- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
formax
tag
válasz
Steve1207 #9840 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást. A laptopos vezérlést azért nem választom, mert legalább 10-15 éve alkalmazom HDMI kábellel, nincs értelme ugyanazt tennem most vezeték nélkül.
Közben gyakorlom, egyre jobban megy. Találtam megfelelő böngészőket az alkalmazások között, sikerült is behoznom a keresett oldalakat és lejátszani a videókat. Egyedül a vezérlés nehézkes, ezért arra szeretnék megoldást találni, hogy hogyan lehet a tableten/telefonon gépelni illetve a kurzort mozgatni, hogy ne a távirányítóval kelljen. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steve1207 #9824 üzenetére
"Szerintem az adott tároló elérésével lehet inkább a gond ... "
Azt se felejtsd el (sajnos az előző hsz.-ben én sem írtam), hogy szoftveres dekódolás mellett ugyanaz (!) a film (gondolom ugyanonnan) jó nála.#9825 Kiskopika
" ... kép megáll hang megy tovább. Kb 20-25 mp múlva ugrik a kép az adott időpontra ... "
Ebből látszik, hogy nem a hw. fogy el (az ugye eleve erősebb, mint a 1st gen.-ben, ezért is tudod szoftverből lejátszani azt, amit én nem).
Ilyenkor egyébként hol van a film? Pendrive, belső tároló, hálózat? -
Kiskopika
senior tag
válasz
Steve1207 #9824 üzenetére
Ezeken túl vagyok. A jelenség még egyszer: elindul kifut a netflix logo a piros N betuig, kép megáll hang megy tovább. Kb 20-25 mp múlva ugrik a kép az adott időpontra kb 1 mp mozgó kép és újra áll a kép hang megy tovább és így tovább.
Több lejátszót próbáltam, másik kábelt, másik monitort, több filmet. Nincs több ötletem. Appbol Amazon gond nélkül megy és az összes film is sw vel. -
smkb
őstag
válasz
Steve1207 #9748 üzenetére
Nem, pont nem a monitorer akarom szabályozni, hanem a box kimenő jelét, azaz a hangerőszabályzó a távirányító a boxot szabályozza. Semmi ilyen beallítást nem találtam, minden áron az infrával akarja, csak ugye a monitoron ilyen nincs. Illetve ezt nem lehet kikapcsonli? A kikaocsoló gomb is csak a tvt kapcsolja ki infrásan? Mert ugye így megint nem fogom a monitort tudni vele lekapcsolni, mert adja a jelet a hdmin...
-
Baluka71
tag
válasz
Steve1207 #9637 üzenetére
1. és 3. probléma megoldódott. Nagyon köszönöm. A halk működés miatt a box távirányítót kellett újra hozzárendelni a tv-hez.
2. Nem gondolom, hogy ezek a problémák, mert a 2 tv (lg, sony) simán viszi ezeket a box-on brutálisan akadó filmeket.Lenne egy új bajom is. A kodira letöltöttem az Aeon9 skint, amitől ki is feküdt. Most ebben áll. Erre van megoldás?
-
Detoka
csendes tag
válasz
Steve1207 #9564 üzenetére
"A szaggatás a rossz tömörítéstől van, ezért is megy jól szoftveresben. Ha ezeréves a fájl megesik, nem a SoC-től, ami amúgy nem új, már piacon van régóta és a Kodi szintén kilőhető emiatt, hogy ne támogatná rendesen"
-csak azt nem értem, hogy azok a filmek amik nem mennek s905x4 soc-on(gen2) hw on-al...hogy mehetnek s905x soc-on(box3) hw on-al?
És ez igaz az összes h264/480p filmre
Ràadàsul új filmek is vannak fent ebben a formàtumban! Meg ha valaki ,,beújít" egy készüléket, az azért minimum lenne, hogy az előző mércéjét megüsse! -az okot sajnos nem tudom(szaggatàs) én csak socra tudok gondolni...de ez ilyen tekintetben downgrade!"Mintha a telefonod csak úgy újraindulgatni, vagy ki-be kapcsolgatna a tv-t, mert gondol egyet
"
Igen! Jogos! 😀 -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steve1207 #9511 üzenetére
" ... az adott B brand kérésének megfelelő sepcifikációkkal gyártják ... "
Mint az autógyártóknál. Persze ott is lehet azon keseregni, hogy Peugeot motor van a Merciben, vagy az X model ugyanazt a padlólemezt használja mint Y, miközben utóbbi 2× annyi kerül, de nem érdemes.
A végeredmény a lényeg. A Homatics azért a nem kevés pénzért ad is valamit, míg a többiek ugyanazt a kakit adják el hol kék, hol piros masnival átkötve. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steve1207 #9507 üzenetére
Egyetértek. Ahogy írtam, a jelenlegi box tulajokat ez az ajánlat nem nagyon fogja megmozgatni. Nekem spec. a SoC-al egyébként nincs bajom. Persze lehetne pörgősebb, de a filmeket lejátssza (nem játszok rajta).
Az RJ45, az SD-kártya foglalat, a tanítható infrás táv. viszont hiányzik. Szóval, ja, ez elég megúszósra sikeredett. Itt egyébként írnak AV1 support-ról.Én nemrég a Homatics Box R 4K Plus-ba futottam bele. Hááát ... nem rosz, de ez árban is más liga. Persze - ha összeadjuk a sok pluszt - lehet nem is drágább.
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Steve1207 #9471 üzenetére
Köszi letöltöttem. a Vlc-t látom a megosztott mappát meg a Kodit is mivel a Kodi nem kért jelszót azt próbálgattam. Egy két egzotikus felbontasú filmen kívül mindent vitt. 720x304 és felbontasú filmet nem vitte csak hang volt. SMB-nél jelszót mindig kéri vagy egyszer kell beirni? Nagyon tetszik a cucc gyorsan pörög a kép minőség sokkal jobb mint a tv saját lejátszója a hang is sokkal jobb egy sztereó hangcucc van rakotve optikai kábellel. Bődületesen szól. Mintha eddig lebutitott kép, hang lett volna. Köszi mindenkinek!
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz
Steve1207 #9444 üzenetére
Amennyiért most lehet kapni a MI Box s-t, annyit nem hiszem hogy ér. Hogy miért keresik, miért nem adtam el pl.? A stickekkel ellenben, ugye van usb, pl azoknak akik játszanak le hdd-ről, illetve hanghoz optikai, vagy analóg kimenet közvetlenül az erősítőbe, már akinek ez is fontos. Volt az említett MeCool boxból a KM2-m, az pl az AFR-t nem tudta, és látszott is a lejátszáson. Igaz, kiforrottabb volt a Mi Boxnál. A mi Box előnye az, hogy igaz hogy semmiben sem a legjob, vagy igazán jó, de mindenben szerintem átlagos, és sokak megtalálják benne amire szükségük van.
-
D@niel
addikt
válasz
Steve1207 #9431 üzenetére
Alapból telefonra töltök fullhd-t, majd innen ki tv-re. Igen, így szoktam; 720p csont nélkül, de a legtöbb 1080p is szokott menni a tv-n megosztással. Laptop, hdd nélkül. Kényelmes, egyszerű.
A mostani dokumentum filmnek komolyabb audioja van, sanszos, hogy ez kavart be.Közben próbáltam screen cast-ot vlc alatt, ezzel már gond nélkül megy, szépen kiküldte a tartalmat, nem recseg-ropog, van hang; okosan kezeli, mert ezután nem a telefon tartalmát mutatja a tv, hanem a filmet, aminek lejátszását elindítottam.
Így már rendben.[Itt] pedig egy baromi hatékony mód, ha a box tárolójára akarunk küldeni filet.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steve1207 #9421 üzenetére
Abban igazad van, hogy meg kellett / lehetett volna a telefonnal megegyező (vagy épp fordítva, a telefonon a router-ét ...) beállításokkal (csatorna + kódolás, az SSID lehetett volna más, hogy ne "üsse" az egyik a másikat).
Nekem viszont schumy1 leírásából az jött át, hogy ők bedugták a TV-be elkezdték használni (vagyis elvileg nem változott semmi), aztán egyre sz@rabb lett.Egyébként a stick-ek is háklisak a wifi csatornakiosztásra? Mert a box-ok igen?
@schumy1 attól függően, hogy most mennyire működik, tényleg próbáld meg azt, hogy megnézed, a telefonod mely csatornán adja a wifi-t, és ugyanúgy állítsd át a router-t (plusz kódolás, hátha azzal van a gond).
-
-
válasz
Steve1207 #9318 üzenetére
"A 4k stick kb egyedüli hátránya, már akinek hátrány, hogy nincsenek rajta csatlakozók, de az is megoldható egy hub-bal"
Ehternet-kapcsolatot hogyan varázsolok rá?
"alapvetően elgondolkozni se szabad mára a Box S-en"
Én az egyszerűen megoldható (USB) Ethernet-kapcsolat miatt használom a Box-S-t -- bár igaz, a legutóbbi választásom már egy Mecool KM7 volt.
MaCS
BÚÉK!!!
-
Bozek
nagyúr
válasz
Steve1207 #9318 üzenetére
"Amúgy meg egy streaming eszköz, minden kiváltható hálózati megosztásokkal manapság."
Csak épp a hálózati megosztás nem épp hordozható. Ha meg kiengeded az internetre, akkor meg oda a biztonság. Persze lehet VPN-t is csinálni, de az macerás, ha nem egy komolyabb routered van.
-
kivlov
aktív tag
válasz
Steve1207 #9281 üzenetére
Igen pont ezért vettem meg mert ott virit aztán mind kiderült hivatalosan nem támogatott eszköz az apple listáján így a gyári apple tv nem fut rajta és rá se tudod tenni, de van valami mókolt az aptoide storeban de nem szeretném feltenni mert ugye az előfizetésben ott vannak a kártyaadatok is és az ördög nem alszik...
Browserből igen sok fut rajta de a reklámentességet szinte csak a brave tudja és abból még egy verziót se találtam ami menne rajta kb 10 forrásból próbáltam már...
Smarttube megy rajta gond nékül
-
azbest
félisten
válasz
Steve1207 #9256 üzenetére
nem követem pontosan, de lehet még mindig nem számít bele a yettel netbe a yettel tv forgalom, viszont, ha elfogy a net keret és ezért lezáródik a hónapra a forgalom, akkor a tévé sem kap több netet (nmhh szívózása miatt). Az akciós mellékletben szokták írni ezt - most nem találom azt a részt benne, szóval előfordulhat, hogy már megszűnt ez.
Tehát ha nem yetteles a net előfizetésed, akkor annál a mobilszolgáltatónál igencsak pörgeti a forgalmat, mert ott beleszámít. Csak ha yetteles nettel használod, akkor nem számít forgalomnak. Kicsit lehet drágább a tévé csomag, ha nem yetteles előfizetéshez rendeled, régebben legalábbis úgy volt. [link] Ettől függetlenül viszont más netkapcsolattal is elérhető persze a yettel tv és nem muszály hogy legyen bármiylen yettel mobilelőfizetésed.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steve1207 #9133 üzenetére
"Most épp megy egy meccs ... "
Ez?
A listából most rányomtam a SuperSport-ra, és angol, valamint HD. Szerintem soha rosszabbat!
Egyébként meglepődnék, ha nem lenne ilyen (vagy akár ehhez) Kodi addon ...#9134 erahurka
" ... késik a hang alkalmazástól függetlenül ... "
Nem kéne neki. Nem emlékszem, hogy bárki tapasztalt volna ilyet. Min megy keresztül a hang? -
azbest
félisten
válasz
Steve1207 #8956 üzenetére
nem a voice licensz kapcsolja ki... hanem azt mondja, hogy ha lusta vagy áramtalanítani, de szeretnél igazi újraindítást csinálni, akkor a hozzájárulás pipák kapcsolgatása is kiváltja a teljes újraindítást. De toto0569 már írta korábban, hogy ő áramtalanítani szokta teljesen a készüléket. Kb ez volt az első dolog, amit ajánlottam neki
-
A Zéé
addikt
válasz
Steve1207 #8540 üzenetére
Volt reset, kilőttem és letiltottam egy halom appot, hogy ne vegyenek el felesleges erőforrást. Tulajdonképp az oprendszer, a YouTube meg az NFL Gamepass az, ami rajta maradt a stick-en.
Amúgy szerintem valami hűtési problémája van. Levettem mindkét oldalról a műanyag burkolatot, a nyák 2 db 0,75-ös, teli piás üveg közé van szorítva, hogy legyen közeg, aminek átadja a hőt... Gamepass el sem indul, kezdőképernyő bejön, aztán ki ugrik a kezdőoldalra. Castolás 10 perc után kifagy: státusz led kialszik, képnkimered, és csak a kihúz-visszadug indítja újra. De a stick még pucéran is olyan meleg, hogy nem lehet kézzel ráfogni. Korábban is melegedett, de ennyire durván nem. -
kadarcsaba77
csendes tag
válasz
Steve1207 #8173 üzenetére
Teszteltem, 3D szemüveg csatlakoztatva, de 3D beállítási lehetőség továbbra is szürke. Tuti a Mi Box-on kell(ene) valamit szüttyögni, hogy kiadja a 3D jelet, de nem adja. Lehet nem is alkalmas rá. Mindenesetre beírtam projektor fórumba is, hátha más tud valamit ezzel kapcsolatban.
-
Luissimo
veterán
válasz
Steve1207 #8103 üzenetére
Horàjzon Go, csak egèrrel/lègegèrrel megy rendesen.
TV GO el sem indul, kilõttèk, a règi verzio mèg ment.
HBO GOhoz nem kell egèr jo a sajàt tàvja.
a kodi is megy lègegèrrel is, de a sajàt tàvja is kivàllo hozzà.
Ebbol kovetkezoen az RTL plusz most is megy, a TV2 Player is sajat tàvval.
az összes kodis addon megy a sajat tavjaval.
A Digi online kodi nèlkul szintèn egerezèssel müxik.egyèb?
az X96 -ra teddfel az apptoidot vagy egyèb alternativ piacteret, onnan mindent le tudsz tolteni
-
Lordus
senior tag
válasz
Steve1207 #7966 üzenetére
köszi!
nem akarok hálózati megosztást használni, mert akkor még egy eszköznek mennie kell...
a tv eszméletlen fontos, mondhatni feltétel.
netflix nem érdekel! csak az hbo go kell, de még az sem annyira fontos, mert ha nagyon akarom, akkor pc-n elindítom és a projektoron kivetítem...
megnézem ezt a mecoolt is! -
hedgehog
senior tag
válasz
Steve1207 #7937 üzenetére
Nekem volt accountom, és egy céges macminivásárlásnak köszönhetően egy évnyi előfizu is, de a lejátszás nekem sosem ment, némi homokórázás után mindig kiírta hogy a videó nem elérhető.
Most rendesen működik, de csak a boxon jó, a Philips 7181-emen bugos (képernyő közepén ott marad az apple logó)
(egyébként elég fura app, sehol sem találtam a hangsáv vagy feliratválasztást, automatikusan jött angolul magyar felirattal a kipróbált film vagy sorozat) -
azbest
félisten
válasz
Steve1207 #7934 üzenetére
Jó, csak azért kérdem, mert 2021 februárból látom, hogy írtad. Akkoriban volt hír arról hogy a google saját donglejére kijött.
Viszont az apple tv+ app 2019 novembere óta elérhető más eszközökre. Firetv-kre. Aztán talán 2020 novemberében jelent meg sony tévékre (másik csomagnévvel) és azok az appok sírtak, ha miboxra tették fel őket. Szóval relatív a korai
De a lényeg, hogy most már ilyen előfizetést is lehet akár használni rajta.
-
Imi1981
veterán
válasz
Steve1207 #7860 üzenetére
Néztem már egy csomó tesztet róla youtubeon . Van magyar bemutató /teszt féle link is. Szerintem 20 ezer körüli áron most ez a legjobb amin netflix 4k is megy. A km6 deluxe sokkal jobb lenne de azon csak hakkelt netflix app működik és ki tudja meddig (azon is gondolkodtam, hogy azt vegyem).
Amúgy én örülnék ha a xiaomi is kijönne egy legalább olyan tv boxal mint a km2. Tele csatlakozóval (usb. Lan csatlakozó stb). Ideje lenne már mert ez az évek óta szinte semmit nem változtatok dolog kezd unalmas lenni. -
Levente1991
tag
válasz
Steve1207 #7764 üzenetére
Hogy tudom elérni böngészőből a tévéadásaimat? Már kerestem korábban is, de nem találom.
Luissimo: köszönöm, hallottam már róla, de nem voltam benne biztos, hogy megoldja a dolgot. Korábban láttam USB-s Bluetooth dongle-ket párezer forintért, de van egy olyan érzésem, hogy az csak operációs rendszerrel rendelkező eszközöknél működik, mezei butatv bővítésére nem alkalmas.
-
Imi1981
veterán
válasz
Steve1207 #7551 üzenetére
Hát 80 GB-os Avatart meg simán viszi úgyhogy nem az a baj. Az emojik viszont lehet. De egyelőre jó így. Gépre rendes meséket töltök amiket majd később néz mikor nagyobb lesz már és azokkal nincs is gond. Youtube meg ezekre a zenés mesékre jó kodiban rendezetten. Emby-t használok amúgy (de fent van a plex is) PC-n és kodiban embycon-al mindent visz. Kivéve a youtube letöltések 😄! De azokat már töröltem.
-
Imi1981
veterán
válasz
Steve1207 #7544 üzenetére
Reklám és az nem kérdezi meg, hogy folytatom a lejátszást vagy elölről kezdem. Gyereknek mesét szoktam ott. Amit én nézek azt gyári youtubeon nézem. Mindegy jó lesz 60 hz-en is a kodi és akkor nincs ez. Megint kompromisszum
. Ha netflixen kívül másra akarom használni mindig kompromisszumot kell kössek valamiben.
-
Fall-N
veterán
válasz
Steve1207 #7498 üzenetére
Én is vagyok vele. Például rádióra fölöslegesen bonyolult és ágyúval verébre esete. Netflixre is sokkal jobb a natív alkalmazás, mert ott a kiváló felület ajánlókkal stb. Kodi felülete ehhez fapados. Offline tárolt médiára jó, főleg TMDB vagy IMDB addonnal szépen letölti a posztert és a leírást.
De telefonra is sokkal jobban szeretem a külön alkalmazásokat. A streamingnél is pont az a lényeg, hogy mindig ajánl valamit amiről nem is tud az ember, mert azért az összes sorozatról nem készül bemutató. Ebben marha erős a Netflix (meg a keresője) az HBO nem annyira. YouTube dettó ugyanez, bár ott legalább van kiváló külsős alkalmazás a SmartYoutube Next.
-
-
DarkByte
addikt
-
Imi1981
veterán
válasz
Steve1207 #7458 üzenetére
Nálam ez még beleférne árban a chromecast tv (bár nagyon max) de most hogy újra beallítottam a mi box s - en a kodit ( régebben egyszer már beallítottam és nem tudom miért állítottam vissza) így most tetszik. Jó a képminőség és megy minden rajta. Lehetne erősebb a hardver azért. Remélem a következő mi box már azért jóval erősebb hardverrel jön mert ez kezd kevés lenni (még éppen jó azért).
Igazából csak érdeklődtem a chromecast tv - ről de később kitudja lehet veszek. Kicsit mehetne lejjebb az ára. -
Laca0
addikt
válasz
Steve1207 #7356 üzenetére
Amúgy ugyanígy kezdődött nálam is. Volt egy frissítés, ami után a billentyűzet (gboard) átállt arabra. A rendszernyelv kapcsoló ki, utána magyar be, arab ki.
Ezt többször is megcsináltam.
Utána jött ez a hieroglifa, amit már tudok, hogy koreai nyelv. Sikerült angolra átállítani, de csak bizonyos feliratok lettek angol, minden más koreai maradt.
A fiókot esélyem sem lett volna kiléptetni, mert nem tudok navigálni a hieroglifák miatt. De most megjegyzem, hogy hogyan tudok oda eljutni és legközelebb kipróbálom. Mert úgy érzem, lesz legközelebb...
Hogyan lehetne megoldani, hogy ne szálljon el így a nyelv? -
Fall-N
veterán
válasz
Steve1207 #7208 üzenetére
Szerintem nem baj, hogy nem jön rá. TV-s Androidon nem annyira fontos a verzió, mert nem is használ az ember annyiféle programot és az alkalmazások minimum API-ja sem követel még mindig 5.0-nál vagy nagyritkán 7.0-nál magasabb OS-t. Egyedül amit tudok az az HBO GO, ami nem támogatja régóta az 5.0-át.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Steve1207 #7197 üzenetére
Kihúztam. Egy 160MB-os x264-es sample videó MX Player-ben mosott, utanhúzásos a kép. Belső tárhely. Külső tárhelyen ugyan ez. Még mindig ugyan az. Érdekes, hogy a WandaVision 1-2 gond nélkül lement 2160p HDR-ben. Az valami webrip. MX Player-ben hardveres dekódolassal. Kodi már a HDR-t sem bírja kezelni, tavaly még mindent abban néztem hiba nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fogyjunk le!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Borderlands 4
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest