- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeL
addikt
válasz
Aarpok #12497 üzenetére
Én itt adtam fel az Enot SGM modot, miután rájöttem hogy kevés lőszert vittem a mapra, több mint 1500db lőszer nem volt elég az M60-hoz a mutáns inváziónál. És nem a Stalkereket védtem, hanem magamat hogy ne gyepáljanak el
Ott már nálam is elgurult a gyógyszer, akkor töröltem le a modot a játékkal együtt, azóta nem játszottam vele
-
Aarpok
őstag
válasz
rétisün #12493 üzenetére
Kicsit csavaros ott a helyzet és osztom azt a véleményt,hogy a készítőknek elgurult itt a gyógyszerük.Szóval mikor először megyünk akkor a hajnalosok vannak ott meg a renegátok.Teszünk egy kört a mapon a hajnalosokkal utána valahogy el kellene tüntetni őket.Megoldás: mutánsok ezerrel amíg az utolsó is el nem esik (ha jól tudom erről egy script gondoskodik).Ezután meg majd nem ugyan ezt megcsináljuk az éj stalkerekkel csak most nem lesz mutáns kör.
-
PeL
addikt
válasz
Dhampir #12494 üzenetére
1.02 a legfrissebb igen, a guns addont én sem javallom mert összecsapott félkész munka szvsz, sok benne a balansz és fegyver modell/textúra hiba. Dodopek leírása szerint felteheted a játékot kihagyva a gun addont + a patchet hozzá, AF 3 és Absolute Nature 3 pedig jól megy szintén, csak az AF3 beállításoknál kapcsold ki a "keress menedéket" (ne adjon küldetést) üzeneteket a psi-viharokra és a falloutokra. Ezeknél ha bekapcsolva hagyod az üzeneteket akkor bugos kiírást fogsz kapni ha bekövetkezik valamelyik, és bent is marad a quest logban úgy. Viszont ha kikapcsolod őket akkor nem fordul elő ilyen, bár nem fogja mutatni a shelterek helyét a térképen csak akkor ha rendes kitörés van
Mondjuk én erre azt mondtam hogy egy tapasztalt stalker már fejből tudja hol lehet elbújni ezek elől
RP-74 úgy tudom nincs benne, gun addon nélkül nem is tudom lesz e benne plusz fegyver egyáltalán
-
Dhampir
félisten
SGM 2.2 esetében szerintetek elegendő felrakni hozzá kizárólag a 2.2 fix 19.03-at és Pel v1.02 magyarítását?
Ebben a dodopek által írt hozzászólásban közreadott SGM 2.2 és PeL magyarításának (v1.02) linkjei a legfrissebbek?
Korábban nem mélyedtem el ezekben, mert sokáig nem tudtam a játékkal foglalkozni.Feltételezésem szerint az alapkörnyezet is jó lesz, pláne, ha bugos az Absoluth nature 3 lite és az Atmosfear 3. Érdemes feltenni ezeket is?
A Guns Addon engem nem nagyon érdekel, mert számomra zavaró a túl sok fegyver. Úgy érzem, hogy a túlméretezett fegyverarzenál valahogyan nem illeszkedik a képbe. Nem gondolnám, hogy egy Stalkernek túlságosan sokféle fegyvere vagy erre fordítható irdatlan mennyiségű pénze lett volna az életben maradáshoz.
Akár a kétféle távcsővel és gránátvetővel felszerelhető AKM-74/2 is megteszi alapfegyvernek.
A Guns Addont mellőzve szerepel az SGM-ben az RP-74?Az alap COP-ban Zatonban egy sebesült bandita éppen a Kitörés legerősebb pontján feléledt, és lelőtt engem. Úgy látszik korábban őt is megjelölte a Zóna.
(#12493) rétisün
tényleg nem volt már fantáziájuk a mod készítőknek ide semmi jobbat kitalálni?
"Imádom" az ilyen hülyeségeket.
Remélhetőleg nem gyerekeskedték el az SGM-et a MOD nagyrabecsült készítői. -
rétisün
veterán
basszus, ez a katonai raktárak terep.....ugye kifüstölték a mutánsok a hajnalosokat, új góré van, feladat: beszéljek vele. beszélek, feladat: foglald el a farmot. azt a farmot, amit egyszer már elfoglaltam a hajnallal, megvédtem a mutánsoktól, és (mivel a hajnalosok nincsenek) elvileg az egész sötét völgy a night stalkereké....akkor mi a jó franctól, minek kell megin' elfoglalni? tényleg nem volt már fantáziájuk a mod készítőknek ide semmi jobbat kitalálni?
-
McTuja
tag
valaki tudja mikor ez ellenőrző ponton lévő zsolosoktól vettem fel küldit hogy ájjak a szolgálat vagy a szabadság oldarára akkor menyi időt kell várni és mien patakhoz kell menni ? (zaton zsoldosok akiknek a kaját kell vinni )
-
h8core
csendes tag
Boldog Karácsonyt minden Stalker- nek!
-
dodopek
addikt
-
rétisün
veterán
elvállaltam az inkvizítor-küldit a mosodában az egyik npc-nek. mutatja a pda, hol kéne megegyeznem vele, van is ott egy 6 fős monolit csapat, de inkvizítor nevű nincs köztük, akivel lehet beszélni, az meg nem mond semmit, ami a küldihez kapcsolódna
lehet, hogy az a baj, hogy még monolitos vagyok? de pont azért vállaltam el, hogy mit szól cyborg, ha lelövöldözöm a bandájának egy tagját, miközben keresem neki a transzmitter-izét
-
dodopek
addikt
válasz
Physicist03 #12477 üzenetére
Értékelnénk!
Minden stalkernek bódogat! Este a Ti egészségetekre is iszom egy stampi házi vegyest...
-
rétisün
veterán
válasz
Physicist03 #12477 üzenetére
az jó, legalább kimarad a google-s konyhaangol, egyből megy oroszból magyarra
jó munkát!
-
törölt tag
válasz
Physicist03 #12475 üzenetére
Akkor a C tudattal átadhatnád nekem a ciril betűtudás kincsét.
-
törölt tag
válasz
Physicist03 #12472 üzenetére
Egy baj az van új modokkal. Cirilül nem tudunk, de még angolul se. Magyarítani pedig nehézkes és időigényes, tehát hiába a megjelenési dátum, ha szart se értünk belőle. És kérdéses lesz-e egyáltalán magyar fordítás.
-
dragonfx
veterán
ez a játék fps, kaland é stratégia egyben?
-
Physicist03
senior tag
25-28 körül majdnem biztos, hogy jön a "Смерти вопреки (In Spite of Death)", most írta GEONEZIS a fórumon. Ha valaki nem emlékezne, hogy ez melyik mod lesz, akkor az olvassa el EZT a hozzászólásomat. Nem egy SGM, de biztos vagyok benne, hogy minőségben és élményben is közel fog állni hozzá!
BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN SZTALKER KOLLÉGÁNAK!
-
rétisün
veterán
válasz
Aarpok #12469 üzenetére
ha majd valamikor még újrakezdem akár az sgm-et, enotot vagy a snipert (sniper a legesélyesebb, nekem az jött be leginkább) már terveztem, hogy más sorrendben csinálom a küldiket, meg a különböző frakciókhoz való csatlakozásokat, pl. chapaev bandájával is bandázok, ez eddig úgyis kimaradt. illetve a családi fegyveres küldit elvállaltam, de mivel nem öltem meg a figurát, akinél a fegyver volt, nem sokáig tartott a chapaev haverság
-
Aarpok
őstag
válasz
Antonius1978 #12468 üzenetére
Egy küldit csináltam nekik mikor a családi fegyvert kell visszaszerezni.Ekkor cimborák lettünk.Nem tudom mennyiért adják nem kértem tőlük.Majd Ebrus csapatával likvidáltam őket és ezután közellenség lettem a banditák számára
Ezután akárhol találkoztam velük mindig vérfürdő lett a vége.Mind ez a sniper módban történt,de valószínű bugba futottam mert a többieknél nem volt ilyen mellékhatás.
-
Antonius1978
addikt
Erdemes beallni a banditakhoz ? Mifele kuldiket adnak ? Es ez kihat masok viselkedesere ha banditanak allunk ?
Es a Bandit Exosceletont megeri megvenni ? Mennyibe kerul kb ? -
Aarpok
őstag
válasz
rétisün #12466 üzenetére
Nem aggódtam emiatt van pénzkeresési lehetőség a módban bőven.Szinte mindig milliókkal hagytam el a zónát bármelyik verziójával játszottam.
Gratula süni stalkerJöhetne már az új SGM mód kicsit zóna hiányom van.Bár most újra elkezdtem a Metro2033 - at,de az mégsem S.T.A.L.K.E.R.
-
Aarpok
őstag
válasz
Medvelászló #12458 üzenetére
A felsőbb szinteken lévőkkel kezd a halálosztást (mondjuk nálam itt volt Gauss azzal meg gyerekjáték).Utánna lépésről-lépésre haladj befelé.A társakra nem nagyon számíts mindegyik rambónak hiszi magát aztán persze lelővik őket.Nálam jó esetben 1 - 2 szokott életben maradni.
(#12459) rétisün Én mindig mondtam,hogy a raktárak egy mészárszék. -
rétisün
veterán
válasz
Medvelászló #12458 üzenetére
"de majd rájövök valahogy."
nem egy nagy talány, át kell menned majd mindenképp, ahogy halad a sztori.
(az már csak az én véleményem, hogy azt a területet úgy, ahogy beletették a modba, kár volt.....ráadásul nekem annyiszor nem lépett ki a játék összesen amíg addig elértem, mint utána azon az egy területen. most meg mehetek majd vissza, ha összeszedtem a 3 doksit) -
-
rétisün
veterán
válasz
Medvelászló #12456 üzenetére
akkor menj át a katonai raktárakhoz, ott aztán majd lövöldöznek mint az állat
-
Medvelászló
senior tag
-
Dhampir
félisten
Boldog Karácsonyt!
-
Aarpok
őstag
válasz
Medvelászló #12449 üzenetére
Nem is kell vele foglakozni ha azt egyet kinyírtad akkor minden rendben.Mondjuk nem is értem miért kellett az a párbeszéd,mert ha előtte lenne akkor még oké,de utánna már teljesen felesleges.
-
Valaki nem tudja, hogy Oblivion Lost 2010 alatt az első X laborban miért nem megy tovább a játék miután kinyírom a törpét és elájul a karakter?
-
lsc
nagyúr
Költözök asztaliról notira, egy b970-7670 párossal meglepően szépen futm dx11-et is bírja.
-
rétisün
veterán
válasz
Medvelászló #12449 üzenetére
hát menj oda az anomáliához, aztán ha van ott kiméra, lödd le.
én most a szabadságos dokumentumokat keresgélem az elhagyott bázison, de a f**z kivan, hogy megint nem bírja a játék mindhármat bespawnolni
el is megyek inkább sgm-ezni, vagy nézek valami filmet.....
(sgm-ben még nem tartok ott, hogy meg tudjam neked nézni ezt a kiméra dolgot)
-
-
rétisün
veterán
válasz
Medvelászló #12447 üzenetére
nem emlékszem
nem lehet, hogy megint nem mutatja pda, hol kell lennie?
-
rétisün
veterán
azért ez a katonai raktáras rész nem kellett volna ebbe a modba
-
rétisün
veterán
válasz
Medvelászló #12444 üzenetére
nem kell szó szerint venni a csalogatást, ha jól emlékszem, csak el kell intézni.....
-
Medvelászló
senior tag
Hali!
Valaki megcsinálta a kiméra csalogatást Leonid-nak sötétvölgyben a farm ellenőrzőponton?Teljesen nem értem,valami split anomáliáról beszél hogy ott van,de csak a szürke kiméra levadászása után dobja a küldit.Hogy kell oda csalogatni a dögöt? -
rétisün
veterán
na, végeztem a katonai raktáraknál az össze renegáttal. mivel a hajnalos segítőim(?) olyan bénák voltak, nekem kellett lelőnöm az utolsó renegátot a keleti előőrsnél, de nem crashelt be a játék
(eddig) talán azért, mert ki van kapcsolva az autosave....
-
törölt tag
Boldogat, bár én annyira nem vagyok ünnepes. De egy Zil 131-et el tudnék most viselni magam alatt.
-
Aarpok
őstag
Minden S.T.A.L.K.E.R. - nek békés boldog karácsonyt.
-
törölt tag
válasz
Medvelászló #12437 üzenetére
Ilyen rövid. Semmi nem derül ki.
-
törölt tag
válasz
Physicist03 #12435 üzenetére
Ja, akkor azért döglődött nálam is mindig, másoknál meg nem.
-
Medvelászló
senior tag
válasz
#90933760 #12427 üzenetére
Wáááóóóó,köszi a választ,megyek és kipróbálom.Egyszer úgyis be fogok fosni ettől a játéktól,nagyon parás!
Másanevsky vagy mi a neve a nagy hídnál Zatonban,miért kellett felrobbantani,nem igazán tudom hová tenni ezt a jelenetet a játékban?!
Ráadásul a megbízó (Kardán mellett) eltűnt.
-
törölt tag
válasz
Physicist03 #12430 üzenetére
Nem jelentkezik 64 biten? Nem a játék motorja a korlátozó?
-
Physicist03
senior tag
válasz
#90933760 #12429 üzenetére
Nem-nem, itt nem azzal van a gond, hogy kifut a memóriából (amire te gondolsz az az Out of Memory hiba és az sem jelentkezik ha 64 bites Win 7-et használ valaki). Ez valami olyasmi, hogy a windows nem tud kiadni memóriát arra amire kellene. Pontosan ott sincs firtatva, hogy mi is ez pontosan.
-
törölt tag
válasz
McTuja #12428 üzenetére
Mert a játék még mindig csak 2GB-ot tud használni. Az alapjátéknak elég is, de a modok és grafikai cuccok túltesznek ezen. Mivel a modból nem tudod meg nem is akarod kiszedni a lényeget, az hogy újításokat tartalmaz, csak a grafika marad amit vissza kell venni, hogy kevesebb memóriát használjon és ne haljon ki. Ha minimumon is kihal akkor valami más hiba lesz.
-
törölt tag
válasz
Medvelászló #12422 üzenetére
Másra. Ez egy SGM küldi, a Mosoda melletti magas épületben kell felmenni és a végén van egy szoba ahova bemész majd elájul és vérszopó hangokat ad. Ott kapod a küldetést az ellenméregre, ezt kell visszavinni neki. Ezután fog eltűnni a megölhetetlen szelíd vérszopó a környékről.
Próbáld meg levenni jó kicsire a grafikát, akár minimumra. Ha ott is ilyen hülyeségeket dobál akkor nem tudom.
-
Physicist03
senior tag
válasz
McTuja #12421 üzenetére
Nem a tárhellyel van gond hanem a memóriával. Megoldás van rá egy orosz oldalon, de olyan szinten érthetetlen/nincs pontosan leírva, hogy mit/hogyan/hová/milyen formában kell írni
hogy inkább nem írom le nehogy elbarmold a Windows-t.
Not enough storage is available to process this command - nincs elég erőforrás a parancs végrehajtásához (ezt jelenti)
-
-
McTuja
tag
válasz
Plazmacucci #12423 üzenetére
c-n több mint 60gb szabad az F-en meg 100gb szabad
nemtom hogy mi akkor a gond
-
-
McTuja
tag
válasz
#90933760 #12420 üzenetére
kössz
Expression : data
Function : CVirtualFileReader:VirtualFileReader
File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
Line : 545
Description : f:\program files\bitcomposer games\s.t.a.l.k.e.r. - call of pripyat\gamedata\spawns\all.spawn
Arguments : Not enough storage is available to process this command.
és ez mi ?? -
törölt tag
Igen, az a szelíd vérszopó. A Mosoda melletti magas épületben az emeleten a végén bemész a szobába és ott fog történni aminek történnie kell.
Vissza kell venni a grafikai beállításból hogy kevesebbet használjon a memóriából, mert akármilyen géped van a játék csak 2 GB-ot tud kezelni. Ha esetleg van fent AtmosFear3 akkor azt is Normallal kell telepíteni és nem High.
-
Medvelászló
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem ill. észrevéleményem.
Ha most megcsinálom a kiürítést Pripócsból utána ad majd küldit a monolitos góré Cyborg?
Észrevéleményeim.Rádiós zavarás-halott katonát kell megtalálni a játszótéren-ez szokot bugosodni(felvettem de nem csináltam meg egyből hanem elutaztam még vidékre is)visszatértem Piribe,na gondoltam most buktam a bug miatt de hál istennek nem tűnt el.1x eltűnik máskor meg nem
Mosoda és a melós szálló közt ti is összefutottatok egy szelíd vérszopóval?Össze-vissza futkos és szétlőni sem tudom,szerintem arra vár hogy valaki megsimogassa.
Valaki nemrég írt olyan küldiről hogy valami ellenmérget kell vinni valami dögnek,erről tudna valaki írni pár sort? -
McTuja
tag
Expression : fatal error
Function : out_of_memory_handler
File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
Line : 336
Description : <no expression>
Arguments : Out of memory. Memory request: 64296 K
ez miez nemenged át a kordonba -
zozimoto
aktív tag
Csaó. A DEAD CITY mod-ot próbálta valaki?
-
dodopek
addikt
válasz
flash- #12408 üzenetére
Attól pörög ennyire, mert titkos afgán fegyverkereskedőkkel tárgyalunk itt. És hát ugye sok fegyver, sok előkészület...
Persze csak viccelek. Azért a rengeteg hozzászólás, mert az alapjátékhoz durva mennyiségű (sokszor egymással kombinálható) MOD jött ki, amik annyira megújítják a játékot, hogy szinte megunhatatlan. Itt van pl a legtöbbünk által favorizált SGM mod. Az alapjátékhoz képest legalább 100 új küldetés, új fegyverek, megváltozott grafika, plusz szereplők...
És ahol mod van, ott gond is van. Ez a xrenginre fokozottan igaz. Ezeket is próbájuk orvosolni, és persze jópáran vannak, akik átírják a modokat. Ők is rengeteget segítenek...
Ha szeretted a CoP-ot, lejjebb leírtam egy telepítési sorrendet, ami a mai gépeket is megizzasztja, szóval rendesen felörgeti az alapjátékot. Próbáld ki!
-
flash-
veterán
szi9asztok
érdekelne hogy mitől pörög így ez a fruM
ennek a játéknak jó a netes része? -
Dhampir
félisten
Az alapjátékot előhalásztam megint, de így harmadjára már nagyon kiszámítható a történet, emiatt unalmas egy kicsit, bár a hangulat még most is magával ragadó. Észrevételem szerint Mester fokon nem nehéz a játék.
-
dodopek
addikt
válasz
McTuja #12402 üzenetére
Válaszoltam a privátodra...
De ide is kiírom:
1 SGM 2.2.exe
2 2.2 fix 19.03
3 Guns addon
4 Guns addon patch
5 Absolute nature 3 lite/absolute structures 1.0( külön külön mindkettővel kipróbáltam a játékot,stabil. Állítólag együtt is mennek.)
6 Atmosfear 3
7 Athmosfear 3 skyfix (ezt majd valaki(mondjuk én) elküldi emilben, mert a letöltése nem él
8 AF3 merge pack
SGM magyarítás a la PeL & Leodelux
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest