- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Van egy Samsung UE55JU7000 TV-m, most múlt 8 éves. Mai nap történt valami, mert sehonnan nem fogad HDMI jelet (sem BD lejátszóról, sem laptopról), egyik HDMI bemenetén sem a 4 közül. Próbáltam más HDMI kábellel is, azzal sem jó. BN96-35817B One Connect Mini Box van hozzá, amit már szinte sehol sem forgalmaznak. Csak erre tudok tippelni, hogy ezzel történt valami, kábeltévé adás gond nélkül továbbra is fogható. Szétszedtem a box-ot, de semmi égési nyom stb a nyákon. Mit javasoltok, merre tovább? Pendrive-ot sem lát a box egyik bemeneten sem, holott, ha a TV-be dugom közvetlen, ott felismeri az eszközt...
-
Anubis_9
addikt
Ez egész jónak tűnik: XIAOMI TV Box S. Amúgy nekem az a bosszantó, hogy miért kell nem támogatottá tenni olyan funkciókat, amik korábban támogatottak voltak.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Van egy 2021-es SAMSUNG UE50AU8002K TV-m és egy 2015-ös SAMSUNG UE55JU7000 TV-m. Meglepődve tapasztaltam, hogy a 2021-es nem akart sem egy XVID-es, sem egy DTS-es filmet elindítani, amíg a 2015-ös simán vitte őket. Addig, addig nyomoztam amíg ezt nem találtam a 2021-es manuálban: "A 2021-ben kiadott Samsung TV modellek nem támogatják a DivX- és DTS-kodekeket." Elég bosszantó a dolog, más nem találkozott még ezzel a problémával?
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Vettem egy SAMSUNG UE50AU8002 TV-t a nappalimba. Az itt lévő téma összefoglalóban sajnos csak a régebbi modellek ajánlott beállítási lehetőségei vannak felsorolva. Nincs esetleg ilyen ajánlott beállítás az újabb modellekhez is?
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Mindkét Samsung TV-mre felkúszott az új 1560-as firmware. Samsung UE43J5500AW és UE55JU7000 modellekről van szó. Lehet tudni, hogy mik frissültek ez által?
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Van egy UE55JU7000 TV-m, ami nem rég múlt el 3 éves. A problémám vele, de szinte már kezdetektől, hogy bekapcsoláskor el kell telnie kb. fél percnek, mire forrást tudok választani a távirányítóval, vagy épp mire csatornát tudok váltani. Ez idő alatt darabos a menü működése és szó szerint döcög az egész. Az Intelligens biztonság menü szerint vírus nincs rajta. Az automata szoftverfrissítés is ki van kapcsolva. Normális ez a lassúság? Egyre jobban zavar... Köszi!
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Szerintetek a Samsung UE43J5500 TV-m simán lekezelne bluetooth kapcsolattal egy Klipsch R-4B soundbar-t? Köszi!
-
Anubis_9
addikt
Kipróbáltam: így is hasonlóan szuper! El sem tudom dönteni, így jobb-e vagy a YCbCr engedélyezésével, annyira hasonló az eredmény. Talán annyi, hogy én monitorként használom az LCD TV-t az asztali gépemnél és az "IT tartalom" kikapcsolásán elgondolkoztam, hogy az esetemben nem rossz-e ez, de nem látom, hogy a szöveges részek homályosabbá váltak volna...
-
Anubis_9
addikt
Első körben nem találok ilyet, de ez a YCbCr engedélyezése elég nagy pozitív változást hozott!
Jelenleg csak egy integrált HD4600-as GPU-m van, de a közeljövőben tervezek egy Polaris 460-ast, vagy egy 470-est, attól függ, mennyi lesz az áruk.
Nagyon köszi a segítséget nektek!
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Van egy Samsung UE43J5500-as és egy Samsung UE55JU7000 TV-m. Úgy van beállítva a kép, ahogy az összefoglalóban írva van. Azt vettem észre, hogy ha pendrive-ról/külső HDD-ről nézek nagy ritkán filmet a TV-k saját médialejátszójával, sokkal sokkal szebb a kép (kontraszt, színek, fekete stb.), mintha HDMI-vel kötném a számítógéphez, ahonnan is Media Player Classic HC-val játszanám. Tud valaki ajánlani valamit, hogy számítógépről játszva miképp érhetek el hasonló jó képminőséget?
-
Anubis_9
addikt
válasz
Flashget #97305 üzenetére
Köszi a választ! A lényeg: "array banding" jelenség áll fent nálam, mint megtudtam a visszaolvasásból. Valaki elmosódáscsökkentéssel tudta enyhíteni, de a legtöbb esetben nem korrigálható. Igazából annyira nem szembetűnő nálam, csak néha veszem észre, pl. olyan jelenetkor, ahol világoskék ég a háttér egy filmben. Mindenesetre felháborító, hogy egy 350.000-es TV esetében is ilyennel kell szembesülnöm.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Szerintetek ez normális? 10-15 cm-enként a teljes szélességben világos, 4-5 cm széles csíkok. Nem tudom, mennyire adja vissza a fotó, de már egyre jobban zavar. 55"-os JU7000-es TV-ről van szó:
1
2
3
4
5.A képbeállítások úgy vannak belőve, ahogy az 1-es hozzászólásban van megadva. USB-ről nyitom meg a 3840x2160-as felbontású JPG-t (PS-ban készítve), 100%-os telítettségű színeknél ez nem jelentkezik, csak halványabb színeknél. Ugyan ez a jelenség, ha HDMI-vel van számítógépre kötve. Telefonnal fotóztam, a peremsötétedést stb. ne nézzétek.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Használ valaki ilyet: All-in-One Media Keyboard. MM-ban láttam és nagyon megtetszett, magyar kiosztású. Igaz, USB-s és nem bluetooth-os, de annyi gond legyen. Samsung 7000-es TV-hez kellene.
-
Anubis_9
addikt
válasz
tupacamaru #95432 üzenetére
Nem tudom, hogy vagytok vele, de engem már az őrületbe kergetett.
Nagyon reméltem, hogy le lehet tiltani. Egyszer sem használtam, szerintem teljesen felesleges funkció.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Le lehet tiltani valahol, hogy a TV bekapcsolása után ne jelenjen meg az alsó részen Legutóbbi és a Kiemelt ikonsor? Köszi!
-
Anubis_9
addikt
válasz
Clever0 #95261 üzenetére
Igen, közben kutakodtam és találtam egy videót róla. Köszi!
-
Anubis_9
addikt
Bocs, ha OFF lesz. Szeretnék 3D-s szemüveget venni a JU7000-es TV-mhez. Ezt találtam: Samsung SSG-P51002. Nem tiszta nekem, hogy ez is gombelemmel megy? Mert a honlap azt írja, aksival megy és 150 órát bír. Utána mi van? Kuka a szemüveg? Egyáltalán jó ez a 7000-es TV-hez?
Köszi!
sixpak: köszi!
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Hol lehet hozzájutni 4K-s demó-videókhoz? Tud valaki ebben segíteni? Bemutatnám a családnak mit tud a 7000-es Samsungom.
-
Anubis_9
addikt
Hosszú várakozás után ma megveszem "jóárasítva" a várva várt Samsung 55JU7000-es TV-m. Amint meglesz és megismerkedem velem, beszámolok a tapasztalatokról.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Van egy UE43J5500-as TV-m. Minden egyes bekapcsoláskor kb. 30 mp kell, mire magához tér a TV. Ilyenkor alig, vagy csak késéssel reagál minden egyes gombnyomásra (hangerő növelés/csökkentés, csatornaváltás, bemenet kiválasztás stb.) Elég bosszantó! Más is tapasztal ilyesmit? Amúgy ki van kapcsolva a szoftverfrissítés.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Van valamilyen gyakorlati haszna, ha a TV-n belépek a Samsung fiókba?
Egyáltalán mire lenne ez jó?
-
Anubis_9
addikt
Olvastam, hogy többen letiltottátok az automata frissítést, mert utána néha még kevesebb funkciót tudott a TV. 43"-os 5500-as Samsungom van. Jobban teszem, ha én is letiltom?
-
Anubis_9
addikt
válasz
sandró60 #91622 üzenetére
Hát egy ilyet néztem ki, ezt ingyen kihozzák most. 80 cm bővel elég... Szerintetek jó lesz a TV-hez?
-
Anubis_9
addikt
Ez van... Ez most végül is jó hír, hogy elég a formázás, persze lehet, nem minden HDD esetében...
Lehet csak valami apró probléma volt a file-rendszerrel és ezért keveredett meg a TV. A bosszúság, hogy az új HDD kábele kb. 30-40 cm, így alá kell "polcolni", hogy a vinyó ne lógjon a levegőben, hogy a TV-re kötöm.
-
Anubis_9
addikt
válasz
sandró60 #91533 üzenetére
Úgy néz ki, árnyékra vetődtem ezzel a HDD problémával.
Megvettem az említett WD vinyót: minden film tökéletesen megy róla. A Samsung vinyót meg szépen megformáztam és CCleaner-rel teleírtam, hogy ne legyenek visszaállíthatóak az anyagok róla (ugyanis eladom majd). Nem nyugodott a kisördög: a frissen legyalult Samsung vinyóra felmásoltam pár filmet, ami korábban nem futott. Most minden megy erről is.
Vagyis: ha valakinek HDD problémája van, előbb formázza a vinyót és ha utána sem megy, akkor vegyen másikat. Utólag okos az ember... Előbb ezt a formázást meg kellett volna tennem és ráértem volna utána újat rendelni.
Végül is mindegy, 5 éves már a kicsike, úgy is lecseréltem volna rövid időn belül... Amúgy nekem végig elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Samsung TV nem preferálja a saját gyártású HDD-jét...
-
Anubis_9
addikt
válasz
sandró60 #91533 üzenetére
Hát akkor lecserélem egy WDBGPU0010BBL-re, nagy duzzogva, amúgy is 5 éve nyüstölöm már.
Ez remélem, jó lesz...
-
Anubis_9
addikt
válasz
Anubis_9 #91487 üzenetére
Ez van a kezelésiben: Külső merevlemez csatlakoztatásához használja az USB- (HDD-) portot. Javasoljuk, hogy olyan külső merevlemezt használjon, amely saját tápegységgel rendelkezik.
Lehet nem szereti a saját táp nélküli 2,5"-os HDD-ket? Kétlem...
Ti milyet használtok hozzá?
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Megérkezett a UE43J5500 tévém. Beüzemeltem.
Gondoltam megnézek egy filmet 2,5"-os Samsung HDD-ről, de az MKV-k és AVI-k 80%-a el sem indul váratlan hibára hivatkozva. Pendrivera átmásolva ezeket, elindulnak...Az előbb tallózott be egy mappát a HDD-ről és hallottam, hogy leállt menet közben a vinyó feje... Mintha kihúzták volna az áramot belőle. 2 USB van rajta, természetesen abba dugtam, ami felé ez volt írva: HDD 5V/1A.
Mi lehet a gond? -
Anubis_9
addikt
Szerintetek merjek rendelni innen. Ismerem a boltot, de ekkora értékben még nem rendeltem. Azt írja: Termékgarancia: 24 hónap. Jó kérdés, hogy bolti garancia-e, vagy hivatalos Samsung gar...
-
Anubis_9
addikt
válasz
Anubis_9 #91327 üzenetére
Inkább a 43" J5500 Full HD Smart TV lesz, ez jobb és 20.000-rel drágább csak.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Végleg tönkrement a nappaliban az 5 éves (!) LG LED LCD TV-m. Igazából muter nézte csak. Ezt a Samsung-ot néztem ki: 40" J5200 FullHD Smart TV. Teljesen alap elvárásoknak megfelel, nem? Wifi van rajt, SMART-os, 3D nem érdekel.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy 55" JU6800-as TV-t, de itt, az összefoglalóban látom, hogy 6xxx-es sorozatból nem ajánlottak az UHD-k, mert: ezek mozgásfelbontása csak 300 sor. Ez mit jelent pontosan?
Szóval azóta már a 55" JU7000 a kiszemelt.
Arra lenne hivatott, hogy lecserélje az 5 éves LG 42"-os LED LCD-met.
Köszi!
-
-
Anubis_9
addikt
-
Anubis_9
addikt
válasz
Flashget #84277 üzenetére
Teljesen igazad van, de ha visszagondoltok, a FullHD TV-ket is amikor megvettük, még nem igen volt könnyen elérhető 1080p-s tartalom...
Az eladó mutatott olyan 55"-os 4K TV-t, amire mondta, hogy szar, mert nem folyamatos a mozgása. Árban pedig nem volt lényegesen olcsóbb...Batib én nem is vágyom csúcs kijelzőre, mert 5-600.000-et nem tudnék kiadni rá. Ez most 339.999 Ft... Igaz, ez sem kevés pénz...
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Samsung 55" JU6800 UHD 4K TV-vel szemezek. MM-ban most eléggé akciósak a JU-s Samsungok. Ott az egyik eladó eléggé dicsérte őket. Jó vétel lenne ez? Most hol tartunk ezekkel: folyamatosa már a gyors mozgás? Technikaila komolyan már nem kifogásolhatóak? Tudom, hogy egyik sem lesz tökéletes soha, de nem is erről beszélek most.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Titan Quest II
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- Opel topik
- További aktív témák...
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest