- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz
Sensut #37051 üzenetére
Addig majd kijön a Zen 4 és az Nvidia 4000-es sorozata is. Első egy hónapban kell levadászni a legkevésbé MSRP-től elrugaszkodott áron.
Vajon mennyire hiteles a rumor, nem sokat találtam ahogy utána olvastam. Ha gondolod mehet a Stalker 2 topikba is az infó. Nagyon kevés morzsa van a játékkal kapcsolatban, még az orosz YT csatornákon sem találni sokat.
-
M@trixfan
addikt
Ne viccelj már, egy lapon említeni DNF-fel a Stalkert?!
Nem is ecsetelem nagyon, teljesen más háttérből jöttek, totál más koncepció, art direction, elképzelés, lélek. Ugyan már!
Lattad az új UE demót, a részletességet, a brutális asset streaming képességeket? Stalker-nek a feeling a lényege, de sosem volt kis gépigényű játék megjelenéskor. Megnézném mit raksz össze RT képes grafikával 500 euróból!Ha van minimum egy 2070 Supered akkor még elleszel egy darabig, de egy Series X ezt minimum hozza és szépen megugrik most a baseline a követelmények terén.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dhampir #36624 üzenetére
Ha Stalkerről van szó simán vennék csak miatta konzolt. Persze PC-re is jön, üzletileg viszont jó döntés volt biztosítani a bevételt. Amúgy ha belegondolsz a nagyobbik Xbox brutálisan jó deal 500 eurós áron.
Jatékkmenet szempontjából teljesen openworld, remélem ebből nem lesz baj és nem lesz sekélyes. Ha jól tudom Unreal Engine alapon fut.
-
M@trixfan
addikt
Kérdezem, hogy S.T.A.L.K.E.R. II lázban nem ég senki, jól látom még nincs topikja sem? Nagyon kevés az infó valóban, de hát mégis, na!
-
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dhampir #34679 üzenetére
Fanatikus Stalker rajongóként játszottam végig a Metro 2033-at. Nem Stalker, de ez nem probléma, nem is kell, hogy ugyanaz legyen. A hangulat és a játékélmény csillagos ötös, komolyan mondom kár lenne kihagyni! Megvan Steamen a 2034 is, sőt a redux változatok is, de megtisztelem a játékokat azzal, hogy rendes konfigon állok majd neki
Egyébként nem mi öregszünk, hanem az egész játékipar lett még jobban ipari jellegű és kommerszebb. Sajnos kezd hasonlóan pocsék lenni mint a zeneipar. Minden tolódik el az online felé, de persze nem a közösen átélhető nagy történetek és atmoszférikus világú coop felé. Simán lehetővé tenné a technika, ehelyett üres időelcsesző játékok vannak. Egyszerűen nem élsz át semmit, nem adnak pluszt. Még a VR is csalódás, alig van rendes, igazi AAA minőség rá.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Antonius1978 #33033 üzenetére
Ismerem őket, bár nem játszottam velük. A Stalker mellé nyilván azok még annyira sem tehetőek és erről volt szó eredetileg. Persze jó játékok, igazi klasszikusok. 1997-98 még az igazi gaming aranykor ideje volt, akik most "fiatalok" már nem is tudják milyen tartalmas játékok voltak és mennyire erős volt általában az "art direction". A 3 demójával játszottam és jó volt, de a Stalker az Stalker, nincs mese.
-
M@trixfan
addikt
Sajnos egyik ilyen kezdeményezés sem jutott el használható fázisba. Emlékszem ígéretes volt a Sector 23, ami később Cry of Zone néven ment tovább, de az is hamvába holt. A hangulat merőben más és tartalommal kitölteni sem egyszerű a játékot. A grafikai hatás azért néhol hátborzongató, hogy mit ki lehetne hozni.
-
M@trixfan
addikt
válasz
hubai1979 #26577 üzenetére
Ne, ettől a játéktól mindig elfog az ideg!
Számomra a S.T.A.L.K.E.R. széria szembeköpése a Survaium, a hangulat egyszerűen semmilyen. Pedig gyakran BF3-azom, meg fogom venni a BF4-et is, szóval szeretem a multit. A legnagyobb vicc az, hogy lehetne valóban jó S.T.A.L.K.E.R.hangulatú barangolós coop játékot csinálni. Én azt sem bánnám egyébként ha olyan folytatást csinálnának ami konzolokra is kijön a biztosabb profit érdekében. A mai grafikai szint tökéletesen megfelel, nem ezem múlik kizárólag a minőség.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dhampir #24077 üzenetére
A régi bázis a mosoda? Valami rémlik nekem, az a helyzet még múlt évben kezdtem a modot és hosszú szünet után vettem elő
ha a speciális fegyver a Tide, akkor az már megvan, illetve van egy pkm géppuskám is. Most ott tartok, hogy elhoztam a gyógyszert Ghost számára és visszaadtam neki a puskáját. Visszavittem a PDA-ját a profnak Yantarba, erre most megint küld vissza Pripyat-ba valamiért. Nekem csak az furcsa ebben, hogy semmi történeti vezetés nincs, hanem csak úgy Tab nyomva tartásával kiírja. Lehet tavaly már felvettem ezeket a küldetéseket, csak már nem emlékszem.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dhampir #24061 üzenetére
Akkor eladom, köszi! Már régebben kezdtem el ezt a modot és most elővettem újra a mentéseimet. Emiatt viszont újra bele kellett rázódni, már nem is emlékszem mikor kaptam ezeket a küldetéseket egyáltalán. Azt sem tudom mennyire érdemes Pripyatban nézelődni, eddig elég üresnek tűnik minden.
-
M@trixfan
addikt
Esetleges WiP Spoiler:
A Ghosttól kapott ruhát eladhatom nyugodt szívvel mert már régóta megvan Juggernaut ruha? Valami "Complete Protective 03K" vagy mi a neve. Egyedül sugárzásban jobb mint a Jaggernaut, másban harmat gyenge. Gondolom erőműben lesz durva, azért kérdezem. A Jaggernaut is maxon van sugárzás szempontjából es tele vagyok artifact-ekkel is.
Mondjuk az is érdekes, hogy mennék az erőműbe, de még keresgéljek PDA-t az iskolánál, majd Yantarból megint vissza Pripyat-ba megint keresni valami cuccot. Ez egy kicsit furcsa nekem, küldözget ide-oda, miközben minden utazásnál járhatom be újra az egyébként üres Yantarból-Katonai bázi- Kórház útvonalakat.
-
M@trixfan
addikt
EuroGamer vizsgálja mi a helyzet az AREAL körül.
-
M@trixfan
addikt
A lényeg az, hogy végig lehet játszani és itt a Stalker fórumban azt mondom, hogy végig is kell! A gránátdobálás az mindvégig ilyen maradt sajnos, de hát ez van "Suck it up"!
-
M@trixfan
addikt
Az alapjátékokat illik végigjátszani. Mindegyik rész teljesen játszahtó a frissítésekkel. Annak idején az első részt még nem is legfrissebb verzióval vittem végig. Általában az első pár patch orvosolta a nagyobb hibákat.
-
M@trixfan
addikt
Azért ez pofátlan, hogy be sem tudtam fejezni a WiP módot, erre egyesek már naprakészen nyomatják az ember orra alá a legújabb Misery2 képeket!
-
M@trixfan
addikt
Ezek a képek mind az új Misery 2.0-ból vannak ugye?
-
M@trixfan
addikt
WiP modban most mentem el Pripyatba. Lesz itt kereskedő, vagy innentől már nem lesz senki barátságos szereplő és egyedül van az ember? Remélem nem kell minden alkalommal végigmenni a kórházon és az underground-on ha visszamegyek a katonai bázisra vagy Yantarba!
-
M@trixfan
addikt
válasz
Antonius1978 #16747 üzenetére
Komolyan kipróbálom. Viszont ha az is kiderül, hogy a futópóló jobb mint az exo akkor nem tudom mit csinálok!
-
M@trixfan
addikt
válasz
Antonius1978 #16743 üzenetére
A rögbisisak jobb mint az éjjellatós katonai sisak?
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dhampir #16579 üzenetére
Hát persze, hogy a könyvtárosról van szó! Majd mostanában megyek elhozni a tartályt, viszek egy halom gránátot, az biztos. A gránátvetőkkel nekem az a bajom, hogy mindig íven akarja vetni, sosem földön pattintva, gurítva. Nem is nagyon használtam azokat sosem, viszont itt a kézigránát sokkal realisztikusabb lett.
-
M@trixfan
addikt
E8500 + 4870 1GB OC VGA + 4GB Ram. Azt le kell szögezni, hogy a WiP modról van szó és nem az alapjátékról. Nekem is ott fagyott le a játék amikor Yantar Dungeon részen mielőtt belépnék a nagy kupola alakú térbe ahol a tartályok vannak.
-
M@trixfan
addikt
A kézigránát szerintem sokkal realisztikusabb lett a WiP-ban. Gyakorlatilag ha elképzeljük mekkorát robban egy repeszgránát, a hét méter sokkal reálisabb mint ami a játékokban általában szokott lenni.
-
M@trixfan
addikt
Szerintem baromi hamar meg lehet gazdagodni, nem is kell hozzá trükközés a hullákkal. Első kordoni visszalátogatás alkalmával ki lesz tömve az ember ha visz pár fegyvert az orvosnak. Több mint 200 000 Rubel van nála és sokat ad a fegyverekért.
-
M@trixfan
addikt
WiP tipp: az orvossal lehet jól seftelni a fegyverekkel, durván sokat fizet a nem alap cuccokért. Visszaviszem a kenyeret szakács Cardannak, ha jól emlékszem a cordoni orvosnak még több pénze van.
Egyébként már olyan szinten fel vagyok tápolva így Yantar eleje-közepe felé, hogy innentől jöhet bármi és ahogy látom fog is jönni rendesen
Az továbbra sem tetszik a modban, hogy gyakran csak úgy teleportálódnak ellenfelek, a zombik csípőből átlőnek a pálya túloldaláról is. A gránátvetés szomszéd faluból a talpam alá gondolom a master fokozatnak köszönhető, továbbra is borzalmas. Elég elborult páncélok vannak, Scar, Kriss Vector, ez most Crysis 3 vagy mi?
Viszont mentségére legyen szólva, hogy ha egyszer megtisztít az ember egy területet akkor az nagyjából úgy is marad. Volt tegnap este egy kis para amikor a sok "világvége" képen felbuzdulva én is elmentem sétálni és betévedtem az ipartelepre és elkezdtem nézelődni. Nem azt mondom sok cuccot összeszedtem, de mire átjutottam a kapuig...
-
M@trixfan
addikt
Én azt csináltam ott, hogy a burert elcsaltam mindig egy távolságon kívül tartva és a sniperrel küldtem neki. Közben már a kutyák magasságában voltam ahol a disznók vannak. Erre megtámadta a burer a disznókat (lehet fordítva történt) és megvártam, hogy kinyírják a disznók. A pseudonak pedig nekimentem a kezdéskor kapott kis AK-val, de már ekkorra megvettem a taktikai sisakot és feljavítottam, illetve felfejlesztettem a fegyvereket. Az egyébként nem bug, hogy még semmilyen szerszámot nem hoztam a technikusnak és mégis mindegyik szintet meg tudja csinálni? Nekem a WiP atmoszférája nem megfelelő teljesen, de szerintem bármelyik nem alaptörténetre épülő modra igaz ez. Állandóan azt érzem, hogy nem ehhez készült a játék világa. Kicsit poén a Metro 2033 felszerelés itt-ott, de számomra az egy más univerzum. Lehet vigiviszem ezt, de lehet inkább újrakezdem a SHOC-ot Complete Moddal vagy egy Oblivion Lost moddal. Nem bírom ki a Lost Alpháig, de eddig nem vagyok maradéktalanul megelégedve. Az A-life viselkedésében viszont van egy-két dolog ami tetszik.
(#16128) dodopek:
Köszönöm a tippeket! Igazából nekem sosem a nehézséggel van bajom, olyankor átváltok régi online CS üzemmódba és kitaktikázok bármit. Most is masteren tolom, de le is fogom ellenőrizni, szeretem a kihívást. Semleges bázison találtam már hátizsákot tele medik cuccokkal. Abba pakolok, illetve rájöttem mi a helyzet a hátizsákkal. Nagyon noob vagyok modok terén, kb. ezek az első lépéseim. Mindenképpen felszedem a lootokat amit mutattál a térképen.
-
M@trixfan
addikt
válasz
rétisün #16116 üzenetére
Ugyanezt töltöttem le én is. Ma átnéztem az audio beállításokat és letiltottam egyértelműen a nem használt kimeneteket és megjavult a dolog. Ezt nem szeretem a PC játékban egyedül, hogy tegnap lett volna szabad két órán játszani és a buherálással ment el. Egyébként jól volt beállítva az alapértelmezett érvényes kimenet, csak minden mást letiltottam. Ez mondjuk a Windowst is minősíti, egyszerűen pocsékul van megcsinálva színkezelés és az audio routing.
Ebben a módban van stash ahová lehet nyugodtan pakolni? Ez kicsit furcsa, hogy a ládák nem működnek. Már most az elején tele vagyok cuccal és jó lenne pakolni.
-
M@trixfan
addikt
Sajnos eddig nem indul a Way to Pripyat
A modmanager felrakta, van gamedata folder is. fsgame.ltx-ben csak a gamedata részt kell átírni? Pedig abban is ott a komment, hogy a mod manager hozta létre.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dhampir #16089 üzenetére
Ahogy én látom ez arra jó, hogy egyklikkes módon lehet felrakni és leszedni modokat, akár a letöltött zip-ből. A Way to Pripyat lenne az első mod amit kipróbálok és régen még olvastam modmanagerről a Stalker sorozathoz. Ugye alapból kellene egy gamedata kicsimagoló, ez a program azt is megcsinálja többek között. Ezen a területen noob vagyok, azért kérdezem, hogy csak nekem új-e ez a COP-ot is támogató legfrisebb változat a GSC fórumról?
Ja, úgy látom egyszerre több mod is lehet fent és a programban szabadon lehet ki-be kapcsolni őket.
-
M@trixfan
addikt
A Smart Mod Manager COP-ot is támogató verziója volt már?
-
M@trixfan
addikt
válasz
Antonius1978 #14265 üzenetére
Ha a Survariumra gondolsz akkor az nem Stalker játék lesz. Sajnálatos ha abba emelnek át eredetileg Stalkerhez szánt asset-eket.
-
M@trixfan
addikt
Csak egy apróbb észrevételem lenne az összefoglalóhoz. A "Way in Pripyat" néven szereplő mod neve szerintem helyesen "Way to pripyat".
-
M@trixfan
addikt
Lehet, hogy kisebb volt, de szerintem a a meghatározó látványosságok közül jobban ki voltak emelve a fontosak. Talán inkább a játékmenet miatt jobb a COP ilyen téren, bár lehetett volna több interaktív, felfedezni való részlet. Számomra például a COP nem éreztette annyira, hogy az erőmű közelében vagyok.
-
M@trixfan
addikt
Alapjátékban már csak a hangulat miatt mászkálok Pripyat utcáin, lementem még két doksiért a laborba, mert anno a másik liftaknát nem vettem figyelembe. Rájöttem a Gauss a legjobb shotgun nagyvadakra
A Jubilee Service Center tetejére fel tudtam menni az electro anomáliák között a létrán. Eddig azt hittem nem lehet mert annyira erős az anomália, hogy mindig meghalás lesz belőle két 6-os védelmű artifact mellett is. Viszont feltettem még egy sparklert amit akkor ott találtam és igy már fel tudtam érni a létrát.
Azt szeretném kérdezni van-e máshol még ilyen hely ahol a tetőre fel lehet menni Pripyatban? A Vine anomáliánál nem tudtam sehova felmenni, pedig szerintem már bőven a tervezők szándékán túl sikerült pixelenként felugrálni párkányon és indán, de sajnos nem enged tovább a tetőre. Amúgy többet vártam volna ezen a területen, kicsit több titkos helyet, stb... Van valami hasonlóan jó hely?
-
M@trixfan
addikt
Én is igazat adok neki mert szerintem sem lehet, csak mégis megtanultam miközben próbálgattam a PS3 demókat
Az a titka, hogy a jobb kar mozgását minimalizálni kell, be kell integrálni az irányítást a célzásba és az érzékenységet be kell lőni. Ez olyan kb. mint a fütyülés, hogy aki még nem tud annak hiába mutatja az ember, egyszer csak leesik. Persze sosem lesz egér/bill szintű nanoszekundumos pixelvadászat, de azt kell mondjam pont emiatt élethűbb volt például a BF3 demo és pörgött is ezerrel a játékmenet. Egyébként a Stalker simán játszható lenne konzolon. Mondjuk egy rohadt trackball szinte tökéletesen megoldana mindent a jobb analóg kar helyett.
-
M@trixfan
addikt
Akkor jó. Ha jól emlékszem, az OL modot próbáltam ki egy nagyon rövid ideig (teljes gép reinstall kellett valamiért) és abban volt zavaró, hogy hatmillió fajtája volt a töltényeknek. Első ránézésre azt juttatta eszembe. Ha lesz időm kimaxolom az X8 labort és akkor kipróbálom én is ezt a modot.
-
M@trixfan
addikt
spoiler:A liftaknából elérhető szobába még én is most megyek majd vissza kettőért, nekem is csak 4 van meg eddig. Ha megvan mind a 6 csak akkor jön a controller a kijáratnál, egyébként nem. Én a gyereksírásos burernél töltöttem el időt, hogy a drótüveggel elzárt szobarészbe keressek bejáratot. Azt hittem ott lesz még doksi.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Physicist03 #9158 üzenetére
Az a kettő burer ott van ahová a liftaknából lehet bemenni, nem?
-
M@trixfan
addikt
válasz
zuzu000 #9003 üzenetére
A "HK. USP-MATCH" videóban hittem azt hirtelen, hogy Pripyat háztető. Különben a Vine Anomaly körül kicsit több rejtekhelyre számítottam ahova be lehet menni. Direkt tartalékoltam a végére, hogy majd jól bemegyek és felmegyek mindenhová. Azt hittem legalább az egyik nagy blokkházba be lehet menni jobban egy erkélyről például. Jó-jó, persze volt valami, de többre számítottam
-
M@trixfan
addikt
Köszönjük a linkeket! Ezek szerint SGM-ben fel lehet menni a ház tetejére Pripyatban. Vanillában én nem tudtam felmenni, pedig oldalra is el tudtam menni és majdnem...
@PeL:
Baromi jó lett az új avatar! Engem a Matrix kötelez, de nagyon , megfogott egy lehetséges Stalker avatar is -
M@trixfan
addikt
Várni én is várom, mint ahogy írtam, szerintem is jó lesz. Csak hát MMO-knál, főleg az FPS műfajban nagy esély van arra, hogy semmi Stalker hangulata nem lesz az egésznek. Ugyebár volt itt régebben a Stalker Online, ami elég borzalmas a látottak alapján. Survariumra valamilyen szinten garancia a készítő csapat, de várjuk ki a végét. Mondjuk a Bethesda-féle Stalker 2 verziónál meg a Fallout-osítás félő. Azt hiszem éppen Pel linkelt egy videót belőle. Nagyon nagy játék, de amolyan rajzfilmes világa van. A stalker pedig pont azzal hat ennyire a játékosra, hogy abszolút életből vett, valóságos környezetet tölt meg borzongással.
-
M@trixfan
addikt
Én úgy tudom, hogy a fejlesztők nem csinálhatják jogi dolgok miatt a Stalker 2-t és ezért csinálja a Vostok Games a Survariumot, ami egy F2P MMO FPS. Én csak attól tartok, hogy ebbe már bele lesznek ömlesztve a Stalker 2 ötletei és nem lesz belőle már rendes játék. Biztos jó lesz a Survarium a készítők személye miatt, de az számomra sosem lesz Stalker... Jó lenne tisztán látni, a Bethesda állítólagos licenszvásárlása sem vehtő egyáltalán biztosra.
-
M@trixfan
addikt
Valahol külföldi fórumon futottam a hírbe és ott olyan fényben volt beálítva a dolog, hogy a GSC-vel való jogi egyeztetések miatt késik a Lost Alpha. Sajnos linkelni mér nem tudom. Fel is idegelt, hogy megint tönkretesznek valamit a Stalkerből jogi "baromságok" miatt. Ezek szerint nem kell ettől tartani, bár remélem a tartalmi részhez tényleg csak hozzáadnni szeretnének és nem elvenni a GSC "tanácsai" miatt.
-
M@trixfan
addikt
válasz
muddy_waters #8132 üzenetére
Köszi a tippet, mindenképpen jó lenne. Viszont már úgy gondolom, nem az E8500 mellé tenném be a GTX 660TI kártyát, lassan jó lenne egy teljes upgrade a gaming pc-ben.
-
M@trixfan
addikt
Vanilla COP-ban még visszamegyek a laborba két doksiért, hogy kimaxoljam a játékot, de már így is megvan a full jó ending mindenből
Utána szeretnék próbálni valami modot. Elsőre azt hittem, hogy a Complete sorozatot nézem meg, de az SGM és a SMRTER is nagyon izgat. Remélem az 1 GB-os 4870OC elég lesz a grafikai tuningokhoz. Ejj, ha mondjuk kijött volna jövőre a Stalker 2, olyan szívesen vettem volna új gépet arra az ünnepi alkalomra! Azért arra is kell vigyázni, hogy bizony ott van még a Metro 2033 és a Bioshock is amit ideje lenne befejezni, de a zóna mindig visszavár
-
M@trixfan
addikt
Köszi! Akkor azért készül ilyen régóta a SMRTER. Abban lehet talán bízni, hogy ez COP motoron van, hátha jobban kezeli a dolgokat. Nagyon érdekelne milyenek a régipályák az újabb X-RAY alatt. Még Metro 2033 stílusú megállót is találtam az egyik videóban. Mondjuk művészileg szerintem a Lost Alpha lesz a legjobb. Azt mindenképpen végig fogom vinni, ilyennek kellett volna lenie eredetileg az első Stalkernek. Azt nem tudom vajon segítette-e az 1935-ös build kiadása a fejlesztést, vagy már megvoltak java részt az összecsiszolt hiányzó pályák...
Priboi Story mellett van még olyan komolyabb mod ami külön szálon mozog? Az a baj, nem vagyok valami nagy újrajátszós fajta, túl jól emlékszem mindenre, csak Stalker kaliberű alkotásoknál vagyok hajlandó egyáltalán
Sajnos a modoknál a technikai hozzáértés mellől olykor hiányzik az "art direction", nagyon egyben vannak a történeti szálak az alap játékban.
-
M@trixfan
addikt
Az SGM és a SMRTER teljesen új történettel rendelkeznek, vagy kiegészítik az alapjáték történetét? Most néztem a SMRTER 0.45-öt, hogy benne lesz minden pálya SHOC-ból és akkor hogyan fésülik össze a történeti szálakat?
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dhampir #7960 üzenetére
De jó, hogy mondod! Erről van valami hír? Félő, hogy GSC logó van az oldaluk alján és ott meg valami geb@sz van, ha jól tudom, ők mentek csődbe
Persze ez a sorozat jóval közelebb áll a játék világához a látottak alapján mint a Tarkovsky Stalker. A játék szerintem abból, a Roadside Picnic-ből és magából a Chernobyl katasztrófából merít, de nem lehet egy az egyben megfeleltetni.
-
M@trixfan
addikt
Azért de jó olvasni, hogy mást is megfogott ennyire a zóna. Az alap, hogy máshogy tekintek bármilyen elhagyatott épületre, létesítményre
Most gondoltam bele, hogy hány éve játszom a Stalker sorozatot, ennyire aprólékosan nem ástam bele magamat egy játékba sem. Nekem a Tarkovsky film is nagyon tetszett, biztosan megnézek tőle még jópár filmet. El akarom olvasni a Roadside Picnic novellát is és az új Stalker univerzum novelláit is. Pl. Southern Comfort, Northern Pasage, stb. Tényleg, olvastatok már valamit a Stalker univerzumból?
-
M@trixfan
addikt
De várom már! Szerintem fején találtátok a szöget, pont ez hiányzik az ilyen filefront és társai oldalakról, csak be van ömlesztve minden. Semmit sem lehet tudni a modok minőségéről, a saját tapasztalat rovat különösen "Very Welcome"
Általánosan a topikhoz:
Ha belegondolok a Half-Life és a S.T.A.L.K.E.R. a két legjobb "modern" játékvilág ami eddig a legmeghatározóbb volt életemben. Vannak DOS és C64 klasszikusok is bőven persze, de mindenképpen külön kell választani. A modok számából és minőségéből látszik mennyire nagy kár a Stalker 2-ért. Kiderült, hogy egyáltalán nem biztos a Bethesda felvásárlás. Mondjuk akkor meg lehetne azon izgulni, hogy átteszik Gamebryo motorra és olyan enyhén rajzfilmes, mesebeli világa lesz mint az új Falloutnak.
Tegnap voltam a Vine Anomaly-nál Pripyatban és eszméletlen milyen fény-árnyék hatások vannak
És ez ugyebár vanilla...
-
M@trixfan
addikt
A topikot olvasgatva látom vannak itt pro Stalkerek akik nagyon otthon vannak a modok terén is. Ezeket az információkat, főbb modokat nem lenne jó összeszedni az első hsz-be és akkor nem kérdezné meg mindenki, hogy mi is az enot mod? Tényleg, mi az enot mod?
-
M@trixfan
addikt
Ez valahogy szomorúságot áraszt, mintha véget érne egy korszak. Az is benne van, hogy kb. egy hajszálnyi remény van arra, hogy lesz Stalker 2. A Survarium a régi csapattal készül, de hát MMO és a Bethesda nem erősítette meg a jogok felvásárlását
Egyébként szerintem megvan miért voltak ott kupacra halva a mosodában. Nem vettem észre, hogy evakuáláskor háztetőkről is lőttek és leszedték az az osztag egy részét Strelokkal együtt. Hogy miként került vissza a testük azt nem tudom
-
M@trixfan
addikt
Most vittem végig az alapjátékot és van ami nem teljesen világos, hogy miért van. Nem akartam elhagyni a zónát, nem mentem el a helikopterekkel. Ahogy visszaérek a mosodához valaki mondja, hogy "I don't trust you!". Ezt ki mondja? Utána bemegyek és ott van Strelok is meghalva kupacban egy másik katona alatt. Ez normális? Egyáltalán mit keres itt, nem ment el a helikopterekkel? Attól tartok valami nem jól alakult és lehet inkább visszatöltök egy kicsit korábbi mentést.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dr. Akula #2722 üzenetére
"A "high contrast" szkóp fejlesztést viszont mindig kihagyom, mivel leszarja a saját éjjellátómat, és annál viszont sokkal gagyibb, szürkületben is alig, sötétben meg kb. semmit nem látni vele, míg high contrast nélkül a sapim éjjellátója érvényesül távcsöves üzemmódban is."
Nem mondod komolyan, hogy high contrast mod nélkül működik az éjjellátó a távcsövekben!
Alap verzió vagy fel van telepítve valamilyen mod?
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dr. Akula #2722 üzenetére
"A "high contrast" szkóp fejlesztést viszont mindig kihagyom, mivel leszarja a saját éjjellátómat, és annál viszont sokkal gagyibb, szürkületben is alig, sötétben meg kb. semmit nem látni vele, míg high contrast nélkül a sapim éjjellátója érvényesül távcsöves üzemmódban is."
Nem mondod komolyan, hogy high contrast mod nélkül működik az éjjellátó a távcsövekben!
Alap verzió vagy fel van telepítve valamilyen mod?
-
M@trixfan
addikt
Radeon-Catalyst kombó attól tartok. Ugyanezt csinálta nekem is 10.6-tal. Mondjuk attól más is belassult. Visszatettem a 10.5-öt ami jobb, de Stalker szempontból mintha még simább lett volna a 10.3. Ha egyszer van egy jól működő rutin vagy profil akkor miért rontják el a következő driver verzióban?
Sun Rays és az SSAO beállítások (HDAO/HBAO) fogják iszonyatosan a kártyát. Ezekkel érdemes kísérletezni. A Clear Sky Tweak Guide-ban leírtak működhetnek itt is. Az SSAO-nál lehet érdemesebb az egyszerűbbet választani. Sajnos kimerítő COP tweak guide-ot még nem találtam. Külső tereken akad, szerintem mégsem a látótávolság az ok. Szerintem az újabb driverek SSAO algoritmusai nagyon nem kedveznek már a 4000-es szériának.
Tud valaki alapos és kimerítő STALKER COP tweak guide-ot?
-
M@trixfan
addikt
Spoiler nélkül, csak igen/nem kérdezem tőletek, hogy ha eljutottam Pripyatba akkor még ugye vissza lehet onnan menni Zatonba és Yanovba? Az a tervem, hogy "hit and run" berohanok csak a kalibrációs eszközökért, hogy futhassak az exo-ban és utána visszamennék mindent megcsinálni az első két pályán.
Amúgy fantasztikus a játék
Jóformán csak ezzel játszom, annyira megfog a hangulata. Külön tetszik, hogy a pénz nem probléma és jól be lehet vásárolni.
-
M@trixfan
addikt
válasz
gery dee #782 üzenetére
A 8800-nak hardveres "memory leak" problémája van ami okozhat ilyen jellegű belassulást. Driver szinten próbálták elkerülni, de sajnos nem lehet teljesen. Ha elszivárgott a memória akkor jellemzően így kezd el szaggatni.
Azért más vélaményét is kérd ki mindenképpen mert én erről csak olvastam régebben és nem vagyok annyira mélyen benne a GPU témában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Futás, futópályák
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest