- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordbright
csendes tag
válasz
Flashget #85782 üzenetére
Így van. Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Senki nem vitatta (én sem) a minőségbeli eltérést, meg nem is magasztaltuk az mkv-t, csupán arról szóltunk, hogy egy mezei usernek, aki hébe-hóba megnéz egy-egy 3D filmet nem feltétlen érni meg beruháznia FHD 3D technikai hátérre. Ehhez elég lehet az MKV is és nem kell ezért "lehurrogni", hogy milyen szar.
Nekem is 40F6500-am van, tökéletesen játszik minden formátumot, persze nagy különbségek vannak a kódolásban. Ezért van jobb, nem szellemképes 3D is, meg rosszabb is. De valamit valamiért (20<>40GB).
Nyilván a külső meghajtós teljes formátum jobb minőségű, de nem alapfelszereltség mindenhol. -
Nordbright
csendes tag
válasz
Flashget #85779 üzenetére
Már miért ne lenne jó az MKV? Szerintem senki nem mondta, hogy csak FHD 3D-t akar nézni és 40+GB-os fájlokat letölteni.
Persze, hogy felezett felbontás, és akkor mi van? Csak így nézek 3D-t és mégsem folyt ki a szememNem fogok 40-50GB-ot leszedni miatta (elég a 12-16GB), biztosan sokan mások is gondolkodnak még hasonlóan.
-
Nordbright
csendes tag
válasz
sityupityu #85771 üzenetére
Úgy van ahogy írtad, de szerintem az aktívnál nem annyira vészes a különbség.
Van, hogy egyszer az egyik jobb, máskor a másik. De ez kódolás függvénye is nagyon. -
Nordbright
csendes tag
válasz
sityupityu #85763 üzenetére
Így van. Pont ez a lényege. A 3D nem csak a "3D hatásról" szól, hanem az emberi szem érzékelése és a TV felbontás közötti viszonyról. Lehet, hogy nem jön ki Godzilla a TV-ből, viszont a szem lényegesen több részletet érzékel a látottakból összevetve a 2D-vel, effektíve ugyanazon felbontás mellett is élvezhetőbb a 3D által nyújtott kép - részletgazdagabb (persze ha nem szellemképes és nem szaggat be
). Csak ezt sokan nem értik meg és köpködnek, hogy ez nem is IMAX. Hát persze, hogy nem
-
Nordbright
csendes tag
Halihó. Haverom szeretne TV-re beruházni és az LG-t kizárta, így a Samsung (Sony, Panasonic) vonalon megy a keresés, de kevés eredménnyel, nagyon kicsi a választék.
Tuti lemaradtam valamiről, de jól látom, hogy a Samsung már nem nagyon forgalmaz 3D TV-ket?(a 40-48" nem UHD szegmensben).
Kb. 1 találat van, de az sem friss. A Samsung honlapján pedig egyetlen egy 3D sem szerepel, még csak nem is kereshető. -
Nordbright
csendes tag
válasz
donjohnson #62686 üzenetére
De. Átvált. 1,5mp nyomás után átvált a meghajtó, na de a TV??? Egyáltalán mit kellene a TV-nek reagálnia, mert semmi nem történik. Eject gomb lenyom -> led világítva marad -> tálca be, olvasást elkezdi (hang alapján) -> TV nem reagál a külső eszközre... egyáltalán milyen bemenetnek érzékelné? USB, mint a HDD-t?
-
Nordbright
csendes tag
Feltennék egy nem hétköznapi kérdést, valaki guru kellene !!!
F6500 TV + USB-n csatlakoztatva " AV connectivity 2.0 " technológiát tudó külső Samsung BD író/olvasó/lejátszó.
Hogy a fenébe lehet rávenni a TV-t, hogy lejátssza a külső meghajtóról a lemezt???
USB-eszközként nem látja (szürke a listában). A lemez pörög, mintha "betöltené" de a TV nem reagál semmit.
Hogy ismeri fel ezt a kapcsolódási módot? -
Nordbright
csendes tag
De miért nem? Mert kényelmetlen a szemüveg? (ha 2000-ben még nem volt probléma) Más különbség nincs a sima mozihoz képest, csak előnyök.
Azt senki nem vitathatja el, hogy látványosan jobb minőségű egy 3D kép egy "sima" FHD-hoz képest. (mindegy, hogy TV vagy mozi). Egyszerűen a szem működése miatt . -
Nordbright
csendes tag
válasz
nightshadow #59544 üzenetére
Nem akarok okos lenni, de erről a cikkről is ez jutott eszembe: a 3D vagy 4K szerintem nem azért nem terjedt még el, mert olyan sz
r és nincs rá igény, hanem mert MÉG mindig NINCS elegendő 3D tartalom. Nem lehet kihasználni.
Magyarországon még HD adás is alig van. És akkor hol van még a FHD adás, vagy a 3D vagy az UHD/4K?
Majd 5-10 év? -
Nordbright
csendes tag
válasz
Flashget #55963 üzenetére
Ez is bolt- és termékfüggő dolog.
Én 1 hete vettem (MM) az LCD-t és pár perc alatta a neten probléma nélkül be lett regisztrálva, felismerte a sorozatszámát. Abban a dömpingben mondjuk elég nehéz lett volna a helyszíni kipróbálás, az eladó is mondta, hogy most nem igazán aktuális, csak a 72 óra cseregarancia. Szerencsére ilyen gond nem volt.
Előtte meg haverom vett kiállított darabot ugyanott. Természetesen olcsóbban az "áránál". -
Nordbright
csendes tag
válasz
koga71 #55933 üzenetére
Ezzel a böngészős dologgal nekem is bajom van. HD/FHD felbontásban csak nagyon ritkán hajlandó lejátszani bármit is. Egyzserűen fekete képet mutat a beágyazott video helyén. Kinagyítva is. Wifin meg reménytelen.
Nem lehet valami értelmesebb böngészőt ráerőltetni a "gyári" helyett? Szerintem azzal lehet a baj.
Mert a szintén beépített csak YouTube alkalmazással tökéletesen, akadásmentesen megy minden FHD video full screenen is. -
Nordbright
csendes tag
-
Nordbright
csendes tag
válasz
Azurooandrew #55717 üzenetére
éppen amerikai focit nézek - de nem egészen értem mire gondolsz, tudnád részletezni?
-
Nordbright
csendes tag
Még a MM központi ügyfélszolgálat sem tudott kapásból erről az akcióról... aztán tájékozódtak, hogy mi megy a rádióban.
Biztos volt már róla szó, de SOS valaki megerősítené, hogy az UE40F6500 valódi 200Hz (CMR400) lappal van szerelve és FHD 3D-t tud... csak a biztonság kedvéért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest