Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
A Lost Alphaból vagy általában a Stalkerből volna értelme szerintetek kalandjátékot készíteni?

-
Akkor elmagyarázom érthetően: mert nem kapnának.
Ha kiadnák, akkor kellene marketing, gyártás, csomagolás, terjesztés stb. ami pénzbe kerül. Így, hogy kiszivárgott, már kevesebbet kapnának, mint amibe ezek kerülnének, ergo ha ingyen adják, akkor jobban járnak anyagilag.
Ezért szvsz aki letölti és végigjátssza (ergo tetszett neki...), annak kutya kötelessége valamekkora összeggel támogatni a fejlesztőket... -
capulet75
addikt
-
M@trixfan
addikt
Na igen, még egy videót sem nézek belőle YouTube-on. Tudom, hogy nem lesz olyan óriási gepigénye, de ezért a játékért hajlandó vagyok beütemezni egy gépfejlesztést, ami már amúgy is aktuális egyébként.
A témához általánosan szólva én még nem tudom véleményezni ezt az egészet, utána kell még olvasom. Az tény, hogy sok kereskedelmi játék szivárgott már ki amit kiadtak és nagyon sikeresek lettek. Körbefutom a releváns oldalakat, fórumokat a témában. Minden esetre először azt hittem egy kőkemény áprilisi tréfának voltunk kitéve

-
PeL
addikt
Önkénteseket keresek!
3-4 plusz ember jelentkezését várom akinek lenne kedve valamint ideje és részt szeretne venni a Lost Alpha fordításában. Hagyományos közvetlen XML szerkesztéssel történne a fordítás mert Dezodor szerint a szövegszerkesztőjük nem boldogul az ékezetes karakterekkel, szóval modokban nem árt a jártasság, főleg az említett fájltípus szerkezetének ismerete. Ja és persze némi angol tudás sem jelentene hátrányt

Aki megfelelőnek érzi magát a feladatra az majd jelentkezzen nálam PÜ-ben

-
rétisün
veterán
válasz
dezowave
üzenetére
köszi az infókat!
azt hiszem, mindannyiunk nevében itt a fórumon mondhatom, hogy sajnáljuk hogy így jártatok, de persze a játék továbbra is ugyanúgy várós

lesz valami következménye a kiszivárogtatásnak? lehet egyáltalán ilyenkor tenni valamit, főleg hogy igyenes lesz végül is? (bár éppen emiatt) a GSC sem tesz semmit?
ha egy kicsit visszaolvastál, itt is kívántak a jóembernek(?) nem túl szép dolgokat
-
-
dezowave
csendes tag
Egy különálló játék, nem igazán hívnám modnak mivel minden szegmensében más mint az eredeti, a mod meg inkább az, ha 1 játék bizonyos részeit átvariálod, módosítod, és továbbra is szükséges az alapjáték a mod futtatásához.
Annyiban változott a helyzet, hogy nem hivatalos kiegészítő lesz, hanem ingyenes.
----------kicsit más----------
Sokan nem értik mi a probléma a kiszivárgással, és példákkal dobálóznak. kicsit rendet szeretnék tenni
(nem ezen a fórumon olvastam, de ti is láthatjátok itt-ott). Többen említették a HL2-t, vagy DeusEx-et, vagy Risen2-t, de van még csomó. Ezen felsorolt játékok nem teljes verzióban szivárogtak ki (risen 2-ben az első fejezet, deus ex human revolutionban is csak pár pálya, a halflife 2 meg egy halom pálya, csomó kacattal, de semmi konkrét). Továbbá a kiszivárgott játékokhoz a rendes hivatalos megjelenés előtt még nem volt publikus sdk, modkit, vagy bármi, amivel lehetne a kiszivárgott dolgokat módosítani, szétszedni, új dolgokat belétenni, és esetleg teljes produktként árulni. A mi esetünkben a teljes játék került ki, fejlesztői kódokkal végigjátszható, minden benne van szinte, csak még nem befejezett állapotban és mivel nem megjelenésre szánt, így minőségileg sem olyan. Továbbá stalkerhez van már sdk, és csomó modkit lassan 7 éve, itt hetek, esetleg hónapok kérdése, és bizonyos modderek szénné lopják az egészet. Nem igazán szeretném modpackokban viszont látni több éves munkánkat, főleg nem hivatalos megjelenés előtt, egy kilopott verzióból trancsérozva. Ezt megelőzve döntöttünk úgy,hogy nem húzzuk az időt tovább, és megjelentetjük saját magunk a játékot. Így persze nem hivatalos, de nincs is annyi kötöttség benne, aki meg akar így is tud támogatni. Cserébe mi sem lépünk le a megjelenés után, hanem frissítgetjük majd szépen a játékot. -
Phobion
addikt
Számomra kicsit homályos még a dolog. Ez most egy külön Stalker játék, vagy valami brutális mod? Nagyon régen mikor még GameStar/PCGuru-ból olvastam a Stalkerről, azokból az időkből rémlik valami Lost Alpha dolog.

-
batman91
őstag
Ezek az oroszok esküszöm hülyék. [link]

-
válasz
FuRiONight
üzenetére
Végre.

-
-
capulet75
addikt
Most is lesz új sztori, új helyszínek. Szerintem elégedettek leszünk, bár lenne már 26-ika.

-
Dhampir
félisten
November tájékára várható:
Lost Alpha: Return to Dark Valley -
PeL
addikt
Nem fogják, mert 50%-ban a GSC tulajdona a Lost Alpha is (jogi és tartalmi dolgok miatt), ők meg nem fogják engedni úgysem hogy ki legyen adva így már. Félnek attól hogy magasan veszteséges lenne a kiszivárgott beta miatt
(#961) Vladi: Mivel csakis PC-s megjelenésről beszélünk, köztudott hogy PC-n amúgy sem kiemelkedőek az eladások semmilyen játékból (kivéve az igazán nagy címek). Ha lenne is profitjuk, olyan csekély hogy nem lenne érdemes kiadatni. A Lost Alpha meg nem egy olyan ismert AAA cím akár tetszik akár nem. A STALKER fanok ismerik, aki meg nem foglalkozik a STALKER közösségekkel vagy nem játszik modokkal valószínűleg nem is hallott róla. Ahhoz hogy valami ismert legyen marketing kell, amibe meg rengeteg pénzt kell ölni (reklámok, hírdetések stb) Ha most így kiadnák akkor is veszteséges lenne, nem azért mert rossz lenne, hanem azért mert egyszerűen kevesen tudnak róla és kevesen várják.
-
-
westcoastog
veterán
Biztosan fogok küldeni nekik donate módján minimum egy ezrest, vagy amennyit éppen megtudok engedni.

-
rétisün
veterán
válasz
Antonius1978
üzenetére
ingyenes lesz....ami azért 'baj', mert valami k***g bétateszter feltette az oldalára, azért Dezo-ék a GSC-vel úgy döntettek, hogy kiadják előbb, mert így már úgyse lehetne pénzért adni, mint 'teljes' játékot.
amúgy ha jól tudom, önállóan futtatható lesz, 26-án jelenik meg, még nem igazán kész, de patchek lesznek hozzá majd. -
törölt tag
válasz
Antonius1978
üzenetére
Ingyenes standalone lesz, ha minden igaz.

-
Antonius1978
addikt
válasz
üzenetére
Neztem hogy mi az a PlayIT, es latom hogy egy rendezveny a jatekokat kedveloknek Budapesten, nos hat en eleg messze vagyok onnan, ugyhogy nem leszek jelen.
Amugy a Lost Alpha ingyenes lesz, vagy fizetni kell erte, vagy hogy ? Ra kell tenni egy alapjatekra, vagy anelkul is fog futni ? -
galaktikus
aktív tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
dejó ilyen olvasmányra kelni, csodás vasárnap

-
batman91
őstag
válasz
FuRiONight
üzenetére

-
törölt tag
válasz
Antonius1978
üzenetére
Ajándék.
De úgy hallom a PlayIT is azon a napon lesz. -
Antonius1978
addikt
válasz
FuRiONight
üzenetére
Vessetek az eszetekbe, hogy pont a szulinapomon fog megjelenni

-
válasz
FuRiONight
üzenetére

-
FuRiONight
addikt
-
PeL
addikt
válasz
kislaki92
üzenetére
Szerintem azzal nem foglalkoztak, ha nem jelentkezik Dez0 akkor megpróbálom elérni valahogy azt megkérdezem miújság van.
(#944) Plazmacucci: Nem értetted meg amit írt
Az a lényeg hogy most ha halasztják is a megjelenést egy évvel újra, akkor sem érnének vele semmit a fent leírt okok miatt. -
kislaki92
senior tag
a magyar nyelvet azért sikerült bele tenniük?
-
capulet75
addikt
Kérek mindenkit hogy a teóriák publikálása helyett próbáljon utánaolvasni a valóságnak. Köszönöm.

-
-
mickemoto
őstag
A játék azért nem az övék mert eladták a jogokat a gsc-nek.Az hogy valaki kiszivárogtatta az egy másik dolog.
Most kell lépni és kiadni nekik és kész.Gondolom ezt az egy hónapot mindenki kibírja, valamint csak javitgatgattak rajta 2013 óta., tehát egy összeszedettebb verziót kapunk mint a kiszivárogtatott béta.( Ha nem akkor ez elég rossz bizonyítvány lenne a részükről.) ( Majd kiderül.
)
Aki szereti a Stalker játékokat az bugosan is szereti mert már hozzászokott, a javítások meg jönnek szépen sorjában.
Nem értem mi a problémájuk, gondolom nem konzolra akarták kiadni a warez elkerülése végett.
Pc-n meg úgyis csak a rajongók vennék meg, akkora reklámja nincs mint egy cod-nak, azaz semekkora reklámja nem is volt.Akkor meg mire számítottak egyáltalán. -
mickemoto
őstag
Kellett nekik leszerződni a gsc-vel.Mire fel akkor a siránkozás hogy sosem lesz övék a játék.

Tiszta sor lett volna ha eleve ingyenesen adják ki és opcionális lenne a támogatás.Úgy elsők között lettem volna a támogatók között.
Így meg jól megkeverték a kakit. -
batman91
őstag
A net már tele van a kiszivárgott verzióval, néztem is belőle videókat. Szerintem elég jó lesz majd a végleges game.
-
PeL
addikt

Amit leírt:
A stalker megjelenése előtt 4 verziója szivárgott ki, abból három 2001-2002 körüli változatok, a negyedik 2005-ös de csak egy multiplayer beta ami nem érdekes. A HL2 2003-ban szivárgott ki ami közel sem állt készen és a játékot kiadták 2004-ben. A Lost Alphának egy 2013 őszi BETA verzióját lopták el ami a a komplett játék, összes pályával, összes sztori küldetéssel, meg egy rakat buggal és az új teszt-renderrel. Most megint el kell halasztanunk egy évvel és újra csinálni a játékot hogy ismét érdekes legyen. Talán el sem tudjátok képzelni mekkora nyomás volt rajtunk az évek során. Ha hónapokat dolgozunk rajta, vagy egy év alatt megváltoztatnák, idővel kiadnánk, a modderek darabokra szedik a most kiszivárgott verziót amiket aztán beépítenek saját modpackjaikba és az érdeklődés el is tűnik teljesen. Még ha Steamen vagy máshol meg is jelenne a legtöbben leszednék torrentről vagy máshonnan. Mostmár ingyenes lesz, támogatott lesz, és ha szeretnétek minket támogatni pénzzel van paypal számlánk a fő oldalunkon.
Kemény döntés volt amit gyorsan kellett meghozni de meg kell értenetek hogy nem akarjuk az életünket abba a játékba ölni ami nem lesz a miénk teljesen. A LA 50%-ban a miénk, 50%-ban a GSC tulajdona. Megbeszéltük a lehetőségeinket, találtunk is egy megoldást (hosszú távra) ami talán profitáló is lehetne mindkét fél számára. Biztosak lehettek abban hogy nekifogunk valami újnak a jelenlegi project kiadása után, de bővebb infó majd később

Csak nem a STALKER 2 lesz az új projectjük?

-
capulet75
addikt
Beszéltem Dezodorral. Szóval ingyenes lesz a játék, van rajta javítanivaló de azok majd patchekben. Elvileg Júniusban jelent volna meg, de ez értelemszerűen megváltozott, ez közös döntés a GSC-vel. Ami jó hír hogy lesz következő project is, de ez még zéró infós, csak annyi hogy lesz. Egyébként van lehetőség anyagi támogatásra a dezowave.com-on annak aki szeretne ezzel élni. Én fogok.
-
Alienhun79
tag
Hát basszus kész vagyok, nem hiszem el, én is csatlakozok hozzátok, csak és kizárólag a végleges verzióval vagyok hajlandó játszani s véleményt mondani.
Én sem vagyok gazdag, de szívesen áldoznék honfitársam munkájáért, bármilyen módon. -
kislaki92
senior tag
áhh én ezt nem hiszem el...:S

-
-
PeL
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ahogy írták még elég bugos az a változat amiből a prezentációt akarták csinálni ill. amit elloptak, így az emberekben negatív visszhangot kelthet akkor is ha még korai verzió. Ez gondolom visszafoghatja az eladásokat, emiatt a GSC-nek nem éri meg pénzt fektetnie bele mert félnek hogy nem lesz elég eladás belőle.
-
vhw
addikt
Ezzel a lépéssel úszott a srácok esélye is, hogy valami pénzt is lássanak a munkájukból?
(Mármint valami paypales donate-n kívül) -
Misi 007
őstag
De sok féreg ember van. Feltétlen be kellett már osztani a közösbe...

Komolyan ilyenkor érdemes lenne minden kiosztott verzióba valami kódot vagy valamit elrejteni ami alapján be lehet azonosítani a parasztot.
Persze utólag mindig könnyű okosnak lenni...
-
-
capulet75
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Fene tudja. Elvileg most egy tavalyi build jön ki, de én lehet megvárom a véglegeset. Évek óta ezt a játékot várom, nem fogom elcseszni az élményt mert kint van egy béta verzió.

-
-
capulet75
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ott van a hsz-ekben. Bár az angolom nem a legacélosabb, ahogy kivettem elvileg pont a warez miatt lesz így. A GSC nem adja ki mert nem hibátlanul jelenik meg, mert a paraszt felnyomta a netre és kb emiatt kénytelenek elstartoltatni az Alphát.
-
-
capulet75
addikt
Azért azt nem kis pofátlanságnak tartom hogy volt olyan szerencsés aki megkapta tesztelésre az alphát és volt pofája felnyomni a netre.
-
capulet75
addikt
2014 Április 26.MEGJELENIK!!!!!!!!!!!!!!!!!
Some testers have decided to ruin years of our hard work and have leaked the unfinished Lost Alpha to the public. This leaked version is not finished and not prepared to be released by any means. It contains render bugs that we've been working on since February among the other ones that prevent smooth gameplay.
It is stolen copyrighted material and it is illegal to download it.
Modders are forbidden to use any of its contents until official release.
Links to the leaked files won't be tolerated here nor the discussions about it. Any support for the leaked version won't be given either.This unfortunate event crosses out any chances to release LA as an official addon to S.T.A.L.K.E.R. series. LA will be released as any other mod without official support from GSC.
In this situation we've decided to release the official version of Lost Alpha on 26th of April 2014.
On Chernobyl disaster 28th anniversary you will get the most recent version of LA. It won't be completely finished as we wanted it to be but at least stable and finishing the game would be possible.
On this day there will be official presentation of LA in Warsaw during 'Park in The Zone' event. -
bluyoo
nagyúr
Pedig bíztam benne hogy születésnapomra megvehetem magamnak!

Na majd jövőre.
Új hozzászólás Aktív témák

- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Renault, Dacia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG Zephyrus M16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)