- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papa Joe
tag
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Már az "Öreg Reszketeg", a hemoglobin függő vén kéjencnél is felvisítottam. De a szovjet ideálba kicsit sem beférő túl rövid szoknyás, túl mélyen dekoltált, háttérben egy Enigma szerű készülékkel erotikusan szemüvegszárat olvasgató titkárnéni mindent vitt.
Ismételten köszönöm! -
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Szerettem volna feltenni az OLR2.5-öt, de nem boldogultam a configurator beállításokkal. Valamiért minden szépen elindult, magyar volt, majd a játék indításakor kivágott.
Elővettem a régebben toltakat. Most éppen a Way in Pripyat fut, de utánna szerintem a Braz jön, talán a Spectrum Project. -
Papa Joe
tag
Srácok!
Way in Pripyat módban, a Jantari alagsorban, mielőtt belépnék a kerek nagy helységbe azonnal kivág a játék. Próbáltam felbontást visszavenni, statikusra átállítani a játékot, semmi. Fórumban visszakeresve sem találtam semmit. Járt már így valaki? Ötlet esetleg? -
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Ez a kép nagyon ott van!

Emlékszem, amikor a keresztfiaimat oktattam annó: "Nyílt terepen nem rohansz bele a váratlanba! Keresel egy biztonságos magaslatot, és nézd meg, hogy mennyi ellen van ott, és milyen felszereléssel, hol lesz fedezéked, és mit nem látsz át onnan, ahol vagy. Ha kell, válts pozíciót, akit tudsz csendben intézz el..." Pár évvel később már airsoftozni vittem őket, és megkönnyeztem, amikor sorban hozták az ellen zászlóit.
Pedig szeretem a darálást is, de nem véletlen hogy az open world jobban bejön, mint egy csőjáték időre. -
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nekem ez nem segített, konkrétan meg sem találtam a jelzett részt.
Én szintén Rétisün ötlete alapján, de a 16276-os hszt követve kapcsoltam be, pontosabban növeltem az értéket. 0.000-ról 0.003-ra.
Most telepítettem újra, ezennel TZS oldalán található linkek alapján. Remélem, ennyivel meg is oldódik, de hamarosan úgyis kiderül.
-
Papa Joe
tag
Sziasztok!
Újrakezdtem a Way in Pripyat-ot, de még Cordonból sem tudok kijutni, annyiszor vág ki Xray engine hibával. Nem emlékszem, hogy ennyire gázos lett volna. Járt már így valaki? Nem volt kedvem mindent külön leszedni, ezért az ATW oldalán át egy Mega linken keresztül szedtem le az egész csomagot. Lehet, ez a gond?
http://users.atw.hu/stalkermods-hun/wayinpripyat.htm
Egyetlen dolgot módosítottam, a hiányzó célkeresztet kapcsoltam be Rétisün egy régebbi hsz-e alapján. -
Papa Joe
tag
válasz
shield
üzenetére
A Digi eddig a Telenor/Antenna Hungária hálózatát használta, nemrég kellett leválnia róla. Már kb 3éve építgeti a mobil tornyait, és főként a városokban működik neki jól. A vidéki régiókban is fejlődik ugyan, de ott még nagyon sok a "fehér folt" a térképükön. Az optikai/koaxiális városi vezetékes szolgáltatásban eddig is igyekeztek a versenytársak alatt maradni, és ehhez jön most a mobil. Most azért ilyen olcsó, mert piacot akarnak szerezni. Erre reagált a Telekom úgy, hogy ahol megjelent a Digi, UPC, ott lehet szerződni a Flip nevű céggel, ami ugyancsak Telekom, de ott - és csakis ott, ahol versenyhelyzet van - alá akarnak menni a konkurenciának. Onnan tudom, hogy kivitelezője/karbantartója vagyok a Telekomnak.
Dhampir
Ezeket a képeket nem pakoltad össze véletlen egy mappába? Én nekiálltam pár évvel ezelőtt gyűjtögetni, mert nagyon megtetszettek, de abbamaradt. Szívesen frissiteném a háttérkép állományokat, vagy hozzá járulnék a Tiédhez, ha gondolod. -
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Clear Sky élményeim röviden: Az alapjáték valahogy lement. Próbáltam SGM-et, fagyott, aztán jött az SRP, fagyott-kivágott, volt valami Z.. az fagyott-kivágott-összeomlott. Én is. A leg instabilabb módok listáján nálam a CS az első három helyet simán viszi... De talán másnak több szerencséje volt.
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Kagylót én csak Pripyatban a régi közösségi házban találtam, a Prométheusszal szemben. Az alap játékban ott hajítják ki a pszi kutyát vonyítva a burerek, ha ez segít.
A rohangálás keresgélés engem annyira nem zavart, nálam ami gond volt, az valami egyedi bug lehetett. Ami viszont tényleg idegesítő, hogy vannak helyek, amit értelmetlen megtisztítani pl a Volhov rakétavédelmi bázis. Elmész mellette, kipucolod, bemész a Tudósok bunkerébe. Kijöttem, indulok vissza ugyanarra, és megint televan. WTF
A zöld exo a legjobb ruha ebben a játékban!!!
Ez az egyetlen ruha, aminél MINDEN egyes fejlesztést ki lehet maxolni, vagyis nem kell választanod két lehetőség közül, legalábbis Tim a Szövetség Bázisán meg tudta oldani. -
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Na azt pedig nem nehéz.
Ott volt az átjáró mellett, a Vérszívók falujában, az egyik padláson. Én azt nem találtam meg, ami Janovból vinne egyenesen a CPP-be, de már nem is kell, végeztem.
Hubai! Nagyon hosszú, és tényleg nem kell hozzá a cheat. A történet a végéig eléggé érdekes, a sok futkározást pedig gyorsan megszokod. Csak ajánlani tudom, és persze köszönni Larisnak a fordítást! -
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Kitartás! A Valera küldetéssel szerintem nálam többet kevesen szívtak, de akkor is megéri végigtolni! Az aranyhalból találtam, többet is. Ha jól emlékszem gravitációs típusú anomália hozza létre. A tudástárban biztos benne van. Én a kagylót kerestem nagyon. Ha meglesz, előbb az Erdész kísérletét csináld meg, csak utánna add oda Kava haverjainak, mert én abból csak egyet találtam.
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Sajnos nem, pedig tudom, hogy hallottam már a játékon kívül máshol is.
Esetleg valaki olyan, aki érti is a szöveget, egy-egy dalrészletet beírva a neten rátalálhat. Nekem utoljára Általános iskolában kellett tanulnom, és nem is nagyon bánom, hogy már nem kell. Nagyon nincs érzékem a nyelvtanuláshoz, az oroszhoz meg - mivel kötelező volt - még dacból is álltam hozzá. Talán Saga, ha szépen megkéred tud neked segíteni benne.
Szerintem néhány mondat beírásával egyszerűen a keresőbe, kiadja a dalszöveget, előadót, és onnan nyert ügyed van. -
Papa Joe
tag
-
Papa Joe
tag
válasz
Laris2
üzenetére
Laris, Sensut, Sklopp, Timistrike!
Tényleg nagyon köszönöm, de nálam van valami gond ezzel a küldetéssel. Ahogy fentebb is írtam, a beszélgetési előzményekben nem látom a Valerával történt diskurzust, és a "beszélj Valerával" feladat megnevezése sem ugrott át valami ilyenre, hogy pl: "keresd meg és vidd el Valerának a lőszerét". Ott villog, hogy "Beszélj Valerával". Ma reggel meló előtt kíváncsiságból visszamentem a bányába, - nem régi töltéssel, simán folytattam - és újra elmondta az egész monológot. Na mondom, most megjavult a dolog, de ugyanaz a sztori...
Egyszerűen mondva, a hiba az én készülékemben van valamiért, és komolyan nagyon hálás vagyok, hogy ennyit ötleteltetek az én fa**ságommal... Részemről tényleg kiköpöm ezt a gumicsontot, inkább elkezdem keresni a következő kalandot. Mivel már nem nagyon van olyan magyarított mod, amit nem játszottam még, így talán megnézem az OLR 2.5-öt.... vagy újrakezdem ezt...
-
Papa Joe
tag
válasz
Timstrike
üzenetére
Mindannyiótoknak nagyon köszönöm!
Igazából az a gondom, hogy az alábbi helyeken mind találtam ellátmányt:
Radaron a vörös erdő felőli bázisnál, az áttört kerítésnél, és a katonai raktárak felőli átjárónál.
A katonai raktáraknál a nagy bázis bejáratával majdnem szemben, és továbbhaladva a bár felé a vérszívók falujánál a domb túloldalán (habár az már nem igazán az út mellett van).
Bárnál az északi helyőrségnél ahol tesót megkéselték, és vele szemben az út másik oldalán. Az általatok jelzett helyen két keresztnév is, valamint elhagyva a déli helyőrséget jobbra a mutáns védelmi árok mindkét oldalán. Ami igazán zavart, hogy a feladat szerint még mindig "Beszélj Valerával", és nem is ír ki mást részletesebben. A beszélgetések előzményeiben is csak a Semperfivel váltott mondataim láthatóak, ezért már azt hittem, hogy le sem generálódott a script, vagyis minden amit találtam, normàl rejtekhely.
De ezennel le akadok a témáról, mielőtt még valaki azt gondolná, hogy ez nem egy jó mód! Csakis ajánlani tudom, és a Freeplay eddig legalább annyira élvezetes, mint maga a fő történet!
-
Papa Joe
tag
válasz
Sensut
üzenetére
Larisnak igaza volt. Nálam amikor átértem Limanszkba, és a vérszívó házánál jártam, akkor adta be valahogy így: "az embereim odaértek". Persze amikor átjöttem arra, az építkezés üres volt, így kutyagolhattam vissza felvenni a város megtisztítására szóló feladatot is.
Leshim elhagyott fegyvere merre lehet? Negyedszer járom végig a híd, és a háza közti ösvényt. Lassan elkopik az F gombom, de nagyon nem leltem. Ezek a "valahol van, de nem tudom pontosan" jellegű feladatok azért lehetnének kicsit konkrétabban. Valera ellátmánya is qrva tág területet ölel fel. Egyáltalán megtalálta azt már valaki?
-
Papa Joe
tag
válasz
Sensut
üzenetére
Nagyon köszönöm!
Arra is lesz válasz, hogy ha kitakarítottam a konténervárost, és az Építkezés területét, akkor miért aktív még mindig a feladat? Ott is vissza kell menni Semperfihez, hogy késznek vegye?
Kétszer is nekifutottam, mert azt hittem, hogy valami beragadt. Először a Vörös erdő felől Limanszkba mentem, Építkezés ok, majd az útvonalon át Janov Konténerváros szintén letudva. Semmi. Akkor újratöltés, és a bányából egyből a Vörös erdő - Janov átkelőn keresztül fordított sorrendben csináltam meg. Ugyanúgy semmi. Visszaolvasva azt hiszem talán Laris írta - ha tévednék elnézést - hogy néha csak később adja be az elvégzett üzenetet. Gondoltam, nosza! A szolgálattól szerzett géppuskával a kézben irány az Ellenőrző pont, Janov, Tudományos bunker, majd utána Apa elküldött, hogy takarítsak ki otthon is. Mindegyikre megkaptam a megerősítést utána, csak ez rakoncátlankodik itt nekem.
Legyek türelemmel, vagy tényleg beakadhatott valami? Esetleg hiányolja, a Vörös erdő szélén a Limanszki hídfő állás kitakarítását is? Habár arról nem tett említést, de láttam ott is zsoldosokat... -
Papa Joe
tag
Arra van valakinek ötlete, hogy a Szabad játékban amikor a Vörös erdőben felveszem Valeratól a küldetést - hogy keressem meg a futár által valamelyik fejfa alatt elrejtett ellátmányt - miért marad rajta az aktív jel a karakteren? A feladatlistában is csak az látszik, hogy Beszélj Valerával... Ettől be fogja dobni egyáltalán a script a cuccot? Amúgy tudja valaki, hogy hol is keressem? Ja, és ha újra odamegyek hozzá, akkor csak a szokásos "mizu" fogad.
-
Papa Joe
tag
Az öngyilkos anomáliába nem kell bemenned. Visszamész az Őszhajúhoz, elmondod, hogy meghaltak...ha jól emlékszem. A Szövetség Bázisára, csakis teleportal fogsz tudni átmenni, amikor erre vonatkozó feladatot kapsz, és ekkor lesz hozzá egy fejlesztett detektorod, ami megnyitja neked, a térképen kijelölt helyen. Gyalog nem fogsz tudni eljutni sem oda, sem máshová, csak amikor szert teszel az adott útvonalat tartalmazó pendrive-ra.
-
Papa Joe
tag
Jól sejtem, hogy ha az "Anya szíve" képződményt odaadtam Klavának, akkor az általa súgott infónak köszönhetően nem jutottam át a "túlvilágra"?
Ezt a játékot tényleg többször végig kell vinni, annyi az alternatív szál benne.
-
Papa Joe
tag
válasz
shield
üzenetére
Ez, sokkal stílszerűbb, mint a scooter. A többi állomáson, ezerszer jobb zene volt, azokat nem is kapcsoltam ki. A Szövetség bázisán Ivánnál kifejezetten tetszettek a dalok. Tudom, nem vagyunk egyformák, de már akkor is rüheltem a Hyper-hyper csávókat, amikor először volt divat.
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
A legkisebb túlzás nélkül mondhatom, hogy meghatottak soraid!

Először sírva nevettem, majd megtörölgettem a szemeim, pihentem egy kicsit, aztán újra elolvastam, és ismét bekönnyeztem rajta vihogva! Respect!

Sklopp Nálam egy alkalommal csinálta, de az építkezés másik felén, amikor fel kellett robbantani az O-tudat teleportját az antennánál. Lekopogom, eddig csak egyszer. -
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nekem is az tűnt fel, hogy ha messzebbről szedtem le, akkor eltűnt a teste mire odaértem. Talán a játék ezzel díjazza a közelharcot?
De az is igaz, hogy a nem általam kiiktatott ellenek hamar elpárolognak.
Ponte tegnap este volt, hogy a Parkoló és a Vonat között rendszeresen spawnolódó burerek küzdöttek a vadkanokkal, majd megjelent egy kiméra is. A hídról besegítettem a küzdelembe, majd a végén a kiméra kiszúrt, elértem az ellenőrző pontot, ugrás a tetőre. A kimera mindenkit szétszedett, felugrani hozzám nem tudott, de mire leszedtem a tetőről, az összes test eltűnt. Szóval maradt néhány használhatatlan fegyver félig üres tárakkal...
A Szenvedélyek viharában c film ugrott be, amikor az öreg indián Egy Döfés mondja, hogy "..mennyire szerettem volna a skalpjukat, de nem én öltem meg őket..." -
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Én is mint Timistrike, az elrejtése mellett döntöttem. A legegyszerűbb szerintem, a Jupiter üzemben keresni egy tárolót. A lépcsőházban legfelül, vagy a legfelső emeletén is találsz. Az elbukott medált is vissza fogod kapni egy későbbi sztorinál.
Nálam is az alábbi minta jött be: futni, zombit vadászni, fejleszteni. Amikor megkaptam az első spéci detektort, már elég pénzem volt a fegyver és a páncél fejlesztéseimre. Onnantól anomália túrás, zsoldosok leszedegetése távolról, mert qrva jól lőnek, és gyorsan kopik a ruha. Szerintem erre az ellenőrző pont a legalkalmasabb, simán be tudod csalogatni a mutánsokat, lehetőleg minél durvábbakat. Ekkora ugrásokkal simán felmész egy tetőre, és eleinte kummantasz. Volt, hogy az ormányosok 4-5 zsoldost hagytak, mire beszálltam. Lassan jutottam előre, de szépen nőtt a tárcám. Fontos, hogy ne egy bázison lévő helyet válasz a cuccaid tárolására, mert azt bukod, ha változik a tulaj. Pl a bandita bázison a páncélszekrény... -
Papa Joe
tag
Vintar nevű technikusnak vannak valahol szerszámok Limanszkban, de nagyon nem találom. Belefutott már valaki?
-
Papa Joe
tag
Lopáshoz csak mögé kell settenkedned, egészem annyira, mintha már megkéselnéd. Akkor feldob egy kriksz-krakszos feliratot, amiben benne van az a szó, amit el kell lopnod. Leoikézod, és el is loptad. Janov állomáson van egy olyan, amikor több embert is át kell nézned, hogy melyiknél lehet.
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Dhampir, Timistrike!
Betegek vagytok!!!

Összeraktam a lényeget! Az egész O-tudat arra a MET laborra épül, aminek a tudósok bunkerében van az elosztó pontja. Buták, agresszívak mint egy szétszívott exbunyós kidobó. A labort még a német csapatok alakították ki, és itt tesztelték a Pervitin fejlesztését, persze "önkénteseken". A végén berobbantották a bejáratot, és a bent ragadtak csak ettek, butultak, mutálódtak. Majd egy szép napon a robbanás meggyengítette a torlaszt, amit az addigra pszi képességekkel rendelkező mutánsok - akiknek addigra elfogyott a cucc, ezért kiba.. agresszívek lettek, és nagyon keresik a betevőt - telekinetikusan tovább tisztítottak. Mutánsok ki, később valami zsoldos csapat be, recept, lábas, gyufa előszed, és megint rotyogott a víz, és az üzlet beindult...
Bocs srácok, ma teával ittam a dupla kávét.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azóta szól a Scooter, meg Satisfaction!!! -
Papa Joe
tag
válasz
Timstrike
üzenetére
Neeeeee!!!
Hol, mikor várható? Ezek szerint hagyjam a francba, és kezdjek egy teljesen új játékot, mert úgyis megy a kukába?
A fegyvereket nem érdemes cipelni, de a zombiktól szoktam ellátmányt szerezni, arra jók.
A bárokban hallható hangos zenét nem lehet kikapcsolni valahogy? Ha leveszem a menüben a zene hangerőt, akkor az a kedves kis alap zene is eltűnik, amit annyira megszerettem, de a Scootertől a hajam is kihullott... -
Papa Joe
tag
Sziasztok!
Engem az elején rettenetesen zavart az erőfölény, amivel szembesültem. Mindenhol zsoldos exoban, burer és kiméra (a tudományos bunker, és a parkoló között spawnolódnak főként) , én meg egy szál pélóban rohangálok... Szóval feltettem a Spawnt, és adtam magamnak exoskeletont, fegyver, lőszert, svarog detektort.
Aztán rájöttem, hogy igaza van Laris-nak, nem kell. Ha óvatosan közlekedsz, az elején a zombikat írtani, többitől elfutni. Amikor keresed a csomagokat, amit elrejtett az ellen, lesz fegyver, ellátmány. Amint átküldenek a Bárhoz, kapsz Napkelte kezeslábast, egy a Svarognál jöbb anomália detektort, a bárnál pedig 45-50kg felszerelést szedtem össze a szokott rejtekhelyeken. Főleg lőszer, gránát, eü készletet.
Szóval csak kitartás annak aki most kezdi! Ha elég éles szemmel jársz, mindig lesz ellátmány, és az eladásokból pénz a fejlesztésekre.
Szóval újrakezdtem, de egy dologban mégis csaltam...az a qrva vizesflaska...
Na abból tettem be még 2db-ot.
Egyébként hagy köszönjem meg Laris-nak, és mindenkinek aki részt vett a magyarításban!!!

-
Papa Joe
tag
válasz
Timstrike
üzenetére
Na ez engem is érdekelne!
Már visszavettem a leggyengébb fokozatra. Tegnap este a kotrógép tetején kutakodtam, amikor a vízpart mellé a szokásos helyre bedobott 3 zombit. Mire odafordultam, és az elsőt leszedtem, a mögötte álló egy azaz 1db lövéssel fejbe lőtt...
Az asszony benyitott a szobába, és megkérdezte, hogy miért ordibálom azt, hogy "MIVAAAAAN????" Állítólag az alsó szinten is tisztán hallotta.
Szóval, ha valaki tud rá megoldást, azon kívül, hogy javítsam a szem-kéz koordinációmat, kérem ne tartsa magában.
-
-
Papa Joe
tag
válasz
Antonius1978
üzenetére
Nem itt van az, amikor beszélni kell a "szellemmel" aki a falnak támaszkodik? Annál az épületnél álldogál, amelyikben a szerelő is van, a telep bejárata felőli falnál. De lehet, hogy nem pontosan emlékszem...
-
Papa Joe
tag
válasz
Csokishurka
üzenetére
Minden olyan fegyver, ami nincs meg az alapjátékban, az sokat ér! Én a Cordonon a vasút utàn szereztem egy Saiga jellegű automata sörétest, csak ez valami amerikai. 20 lőszer megy a tàrba, és tárat cserél jelentősen gyorsabban, mint a dobtàrasnàl egyesével. A játék végéig megtartottam, hűen szolgált. A legtöbbet az Alpha osztag cuccaiért kapod, bár ők csak Zatonon találták be először. Mocsárban van technikus, bár csak majd 1-2 feladat elvégezte utàn áll veled szóba. Fegyvert javíttasd még mielőtt a faluban elpasszolod a cuccot. Ha az első két pályán türelmes vagy, benézel minden helyre, szépen fel leszel szerelve, mire Zatonba érsz. Itt a dobozokat annyira nem kell törögetni, inkább katonai kék ládákban vannak szétszórva a cuccok. Ha viszont nem veszed ki ami benne van, màsnapra nem "termelődik" helyette semmi. Zaton utàn már nem lesz gondod pénzre! 😉👍
-
Papa Joe
tag
Sziasztok!
Talán nem teljesen topikba vágó, de muszály volt megosztanom Veletek, hátha páran megértetek. 😇
Kertvárosi részen lakom, és van egy “alkatrésznek még jó lesz autó”, és “vándorbúcsús hinta tároló/javító telep” arrafelé. A minap ez a kép villant a retinámba hazafelé... Mit is mondhatnék? Egy pillanatra hatalmasat dobbant a szívem, majd felfogtam, hogy nem, nem kell a Vintar! Ez nem az a hinta...

-
Papa Joe
tag
válasz
dodopek
üzenetére
Én sajnos csak egy mezei felhasználó vagyok, így szakmai segítséget nem tudok nyújtani. Anno nekem is sok gondot okozott ez a rész. Visszavettem a nehézségi szintet minimumra, és messziről egy jól felhúzott Vintorezzel sokadik nekifutásra valahogy átvittem. Remélem neked is megoldódik valahogy...
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Kószáról is jó lenne egy ilyen kis összefoglaló. Mindig érdekelt, hogy honnan került elő, és hogy hová lett Pripyatban. Valamelyik modban - talán a Wind of Time - próbáltak a Monolith témakörében mélyebben elmerülni, de arra már nem emlékszem, hogy hová is lett. Talán csak visszaballagott a társaihoz, mert újra meghallotta a Monolith fényesen, és tisztán csengő hangját.

Vagy talán csak nekem kellene több könyvet is a kezembe venni....
-
Papa Joe
tag
válasz
Yutani
üzenetére
Végül is bezárult a kör.
Én is Dodopektől szedtem le, a "fullos" változatot egyben. Tökéletesen fut, csupán az Atmosphear3 volt valamiért sérült, talán nálam hibázott a kicsomagoláskor. Lerántottam egy másikat, rátettem.
Dodopeknek, - és persze a többieknek - ezúton is hála a sok tőle szedett játékélményért!
-
Papa Joe
tag
válasz
Sensut
üzenetére
Igen, egy csecsemőnek minden vicc új, mint nekem ez a fajta kirablás. Olyan volt már, hogy tarkón ba**tak, képződménnyel ütöttek ki, esetleg a ládámat ürítette ki valaki, de a placc közepén még nem találtam magam “csupaszon” egyik pillanatról a másikra. ☺️ Újabb lecke a Zónától. A maradék kb 300 zombit kerestem is eleinte, majd átugrottam Janovba a tudósokhoz, és megtaláltam őket. 😁 Egyébként ettől a kirablástól eltekintve, nekem nagyon tetszett ez a mod! Bár az tény, hogy nem a legnehezebb gyűjtögetés szempontjából. Általában igyekszem minden kő mögé benézni, így mire elértem Zatonba, szinte a teljes felszerelésem megvolt. Van most készülőben esetleg valakinél egy újabb COP mód magyarítás? Még mindíg érzem a Zóna hívását a belsőmben, nem ereszt...
-
Papa Joe
tag
válasz
rétisün
üzenetére
Jól látod, valóban nem játszottam még SGM moddal. Itt a fórum első rögzített bejegyzésében, valamint TZS oldalán fellelhető összes magyarított COP módot végigjátszottam, az SGM maradt a végére. A felszerelésemet megmentettem a ládámban, a pénz meg annyira nem hiányzik. Azért nagyon köszönöm még egyszer a felvilágosítást!

-
Papa Joe
tag
válasz
Aarpok
üzenetére
Aarpok, Rétisün! Nagyon köszönöm a segítséget!
Azt feltételeztem, hogy az eredeti játéknak megfelelően a kivonás után, feladatokat már nem igazán lehet felvenni, csak bolyongani. Mondjuk aki kitalálta, hogy a helik indulása után elveszi a tuningolt spéci szervómat, fegyvereimet, és ott hagy egy Sevában, egy MP5-el a zombik, és a Monolith között, annak egyszerre legyen hasmenése, és tüsszögési rohama egyszerre egy tömött plázában...
Újra kellett kezdenem, és a mosodában a ládámba kellett hagynom mindent, amit meg akartam tartani. Mindenesetre már pusztítom a mutáns hullámot, szóval még egyszer respect a segítségért! -
Papa Joe
tag
Namaszte!
Egy utolsó segítségkérés az SGM-ben. Elvileg a legvégén vagyok. Már csak az óvodai jeladót kell megkeresnem, dokit kiengedni, Strelok megjön a föld alatt, majd kivonási parancs, és vége ha jól tudom. Viszont az X18 labor után leadott doksikkal simán lelépett az összekötőm. Ötödik napja - zónaidő - csak bóklászom, keresgélem az SGM hátizsákokat unalmamban. Elvileg még el kellett volna mennem az Agroprom underground-ba, és Pripyatból sem nyíltak meg az átjárók a többi területre. Szerintem minden feladatot elvégeztem. Lehet ez valamelyik döntésem, tettem eredménye, vagy ez a szál mindenképpen kigömbölyödik a végén, csak kitartás? 🤔
Előre is köszönöm! ☺️ -
Papa Joe
tag
Namaszte!
SGM 2.2 Pripyat-ban leadtam a Monolith csomagot, valóban semlegesek voltak, még a kereskedővel is sefteltem. Azonban az Ügyeletes Tiszt említette, hogy a vezető nem ér rá, mert "vendégei" vannak. Nos ezek a vendégek, 3 más klánból származó Monolithos, akik kicsit sem semlegesek. Amennyiben levadászom őket, - mert persze levadásztam, mentés után
- megváltoztatja a történetszálat? ...és a többi semleges Monolithnak lesz még szerepe? Csak ha esetleg durvulni szeretnék... 
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Egyszer én is nekifutottam kíváncsiságból, de folyton át akartak ba** ni minden üzletnél, szóval gyorsan dobtam is. Egyébként anabolitikus szerből a másik kettőt megtalálod annak a csatornának a végén, ami a nagy savas tónál nyílik, ahol az egyik lezuhant heli található. Ezen keresztül távozol a vérszopók fészkéből.
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Valószínűleg. 😁 De kitörés után én mindig gyorsan körbefutottam a környezetemet, mert ahogy a közmondás is tanítja: “Aki nem lép sietve, kitörést kap testére...” 🤪 De komolyra fordítva, sok ingyen cucc szerezhető be így a szerencsétlen hulláktól. A kitörésre kifejlesztett anabolikus szteroidot ne felejtsd el használni. Három alkalom, és onnantól csak elájulni fogsz, valamint leesik a minimumra az életerőd. Én sokszor direkt felmásztam valami magas pontra, ahol a mutánsok nem érnek el, és csodáltam a kitörés fényjátékát egészen ájulásig... 🤣🤣🤣
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
A hídon a menetoszlopban talált iratokat nyugodtan eladhatod. Szellem, Agyar, és Lövész feljegyzéseit szerintem csak a végén add Lövésznek. A PDA-k közül Bárkásét, és Viccesét csakis Kardánnak. A szolgálatos ellátósét majd Janovon annak az oldalnak, akinek jónak látod. A többit miután elolvastam, általában eladtam. Olyan infók körvonalazódnak benne - ha jól emlékszem - hogy a zsoldosok miként ténykednek Zatontól egyészen a Pripyat-i titkos laborig. De nem kizárt, hogy nem felejtettem közben ki valamit...
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nem ajánlja fel, de ez számomra nem jelenti, hogy más módban sincs funkciója. Most az SGM 2.2-ben találtam például gránátokat, amit tudok rugdosni, de felvenni nem. Ha jól emlékszem a Vörös Erdőben az alagútban voltak, ahol az ormányosok, majd a zsoldosok tanyáznak. Csak azért gondolkodtatott el, mivel el el volt rejtve, gondoltam hátha...
-
Papa Joe
tag
válasz
sklopp
üzenetére
Sklopp!
Meg kell, hogy kövezzelek - vagy kövesselek? A konténer raktáraknál valóban megtaláltam a pendrivet! Sőt, két kattintással a helye is megmutatkozott...

Ellenben a Jupiter üzemnél az alagút bejárata mellett, az egyik ládában ezt találtam:

Vajon ez mi lehet? Atomhasító centrifuga kávéfőzővel kombinálva?

Rémlik, hogy mintha az eredeti COP-ban is benne lenne, csak azt nem értem, hogy ha nincs funkciója, miért volt elrejtve? -
Papa Joe
tag
válasz
sklopp
üzenetére
Sajnos a Sevcsenko motorjának tetején csak egy fegyver javító készlet volt. A kotróhajónál sem a kis hajónál a hátizsák, sem a tetején nem találtam a pendrivet. Talán máshová dobálta a gép... Az egyetlen páros amit én használni tudtam, az Janovban a bányában, a markológép legtetején, a két nagy pózba közötti merevítőn pendrive. Kopacsiban az egyik leégett házban nyitja a hátizsákot. A pendriven két kattintással tudtam aktiválni, majd mutatta a térképen is, bár csak akkor, amikor már ott álltam mellette. Mindenesetre nagyon köszönöm a tippeket!

-
Papa Joe
tag
Namaszte!
SGM 2.2 újabb kérdés...
Janovnál megtaláltam a kóddal védett hátizsákhoz a feloldó pendrive-t. Zatonon Noé ladikjában van egy hasonló, viszont annak sehol sem találom, pedig eléggé alaposan szét szoktam nézni mindenfelé. Esetleg valakinek egy kis emlékmorzsa? -
Papa Joe
tag
válasz
sklopp
üzenetére
Az az igazság, hogy valamiért ezek a "ghost" tárgyak problémája engem eddig valahogy elkerült. A SOC-ban még emlékszem, hogy voltak határidős feladatok, amit elbukhattál, de azok sem túl fontosak. Ha jól emlékszem - ami korom okán azért nem kizárt - olyanok mint pl: "hozz egy husiszemet". Talán azért is lehetnek számomra ismeretlen dolgok, mert eddig főként önerőből oldottam meg az ilyen problémákat, esetleg néztem pár videót. Nem ez az első fórum, ahol megfordulok, de az első ahonnan nem fordultam szinte azonnal ki. Furcsa, ha valahol nem néznek azonnal lámának, ha véletlen nem tudsz valamit, amit a másik igen. Egyszóval köszönöm, na...

Respect! -
Papa Joe
tag
válasz
rétisün
üzenetére
Rétisün, Aarpok! Nagyon köszönöm, de akkor ezt úgy látszik buktam...
Sokkal messzebb vagyok annál, mintsem hogy ezért betöltsem a korábbi mentést. Reménykedtem benne, hogy talán csak máshová dobta be a gép, de mindegy. Erről a hibáról nem hallottam - vagy csak nem emlékszem valamiért - pedig mind az alapjátékot, mind a magyar nyelvű mod-okat végigtoltam, az SGM az utolsó.Szó, mi szó egy mostani verziójú CoC magyarításnak én is nagyon örülnék, de ha esetleg egy másik mod érkezne, - normális történettel, kezelhetően optimalizálva - ugyanolyan boldog lennék.
Áldassék érte a készítők, fordítók keze!!!

-
Papa Joe
tag
Dhampir! Call of Darth Vader? Erről még nem hallottam, de ha kijön, mindenképpen végigtolom! Nyakánál fogva vágnám falnak az irányítókat...

SMG 2.2-ben nem találom Bárkás testét a leégett falu alatti savas barlangban. A társát - nem ugrik be a neve - a fenyőtölgy anomália mellet a szokásos helyen megtaláltam. Alaposan végig szoktam járni mindent, az SGM hátizsákot, és egy másikat is találtam, de a tetem nincs semerre...
Valakinek esetleg egy kis halvány emléksugár?
-
Papa Joe
tag
válasz
' Tzs ,
üzenetére
Ha jól látom, akkor ez egy Call of Chernobyl mód, késő őszi grafikával. Néztem több végigjátszást, de engem személy szerint kinyírt, hogy egyfolytában a gázmaszkban liheg a játékos. Sokkal jobban tetszene egy olyan változat, mint pl a Metróban, ahol bizonyos szennyezett részeken kellett, de nem mindenhol. Az viszont, hogy folyamatosan kíséri 2 arc, az tetszett. Nem támadtak előtted, de rendesen védik a hátadat. Azt nem láttam, - vagy csak nem értettem az orosz nyelv miatt - hogy a játékos ad nekik utasításokat, vagy eleve ez a szerepük.
-
Papa Joe
tag
Namaszte!
Apró kis szakmai segítséget igényelnék harcos társak... Lerántottam a fullos SGM 2.2 ISO-t, de nem sikerült feltennem az Atmosphere3-at, és a többi grafikai packot, mert több fájl is sérült volt a kicsomagoláskor. Elkezdtem játszani vele, és ki tudja miért, de megtetszett.
Ha most felteszem egy másik forrásból lerántva, akkor a mentéseim még vajon megmaradnak?
Előre is köszönöm! -
Papa Joe
tag
válasz
borovi
üzenetére
Namaszte!
A hulla mellett van egy hátizsák! Abban találod a Monolith kristályt, amint felveszed, hallani fogod a hívását is.
Egy jó tanács: Mielőtt elindulsz megkeresni a hívás forrását, menj be a Stalker táborba a privát tárolódhoz, és minden értéket hagyj benne. Vigyél magaddal valami használhatót, de nem drága/fejlesztett holmit...

-
Papa Joe
tag
válasz
Antonius1978
üzenetére
Háááát, azt nem tudom, azóta eltelt egy kis idő, hogy elkészültetek a fordítással... :-D
Még egy jutott eszembe: A zsoldos bázis felől a régi KGB bázis felé az első házsornál, az egyik padláson is van egy. Ha jól emlékszem lőszer van benne... -
Papa Joe
tag
válasz
Antonius1978
üzenetére
Sziasztok!
Az említetteken kívül nekem két hátizsák ugrik még be.
Az első a bázison belül van. Ha kijössz a bárból fordul 2x balra, és menj el a kerítésig. Ott találsz egy nyitott kocsiszín szerűséget, amiben kúszóvillámok vannak, és néhány autóroncs. Van egy tartálykocsi, amit hátulról tudsz megközelíteni, és ha jól emlékszem egy maszk, és némi EÜ ellátmány van benne.
A másik egy alagútban van. Kimész a bázisról, és jobbra fordulsz. Mész az úton felfelé, a kereszteződésig, ott jobbra fordulsz, mintha mennél a második zsoldos bázis felé, és ott van szinte azonnal alattad.Ha jól emlékszem, egy .45-ös pisztoly volt benne.
De az is lehet, hogy ezeket már említettétek, csak én voltam figyelmetlen. :-DJó vadászatot!
-
Papa Joe
tag
válasz
Antonius1978
üzenetére
Mindkettőtöknek köszönöm, ahogy Antonius is írta "ezt benéztem"

Még szerencse, hogy minden küldetés, vagy jelentősebb fejlesztés/kereskedés előtt csinálok rendes mentést.
Ezt már megtanította a sok év Stalker a saját káromon... :-D -
Papa Joe
tag
Sziasztok!
Sikeresen kijutottunk a városból a játék végén, de nagyon nehezemre akart elindulni. Amikor visszaértem Pripyat-ba kb egy szál alsógatyába, feldob három feladatot: Csatlakozzak a spanomhoz az iskolában, szerezzem meg az iratokat Pöröly asztaláról, és akár fel is számolhatom Pöröly teljes csapatát. A kérésem csak az lenne, hogy hol a náthásban van Pöröly az embereivel együtt? Tudtommal az erőműben tanyáznak. Már átnéztem az alagutaktól a szőlőindák tetejéig mindent, de ezt az arcot még a Prométheusz környékén sem találtam. Ami egyébként is furcsa lenne ugye, hiszen elvileg egy brancs a három Monolith vezér, és az egyiktől léptem le, de az itteniek még mindig szövetségesként kezelnek... Hmmm, valahogy vissza lehet jutni hozzá az erőműbe?
-
Papa Joe
tag
válasz
Antonius1978
üzenetére
Most léptem be, hogy megírjam figyelmetlenségem! 😁
Egyébként nagyon köszönöm!
Ismét... -
Papa Joe
tag
válasz
Antonius1978
üzenetére
Ave Antonius!
Elkezdtem a Csernobili Krónikákat, és van egy kis problémám. Amikor telepíteni akarom a zsoldosoknàl a lehalgatót, nem akar kilépni. Telepítem, bal gombal behozom a frekvenciát, de utánna semmire sem reagál. A játék nem fagy le, csak nem tudom annak a lehalgatónak a felületèt bezárni. Emlékszem régebben volt ilyen a hacktool-al, osszciloszkóppal, de akkor egyszerűen az F gombal vissza kiléptem.
Ötlet, tipp, bármi? -
Papa Joe
tag
válasz
Antonius1978
üzenetére
Antonius1978, Sklopp nagyon köszönöm!
Az elmúlt napokban megpróbáltam mindent. Régebbi mentés betöltésétől, az egész játék újrarakásáig. Feltettem az utolsó előtti magyarítást, játék mentés betölt - persze egy korábbi mentéssel - semmi változás... :-(
Dobtam a pi***ba. Minden más COP módot letoltam már, aminek volt fordítása, úgyhogy szépen megvárom amíg elkészültök a Csernobili Krónikákkal, addig meg szépen süt kint a nap. :-)Ettől függetlenül tényleg nagyon köszönöm a segítő szándékot, ötletelést!!!

-
Papa Joe
tag
válasz
Blizzardking
üzenetére
-
Papa Joe
tag
Namaszte!
Kis segítséget szeretnék kérni. A Szövetség Ideje 2-t tolom, és ott vagyok, hogy Limanszkban kimentettem a dobbantott kiskatonát, visszavittem a többiekhez. Átadta a talált PDA-t, amiről beszélnem kellene Den hadnaggyal. (Hozzáteszem visítva rohantam le az alsó szintre, hogy megnézzem mindkét lába megvan-e Den hadnagynak
). Azonban a párbeszéd panelban csak a "Viszlát" jelenik meg, nem tudok érdemben kommunikálni vele, a feladat meg villog tovább... Mentettem, újra betöltöttem, kiléptem, újraindítottam, aludtam, kiléptem arról a pályáról, visszamentem de semmi.....Lenne egy másik is: "Figyeld meg a Replikánsokat a Borongósban". A feladat felvétele óta voltam vagy 10x a borongósban, de ezeken az Alfa-Bionikus android/robot elleneken kívül nem találtam mást.
Olvastam, hogy a mód nincs teljesen befejezve, de videókon ennél sokkal messzebb is elmennek.

Valakinek valami emlék morzsa?
Előre is köszönöm!
-
Papa Joe
tag
válasz
Walter
üzenetére
Shield!
Nagyon köszönöm a CoC magyarítást, elvileg van is hozzá verzió fent az MODBB-n.
Walter!
Ugyan ezzel szenvedtem, fentebb egy pár bejegyzéssel. Nekem mindegy volt, hogy honnan szedtem le, de telepítésnél nem volt szabad engedni neki, hogy a Start menüben mappát hozzon létre, mert az tartalmazni fog ciril betűket is, és az nem tudod átírni. -
Papa Joe
tag
Isten Áldja a fordítók keze munkáját!!!

A Chernobyl Chronicles magyarítása nekem, mint "angolul nem nagyon beszélő embörnek", fantasztikus hír! Akárcsak az eddigiek bármelyike. Sajnos lassan mindegyikkel sikeresen megbirkóztam, a régieken ülve "türelmesen" várom az újak érkeztét. Ezzel kapcsolatosan feltennék egy furcsa kérdést. Tudom többször szóba került, én személy szerint valaha fel is raktam a régi gépemre a Call of Chernobyl-t, magyar felirattal. Régen volt, csak elindítottam, nagyon nem játszottam vele, de magyarul. Az is lehet, hogy csak valami korai változat volt. A gép összeomlott, adatok vesztek. Foglalkozhat ennek a magyarításával valaki? Vagy esetleg elérhető valaki régi könyvtárban, egy korai fordítás??? Tudom-tudom, de a remény hal meg utoljára...
-
Papa Joe
tag
Megoldódott, nagy nehezen.
Annyi volt a gond, hogy nem volt szabad engedni, hogy mappát hozzon létre a Start Menü-ben, mert azt hiába neveztem át, és parancsikont is inkább később raktam ki saját kézzel.
Ettől föggetlenül, nagyon köszönöm Kekeeci, hogy foglalkoztál velem!
-
Papa Joe
tag
Sziasztok!
Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni sajnos, de most a telepítéssel kapcsolatban. Felraktam volna TZS oldalán talált ajánlás alapján a "Dacolva a halállal 1" modot, de sajnos már a legelején kidob az alábbi hibával:

Minden rendszerkövetelménynek megfelel a gép, a fájlt is leszedtem újra, de a hiba újra előjött. A tájékoztató szerint nem kéri hozzá az eredeti COP-ot. Bevallom nem vagyok egy normál felhasználónál több, így ha esetleg másoknak teljesen egyértelmű lenne a megoldás, akkor előre is elnézést... Előre is köszönöm...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- Anime filmek és sorozatok
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Windows 10
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,94% Akkumulátor
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- Xiaomi 11T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Már az "Öreg Reszketeg", a hemoglobin függő vén kéjencnél is felvisítottam. De a szovjet ideálba kicsit sem beférő túl rövid szoknyás, túl mélyen dekoltált, háttérben egy Enigma szerű készülékkel erotikusan szemüvegszárat olvasgató titkárnéni mindent vitt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Újra kellett kezdenem, és a mosodában a ládámba kellett hagynom mindent, amit meg akartam tartani. Mindenesetre már pusztítom a mutáns hullámot, szóval még egyszer respect a segítségért!