- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weor
csendes tag
válasz
Dhampir #9121 üzenetére
Elég sok tárhelyszolgáltató létezik...
Értem a kérdést és ha meglesz hozzá az időm, akkor telepítőt szeretnék csinálni, amiben benne lenne minden javításom, opcionálisan választható magyarítással és/vagy kiegészítő felirattal, telepíthető Revisiteddel, meg az általam preferált és tesztelt modok, mint a HD NPC pack, meg a HD Textures pack, meg ilyenek normális leírással a telepítőben, meg képekkel.
És persze a leguccsó configuratorral, mert hát tudjuk, hogy amit az LA telepítője tartalmaz, azzal mehetünk a slozira és kitörölhetjük vele.
Oszt nem kéne mindenkinek minden telepítésnél baszalognia.
De ez jövőre valamikor csak.
-
akerbis
aktív tag
válasz
Dhampir #8934 üzenetére
v. 1.01.4007-et ajánlotta nekem.
Kédésem lenne viszont, egyik küldivel nem boldogulok. Ezt Szidrovicstól kaptam, mint különleges küldetés. Be kell lopózni éjjel egy katonai állomásra, belógni egy ablakon és elhozni egy dobozt. Nem messze van a kezdőpontól. Azt mondja rádióban mikor odaérek hogy a kerítés mentén mennyek, aztán akármelyik oldalán megyek, hiába szorosan mellette megrádiózza hogy eltértem az útvonaltól és küldetés sikertelen. Hogy kéne ezt?
Megvan. Egész az állomás mögé kell kerülni a hátsó kerítésnél.
-
kekeeci
senior tag
válasz
Dhampir #8857 üzenetére
A linkelt oldalon ([COP] Wind of Time) levő 'Telepítés, magyarítás + egyéb információk' google drive link hozzáférést kér!
-
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #8849 üzenetére
Hát, én egy rakat angol nyelvű modot is kijátszottam (amikről be is számoltam az idő során), ám ezekre nem nagyon van/volt igény erre felé. De ha megy az angol nyelv, akkor mindenképp ajánlom a Spatial Anomaly-t és az igazi Narodnaya Solyanka-t, ami tökéletes fordítással és rendesen befejezett történnettel érhető el, ellenben a korábbi CP2 verzióval. Ami még tetszett az a Dead Of Winter és a Slayer modok, hirtelen ezek ugrottak be most, de itt van rengeteg angol nyelvű mod a COP-hoz és a SOC-hoz is, lehet válogatni belőlük. A nagy részük profi munka és csak sajnálni lehet, hogy nincs magyar fordításuk mert fasza kis új történeteket rejtegetnek.
-
Pet84
tag
válasz
Dhampir #8729 üzenetére
Ha használt alkatérszben/gépben gondolkodsz akkor 200 ezer forintból ki lehet hozni egy gépet, plusz monitor. Aprón szét kell nézni. De ha csak emiatt az egy játék miatt építenél vagy vennél akkor szerintem várj vele amíg ki nem jön, a gpu árak most a csillagos eget verdesik árban, rosszabb a helyzet már nemigen lesz. Bár ki tudja.. :/
-
-
PeL
addikt
válasz
Dhampir #8713 üzenetére
Abból kiindulva hogy Unreal Engine lesz a játék alatt, valszeg jóval gyengébb gépeken is el fog futni low beállításokkal persze.
#8708 Pet84
Én egyáltalán nem bánom hogy elhagyták az X-Ray motort. Annak idején korszakalkotó volt, viszont az UE minden téren köröket ver rá. Modolhatóság szempontjából is valószínűleg sokkal jobb lesz az új motorral. -
Pet84
tag
válasz
Dhampir #8710 üzenetére
Minimum:
OS Version:
Windows 10
Processor:
AMD Ryzen 5 1600X / Intel Core i5-7600K
Memory:
8 GB
Graphics:
AMD Radeon RX 580 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Disc space:
150 GBRecommended:
OS Version:
Windows 10
Processor:
AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K
Memory:
16 GB
Graphics:
AMD Radeon RX 5700 XT 8GB / NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11GB
Disc space:
150 GB -
Pet84
tag
válasz
Dhampir #8592 üzenetére
Dc 1.4007 optimális beállításokkal telepitve ha jól emlekszem ez volt bepipalva. dx11-ben játszom. Este 6 után viszont kiderült meg volt azóta egy blowout is. Hmm lehet pont éjszakára tisztulna ki az idő?...
szeretem a borongós időt is csak épp már kicsit unalmas így. Amúgy iszonyat hangulatos a cucc nagyon jó munkát végeztek dezowave-ék, mondom ezt úgy hogy mindhárom eredeti stalkert vegigjatszottam az elsőt legalább 5x anno.
-
PeL
addikt
-
Laris2
senior tag
válasz
Dhampir #8549 üzenetére
Stabil már ez a 1.4007-es verzió? Egyébként nem számít, engem csak a Borongós, és az x18-as labor doksijai érdekelnek. Működik a 4002-es magyarítás, 4005-ös verzióval, de azért több nem lényeges feladatnál csak a karakterláncok jelennek meg. Az angol szövegből behejettesíthető lenne, de ez engem nem érdekel.
-
PeL
addikt
válasz
Dhampir #8536 üzenetére
1.4007 az utolsó hivatalos kiadás. Innentől dezodorék már nem foglalkoznak a játékkal tovább, gondolom így is épp elég időt vett el az életükből ez a játék, tekintve hogy hány évig készült. Elvileg két új projecten dolgoznak, de semmi infót nem mondtak ezekről, annyit mintha olvastam volna még hogy elvileg nem is STALKER témában mennek tovább.
Lost Alpha-hoz gondolom nem hivatalosan lesznek még modok, bővítmények, esetleg javítások, sajnos nyilván nagyrészt orosz fanatikusok által készítve, amikhez meg szokás szerint nem fog készülni semmiféle angol verzió...
-
Samael
csendes tag
válasz
Dhampir #8532 üzenetére
Nem a RU DEV folyamatosan frissíti, már a 2.12 verziót tettem fel, de eddig még instabil. Esélyes, hogy pár hónap,év múlva lesz egy stabil verzió is ha folyamatosan fejleszti.
A Vk oldalán van is egy changelog természetesen oroszul, de google fordítóval nyomon lehet követni, hogy halad a mod fejlesztése. -
törölt tag
válasz
Dhampir #8528 üzenetére
Kaja meg víz a hulláknál is van, ha sokat mászkálsz teli puttonnyal akkor persze nem elég, 22-es csapdája.
Nekem mindegyik fegyver tetszik, és örömmel használom ha kezembe akad, egyetlen kivétel van az mp5 (Viper 5), az páncél ellen gyenge és arányaiban nehéz hozzá a lőszer, nehéz maga a fegyver is és gyorsan is kopik.
Lehet feléjük is meg közöttük is gyorsan mozogni, nem csak elfutni. Default 500ms a reakció ideje az NPCk-nek, ha tiszta lövés pozícióba került, megvan a vizuális kapcsolat, még ennyi időd marad becélozni és lőni, mielőtt az meghúzná a ravaszt. Ez, ha rendben van az adrenalin szint, az kurva sok idő..
-
törölt tag
válasz
Dhampir #8526 üzenetére
Ja a dobozok? Azok megvárnak, gondolom a minél több pénzt szeretnéd ezekből kihozni, akkor úgy sem érdemes egyből az elején az öregnek eladni az össze-farmolt dolgokat, és a kibontsuk is ráérhet. Érdemes jobban fizető vevőt találni, majd odahordani a cumót.
Nem csinálom már a gyűjtögetést, a pénzért vehető fegyverek és a dögnéhez ruhák túlzottan lecsökkentik a kiszolgáltatottság érzését, lassítják a mozgást. Nem úgy adná az Adrenalint. -
törölt tag
válasz
Dhampir #8524 üzenetére
A játék elején stalker fokozaton is van bőven lőszer/fegyver, bizniszezhető az öregnél utánpótlás, wolf-nál lehet upgrade-lni stb .. Nekem nem tűnt akkora érvágásnak a hiánya.
A késnek szerintem addig volt értelme a játékban, amíg nagy volt a sebzése és alacsony cipelt tömeg, light öltözet mellett meg lehetett vele kergetni akár egy nagyobb szörnyet is vele.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Én minap vettem észre, hogy a játék elején, banditáknál a gyártelepen el lehet(ne) fogni az átvezető videóban lévő fekete ruhás manust (TRS 301+ scope-al) a telep hátsó kapujánál láttam a fűben kempeleni, kicsit meglepődtem. Szóval aki tökös legény, az szerezhet magának rendes fegyvert még a kordonon belül, gondoltak rá az alkotók. -
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #8510 üzenetére
Ezzel vigyázzatok, mert állítólag egy nagy bughalmaz (egyelőre)! Amúgy is, amolyan orosz módra, benehezíti a játékot és a mentéseket is automatizálták benne. Csak tábortüzeknél ment a játék, nincs kézi mentés se csak ezeken a helyeken. Csakhogy mindenki arra panaszkodik, hogy visszatöltéskor a játék folyton crashel. És ez csak az egyik része a hibáknak.
-
shield
őstag
válasz
Dhampir #8505 üzenetére
Én a Priboi Story-nál tapasztalom ezt, nem mértem az időt, de kb. 2-3 mp lehet a képmentés. Gyors mentést nem kell mérnem, mert nincs a modban, kissé meg lepett, észnél kell lenni.
Ezt az Radeon Anti-Lag-ot én is megnézem.
A LA CUT meg már néhány percenként fagyott, úgyhogy félretéve. Amúgy is már több mint egy hete nem játszottam semmivel sem, valahogy nincs hozzá hangulatom. -
törölt tag
válasz
Dhampir #8503 üzenetére
Sima mentésnél (a főmenübe kilépve) nem szabadna neki pillanatokra megfagynia, hacsak nem alszik a lemez amire mentenél, vagy nem nagyon alacsony az írás sebessége.
Nézd meg hogy mekkora egy mentés, és mekkora a háttértár írási sebessége. Ha előbbit elosztod utóbbival és több másodperc jön ki, akkor lehet hogy ez a probléma. -
Dhampir
félisten
-
törölt tag
válasz
Dhampir #8490 üzenetére
Ezek már eléggé kipofozott motorok, V1,3003 ill. V1,4005-el 2-300 mentés után egy darab fagyást nem láttam, és bármikor kinéztem a feladatkezelőbe 2GB körül/alatt volt a teljes rendszer memória foglalása. Ezt a fajta hibát szerintem kijavították a fejlesztők.
Azóta bele lettek fércelve tömegével újítások a motorba, aminek a tesztelésére nem szántak elég időt, 1.4007 szerintem ezek miatt fut drasztikusan szarul a korábbiakhoz képest, és ezek miatt van a számtalan fagyás is..
-
emre
veterán
-
sklopp
őstag
válasz
Dhampir #8426 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/s_t_a_l_k_e_r_lost_alpha/hsz_8023-8023.html
Ez működik, a gamedata.db0 és .db1 filokat kicsomagolod egy külön könyvtárba (az eredeti maradjon a helyén), megkeresed az említett filet, átírod az értékeket, majd csak ezt a filet beilleszted a játék főkönyvtárba gamedata/config/lost_alpha/la_skills.ltx .
A linkben kimaradt a lost_alpha a sorból. Van a Total Commanderbe beépülő kicsomagoló, én azzal csináltam. -
törölt tag
válasz
Dhampir #8410 üzenetére
"SregALus" Ezt nem tudom beazonosítani.
Nekem erről a verzióról eddig az a benyomásom, hogy a beépített mod-okkal felpimpelve gyökeresen más a hangulata, mint az LA-nak, vagy bármelyik eddigi résznek. Eldönteni eddig még nem tudtam hogy, összességében ettől izgalmasabb vagy inkább műanyag lett.
Talán a sima LA-ben ehhez képest mélyebbek, teltebbek a színárnyalatok, szó szerint súlyosabbnak, megdöbbentőnek néz ki, bármi amire amire rá nézek. A 3D-s hatása is valahogy erősebb a 2D-s képnek.Nem gondolkodtam el azon, hogy megsértődjek-e miatta.
-
Weor
csendes tag
válasz
Dhampir #8291 üzenetére
Köszönöm minden Stalkernek a tippeket!
Elkezdtem újra a Clear Sky-t (GoG) a Sky Reclamation Project-tel és tök szép, meg tök jó, meg van hangulata, gyönyörködöm a napsugarakban, meg minden, de...
...agyf*sz, gyerekek, komolyan mondom. Agyf*sz. Ugyanazok jöttek elő, mint mikor először toltam. Kinyírom a csapat banditát, mindenkit jégre teszek. Utána csekkolom a PDA-t is, a közelben senki ellenfél nincs kilométerekre, de frankón. Meg is kapom az üzenetet, hogy elfoglaltam a területet. Tök jó, tipegek tovább, előveszem a PDA-t ~4 perccel később, erre már látom, hogy az előbb elfoglalt hely közelébe teleportált egy csapat bandita és aprítják a megmaradt Égboltos figurákat... de amúgy minden csávó, akivel egy csapatban harcolok, mind rohan előre, nulla taktika, hullanak, mint a legyek, aki megmarad, az meg máris rohan tovább, arra nincs időm, hogy körülnézzek rendesen. Megőrülök ettől. Meg attól is, hogy a jobb felső sarokban (nem tudom a hely nevét
) megkapom a feladatot, hogy segítsek a teherautónál lévő tábort elfoglalni. Megteszem, segítek, majd kapok egy feladatot (asszem' PDA-t kellett leszállítani egy hulla zsebéből), leszállítom, erre nem továbbmennek a jobb felső sarokban lévő faluhoz (ahonnan át lehet menni Kordonba), á, dehogy, hanem visszafordulnak (!), elhagyják a tábort (!), a banditák pedig osztódnak egyet és visszafoglalják a teherautónál lévő tábort ugye harc nélkül, mert nincs ott senki. Oké, hogy Veterán fokozaton játszottam, de azért felmerül bennem egy kézenfekvő kérdés: EZ MI A P*CSA?!
Kikapcsoltam a fenébe, dühösen elmentem szunyálni és felsírtam éjjel, mert álmomban ezen felül még pluszba' előjöttek azok a bugok, amivel pár éve szembesültem, mikor először játszottam vele. Aztán bevillant a Szeméttelepes bug, ami miatt anno alkalmaztam a gépen egy format C:-t, magamon meg egy lobotómiát és rájöttem, hogy k*rvára nem kell ez nekem megint.
Aztán másnap bevillant, hogy hát van ám egy Call of Pripyat, amivel soha a büdös életben nem játszottam még (
) és utána kéne olvasni, aztán ha jónak tűnik, akkor GoG-ra fel és ki kéne próbálni. Öröm van, meg boldogság van gyerekek, nagyon bejön. Nincsenek bugok, nincsenek osztódó ellenfelek, a tetemek is ugyanott vannak és ugyanúgy, ahogy a játék elején hagytam őket és ha elrejtek egy hullában valamit, az is ott marad - hacsak le nem nyúlja valami másik Stalker, aki megtalálja. Sok dolgot meg lehet dumálni benne és nem kell mindig fegyvert rántani, akikkel pedig együtt harcolok egy-egy feladat során, azok nem fejvesztve rohannak előre, hanem próbálnak taktikázni. Eddig tök faja minden, null idegeskedés, null bosszankodás.
Amikor például először jártam a hídon, akkor egyből megtaláltam a dzsipekben a kulcsokat, kinyitottam vele a teherautón lévő ládát és felmarkoltam a palack ideggázt. Mondom ez meg mi a bánat. Eltettem, mert nyilvánvaló volt, hogy fog kelleni később. Órákkal és sok küldetéssel később jött a küldetés, amihez kellett (volna), hogy szerezzem meg az ideggázt. De már nálam volt, a program érzékelte, nem is kellett mennem sehova és nem kellett beszélgetnem feleslegesen senkivel, máris kaptam a feladatot, hogy melyik csőhöz kössem be az ideggázzal teli palackot. Ez így rendben is van, de a CS-ben, meg a Lost Alphában sem volt ez ilyen tükörsima, volt, hogy szopóágra kerültem, csak mert mondjuk hamarabb nyírtam ki egy mutánst, mint hogy megkaptam volna a hozzá tartozó feladatot.
Na, csak ennyit akartam, megyek CoP-ozni
-
Weor
csendes tag
válasz
Dhampir #8289 üzenetére
Tegnap csodáltam egy másik Stalker játékban; a Clear Skyban (...)
Én is szívesen csodálnám, ha nem lenne bughalmaz
Te mod-dal tolod? Ha igen, akkor melyikkel?
Nekem olyan kellene, ahol nem teremnek újra 10 percenként ugyanott a banditák, kell aludni és vannak vezethető járművek is. Létezik ilyen egyáltalán?
-
cheatergs
senior tag
-
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #8239 üzenetére
Itt van egy "jótékony" hiba a játékban, amit végül is sosem javítottak ki. Miután a bányában elveszik a cuccodat, azok mindjárt a polcon levő ládába kerülnek, amiből simán kivehetted azonnal és semmiben se befolyásolja a játékmenetet. Így a teljes felszereléseddel mehetsz vissza Borongósra.
-
cheatergs
senior tag
válasz
Dhampir #8239 üzenetére
Én már a retail verzióban fütyültem rá, h mit akar Veles. Ah visszakaptam az irányítást, rögtön sprinteltem vissza Cordonba újraszerelkezni, ahonnan mentem tovább Dark Valleybe.
Persze azóta én is váltottam az 1xűbb módszerre, s még a kocsiban lepakolok a Sinhez betérés előtt.Mondjuk nálam igaz ez az összes küldire. Mivel szerencsére általában nincs megszabva az útirány és idő a taskokhoz, így hagy lehetőséget saját módszert választani. Én meg addig nem haladok tovább, amíg nem érzem biztosítva magam. Magyarán kiskapuk rulz.
Pont a jobb oldali sziklafalnál téblábolnak a kimerák. Nagyjából középen kell haladni, a hangok alapján tájékozódva a kisebb-nagyobb kerülőkről.
A kocsik irányítása ismét tűrhető a 4007-ben, így megéri rövidíteni velük, ha az ember itt-ott átutazóban van. Általánosságban azonban én sem szoktam használni a járgányokat a tiédhez hasonló okból.
-
cheatergs
senior tag
válasz
Dhampir #8234 üzenetére
Ha nem a híd felé mész vissza (amit am is nehezebb megtalálni a sötétben), hanem a keskeny nyomtávú vágányt követed, amin a csille van, akk Dark Escape Cordonba vezető kijáratához közelebb érsz ki a bányából. A felszínre érve pár mutánst kell csak kikerülni (nem szabad túl jobbra kanyarodni a kimerák miatt, de balra sem szabad nagyot kerülni, neh belefuss a pseudodogokba), a betonúton meg bepattansz 1 járgányba, és máris visszaértél Cordonba.
Onnantól meg veszett 1xű újrázni a felszerelést a banditáktól és az armytól. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Dhampir #7896 üzenetére
Szerintem ő örül, hogy nincs magyarítás a játékhoz. Így kevesebbet látja a hátam miközben a monitort bambulom.
Anno elég sokat kockultam a S.T.A.L.K.E.R. -rel.
Az igazat megvallva most nem sok játékidőm lenne. A nagyobbik (2éves) fiam baricskaként tapad, semmit nem tudok mellette csinálni. -
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #7862 üzenetére
Nincsen, mert az eleje volt és éjszaka, de egyébként semmiféle különbséget nem vettem észre azon kívül, hogy a nem natív DX10 és 11-el lustább a FPS. DX11 alatt a textúrák csillogóbbak voltak, amolyan műanyagosak, amit kimondottan utálok. A Doom 3-at is ezért nem kedveltem anno. De egyéb semmi, legalábbis az én beállításaimmal, mert minden biszbasz effektet leveszek minimumra, mivel jobb szeretem a lepukkant, poros Zónát mintsem a csillogó napfényeset. Leginkább statikus fényekre raknám, csak azzal a pack már nem indul sajnos.
-
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #7758 üzenetére
Hát, én őszintén nem értem azok után, hogy ha a FI csoport egyszer már lefordította az egész alapjátékot, mért rinyálnak folyton annyit a módosítások miatt. Egyebet se olvasni az oldalukon mint blamázst Dezoék iránt. Minden elismerésem a munkájukért, de nem kellene minden verzióval porig alázni a játékot s a készítőit, mert ők csak az ingyenmunkájukat végzik. Ha ezek a modderek nem csinálnak játékot, a csoportnak nem lesz munkája - ilyen egyszerű. Vagy lemaradtam valamiről?
Ja, amúgy én sose használtam a fordításaikat, azért is mondom, hogy engem nem érdekel amit ott írtak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest