- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
Milka 78 #158196 üzenetére
1406 van rajta.
Viszont Celtis kommentje alapján megnéztem, mire van állítva a digitális hangkimenet. Dolby Digital-ra volt, és amikor PCM-re átállítom, akkor onnantól nincs is 5.1 hang, nem is mutatja ezeket a sávokat az alkalmazás. Viszont, mikor ezt a beállítást kapcsolgattam oda-vissza, majd Dolby Digital-ra visszatettem, akkor utána valahogy megjavult és működni látszik az 5.1 újra! Egyelőre legalább is, remélem nem jön vissza a zúgás és csak szoftveres beakadása volt.
-
manning75
csendes tag
válasz
Milka 78 #157987 üzenetére
Hát abban reménykedek hogy még azért nem adták ki,mert a felirat javítás még nincs benne,és utólag bele teszik.Amúgy jó volna mert a 1409-es meg a hangproblémát javítaná.Vagy még az is lehet hogy a 1409 a feliratozást érintetlenül hagyja.Az a gond hogy sok olyat olvastam (mint azt néhány hsz-el fentebb is írták)hogy hiába van kilőve az auto update,a samu ráküldi a tévédre.Amúgy erre gondoltam,hogy most erre ráhúzom a 1409-est,és így a felirat és hang is javítva lesz.De nem merem..
-
kaufmate1
csendes újonc
válasz
Milka 78 #157601 üzenetére
Van jogi alapja, mert időközben megtaláltam hogy anno vettem hozzá 5 év garit. Csak ezt nem találtam eddig meg, a Samsung meg azt mondta nincs rá garim. Felhívtam a biztosítót akinél anno kötöttem (kurvára nem emlékeztem rá hogy ilyenre is rábeszéltek) és mondták hogy jönnek érte a héten és viszik. 2 hete szenvedek, márkaszervízbe cipeltem elküldtek a francba, erre kiderült hogy volt még rá garim. Ilyenről nem kellett volna tudnia a Samsungnak? Még idegesebb vagyok, nagyon remélem hogy megcsinálják.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Milka 78 #155252 üzenetére
Heuréka!
Állítólag a német samu reagált a 1401fw/beragadó feliratok/2019-es széria hibára és juni-juli körül igérnek javítást.
Tehát csináltak egy szar fw-t amivel hazavágták a feliratkezelést, majd gőzerővel elkezdtek a javításon dolgozni aminek 1 év volt az időtartama, már ha elkészül végre... zseniális cég -
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Milka 78 #155276 üzenetére
Azért ez a Samu gyönyörű így. Vesz az ember kéthavi átlagfizuért egy tv-t, de se megállítani, se felvenni nem lehet vele semmit. Rohadt nagyot csalódtam benne, miközben az 5 éves Philips-em (ami amúgy negyedannyiba se kerül) meg bármit felvesz, megállít random pendrive-val az usb-ben.
-
Celtis
veterán
válasz
Milka 78 #155266 üzenetére
Ez egy 4 hónapja ismert hiba, és te most futottál bele?
Korábban már filóztam azon, hogy milyen felelősség terheli a gyártót, a garancia időn túli készülékekre ráküldött szoftverek hibái miatt. Valami próbaper félét megérne.Ettől függetlenül fordulj az ügyfélszolgálathoz a problémáddal. Lássuk mit reagálnak.
Aztán az is lehet, hogy találsz valakit az elektrotanya.hu-n aki közvetlenül rá tud írni a flashre régebbi firmware-t.
-
manning75
csendes tag
válasz
Milka 78 #154606 üzenetére
Akkor jó!Már azt hittem én vagyok a hülye hogy nem találok valami beállítást.Kb egy hónapja vagy kicsivel több,de volt egy nagyobb frissítés rajta.Akkor hülyült meg a házimozim is.Hiába raktam arra hogy azon menjen ki a hang,visszakapcsolt a tévére.Le volt beszélve egy távszervíz velük,de aztán vettem egy projektort.Nem volt már mai darab a házimozi,úgy voltam vele itt a vége.De nem vagyok meggyőződve arról hogy nem e a frissítés miatt nem ment ki rajta a hang.
-
gyeniko
őstag
válasz
Milka 78 #150882 üzenetére
A Samu csak azokat tudja butítani, aki "számokat vásárolnak" ahelyett, hogy alaposan és előre megnéznék a műszaki adatokat. A Samu nem felejtett el TV-t gyártani, de átrendezte a sorozatok betű jelét és számait. Átlag embernek bármi jó a hiradót lnézni, igényes fórumtársak pedig nyúljanak mélyen a zsebükbe. A Samu jó készülékei soha nem voltak olcsók, pl. 55C8000-t 890 e Ft-ért vettem kb. 10 éve. Egy 55" csúcsmodell ma ennél olcsóbb, pedig mennyit romlott azóta a Ft?
-
gordonfreemN
addikt
-
Peace
nagyúr
válasz
Milka 78 #142456 üzenetére
Házimozi-nak van beállítva, hogy minden beállításhoz hozzáférjek. Az összes ilyen képjavító hülyeséget kiszedtem game mode-ban. De állítólag egyértelműen valami hiba a FW-ben. Állítólag megoldották a júliusi frissítéssel, gyakorlatilag továbbra is rengetegen írják, hogy semmi nem változott. Ha másnál is előjön majd bántóan, akkor lehet az lesz, hogy készítek videót és felveszem velük személyesen a kapcsolatot. Mondjuk lehet lekoptatnak. Csak azt nem tudom hova tenni, hogy eddig miért nem láttam ilyen hibát......
-
Fishor
senior tag
válasz
Milka 78 #142101 üzenetére
Hát nekünk is tanulni kell még egymás nyelvét, de nagyon hasznos tényleg pl a youtube behívása, sajnos a csatornaneveket nem veszi be, de nem gáz. Egyébként mi a különbség a Bixby és az Alexa közt? Mert olvastam Alexáról is a kezelésiben, de a bixbyt ajánlotta fel.
A távirányítón van egy Rakuten gomb, amiben filmeket látok. Azok nézhetők, vagy fizetősek, vagy felejtős? -
stilo18
addikt
válasz
Milka 78 #139745 üzenetére
Ennyi.
Gamereknek tökéletes választás. Kicsit olyan érzésem van ebbe az irányba is vitték el. Tudják jól, hogy jönnek az új generációs konzolok, lehet piacot fogni most vele egy kicsit.
Nagyon penge input lag, amit auto motion plus funkció mellett is elmondhat magáról (19 ms körüli érték ha jól emlékszem).
Multiban mehet a game mód, single player játékoknál meg nem kell lemondani a "képjavító funkciókról" annak aki szeretné használni.Ahogy itt vesézve lett, hogy melyik a legjobb vásár a Samsungok között az elmúlt időben, én teszek egy voksot a Q70/80/85-re. Tudtak mindent amit egy közép felső /felső belépő kategóriában tudni kell.
-
general
addikt
válasz
Milka 78 #139745 üzenetére
Furcsa ez, kezdek örülni, hogy a 2018-as 55" Q7FN-t vettem két éve. Azóta azt látom, hogy az aktuális csúcsmodellt kivéve minden modellnél egyre inkább kispórolják a dolgokat, persze az árazás az marad.
Az én tévémnek pl messze a legjobb a színtérlefedettsége, meg úgy általában a színtér volumene, a színei. 10bit, majdnem 100% P3. Egyetlen modell sem tud ilyet azóta sem, az akkori csúcsmodell, a Q9FN sem. Sajnos viszont nálam a local dimming gyatra a tesztek szerint, de legalább az általános kontraszt is bitang jó. (cserébe szar a betekintési ször, de a kettő együtt jár) Emellett One Connect boxos, amit szintén fasza.
De ha jól olvasom, az új Q80T a local dimmingtől eltekintve nem tud többet, pedig elvileg a palettán ugyanaz, tehét a régebbi 7-es sorozat megfelelője, de két évvel újabb modell. Majd a Q90T-re kíváncsi leszek, de ha jól értelmezem az idei lineup-ot, akkor bizony gyakorlatilag kimaradt az eddigi 8-as modell, hisz a 9-es a csúcsmodell. (a Q90T és a Q95T csak a One Connect hiányában és meglétében különbözik) -
PuMbA
titán
válasz
Milka 78 #139594 üzenetére
"Biztos szórakoztató sok embernek, hogy mögötted köhög, krákog, fúj és közben rugdossa a széket és igen a minőség sem vág falhoz."
Hétvégén délelőtt filmeken kb. alig vannak és ők is kulturált, komolyabb emberek, legalábbis tapasztalatom szerint
Minőséggel nekem nincs bajom, bár én Budapesti vagyok, a legtöbb helyen már 4K vetítő van, elég jó kontraszttal, ráadásul otthon hiába van 77"-os TV-d, az elég kicsi a moziéhoz képest. Hangrendszer is azért az emberek nagy többségének jóval gyengébb, mint ami moziban van. Lehet otthon nézni filmeket, de az sosem fogja megadni a valós moziélményt, főként nem azt, ha például 10-en mentek a haverokkal.
-
evitiguF
senior tag
válasz
Milka 78 #139116 üzenetére
Zseniális!
Röviden nem tudnék írni róla, úgyhogy itt egy kis szösszenet, saját tapasztalat Q70 vs. Q82.
A Q70 egy szuper készülék, ajánlom mindenkinek, aki gondolkodik benne, igazából nem tudtam belekötni.
Szép színei vannak, gyorsan reagál, HDRben az álla leesik az embernek, és mély, nagyon szép feketéje van!
Annak ellenére, hogy egy ilyen készülék volt a szobámban, tovább nézegettem a piacot, és sikerült igen jó áron megcsípnem egy Q82-t...
Volt akkora szerencsém, hogy a Q70-nel még benne voltam a 14 napos elállásban, ezért úgy gondoltam, összehasonlítom a kettőt, és amelyik elvérzik, megy vissza a boltba.
Bár sejthető volt, hogy a Q82 lesz a befutó...Megjegyzem, mindkét készülék out-of-the-box, nem kalibráltam semmit, viszont mindegyiket ugyanarra a képi beállításra állítottam, hogy egyenlőek legyenek az esélyek. ( vagy legalábbis almát almával hasonlítsak össze)
A Q82-nek szebb színei vannak. Élethűbbek. Talán úgy tudnám jellemezni, hogy a Q70 (zöld-sárga-kék) elmegy egy neonos színvilágba, ami elsőre telítettebb színeknek tűnik, viszont egy fű, egy kék égbolt/tenger sokkal szebb a Q82-n. Főleg bőrszínnél volt érzékelhető a különbség.
A fehérről nem is beszélve. Amikor a Samsung snowboardos demóját néztem egymás mellett, a Q70 elszürkült a Q82 mellett.
Itt gyorsan meg is jegyezném, hogy csak 4K-4K HDR demókat néztem rajtuk pendriveról lejátszva, illetve PC-hez kötve, meg pár youtube 4K demot. Ezekről alkottam meg az itt leírtakat.
Egyedül a fekete szín az, amiben a Q70 dominál. Ott viszont néhol már-már annyira, hogy részletek vesznek el. (túl sötét)A Q82 tükröződésmentes bevonata is parádés! Nappal rengeteget jelent, ez mindenképp egy nagy pozitívum annak, aki nappal, fényes szobában is használni szeretné, és nem a tükröződést szeretné nézni.
A betekintési szög viszont nem akkora előny, legalábbis én úgy vettem észre, hogy ebben a Q70es is nagyon jól teljesít, itt nincs akkora különbség a kettő között. Észrevehető, de ahol már jelentős a különbség, onnan meg senki nem néz TV-t.Kb 4-5 órát néztem, teszteltem a kettőt együtt, eddig 2 hátrányt tudok a Q82 rovására felróni:
- a talpa... nem is maga a design, hogy középen van a talp, hanem a megoldás... konkrétan ferde a képernyő. Próbáltam állítani rajta, sajnos túl fix a rögzítés. És nem kicsit ferde. A megjelenítő sarka az egyik oldalon 93mm a másikon 78mm. Utánaolvastam, neten többen is írnak erről, sajnos ez ilyen.
- PC módban a Local Dimming inaktív (ennek azért még utána járok, lehet csak service menüben kell állítani valamit) - Q70ben ez engedélyezve vanMinden egyéb tulajdonságban azt tudom mondani, hogy hol kevésbé, hol sokkal, de felülmúlja a Q70-et, viszont az árkülönbözet túlzó. Ha 20-30ezer környéke a felár, akkor mindenképp ajánlott feljebb lépni.
Ha még valaki kíváncsi valamire, most írja, még friss az élmény, ha tudok, segítek/válaszolok. -
PuMbA
titán
válasz
Milka 78 #138859 üzenetére
Judder nem működik TV adásoknál, mert azok 50 fps-esek, csak az Elmosódás csökkentés
Elmosódás csökkentés 50fps és felette, Judder 30 fps és alatta működik.
"Ami viszont vicc, hogy a párom a fenti dolgokból kb semmit nem észlel, így sanszosan én vagyok rá érzékeny (monitortól is émelygek és fárad a szemem ha nincs rajta free vagy g-sync)."
Te meg a judder csúszka által interpolált képek hibáit nem látod akkor
Én már alacsony állásnál észreveszem, akár a képernyő szélén is felbukkanó oda nem illő hibás képblokkokat (az eredetihez képest valamivel másabb szín / másabb alak), amiket a juddert kikapcsolva vagy PC monitoron nem látok.
-
winbox
senior tag
válasz
Milka 78 #138241 üzenetére
Na most megnéztem és én hibáztam, mert tuti nem vártam eleget eddig(kb 5-10 mp). Most le is mértem többször is, kikapcsolás után 18mp-ig még megy a vinyó led visszajelzője, usb-s lámpa is kap feszültséget, 18mp-nél újból felpörgeti a vinyót, majd kb 20 mp-nél kapcsolja ki végleg, ekkor már a feszültséget is leveszi az usb-ről. Szóval csak elég ideig kell várni és akkor nem sérül a fájlrendszer
-
winbox
senior tag
-
winbox
senior tag
válasz
Milka 78 #138232 üzenetére
Az szép
Akkor esetleg aki még ugyanígy külső HDD-ről, pendriveról nézi a filmeket/sorozatokat azok nem tapasztaltak ilyet? Van ugyan DLNA szerverem, ami 1080p remuxig tökéletes, azonban az UHD remuxoknál már nem elég a sávszél és sokat pufferel, így azokat usb-ről szeretném nézni, onnan tökéletesen viszi. Láttam neten, hogy az UHD Samuk már támogatják az exFAT-ot, ha más nem marad, megpróbálom azzal, az talán nem sérül így meg kikapcsoláskor.
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz
Milka 78 #137901 üzenetére
A Destiny 2 nem nagyon szereti az Auto Motion Plust, blur és judder reductiont vissza kell venni nullára, vagy kioffolni az egészet. A Death Strandingnek viszont nagyon jót tesz, majdnem 60 fps érzetet lehet varázsolni vele. Az enyhe szellemkép a gyors mozgáskor viszont marad bármilyen állítgatás mellett, viszont mas játéknál nem fordult elő eddig, szóval úgy néz ki, nincs itt gond.
A tanulság nálam az, hogy érdemes minden játék esetén játszani az Auto Motion Plussal, mert egyiknek használ, másiknak árt. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #137473 üzenetére
Értem, köszi!
A mostani Q70 vs a régebbi Q7FN? ( [link] )
Ahogy láthatjuk a Q70 Direct LED-es, míg a Q7FN Edge LED-es.
A Q70-nek jelentősen jobb a kontrasztja.
A Q7FN-nek viszont a fényereje dupla annyi.Akkor melyik adhat jobb képminőséget szerintetek ezek alapján? Gondolom az új Q70...
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #137467 üzenetére
Köszi, de nem tudom hogy mennyire lehet reális következtetést levonni így.
Te az NU8000-est linkelted illetve az KS8000-est...
Az új RU8000 és a régi NU8000-es széria között is van különbség, az NU javára.
A KS8000-es a paraméterek szerint jelentősen jobb a KS7000-nél....De egyébként mindegy a dolog, mivel nem tudom megoldani a szállítását, és az eladó sem tudja leszállítani nekem.
Viszont találtam most egy Q7F-et használtan. Az már biztos, hogy jobb a mostani RU8002-esnél igaz?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Milka 78 #136979 üzenetére
Az Észt régióval kapcsolatban...vannak csatornák amik ilyenkor angolra váltanak és hiába állítod át Magyarra a gyorsmenüben mindig visszaváltanak...(pl Epic Drama&Digi TV). Beállítások-Adás-Szakértői beállítások-Audio opciók-Hang nyelvbeállításai-itt minden mehet Magyarra.
-
szaszapi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest