- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz
jambiyya #6355 üzenetére
Pont ez volt a gondolatom, hogy akkor már értelmetlen kiadni érte ennyit. Lehet előnyösebb egy tv vásárlás is, mert maga a tv-k nem kerülnek ennyivel többe szérián belül, jobban nyom a latba a panel az árazás szempontjából és ott szerintem erősebb is alatta a SoC, mivel pörgősebb a rendszer, mint egy Mi Box-on.
Ja és ott alap a komolyabb hangformátumok támogatása is
Egyedül a hordozhatóság az előnye ennek. -
azbest
félisten
válasz
jambiyya #6266 üzenetére
a miboxS (4) esetén nem volt mit elveszteni, mert sosem támogatta a hd audiót. Nincs rá licenszük. A 3 esetén valóban működött még a 8-as verzióig, de hivatalosan azon sem kellett volna. A 9essel "javították" ezt a jogi problémát.
#6265 pimpi
szerintem reszponzívabb, pörgősebb lett a rendszer a 9-essel. Néhány lejátszással kapcsolatos problémát is javítottak. Ha előfizetős online tartalmat nézel vele, akkor valószínűleg jobbnak tapasztalod. Néha a távirányítóval lehet fennakadás, de az e régivel is előfordult néha. -
Luissimo
veterán
válasz
jambiyya #4683 üzenetére
Hát ezaz:
idézek tőled:
"Én is majdnem kidobtam a 3-mast, mikor kérés nélkül lefrissítették, és azzal a mozdulattal el is csesztek pár dolgot"
ettől tartok énis, hogy hiába utasitom minden egyes bekapcsolásnál a rendszerfrissités felajánlást, egyszer csak megunja a rendszer és akkoris megfrissül.le lehet ezt tiltani valahol, valahogy ? ? ?
egyszerűen megtették a 3-assal is ezekszerint -
morfondőr
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz
jambiyya #4623 üzenetére
+ HBO GO -n nincs 5.1 de még csak *.ac3 hangsávval sem tartalom.
Amúgy az S - kre most hogy van a támogatás ? Végül kiderült, hogy nincs licece ezért a simától is elvesszük csak egy alkalmazott "ámokfutása" volt. Vagy még mindig ott áll szerencsére / szerencsétlenségre az ügy.
Mert én mintha olyat olvastam volna, hogy beta-ba volt az S -eken is ATMOS, DTS X passtrugh . Ami pont az elentéte az elvesszüknek, azt meg végkép nem olvastam, hogy a simából kikerült volna most és nagyon remélem ez így is van és nem került ki.
-
Luissimo
veterán
válasz
jambiyya #4591 üzenetére
ez elsosorban nem penzrol szol. De nem draaga. HBO Go es NFLX fizetos a ketto egyutt 5ezer, a tv go, digi online, horizon go osszejon a csaladban, a smart youtube ingyenes, ami meg kellhet arra elofizet az ember es eltudja kerulni az idegesito huszpercenkent tizperces reklamokat. a visszznezzheto es reklamattekerhetos csatornak nagyban javitjak a konforterzetet. Ez van. valtoznak a teves szokasok, lenyeg,hogy egeszseg legyen meg terero. nomeg savszelesseg
bocsi prellez a legegerem
-
-
azbest
félisten
válasz
jambiyya #4227 üzenetére
a kodi fórum összefoglalójában van valami erről, bár lehet kodi alól nem megy, csak a netflix app tudhajta az atmost is... csak zavaros kicsit, mert összemosódott a 3 és S képességei már ott. De az S alatt mivel tiltva van a passthroug a komolyabb cuccokhoz, így azzal biztosan nem megy.
(#4229) mano42
igazad van, N esetén kisebb a különbség. Ott attól lehet jobb az 5Ghz, hogy míg 2.4-en a legtöbb router, ha nincs mókolva, akkor 20MHz sávszélességű módra vált vissza a szomszédokkal való ütközés miatt. A 40 széles, az rálógna minden szomszéd sávjára is a kevés csatorna miatt. Az 5-ös sávon viszont, mivel több csatornát is lehet használni, nincs ilyen korlátozás, alapból 40MHz sávszélességgel mennek, ami 70 megabit valós sebességet lazán tudhat hozni. Az 5 sáv hátránya, hogy a falak és akadályok jobban csillapítják. De más részről ez előny is lehet, mert nem zavarnak a távoli szomszédok sem. -
azbest
félisten
válasz
jambiyya #4221 üzenetére
mostanában arról látni visszajelzéseket, hogy a pie rendszeren a videók képarányának kezelésével volt gond. Például 2:1 -es youtube és az élő tv streameknél mindig kihúzta a képet szélig.
Viszont ez lehet azért van, mert végre 9 alatt újra a jobb féle videodekoder megoldást használják, ami 6 alatt is opció volt. Például, hogy 8 alatt az interlaced élő tévé csak fele felbontásban volt. Ezt talán javítják. A képarányos dolgokra pedig már jeleztek is vissza, hogy javították és a következő bétában jó lesz.Az minden esetre jó jel, hogy több fejlesztőnek tűnő ember is válaszolgat, technikai részleteket kérdezget a panaszoknál. Régen a kommunikáció volt a legnagyobb probléma szerintem. Akkor legfejlebb közvetve, nem technikai beállítottságú managereken keresztül lehetett kommunikálni.
-
Steve1207
veterán
válasz
jambiyya #3929 üzenetére
Igen, bár a távirányítókat fel lehet programozni, de én az egér miatt gondolom főként, hogy kell az az usb-s adapter (mint egy vezeték nélküli egérnél ugye).
Én most nagyon agyalok rajta, hogy veszek egy MX3-L-et, a tv-t arra az usb adapter meg a boxba és megszabadulok a két távirányítótól. (Ellenben még nem döntöttem el, mert csak a MindigTV és TV Go miatt venném, de azokat nem nagyon használtam az elmúlt hónapokban). Ami ellenszenves, hogy kis kattanása van az összes gombnak, de ha pl jobb lenne az érzékelése, mint a mostani Panasonic irányító (csak ráirányítva vagy hátra érzékeli), akkor már előny.
-
CarajoEsp
senior tag
-
gyugyo79
addikt
válasz
jambiyya #3818 üzenetére
Szerintem KODI -ban is van olyan a Video kimentenél, hogy GUI felbontás és ott lehetőség auto/720/1080/Korlátlan. (Régóta csak forkokat használok ezért nem tudom mindig biztosra nem e csak spmc/mrmc -beállítási lehetőség valami)
atiska007
Nézd meg ezek a lehetőségek vannak e KODI -ban mind és próbáld ki így ha igen és gondolod, hogy megpróbálod (mindegy, hogy Shield vagy Mibox) :
https://github.com/koying/SPMC/wiki/Recommended-video-settings-for-SPMC,-NVIDIA-Shield-TV-and-UHD-(4K)-TVs-with-4K-GUI -
Jakesz
addikt
válasz
jambiyya #3745 üzenetére
Megnéztem, semmivel sem jobb. Nem általános képfrissítési gond ez, mert nem folyamatosan csinálja, hanem 5-10-20 másodpercenként van egy-egy kis megröccenés. Inkább hardveres vagy szoftveres probléma ez, hogy vagy a box gyenge ahhoz, hogy akadásmentesen játssza le a filmeket, vagy a videólejátszó appok nincsenek eléggé optimalizálva erre a cuccra.
-
Kroni1
veterán
válasz
jambiyya #3137 üzenetére
Hogy jutottam el a vásárlásig?! Visszaolvastam, és ha megnézed az utánad jövő hsz-eket, sokan használják elégedetten! Azt az infot kaptam, hogy jó a box (sztem ez igaz is, droid tv nekem bejön nagyon) a problémák annál jelentkeznek leginkább akik kikapcsolgatják. Mondom oké, nem is akarom altatni, erre a TV-m megteszi maga sajnos ha cec aktív...
De pont ezért vettem házhozszállítással és nem a Mi Store-ban, hogy 14 napom legyen kiértékelni. Még próbálkozom kicsit, aztán eldöntöm, hogy megmarad-e a hálóba vagy visszaviszem.
-
azbest
félisten
válasz
jambiyya #3072 üzenetére
Nekem ugyanúgy látja a samba megosztást. Előtte a béta és rc verziókon is végigfrissítettem, mostmár a stabil kiadás van ráfrissítve.
Próbáld esetleg resetelni az adatait, hogy tiszta lappal kezdjen. A settings - appok részen kiválasztva ott kell legyen, arrafelé ahol az uninstallállás is szokott lenni. Persze így újra be kell állítani mindent kodiban
-
donjohnson
addikt
válasz
jambiyya #2939 üzenetére
nézz át a házimozi belépszinten topikba, ha esetleg érdekel a téma
-
gemini
aktív tag
válasz
jambiyya #2682 üzenetére
Én is Kodit használok, és semmi nem jön át, ráadásul megy egy HDMI a TV-be, ami mindig reklamált eddig, hogy nem támogatott a DTS, most pedig nem. Ezek szerint akkor HDMI-n sem megy. Próbáltam VLC-vel is, és ugyanez volt ott is.
Vissza lehet valahogy varázsolni a régi rendszert rá?
-
lupus_l
aktív tag
válasz
jambiyya #2641 üzenetére
Gondolom csiribá a magyar HBO GO tv apk-ra gondolt
-
azbest
félisten
válasz
jambiyya #2524 üzenetére
Szerintem simán csak azért, mert a kínai verzióból is már az új kinézetűt árulják. Szóval nem kell kétféle gyártósor a készülékekhez. Másrészt meg költségcsökkentés. Az S-ben kisebb hűtőborda lesz, ami lehet nem rosszabb, viszont olcsóbb. Nyákon is variáltak kicsit. Az alakja miatt szerintem esélyes, hogy önteni is könnyebb a dobozát vagy kevesebb a selejt.
Esetleg valami alkatrész is kifutott már, wifi chipet cserélték.Az usa-ban ilyen wifis módosítás után már újra kell fcc igazolásokat is intézni (lásd chromecast új változat, ami szó szerint ugyanaz az elektronika mint a cc2, viszont a nyák antennában fél mm rövidítés volt, s szoftveresen bekapcsolták a régin tiltott bluetotth módot). Szóval, mindennel együtt már lehet full új model. Esetleg a firmware is változott úgy, hogy nem lehet ebben a formában ráfrissíteni a régi boxokra és így különböző modelekhez különbözőt kéne kezelni.
Meg persze marketing, hogy új van és sokan megveszik, mert új.
Más: a xiaomi.eu nem hivatalos xiaomi fórumon letiltották az egész tévés, miboxos szekciót. Az admin besokallt, mert mindenki csak panaszkodott és így nem tud megmentőként tetszelegni. Mondjuk eddig is főleg redditen és néha kodi fórumon voltak a leghasznosabb információk.
-
sellerBP
tag
válasz
jambiyya #2372 üzenetére
Visszavittem visszakaptam a pénzt.
Fogalmam sincs mi legyen helyette....Most végig bújom külföldi fórumokat is.
Ami USB hdd illeti nem kapcsolja le, már ami 2,5" hdd-t jelenti, mert nincs kikapcsoló gomb a kereten. Youtube fogta magát 10 perc után befagyott... Magát eszközt nem lehet kikapcsolni kajak, nincs ilyen opció... Ha hosszan nyomod távkapcs gombját, akkor is reboot van csak... 2 nap alatt 2x úgyfagyott le, hogy tápkihúz majd vissza. Nézegetem, Kínából Sunwell T95z plus-t 3/32gb is, de nem merek kockáztatni. Szóval ezek hülyeségek, amivel nem tudtam együtt élni Mi box 3-al.
Telefonba jó Xiaomi, mediaboxba sajnos nem!
Ez nem egy barátnõ vagy feleség, hogy hibáival együtt elviseljem. -
azbest
félisten
válasz
jambiyya #1955 üzenetére
Nálam
Ha netflixeznék, akkor lehet, hogy előtte áramtalanítós újraindítás kell, hogy meglegyen a hdcp2.2. De nem mindig.
Kodiban nem látok változást, bár nálam a 18 alfa verzió van fenn a hbo go miatt. Ha foci alatt élő tévére gondolsz váltottsoros képpel, akkor ott valóban van hiba, mert csak fele felbontásban 25fps-sel mutatja az 50 félkép helyett. Szó sincsen 10 fps-ről, ha valóban úgy szaggat, akkor valami nagyon el van állítva. Ha a videokimenetet 24fps-re állítottad a képernyő beállításoknál, akkor a kezelőfelület és a gyorsabb frissítésű videók valóban akadozóbbnak tűnnek, állítsd 50 vagy 60Hz-re a kimenetet.
A távirányítónak kell pár másodperc a felület betöltése után, igaz nekem a kínai verzióhoz való van, mert a gyárit baleset érte. Így a hangvezérlést nem tudom kiprbálni, de ezek rajta vannak a xiaomi fórumos hibalistán.Azt hiszem az ananászt én emlegettem, főleg a korábbi tesztelők minden tuti hozzá nem értése miatt. Meg persze a fejlesztők is kipróbálhatnák a terméket
(#1956) sagit
szerintem a kikapcsolgatós küzdelem főleg akkor szükséges, ha netflix, prime video vagy esetleg néha a chromecast módban netflix kellene. A másolásvédelem azoknál számít. A sima lejátszásnál nem kéne, hogy gond legyen.
Youtube-bal nekem semmi problémám, a natív alkalmazást használva.Elvileg most már nem kínálja fel az oreo-t azoknál a boxoknál, amíg nincs meg a javítás. Ha előtte volt már bekapcsolva, akkor lehet már letöltötte.
-
törölt tag
válasz
jambiyya #1791 üzenetére
Többször ujraraktam a Kodit de akkor se látja a külső tárhelyet, gyári vissza is volt de nem akarja.. Tegnap mindenféle előjel nélkül, rohadt módon, filmnézés közben frissitette magát..
A Kodi sajnos a külső tárhely tallózásakor is csak a belsőt látja, ill a gy fájlkezelő 33gb-nak látja az 500-as vinyót. Mindegy, amíg nem javítják a dolgot, igy vlc-vel használható. -
Degeczi
nagyúr
válasz
jambiyya #1534 üzenetére
Persze, de a CEC-en keresztüli ki-be kapcsolással kapcsolatos beállításoknak semmi hatása nálam, és ami a legnagyobb gond, h csak a Spotify ami ideiglenesen hallgat el, minden más alkalmazás végleg megállítja a lejátszást ha lekapcsolom a TV-t...
Ha fölkészülök erre, és előre a pause/play gombra viszem a kijelölést, akkor elég egy vakon nyomott OK gomb a távvezérlőn a folytatáshoz, de elég gagyi módszer ezzel kínlódni.Azonban friss fejlemény, h úgy tűnik, nem a CEC okozza a nyűgöt!
Preparáltam uis egy CEC nélküli (13-as láb kiiktatva) kábelt, és a jelenség változatlan...(akár a box és az erősítő, akár az erősítő és a TV közé teszem ezt a madzagot)
Végülis érthető: a CEC elaltatná ill. fölébresztené a forráseszközt, de itt nem ez történik, csak a lejátszás kerül felfüggesztésre.Majdnem teljesen biztos vagyok benne, h az ún. hot plug detection okozza a problémát, ami azért is felelős pl. h a laptopok oprendszere megszünteti a munkaasztal külső képernyőre kiterjesztését, amikor lekapcsolod azt a monitort/TV-t.
Azt az 1-es láb végzi - ám sajnos valószínűleg nem elég kiütni/leragasztani, ellenállással kellene fölhúzni 2-3V körüli feszültségre. Mindenesetre van, akinél bevált a lábleragasztás (igaz, nem Xiaomi Box-on használva), egy próbát végülis megér majd -
azbest
félisten
válasz
jambiyya #1441 üzenetére
Nem pécé. És igen, androidtv rendszerre nem kívál fel mindenféle telefonos alkalmazást, mert azokat nem lehe távirányítóval kezelni. Az biztos, hogy a tévés appokat jó lenne pécés böngészőből külön listázhatóvá tennie a google-nek, mert az androidtv play store-ja nem mindig kínálja fel, amit keresek, vagy ha nem tudom mit keresek, akkor még nehezebb rátalálni azzal. Pécés böngészőben meg nem lehet szűrni tévére.
Képminőség kapcsán, ha a tévé is eleve jól mutatja, akkor nem várható csoda. Ha elmosódott, részletszegény a kép, akkor pedig magán a tévén van valami "képjavító" effekt alapból bekapcsolva. Érdemes lehet játék vagy pc módra kapcsolni a hdmi portot amire a box van kötve, hogy a tévé ne nyúljon bele a hülyeségeivel a képbe. Szállodákban például rendszeresen azt látom, hogy közepes erős alapból egy élesség opció, ami az éleket kiemeli és a részleteket elmossa, tiszta vhs utánérzés. Ezt az adott tévé kapcsán kell megnézni, hogy milyen módon cseszi szét a képet. A hang beállítás kapcsán jellemző probléma, hogy akinek speciális igénye van, annak utána kell nézni, hogy lehet beállítani, ahogy a tévék képet szétcsesző alapmódjainak is.
A semmiextra érzés a normális. Bedugod, egyszer beálltod, fogod a távirányítót és használod. Tudja az ember értékelni, ha nem azzal akarja tölteni az óráit, hogy állandóan valamit piszkálgatni kell. A xiaomi kínai régióra szánt kütyüi tényleg macerásak európában. Általában a más régió miatt mindenféle trükközés kell, hogy európában is működjenek.
Inkább azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy mit szeretnél csinálni a tévé előtt ülve a fotelban. Kicsit úgy hangzik, hogy mindenféle programot akarnál futtatni rajta, mindenféle feladatra, de igazából bármit, amivel küzdeni lehet. Ha pécéként gondolsz rá és pécés feladatokat akarsz ráerőltetni, akkor elég küzdelmes hónapoknak nézel elébe, met ez nem pécé.
Én főleg youtube-ot nézek rajta, meg netflixet, kodival is nézek néha valamit. A mytv otthon is fenn van, de van saját kis tvheadend szereverem is egy raspberry pi-n, ahhoz is van kliens feltéve a tévéhez. Telefonról szoktam még google musicból zenét átküldeni rá chromecast módban. A küzdelmesekből amazon prime video kliens is van fenn (kézzel telepítve shield box-os apk).
-
donjohnson
addikt
válasz
jambiyya #1441 üzenetére
időképet letöltöd innen. rámásolod pendrive-ra. engedélyezed a külső forrásból való telepítést. megnyomod a telepítőablaknál a bekapcsológombot a távirányítón, ha szürke a telepítés gomb. feltelepíted és kész. elvileg mennie kell. sok alkalmazással működik így a dolog, annak ellnére, hogy "nincs fent" (nem találja meg) play-en.
-
azbest
félisten
válasz
jambiyya #1427 üzenetére
így van, a libreelec nem tud elindulni rajta, mert másképp boot-ol, mint a többi amlogic box. Mint a secure boot pécén, csak az indul el, ami megfelelően alá van írva (ha jól hallottam).
Ha kifejezetten speciális (rootot igénylő, rendszerbe mászó) kodi addonokat nem használsz és nem hiányzik a kadencia helyes lejátszás, akkor a kodi egyébként teljes értékűen működik android tv rendszeren.
-
gyugyo79
addikt
válasz
jambiyya #1422 üzenetére
Hogy érdemes bekötni?
Úgy, hogy jó legyen neked."2-TV-be HDMI-vel és optikaival az erősítőbe, vagy
-HDMI-vel erősítőbe, és onnan a TV-be?
Kép-hang, CEC miatt számít? Optikai tud egyáltalán 5.1-nél többet? "https://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF /
https://en.wikipedia.org/wiki/TOSLINK
HDMI ARC - Audio Return ChannelSzóval ezek ki tudnak zárni variációkat bizonyos igény szint fölött.
"Illetve a friss hang szabványokat ismeri?
DTS-X, Dolby Atmos?
Vagy csak a régebbieket: Dolby TrueHd, DTS-HD master?
Bocsesz ha le van írva valahol részletesen a lista, de nem találtam.""DTS-HD, DTS-X, Dolby TrueHD, and Dolby ATMOS audio pass-through is also now supported..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged