- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
Van most is, foglalkoznak vele
Imi1981:
Mostanában felváltva használom a Hbo go-és a Netflix app-ot a boxon.
Ez a próbahónap a Netflixen, de ha másban nem is, magában az alkalmazásban kellemesen csalódtam. Szerintem sokkal jobban van felépítve, illetve gördülékenyebb a Hbo go app-hoz képest. A tartalom már más tészta, az -számomra- nem valami nagy eresztés. Tudom 2020 betett a szinkronnak, de ha olvasni akarok akkor inkább könyvet. -
Imi1981
veterán
Kb 170 km távolságra innen Pest. Baranya megyében egy kis faluban lakok 🙂 . Már megrendeltem emagról úgyhogy már nem variálok. A pcx.hu-ról próbáltam először mert ott 21 volt de ott nem tudtam fizetni bankkártyával így írtam nekik, hogy töröljék a rendelést mert persze más módon nem lehet
. Aqua.hu ugyan így jártam de ott lehetett törölni a hidetést és utána próbáltam emagon ahol minden elsőre sikerült. Az új január 1 - től érvénybe új biztonsági bankkártyás fizetés miatt nem tudtam a többi helyen vásárolni mert nem támogatott a kártyám. Emagon meg mégis működött.
-
Bozek
nagyúr
A Play-ben én továbbra is a 18.9-et látom legfrissebbnek, és PC-re is csak béta van a 19.0-ból. Szóval ez elég érdekes, hogy "magától lefrissült".
"Nehezen tudom elképzelni, hogy akkora horderejű lenne a változás, ami tényleg indokolná ezt"
De igen, ugyanis áttértek Python2-ről Python3-ra, ezért nem mennek az addonok.
"másrészt ebben az esetben gondolom az addonok fejlesztői is léptek volna már minél előbb."
Igen, ha foglalkoznának az addonnal, de nagy részük magára lett hagyva.
-
blessbygod
csendes tag
Visszakötöttem hdd-t routerhez, majd nyomtam rebootot routerre és Mi box-ra is, most már látom Mi box-ról a hdd-t (Xplore-ból).
Kodi-ból próbáltam hozzáadni mint új SMB forrást, de "share not available"-t ír ki. Új network storage NFS hozzáadásnál, pedig nem csinál semmit (hibát sem ír ki).
Kodi-val próbáljam, vagy más lejátszóval, pl. VLC-vel? -
Steve1207
veterán
Szerintem alap tv nézésre pont az android tv a legbénább még mindig. A droidot valahogy nem erre találták ki.
Spotify-nek miért kellene a háttérben futni amúgy? Semmit se lehet mellette csinálni androidon se, bár én sose értettem, hogy egy streaming eszközön (vagy nevezzük médiaközpont szerűségnek, hogy mindent bele lehessen foglalni) miért csinálnánk mást? Tv-t nézünk, tv-t indítunk, zenét hallgatunk akkor valami zene app-ot, élő adás, akkor olyan app-ot. Mint anno egy hifi-nél, vagy alap tv-nél.Egyszerűbb házon belül egy zárt rendszert megoldani kismillió tv-re, mint egy adroidba mindent belefoglalni. A licencelt szolgáltatások, jóval kisebb teljesítményű hardver kulcspont, nem hinném, hogy a biztonsági frissítésekkel, új android verzióval vagy a népszerű alkalmazások külső fejlesztőivel akarnak szüttyögni. Én még a bemenet és kimenetek kezelését se tartom review-k alapján egy életbiztosításnak, de már a kezdetekhez képest sokat javult azért.
Amúgy, ha meglesz a google cc tv-je jöhet róla vélemény
Végignéztem az összes bemutatót és végül letettem róla, hardverben ugyanaz, előrelépés nincs, ezt kiismertem már teljesen. A CC is döcög a menüben kicsit, max a támogatás jobb picit, de 2-3e Ft-nál több ráfizetést nem ér meg jelenleg. Amit 90%-ban használunk az ugyanúgy fog menni azon is, mint ezen. Az irányító viszont tetszik nagyon, nekem 1,5 év alatt már lekoptak róla a gombfestések is itt-ott.
-
Bozek
nagyúr
Nem értetted a kérdést. Épp ez a bajom, hogy van a monitoron hangszóró (bár a 2x1W nem sokat ér), de én a HiFi-re akarom kötni, amin viszont nincs digitális bemenet (ősrégi cucc, de működik).Sima jack csatlakozót ha rákötöm, akkor is megy a monitoron továbbra is, még ha egy fülest dugok be, akkor is.BT fülest nem feltétlenül használnék állandóan, de az legalább működik. És az a fura, hogy szinkronban van a hang a képpel, ami azért BT esetében nem feltétlenül van így. Szóval ezt jól megoldotta a Xiaomi.
Szerk: Probléma megoldva, a monitoron némítottam az audiót és mindjárt szólt a HiFi.
-
atiska007
senior tag
MiBox S-nél tapasztalt olyat valaki, hogy teljesen sötét a képernyő tv bekapcsolás után és még a távkapcsra sem reagál?
CEC kikapcsolás OFF-ban, sleep kikapcsolva, sőt még a fejlesztői beállításoknál is megadtam, hogy "ha töltőn van soha ne kapcsoljon ki".Ettől függetlenül legtöbbszörcsak egy áramtalanítás segít.
Vagy van olyan néha, hogy hosszan nyomom a bekapcs gombot, majd OK-t, akkor újraindul, de ilyenkor is tök sötét a kép (vakon indítom újra), csak újraindulást követően jön a boot screen.Elosztón volt a box, most kapott dedikált konnektort, de így is.
-
Misu2002
csendes tag
Azt én is szeretném majd összehozni, hogy a lakásban lévő DLNA szerverhez máshol lévő eszközzel is hozzá tudjak férni. Jelenleg egy Linksys EA6900-s routerbe van bedugva egy pendrive, gondolom csak az általad említett Raspberry-s megoldással lehet megcsinálni a VPN-t meg a kiszolgálást. Van ezzel kapcsolatban esetleg tutorial valahol?
Előre is köszönöm!
-
Pipi85
csendes tag
Kodin MSREPO online streamek kiegészítőt telepíted és az alap TV csatornákat tudod streamelni, sőt a regionális helyi csatornákat is.. és nem függesz a teleneor "király" appjától
Találtam egy leírást, van neki külön repo-ja, de a MSREPO -t azért szeretem jobban, mert abban van minden, de ha csak tv adók kellenek:
https://onlinestream.live/kodihelp.cgi -
gyugyo79
addikt
De pld. a MiBoxon komoly dolgokat is buksz ha rootolsz persze lehet, hogy téged pont nem érintene mert nem használod olyanra amit bukni lehet vele.
De amúgy elvileg pont többek között a Xiaomi - n se lesz a reklám nem kikapcsolható ha lesz. Legalább is ez olvasható azokban a külföldi hírekben amiket én láttam. -
Keem1
veterán
Na, végül egy második újraindítás megoldotta.
Háát, 2 perc után nem vagyok tőle elájulva
Kicsit lassúcska a felület, pedig 5GHz-en vagyok, Youtube pl. abszolút akadásmentes.
Amúgy ez az adaptív minőség kiakaszt. Hadd döntsem már én el, hogy mi nekem a jó. Ha nem bírja a netem, hát megszívtam. De többször becsüli alá, mint kéne, a net sebességével semmi baj nincs.
-
azbest
félisten
A böngészőben az eszközeid közül ezt a miboxot válaszd ki, ha régebbi és aktivitás dátumnak valami régit ír ki, talán az valami régi firmware verziós korábbi életét jelenti
Az sem hátrány, ha azzal a fiókoddal lépsz be a weben, ami a miboxon is be van léptetve. Ha másik, korábban használt fiókról nyomod, akkor persze, hogy nem telepíti fel.
-
gyugyo79
addikt
2 van az áruházban!
Ez a jó nekünk
Ha van Chrome abból telepíttessétek fel az eszközre, legalábbis nekem FF-ből nem ment.Én már tesztelem is eddig teljesen jó. Már ideje volt
+ Aktiválása kóddal történik ezért mindegy, hogy milyen előfizetése van valakinek.
-
azbest
félisten
Biztos nem ment fel? A főképernyőre nem kerül ki automatikusan. Mármint oreo alatt az első sorban vannak az appok és a végén egy + jel, ahol ki lehet választani mit tegyen még ki abba a sorba.
De a weben is elvileg engedi mégegyszer rányomni a telepítve gombra is, akkor újra próbálja. Vagy a play store appot indítsd el a boxon, hogy frissítse a fiókodat.
Egybéként nekem a kiszivárgott béta jobban tetszett, bár az is igaz, hogy közel ülök a képernyőhöz. Messzinről lehet jobb a mostani marha nagy és leegyszerűsített kezelőfelület
De a lényeg a lejátszás. Indítás után pici döci de ahogy felmászik a minőség jobbra, akkor jónak tűnik már. Bár ezt majd több film megnézése után merem biztosra állítani.
-
marci.szf
csendes tag
Valami változhatott mert mióta visszavonták az automatikus frissitést nem is jelzett, aztán tegnap este huss volt nincs 6-os android. A másik már a frissités elején lefutott. Mondjuk nekem problémám nincs vele. Csak azoknak szólt akik biztosak benne, hogy nem fog magától frissülni.
-
Lancelot128
csendes tag
Huhh.. Hát ez nem hangzik annyira jól. Sajna fórum szinten nem ástam bele magam, hogy mit érdemes venni, csak az árgépes leírásokra, illetve a még megjelenéskori tesztekre hagyatkoztam...Írtam a supportnak is, hogy van-e valami ötletük, vagy érkezik-e valami frissítés ami javítja ezt... Van egyébként valami trükkje, hogy stabilizálja az ember a wifikapcsolatot?
-
vidra1221
tag
-
azbest
félisten
4k, én is láttam már korábban is, hogy hajlamos a legjobb minőséget választani, akkor is ha a kijelző kisebb felbotnású. Beállíthatod fhd-ra a youtube appban, hogy spóroljon a forgalommal vagy ha döcögne, mert a 4k sávszélessége esetleg több lenne, mint amit a helyi wifi bír (bár azért a youtube 4k nem olyan nagy sávszélességű).
-
Degeczi
nagyúr
Lakóhelytől is erősen függ: nálam pl. otthon mobilnet van, havi 100 + 100 GB limittel, így a filmek előfizetése kiesik, mert az gyorsan elvinné a keretet (Spofify és Deezer van, mert azok nem számítanak bele a forgalmomba),
moziba pedig már ritkán járok, részben pont mert rengeteg filmet eredetiben vagy egyáltalán nem vagy csak ritkán vetítenek, míg letöltve persze nincs ezzel gond -
Carlas
senior tag
en 31
spotify premium szinten + tidal
online tv szintén de van amit perfekt minőségben akarok igy muszáj a rendszer. ugyan úgy mint zenében. ott is egy elég komoly lejatszo + dac+ füles kombó van. mert munka utan jól esik
meg hát sok idő sincs. mozi alap de van egy két film amit imádok és a bármikor megnézem. ezekről nem mondok le. ezért is avi stb kilove csak a rendes. ehhez kell a cucc. nah mind1 köszi
-
JohnDoe_Hun
tag
A 6-os alapból úgy frissült h az már külsőn volt. Aztán a 8-as nagyon nem jött be így próbálkoztam 2 rendszer visszaállítást és megint ugyan arra a külsőre irányítottam a rendszert. Most már nem annyira bugos mint a sima oreo. A frissítés jót tett neki bár a belsőről még mindig nem tudok külsőre másolni ami egy kicsit idegesít mert így nem lehet lementeni semmit sem ami a rendszer meghajtón van.
-
azbest
félisten
nekem talán még rosszabb is lett... a logcat tele van errorral. Nem csak a képpel kapcsolatban, hanem más dologról is, ami a hibalistán van. Tolok egy gyári helyreállítást, mert lehet valami fájl jogosultsága sem jó az eredeti fw-vel.
Az adb usb debugot érdemes kikapcsolni a menüben frissítés előtt, mert elsőre nekem nem látta a távirányítót és usb debuggal az egeret sem (ez normális). Ki kellett húznom és másodjára feljött már.
-
marilllyo
veterán
Óó ez csak egy 50 colos változat szóval ez egy negyed esetleg.
És még csak nem is OLED.
Épp ez zavar, hogy a youtube meg a netrádió az tök baró volt benne. Pláne, hogy lehet "beszélgetni" a távirányítóval. Van másik médialejátszó is otthon ami "megmaradt" ...az se viszi rendesen a 4k-t. De még az hagyján. Ami inkább zavar az a szín. Azt sehogy nem tudom rendesre belőni. -
azbest
félisten
Első körben érdemes tolni rá egy ellenőrzést, hogy nem kamu-e a mérete, ha kínából van. Ha jónak tűnik, akkor esetleg érdemes sdformatterrel [link] legyalulni win alatt vagy például gparted-del újra létrehozni msdos (mbr) particiós táblát rajta, hátha valami gyári cucc bekavar.
-
Degeczi
nagyúr
Az alkalmazásfejlesztők azonban egyre újabb rendszert követelnek meg, pl. asszem (én nem használom) a Netflix sem megy már 5.0-n.
Ha nem frissít a Xiaomi, akár már 1-2 éven belül is akadhat olyan alkalmazás, ami nem megy rajta - akkor meg az lenne a baj, h magára hagyták.Az viszont tény, h ennek opcionálisnak kellene lennie, nem kikényszerített frissítésnek (ahonnan ráadásul egyelőre nincs visszaút)
-
azbest
félisten
Nagyon sokan sírtak a fórumokon (xiaomi.eu, reddit/androidtv, reddit/mibox) azért, mert még mindig 6os volt rá. Ha változtatnak valamit, az a baj. Ha nem változtatnak, akkor meg az
A kadenciahelyes lejátszást, a háttértár írhatóságát emlegették fel talán legtöbbször.Nekem ami pozitívum az oreo frissítéssel
- bluetooth audio nem késik, mint 6oson, hanem be tudja szinkronizálni a képhez.
- az amazon primevideo appban a lejátszás nem akad el sosem. 6oson időnként elakadt és nem változott a kép a következő kulcs kockáig. Hivatalosan még nem támogatja az app, de a play store-os jól működőnek tűnik teljesen már ezen.
- lehet, hogy a kadenciahelyes dolog is megoldódik, lehet most csak azért nem megy, mert az új kernelben máshogy van, mint a nagyon régiben. Anélkül is lehet élni, de megfelelő kijelzővel tényleg javíthat az élményen.
- a külső háttértár talán írható lesz, ha megjavítáják(ezt több torrent szerveres kérdés kapcsán is fel szokták emlegetni)
- az új kernel lehet sokkal több mindent támogat, de persze ez azon is múlik, hogy a megfelelő modul ott van -e, mondjuk tunereknél kellhet firmware fájl is, amit nem tudom hová kéne tenni androidon. De oreoval elvileg maga a box is kezelhetne usb tv tunereket.
- az oreoval bejött a Project Treble, ilyen a friss firmware. Azaz, az android frissítéséhez nem muszáj a kernelt is cserélni, mert szeparálták őket. Ha mindent helyre tesznek az új kernelben, akkor könnyebb lesz rá kiadni rendszeres biztonsági frissítéseket, új android verziókat. Eddig az android és a kernel össze volt drótozva. Ezért van sok változás a 6, 7 béta és 8 közt, ezért romolhattak el frissítéssel a régen már működő dolgok is. Ez hosszú távon lesz jó.Volt egy-két dolog, amit két évvel ezelőtt frissítéssel ígértek majd megoldani és azóta sem került be. Ezekre például abszolút jogos a panaszuk.
Persze van hosszú buglista még, amit helyre kell tenniük. Úgy látom azért növekszik a lista a már vizsgált és változtatott dolgokból [link]. Úgy látom usb kamera támogatást is hozzáadnak, ezt is hiányolta valaki korábban.
-
azbest
félisten
Azért hozzáteszem, hogy a storage access framework nem része az androidtv patformnak. Szóval egy jó érett ananászt fordítva fel lehetne tolni annak a fejlesztőnek az ánuszába, aki tévés appban használja. Persze side loadingnál jól jön, hogyha van, mert a telefonos appok használják. Az nvidia shieldbe belehekkelték, de ha jól emlékszem sony androidtv sem tartalmazza.
-
Keem1
veterán
Visszavonom, épp most frissült le. Legalábbis kiírta, hogy lefrissült, hogy az a #@##=++#&!
1779 Barto:
Dettó, standby módban mire hazaértem. Ezek szerint valószínűleg távolról kikényszerítették ma az összes box frissítését.Sőt, nekem most kicsit laggosabbnak is tűnik a marsmanóhoz képest. Ez nettó g€ciség, azt mondom...
-
azbest
félisten
pár perc próba alapján hbo go cast megy ahogy kell.
A telenor mytv estén úgy tűnik más billentyűkódra figyel az app, mint amit az új rendszer küld a táv fel-le nyomofatáskor. Igaz nekem nem a miboxhoz való táv van, hanem a kínai változathoz való. A régi fajta tévé appban ez a táv nem tudott ok-t nyomni a műsorra, az eredeti táv tudott. Szóval emiatt lehet különbség most is.
Én ezt tapasztalom: a jobbra gombra a menü megnyílik, a fel-le görgeti a listát, de nem jelöl ki csatornát, így mindig a legelsőt játsza ha ok-t nyomok. És becsukni sem lehet (ok-ra rávált az első csatornára és akkor eltűnik).
Viszont a tévé játszás közben fel-le átléptet a következő csatornára. A bal oldali menü is működik, a műsorújságban is lehet csatornát váltani. Tehát nem teljesen használhatatlan, csak a jobb oldali menü nem reagál jól.4k felbontásnál tényleg mintha kicsit megfontoltabb lenne az egész android felület reagálása. De azon kívül, hogy késleltetést érzek, nem okozott még gondot.
-
tupijani
tag
Ismerem ennyire a rendszert, gigabites lan van, gigabites nettel, kb. 200 MBit sávszélességgel. Mivel az rtl klub hd simán futott hd minőségben, nem az általad írtak jelentik a probkémát. ÉS nem 4k, csak hd, sima n-es wifinek vinnije KELL.
Más: a Chrome telepìtése után a www.horizon.tv oldalon bejelentkezve simán megy minden hd-ben.
-
-
-
azbest
félisten
tényleg van mikrofon az eredeti gyári táv tetején. Különben hogyan működne a hangos keresés a távirányító mikrofon jelű gombját megnyomva?
Egyébként a szokásos ember, aki híreket szokott szivárogtatni (csak azon nem mindig valósulnak meg úgy, ahogy ő meséli), azt írta redditen, hogy a későbbi mi box szállítmányok már gyárilag oreo-val jönnek majd és kicsit átdizájnolt távirányítóval. De maga a box ugyanaz és a típuskódja is ugyanaz. Szóval lehet mégsem volt teljesen kamu a pár hónappal ezelőtti indiai bemutatós videó... majd meglátjuk.
(#1550) Keem1
jaaa értemjobban hozná a fürdőszobás éneklős feelinget
-
azbest
félisten
amennyire tudom, a legtöbb eszköz csak egy párosítást képes kezelni. Szóval, ha mással párosítod a fülest, akkor nem fog magától visszakapcsolódni a boxhoz többé. Ami több párosítást is kezel, ott gondolom van erre valami gomb is, hogy tudj választani melyikhez akarsz kapcsolódni.
Szóval, attól hogy a füles ott marad a box listáján, nem kapcsolódnak maguktól össze, ha közben a füles már "megcsalta" mással. Minden kapcsolódásnál egy egyedi kódban egyeznek meg, ami megváltozik, ha máshoz kapcsolod. Van olyan egerem, ami több eszközhöz is kapcsolódott, de az a gagyisága miatt, hogy nem változtatott kódot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged