legközelebbi kártyám (ami nem mostanában lesz..) egy ugyanilyen hd7950 gigabyte lesz sztem cfbe. Nagyon tetszik ez a kártya. Azzal már lenne úgy napi 260k pont.
Na persze nem fogom sztem csak pár napig pörgetni, mert ha csak a mostani 250w összteljesítményt számolom (nem mértem meg pontosan mennyit fogyaszt ez csak tipp) akkor is úgy 6kw ~ 300Ft. Ami egy hónapra levetítve lenne úgy egy 10-es. És lefele kerekítettem a fogyasztást. Normál esetben a havi villanyszámlánk nem megy 16e fölé, úgy hogy nyáron napi 3-4 órát megy a szivattyú és locsol óránként több ezer liter vizet. Tehát ezért túlzásnak tartom, hogy a mostani teljes házfogyasztást 0-24 ben havi szinten megközelítené csak a boinc.. pár nap lesz csak sztem havonta a pontvadászás...
-
moonguru
őstag
válasz
Ric4m0nd #4913 üzenetére
Igen 2 project esetén merült fel ez a gond, mivel 7 proceszt én nem futtathatok egyszerre!
1 projektnél természetesen csak 6 processz futott!
Sehogy se tudtam 2 projekt esetén sem a Seti, sem az Einstein beállításoknál csökkenteni a processzek számát!
Viszont az a cseles megoldás bejött, hogy a Boinc számítási beállításaiban lecsökkentettem 100%-ról a proci kihasználtságot!
Így már felgyorsult a munka! (GPU használat 65%)
Lehet hogy még finomítanom kell később...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest