- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeL
addikt
válasz
Veszett Róka #9072 üzenetére
Valószínűleg ahogy eddig sem, ezután sem lesznek kötelezően használandóak, aki akarja majd felrakja a fegyverekre, aki nem akarja nem teszi fel őket. Szerintem nem feltétlen rossz dolog ez, legalábbis amíg nem megy el a CS:GO féle gambling üzletmodell felé.
-
PeL
addikt
válasz
Veszett Róka #9070 üzenetére
Egyszerű: Ha nem látod értelmét, ne vedd meg az Ultimate Edition-t...
Egyébként meg nem csak az jár hozzá:
...and access to two upcoming story expansions along with all the additional downloadable content. -
PeL
addikt
válasz
Veszett Róka #9040 üzenetére
Természetesen nem azt mondam hogy 1:1-ben legyenek benne a régi helyszínek, csak meglegyenek a motívumok az adott pályarészen, ami által felismerhető hogy a játékos valamelyik régebbi részekből ismert helyszínen jár éppen. Pl. 1-2 ismerős gyárépület, stb által... Mint a Yanov állomás ami fixen benne lesz mint tudjuk.
-
PeL
addikt
-
PeL
addikt
Elég negatívak vagytok a STALKER 2.-t illetően
Mondjuk aláírom hogy van benne némi igazság, picit én is kételkedek abban, hogy fogja-e tudni hozni az előző epizódok sötét, komor hangulatát az új motorral is, leszámítva azt hogy csilli-villi lesz az egész. A trailerben látni lehetett az inventory-t, eléggé fapadosnak, igénytelennek tűnt így elsőre, bár nem tartom valószínűnek hogy a végleges UI volt látható egy pillanatra. Csak ne kelljen még éveket várni rá. Meg vigye legalább medium-high grafikával a gépem normálisan
-
PeL
addikt
válasz
capulet75 #8994 üzenetére
log fájlnak akkor is kell lennie, vagy a játék mappájában, vagy ahol a mentés van. De lehet rosszul emlékszem. Meg régebben működött olyan is, hogy mikor kidobott akkor automatikusan vágólapra teszi a crash logot, jegyzettömbben nyomtál egy CTRL+V -t akkor ki tudtad belőle olvasni hol szállt el.
-
PeL
addikt
válasz
csakdzsó #8918 üzenetére
Ebből már nem lesz új verzió, felesleges is erre várni. 2018-ban jelent meg az utolsó verzió belőle, azóta már más projecten dolgozik az a csapat. Egyébként meg nem feltétlen a modkészítők a hibásak, alternatíva híján elvégre ugyanazt az ősrégi, több mint 20 éves eredeti engine-t használták fel, így erősen megfeszegették annak határait. Ebből kifolyólag ennek köszönhető a bent maradt crashek nagy része. Szerintem ha ennyire frusztrál hogy hibás a játék, lehet jobb ha elengeded, felesleges ezen mérgelődni.
-
PeL
addikt
válasz
Veszett Róka #8912 üzenetére
Nem tették rosszul hogy bevezettek súlylimitet, emlékszem még 1.3000-ban annyi cucc volt az autómban, hogy belaggolt 1-1 másodpercre mindig a játék mikor valamit kivettem belőle vagy beleraktam, és közben mindig arrébb pattogott az autó, olyan hangot adva mint amikor nekimegyek valaminek. Egyszer konkrétan volt olyan hogy megbokrosodott és felborult magától
-
PeL
addikt
válasz
Veszett Róka #8827 üzenetére
Én nem emiatt aggódom. A teaserben lévő fegyveres harc azért olyan valószínűleg, mert ha hasonlóan kemény lesz az AI mint az elődökben akkor itt nem sokáig élt volna az akinek a szemszögéből zajlott a jelenet. Szerintem összességében teljesen jó volt a hangulata a teasernek. Minden eddiginél részletesebb lesz a Zóna, és pont emiatt vannak aggályaim, hogy nem fogom tudni teljes pompájában élvezni mert túl nagy lesz a hardware igénye. Igazából ha egy medium-high beállításokkal meglenne a 60fps, akkor már elégedett lennék. De sajna tartok tőle hogy ez lesz az első játék aminél már érezni fogom hogy kevés a jelenlegi gépem, tekintve hogy GTX 1060-at ír minimumnak...
-
PeL
addikt
válasz
kekeeci #8780 üzenetére
Ez nem valami weapon addon-pack probléma? A 23x75_buck -ból következtetek rá, mert ilyen fajta lőszer emlékeim szerint nincs a sima játékban, bár lehet rosszul rémlik. Nálad ezt hiányolja pont a jelek szerint. Ha ő használ fegyver addont ami nálad nincs, simán dobhatja ezt a log. Így lehet nem is ugyanaz miatt crashel
-
PeL
addikt
Ha az volt a probléma hogy nem jött elő a feladatkezelő a bezáráshoz, megoldás lehet ha valamit mindig futtatsz a játék mellett, pl. megnyitott Total Commander-t. Ha lefagy a játék, át tudsz rá tabolni. A feladatkezelőben meg be kell pipálni hogy mindig látható legyen, így elméletileg CTRL-ALT-DEL után mindig előtérbe kerül így be tudod majd mindig zárni ha megfagy.
-
PeL
addikt
válasz
Dhampir #8713 üzenetére
Abból kiindulva hogy Unreal Engine lesz a játék alatt, valszeg jóval gyengébb gépeken is el fog futni low beállításokkal persze.
#8708 Pet84
Én egyáltalán nem bánom hogy elhagyták az X-Ray motort. Annak idején korszakalkotó volt, viszont az UE minden téren köröket ver rá. Modolhatóság szempontjából is valószínűleg sokkal jobb lesz az új motorral. -
-
PeL
addikt
Valami HUD vagy UI probléma, az ui\talk_3_16.xml -ben hiányzik az argument 0 sorban lévő bejegyzés. Alap UI-ját használod a játéknak és nem valami módosítottat? Vagy át van állítva valami ami az UI-val kapcsolatos? Tegyél mindent alapra első körben ha valamit állítottál ezzel kapcsolatban a beállításokban. Az említett modok közül nem tudom belenyúl e valamelyik az UI-ba vagy a HUD-ba, ha igen, valószínű az okozhat problémát.
-
PeL
addikt
Régebbi verziókkal volt időjárás script bug, meg a blowout-oknak is random kellene jönniük, minden játék elején van egy scriptelt blowout és onnantól egyszer sem jött nálam egyik verzióban sem (az 1.4000-et és az 1.4003-at teljesen végigjátszottam). A legújabb verzióban nem tudom mi a helyzet, 1.4007-el nem játszottam még.
-
PeL
addikt
-
PeL
addikt
válasz
Dhampir #8536 üzenetére
1.4007 az utolsó hivatalos kiadás. Innentől dezodorék már nem foglalkoznak a játékkal tovább, gondolom így is épp elég időt vett el az életükből ez a játék, tekintve hogy hány évig készült. Elvileg két új projecten dolgoznak, de semmi infót nem mondtak ezekről, annyit mintha olvastam volna még hogy elvileg nem is STALKER témában mennek tovább.
Lost Alpha-hoz gondolom nem hivatalosan lesznek még modok, bővítmények, esetleg javítások, sajnos nyilván nagyrészt orosz fanatikusok által készítve, amikhez meg szokás szerint nem fog készülni semmiféle angol verzió...
-
PeL
addikt
válasz
Csongi2015 #8329 üzenetére
Legutolsót telepítsd csak fel, abban minden benne van. Telepítésnél lesznek opciók, azokat is nézd át hogy ne érjen meglepetés.
-
PeL
addikt
ST2 azért elég hardcore, leírás nélkül szinte esélytelen megcsinálni benne mindent
Nem véletlen készítettem hozzá anno én magam. Vannak benne olyan feladatok amiknél a pályák normális határán kívül kell barangolni. Meg a tárgykeresős feladatoktól emlékszem a hajamat téptem, főleg hogy soknál nem is ugyanoda spawnolnak az itemek hanem van több lehetséges helyük is...
A Fotograph modot még én sem próbáltam, az is olyan mint az ST2?
-
PeL
addikt
válasz
Veszett Róka #8274 üzenetére
Ezeket mind ki lehet mini-modokkal küszöbölni, ha kicsit értesz a scriptekhez te is át tudsz írni magadnak szinte bármit a játékban, de moddb-n biztos vannak modok az említett "problémákra" (De talán már telepítésnél is lehet ezek között válogatni mert van csomó opció a játékmenetre ahogy láttam)
-
PeL
addikt
válasz
Plazmacucci #8269 üzenetére
A nyafogókkal én sem igazán értek egyet, főleg azokkal akik csak negatívakat tudnak írni róla. Többször végigjátszottam a játékot, kezdve a legelső verzióval. Ott a végén lévő crasheket leszámítva nem volt különösebb bajom a játékkal annak ellenére sem hogy páran full bughalmazként tüntették fel itt-ott, lehet csak nekem volt szerencsém a játékkal és nem futottam ezekbe bele (egyetlen végigjátszás során sem ezt hozzáteszem), nem tudom. Én személy szerint élveztem, tetszettek a pályák, sok újdonság volt mindenhol, felfedezni való, még ha a nagy részük üres terület is volt. Tetszett hogy jobban kell figyelni a karakterre, enni inni kell, még az az ötlet is tetszett hogy szöszölni kellett azzal hogy be kell pakolni az övre a lőszert másképp ugye nem tudod használni őket. Apróságok de nekem pl. ezek is dobtak a játékélményen. A legutolsó verziót még nem játszottam így nem tudom tanúsítani az általad leírtakat hogy ilyen nehéz lenne. A régebbi verziókban tény hogy volt 1-2 izzasztós rész de sehol nem akadtam el komolyabban. A Cordon katonai bázisos részt is elsőre meg tudtam csinálni, ráadásul magamtól jöttem rá hogy oldalt végig lehet menni a map oldalán, ez nekem kb logikus is volt, tudván hogy aknásítva van ugye a bázis teljes szélességében. Szóval felesleges leírni a véleményemet, én kb azt kaptam amit vártam. Tudtam hogy nem rendes fejlesztőgárda dolgozik a játékon hanem "csak" egy tapasztaltabb, lelkes modderekből álló közösség, így nem is vártam AAA játékot ami köröket fog verni az összes STALKER játékra, egy total conversion modnak megfelelő játékra számítottam a kezdetektől, kb az is lett végül. Ráadásul a "fejlesztők" sem állították sosem hogy a STALKER játékok ellenfeleként csinálják a játékot, ők is modként emlegetik, az egy dolog hogy megoldották hogy ne kelljen hozzá megvásárolnod az alap SHoC játékot, ami számomra amúgy szintén hatalmas pozitívum. Így kaptál lényegében ingyen kvázi egy teljes játékot, még ha nem is lett AAA minőségű. Persze látszik rajta itt-ott valóban hogy nincs meg a project mögött a megfelelő technikai és a játék fejlesztési tapasztalatokkal rendelkező háttér. Ezektől függetlenül szerintem azok számára akik végig tisztában voltak a körülményekkel és nincsenek a tiedéhez hasonlóan magas elvárásai, teljesen élvezhető játékot kaptak. Lehet ezen vitatkozni, csak értelme nincsen. Nem kellett érte fizetned semmit sem. Az hogy te küldtél nekik pénzt, gondolom sehol nem volt feltüntetve az hogy garantált minőségi játékot fogsz kapni azokért a donate-ekért, ezt is max te láttad vagy vártad bele. Saját szabadidejüket "beáldozva", fizetség nélkül rakták össze az egészet. Lehetne ezeket a dolgokat még sokáig ragozni, de felesleges.
Mindezektől függetlenül persze jogodban áll leszarozni az egészet. Viszont ha így teszel egyrészt nem igazán fogtad fel a körülményeket, másrészt nem vallhatod magad igazán STALKER fanatikusnak
-
PeL
addikt
válasz
Plazmacucci #8224 üzenetére
Fényerőt próbáltad már feljebb húzni?
-
PeL
addikt
válasz
Plazmacucci #8038 üzenetére
Én már megtettem 3x korábbi verziókkal
Ezt is végig fogom tolni újra, már telepítésnél is vannak extra opciók amik érintik a játékmenetet (hardcore economy, survival beállítások), kapott egy fasza kis launchert is, mentem vele 10-15 percet az elején fix 60fps van DX11-ben, mindent hagytam alapon csak 1-2 beállításon módosítottam, pl. levettem a fű sűrűségét és távolságát ami a régebbi verziókban is az egyik leg fps zabálóbb beállítás volt. Csak most vannak más játékok amik lekötnek, de szerintem még a tél folyamán végigjátszom majd.
-
PeL
addikt
Kint van az 1.4007-es verzió (elvileg nem lesz több update) és itt van hozzá a változás lista
-
PeL
addikt
válasz
Balathruin #7709 üzenetére
Emlékszik már rá a bánat, rég volt
-
PeL
addikt
válasz
DannyL81 #7706 üzenetére
Ha nem kapsz idegzsábát pl. a night vision bugtól, akkor toljad nyugodtan azzal. Én már az 1.0003-at is végig bírtam vinni, a játék végén voltak ugye ott fagyások leginkább a reaktornál, de ott is átvergődtem magam néhány játék újraindítás után
Az 1.4002-vel igazából a NV bugot leszámítva nem is találkoztam nagyobb hibával.
Majd az 1.4005-öt is végig fogom vinni még egyszer, csak most van más játék amivel játszom (Grim Dawn + PUBG) és túlságosan lekötnek.
-
PeL
addikt
válasz
_satine_ #7681 üzenetére
Üdv. Itt leírtam a tapasztalataimat: #7183-as hsz
-
PeL
addikt
válasz
-szabi- #7656 üzenetére
A monolith főnök elhalálozása az nem tudom mitől lehet, gondolom szokásos random script hiba ami a stalker játékokban előfordul. Sajna ilyenkor csak a korábbi mentés visszatöltése segíthet ahol még él. 1.4002-es verzióval játszol? Lehet hogy korábbi verziókban még nincs javítva (már ha ez gyakori, jelentett probléma lehetett valamikor)
-
PeL
addikt
Azért lesz itt még fix bőven: http://www.dezowave.com/1.4005_changelog.txt
-
-
PeL
addikt
válasz
nem_tom #7633 üzenetére
Igazából változó kinél mi jött elő, volt akinél elakadt a script vagy meghalt valami fontosabb npc (ez mondjuk minden modban és stalkerben előfordul és nem lehet rajta nagyon segíteni csak korábbi mentés visszatöltésével). Én személy szerint 1-2 random crasht leszámítva már a DC előtti verziót is végig tudtam vinni nagyobb gond nélkül. Ami nálam itt a DC-ben bosszantó bug volt az az hogy ha bekapcsolt éjjellátóval töltesz vissza mentett állást vagy lépsz pályát akkor ki fog dobni a játék és újra be kell tölteni. Plusz blowout nálam egyetlen egyszer történt a játék elején, onnantól sosem. Állítólag ez még csak DX8 módban működik rendesen egyedül, de nem tudom hogy javítani fogják e vagy mi lesz vele. Szerintem feltétlen érdemes már megvárni az updatet ha eddig kibírtad a játék nélkül.
-
PeL
addikt
válasz
nem_tom #7631 üzenetére
Megjelent a Director's Cut verzió de van benne 1-2 hiba ami néha bosszantó, azóta ígérik az új updatet de még nem készültek el vele. Dezo azt írta ha jól emlékszem hogy még idén kiadják ha minden jól megy, gondolom elég masszív mennyiségű bugfix lesz benne ha ilyen sokáig halogatták.
-
PeL
addikt
válasz
fjord1977 #7599 üzenetére
rosszul adtad meg valszeg a telepítési útvonalakat. Lost alpha mappán belül van Lost Alpha almappa is. A tartalmát fogd meg és másold egy mappa szinttel feljebb és írass felül mindent. Ha nem jó tedd újra és figyelj rá hogy jól add meg az útvonalat (Lost Alpha root mappa)
-
PeL
addikt
-
PeL
addikt
válasz
core i7 #7530 üzenetére
Lehet találni is néhány helyen autót. Amit fejből tudok pl. Darkscape-n van vagy 2 legalább, alul az úton ami cordon felé vezet. Plusz van Countryside mindkét végén 1-1 de oda nem tudsz átjutni a játék elején még.
Nálam sem ment maxon mert úgy volt kb 5 fps-em a túlzott fű sűrűség és látótáv miatt. Felesleges effekteket ki kell kapcsolni és akkor jól fut 50+ fps-el
-
PeL
addikt
Jelenleg elég az 1.3000-s alapjáték + az 1.4002-es nagy update amiben benne van minden előző update. Viszont azt tanácsolom ha eddig kibírtad akkor még várj kicsit amíg kijön az 1.4005 mert temérdek fix lesz benne újfent, van 1-2 bosszantó bug (nem gameplay breaker csak pl. ha bekapcsolt éjjellátóval meghalsz vagy pályát lépsz, kivág asztalra) ami abban már javítva lesz.
Ha nem bírsz várni akkor ezeket szedd le:
-
PeL
addikt
válasz
Balathruin #7499 üzenetére
És soha nem fog elkészülni, szögezzük le, csak egy "fan art"-nak felel meg kb.
-
PeL
addikt
-
PeL
addikt
válasz
Plazmacucci #7458 üzenetére
Azért túlzás egyébként erősen amit leművelnek páran. Abban igazuk van hogy túl nagy project volt ez nekik, hobbi szintű fejlesztgetéssel erősen lenne még mit csiszolgatni rajta. Freeplaynek továbbra sincs értelme, miután végigvittük a játékot nem is értem miért nem töltődnek fel a mapok stalkerekkel, főleg az eleinte lezárt területek mint a radar, pripyat, de úgy mindegyik kb. Az ember azért maradna játékban hogy lövöldözzön, gyűjtögessen tovább, keresse a bajt úgymond, de nem lehet találkozni senkivel. Cordonban, Garbagen ugyanúgy 1-2 helyen üldögél 2-3 loner azt ennyi. Pedig meg lehetne oldani hogy a fő sztori lezárása után benépesedjenek az üres helyek, legyenek ellenséges táborok amik mindig respawnolnak, mint pl. SGM modokban.
-
PeL
addikt
válasz
Plazmacucci #7454 üzenetére
Nem tudom mit szerencsétlenkedik mindenki ezzel a misszióval amúgy, nekem másodikra sikerült megcsinálni
-
PeL
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 4
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged