- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ada19
senior tag
Nekem Samsung TV, Samsung soundbar van, és optikán keresztül működik az auto-bekapcs, ha nincs jel akkor 20 perc múlva automatikusan kikapcsol. A drágább, HDMI-s modelleken (tehát HDMI szükséges) keresztül megy a hangerő szabályzása is (Anynet+ HDMI-CEC), viszont itt a TV-nek is tudnia kell a HDMI ARC-ot, különben két kábellel (optika + HDMI) kell összekötnöd a TV-t és a soundbart. Különböző gyártók eszközei nem tudom hogyan viselkednek egymással.
-
apszi
őstag
Sajnos nálam nem, mert próbáltam otthoni két különböző tv-vel, azonos adásnál, és bizony a Samu nem kapcsolja be.
Egyébként kollégám régebbi Samu tévéje is gond nélkül megteszi. Szóval ez az én típusomnál valamilyen szoftveres anomália sajna. De a jelek szerint nem vagyok ezzel egyedül.
-
Flashget
félisten
nálam semmi extra nincs pedig ehhez.
Műsorajánló beállítása
Csatorna forrása - Antenna (másik lehetőség a stb de nekem CI+ is van)
Antenna típus - Kábel
Egész terület - Budapest DigikábelAjánló figyelmeztetés be
Aut.ind. Ki
Ajánlás módszere Népszerűség
Felnőtt tart. blokk Kide mivel semmit sem jelent mire van állítva így ne idegesítsd magad ezen. Nem működik úgy ahogy kellene, mert nekem olyan csatornák jelennek meg amiket nem is nézünk az ajánlásban, mindegy, hogy Beállítás vagy Népszerűség van beállítva. Gyakorlatilag használhatatlan a tv ezen funkciója a legutolsó fw van nekem.
Állítólag hegesztik az ON TV-t még... -
Csekusz
tag
doc jól írod. Igen, kb. ezt várom, mert én szemre mindig inkább a hideg árnyalatos, hófehéres fehéreket, a visszafogott, de élénk színeket szeretm, kevés fénnyel, mély feketével, igazi kontrasztal (mintha plazmáról beszélnék majdnem...basszus). Nekem a FILM mód vállalhatatlannak tűnt, becsületből elkezdtem állítgatni, de rájöttem kevés vagyok hozzá és nem lett jobb a kép, vagy "élethűbb"...SZEMRE. Illetve bocsánat, de nem tetszett. Ha a kalibráltatással, ilyen FILM mód szerű képem lesz, nem tudom meddig nem állítom el..., kb. 5 perc.
-
+ #66231 Flashget
Nálam ez a műsorajánló nem igazán akar működni, analóg kábeltv-m van. Talán ez lehet az oka.
Pár hete még tuti ment az adás a Smart Hub sarkában, de korábbi fw-n voltam (1117/1118?) Nem sokat bűvölöm a Smart funkciókat, néha YouTube, online film, elég láma vagyok a témában, ONTV-ről se tudok szinte semmit. Nemrég kezdtem el olvasni a topikot
Szerk: elfelejtettem: Köszönöm!
-
blakey
titán
De olvastam, de a megfogalmazásod hibás és sokan rossz következtetésre jutnak pontosabban fogalmazz, mert félre értik.
(#66232) Csekusz
Ha nem próbálod ki a mozi üzemmódot akkor ne várd a csodát, két különböző tv, valószínű, hogy az újban az elektronika másképp dolgozik normál üzemmód esetén, térj át a mozi üzemmódra, nézd át a beállításokat, a színhőmérsékletet vedd természetesre (normálra, "mittudoménmire") és úgy nézd meg, hogy úgy milyen. Háttérvilágítás csökkentésével némileg tompítható a szemcsésedés. Látatlanba nem tudom milyen szemcséket látsz, de ha a filmszemcsékre gondolsz akkor az ekkora méretben már nagyon is látható. -
blakey
titán
A kalibrálásnak az a lényege, hogy a fehér fehér legyen, a sárga meg sárga, nem lesz "sárgás" semmi, legalábbis olyan szinten nem mint ahogy a hideg és a meleg közti váltás mutatja. Mindennek olyan lesz az árnyalata amilyen valójában lennie kell, ha egy film sárgás árnyalatú akkor olyan lesz, ha kékes akkor olyan, leginkább a természeteshez kéne passzolnia. Azért szokták a mozi üzemmódot kalibrálni mert általában ott az elektronikai beállítások közelebb állnak a kalibrálási értékekhez, ettől függetlenül a normál üzemmódot is lehet kalibrálni, lehet, hogy ua. lesz az eredmény, az elektronika ott másképp dolgozik és a beállítások ezáltal mások lesznek mint egy másik üzemmódban.
-
devil-k
nagyúr
-
Csekusz
tag
Doc én is ettől félek. Kalibrálással (gondolom) elsősorban a színhelyességet állítják, kalibrálják a tv-n. Talán a mozgásmegjelenítést is érinti, de a kép olyasmi, SD-nél, amit úgy tudok a legkönnyebben leírni, mint amikor régebben egy képcsöves tv-nél finomhangoltuk a képet(csatornát) és a szemcsés felől indulva, túlhúztad az ideális középértéken és elment a mosódott irányába a kép... HD-nél nincs semmi élesség(ezért vettem fel 30-ra, tudom, hogy 0 kellene lennie), részletgazdagság. BD filmnél pedig azért irtam, hogy pixeles, mert gyors mozgásoknál "bepixelesedik", illetve pause-nál tök jól látszik mennyire kásás a kép...
Na most akkor ??? Help me !!! -
PeeterssoN
őstag
Nem segít rajta ugyanúgy elmosódott a kép. Akárhogy állítgatom.
Ja és ugye nekem most nem kell egyesével végigzongorázni hogy milyen legyen a beállítás? Minden egyes műsortípushoz? Befonom a nemlétező copfomat!Nehogy már egy 130k-s tv ilyen f@s legyen! Van itt Samsung szakértő? Aki pontosan ismeri ezt a típust?
(#65931) Gedeon31: Idegbeteg leszek ha a szolgáltatóm tehet róla.
-
Flashget
félisten
matatott a szervizmenűbe.
ott kell lennie valakinek mindenképp a tv-nél is.
kérik a kódot ami a samsung ügyfélszolgálat menüben lehet kapni utána tudja átvenni a tv irányítását.. elvégzi amit kell a technikus (ezen idő alatt végig a jobb felső sarokban kis ikon jelenik meg egy fejhallgató meg két nem tudom még micsoda)majd a tv és kap egy factory resetet. pár alap beállítást a tv tulajnak kell elvégezni mert úgy gyorsabb (nagy az inputlag a technikusnak) újból kér egy pin kódot amit a tv generál és utána ellenőrzi mit csinált meg és mikor visszajeleztem, hogy oké ez is jó meg ez is stb. akkor voltunk készen
miért te frissítenél, ha leírnák "ezt a fw-t a samygo tiltása miatt adtuk ki"?
-
galaxys80
veterán
Kipróbáltam amit írtál, de nálam ilyenkor az összes csatornát inaktívnak mutatja. (szürke)
Ha rányomok valamelyikre,akkor meg megakarja szakítani a felvételt.
Forrást(DVD, BD) gond nélkül tudok váltani felvétel közben.
Az időzített felvétel kikapcsolt TV-nél is működik ugye? -
Flashget
félisten
úgy ahogy írtam..mezei szoba antennával SD-ről kb. 2 órát vettem föl, de lehet 2,5 órát nem emlékszem pontosan, de ha majd lesz újra tévém megnézem
digikábelen mindenből a fele mennyiség fért rá a penre pl. kézi BL meccs 1. félidő (35 perc kb időkérésekkel együtt) SD-ben 2GB. -
toby_as
tag
Tolsd le a forumjarol a csomagot, abban van az initd is es a config is. Ird felul oket a TV-ben, es fel kel cserelodjon a Volume+- es a Chanel+- (magyarul mikor levened a hangot felfele fog menni ). Ezzel ki tudod probalni. Ugyanolyan TV -m van mint neked es mukodik (na jo virtualisan mar 6670
)
-
toby_as
tag
Az RCremap init.d-je automatan indul(mondjuk azt hiszem en Innen hasznaltam az init.d-t. Itt talasz egy "autostart" spoilert is , amit ha megnyitsz le van irva pontosan mit hova kel bemasolni , iletve mar be van masolva csak at kel irni a config filet. A Sysroot: /mnt
mig a DISTROOT: /mnt/opt/privateer (ezen belul az /usr/so -ban van az libRCremap.config amit at kel irni. En ugy csinaltam hogy egyszeruen toroltem a felesleget es 1 agat hagytam meg ami atirtam, arra mit te is leirtal .Ellenorizd le hogy az init.d-je induljon:mnt/etc/init.d/99_99_RCremap.init, a kiterjesztes "init" legyen, ne pedig valami mas (mar nem emlekszem pontosan , amelyik nem indul annak a neveben meg van par karakter a vegen, azt ki kel torolni). En azt hiszem hogya fenti linken talalhato init.d hasznaltam nem azt ami a samygoban van eredetileg.
-
toby_as
tag
A Smarthub widget manager kel hozza. az Ip cim a Te geped ip-je amit megadsz a smart-ban mintha az lenne a szerver. Elinditod a programot a PC-n (persze miutan bemasoltad a zip-filet ahova kel...nincs most elottem de le van irva) ..az lesz a szerver...es utana a smarthub-bol adsz egy sync-et. Ennyi
Ha ez megvan elinditod a samygo-t a widgetek kozul, persze a flashen legyen rajat a data file, es kel kapjal 2 db OK-tJA...tuzfalat kapcsold ki!
-
toby_as
tag
Az F6xxx az utolso a 1119 amin meg mukodik. Az F7000-tol felfele pedig a 1116, a 1118 mar nem jo. szerintem eleg egyszeru feltenni magat a samy-t(felmasolod egy flash-re a file-kat,skypot elinditod(login) majd restart TV, develop account a smart menuben, es vegul a pc-rol rakuldod a samy widgetet es persze elinditot...ha kapsz 2 OK-t akkor minden OK
...szerintem le van irva jol en az alapjan csinaltam meg..... utana kel egy kicsit bogaraszni a kulonbozo init.d-kel attol fuggoen mit akarsz hasznalni.
-
toby_as
tag
Szia
Szerintem barmilyen gombot at lehet, "csak" meg kel talalni valahol annak a gombnak a nevet amit at akarsz irni. Hozzateszem hogy nem probaltam csak a normal taviranyitoet. Amugy a REC funkciot elo lehet hozni meg az INFO menubol is , ha jobra mesz benne ott lesz a "RECORD" gomb.(...ha jol emlekszem ) -
Bitpalace
senior tag
Mikor megvettem a tv-t és beüzemeltem akkor és utoljára vettem le a hátlapot, de direkt figyeltem a részletességre, mert tudtam vékony "gagyi" anyag....De akkor sajnos ez samsung vonás lesz, akár csak a telefonoknál. Az összes egy szappantartó feeling, de komolyan!
köszönöm!
-
zsolt501
nagyúr
Nekem a méretével, és a gombok elhelyezésével is vannak gondjaim, egy nagyobb kezű embernek elég kényelmetlen a kezelése, nem mindenkinek van kicsi kínai keze
Arról nem is beszélve, hogy pont az e-manualnak csináltak gombot??? minek, ezt fogja mindenki nap mint nap olvasgatni???
-
blakey
titán
Semmiről nem beszélek, egyszerűen megjegyeztem, hogy a kábel nem kamu.
Manapság divat a szöveg nem értése.
(#65175) tisvol
Kapcsolt ki a különböző képjavítókat, első körben mindent, után szép lassan egy-két dolgot finomhangolással vissza lehet kapcsolni, ha nem tévedek samunál motion plus a neve, az előszőr kapcsold ki.(#65177) doc
A kábel nem kamu, max. nem működik VGA to HDMI irányba, amint lesz lehetőségem kipróbálom, kiváncsi vagyok.Fordítva biztosan működik, mert használtam pár napig.
Nem tudom, hogy konkrétan milyen "írányba" árulják. -
zsolt501
nagyúr
A szolgáltató Digi Kábel, a kártya csak a kódolt csatornához kellene, de azt nem fizettem elő, így kártya nélkül is tökéletesen megy.
Tutu7030: Igen azt is rögzíti, de viszont nekem az F6400-as van, és annak a felvételét nem tudom számítógépen megnézni, mert kódolja a felvételt, és még nem találtam rá működő lehetőséget, hogy ezt ki tudjam iktatni a titkosítást.
-
Bitpalace
senior tag
Ha azt nézed, akkor tényleg elég mindenre önmagában. Mi tartozik a tv-hez filmezéshez? Egy lejátszó, egy STB mert már a szolgáltatók azon keresztül tolják a műsort, meg esetleg egy hi-fi. Ezeket mind tudod vezérelni, és ha úgy nézed ezt a gyártó biztosítja is. Az ilyen médialejátszók, úgy látszik kiesik a körből, vagy mert nem annyira elterjedt még (amit kétlek) vagy fogalmam sincs.
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Arra csak annyit tudok segítségképpen mondani, hogy ha Androidos készülék van a közelben, akkor WD tv remote nevű app-ot telepíted Play-ből és azzal tudod irányítani. Ez még szerintem a kényelmes kategóriába tartozik, mert akkor nincs az hogy +1 távirányító, telefon mindig kéznél van és a tv nem hiszem hogy tudná azt vezérelni.
-
Bitpalace
senior tag
Örülök neki, hogy tudtam segíteni és hogy minden frankó!
bandigno: Valószínűleg az lesz a baj, hogy neked nem annyira elterjedt a box-od és azért nem ismeri fel. Ezek a Cisco STB-k nem olyan régen jöttek be, szóval ezek már fel vannak készítve az ilyen féle használatra.
De ha jól értem, neked "tányéros tv-d van ami T-s? Mert ha igen akkor kalibrálásnál azt add meg neki hogy műholdas.üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Igazán nincs mit!
Beállítod az STB-t is ugyan úgy és hidd el öröm lesz használni. Annyit még majd tegyél meg, hogy a STB hangerejét a hozzá adott távirányítójával vedd fel max-ra, mert a samu távkapccsal STB-nél is a tv hangerejét vezérli. De szerintem ez sokkal praktikusabb is, és egyszerűbb. De ugyan úgy be tudsz menni EPG-be menübe, meg mindenbe a samu távirányítójával is.
bandigno: Próbáld meg azt, hogy a kis samu adót a STB előtt közvetlen helyezed el. Így még a vezeték sem szúrja ki az ember szemét
Azt is nézd meg hogy jó csatlakozóba van dugva. (Én először persze hogy nem abba dugtam
) Aztán ha ez mind megvan, akkor próbáld meg bekalibrálni a távkapcsot te is ahogy doc fórumtársnak leírtam. Ha eddig is bevolt, akkor töröld, majd csináld újra próbáld meg.
Nekem a piros gombbal az STB-t is kapcsolja ki/be, de a külön STB-el pedig saját szájízem szerint kapcsolgathatom.
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Rendszer- Eszközkezelő- Univerzális táv. én itt kalibráltam be a távirányítót, és amint a HDMI1 forráson vagyok, onnantól kezdve a STB-t vezérli. Nem tudom én nem értem ezt a HDMI kábelen keresztüli vezérlést, nekem eddig is be volt dugva a tv-be a kis jeladó, lehet azon keresztül vezérli, megmondom őszintén nem tudom.
De most a tetejéről levettem és a STB elé elhelyeztem (a vezetéket alatta elvezettem, így még nem is zavaró a vezeték) és most tényleg működi rendesen megy minden. Eddig a tetején volt lehet ezért csinálta azt hogy hol működött hol nem, de most így tökéletes!És amint átteszem TV-re a forrást, onnantól meg a tv-t vezérli a távirányító. De még ha szeretnél, akkor tudsz házimozit, meg hi-fit is vezérelni vele, csak be kell kalibrálni. Ezért is szeretem nagyon, mert szvsz a samu ebben nagyon jó!
Nyugodtan bármi kérdésed van, csak bátran
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
T-home IPTV Cisco ISB2201.
És mire jó is pontosan az a kis kékfogas adó? Én mindeddig azt hittem hogy azon keresztül vezérli a STB-t. HDMI kábellel van összekötve a tv-el, és igen azzal amit adtak hozzá. Nekem úgy van hogy az 1-re (STB) re van kötve, és mikor azt nézem ott lapozná a csatornákat, de a hangerőt a tv-n szabályozza, ami nekem tökéletes. Ha forrásban átállítom a sima kábeltv-re, akkor meg a tv csatornáit váltogatja. Így próbálom kikerülni a 2 távirányító használatát. Ami sokáig működött is, csak most kezdett el behülyülni.üdv!
-
Tonyk
veterán
Elnézésed kérem, hogy le mertem írni!
Abból mertem kiindulni, hogy nálam a 1119-en nem ment.
Mivel viszonylag régi hozzászólásra merészeltem reagálni az engedélyed nélkül, így elképzelhető, hogy nem jutottam el még odáig az olvasásban. Remélem megbocsájtható részedről eme bűn! -
Gicz
addikt
Pontosítanék az autós példádon:
itt nem arról van szó h valaki ferrarival, valaki meg trabantal jár. itt arról van szó h ha már vettél egy közép-felső kategóriás TV-t, ergó van egy audi A6-od mondjuk, és még a vételár 5%-áért beállíthatod a futóművet, kinyerhetsz még 10%-nyi lóerőt, akkor bolondság nem megtenni.
-
Tamás34
senior tag
-
-
Flashget
félisten
Ja arra
Fizetni? Az érdekes, mert látod D szériánál nem kér ilyet. Ezért mondom már az appok is eltérnek évjáratonként és már kinn van a H széria csak még semmit nem tudunk tapasztalatot róla, mert még magyar oldalakon én nem láttam se tesztet, sem ide nem írt senki még. Mindenki várja a foci VB akciókat? -
Flashget
félisten
-
Angel2014
addikt
Voltak a Samsugosak , vagyis belenéztek a tv be távsegítséggel
Tűzfal csinálta a hibát le kellett törölnöm az esetet. Fel kellett telepítenem az all share programot de az sem mindegy melyiket [link]
Utánna a tüzfal speciális beállításánál kellett beállítanom az allshare programot és gyönyörűen megy a gép szinkronizálása.
A screen mirroring telefonon, a samsungon belül is csak bizonyos eszközökön működik sajnos. -
Bálint306
tag
Hát ez csodás akkor 2 évre megszívattam magam a tékömmel, gagyi HD-t adnak ami kockás, mint a nyúl a mesében és még a csatornákkal se tudok variálni csak az optikai box saját távirányítójával.....
Hívom őket és veszekszem velük, bár tuti nem megyek semmire.
Más: én a bemutatóterem.hu-n vettem a tv-t és be tudtam regelni az UE55F6650-et a tv hátulján lévő 1 karakterrel (Samsung a regsiztrálásnál írja is, hogy ezt kell nézni) hosszabb kóddal +2 évre.
-
Disque
aktív tag
És arra nem gondoltál, hogy az erősítődet lecseréld egy olyanra amin van optikai bemenet, ne adj isten egy arc kompatibilis hdmi kimenet? 50k-ért kapsz egy Pioneer VSX-323 amit a többiek tuti lefikáznak majd, de ezeket mind tudja, és hangprojektort sem kapsz sokkal olcsóbban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest