- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Ezt sosem tudtam eldönteni igazán, hogy mennyire szeretnék járműveket. Egyfelől pontosan úgy gondolom ahogy Te és mekkora királyság lenne, másfelől teljesen megváltoztatná ahogy a Stalkert játszom. Az biztos, hogy a csomagtartó +1 stash lenne amit mikro menedzselni kell, ami már így is brutális szinteken volt nálam
Másfelől pedig valahogy a hangulat így kerek, hogy gyalog vagyok a zónában. Tudom hova mászom fel, mi hol jön, hol vadászok, stb… Valahogy jobban beszippant így.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Veszett Róka #9037 üzenetére
Hogy miért kell? Hogy pont ne mindenki az agyatlan trend után menjen, lássanak mást is. Igény van rá. Üzleti szempontból ne hagyjuk figyelmen kívül az Xbox, majd később a PS5 megjelenést. Ez biztosító szál, szerintem kifejezetten pozitív és teljesen más üzleti környezetbe helyezi a játékot. Mondjuk én ezért a címért PC-t építek, nekem ne legyen médium grafika meg 30 fps!
Egyébként nem biztos, hogy HW killer lesz, az UE5 átnyergelés bíztató. Az atmoszféra valóban kérdés mennyire lesz jó a fotoreal irányába elmozdulva az elmúlt évtizedben, de eddig amit láttam simán hozza. Azt el kell fogadni, hogy évtizedes grafikai fejlődés után az eddig ismert helyszínek is máshogy fognak kinézni. Cserébe bőven lesz mit nézni.
-
M@trixfan
addikt
Nagy igazságokat említesz. Én már sokszor attól tartok, hogy továbbállnak a gaming ipar nagy öregjei (ahol amúgy az életkor csak plusz tudást és tapasztalatot jelentene) és csak a lootbox-os gagyi dolgok jönnek egy idő után. Már felnőtt egy gamer generáció akinek lehet fogalma sincs az említett remekművekről. Én a Stalker széria újságírói tesztjeitől is falra másztam sokszor anno, rengetegen nem értették az atmoszférát és a játékélményt amit nyújt a borzongó történettel együtt. Én még visszább nyúlok a DOS korszakba, pl. az “Another World” ma egy Mona Lisa.
Abban bízom, hogy az Unreal 5 jelentősen megkönnyíti a fejlesztést. Rengeteg bug az X-Ray motor sajátja volt. Maga a grafika jósága, frissessége úgymond adódik az UE 5-ből, az idő nagyobb része mehet a fontosabb művészi oldalra. Ráadásul nem akkor kezdtek mindent amikor bejelentették a Stalker 2-t. Történet, koncepció már megvolt, csak az évekig tartó hányatott jogi/anyagi körülmények hátráltatták. -
M@trixfan
addikt
Érdekes, hogy a trilógia végigjátszása közben nem voltak frusztráló élményeim, pedig szerintem nálam lassabban nem játszotta végig senki. Kb. minden fűszálat megnéztem, maga a zónában létezés is egy élmény. Egyedül az nem tetszett, hogy legnehezebb fokozaton a gránátot mindenen keresztül lézer precíziós célzással a lábam alá dobja az ellenfél. Sosem futottam bele nagy crash-ekbe. Ha a Lost Alpha hasonló akkor szerintem megéri az élményért cserébe.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Veszett Róka #8827 üzenetére
De jól megfogalmaztad a Stalker érzést! Ugyanígy voltam, mindhárom játékot évekig játszottam végig. Csak akkor ültem le játszani ha minőségi időt fordíthatok rá és minden apró részletet és történeti morzsát felfedeztem. Néha csak úgy jó volt létezni a zónában. Pont a LA-ba nem kezdtem még bele jó gamer gép híján. Bár egyébként megindulna szerintem a MacBook Pro-mon. Valahogy volt egy misztikuma a rengeteg késésnek és mégsem volt Duke Nukem Forever érzete. Technikailag nagyon durva volt látni az első képeket. A most elérhető (ha jól emlékszem) 1405-ős build feelingje, Garbage főépületében készült az egyik, sosem felejtem.
Arra fel kell készülni, hogy egy más prezentációját kapjuk a zónának. Viszont több screenshot rögtön felismerhető hol készült és azért kirázott a hideg a vörös erdő szélénél, az egyik Garbage-Cordon átjárónál, az egyik kép maga a falu Cordonban. Nagyon izgalmas, hogy első AAA játék ami UE5, lesz benne nanite és lumen technológia. Matrix Experience demo után még bizakodóbb lettem. Abból kiindulva remélem Series X-en nem 30 fps lesz a target, nekem az a fallback vétel ha addig nem sikerül gépet építeni. -
M@trixfan
addikt
válasz
Antonius1978 #7570 üzenetére
Csodálom, hogy az a hangulat, történet amivel először találkozott az ember az első részben nem fogott meg.
-
M@trixfan
addikt
Direkt kivártam a LA-val, lényegében ez az eredeti változat ha annak idején nem lett volna leak. A modokkal kapcsolatban sajnos vannak fenntartásaim. Amik nem adnak új történetet már eleve kevésbé érdekelnek. Némelyikben olyan elborult dolgok vannak a videók alapján, hogy már semmi köze az igazi Stalker játékokhoz. Ilyen téren nagyon jó lenne egy aktualizált komoly összefoglaló a modokról valaki hozzáértő embertől! Sokszor csak kapkodom a fejem, hogy miről beszélnek egyesek a Stalker topikokban.
-
M@trixfan
addikt
Végre, végre végre! Nagyon rég óta nem volt ilyen érzésem, majdnem olyan mint amikor kijött a HL2. Már alig várom, hogy Cordonban látogatásomat tegyem és belemerülhessek a zóna világába! Ez a durva, hogy egyik mostani játék sem rendelkezik ennyi velővel, nem túl hízelgő az ipara nézve...
-
M@trixfan
addikt
válasz
Heroes fan #7079 üzenetére
Ez így nem kicsit félrevezető először idetévedők számára. A 9 éves gép az Core 2 proci 4870-nel. Ezen garantálom, hogy nem fog neked futni 1080p 60 fps értékekkel magas beállításokkal. A "gagyi gépigény" minimum ezt jelenti, bár nekem ez a szóösszetétel furcsa.
-
M@trixfan
addikt
A "grass shadow" is szerette megenni a VGA-t és a megfelelő "ambient occlusion" kiválasztása is jelentős különbséget tud okozni. Régebbi kártyákkal mindig a shader intenzív dolgokra kell gyanakodni. Én is inkább pár beállítás optimalizálására szavazok, mint a kisebb, nem natív felbontásra. 1080p-hez képest a 900p 40%-kal kevesebb pixel.
-
M@trixfan
addikt
Jól tetted! Nekem is cserélni kelett volna évekkel ezelőtt amikor nagyon jó áron lehetett i5-öt venni, most ősrégi Core 2-t kell váltanom. Szerintem nyertem a "kinek van elavultabb gépe" verszenyt
Az a gondom most, hogy szeretnék ütős cuccot venni és közeledik az az idő amikor többletet ad a 4+ mag játékpknál is. Szerintem 1-2 éven belül ez lesz, 64 fős BF multi meg már most is szereti. Ha most lenne legalább egy 3570K-m akkor szépen kivárnék most és csak a GPU-t frissíteném.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dhampir #7022 üzenetére
(#7022) Dhampir
(#7023) PeL
(#7027) MATEO6600Igen, asztali gép
Sokat gondolkodtam mostanában, hogy vajon megér-e ekkora beruházást a PC gaming? Számomra valahogy nem annyira tetsző irányba halad az ipar már pár éve, persze én öregnek vagyok mondható már gaming szempontból. Viszont van sok Steam, Origin vásárlás és multiplayer fps is kizárólag PC-re való "komoly embereknek". Lost Alpha DC mondjuk nálam már önmagában majdnem elég érv, de még a Metro 2034 is várat magára. Annyiban nehezebb nekem, hogy zenélni, multimédiázni, informatikai és hétköznapi dolgokat csinálni sokkal jobban szeretem a Mac platformot. Nem ide tartozik, de amióta iPhone van, egyre romlik "pro user focus". Most pedig itt a leghetőség építeni egy bika gamer PC-t, vagy kicsit másra is befogni a platformot. Ryzen nagyon jó videóban és lényegében mindenben, csak pont játékokban nem csúcs egyelőre. Próbáltam mindenkinek válaszolni így egyben
-
M@trixfan
addikt
válasz
rétisün #7019 üzenetére
Pont ez jár nekem is a fejemben! De jó is volt régen az újságos időszak: PCGuru, Chip és 576 Kbyte!
ennyit megér, legalább meglátom milyen most. Ha viszont kijön akkor rohanok gépet venni, nem érdekel már a Ryzen vs Kaby Lake huza-vona játék szempontból. Tököm tele van a várakozással.
-
M@trixfan
addikt
Én direkt kivárok már a végleges verzióra, anno csak kíváncsiságból megnéztem elindul-e az elavult gépemen, úgyhogy nagy játékmenet tapasztalatom nincs. Azt remélem, hogy ezek a dinamikus dolgok nem veszik el azt az élményt, hogy csak úgy lehessen kicsit létezni a zónában. Ha jó az egyensúly akkor persze nem így lesz, minden esetre nagyon kiváncsi vagyok már a DC-re!
-
M@trixfan
addikt
"- doubled the battery duration"
Nagyon előrehaladottnak tűnik, nem lehet messze a végleges. Lényegében az a két dolog ami maradt a WIP részben már nem "core" probléma. Annyira várom már, hogy kijöjjön a Developers Cut, kiváló "gépszentelő" lenne! Mondjuk lehet, hogy a Metro Last Light lesz az, a Ryzen érkezését még megvárom, de tovább nem.
-
M@trixfan
addikt
Biztos van fejlesztői oka, de meg nem gondoltam volna, hogy fps-hez időzítenek egy ilyen egyszerű dolgot
Eleve nem célszerű az ilyesmi, elég sok multiplayer glitch és csalás alapja az, hogy eltérően fut a klienseken a játék. Persze itt valószínű elég durva dolgokat kellett "tweak" jelleggel megoldani a nem éppen legfrissebb X-Ray Engine miatt.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Plazmacucci #6821 üzenetére
A Stalker számomra nem játék, hanem egyik meghatározó élménye életemnek. Én ott voltam. Ne akard tudni hány év alatt vittem végig a szériát, mire minden fűszálat megnéztem!
-
M@trixfan
addikt
Tudományos oldalról mindent értek, de mint stalker fan kicsit szomorú vagyok. Ha el is tudok majd menni egy Csernobil túrára, a legfontosabb nevezetességet sosem fogom már úgy látni ahogy átéltem
-
M@trixfan
addikt
válasz
cheatergs #6292 üzenetére
Jó kis paráztatás, engem is kirázott a hideg pár helyen, de laborok nélkül nem is lenne S.T.A.L.K.E.R a játék!
Nekem eddig csak az alapjátékok voltak meg, LA még mindig várat magára az új gép vétele miatt. Kifejezetten örülök, hogy vannak laborok szép számmal, bár tényleg a hideg futkos a hátamon minden alkalommal
-
M@trixfan
addikt
Annyira nem is csalás szerintem a futás. Ahogy elnézem a katonai robotokat simán futnak és az exo-k is bírják a gyorsabb tempót.
-
M@trixfan
addikt
Ezer éves szívfájdalmam nekem is, de azért amikor meglesz az új gép akkor igen csak nagy élmény lesz a Lost Alpha is. Mostanin is elmenne, de nem akarok már kompromisszumokat kötni. Túl kevés időm van már játszani, amikor leülök akkor tökéletes élményre vágyom hangrendszeren, nagy megjelenítőn
-
M@trixfan
addikt
Én inkább abban bízom, hogy a készítők komplettírozzák a játékot. A modokban mindig érződik a faragatlanság. Akármilyen tehetségesek, ráfordított emberórában nem lehet felvenni a versenyt a nagyobb létszámú csoportokkal. Ilyen szempontból a LA is inkább tekinthető mar egy dev team-nek mint pár lelkes moddernek. Különben meg kellett volna kickstarterezni a projektet még munka közben is, pont ők tudtak volna érdemlegeset mutatni.
-
M@trixfan
addikt
"FHD-ben nem tudtam megmutatni mert az asszony ül a TV-n, amikor azon tolom a vga még örül is neki, ugye minél alacsonyabb a felbontás annál inkább nő a cpu igény, Stalkernél ez jobban kiüt. "
Maga a CPU igény nem nő kisebb felbontás esetén, hanem a két korlátozó tényező közül a GPU oldali feloldódik. Ezért mégtöbb fps-t érhető el a CPU órajelének emelésével. Ha nőne a CPU igény akkor kisebb felbontás mellett kevesebb fps-t kapnál
-
M@trixfan
addikt
Valahogy én is így gondolom. Már ezt a következő nem save kompatibilis javítást mindenképpen megvárom, de lehet az új PC-t is. Pontazért, hogy a leírt módon csak bele tudjak merülni a zónába és önfeledten tudjak barangolni benne, miközben újra átélem a Stalker küldetéseket.
-
M@trixfan
addikt
válasz
batman91 #3025 üzenetére
Értem, köszi! Szívügyem a Stalker összes része, csak idővel már kicsit fárasztó az alap felállás miszerint egy szál kabátban indul neki az ember az egész zóna ellen. Bár a fegyverek egész jól viselkednek amiket próbáltam, a viper már olyan jó, hogy azzal nagyon kényelmesen vagyok. Ha idővel úgyis megszedi magát az ember akkor már az elejétől kezdve csak azt cipelném eladni ahol a rubel/kg arány jó. Pl. COP-ban annyi felesleges kötszerem és gyógyszerem volt, hogy már csak abból volt rendesen bevétel.
-
-
M@trixfan
addikt
Éjjellátó van a játékban? Zavaró a sima lámpa működése: bizonyosnál kozelebbre nem világít.
-
M@trixfan
addikt
"De ha mondjuk rávinnéd a célkeresztet a feliratra, és pár pillanat múlva megjelenne legalább angolul egy szövegfelhőben mi is szerepel a falon... "
Nagy ötlet, érdekes lenne. Mondjuk így megvan az a misztikus hangulat, hogy vajon ki, mit és miért írt fel oda, vajon figyelmeztetésül hagyták hátra?
-
M@trixfan
addikt
Lehet egy hónapot is érdemes várni, mire kiforr a dolog. Elég sok javítás van ebben a patch-ben és jöhet még több ahogy látom. Egyébként érdekes, hogy frissítettem a Catalyst csomagot, mert azt hittem van újabb legacy verzió a 4870-hez. Nem volt újabb verzió, viszont mégis több az fps valamiért.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Balathruin #2277 üzenetére
Ugyan csak nagyon kevés időre tudtam tesztelni, de sajnos nem vettem észre javulást. Van olyan funkció, hogy "Isolate", ami minden mást áttesz a másik magra az xra3d.exe-n kívül. Ez amolyan komplementer funkció.
-
M@trixfan
addikt
E8500 4870 1GB OC 1280x1024 tapasztalataim alapján azt vettem észre, hogy a sun shadows öli meg az fps-t. Az a baj nélküle nem az igazi a megvilágítás, viszont az fpst nálam legyilkolja 20-ra. Ha ez nincs, illetve egyéb render path van használva akkor meg általában 40 alá nem is megy be az fps. DX 9 szerintem rosszabbul fut mint a DX 10. Nagyon látszik, hogy DX10-re lett kihegyezve a látványvilág, már Object Dynamic Lighitng is olyan rajzfilmszerű lesz. Egyébként gyöynörű a grafika, el vagyok ájulva tőle, itt-ott félelmetesen szép összességében. A fény-árnyék hatásokon azért látszik, hogy vannak "pre baked" dolgok, de fantasztikus mit alkottak a srácok!
Szerk: nem tudom, hogy két magos procin van-e értelme bármit is állítani CPU Control 2-vel?
-
M@trixfan
addikt
válasz
Balathruin #2188 üzenetére
Igen, írta is Dezo valahol, hogy már nem állnak át COP motorra a sok befektetett munka miatt amivel felhúzták a SOC motort. A lámpa fénye elég érdekes még DX10-ben is, közeli objektumokra nem világít. Bár mintha ez tipikus Stalker motor jelenség lenne még a COP-ban is. Valószínű valahol statikus light map van a dologban.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Balathruin #2184 üzenetére
Hát igen, COP motor lehet jobb alap lett volna a plusz effektek szempontjából.
-
M@trixfan
addikt
Akkor én ezzel mág simán várok, most úgyis kritikusabb dolgok vannak folyamatban. Mondjuk nekem eddig is bejött, hogy pont akkor kerültem bele minden Stalker részbe amikor már megvoltak a legkritikusabb patch-ek. Nem is futottam bele soha komolyabb élményromboló dolgokba.
-
M@trixfan
addikt
Atyavilág, egyeseknek mennyi idejük van játszani!
-
M@trixfan
addikt
S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha GPU benchmark-ok és optimalizálási tippek képekkel a PCGH oldalán. Meg kell hagyni, van étvágya a játéknak!
-
M@trixfan
addikt
Lejárt a szerkesztés:
-
M@trixfan
addikt
Nem tudom volt-e már ez a kis tanács a játékkal kapcsolatban.
-
M@trixfan
addikt
Ha ezek után 4870-en tökéletesen fog menni a régi arhitektura miatt akkor nagyot fogok röhögni
-
M@trixfan
addikt
válasz
Plazmacucci #1672 üzenetére
A mértékét nem lehet állítani, csak on/off? Sokszor egy medium beállítás nem is látható módon esik vissza minőségben, de a sebességet nagyon megdobja.
-
M@trixfan
addikt
Megmondom őszintén amikor ugyanezen én is elgondolkodtam akkor rájöttem, hogy a legjobb dolgok nagyon sokszor kis manufaktúrában készülnek és nem is csak az informatikán belülre értem. Az egyik high-end stúdió mikrofonokat gyártó cség is szinte egy személy, a fejlesztőmérnök.
-
M@trixfan
addikt
-
M@trixfan
addikt
Majd utólag kiderül, hogy a torrent változat a kiszivárgott nem hivatalos
-
M@trixfan
addikt
Ha ilyen van mindig az jár a legjobban aki alszik egy jót és másnap két klikkel leszedi az egészet
-
M@trixfan
addikt
Legszívesebben VR headset-ben játszanám, nemhogy kiemeljem magam a zóna világából holmi TPS nézettel
-
M@trixfan
addikt
válasz
#90933760 #1130 üzenetére
Az eddigi szériát is úgy játszottam, hogy a napsugarak és az árnyékok részletességével be lehetett lőni szinte észrevétlen minőségvesztéssel a teljesítményt. A HDAO-t is mediumon használtam. Van még egy-két tweak, de most erre nem emlékszem így fejből, régen játszottam már. Én úgy emlékszem DX 10.1 ajánlott ha van rá mód. A DX 9 render path mintha valamivel szegényesebb lenne. Szívem szerint ezt a játékot szeretné a lehető legjobb minőségben és sebességgel futtatni. Egyébként lehet nem bírom ki és kipróbálom jól megy-e.
-
M@trixfan
addikt
Az már a ZEN határát súrolja ha holnap megjelenik és ennek ellenére várok vele amíg lesz új gépem hozzá. Nem tudom hogyan fogom kibírni, de ezt csak és kizárólag 1080p-ben kivetítve szeretném játszani. E8500+4870 1GB pedig már nem mai csirke.
-
M@trixfan
addikt
válasz
kislaki92 #1013 üzenetére
Ezt már akkor olvastam, mielőtt megjelent volna itt a fórumon. Igen ez egy kommunikáció, van egy ilyen olvasata, van igazságtartalma a dolognak. Azért egy GSC ha akarná oda tudná tenni magát, rengeteg konstrukció van üzletileg. Az akaszt ki, hogy néha úgy érzem mintha itt az átlag fórum életkor 13 év lenne. Kb. másban meg sem fordult egy kicsit üzletileg is belegondolni a dologba, hogy a GSC felől is jöhetett egy határozat. Mindetől függetlenül hihetetlen módon várom, fogok is nekeik adományozni valamilyen módon.
(#1050) Balathruin:
A torrent működési elvéből fakadóan ez a felállás szinte tökéletes.
-
M@trixfan
addikt
-
M@trixfan
addikt
Szerencsére nem lesz nagy különbség az így kiadott és az eredetileg tervezett verzió között. Azért nekem még mindig nem egyértelmű mi is van pontosan itt a háttérben. Vagy a GSC részéről borult a dolog a leak miatt, vagy a LA srácok nem bírnak annyi időt és energiát belenyomni a projektbe amit a GSC elvár. Ugyebár szabadidős a projekt mindenki lelkesedésből csinálja. Így is eszméletlen teljesítmény.
-
M@trixfan
addikt
Na igen, még egy videót sem nézek belőle YouTube-on. Tudom, hogy nem lesz olyan óriási gepigénye, de ezért a játékért hajlandó vagyok beütemezni egy gépfejlesztést, ami már amúgy is aktuális egyébként.
A témához általánosan szólva én még nem tudom véleményezni ezt az egészet, utána kell még olvasom. Az tény, hogy sok kereskedelmi játék szivárgott már ki amit kiadtak és nagyon sikeresek lettek. Körbefutom a releváns oldalakat, fórumokat a témában. Minden esetre először azt hittem egy kőkemény áprilisi tréfának voltunk kitéve
-
M@trixfan
addikt
válasz
capulet75 #893 üzenetére
A többi fegyvernél ezt nem vettem észre, csak az AK-nál. Skadovskról a csővezeték irányába lőve, ha jönnek a kutyák a domboldalon, már annyira nem visz el az AK. Szóval nem valami irdatlan távolságról van szó és a távcsőben is bőven a chevron-ok közt van a drop. Hiba a Mátrixban jelenség, egyszerűen megszűnik létezni egy idő után a lövedék mielőtt leesne, miközben bőven látótávon belül van. A többi fegyverrel teljesen oké minden, azt néztem még a pisztoly is lehet messzebre visz. Természetesen kizártam a szórást is, ebbe beleöltem pár órát
Szóval én úgy látom nem nagyon érdemes csak pontosságra fejleszteni az AK-t, egy-két opciót jobban megéri a recoil és handling fejlesztésére fordítani.
-
M@trixfan
addikt
Nekem csak az a bajom az AK-val, hogy a játék világán belül mesterségesen meg van határozva a lőtávolsága, egyszerűen megszűnik a lövedék egy idő után. Ezt már többszöri céllövészettel teszteltem és természetesen a bulletbdropnak nincs köze hozzá. COP-ban biztosan igy van, a CS-re is így emlékszem és elég esélyes a SOC is.
-
M@trixfan
addikt
válasz
capulet75 #880 üzenetére
Értem. Lehet LA-ban is lesz ilyesmi, ha a SOC motoron fut. Mondjuk nem bánom ha nincs és csak egyszerűen kiismerem a fegyverek érzetét, karakterisztikáját. Amúgy a bulletdropot egyenesen imádom és azt is szeretem ha egy fegyvernek van jellegzetessége. Battlefieldben is sokat hozzáad azz élményhez a bullet drop.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Plazmacucci #866 üzenetére
A "mod" szó ebben az esetben kétértelmű. Viszont a moddb FAQ-jában találtam:
Q: Will you make a weapon upgrade system like in CS?
A: Our upgrade system is based on cs-cop version, you can see it in action in one of the 3 alpha format videos.Érdekesség, hogy a Lost Alpha hivatalos oldalán szereplő FAQ nem tartalmazza, de elvileg a moddb-s a frissebb.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Plazmacucci #864 üzenetére
Ha kijön engem jó ideig nem fog érdekelni semmilyen mod, miért is kéne egyből ezzel kezdeni a játék élvezete helyett?
-
M@trixfan
addikt
Nagyon jók ezek a Stalker témák, csak ennyi félig off hozzászólással eljelentéktelenedik a topik szerintem. Jó, mondjuk nincs általános Stalker topik,vagy ilyesmi
-
-
M@trixfan
addikt
válasz
Alienhun79 #729 üzenetére
Úristen! Kontent!
-
M@trixfan
addikt
Abszolút egyetértek, csak én többet Twitterelek egy szem magánemberként
-
M@trixfan
addikt
Nem kell elspoilerezni semmit sem, csak nehány életjel jól jönne mégis. Ilyesmi, hogy éppen min dolgoztak most, üzletileg voltak-e tárgyalások, hír a csapatról, stb... Még a csak lazán kapcsolódó dolgok is jók lennének, mik történtek mostanában a fejlesztők kel, stb...
-
M@trixfan
addikt
Beleolvastam a többi magyar fórumba és nem csodálkozom, hogy Dez0wave néha feszülten válaszolt a szokásos "mikor jön már" kérdésekre. Sokan azzal jönnek, hogy mire kijön már nem fogja úgy érdekelni az embereket. Ez oltári nagy hülyeség, minden Stalker fanatikus ezt várja, függetlenül attól, hogy mennyit kell csiszolni rajta és attól csak még jobb lesz a játék. Ezen a fórumon kevésbé pörög a téma, pedig szerintem itt a legkultúráltabb a társalgás.
-
M@trixfan
addikt
válasz
RobberBaron #595 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek. Valóban az apró finomságok csiszolása a legnehezebb feladat. A modokban is általában ez a hiány érződik és ezt nem rosszból mondom, nyilván nem lehet elvárni 1-2 embertől ugyanazt az energiát mint egy főállású fejlesztőcsapattól. Lehet át kéne nézni egyébként az SG fórumára is, hátha ott van valami infó. Én mondjuk ugy gondolom, hogy a Prohardver közössége szakmailag sokkal komolyabb, miért pont ide ne posztolna Dez0wave ha jön valami hír?
-
M@trixfan
addikt
Elég nagy baj ha abba a játékba lesz elpocsékolva a Stalker 2 művészi koncepciója. Van Stalker 2, de többek közt jogi problémákkal küszködnek. Először én is azt hittem, hogy nincs, de innen-onnan olvasott Google fordított interjúk alapján nem az a helyzet. Nekem az jön le, hogy sok múlhat a Lost Alpha sikerén.
-
M@trixfan
addikt
Ha a Stalker 2 finanszírozását teszi lehetővé az ebből esetlegesen befolyó bevétel akkor bármennyit hajlandó vagyok várni.
-
M@trixfan
addikt
Az apróbb finomságok, rejtekhelyek adják a savát-borsát a zónának, nagyon bízom bennük. Ahogy most visszalátogatok a WiP modban, eszméletlen nosztalgikus érzésem van, de sajnos nem elég kidolgozott, nagyon érezni. Mondjuk jó mod alapjában, szerintem végig fogom vinni, de nincs komplett játék érzésem.
-
M@trixfan
addikt
Ugyanúgy nincs élet a pályákon mint WiP-ban? A laborok is jelentéktelenül üresek csak a szokásos triggerelt mutánsok? Nekem az is olyan semmilyen, hogy nincs Sidorovich a pincében. Elnézést, hogy sokat kérdezek, csak látom egy hullámhosszon vagyunk a modokkal és atmoszférával kapcsolatban.
-
M@trixfan
addikt
Pont az üresedés miatt gondoltam olyan modot ami csak inkább picit hozzástesz, illetve csinosítja az alap játékot. A SHoC apróbb küldetéseire már nem emlékszem olyan frissen, azért gondoltam esetleg azt újrajátszani. Secret Trails 2 nekem új, ezt köszönöm! Most nézem, hogy az SGM-ben is vannak új pályák. Itt is teljesen új történet van, vagy a COP összes küldetései vannak kiegészítve?
-
M@trixfan
addikt
Ezt ki is hagytam, pedig én is ezt érzem a pályákon. Jól bevált helyeken nincs semmi, a megszokott karakterek pedig más emberként vannak jelen. Azon gondolkodom, hogy végigvigyem-e a WiP-et vagy újrakezdjem-e a SHOC-ot... Szerinted melyik már megjelent mod a legkifinomultabb, legjobb atmoszférájú a felfogásunk szerint?
-
M@trixfan
addikt
Sok igazság van ebben. Most játszom a Way in Pripyat moddal és bár tetszik, mégis olyan baltával faragott érzete van az embernek. Érezni, hogy a világ nem ehhez a történethez készült. Párbeszédek nincsenek, itt-ott látszik az ellenfél spawn, egy-két NATO fegyver túlzás egy kicsit...
-
M@trixfan
addikt
De jo lenne ha már kijönne! Most próbálok egy modot, a technikai nehézségektől eltekintve is látszik rajta, hogy kicsit baltával faragott, szerintem a balance sem teljesen oké. Kicsit elszomorít, hogy semmi hír. Abban biztos vagyok, hogy egyik eddigi mod sem olyan kiforrott és művészeti szempontból tartalmas mint a LA.
-
M@trixfan
addikt
Még nem próbáltam, de tudok én is a modról. Szerintem komplexitásában bőven túl fog tenni rajta a LA és pont a csiszoltságában, eredeti ötleteiben fog sokat mutatni. Először kicsit csalódás volt nekem anno, hogy az 1935-ös build részeit nem használták fel. Jobban belegondolva viszont megértettem mennyi munka, művészi koncepció és találékonyság volt már addigra a projektben. Pont ettől az erőfeszítéstől lehet igazi Stalker hangulat, nem feltétlenül a nem végleges részek pixelpontos beemelésétől. A kisebb fan projektektől pont emiatt tartok kicsit, hogy "csak" össze van dobva a sok terület, de nem alkot egységes játékélményt.
-
M@trixfan
addikt
A téma elején linkelt térképet nézegetve egyre türelmetlenebb vagyok. Ilyen komplett zóna élményben talán még nem is volt részünk, mint amit a Lost Alpha nyújthat. Na és akkor ami még a föld alatt van, laborok , stb... Jó lenne valami hír, nagyon csönd van.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Physicist03 #498 üzenetére
Ebben a kontextusban a "látatlanban" a LA mod készítőire tekint pozitívan, pont nem magát a modot ítéli meg. Tényleg vicces kicsit ez, hogy a hivatalos Stalker játékokhoz nagyon kellettek a frissítések. Szerencsére én már jó állapotban kapcsolódtam be és nem is találkoztam komolyabb dologgal.
-
M@trixfan
addikt
Pont ezen aggódom én is egy kicsit. Technikai oldalról nem hiszem, hogy alátesznek új motort vagy ilyesmit már ebben a fázisban, tehát valószínű a játékmenetet finomíthatják. Ez vagy jó nekünk, vagy nem. Én azért alapvetően pozitív módon állok hozzá és remélem, hogy ez inkább a jövőbeni lehetőségeket bővíti.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Physicist03 #428 üzenetére
Na de azt írtad, hogy nem olvastad ezt az interjút.
-
M@trixfan
addikt
Nekem az jött le, hogy ha jól sikerül a Lost Alpha ezzel a háttérrel akkor akár csapat megszerezheti a jogait a....NA MINEK IS?
De tényleg, nézze már más is fordítást! Nem teljesen egyértelmű a translate alapján az az elejtett fél mondat, lehet teljesen félreértettem.
-
M@trixfan
addikt
Nem tudom, hogy jól értem-e a fordítás alapján, de azt hiszem nagyon érdemes szurkolni a Lost Alpha modnak
-
M@trixfan
addikt
Most én is posztolok egy nem relevánsat amiben leírom, hgoy a nem releváns posztok csak felesleges izgalmat okoznak az embernek amikor meglátja az értesítést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honda topik
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Xbox Ultimate előfizetések
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest