Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocy
őstag
válasz
danielgalaxy
üzenetére
Igen, a TV beállításait mindenképp finomhangold, a game mode nagyon megtolja az élességet meg egy csomó mást is, ezeket mind kapcsold ki. Kb amiket PuMbA írt, van a game modenak külön almenüje, azt alaposan nézd meg, és minden kikapcs.
Nekem Xbox oneX van, ott is szar volt a kép az elején, de sikerült szépre belőnöm. -
Milka 78
nagyúr
válasz
danielgalaxy
üzenetére
Ps4 topik, peace nevű fórumtárs hátha tud segíteni.
-
Duran
tag
Na mélyen tisztelt Hölgyek Urak,
előrelépés történt az ügyemben. (#137641)
Ígértem leírom, hátha érdekel valakit.
Dióhéjban :
Samsung RU7022 65 colos méretben, ocsmányan felhős, bevilágításokkal teli, backlight bleedinges tv-t kaptam, nagy csalódás volt, de végül kicseréltettem, és most egy tökéletes darabot kaptam kézhez.
Tapasztalat/Vélemény :
Ha led tv-t vesztek és bleedingel mint a fene, semmiképp ne érjétek be a "Technológia velejárója", "Ez nem garanciális probléma", "Vegyél drágábbat az majd nem lesz ilyen szar/ipari hulladék/gagyi (meg ki tudja milyen jelzőket kapott még a készülék sok ismerős és nem ismerős szájából/tollából...)"A most kézhez kapott tv minden színen szép homogén, a sötét / világos kompozíciók közti váltásoknál a fényerőszabályzás nem zavaró többé, mert nem ugranak ki a képből a tenyérnyi felhőcskék
, maximálisan elégedett vagyok vele, azt kaptam a pénzemért ami szerintem teljesen egyértelműen járt volna elsőre is érte.Lényeg a lényeg, bárki bármit mond, ha nem tetszik vidd vissza, cseréltesd, járj a nyakukra, mert van belőle jó, ami nem foltos. (Itt külön szerepet játszhat, ha van módod, interneten rendeld meg a cuccot... Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, hogy előtte szemügyre vedd, menj be, nézd meg, aztán rendeld meg a neten, mert így 14 napod lesz elállni az adásvételtől, míg egy üzletben vásárolt készülék esetében ez csupán 3 nap, vagy esetleg 0...
Na de TV-ről pár szó :
Ami tetszik :
4K - szép éles kép, még ekkora méretben is.
Ez a Samsung motion plus vagy mifene egész jól teszi a dolgát, ha jól be van lőve, a mozgásokat is szépen kezeli a tv.
A hangja szerintem abszolút elfogadható, azt szem előtt tartva, hogy egy olcsó készülékről van szó, kifejezetten jó.
3 HDMI csatlakozó
Saját vélemény szerint remek ár/érték arány.
Bluetooth
Kontra :
Sokak számára local dimming hiányában a tv az egész ledpanel fényerejével szórakozik a világos / sötét képek váltakozásakor. Ahogy olvasgattam ez sokakat zavar, de van rá megoldás (szervizmenüben némi trükközéssel kikapcsolható, de a fekete szín rovására megy)
Betekintési szög nem a legszuperebb, akkor vegyél ilyet ha főleg szemből nézed, nagyobb szögekben gyorsan fehéredik.
Smart funkciók lassúak, nem gördülékeny a menüje. Használható, de nem gördülékeny.Távirányító elég puritán, célszerű hozzá egy kis billentyű/touchpad kombót azonnal beüzemelni, ez cirka 1500 forintos tétel az ebay-en és igencsak megkönnyíti az írást/kezelést.
DTS hiánya, (illetve nincs rajta 3.5 jack csatlakozó, ezt csak így zárójelben, de aki esetleg valami féle kis analog bemenetes hangcuccot csatlakoztatna rá, célszerű ezt észben tartani)
A tv alatt soundbar / center hangszóró nem fér el, nagyon alacsonyak a lábai, így ha nem falra kerül alatta nem fog hely maradni.
Ezek jutottak eszembe elsőre.
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat, és sok szerencsét kívánok a TV vásárlóknak, a megfelelő darab kiválasztásához, illetve ahhoz, hogy hibátlan cuccot kapjatok kézhez..

Kép a hibás darabról :
-
PuMbA
titán
válasz
danielgalaxy
üzenetére
Dinamikus kontraszt, zajcsökkentés, digitális tiszta megjelenítés, Motion Plus és hasonló dolgok ki vannak kapcsolva a TV-n? Élesség alapértelmezett a TV-n? Ha ez mind megvan és mégsem jó, akkor PS4-en az auto helyett megpróbálhatod manuálisan a 4K 60HZ 8bit RGB kimenetet beállítani.
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Előtte egy 4-5 évvel ezelőtti alap LED-es FHD Samsung volt, 100 körül vettem, tuti nem IPS panel volt benne.
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz
PuMbA
üzenetére
Auto-ra állítottam a kimeneti felbontást meg a HDR beállításokat is a PS-en. Ami inkább zavaró, az az enyhe homály és szellemkép (csak épphogy a szereplő körvonalainál kameramozgáskor, de elég szarul néz ki), pedig pont azzal van beharangozva a TV, hogy ezeken segít. Biztos vagyok benne, hogy ennek nem így kéne kinéznie. Ráadásul mikor a PS-en bezárok egy játékot, két másodpercig bedob egy fekete képernyőt. Auto game mode esetén ilyenkor ki is irja, hogy game mode off, aztán mikor visszajön a kép, akkor game mode on, csak ki és bekapcsolja. Filmlejátszás teljesen ok viszont.
-
Partizan182
senior tag
válasz
danielgalaxy
üzenetére
"elég recések az élek"
Sharpnesst vedd le, az simán okoz ilyen aliasingot.
"főszereplő figura elég homály lesz a körvonalaknál, ha gyorsan mozgatom körülötte a kamerát"
Ha be lenne kapcsolva, lődd ki a frame interpolációt. Ha ki van lőve és még mindig látod, akkor megkérdezem milyen panel volt a korábbi tvdben IPS vagy VA? Mert a Q7 VA panelje jobban taknyol (utánhúz) mint az IPSek, különösen a sötét árnyalatoknál. Amikor havernál NU8000-ren game-elünk engem is nagyon zavar.
-
PuMbA
titán
válasz
danielgalaxy
üzenetére
PS4 Pro nem 4K, mert gyenge hozzá, csak felskálázott 4K-t nyom ki, szóval ha közel vagy a TV-hez, akkor nem lesz éles, mint FullHD TV-n
Egyes játékoknál erre még rátesznek plusz elmosódással. Xbox One X-en van a legtöbb valós 4K játék. PS4 Pro milyen kimeneti beállításra van állítva? -
danielgalaxy
aktív tag
Üdv! Azoktól kérdeznék, akiknek Samsung Q70-es TV-jük van. Tegnap óta tulaja vagyok egy 55inches változatnak. Amivel nem vagyok teljesen elégedett, az a game mode. Egy Ps4 Pro van rákötve, de legutóbb pl a Death Stranding mintha nem 4K-ban menne, elég recések az élek, és mindennek tetejében a főszereplő figura elég homály lesz a körvonalaknál, ha gyorsan mozgatom körülötte a kamerát. Ezek a problémák a régi FullHD TV-mnél nem fordultak elő, egészen olyan, mintha romlott volna a kép QLED-re váltáskor. A Destiny 2 gyönyörűen néz ki, viszont a kamera mozgatásakor elég szörnyű lesz a kép, mintha nem tudná rendesen frissíteni a frameket a TV, mintha megittam volna fél liter vodkát játék előtt.
Azt olvastam, hogy játékra csúcs a Q70, de nem vagyok lenyűgözve (enyhén szólva). Játszogattam a game mode beallitasokkal, de nem nagyon látok javulás. Valami tapasztalat itt valakinek? Ötlet? -
satel
tag
Sziasztok!
Alapban az új SAMSUNG tévémben nincs bekapcsolási időzítő, ami az előző SAMSUNG tévémben volt, és nagyon hasznos szolgáltatás volt. Valahogy elő tudom varázsolni ezen az új modellen? A használati írja, ezért is gondoltam, hogy itt is meg lehet oldani valahogyan.
UE65RU7179 (magyar megfelelője: UE65RU7102)
köszönöm
-
maki0308
csendes tag
Sziasztok tudna valaki segíteni hogy egy Samsung QE65Q70RATXXH milyen kép beállítás az igazán jó? Kicsit belekavarodok a dolgokba
Segítséget előre is köszönöm -
Novver
senior tag
-
Celtis
veterán
válasz
Csabesz666
üzenetére
Ha így megfelel az elvárásaidnak, akkor jó.
Mindenesetre ma is tanultam valamit. Az olcsósításnak nincs határa a soundbar piacon sem.
Ami 5 éve alap volt, ma már extra. -
mpo
veterán
válasz
tupacamaru
üzenetére
A MU8002-nek középen van a talpa, de jó messzire kilóg oldalt, arról nem volt adat, hogy milyen szélességet foglal el. Most 3-3 centivel lóg túl a tévészekrényen.
Kecskelábú nem is lett volna jó, nem is néztem, ezért eddig nem tudtam, hogy adnak-e róla adatot.
Nem véletlen a displayspec oldalt nézegettük. -
Novver
senior tag
Sziasztok! Ide is írok, itt jobban pörög az élet

Adott egy Samsung UE55RU7102 aminek szeretném megtudni hogy mekkora a lábai közti távolság, ugyanis adott az állvány amin egy 32-es nyilván bőven elfér, de az 55-nek ki fog lógni a képernyője, viszont van gyanúm hogy a lábai is lelógnának már és ezt akarom megoldani valahogy. Lehet kap egy munkalapot a teteje az asztalnak ha nem fér rá.
Az egyetlen infóféle amit ezzel kapcsolatban találtam, az a Samsung oldalán lévő specifikációk rész alatti " Distance Between Leg Stand 37.4" " ami az EU oldalon Stand (Basic) (W x D)949.6 x 261.3 mm.
Jól értelmezem akkor hogy ez konkrétan az a paraméter amit keresek ugye? Egészen egyértelműnek tűnik a dolog, de azért kérdezem inkább meg, mert egyik elektronikai nagykerben sem tudtam eddig megtapogatni és lemérni, mert nincs kiállítva, csak a kisebb testvérei
https: //www.samsung.com/hu/tvs/ru7102/UE55RU7102KXXH/Köszi a segítséget.

UI: közben rákerestem itt a topicban erre a modellre, és inkább javasoljátok a Samsung UE43RU7412 szériát, mert 120hz és jobb kivitelezés, stb. Tényleg ennyivel jobb akkor már a 74xx mint a 71xx? Mert nincs nagy árdifi, és akkor már inkább azt venném.
-
mpo
veterán
válasz
zsocy
üzenetére
Nem a függőleges a varázsszó, mert a falon függőleges helyzetben lesz, az asztalra fektetve lenne vízszintesen.
A varázsszó az a portré vagy álló mód.
Én is ezt kérdezem, mert nem esett le a függőlegesből, miért kell otthon portré módban a falra tenni a tévét?
Oldalt fekve kell nézni? -
Celtis
veterán
válasz
Csabesz666
üzenetére
Nézd meg milyen kódolású a film hangja és azt tudja-e a soundbar. Ha nem tudja, akkor is a PCM módban kéne szólnia.
Nézegetem a specifikációt, és nagyon szemérmesen hallgat. A 260-asnál írja, hogy van Dolby Digital támogatás, ennél semmit nem ír. Lehet, hogy nem tud DD-t sem, 2020-ban????
Ha így van, akkor vidd vissza, hogy kenjék a hajukra. -
bobby45
tag
Vajon a 2019-es QLED-ek árai fognak esni mostanában? 75Q85RA-n gondolkodok de még mindig elég húzós az ára
Ez a típus mennyivel nyújtana tobbet egy Q70R-hez képest?
-
Celtis
veterán
válasz
Csabesz666
üzenetére
Csak a HDMI kell, az optika nem.
A tv belső lejátszóját használod? A tv hang kimenetet beállításainál kell legyen kimeneti formátum választási lehetőség.
Érdekes, de sehol nem irja, hogy milyen hang formátumokat támogat a soundbar.
Egyébként milyen a hangja? -
Csabesz666
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Szia! Beüzemeltem, az általad ajánlott hangprojektort, viszont, a hálózatról játszott filmeknek nincsen hangja. mi lehet a megoldás? másik playert kellene telepítenem?.... a gyári lejátszóban nincsen hang állítási lehetőség. A tv optikai kábellel is össze van kötve, és hdmi kábellel is a hangprojektorral.
-
Mec
senior tag
A tartónak mindegy, hogy van rárakva a TV, én arra kérdeztem, hogy a TV mit szól ahhoz, hogy nem hagyományosan "fektetve" van felszerelve, hanem állítva, függőlegesen (mint ahogy a pl. telefont tartod).
-
mpo
veterán
-
Mec
senior tag
Sziasztok, fix akasztós fali konzollal szeretnénk 75" TV-t függőlegesen falra szerelni. A lyuk kiosztás ezt lehetővé teszi, de a TV manualban nem találtam semmit arról, hogy a szellőzés vagy a belső kialakítása bírja-e az ilyen telepítést, üzemeltetést. Van erről tapasztalatotok?
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy nem tud a v az internetre csatlakozni de csak wifisen kábelen működik. Elkezdi keresni a a wifi hálózatot és be villan valami mintha találna valamit de ki is ugrik a keresésből. Mi lehet a probléma?
-
thamasz
senior tag
válasz
lacka_GTI
üzenetére
A fülest párososó módba rakod, mikor keresteted a tévével? Nálam még akkor szokott csatlakozási anomália lenni, ha a már hozzá párosított két telefon a közelben van, és gyorsabbak, mint a tv, akkor harmadikként a tévét már nem engedi csatlakozni a füles. Ilyenkor le kell választani az egyik telefon bluetooth menüjében a fülest.
-
lacka_GTI
csendes tag
Sziasztok,
Egy Samsung 55MU7002 boldog tulajdonosa vagyok, es lenne hozza egy bluetooth fejhalgato (Sennhaiser Momentum M2 wireless).
A problema hogy a TV-vel nem tudom osszekotni, egyszeruen nem latja.
Valamit rosszul csinalok vagy ez a normalis? - nem lehet ezeket osszekotni? -
galaxys80
veterán
válasz
PuMbA
üzenetére
Na akkor este letesztelem azzal a beállítással.
Csak először fogalmi zavarban voltam, mert nem szerettem volna, hogy a médialejátszó (AppleTV) hangjába belenyúljon ez a beállítás. De aztán rájöttem, hogy abba akkor sem tudna belenyúlni, ha akarna, mert az ATV közvetlenül az erősítőre van kötve HDMI-n keresztül.
Gondolom ez a beállítás kizárólag a TV-ből az erősítő irányába kimenő hangra vonatkozik. -
galaxys80
veterán
-
[Befutottak az első megállás nélkül üzemeltethető 8K QLED tévék]
2020-ban eljutottunk oda,hogy egy TV-t lehet nézni folyamatosan,mert bírja és nem döglik be vagy ég be
-
galaxys80
veterán
Van egy F6500-as TV-m. Észrevettem, hogy mióta beüzemeltem a a házimozit (erősítő+hangfalak) megjelent egy hangformátum beállítási lehetőség az "adás" menüpontban. (MPEG és Dolby Digital 2.0) Az alap az MPEG. Értelem szerűen a Dolby Digital sokkal jobban szól. Viszont észrevettem, hogy minden csatornánál külön-külön kell beállítani, ha ezt akarom. Nem lehet ezt valahol egyöntetűen beállítani?
-
Boost3er
tag
Sziasztok,
Szeretnem kikérni a velemenyeteket, hogy milyen TV-t ajanlanatok. A méret az 43” ig jó maximum, olvastam, hogy ez kb nem ajánlott méret de sajnos ez a maximum ami elfér. Alap felhasználása lenne, tv, film nezes hálózatról.
Tudnatok olyat ajánlani ami vállalható de nem vészesen drága? Keretet azért nem írtam, mert nincs igazából megszabva, de nem szeretnek túl dragat venni.koszonom a segítséget.
-
Batib
őstag
válasz
Biqci
üzenetére
Talán a smart regio (németről magyarra) átállítása, vagy a kiterjesztett szervízmenüben a local set átállítása németről EU-ra segítene. Ezek elég zürös dolgok.Vagy azt is meg lehet probálni, hogy ujra installálod és a felhasználás helyét és minden egyebet magyarra állítod.
A samygo forumon is tájékozódhatsz. -
Biqci
aktív tag
válasz
Batib
üzenetére
Lehet, csak a Toshiba is német volt, itt vettem-használtam és ahogy említettem, csak az elején csinálta, utána megszűnt. Van még két Irdeto modulom, csak azokat fel sem ismeri, így ki sem tudom próbálni. Érdekes amúgy, mert olyanok mint a működő modul, csak se kép se hang...
De azért nagyon köszönöm és rá fogok kérdezni abban a fórumban is
Egy másik kérdés, ugyanezzel a készülékkel kapcsolatban. A Upc Direct Now app elérhető Samsung-ra. Viszont nem ennél a tv-nél. Ez lehet azért, mert német-osztrák-svájci régiós? Esetleg lehet ezen segíteni valahogy? -
Batib
őstag
válasz
Biqci
üzenetére
Szerintem itt az a lenyeg, hogy egy "német" tévét magyar szolgáltató kártyájával használod.
Az inkompatibilitás így fennállhat. Esetleg, ha van rá mód próbáld egy másik CA modulban.
Más ötletem nincs. (esetleg itt érdeklődj!) -
bobby45
tag
Sziasztok, tudja valaki nálunk mikor kerülnek forgalomba az új 2020-as qled tv-k? A q70t- vel szemeztem 1300$-ért de annyira nem néztem át a tavalyi Q70R-hez képest jobb lesz vagy rosszabb?
-
Biqci
aktív tag
válasz
Batib
üzenetére
Német a tv és németben is használom. Előtte egy Toshiba volt, azzal is kiírta ugyanezt, de rövid idő után abbahagyta. Ez nem, már vagy harmadik hete boldogít, azóta használom a kártyával és most már elvesztettem a türelmem. Mindig a legjobb részeknél adja be ezt az ablakot (a'la Murphy
) -
djpundro
aktív tag
Na most ez micsoda ?Alitolag Vincent megkerdezte a Samsungot .Es azt mondta a samsung hogy mind a 80 as es 85 ös egyforma lokal zonaval van ellatva.
We've been informed by Samsung that both the Q85R and Q80R will have the same number of local dimming zones (96), even though marketing literature suggests otherwise.
[link] -
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok, vagy inkább a UPC Direct fórumban kellene megkérdezni
Szóval, van egy UE65J6299-es tv. Beletettem egy UPC Direct kártyát, rendben működik, csak folyamatosan ezt az üzenetet dobja fel [link] Hiába nyomok bármire (Exit, Bezárás, Ok), mindig feldobja ezt, de totál rendszertelenül, van, hogy csak 1 másodpercig, van, hogy akár 10-15 másodpercig is, akár 5 percenként, de van hogy sokkal ritkábban, óránként egyszer.
Van tippetek, mit lehetne tenni?
Előre is köszi!
-
djpundro
aktív tag
válasz
thamasz
üzenetére
Te mit hallotal a Q80 es a Q85 külömbsegeröl? Sok teszten azt mondjak hianyzik egy reteg folia is a panelnal es meg a zona is kisebb mind a 85 nel.Tudom a külsö box nincsen .Van kolega aki meg hatarozottan allitja hohy a külsö boxon kivül nincsen elteres ,allitolag rtings valahol mondta.
-
djpundro
aktív tag
Az uj 2020 as Samsung Q90 es szeriaknal jo nagyot sporolnak es minöseg karara? 480 zona helyett csak mar 120 lesz .
[link] -
thamasz
senior tag
válasz
sarkan
üzenetére
Hello én a Q85 tévémet az rtings Q80 tesztje alapján állítottam be. Samsung Q80/Q80R QLED Calibration Settings
-
-
válasz
sarkan
üzenetére
AvForumos cikket keress. Ott lehet, hogy lesznek beállítások. De az messze nem lesz egyenlő a kalibrálással.
Hozzáteszem, hogy én a magam részéről sosem éreztem szükségét, hogy kalibráltassak. Pedig két oledem is van. Segítettek az oled fórumban állítgatni, végül egy AVforumos cikk beállításait igazítottam kicsit magamhoz és így született meg az, ami most van mindkét tv-n.
Nekem megfelel.
De ha pontos, tökéletesen színhelyes tv-t akarsz, János az oled fórumban biztos segít. Írj neki privit. -
sarkan
aktív tag
Vásároltam egy Samsung 65Q85 tip. televizíót.
Amikor legutóbb vettem tv-t ( nyolc éve 55D8000-t) akkor első dolgom volt Jánossal bekalibráltatni. Most is ajánlatos vagy tényleg igaz amit az eladó mondott, hogy ezek már olyan intelligensek, hogy magukat kalibrálják a környezethez (nehezen hiszem, de miért vitatkozzak egy 'szakemberrel'). -
ddmb
aktív tag
Nincs olyan funkcio a tv-n amelyik kikapcsolna a kepernyot es csak a hang jonne belole? Pl. most amikor radiot hallgatok jol jonne ez...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mikrotik routerek
- ASUS routerek
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, maximálisan elégedett vagyok vele, azt kaptam a pénzemért ami szerintem teljesen egyértelműen járt volna elsőre is érte.
Egyes játékoknál erre még rátesznek plusz elmosódással. Xbox One X-en van a legtöbb valós 4K játék. PS4 Pro milyen kimeneti beállításra van állítva?

Magyarázza meg már ezt valaki, hogy a vásárlók megtévesztésén kívül ennek mi más értelme van?