- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhw
addikt
válasz
tatararpad #5339 üzenetére
Emlékeim szerint ezek a szerzetek mindig zárt helyeken, szűk folyosókon stb. másznak elő - én gránáttal szoktam fellazítani a földet körülöttük.
-
vhw
addikt
válasz
Kaszas1990 #5285 üzenetére
Vonyít a sziréna?
Emlékeim szerint míg nem takarítod el a zombikat a közelből - amire megszűnik a vinnyogás - addig zárva marad az ajtó.De van a Clear Skynak is aktív topikja, nem?
-
vhw
addikt
válasz
Plazmacucci #5276 üzenetére
Jaaa... én kérek bocsánatot.
-
vhw
addikt
válasz
#16939776 #5274 üzenetére
Van a játékban jó pár olyan "váratlan" küldetés, aminél elszámolhatja magát az ember (nálam a nagy-agy labor igen szorosra sikerült - rengeteg mentéssel-újratöltéssel)
Lehet ezt a játékot saját "megkötésekkel" tolni:
- 4 tár a főfegyverbe
- 5-6 a pisztolyba
- 3-4 gránát (és/vagy puskagránát)
- 3-4 elsősegély-csomag
- 2-3 doboz kaja
- 2 flakon víz
- 4-5 elem(kb így mentem le a föld alá az említett laborban - volt meglepetés, mikor előkerült a fogadóbizottság)
Ha 50kg ellátmány figyel a hátizsákban persze, hogy nincs kihívás.
-
vhw
addikt
válasz
B.Á.L.!.N.T #5259 üzenetére
Stalker fagyás nélkül?
Még az eredeti játékok sem voltak fagyás-mentesek -
vhw
addikt
Sokat menteni?
506-dik számozott mentésnél tartok - hogy végeztem a X16 laborban.
A quick save-ben meg az x-ray motorban nem bízom.- Haha lefagytál? Beragadt a küldetés? Meghal véletlenül egy vip npc? Bíztál a gyors kényelmes quick save-ben?
Kit érdekel? 2 percenként mentettem manuálisan
Engem nem szívat meg -
vhw
addikt
Lost factory területen veheted fel a hozzá tartozó küldetést a tudósnál (deedee-től).
(Vicces, mert egyesével adja neked ki a 3 darabra a küldetést, de egyszerre csak egyet tudsz felvenni - mert amint kiválasztasz egyet/oda adod neki a kért cuccot, a másik kettőre vonatkozó küldetés eltűnik a lehetőségek közül. Szal... szépen felveszel egyet, odaadod neki, mentesz, kilépsz, visszatöltesz, felveszed a következőt és eljátszod ezeket...)
-
vhw
addikt
Jaj ez, ez a X16 küldetés...
Hosszan pihent a játék nálam mostanáig, aztán újra elővettem, történetesen pont itt hagytam félbe... nem sejtettem pedig mi vár itt.
Annak idején, a korábbi részeknél első végigjátszásra mindig 2-3 különböző fegyverrel, darabonként több száz lőszerrel, 15-20 medkittel, atifactekkel felszerelve jártam a zónát. Aztán a CoP-nál kezdtem el limitálni a lőszerkészletet, kevesebb medkit, gyenge ruhák - hogy izgalmasabb legyen - persze minimum veteran szinten.Itt az LA-ban is folytattam ezt a "keménykedős", megoldom ennyi lőszerrel is, úgyis tudok felvenni a hulláktól című történetet. Eddig nem is volt belőle probléma.
Erre lekerülök ebbe a gödörbe; AN - ~120 db 5.45 lőszerrel, 3 medkittel, meg egy ilyen zárt sötét helyen haszontalan Dragunovval... Ezt a visszaszámlálós trükközést nem vágtam, szal első körben csak sprintelés át a zombi hegyeken, az utolsó kapcsolóhoz így is le kellett ugranom egy szintet - nem volt idő lépcsőt keresgélni.
Aztán meg az előző 3 szint összes lakója a nyomomban... ha nincs 3 puskagránátom - amiket direkt szar helyzetekre tartogatok... még lent átkozódnék, hogy ezt mégis hogy gondolták itt. -
vhw
addikt
válasz
sagajr78 #4256 üzenetére
"...még csak véletlenül sem tünteti fel ellenségnek a kérdéses frakció embereit akik fogva tartják Fox-ot"
Ez utólag változott? Én a megjelenés napjától játszottam, így ezen elég hamar túljutottam, masszívan pirosan szedve jelentek meg a neveik a célkereszt alatt (a közismert banditaruha csak ráadás). Ha ez azóta változott akkor no problem, de ha nem akkor ez sokaknál instant ok, hogy előbb lőjjenek. (jó-jó mondhat sidorovich, amit akar, nem egyszer előfordult már Stalker játékban, hogy közben hirtelen változik a terv, a bugok is közmondásosak - és ha pirossal jelenik meg valaki, azt nem szokták véletlennek venni az emberek)
-
vhw
addikt
A játék van a játékosért, vagy a játékos a játékért?
Elfogadom, hogy volt a készítőknek egy elképzelése, megvalósították, tisztelet érte. Ettől függetlenül még meg lehet fogalmazni építőjellegű kritikát (tény, nem ez a legjobb fórum hozzá - de nem is akarom ezt messzebb vinni egyszerű beszélgetésnél/velémény megosztásnál).
És véleményem szerint van jobb megoldás a zsáktutca - game over helyett.
A játékbeli döntéseknek legyen következménye a sztorira, de játékon belül, ne játékon kívül számomra, hogy indítsak új játékot. (egy alternatív befejezésért jó szívvel veszi elő az ember újra a játékot, de egy "végzetes" hibáért inkább csak bosszankodva)Jutalmazzon vagy büntessen játékon belül, nehezebb feladattal, kerüljön többe (ingame anyagilag vagy időben) vagy csak vezessen másfelé az utam, de mindig hagyjon nyitva lehetőséget a továbbjutásra, még ha nem is vezet a "true ending"-hez (anno is sokan végezték a beomlott szarkofág alatt, de izgalommal vetették bele magukat újra a játékba, mikor rájöttek van ennél több is számukra - szerencsére, nem kellett sokat "visszatekerni")
Mégiscsak valószerűbb, érdekesebb egy alternatív szál, mint a keserű felismerés, hogy el lett k*rva valami pár órával korábban.
Ettől még játszok vele, érdekel az LA által mesélt történet, igyekszem igazodni a játékszabályokhoz (= irgalmas szamaritánusként vándorolni... legfeljebb jön egy quick load, ha nem épp a megfelelő piros NPC-khez közeledtem békésen) de lehetne ezt másképp is.
-
vhw
addikt
Én ugyan nem akadtam el, és igyekszem semmi "marhaságot" csinálni (ezért szinte le sem merek térni a "kijelölt" útról, nehogy valami falu, épület, barlang stb. felfedezésekkor belefussak olyanokba akikbe nem kéne/később kéne - ez kissé gyilkolja a felfedezősdit).
Igazából az a gond, hogy vérvörösen jelennek meg olyan karakterek, akik gyakorlatilag semlegeseknek kéne lenniük - ez helyből kellemetlen a játékos számára - miért jelzi ki ugyanolyan színnel a Sin embereit, vagy bizonyos katonákat, mint a közönséges banditákat, akik gondolkodás nélkül lőnek. Ezen a rendszeren lehetne finomítani - mondjuk a kezdetben frakció besorolás miatt ellenséges NPC-k viszonya módosul a játékos felé, ha beszélnek/küldetést adtak/tisztázták kilétüket, céljaikat.
Másrészt... ok, ha nem lehet ész nélkül leölni mindenkit, aki szembe jön, legyen súlya a döntéseknek - de azért mégse az, hogy megakad a sztori - mi az? véget ér a világ? Ha korábbi "téves", "meggondolatlan" cselekedet miatt akadályba ütközik a küldetés, akkor menjen egy rádiójelentés a megbízónak, hogy; sz*r van a palacsintában, mi legyen? Aztán "bővüljön" ki a küldetés, oldd meg másnál, szivárogj be álruhában, menj el valakihez és bízd meg, hogy ugorjon be helyetted, vezessen az utad egy sokkal nehezebb veszélyesebb helyre...(büntetés/jutalom annak függvényében, hogy milyen módszerekkel oldod meg a feladatokat, szívj, ha ész nélkül rohansz előre, érjenek kellemes meglepetések, ha rendes voltálstb.) számtalan a lehetőség.
Jelenleg is van pár küldetés, hogy előre-hátra kell rohangálni; vedd fel itt, menj beszélj valakivel 3 térképpel odébb, gyere visszább 2-vel felvenni valamit, újra előre 4-el a konkrét színhelyre... Elég összetett - tehát megoldható, nem kell más csak pár kritikus helyre, ahol fontos NPC van elágazást tenni a sztoriba. Persze, idő, pénz, meg akkor csináljam én... csupán annyit akartam mondani, hogy ki lehet küszöbölni az ilyen "game over" szitukat. a sztori csak gazdagodik, újrajátszhatóság javul stb.
-
vhw
addikt
Nem tudom volt-e már róla szó, vagy lesz-e egyáltalán, csak kíváncsiságból érdekelne, hogy mégis körülbelül, nagyságrendileg mennyi ember támogatta anyagilag is az LA-t? (bár kétlem, hogy nyilvános lenne, de ha az összegről is lenne valami kép...)
Egyébként hogy zajlik egy ilyen program pénzügyi része? Hisz a srácok valamennyire kész alapokra építkeztek, ezzel hogy számolnak el és kinek?
(Csupán kíváncsiságból érdekel, hogy mit érhet el egy tisztességes csapat, még ha csak egy masszívabb modról is van szó. És mit egy West Games-es banda a meglehetősen gyanús aktuális Areal tervével)
-
vhw
addikt
válasz
Shogo_84 #2764 üzenetére
Most valami valós probléma van a lámpával, vagy egyeseknek kényelmetlen ~8-10 db elemet magukkal vinnni egy-egy földalatti küldetésre?
(én eddig nem találkoztam olyan súlyos gonddal a lámpát illetően, ezért kérdem. Tény, hogy pár perc alatt elhasznál egyet, de eddig még sosem maradtam sötétben)
-
-
vhw
addikt
válasz
Antonius1978 #2710 üzenetére
RPG - most kell ettől ütősebb?
-
vhw
addikt
válasz
B.Á.L.!.N.T #2700 üzenetére
Igen érdekesek lennének ezek - érti is talán pár száz/ezer magyar nyelvű játékos...
Jó lenne érteni más firkákat is - annyi cirillbetűs zagyvaságot láttam már mindenfelé... aztán csak vállvonva odébb állok, hogy hát igen... valaki biztos érti... Persze a zóna hangulatához hozzátartozik, hogy ez legyen a "hivatalos nyelv". De ha mondjuk rávinnéd a célkeresztet a feliratra, és pár pillanat múlva megjelenne legalább angolul egy szövegfelhőben mi is szerepel a falon... sokat dobna az élményen.
-
vhw
addikt
válasz
miklos3391 #2566 üzenetére
Az artifactok lathatoak - mint a SoCban - a detektor csak anomaliat/sugarzast jelez (a "fejletteb" valtozat annyiban jobb hogy tavolabbrol erzekeli ezeket -> feleslegesen idegesit a csipogasaval)
Lomha V8: senki ndm mondta, hogy bontatlan alkaline duracellt kapsz az ukran pusztaban
-
vhw
addikt
válasz
capulet75 #2449 üzenetére
Ott van a közelben egy polc, van rajta egy láda, onnan veheted ki.
Az utoldó dokot visszahozva mondja is, hogy most már visszakapod - de én már az első dok után turkáltam, és gond nélkül visszavettem a tuljadonom, nem ellenkeztek(lehet akár rögtön vissza is szerezehető, amint elvették - bug? - és nem kell egy szál ****-ban útrakelni.
-
vhw
addikt
válasz
Barin_Duty #2418 üzenetére
btw - vannak ezúttal nők a zónában?
Legalább 1-2... (az se baj, ha olyanok mint a Last Light-ban) Vagy ez sosem volt része az abszolút álom Stalker univerzumnak?Itt vannak az eddig kifelejtett szörnyek, mutánsok, zombik (mind férfi?!) többé-kevésbbé működő járművek, elfeledett térképek... a nők nem férnek bele a keleteurópai-posztszoc-posztapokaliptikus világba?
Vagy...
Kihaltak volna mind a második kitörés alkalmával az X-√2 laborból kiszabadult halálós vírustól?Ami annyira megrendített minden túlélőt, hogy még csak a szájukra sem veszik a történteket?
-
vhw
addikt
No offense...
de srácok, a kiadás napjától (~vasárnap - 27.) szinte semmi másról nincs szó, mint az ilyen küldetést megakasztó bugokról és hogyan lehet megoldani ezeket - időrendei sorrendben. Ahogy haladtak a sztorival az emberek jöttek egymás után a válaszok, megoldások...
Nem több ezer hozzászólást kell átnyálazni... -
vhw
addikt
Dezo oldaláról;
Donate, and support us! If you donated, don't forget to contact us to receive your gift!Pusztán kíváncsiságból, ez a gift dolog mit takarna (igen maga a játék is egy ajándék, ha úgy vesszük, de mégis)? Vagy ez a kiadás előtti időszakra lett volna érvényes?
-
vhw
addikt
válasz
warmonger441 #2299 üzenetére
Este kell aludni, nem a sötétben botladozni a zónában
-
vhw
addikt
Az átvezető videó utáni lövöldözés megvolt? A Strelok-os földalatti küldetést kidobta? Ha igen, akkor különösebb jelentősége szerintem nincs...
(ha nem adta meg, akkor esetleg nem halt meg a csatában a Mole nevű tag? Ő árulná el az infót/adná a küldetést)
bluyoo: sok sikert a bloodsucker, burer és későbbi talán teljesen ismeretlen förmedvények likvidálásához a kis pötyögtetővel
Egyébként; aki igen hajt a tetőleszakadós befejezésre és felveti a pénz, az megnézhetné, hogy mibe kerülnek a csaposnál a különböző járművek... Sajnos nem valami közlékeny, nem hajlandó elárulni az árat sem, csak elhajt, hogy nincs neked arra pénzed.
Össze csalnám-lopnám egy BTR árát - persze, ha nem lővik szellősre pillanatok alatt AK-val... Illetve nem kell egy hordó benzin, hogy sebességbe rakja. (a kék MTZ kb 50 méterre elegendő naftát tartalmaz telitanknál...) -
vhw
addikt
válasz
galaktikus #2215 üzenetére
Legyen nálad 1-2 üveg vodka is, úgy rémlik annyit behúz tőlem is - bár nem tudom, hogy feltétele-e a küldetés teljesítésének.
Bár nekem nem adott koordinátát, hiába beszéltem a fószerrel... azóta se tudom, hol lennének azok a hullák amiről beszélt...
-
vhw
addikt
válasz
#65313280 #2202 üzenetére
Akkor kell rákattintanod, amikor már ott vagy az épületnél (eltűnik az inventory-ból, de aktív lesz - egy ideig ~5 perc - viszonylag tempósan körbe lehet járni az épületet ennyi idő alatt)
A tudósoknál még kell lennie a saját inventory-jukban, tudsz venni még talán 2 db-ot, ha már idő előtt ellőtted amit kaptál. -
vhw
addikt
válasz
looke fiery #2194 üzenetére
Más pályán visszaállíthatod - gondolom a hardver nem izmos.
Meg előbb-utóbb javításra is kerül. -
vhw
addikt
válasz
looke fiery #2192 üzenetére
A grafikai beállításoknál a Static lighting helyett valami mást válassz - van 3 lehetőséged azon kívül; amit bír a géped. Utána menni fog.
Más:
dynamic light-on volt egy kis kellemetlenség a Rostok-i labornál;
- a fegyver nem lesz látható a kezemben
- belépve lesz pár patkány, mikor elkaptak besárgult a képernyő, a játék megfagyott, - bár PDA-t meg inventoryt nyitogatni lehetett...-> visszaváltva staticra működött...
Más #2; Yantarban, kis bug: a proffal nekem nem sikerült a "hagyományos" módon az ablakon keresztül beszélni, ahogy az előző részekben - kivágott az asztalra. Szépen be kellett hozzá menni körbe az ajtón.
+tip: a TV-s kis helyiségben az ágyak közötti asztal alatti kartondobozba lehet cuccolni.
-
vhw
addikt
Nekem csak a bugokkal van baj, a grafika meg nem a lehető legrosszabbra van állítva... (erről is szólt az első költői kérdés)
Én is végigjátszottam minden részt, anno valami szutyok 9600-as ati kártyával kezdtem a SoC-ot... Nem a grafika volt a legfontosabb már akkor sem...
Cheesus: talán nyírd ki a főnököt először... miért fordítanál hátat egy banditának?
A duty-st; az épület közepén lévő lépcsőházon túl, balra fordulj be, nekem ott ült két bandita a szobában, innentől meg már megtalálod -
vhw
addikt
válasz
Plazmacucci #2087 üzenetére
13k-s Pentium G-n fut 1280x1024-ben...
-
vhw
addikt
Tud valaki valahol "szerelőt"? Petrenko nem hajlandó, rajta kívül?
(milyen áron dolgoz? A stalker ruhát kéne ~50%-ról feljavítani... nem tudom olcsóbb-e vagy kéne venni valami olcsó merc ruhát) -
vhw
addikt
válasz
batman91 #2075 üzenetére
Meg lehet győzni? Én mikor elsőre benyitottam hozzá háttal állt, reflexből kinyírtam. De a szfées szórakozásnál kivágott asztalra...
Másodszorra visszatöltve már szemben állt, nem lőttem egyből, oda szaladtam, hogy beszéljek vele - de szép lassan fegyvert rántott... nem tudtam vele beszélni.intr1cacy: szerintem "shift+F"-el tudod mozgatni a hullát.
-
vhw
addikt
válasz
Barin_Duty #2055 üzenetére
Nem is mindegy hogy jutok oda...
-
vhw
addikt
válasz
batman91 #2051 üzenetére
Ez hasznos lett volna anno...
De a Barban is meg lehetett venni...Más:
Rostokba nem lehet eljutni az alsó Cordon útvonalon? Kidobta már oda a küldetésem, mennék át, de jön a figyelmeztetés, hogy a "saját érdekemben" forduljak szépen vissza innen, majd később feloldódik ez a térkép részlet is... -
vhw
addikt
válasz
batman91 #2048 üzenetére
Én 50 méterenként
És gyakran manuálisan, külön slotba, nem fast save-vel - engem ne szívasson meg a zöld bogár, hogy kilométereket gyalogoljak újra végig. (rontja a hangulatot, megtöri a sztorit... de inkább, mint anyázni, mert pl. egy pillanatra megállsz az aranyos, ártalmatlan kis patkányok előtt, a következő másodpercben már 10en csócsálnak és villog a piros felirat)
(190 manuális mentés és növekszik
)
-
vhw
addikt
válasz
Barin_Duty #2034 üzenetére
Attol hogy megteheted meg nem muszaj
A X18bol en is csak egy megkezdett tarral az AN-ben, 2-3 tar pisztoly loszerrel es az Agropromtol nyuzott stalker ruhaban masztam elo. Pedig annak idejen en ~30-40 kg fegyverzettel kozlekedtem a zonaban
Teljesen szokatlanul ert hogy ennyire alul terveztem az akciot. -
vhw
addikt
válasz
Barin_Duty #2032 üzenetére
Igen a hulla...
annak idején se volt egyszerű megtalálni a helyes utat, de hogy megint majdnem kifogott rajtam... -
vhw
addikt
X18...
Hogy az a vacak jelszó hol van a gépekhez... már 4 laposelemet elpocsékoltam a turkálásra... :/ -
vhw
addikt
válasz
Barin_Duty #1926 üzenetére
Mindenképp kell ez a cucc a barból?
Ez a szerencsétlen megmakacsolta magát és úgy döntött nem ad el nekem ilyesmit... már sokadszor indítom/töltöm újra a különböző állásokat és ugyanaz az inventory fogad a csaposnál... -
vhw
addikt
válasz
marked one94 #1939 üzenetére
Na... végszóra a marked one is elkezdhet játszani...
-
vhw
addikt
Dark valley
Állítólag a góré megadja nekem térképen a pontot, hol tudom beszerezni a szükséges itemet - ehhez képest sehol semmi jelölés. Hol kéne keresnem, már nagyjából bejártam a pályát...
(annyira utálok ilyen marhaságokat kérdezni... de csak nem hagy nyugodni, hogy valami bug miatt nem találok valamit, hiába kereseném...)
-
vhw
addikt
Agroprom - föld alatt.
Privátban adna valaki tippet, hogy a küldetéslista szerint második dolgot hol keressem?
Tartok tőle, hogy bebugolt a játék, és hiába túrkálok... -
vhw
addikt
válasz
Plazmacucci #1741 üzenetére
Én elég sok lőszert beléjük táraztam, aztán csakazértis felkeltek, hiába fejre ment - hát kést elő és kaszabolás.
Szerintem a három eredeti játék alatt nem használtam ennyit a kést, mint erre a pár zombira -
vhw
addikt
Azért Cordonban azt az idegesítő helikoptert nem kellett volna ennyire erőltetni... állandóan ott alkalmatlankodik a fülsértő hangjával.
-
vhw
addikt
válasz
Balathruin #1441 üzenetére
Ugrál - nem ugrál, de elindul, ahelyett hogy légy türelmes és próbálgasd
-
vhw
addikt
Akkor mára ennyi?
Se több darab, se torrent? -
vhw
addikt
válasz
Balathruin #1300 üzenetére
De ennek fizikai-technikai korlátai vannak? Vagy ezen kívül valami más?
-
vhw
addikt
Nem így kellett volna ezt beharangozni.
Csak adni valami közelítő időpontot, ők szépen felrakják, nyugodtan elkészülnek, minden megy - az ember meg csak annyit tapasztaljon az egészből, hogy jéé... már lehet tölteni. -
vhw
addikt
válasz
Barin_Duty #1216 üzenetére
Ki mondta, hogy pár óra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest