- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph2012
senior tag
válasz
#45185024 #99026 üzenetére
Hol kell engedélyezni a csatorna szám szerkesztést?
Román vagy Holland beállítással működik a csatorna szám szerkesztés csak magyarral nem. Ha románul keresem a csatornákat akkor meg van olyan csatorna ami román felirattal megy. Ha angolul keresem a csatornákat akkor meg vannak csatornák amik angol nyelven mennek.
Eddig itt tartok. Elképesztő mi van Magyarországon.
-
-
M3aN
senior tag
válasz
#45185024 #97454 üzenetére
40J6200-at vettem előző héten, és ezen nézem a focit most, ideiglenesen úgy hogy az íróasztalon van a készülék. Így kövezzetek meg hogy ez közel van, de nagyjából fél méterre ülök a TV-től, és nem szédültem meg semmi
Nem lehet hogy ez inkább egyéni probléma, mint a tériszony?
-
Flashget
félisten
válasz
55 colon sokkal jobban előjön ez a pörgéstől való szédülés én ebből a 37 esen semmit nem éreztem
A szemkímélő mód az jobb talán erre?Kőkeményen rosszul lehet nálad beállítva a tv (szappanopera effekt, retina kiégető beállítások)...próbáld meg előbb a téma összefoglalóban lévő szerint. Nézd meg azt is ekkora képmérethez milyen nézési távolság tartozik HD esetében és megfogsz lepődni azon a 4-5 méteren...
-
lowzor
veterán
válasz
Ha az MM-ből vetted, akkor nálad lehet 60 napig.
Viszont én inkább nem próbálnám meg. Nálam is próbálták kijátszani a dolgot, meg olyan szabályok vannak a 60 napos visszaküldésnek, hogy nem lehet a gyári szagon kívül más szaga a terméknek, stb. Benne van a pakliban, hogy kitalálnak valamit, hogy miért nem veszik vissza. Én inkább maradnék a jogszabály nyújtotta 14 napnál.Szerintem az összes ilyen szutyok fényes kijelzővel készül.
-
dethroner
veterán
válasz
Mit nyeltél meccs közben, ami kihozta a szédülést?
Mert én olyan 2,5 méterről bámulom az 55-öst, sörökkel megtámogatva, de még egy darab szédülési inger sem kerülgetett soha. És még a 3D sem hoz zavarba
4-5 méteres nézési táv? Ne viccelj már, ha 20 centivel szélesebb lenne a tévém a jelenlegi 2,5 méteres távolságból, na akkor mondanám ideálisnak a tévé méretét.
Szemkímélő mód csak egy túristaszopató elnevezés az MP-ben, teljesen használhatatlan. Vagyis nem, nálad meg fogja hozni a kívánt hatást, próbáld csak ki
Spotlámpa nyomja a fényt a tévé nézés közben? Hú, barátom, tudsz élni, két végén égeted a gyertyátMinek olyan batár fény ha tévét nézel? Nem látod hová kell nézni, nincs annak a szerencsétlen 55 colos tévének elég fényereje? Vagy az asszony pulóvert kötöget melletted?
-
belan
addikt
válasz
#45185024 #97371 üzenetére
hallod nővel se megyek többet tv venni párommal ,bestbuy vételek voltak agyam fel forrt
samsung js800055col nem kiállított darab samsungos srác 385 ért oda adta volna ,
55ju7000 semmi baja ,de kiállított darab 335 ért el vihetem volna ,párom meg szólal minek veszel megint ilyen drága tvt
erre vettem ku6450 tudom 60 hz panel de ez van nem rossz a képe de ez van
ku6000 se volt olyan rossz amúgy,js8500 55 col 390
-
Flashget
félisten
válasz
#45185024 #97355 üzenetére
szerintem már összekuszálódtak e hertzek
amerikában a televíziók képfrissítése 60 Hz vagy ezek többszöröse, 120, 240,480 Hz mivel a háéózati freki is ott 60Hz. addig ez európában és nálunk is 50Hz és ennek többszöröse 100,200,400,800 és így tovább a kamu hertzekkel. ez most a pr egyik alappillére melyik gyártó tévéje tud 1000,1200,1400,28653Hz-t
-
belan
addikt
válasz
#45185024 #97324 üzenetére
akkor jól látod te is a dolgokat igen 49 col kicsi és drága ha nem lenne annyi meg vetem volna már mert én 2.5 méteröl nézzem ,de vedd meg ju6200 a mert abból még alkudhatsz én is mindig szoktam 10 15 ezret a útólsó darabol ,el basztad 65 colnál nézted a tvéket és onnan lefele mentél
én holnap megyek ha lesz valami értelmes meg veszem ha nem várok még, Prien igaz
-
warezxts
senior tag
válasz
#45185024 #97283 üzenetére
Aha megjött, csak ugye van 14 nap elállási időm, és ha mégis úgy alakul hogy kihagyhatatlan megagiga akció lesz akkor rohadtul utálni fognak a boltban hogy ezt visszaadom
Addig be sem regisztrálom a samu oldalon a +1 év garanciáért.
Ami tetszik és első benyomás: HATALMAS! amikor néztem a boltban nem tűnt akkorának mint egy szobába berakva. Így nézve igen, nagyon gazdaságtalan 65"-os TV-t venni, és nagyon nem éri meg 5-10 colonként az a hatalmas felár. Na mondom mit próbáltam ki.
Játék kikötve TV-re. Szerintem tökéletesen lehet játszani, nem érzek semmi késést mondjuk egy FPS játéknál. 3D jó, bár ez ilyen 3napos csoda kategória nálam, aztán ott fog a szemüveg porosodni. Ha játékot vagy 2D adást váltok 3D-be, az a mélységet felvéve már kicsit torzít. Tetszik ez a mutogatós távirányító, jók a beépített programok is. És ami a lényeg nekem:Ugye írtam hogy nekem mennyire fontos a szappanopera hatás.
A Motion Plus menü / custom beállításnál állítható. Felvéve 10-esre (maximum) a blur értéket tényleg előhozza ezt a hatást, de gyors mozgásnál nagyon gagyi. Ennek kiküszöbölésére van alatta a judder reduction de úgy vettem észre még 10-esre rakva azt is, valahogy hülyén számolja ki a köztes képkockákat, és mintha "hibázna". Tegnap filmnézésnél, vendégek miatt vissza raktam 5-5-re a két értéket, mert volt akit zavart a természetellenes folyamatosság (és engem is zavart amiért ilyen hülyén működött), így a mozgás természetesebb volt, de bizony ott is volt vele probléma. gyors mozgásnál. Az a baj hogy ezt nem lehet igazán megfogalmazni hogy mi, hanem ezt látja az ember.Végülis a gyakorlatban mire jó hogy tudja a 120Hz-et a TV? Ha natív 120Hzes akkor a 24Hz-et fel tudja szorozni 5x minden maradék nélkül. Na ezt nem igazán láttam... De tényleg érdekelne hogy a 120Hzes mitől jobb vagy látványosabb?
Jövő héten ráérek, jobban nekiesek, lehet hogy csak egy optimális beállítást kell találni....
Azt láttam amit belinkeltél J6200, a motion blur-ben azért ráver a H6400-ra. Erősen elgondolkodtam most...francba.
-
PuMbA
titán
válasz
#45185024 #97279 üzenetére
Úgy, hogy a firmware mondja meg, hogy egy bemeneten adott TV beállítással (például játék vagy PC mód) mennyi kép utófeldolgozást fog végezni a TV, mert az input lag nem a paneltől függ
Utófeldolgozás alatt értendő a felskálázás minősége (pl. minél jobb minőségű, annál több időbe kerül a számolás, tehát nő az input lag). A monitorok input lagja 10-20ms körül van, ezt a TV-k is tudják, ha nem nyúlkálnak bele a képbe semennyire. Ha viszont bekapcsolod például a Motion Plus-t, akkor a köztes képkockák kiszámítása még több időbe telik, mint a felskálázás, ezért nem jó játékra és ezért nő meg az input lag 110ms-ra például. Ugyanígy input lagot növel a dinamikus kontraszt, illetve a képeffektek legtöbb része
-
lowzor
veterán
válasz
#45185024 #97186 üzenetére
Nem nagyon, csak kijelzőcserével.
De jobban megéri visszaküldeni, mert cserélik, vagy visszaadják az árát (az én döntésemen múlik).
Amúgyis csak 7db pixelhibától van gari ha jól olvasom, én meg csak 3db-ot látok.(#97189) dethroner:
Igaz hogy nem látom, de mindig arra fogok gondolni.
Ha közel megyek hozzá, akkor nagyon szarul néz ki és rendes TV adásnál is eléggé látszik, nem csak egy egyszínű háttérnél.
Most még itt a lehetőség, hogy cseréltessem, de ha sorozatban 2db ilyen volt, akkor szerintem a 3. is ilyen lesz. Én nem tudom, mit csinálnak a gyártósoron. Szóval szerintem a pénzt fogom visszakérni. Sajnos nagyon szar dolog visszacsomagolgatni, meg a posta sem olcsó. Már egy rakás pénzem benne lesz csak a visszaküldésekben. Nem egyszerű dolog szarni rá, mert sokkal jobban érezném magam, ha hibátlan lenne a TV.
Ráadásul szerintem nem csak pixelhiba, hanem mocsok is van a kijelzőben (barna pötty), ami gyártás során került oda, amihez én már inkább nem is fűzök hozzá semmit.(#97197) Flashget:
Tudom, hogy nem a TV hibája, de ha úgy adnak 5 év garit, hogy trógerekkel szervizeltetnek, meg szarnak rá és csak kb papíron van meg az 5 év gari, akkor nem érdekel. Ha nem jönnek házhoz a szervizesek, hanem postán kell küldözgetni, akkor meg pláne nem érdekel. Úgy miben másabb, mint egy bolti gari?
-
Flashget
félisten
válasz
#45185024 #97125 üzenetére
sajna azt nem mutatták..mivel ezt én kombináltam össze.
08:40-től nézd -
belan
addikt
válasz
#45185024 #96966 üzenetére
valami ilyet én is hallottam ,meg be égéstől kell tartani mondjuk én 5 év garival vettem fő a biztonság ,most van 48 col js8500 ki állítót darab és 400 médiába de hívtam tegnap médiát és 350 ezerért oda tudják adni de kitudja mióta áll ott fél év biztos vagy több is lehet ,hát nem tudom lehet inkább várok tv vásárlással ,árak úgy is le fele mennek idővel ,de ha 4 ,5 évig megy egy oled tv az is már jó szerintem
-
törölt tag
válasz
#45185024 #96713 üzenetére
Működőképes a dolog, csak nem ilyen formában. Állítólag amcsiban csinálják, hogy megrendel 4 tévét, majd otthon leteszteli mindet, (de nem 2 perc alatt a futár mellett), és a 2 hetes határidőn belül visszaküld 3-at. Csak egy kicsit több zseton kell hozzá, mint 1 tévé vétele esetén, de asszem ott van ilyen halasztott fizetési mód is, és akkor még a pénz sem akadály.
hypp01 Melyik típus? Nem lehet a wifi rendszerben hiba, vagy vezetékes kapcsolattal sem megy? Akkor garancia.
-
Flashget
félisten
válasz
#45185024 #96588 üzenetére
a JU 6xxx középkategóriás modellek pontosan azért jók a játékhoz a kevés inputlag miatt, mint az alsó kategóriás X5xxx.
És ami közös bennük, hogy brutál szar gyors mozgáshoz (akció filmek, sport események) a 300 soros mozgásfelbontásuk miatt FHD-ként...
ergo ilyen középszar helyett jobban megéri sima FHD tévét venni amig még kapható H6400 vagy J6200 stb. aki filmeket vagy sok sportot akar nézni.
Aki játszani akar X5xxx
4K-hoz meg zsebbe kell nyúlni és 7xxx-től kel venni.
K szériánál is megy az erőlködésük még az ívelt tévével, de talán az idei lesz az utolsó. Panasonic már be is fejezte az íveltek gyártását. -
törölt tag
válasz
#45185024 #96588 üzenetére
JU7000-el csak az a baj,hogy 4k-s es atom draga. Ott nem hinnem,hogy jobb lenne a skalazodas,bar ezt nem tudom. Nekem az 1080p eleg meg 1-2 evig. Aztan johet majd az oled tv
Most ezzel a j6200-al kicsit csabulok,de a 43-mat en mar erzem sztem,mert mint irtam a h6400-nal a gta 5-nel is kiereztem.
30ms ami tok jo szerintem igazabol. 43 focihos jatekhoz,vagy autoshoz talan jo,de fps-hez tuti nem.
Igen en is lattam a h6400-nal az utanhuzast,plane sotetebb elemeknel a kis csovat vagy feher labdanal.
-
dethroner
veterán
válasz
#45185024 #96578 üzenetére
MPHC simán lejátssza felirattal a jelenlegi formájában, de nincs kedvem a billentyűzethez futkosni amikor korrigálni kell majd az időzítést. És tuti hogy kell majd
Jelenleg így van, ugyanazon név, ugyanazon mappán belül. De akkor sem jobb, ha a feliratot egy sub nevű mappába pakolom. Nem lát feliratot
-
keccsa
aktív tag
válasz
#45185024 #96567 üzenetére
Én írtam. Abból következtettem erre, hogy a Samu oldalán megjelent a kínálatban, méghozzá a 40" kivételével olyan méretekben, amelyek 100Hz-es sík fullHD-ban sem a J, sem a K szériában nincs. Lehet, hogy pont a sík fullHD-s készülékválaszték teljessé tétele miatt hozták vissza?
Ha lenne 55-60"-ban sík, 100Hz-es, fullHD felbontású, 10 bites QuantumDot-os tévéjük (mondjuk mint az UE60KS700, csak fullHD-ban), már mennék is megvenni!
De sajnos nem van...
-
PuMbA
titán
válasz
#45185024 #96334 üzenetére
120Hz pont PC-hez nem kell, hanem TV-hez és filmhez, hiszen a bemenet maximum 60Hz-es lehet, amiből legjobb esetben körülbelül 100ms késleltetés után csinálhat a TV képinterpolálást vagy fekete képkocka beszúrást a 120Hz-hez és ez játszhatatlanná tesz minden játékot, hiszen ekkora késeltetés már borzalom
Ezért kell a TV-n bekapcsolni a Játék módot vagy PC címkére rakni a HDMI bemenetet, ezek az összes képbirizgálót kikapcsolják és kiteszik natúrba a 60Hz-et a kijelzőre kis késleltetéssel
-
PuMbA
titán
válasz
#45185024 #96142 üzenetére
HDMI bemenetet PC címkével kell ellátni és a Játék módot be kell kapcsolni a TV-n, így lesz a legolvashatóbb a kép, ugyanis ellenkező esetben a HDMI-ről érkező információk egy részét eldobja a TV
A részletes beállításokat meg kalibrációval kell elvégezni, mert szemmel nem lehet, más TV kalibrációja meg kevés esetben jó egy másik darabon.
Notalab: Nincsenek kalibrációs beállítások, mert minden egyes TV-nek valamivel másabb
Fent a téma összefoglalóban találsz egy kiindulási alapot.
-
válasz
#45185024 #96133 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ,
VGA-m az egy GTX 960-as, ami azért 4K-ra elég halovány lenne, úgyhogy szerintem maradok a FullHD felbontáson, de még átrágom magam az rtings.com-on is.(#96135) Flashget
Neked is köszi, autós szimulátort ritkán játszom, online multiplayerből jelenleg cod4-et szoktam néha. Inkább single játékokkal játszom. -
dethroner
veterán
válasz
#45185024 #96008 üzenetére
Nem teljesen tiszta számomra a hozzászólásod, de az megbökte a szemem hogy fontos lenne az 5col különbség. Egyetlen kérdésem van. Mi a szarért nem veszel egy tisztességes 55H6400-at? Mi a lófaszért küzdesz és ragaszkodsz ahhoz az UHD-hoz? Olcsóbb is és sokkal jobb. Ahogy flashget is írta, amiket nézel azok a belépő szintű UHD modellek, tipikusan azoknak kitalálva, akik azt hiszik okosabbak a gyártóknál, mert miért adnának egy UHD tévéért 400K-t, amikor bő 200-ból is megvehető. Nos, nem. A minőséget mindig meg kell fizetni, nincsenek csodák. Pláne a samsungnál nincsenek. UHD6-os sorozat monitornak, vagy fénykép nézegetésre jó, minden másra ott a mastercard
55H6400-am van, meg jópár emberkének is itt, nem lősz vele mellé. És olcsóbb is, mint amiket kinéztél.
De ha a szomszédod előtt akarod lóbálni az e-f@szodat hogy neked mekkora király UHD tévéd van, vedd bátran, a te pénzed. De akkor ne kérj itt tanácsot, ha úgyis megvan a kiválasztott! -
Flashget
félisten
válasz
#45185024 #96008 üzenetére
túráztatod magad egy belépő szintű 4K tévével..ez olyan mintha valaki azt kérdezi milyen az x5000-es modell az x6500-hoz képest...
ezek amiket nézel 50Hz-es tévének felel meg FHD esetén amik szaggatnak gyors mozgásnál a 300 soros felbontás miatt..a 4K mezei felkonvertálással van meg ami pont olyan mint a "nézze a híradót 3D-ben csak a megfelelő gombot nyomja meg" nincs adás hozzá 4K filmek most kezdenek megjelenni amihez kell 4K-s lejátszó is a kettő árából már futja egy 40"H6400-ra...ezek nélkül a 4k-t ki sem használod anélkül meg egy alsó kategóriás tévé.
Ha nekem nem is hiszel a téma összefoglalóban le van írva minden hibája a középkategóriás 4K-nak hazudott tévéknek..ha saját pénzednek vagy az ellensége vedd meg azt amelyik tetszik képileg.
Én biztos nem venném egyiket se magamnak. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#45185024 #95989 üzenetére
Van különbség ha Full hd tvn nézel full HDt vagy 4k tvn nézel FullHD-t ?
Nem is kicsi, de már sokszor leírtuk, akik kitapasztalták ezt, hogy a natív miatt az UHD tévén az FHD egyszerűen szarabb, mint az eleve natív FHD-én.
Nincs rá jobb szó.PuMba:
Jah, 3 méternél távolabb 8K ás tévén is lehet futtatni sima FHD-ét.
Már nem tűnik fel...
-
PuMbA
titán
válasz
#45185024 #95989 üzenetére
Igen, sokszorozása, de mivel nem natív felbontás, így mosódott lesz. Próbálj beállítani a monitorodon ilyen felbontásokat és nézd meg, hogy az is mosódott lesz közelről
"Van különbség ha Full hd tvn nézel full HDt vagy 4k tvn nézel FullHD-t ?"
Ha közelről nézed, akkor van
Ha 2-3m-ről, akkor biztosan nincs
-
PuMbA
titán
válasz
#45185024 #95986 üzenetére
Pedig ott van
JU6400 26.4 ms JU6500 26.5 ms JU6700 27.8 ms. Ahogy látod mindegyik TV-nek ugyanaz, hiszen ezek a TV-k valójában majdnem ugyanazok, mint minden egy szériába tartózóak (5000-res, 6000-res, 7000-res széria)
A felkonvertálás sose segít semmin, csak a 4K fog jól kinézni a TV-n, a többi már mosódott lesz, ezért nem ajánlott a 4K PC játékra, ha a VGA-d nem bírja el mindenhol a 4K felbontást 40-60fps-sel, amit manapság csak a csúcskártyák tudnak
"Éreztek ti látványos különbséget a Kvantumpontos megjelenítésnél ?"
Van különbség, de neked kell tudni, hogy megéri-e. Megnézed a boltban...
"Számít az valamit hogy a 6000 be csak 2 magos proci van ?
Nem a Tizen rendszernél hanem azt szeretném hogy 1440 en játszok és azt felkonvergálja 4kra a tv ebben sokat segít ???"A processzor csak a Tizen rendszerért felügyel, ami kb. nagyon lassú a 6000-res szériában.
Intel fan11: H6400 sokkal jobb választás
-
Flashget
félisten
válasz
#45185024 #95976 üzenetére
Meg sehol nem találok adatokat elérési időkről PChez játékra szánva.
mert a gyártók nem adják meg nem véletlen...bizonyos tévék baromi szépek képileg, de játékra teljesen alkalmatlanok a magas inputlag miatt.
ilyen értékeket a tesztoldalak adnak meg azoknál a tévéknél amiket tesztelnek. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest