- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz
sublett #7118 üzenetére
Igaz átpörgettem az SMB-s beszélgetést, de szerintem a legegyszerűbb módja, hogy (a windowsos régi ablakú) Vezérlőpult - Hálózat és internet - Hálózati és megosztási központ - Speciális megosztási beállítások. Itt a Magánnál a Hálózatfelderítés és a Fájl és nyomtatómegosztás is be van kapcsolva. (általában ez marad ki sokszor)
Valamilyen mappán pedig nyomsz egy jobb klikk, speciális megosztást, bepipálod.
Opció a gyorsaság kedvéért: Ezután telefonon vagy android tv-n CX vagy valamely fájlkezelőben hálózati felderítés, megtalálod, leteszteled (ha van felhasználónév jelszó akkor beírod) és elméletileg listázza is a megosztott mappát.
Én azért szoktam ezt a megoldást telefonon, mert gyorsabban ellenőrizhető, hogy működik-e és egyből látom, hogy egyáltalán megtalálja-e a hálózaton a gépet (mutatja az ip-t stb).
Utána Kodi-ba beírod az ip-t boxon, kitallózod és hozzáadod a meghajtót vagy mappát és ott lesz.
Így az adott hálózaton csak az adott win-es felhasználó, azaz te tudod megnézni, ha be tudsz lépni (a mappa vagy meghajtó megosztásnál pedig lehet szöszölni a jogosultságokkal is, hogy mely felhasználónak milyen jogai legyenek). -
Keem1
veterán
válasz
sublett #7104 üzenetére
Hát, az oda-vissza alatt nem tudom pontosan mit értesz, de úgy működik, ahogy egy FTP szervernek működnie kell. Bekapcsolod az ES File Explorerben, adva van a port (amit módosíthatsz), ha akarsz, kreálhatsz user-pw párost, de belső hálón sztem lényegtelen.
PC-n pedig rácsattansz egy klienssel, mindegy hogy a Windows gyári fájlkezelője, vagy valami, ami többet tud (Total Commander).
Oda-vissza másolhatsz (a gépről a boxra, és persze a boxról a gépre is). Működik telefonról a boxra is (csak oda is egy FTP-képes fájlkezelő kell de az ES File Explorer mobilon is képes rá).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Schiit Magni 3 fejhallgató erősítő
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged