- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
őstag
-
mephi666
nagyúr
válasz
st6969 #154534 üzenetére
nálunk szüleim bő 2 éve még valami 20-25éves kb 35-40centi képátlójú tv-t néztek... már kezdett olyan rossz lenni, hogy elsétáltál mellette és olyankor folyt a kép egyik irányba
...akkor gondoltam, hogy ideje új tv-t vennünk, nekik meg kivinni az akkor 10éves 40"-os samsung "butatv"-t ...azóta is tökéletesen működik náluk, nálunk meg mostanában kezd gagyizni az 50-es samu
(szerencsére az elmúlt hetekben nem romlott az állapota: nem csíkozódik jobban és a foltosodás is csak az adott néhány területet érinti)
-
falabu88
aktív tag
válasz
st6969 #154532 üzenetére
Szia! Én is mostanában gondolkozok, hogy mamámnak nézek valami tv-t, jelenleg a kb 10 éves 81cm-es Samsungomat használja kb 3,5 méterről, valószínű semmit nem lát belőle
Szerintem idősebbeknek inkább a méret a lényeg a rosszabb szemük miatt, a minőség másodlagos. Én tuti 55"-t néznék a helyedben, olyat, ami belefér a keretbe. -
egil2
csendes tag
válasz
st6969 #151362 üzenetére
Van ahol már meg is oldódott! Smart hub causes TV to restart - 2013 Smart TV models (UExxFxxxx) - Page 15 - Samsung Community
-
egil2
csendes tag
válasz
st6969 #151355 üzenetére
Máshol is probléma ez: F6400 hangs and restarts when opening smarthub - SamyGO
-
egil2
csendes tag
válasz
st6969 #151352 üzenetére
Nálam is! Amikor előjött benéztem ide és még nem írta senki. Dehát tökre úgy nézett ki, mintha elromlott volna a TV. Annak nem örülök, hogy másnak is gondja van, de annak igen, hogy akkor talán nem romlott el a készülék. Nálam már a Smart Hub menüje is üres, nincs benne semmilyen aplikáció. Nem is tudom hol tudom majd visszatenni, a Samsung fiók (vagy mi?) sem működik. Nekem UE40F6670-es van.
-
wallace 234
őstag
válasz
st6969 #151171 üzenetére
"Ezek 65-ösben fél milla felett vannak
. Annyiért OLED-et is kapok. Azzal nem járok jobban? Bár ez talán nem idevaló kérdés."
Valóban ennyiért már oledet is kapsz, ha egésznap sokat megy a tv akkor inkább a qledet vedd meg. Olednél egy kicsit oda kell figyelni ahhoz, hogy ne legyen gond. De annyira nem vészes a dolog. Ill aki eddig NeoQled et vett nem okozott csalódást, bőven adja azt amit kell.
-
válasz
st6969 #151171 üzenetére
Az aláírásomban szereplő tévét vettem 1hete, és igen valóban ennyiért sőt 100K-val olcsóbban vehettem volna Oledet, de 1percig sem bántam meg, hogy ezt választottam! Semmi hiányérzetem nincs, brutális és nagyon jó minőségűek ezek a NeoQled tévék👍 Viszont mindenkinek magának kell eldönteni,hogy mire használja, és az szerint dönteni
-
Pancsermeste
őstag
válasz
st6969 #96428 üzenetére
Óóó, nekem egy nagyon régi, gagyi cuccom volt. Ilyen: ATD wh-268
Saját tápegységéről elég brummos is volt, elemről, ill. USB-ről táplálva azért elfogadható kategória. Ennek még manuális analóg ki-be kapcsolója volt, amit ha bekapcsoltam, akkor mindig működött (ha kapott tápot is).
A mostani kínálatokat nem ismerem sajnos... -
giorgiosixx
tag
válasz
st6969 #89784 üzenetére
És milyen BT transmittert és BT fejhallgatót használsz?
Utánaolvastam és több cikk szerint az AptX low latency technológiát alkalmazó bluetooth adó és vevő készülékekkel lehet csak elérni, hogy ne csússzon a hang a képhez képest. ma vettem egy a Aldi-s BT fejhallgatót amihez transmitter is járt, de sajnos csak 3,5-es jack bemenete van. Kíváncsi vagyok mit fogok tapasztalni, ha el fog csúszni a hang viszem vissza.
A TV hangszóróját én nem használom. Most a fejhallgató kimetre van kötve az erősítőm, mert sajna nincs rajta optikai bemenet, de tervezem hogy lecserélem. Még egy 3,5-ös jack kettéosztót kell vennem, hogy ne kelljen cserélgetni a csatlakozókat. -
Skyhigh
aktív tag
válasz
st6969 #85992 üzenetére
2 hete jött meg a mediakártyám és én is az egyéb -es keresés után szenvedtem ezzel, de a Samsung ügyfélszolgálat azt javasolta, hogy töröljem az összes digitális csatornát, keressem újra a UPC-s beállításokkal.
A mediacard dobozában lévő beállításokat alkalmaztam majd utána tettem be a kártyát és működött.
Ékezetes a műsorújság. -
sityupityu
veterán
válasz
st6969 #85992 üzenetére
"és ha elkezdesz lépkedni egyéb csatornákra, a kis képen továbbra is annak a csatornának a képe látható, amin akkor álltál, amikor a guide-ot megnyomtad."
A samunál ez régebben is így volt. Én eddig nem is gondoltam arra, hogy a guide-ben a csatornák között lépkedve kéne a képet is váltania.
-
Flashget
félisten
válasz
st6969 #82504 üzenetére
Van aki ezt alkalmazza régebbi samsungon.
[link]A tévék scart bemenete egyben a hangot is kiadja, csak kell egy olyan scart csati amelyen átkapcsolható hogy hang be-ki, ez a tévé hangeröbeállitásátol függetlenül ad ki egy jelet. Ehez
csatlakoztatom a fenti bluetooth átalakitót,ennek adok állandó tápot , hogy ne keljen a töltéssel vacakolni.igy ha bekapcsolom a tévét leveszem a hangeröt, vagy a párom olyan hangerövel halgatja ami neki tetszik, én bakapcsolom a fejhalgatót, és azon halgatom szintén olyan hangerövel amilyennel akarom( mert azon külön lehet állitani a hangeröt). Természetesen elöszször össze kell hangolni a fejhalgatót a kütyüvel (ennek meg van a leirásában a módja) utána már csak amikor kell bekapcsolom a fülest és semmi macera.
-
yvsmad
őstag
válasz
st6969 #81509 üzenetére
Hát ez nekem furcsa, mivel:
-a helyi adók (szerintem mindenhol) benne vannak az alapcsomagban.
-egyáltalán minek fizet elő digitálisra, ha analógon több adót nézhet sokkal olcsóbban. Csak a királyi propagandacsatornát akarja HD-ban nézni, a többi jó analógon is? (Bocs, ez itt offtopic.)
De most komolyan: valaki vesz egy százakárhányezres zsír új (J5500) tévét és spórol párszáz forintot az előfizetésen?
Az analóg adásokra kellett a drága tévé? Azok egy nagyképernyős CRT-n jobban néznek ki. -
st6969
őstag
válasz
st6969 #81226 üzenetére
No, végül addig görcsöltem, amíg sikerült összehozni.
Ha valakit érdekel:
Hangolás után olyan pendrive-ra exportáljuk a csatornalistát, amin nincs mentve korábbi csatornalista (valahogy nem írja felül normálisan?!). Másoljuk winchesterre és töröljük a pendrive-ról.
A csatornaszerkesztő programban a winchesterről nyissuk meg a file-t (pendriveról megnyitva, szerkesztve, majd felülírva NEM működik, egy hétvégét küzdöttem vele, mire rájöttem). A szerkesztést kezdjük teljesen tiszta lappal (ne egy korábbit módosítsunk), akkor is beszívat. És miután megszerkesztettük, mentsük el (más néven, mert az eredeti jó, ha megmarad), majd másoljuk pendrive-ra, és így olvastassuk be. Fontos: ha módosítani akarunk, akkor újra az egész onnan, hogy a merevlemezre elmentett változatot elkezdjük ismét szerkeszteni. Ha a tv-n lévővel próbálkozunk, akkor az újonnan berakott csatornák sorszámai maradnak az eredeti UPC által meghatározottak.
Több része hülyeségnek tűnhet, de nekem így működött ("Egyéb"-en hangolva ÉS "UPC"-n hangolva is). Itt megjegyezném, hogy sokan panaszkodnak, hogy a guide-ban a bal felső sarokban nem megy az aktuális csatorna... "Egyéb"-en hangolva ez is működik, viszont a hátrány, hogy az ékezetes karaktereket helyettesíti, elég hülyén jeleníti meg (műsor tartalom leíráskor is), ami engem jobban zavart. Használt program: ChanSort.
Ja, és keverhető az analóg csatorna a digitálissal, de csak TV-n (csatornaszerkesztővel nem), és csak ha kedvencekbe rakod. -
yvsmad
őstag
válasz
st6969 #81226 üzenetére
Egy másik fórumon Sharp tévé mellett tépte a haját a júzer, mert a UPC naponta küldött frissítést a műsorújságra, ami minden nap visszaállította a beállított sorrendet a UPC saját sorrendjére.
Nem tudom, hogy az "egyéb szolgáltató" kiválasztása mennyire segít ebben, de ki lehet próbálni. -
Flashget
félisten
válasz
st6969 #78702 üzenetére
(leginkább csak a prémium kategóriások). Viszont teljes képernyőtükrözést csak akkor lehet, ha a telefon képes a screen mirroring-ra (és persze a tv is). Ilyenkor egy az egyben azt látod a tv képernyőjén, amit a telefonodon (vállalható késéssel)
Aláírásomban szerepelő telefon tudja és a DLNA-t is még sem prémium kategória.
Az a baj, hogy az embereket elkábítják a Samsung, LG, Sony, Iphon reklámokkal, hogy csak azok tudnak ezt meg azt nagyon sokért, miközben vannak olyan gyártók akik igaz kínaiak, de brand gyártók semmivel sem tudnak kevesebbet, viszont fele annyiba kerülnek. -
Tegla80
addikt
válasz
st6969 #77085 üzenetére
Szia
Ha mar ismerkedsz a linux al akkor a gepeden van gondolom.
Azzal latod es tudod mozgatni is a tartalmat.
"Itt irtam akkor a dologrol..."...
Mielott letorolned a penrol az eredetit ,mindenkepp teszteld,h indul e az uj helyen a masolat!!!!!
Ettol fuggetlenul vehetsz masik pent,de igy felszabadithatod akar a kedvenc 4gb ost is. -
ChipKng
aktív tag
válasz
st6969 #77074 üzenetére
Nem tudod elkerulni, mert teljesen mas fajlrendszerre formazza a TV a hattertarat mint amit a PC-d hasznal. Kiveve ha BSD-t vagy Linux-ot hasznalsz oprendszerkent, de ezt nem feltetelezem...
Parezer penzert mar 8/16 gigas pendrive-okat lehet kapni. Szerintem nem tul koltseges dolog ahhoz, hogy az asszony a koncertjet megorizhesse.
-
Flashget
félisten
válasz
st6969 #76002 üzenetére
Semmi extra ha az eszközök tudják.
TV-n a screen mirroring funkciót kell indítani és elkezdi keresni az eszközöket. Ezzel egy időben mobilon a wifi-displayt kell indítani (vagy ami a neve nálad) ekkor megtalálják egymást.de ez még nem elég el is kell indítani, elég rábökni a samu feliratra. ez azért van gondolom így megcsinálva mert ha több eszköz is lenne akkor ki lehet választani melyiken legyen tükrözve a kép. És ekkor már a tévén ez a kép jelenik meg amit beraktam ill. amit éppen a mobilon csinálok.
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
st6969 #67729 üzenetére
Persze, bongeszobol probalom, es ott van ez a gond. A youtube appnal en nem is talaltam azt a gombot amivel ki lehetne valasztani a felbontast. Szoval bongeszos youtube-rol van szo, es egy videonal sem tudom beallitani az 1080p-t (nincs ott az opcio) monitoron meg vigan szaladgalnak ugyanezek a videok 1080p-ben.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
st6969 #66857 üzenetére
Nekem is F6400-as van, és nincs gondom a jelerősséggel, de nem is a 2,4GHz-n használom, mert abból túl sok van a környezetemben, és ez miatt tényleg problémás tud lenni, ezért az 5GHz frekvencia tartományt használom, mert azon nincs senki, és stabilabb jelet tud átadni a TV-nek, amiáltal nincs is gond.
A jelerősséget kábeltévé, illetve antenna esetén a Terméktámogatás>Öndiagnosztika>Jelinformáció alatt találod, de az Infó gomb hosszan nyomva is ugyan ez jön be.
-
Flashget
félisten
válasz
st6969 #66857 üzenetére
Hol laksz? ha panel vagy más társasház könnyen megeshet, hogy megszaporodtak a wifis routerek, készülékek a környezetedben.
Van egy jó kis progi androidra wifi bemérésre nézd meg azzal mi a szitu.
Aztán a PC-n az alvó mód legyen kikapcsolva az energia sémáknál. Más ötletem nincs. -
tvse1995
senior tag
válasz
st6969 #66532 üzenetére
Jogos, a szériaszámot rendesen megadtam csak a vásárlás helyét meg az idejét adtam meg találomra. (Azért mert a bolt ahol vettem nem volt rajta a listán amiből választani lehetett.)
Igen, elég segítőkészek voltak, mind telefonon, mind live chaten. Szerintem elég lesz csak a samsung fiók is.
-
Tutu7030
veterán
-
vilag
tag
válasz
st6969 #65584 üzenetére
A távirányítós progival kapcsolatban érkezett olyan hozzászólás amiben van tökéletesen működő progi.
Mondjuk elég fura, hogy telepítve 100 MB! Kicsit sokallom.
A Serviio amit ajánlottál működik frankón, szóval a Samsung Linket valószínűleg el fogom távolítani. Mondjuk annyi zavaró, hogy egy csomó (nekem) felesleges mappában kell barangolnom (szerző, előadó, album, stb) mire megtalálom azt az egyetlen mappát amit a programban megosztottam.
Azt tudja valaki, hogy a Source menüben megjelenő Windows Media Playeres cuccot, hogyan lehet működésre bírni??? Csak üres mappák vannak benne, de gondolom kb. arra lenne jó mint a Samsunk Link, meg a Serviio
-
giorgiosixx
tag
válasz
st6969 #65615 üzenetére
A kedvencek szerkesztése menüben nyomd meg a Tools gombot, azután menj a csatorna szerkesztésére és ott a szám módosítással át tudod írni a csatorna számát amire szeretnéd és úgy is fog maradni. Nálam ez működik. Channel editor-t nem próbáltam, gyanítom az ott megjelenő számok csak a sorrendet jelentik és a csatornaszámot nem írja át.
F6500 + kábeles UPC + mediacard + 1119 firmware
-
Flashget
félisten
válasz
st6969 #65611 üzenetére
samschanneleditor-t használom digikábelen és amit pl. 4-re rakok az ott is van nem kell más számot nyomni hozzá.
hülye kérdés, de szerkesztés után a progiban nyomsz egy save-t? Ha igen szerintem UPC topicban érdeklődj hátha tudnak válaszolni, mert diginél nem kell beltéri a digitális csatornákhoz és ez stb-al lesz összefüggésben vagy a CI+ kártyával. -
Flashget
félisten
válasz
st6969 #65163 üzenetére
1 évig csak! ugyanis annyi a kötelező gari amit vállania kell. Ezt asszem ki is írja regisztrációnál.
De mivel jelen van a szürke import így a viszonteladóknál vett tv-re több évet ad 6500-tól. Arról nem beszélve, hogy lehet venni + éveket is de szintén csak viszonteladóknál. (MM, Euronics stb.)Nekem most olyan vitám van a samsunggal garanciális idő alatt, amit szürkeimportosnál már rég buktam volna mert gari időn kívűl jelentkezett volna a problem.
-
toby_as
tag
válasz
st6969 #64268 üzenetére
Szia
Ennek a tv-nek meg a sima SD adas sem az erossege (a sajat tunerjen keresztul beszelek), nemhogy egy belteritobol jovo (mondjuk nem tudom mivel van osszekotve a tv-vel (remelem nem Scart mert akkor konkretan analog adast nezel.
Amugy kepjavitas pl: dinamic kontraszt, mpeg kepjavitas, digital clean kep. bar megegyeszer mondom rendes jel nelkul csinalhatsz barmit. Ha kovetted a forumot fenteb irtam egy modelatirasrol is(nem tudom mennyire jar garivesztessel,mondjuk ha ugyfelejted biztos) az is javit a kepen (kontraszt, fekete minosege, altalaban a kep lett job tole)...egyenlore meg tesztelem mennyire terheli le procit a tobfele szamolastoblet(microdimming, 600hz cmr). -
samspade
csendes tag
válasz
st6969 #64128 üzenetére
Igen, a tegnap esti m2-s közvetítés tényleg ótvar szar volt (SD-ben néztem), sőt a tegnapelőtti is, pedig nálam HDMI-vel van összekötve a box és tv. A meccs egy fokkal jobb volt, de amin meglepődtem utána, hogy a későesti Hitchcock film a Cinemaxon milyen faszán nézett ki. Majdnem mintha HD adás lett volna.
-
Flashget
félisten
válasz
st6969 #64112 üzenetére
Amit még furcsállottam: a srác szerint 2+1 év gari van rá. 2-t ők vállalnak, 1-et a Samsung, ha regisztrálok. Mondtam neki, hogy szerintem az az F6500-tól felfelé van így, de ő állította, hogy ennél is.
te tudod jól csak fordítva van
1+2 év
1 a kötelezően járó garancia a +2 év a samsung adja regisztrálást követően minden 6500 és afeletti típusokra.
6400 esetében és az alatt 1+1 évet ad a samsung. Kijelölt boltokban lehet venni +év garanciát is.
a nem samsung viszonteladók esetében (webes boltok) 2 év bolti garancia van (ez csak akkor meredek ha megszűnik a bolt) csak a boltba szól a samsung magyarország kft. kb. le is szarja azokat akik itt vették a tévét ha valami gond van.
Foci VB alatt is lehetnek akár "5 év gondoskodás" ahogy ez volt pl. 2011 év végéig a decemberi hónapokban vett bizonyos típusoknál. -
tPedro_
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest