- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddmb
aktív tag
Na igen.. Mivel a magyar-szlovák határon vagyok, ezért 2 adótornyot is befogok, és a tévé nyelve az magyar, de lehet, hogy amikor legelőször konfiguráltam fel a tévét, akkor a használati helynek Szlovákiát adtam meg. Ez lenne a gond? A csatornáimat viszont nem nyelv alapján dobálta szét. Alapból nekem így néz ki:
1.. M1
2.. M2
3.. Duna
4.. M4
....
7. TV2
8. RTLde ezekben is változtatott a csatorna számán (helyben permutálta).
Aztán 21-től felefelé jönnek a szlovák adók
21. STV1
22. STV2
23. STV sportA szlovák csatornákat meg 200as szám fölé rakosgatta.
Még találtam egy olyan beállítást, hogy "Készenléti automatikus hangolás" ami be volt pöttyözve. Amit most kicheckoltam. Ez segíthet rajtam?..
-
ddmb
aktív tag
Vettem pár hónapja egy Samsung UE55DU7172 tévét, már elég jól megszoktam, de már 2x is megtörtént, hogy a nagy nehezen sorba rakott csatornáimat összekócolta. A ChanSort nevű progival rendeztem a csatornákat amikor megvettem a tévét (a beépített lehetőségek fapadosak és még finoman fogalmaztam). Aztán nem is volt gond, de pár hete azt vettem észre, hogy egyes csatornákat teljesen hátra sorolt. Akkor fogtam a Channel_list-emet és felülcsaptam a csatornákat. De most már kéthetente el kell ezt játszanom?..
Mindig sasolom a legújabb firmware-t de még mindig az 1301 (ami 2025-februári, kicsit gyakrabban jöhetnének ki frissítések...). Esetleg van rá esély, hogy javítják ezt a bosszantó hibát?
Esetleg miért történik meg ez, hogy egyszercsak bekapcsolás után önkényesen felülbírálja a csatornáim sorrendjét? Neadjisten talál úgy csatornát valamelyik adótoronyról, és akkor nem sikerül őket a végéhez csapnia? Hanem átrendez mindent?
Van erre valami ötlet?
-
ddmb
aktív tag
-
ddmb
aktív tag
Van egy filmem, amin van 3 hangsáv, de a UE55DU7172 csak 2-t mutat. Megnéztem VLC-ben a kodeket, amit nem mutat a tévé, és az a "DTS Audio (dts)". Most ez a probléma csak ezzel az egy médimmal van így, vagy a DTS-t abszolút nem tudja a tévé? Ha abszolút nem tudja a tévé, akkor van valami trükk amivel tudok DTS-t lejátszani?
-
ddmb
aktív tag
Megjött a Samsung UE55DU7172. Elsőre nem vagyok elragadtatva
Megpróbáltam a csatornákat rendezni a tévén, de baromi körülményes volt. Szerencsére a ChanSort elég jól végezte a dolgát.
Van itt kölcsönben a klasszikus Samsung távirányító, BN59-es, és azon a "CH LIST" nevű gombot előhozó beállításokt hol találom meg a hivatalos távirányítóval? Sehol nem lelem...
Másik dolog, hogy sehol sem találom a Csatornainformációt. Tehát ahol meg tudom nézni a meghertzeket, jelerősséget/jelszintet egy adott csatornára.
Ezen az új Samsung távirányítón van össz-vissz 10gomb, abból a fele totál értelmetlen, bőven lett volna még hely hasznos gomboknak, egy ilyen context menü szerűségnek. Ezzel büntetni akar a Samsung? Vagy mi volt a motiváció?
A kép fényerejét csak én érzem, hogy alig lehet megváltoztatni?
A kép üzemmód változtatásánál majdnem mindegyik change-nél előgurik egy idegesítő popup... nem lehet kilőni?
Amúgy kép/hang oké, végre nem szaggat a youtube, mint az előző philips tévémnél, de ha én munkahelyemen ilyen user inteface-t fejlesztenék, akkor a pokolba kívánna mindenki.
-
ddmb
aktív tag
válasz
ρσгτσ #161789 üzenetére
Koszi a valaszokat, meg egy uccso kerdes, samsung 55 huvelyknel ... LED vs QLED kozott 50-60ezer forint van, ha jol latom. Meger annyi plusz penzt a QLED? Van a QLEDnek az LCDvel szemben valami hatranya? Annyit olvastam hogy a feketevel all hadilabon a QLED, ezenkivul valami?..
-
ddmb
aktív tag
Pár éve butus voltam, és úgy vettem philips tévét, hogy meg se néztem az üzletben.. korábban mindig Samsung tévéim voltak, azt hittem a Philips is ugyanolyan jó lesz, csak kicsit más...
Na, szóval 50 vagy 55 hüvelykes sima LCD vagy max QLED-re gondoltam... Csak olvasom itt, hogy már nincs hozzá klasszikus távirányító, amin vannak gombok 0-tól 9-ig. Kérdésem az lenne, hogy be tudok szerezni ilyen távirányítót, ami működne a legújabb modellekkel ami a kínálatban van?
Anyámnál egy 2019 végén vásárolt UE50RU7092 modell van, ami kifogástalan, mindent tud ami nekem kell, a mai napig működik. Egy most vásárolt modell, ugye tudni fogja ugyanezeket, csak a távirányító lesz más? Vagy van még valami, amivel meglephetnek?
-
ddmb
aktív tag
Samsung UE50RU7092U tévémen amióta a legújabb firmware van (2020-07-14, 1360.9), hébe-hóba nincs MUX B. Jelerősség, jelminőség 0%. MUX A jön hibátlanul. Először az antennára gyanakodtam, de átdugtam az USB tunerbe, és jött hibátlanul a vétel. Amikor legelőször történt a hiba, nyomtam a tévének egy factory resetet, de újra jelentkezett a hiba. Mérgemben kikapcsoltam a tévét, és amikor legközelebb bekapcsoltam már megint volt MUX B. Szóval tutira valami szoftveres gebasz. Sajnos régebbi firmwaret nem lehet visszatenni. Nincs kedvem minden ilyen esetben (2-3 hetente fordul elő) újrahangolni a tévét, mert a csatornákat szétszórja, és nincs kedvem rakosgatni. Most hiába kapcsoltam ki-be többször is, még mindig nincs MUX B. Valakinek valami ötlet?...
-
ddmb
aktív tag
Nincs olyan funkcio a tv-n amelyik kikapcsolna a kepernyot es csak a hang jonne belole? Pl. most amikor radiot hallgatok jol jonne ez...
-
ddmb
aktív tag
Vettem egy Samsung UE50RU7092 tévét. Először nem is volt vele semmi gond, aztán arra lettünk figyelmesek, hogy a távirányítón a CH+/- gombokat használva olykor két csatornát ugrik. Aztán mintha egyre gyakrabban csinálta volna... Hiába próbáltam firmwaret frissíteni, nem talált semmit (természetesen a tévé az interneten lóg). Aztán múlt héten jóformán már nem is tudtam úgy lenyomni a gombot a távirányítón, hogy ne kettő csatornát ugorjon. Ekkor megnéztem az interneten, és láttam, hogy van újabb firmware (eredetileg 1335 volt rajta, és feltettem az 1351-et, tehát automatikusan nem is tud frissíteni, csak ha manuálisan rátettem a firmwaret pendrivera).
Frissítés után úgy tűnt meggyógyult, nem ugrott kettőt, de tegnap óta, mintha megint csinálná... Van valakinek ötlete miért lehet ez? Nagyon idegesítő...
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest