Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
"BBécinek válaszára is reagálok egyúttal Szerintem irreálisan sokat vártok egy soundbartól. Azt senki nem gondolhatta komolyan, hogy egy valós surround rendszerhez mérje a hangzását"
és
"maximálisan elégedett vagyok a 2.1-es rendszeremmel amit soundbarnak hívnak (és ami gyönyörűen szól egy 22m^2-es nappaliban, zenehallgatás, játék és filmnézésre is). "
Úgyérted egy TV-hez képest gyönyörűen.... mert akkor azt kellene írni. Mert ez megint általánosan van leírva
Szerintem egy sounbar kicseszett gyatrán szól, egy normális sztereó hangfalpárhoz képest. Pont olyanok mint a TV beépítettje, csak kicsit több a mély, és nem torzít anniyra, de attól még baromira dobozhangú az egész.
Szerintem a soudbar egy nagyon erős kompromisszum. Kiadod érte egy kategóriákkal szebb hangú fa hangfalpár árát, és kapsz egy dobozhangot.
-
Gicz
addikt
válasz
bzoley #68591 üzenetére
Akkor örülj neki hogy Te nem veszed észre. Mikor megvettem az első "lapos" tv-t, akkor pendriveról néztem filmet, és mindben ott volt a fura röcögés, idegesített, azt hittem h a TV nem tudja elég gyorsan dekódolni a fájl-t és akadozik. De ugyan ez volt PC-ről lejátsztva HDMI-n keresztül, amíg utána nem néztem ennek. Átállítottam a PC-t 24hz-re, és megszűnt a röcögés. Azta szó szerint képtelen vagyok megnézni egy filmet 60hz-en, mert anniyra idegesít a röcögés.
Az hogy Te nem látod az a Te bajod/szerencséd.
Azt hírdetni hogy az úgy jó, az viszont marhaság. Valószínűleg be van kapcsolva a clear motion/ tru motion a tv-den, az elfedi ezt a hibát szappanopera effekttel (ami számomra szintén elfogadhatatlan).
-
Gicz
addikt
válasz
bzoley #68566 üzenetére
Nem tisztem védeni BBécit, mert tényleg van egy "érdekes" stílusa.
De annyiban igaza van, hogy egy beépített lejátszó 24p hiányában minden, csak nem tökéletes. És ezt bárki észreveheti, ha mellé teszünk egy 24p-t tudó lejátszót. Nme kell ahhoz drága cucc, csak egy laptop, HDMI kábel és egy 24p- tudó ingenyes lejátszó, pl XBMC, vagy media player classic.
-
Gicz
addikt
válasz
#94529552 #68237 üzenetére
Bbéci tesztjei: AV-online.hu
Végtelen kontrasztú oledet lesz majd jó nézni ha lesz végre. Az IPS sötétben minden, csak nem jó. Az nappaliba való nappali tvzésre nem esti filmezésre.
Ha esetleg győri vagy, szívesen látlak hétvégén, megnézhetsz egymás mellett azonos forrással egy 42lm671s IPS lg-t, meg egy pana 50ST60-at. Kiváncsi vagyok mi lesz utána a véleményed az ips kontrasztjáról.
-
Gicz
addikt
válasz
#94529552 #68228 üzenetére
Komolyabb tesztoldalból talán 3 db van : avforums.com, hdtvtest.co.uk, és flatpanelshd.com.
Komolyabb tesztoldalt arról lehet felismerni, hogy nem odalban szövegesen értékelik a tv-t, hanem profi műszerrel, szoftverrel kalibrálják a TV-ket a szabványnak megfelelően. Amit linkeltem avforums LB730 teszt, ha elolvasod akkor láthatod. A kontraszt mérés is abbl adódik, hogy kiteszik a sakktáblamintát a TV-re, beállítják a "fényerőt" 120cd/nm-re, és megmérik hogy közben a fekete mennyire fekete. Ez adja a TV valós konrasztarányát.
A TV arra való, hogy a forrást a szabványnak megfelelően, minl inkább forráshűen adja vissza. Kalibrálással biztosítod, hogy a TV-n az adott muskátli piros színe pontosan egyforma legyen a szemed számára (a TV adta lehetőségeknek megfelelően természetesen) LCD, ledes LCD, projektok, plazma vagy CRT tv-n is.
A különbség ott van, hogy némelyik TV ezt jobban tudja, másik kevésbé. Az egyik simán 2 deltaE alá kaibrálható, (tehát szemmel észrevehetetlen az eltérés a szabványszíntől, a másik meg nem. Az egyik képes húszezer az 1-hez feletti kontrasztra (pl plazmák) a másik meg csak 800:1-et tud. pl említett LB730.
Osztod az észt a IPS-ről, és fogalmad sincs mi fán terem a képminőség
-
Gicz
addikt
És a fénymérőt rendesen átvágja az alsó világító infósáv.. És arra exponál.
Úton vagyok egész nap, este megnézem jimanszki fotókának értékeit, azokat kellene beállítanod. Feltéve ha a fényképeződ tud manuális módot. Fényképen meg lehet oldani h az IPS is full fekete legyen, meg h a plazma feketéne is világítson. Fényképes összehasonlításnál pont az a lényeg, hogy a 2 kép totál azonos beállításokkal készüljön ( azonos iso, rekesz, és záridő kombó)
-
Gicz
addikt
Dinmukis kontrasz/ helyi sötétítés offon van? Megnézted a másik kép milyen iso, záridő, blende értékekkel készült?
Megint az van h hoztál képeket, amik alkalmatlanok az összehasonlításra
Fényképezéssel az lcd-mről tudok tökfekete, és a plazmról világító szürke képet csinálni. Minden csak záridő kérdése
Plusz nem tudjuk h jimanszky mekkora háttérfény beállítással csinálta a képet. Lehet h 100/100.
-
Gicz
addikt
teljesen nyilvánvalóan kevered!
Ha a gt60-adra 24p-t küldesz, a panelod 96hz-en fog kegyegni, azért h ne vibráljon, de attól még a film 24FPS-frame per sec. Attól h mindegyik 4x van felvillantva, még 24fps-ed lesz, 24 mozgásfázis, 24 különböző képkocka másodpercenként.
ha a panel csak 1x villantaná fel, és a 24fps 24hz-en lenne lejáttszva, na az lenne vibráló. LCD-n a 24p kadenciahelyesen juddert csinál, nem vibrálást. A tesztelés alatt levő összes LCD-den 24fps-el ment a 24p film. nézhetetlen volt? nem hiszem...
A moziban a filmtekercset lehetetlen anélkül levetíteni, hogy ki ne takarnák a lámpát addíg amig a következő képkocka a vetítő elé kerül, különben nem csak mosódás lenne. a lámpát kitakargatni 24hz-en az vibráló nagyon. ezért villantják ugyanazt a képkockát 3x 4x stb. Mert a mozi film "impulzus kijelző".
Az lcd-n nem kell kikapcsolnod a háttérvilágítást h más kép legyen rajta, egyszerűen csak más pozícióba fordulnak a kristálolyok. 24fps-ed van igyis ugyis. sample and hold kijelzőn értelmét veszti h kadenciahelyes lejátszáskor 24, 48, 72, 96 hz-e a frissítés, mert annyi történik, h nem változik semmi két azonos képkocka frissítése között.
-
-
Gicz
addikt
persze, mivel az interpoláló algoritmus két képkocka között csak találgat. Szó szerint.
Ha kell az 1080 soros mozgóképfelbontás ilyen interpoláló hibák nélkül, akkor vagy plazma, vagy sony LCD "Impulse" Led mozgásjavítással. Így nem lesznek interpolálási hibák a képen.
A "szaggatásmentes" kép ( avagy szappanopera effekt) szerintem iszonyú gagyin néz ki egyébként. Akkor lesz ilyen képed intepolálás nélkül ha nem 25fps lesz a tv közvetíts hanem 50.
-
Gicz
addikt
válasz
toby_as #67105 üzenetére
egy használt stereo erősítő, 40 ért, és egy pár fadobozos 15 éves hangfal 50 ért sokkal jobb ár/érték aránnyal rendelkezik, és sokkal szebben is szól.
Az ilyen rendszereknek a baja az, hogy a mély csak a sub-ból jön, és agyonveri a zenehallgatást, meg a filmeket, ha nem cska discó tuctucot hallgat az ember, akkor nagoyn rosszul szólnak.
-
Gicz
addikt
ez az állítás a mozgóképfelbontást 10 éve 80%ban befolyásolta, ma már csak kb 20% a része benne.
Mielőtt azt mondanád (megint) hogy neked ne mondja meg senki a tutit, mer t15 éve tesztelsz, légy szíves legyél egy kicsit nyitottabb és legalább gondold végig.
Tehát: az LCD sample and hold, a plazma impulzus kijelző, eddig tiszta.
Sample and hold azt jelenti, hogy amíg nem kap más utasítást, tartja az előző állapotot.
Legyen egy 60hz-es monitor a példa: lassan húzd egyenletesen az egeret, és kövesd a szemeddel. el fog mosódni. főként az okozza, hogy 60hz a monitor frissítése. tehát 60 állóképet rajzol ki neked.Húzod az egeret, ott van egy pontban, és 1/60-ad másodpercig ott is marad, amíg nem frissül a panel. De a szemed nem 1/60-ad secenenként ugrik arrébb, hanem folymatosan mozog, tehát az egér 1 pontbna megakad, de a követkeő frame-ig a szemed követné, a tekinteted már az egér előtt jár, mire újra frissül a panel. tehát máshova vetül a szemedben az egér képe ezen idő alatt.
most nézz ki egy fix pontot a monitoron, csak azt nézd, és rángasd az egeret körülötte, de ne kövesd szemmel, csak perifériából nézd. éles, elmosódásmentes egéreket fogsz látni. ilyenkor cska a folyadékkristályok lassúságát látod max, de sokkal élesebbek lesznek az egerek mint ha követted volna.
Plazma, mivel impulzus kijelző, tételezzük fel hogy ugyanezt csinálod vele, sőt ha teheted próbáld is ki.
lassan mozgasd az egeret ugyanúgy mint előbb LCD-n kövesd a szemeddel, és 0 elmosódást fogsz látni.Mert a plazma kb egy ezred másodpercre felvillantja aképet, azt "felfogja" a retinád, és utána amíg nem jön a következő kép 1/60-ad másodpercig addig a plazma fekete. így is követné a szemed az egeret, de mivel fekete a képernyő, nincs ami arrébb vetítődjön a retinádon ezen idő alatt.
Majd ahogy ahogy a szemed követi az egeret, a megfelelő pillanatban a következő frame újra felvillan egy ezred sec-re, ugyanazokat a retinasejteket éri az egér bevillanása(mivel a szemed követi) így nem lesz elmosódás.
Ezt elmondták HDTV teszten, és az összes mozgóképfelbontással komolyna folglalkozó cikkekben, mégsem hiszed el. Pedig csak végig kéne gondolnod...
-
Gicz
addikt
válasz
blakey #66360 üzenetére
abban igazad van hogy a belső nem tudja a 24p-t, de az nem igaz, hogy emiat tmásodpercenként látsz 1 rángatást.
ez akkor igaz, ha a 24p-s anyagot 25hz-en játszod le. Ez kb 40 másodpercenként ad ki plusz 1 framet.
De a beéppített lejátszók 60hz-en játszák le a 24p-t, amit 3:2 pulldownal oldanak meg. (telecine judder)
moziflm kockái 24hz-en lejátszva: A B C D E....
moziban 24p 72hz-en lejátszva 3:3 pulldown: AAA BBB CCC DDD EEE.....
TV 24p 60hz-en lejátszva (120 a legkisebb közös többszörös): AA BBB CC DDD EE FFF.... 3:2 pulldown.ez 12 rángatás 1 sec alatt, motion plus marhaságok képesek elfedni, de akkor oda a mozifíling. vag ykülső lejátszót kell hazsnálni és akkor nem kell 3:2 pulldown, és a TV vagy 3:3 vagy 4:4-el jeleníti meg (kadenciahelyes 24p.)
-
-
Gicz
addikt
válasz
switch54 #64881 üzenetére
szerintem majdnem mind1 hogy a polarizáló réteg sérült e meg vagy a tranzisztorok mentek tönkre a képpontnál, a végeredmény ugyanaz. szerintem hírdesd meg a hardverapron és írd oda h 1 pixelhiba van rajta. A gyártók is csak több pixelhibát tekintenek valós hibának, ilyen értelemben nem akkora a gond.
ha most 140, sztem 1 pixelhibával 110-ért simán elvihetik.
-
Gicz
addikt
Kicsit el vagy tévedve Hz témában.
A régi 55cm-es tv egyébként 50hz-es.
Magyarországon a PAL TV szabvány van, ami 50Hz képfrissítés, 50 félkép másodpercenként (váltott soros, páros és páratlan sorok) tehát 25 egész kép 1 másodperc alatt.egy 50hz-es lc ezt így egy az egyben kirakja és kész. De míg a crt impulzus kijelző, a plazmávan egyetemben, addíg az LCD "sample and hold" kijezlő. tehát nem felvillantja a képet, aztán sötétség, majd jön a következő kép, hanem kirakja a képet és az addíg ott van amíg nem jön a következő. De a szemed ugye folymatosan követi a mozgást, amíg az előző képkocka van kint addig is. és ez elmosódásként jelentkezik a szemedben, pedig maga a kép nem mosódik el. Ezt hívják mozgóképfelbontásnak. az 50hz-es lcd kb 300 soros mozgóképfelbontással rendelkezik emiatt.
ezen úgy lehet javítani, hogy gyakrabban változtatod a képernyp tartlmát, hogy amig a szemed követi a mozgást, ott több fázist lásson, kevésbé mosódjon el a látott dolog. Erre van a 100hz dolog, hogy köztes képkockékat számoljon ki. Az hogy a kép közben folymatos is lesz egy nem kívánt mellékhatás.
és a mellett h aPC-n a több fps folyamatosabb képet ad ( ami ott jó hiszen nem lesz tőle természetellenes a látott dolog, hiszen cska egy renderelt grafika) a monitorod mozgóképfelbontása szintén csak 300 sor, és emiatt elmosódik a kép gyors mozgásnál akkor is, ha 2ms a válaszideje az LCD panelednek.
(jól megvezeti a népet a markting, sok Hz, alacsony válaszidő stb.)
remélem tisztult a kép.
-
Gicz
addikt
válasz
blakey #64583 üzenetére
Menüben természetesen állítható a fülhallgató hangereje hangszíne stb. Sokkal jobban szeretem ezt a megoldást mint azt, hogy ha bedugod a fülest akkor elnémul a tv. Nekem erősítőbe van dugva a füles kimenet, mert még nincs HM erősítőm, és így nem kell ki-be húzkodni a kábelt.
-
Gicz
addikt
válasz
Szaszabond #64578 üzenetére
A panasonic plazmái így működnek, attól h bedugsz egy fülest, még szól a hangszóró is, azt kézzel kell lehalkítani. LCD-m nem volt tőlük, de gondolom ott is ez a szitu. RCA kimenetet tudsz kapni SCARTból átalakítóval, de azon viszont nem tudsz hangerőt állítani, mert vonalkimenet. Oda kell még közé egy erősítőt iktatni.
-
Gicz
addikt
a forrásod max 60hz lehet. filmekhez ajánlott a 24hz. mindenféle 600hz-es dolog bekapcsolása nélkül. a sok hz dologot a TV műveli, köztes képkockák számításával, és fekete képkockák beillesztésével, annak érdekében hogy növekedjen a mozgóképfelbontása a tv-nek.
24 képkockás mozifilmet 24-hz-en illik nézni most is
-
Gicz
addikt
válasz
Markizmark #64338 üzenetére
Nemtudom mi számi extrémnek, nálunk 3 fázis van minegyik 20 amperrel, összesen 60. Soha nem csapódott le bizti túlterhelés miatt
-
Gicz
addikt
válasz
Markizmark #64333 üzenetére
mivel 200 wattot kapcsol és azonos körön van a tv az égőkkel, lehet hogy ne is rossz a kapcsoló csak leesik a fesz hirtelen áram miatt, és kavar be a tv-nek. mint amikor a porszívó lecsapja a biztit ha megy a villanysütő ugyanazon a körön. lehet h új kapcsolóval semmit sem old meg.
-
Gicz
addikt
erről a 100-200-400-800hz dologról kellene már egy rendes cikket írni, vagy fordítani, mert mindenki össze vissza hisz mindent...
-
Gicz
addikt
válasz
Piftuka #64224 üzenetére
"Hogy az a kép most hány pixelből áll, vagy hogy mondjuk egy akciófilm esetében, közeli, "pásztázó" felvételen a mesterlövész 3 másodpercig mutatott fegyverén csak #@&<@, M2&<2, vagy M24A2 felirat olvasható el... nos ennek az ég világon semmi jelentősége nincsen."
Inkább fogalmazzunk úgy, h Neked nem számít. nekem számít. 3 méterről 50" fullhd-n nem fogod elolvasni az 5-6 pixel magas feliratokat, és nem fogod olyan részletességben látni egy tájképet sem, akár mozog akár áll. Neked ez nem fontos Nekem viszont az, és minek "pazaroljam el" az ott lévő részleteket, ha csak annyi a dolgom h közelebb húzom a fotelt?
-
Gicz
addikt
válasz
Genesistibi #64100 üzenetére
a feketéje valóban jobb kb 15-20%-al mint F szériának. a többi (nekem) sallang, de ha neked fontosak akkor vedd azt, viszont legalább 46-ost.
-
Gicz
addikt
válasz
Genesistibi #64093 üzenetére
a nagyobbat vedd. 50"-t nézek 2,5 méterről, és összement eléggé
milyen újítás van a h6400-ban amire annyira vágysz?
-
Gicz
addikt
válasz
vittorio7 #63844 üzenetére
igen ez ilyen.
aki 55 cm CRT ről vagy akár 72cm CRT ről vált az nem hiszi el, de majd ők is megtanulják a saját kárukon ahogy az itteniek nagyrésze
42"-t vettem én mert azis "azta mekkora", aztán kb 1 évvel később jött az 50 colos..... és csak azért nem 65-ös mert az már túl drága nekem.
-
Gicz
addikt
Pontosítanék az autós példádon:
itt nem arról van szó h valaki ferrarival, valaki meg trabantal jár. itt arról van szó h ha már vettél egy közép-felső kategóriás TV-t, ergó van egy audi A6-od mondjuk, és még a vételár 5%-áért beállíthatod a futóművet, kinyerhetsz még 10%-nyi lóerőt, akkor bolondság nem megtenni.
-
Gicz
addikt
válasz
Markizmark #63705 üzenetére
-
Gicz
addikt
válasz
Piftuka #63699 üzenetére
te egy SD csatornát hasonlítasz hd-hoz. persze h látod a különbséget.
tegyél ki egy testképet, amin 1 pixel fekete 1 fehér, sakktábla mintában. 50"-on 1,9 méter körül már csak egyforma szürke képet fogsz látni, nem fogod látni a mintázatot. ergó onnantól nem képes a szemed feloldani a különbségeket.
ez van az összes nézési távolság táblázatban. próbáld csak ki...
-
Gicz
addikt
válasz
devil-k #63693 üzenetére
nincs rá pénzem sajnos, sem sötét falakkal rendekező szobám
piftuka:
a moziban is kb 30-40 fokos szög alatt látod a vásznat, 50"-nál az 1,8 méter. És a képpontokaz 1,8 méternől messzebbről nem tudod "elkülöníteni" így értelmét vesztené a fullhd felbontás.
40"-on 2,2 méterről senki nem mondja meg h fullhd vagy hd felbontású filmet néz éppen, akkor meg minek fullhd tv?
-
Gicz
addikt
válasz
syler123 #63042 üzenetére
ha külső forrásból jön a 24p, akkor kadenciahelyes lesz akkor is ha 24, 48, 72, 96, 120 stb hz-en játsza le.
de ha bekapcsolod a mozgás javítót, akkor már fog közé képkockákat számolni, és az már nem a rendes, érintetlen 24p.
a 24p mozifilmeket amúgy is olyan zársebességgel lövik, hogy mosott lesz a kockán a mozgás, merevíts csak ki egyet amin fut valaki, látni fogod h tiszta mosott a képkocka, oda felesleges nagyobb mozgóképfelbontás.
filmet amúgy plazmán nézek, ott megvan az 1080 soros mozgóképfelbontás mogásjavítók nélkül is, és még a 24p-ről sem kell lemondanom
-
Gicz
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest