- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
Szerintem kellene, hasonlón gondolkodtam Box S esetében, de benéztem előbb rendeltem a kábelt, minthogy megnézzem a portok számát a régi tv-n...
500 ma az USB2-es port, szóval elméletben igen, 5V x 0,5 A x 2 port és megvan az 5W, ami szükséges. Gyakorlatra nem igazán emlékszem már, talán ránéztem egy USB 3.0 porttal "félgőzzel" végül és elkezdett bootolni, aztán le is lőtte boot alatt (de lehet csak az elméletet magyaráztam be, jó két éve volt már legalább, fogalmam sincs).
-
ezoro12
tag
Köszi. Elgondolkoztató amit írtál, meg a link is.
A Mi stick meg a hasonlók kiesnek, mert nincs USB bemenet rajtuk (ezért fogalmam sincs, hogy játszanék le rajtuk filmet). Nézegettem sokféle lejátszót 40K-ig, de valamiért mindegyikre írnak rosszakat bőven.Sok olyat ajánlanak, amiket Kínából lehet hozatni (nálunk nem kapható), de inkább Magyarországi boltból vásárolnék.
Ezeket is nézegettem (többek között):
UMAX U-Box A9
Eminent EM7680
EVOLVEO MultiMedia Box C4
Sok hiteles tapasztalatot nem találtam róluk. De vagy régi, vagy kevés a memória, vagy pl. értékeléseknél sok 1-es osztályzat (itt lehet, hogy csak katt és készen voltak)
A Shield pro, ha az Új árát nézzük, tényleg brutál, mellette 3 gb ram és 8 gb tárhely. Ennyiért mehetett volna bele több is.Az tény, hogy a dolbykat is viszi elvileg. Nem tudom, melyik player dolgozik benne, de talán ennyiért megbirkózhat minden kódolással.
Így jutottam el a Mi box s-hez, de ahogy Te is írtad, és szintén egy rakás negatívumot olvastam. Tény, hogy a legkelendőbb, ezért is többen véleményezik, + illetve - irányba. -
-
Alien!
senior tag
ha a Philips 8303-at szeretnéd okosítani, akkor a Mi box S szerintem felesleges. Megkapod a kicsit újabb 9-es droidot, de pro kontra érvek vannak bőven:
+ lesz 4K 60FPS ami a philips androidjában nincs (az 50hz miatt)
+ lesz bizonyos appokban kadenciahelyes lejátszásod (emby, smartyoutube, kodi, de a plex nálam nem ment pl )
+ gyorabb az ac wifije mint ami a tévében van
+ jóval fürgébb a rendszer- nem kadenciahelyes a Netflix és az HBO, manuálisan lehet trükközni, de a Philips belső lejátszója sokkal korrektebben és egyenletesebben működik.
- bizonyos frissítés óta pocsék lett az 1080p-s felskálázás 4K-ra, el van mosódva az egész, nekem ezen a tévén katasztrófa volt a végeredmény!!!
- nálam a plex auto framerate-je fagyást produkált, érdekes LG tévén ugyanez már tökéletes voltösszességében a philips elektronikája minden appban kompenzálja a kadencia hiányát (ennél a tipusnál persze, egy 60hz-es 7304 már lényegesen többet profitált a mi box S-ből.)
Nekem ez a kombó vált be: s905x3 box /HTPC filmekre, belső appok streamingre. Ezek miatt a mi box s végül el lett adva.
-
csuzso72
tag
Nem vagyok gép közelben, de szerintem a boxon is lehet állítani, hogy CEC esetében csak az irányítást vegye figyelembe, a ki-bekapcsolást nem, valamint szerintem a tv-n is van erre lehetőség. Meg kell nézzem, de szerintem sikerült ezt megcsinálni (egy régebbi LG-vel), mintha a bemenet kiválasztása menükor a bemeneten valamelyik színes gombbal (talán a piros) előhívható új menün belül is ki lehetne venni a CEC vezérlésből a powert.
-
pch
senior tag
Nekem is Philips 4K "okos" tv van hdr-el. Nekem elég a Mi box 3.
Bár akárhogy szenvedek csak kézzel tudom beállítani a 4k-t ha auto felbontást állítok fullhd-nél megáll. Manuális 4k módba meg a netflixen kívül a többi fosh. Így most auto fullhd-ba nyomom, de a hdr-t bekapcsolja ígyis-úgyis. Az meg hogy mindig átkapcsolgassam felejtős. -
Imi1981
veterán
A mi box s tud kandenciahelyes lejátszást kodival, plexel és emby-vel is biztosan mert mindhármat használom. Persze mindegyikben az alkalmazásban kell beállítani. Netflixen és hbo go - n nem tud de van rá alkalmazás amivel nagyjából megoldható (hbo go - nál tökéletesen netflix - nél már nem tökéletes mert sokszor manulasian kell frekit váltani). A hdr-el nincs tapasztalatom mert full HD hdr mentes tévém van de azon kiváló a képminőség. A régen gondot okozó ghostingot javították frissítéssel úgyhogy már tökéletes a kép.
-
Imi1981
veterán
Jaaa bocs android tv-re meg kell vásárolni az appot! Én is megvettem és akkor 1700 Ft volt. A te Google fiókoddal használt eszközökön ez után tudod használni. Egyszeri vásárlás. A prémium előfizetés pár plusz funkciót hoz de legtöbb tök felesleges, egyedül a hardveres dekóder ami néha jól jöhet. Szóval ha saját eszközök és mindkettő a te google fiókoddal megy akkor csak megvásárlod az appot egyszeri vásárlással. Ha kellenek a plusz funkciók akkor prémium előfizetés és az mindent felold.
-
Imi1981
veterán
Én is mindkettőt használom és szerintem is jobb az emby kicsit. Jobb a felismerése (főleg sorozatoknál) meg van pár funkció ami plexben nincs. Én nem használok előfizetést mert minek? 6 eszközön használom gond nélkül ( család és haver). Legtöbb eszközön kodiban Embycon addonnal de mi box s-en és mecool km6 deluxe - on használom a emby alkalmazást is. Ha hazaérek kipróbálom a hang és felirat váltást mert most nem tudom milyen gyorsan vált (nem sokszor volt rá szükség) és majd megírom itt.
-
azbest
félisten
lehet codec-től is függött. Ezzel a youtube videóval durván kijött [link]
Így nézett ki [link] A világos részek csíkot húztak maguk után a sötétebb részeken.
Azért ilyen homály, mert nem tud képernyőbentést csinálni a mutatott videóról, ezért telefonnal a képernyőt kellett levideóznomViszont nem minden kijelzővel jött ki. Az LG 4k kijelzőbben kijött durván minden felbontás és színmód mellett is, amit a kimenet beállításnál engedettt a mibox szoftvere. Egy fhd benq monitorral meg csak bizonyos színmódnál sikerült előcsalni a hibát.
Azt hiszem netflixen is volt, amin látszott a probléma, de a legtöbb tartalmon annyi volt észrevehető, hogy homályosabb volt, mert összemosódtak egymás utáni képkockák.Steve1207
ezt csak úgy olvastad, vagy ki is próbáltad? A firetv és talán samsung tévéről származó apk-k indulás után kiírták, hogy frissíteni kell a firetv / samsung rendszer szoftverét és nem mentek tovább. -
Imi1981
veterán
Netflix, hbo go, prime video és többi streaming alkalmazásban nem volt ghosting de plex, emby, kodi, vlc mx player és a többi lejátszó amivel helyi videó fájlokat játszottál le azzal ghostingolt elég jól. Ezt inkább sötét és szürkületben játszódó jelenetekben lehetett látni de ott nagyon! Világos napsütéses jelenetekben nem látszott. Persze a kisméretű tévén nézed akkor lehet nem feltűnő de nagyobb tévén nagyon zavaró volt.
A lényeg hogy javították! Most már szívesen használom a kodit, plexet és emby-t is.
Szerintem frissítsd nyugodtan mert csak jobb lett a képminőség szóval hátrányod nem lesz belőle. -
Imi1981
veterán
De akkor mi a sorrend. Legjobb mi box 4s (elvileg) utána mi box 3 és a mi box s a legolcsóbb és leggyengébb? Egyáltalán ez a három fajta van? Én most leginkább netflix miatt venném mert van egy x96 max plus s905x3 tv boxom ami coreelecel tökéletes de a netflix elég gyenge rajta. Azért jó lenne a mi box-ok közül is a legjobbat venni. Ajánlottak fire tv stick-et is azt ismeritek?
-
Luissimo
veterán
Szia,
Ha websopon rendelted, akkor van 14 napos indoklásmentes elállási garanciád, jelzed, hogy nem vagy megelégedve vele és visszaviszed.
Én is igyjártam az elsővel, csinálta a hülyeségeket, nekem a speedshop símán kicserélte, gondoltam teszek vele mégegy próbát, max ha az sem jön be akkor utána kérem vissza az árát és elfeljtem örökre, veszek valami rendes dobozt.
De szerencsére a másodikkal semmi gond azóta sem.(de babonából nemengedem megfrissülni)
Lehet hogy semmi gondom nem lenne vele, de azért hagyom inkább igy, ahogy biztosan jól működik.
Hagytam a tárhelyén 350 mega szabad tárhelyet, erre nem tudja letölteni a 600 mega körüli frissítést, így most jól elvagyunk egymással.
Főleg ebben a stay at home, home officeos idősazkban jól jön, már két hete megy éjjelnappal -
<Adamsky>
nagyúr
"Én egy Vorke Z6on próbaltam ... "
Az a helyzet, hogy míg - tapasztalatom szerint legalábbis - Android-on az operációs rendszer szabja meg (határolja be), hogy mit tudsz elérni az adott készüléken, addig pl. Windows alatt teljesen más a helyzet.
Android-on, ha nincs Widevine L1 és/vagy megfelelő cert. (ld. Netflix) akkor "cumi" van. Windows-on ezzel szemben felteszed a fullwarez rendszeredre a store-ból a gyári app-ot, és ha megfelelő a hw. (CPU, GPU, monitor), akkor mehet akár a 4K is. Viszont csak ott. Kodi alatt - perpillanat a max. a FHD. Ezzel szemben Android alatt, ha minden OK az eszközzel, akkor kb. mindegy, hogy a natív alkalmazást használod-e vagy épp a Kodi-t. Mindkét helyen menni fog a FHD vagy akár a 4K.
... vagyis nem meglepő, hogy a Vorke annyit tudott csak, amit írtál. Mi Box-on a Kodi is többet fog tudni, ha rábróbálsz ...csiribá
Igaz kb. csak három hónapja használom a Netflix-et, de eddig nem volt vele gond Kodi alatt. A HBO Go-val igen, de mióta ott váltottam az EU-s verzióra (a magyarról) ott sincs.
Tény, hogy a Kodi néha küzdős, de cserébe sokkal nagyobb a szabadság is. Ez picit a root-olt készülék vs. zárt bootloader vagy éppen Android vs. iOS témához hasonlítható.
Nekem perpill. a Kodi - minimális ráfordítással - ad annyi töbletet, hogy megérje vele foglalkozzak. Ha esetleg beleállna a földbe ez a vonal, akkor még mindig ott a natví app, ami most is fel van téve, csak épp nem használom. -
<Adamsky>
nagyúr
Én feltettem, és működik
Nekem nem igazán jön be a Netflix saját alkalmazása. Pl. engem zavar, hogy a háttérben mindig megy valamilyen előzetes (vagy ezt ki lehet kapcsolni?). Meg valahogy a vezérlés se jött be. Utóbbi ugye Kodi alatt egységes (tök mind1, hogy HBO-t, Netflix-et, Youtube-ot vagy épp valamilyen offline tartalmat nézek). Aztán ott van a beállítások sokasága. Ha nem tetszik mondjuk a center csatorna lekeverése (pl. túl halk, sajnos sokszor az), akkor meg tudom változtatni. Sokáig lehetne sorolni ... -
wep
tag
Fiamnál [ilyen] router mellett minden megy wifi-n (5GHz) gond nélkül...
Az eddig kikölcsönzött tartalmak FullHD és 4K felbontással mennek (mkv), Netflix, HBO Go hibátlan.
A box a routerrel szomszédos szobában van, kb. 1,5 méter távolságban, köztük egy téglafal.
Speedtest szerint 300 Mb/s letöltés, 10 fel. A szolgáltató a PR-Telecom, 500/10 a csomag.
Routerben közvetlenül mérve ez meg is van -
Luissimo
veterán
jajaja,
Rengeteg van, attól függ ki mit szeret,én a klasszikusokat, Jethro Thull, Deep Purple, Gun's, Zeppelin, Metallica, Who, PinkFloyd, Bowie, AC/DC, Dire Straits, Aerosmith, miegymás....(Leonard Cohen, Nick Cave
Maiak ifjabbak közül Joe Bonamassa, Axel Rudi Pell, Kid Rock, Nickellback, Killers, de kacsintgatok minden jó zene felé, ajánlom ha nem ismeritek pl. mindenképpen Alan Jacksont, Willie Nelsont, Kenny Rodgers, Kris Kristoferson, Noel Haggard, jhonny Cash, stb
Ezek countryk, de mindenevő vagyok zenében, a minőségre megyek.Nem is sorolom, mert annyi mindenki kimaradt, hogy nem lenne fair
-
Luissimo
veterán
Keress rà a Playben (a normalban), hogy rock radio vagy forditva, rengeteg van.
Ki mit hallgat, nèhany USA , angol, canadai adot talaltam, betettem oket,
A Tune in radio is jo azon is van, de a my tuner free nevu cuccosban is fenn van a vilag osszes orszaga, mufajonkent is keresheto, rock, metal, jazz stb.
Kocsiban is ilyesmiket hallgatok vezeteskozben.
Magyarok kozul a bdpst radio, illetve van masik rock ado is, a my online radioban.
Biztos megtalalod a magadèt.. -
hedgehog
senior tag
A Netflixnél semmit sem csinál, a Kodinál és a Plexnél a saját infósávjukat hozza be, de ott nem a tévé felbontása/fpse van.
Alien!: nem pontosan fogalmaztam, bocsi. A Philips natív androidtv, nincs rádugva a Mi box. A saját applikációin nem tudom megjeleníteni ezt a felbontásinfót... a Mi box-ot lusta voltam átszerelni, szóval nem tudom ilyen esetben mit csinálna a + gomb, majd kipróbálom egyszer.
-
mano42
aktív tag
Nem az a lényeg, hogy minden 24p-n menjen, sőt az zavaró is hanem csak a 24p-s filmek menjenek 24p-n. Ha ráerőlteted mindenre a 24p-t az interfész szaggatott lesz, a 30 vagy 60p-s youtube videók is 24p-n mennek, ami megint akadozásokhoz vezet, a HBO GO az meg 50p-ben nyomja, annak sem jó.
-
azbest
félisten
Hát, most jött ki nemrég Netflixből is update. Lehet elkezdték támogatni a mibox által implementált AFR-t. Ha így van, akkor lehet nem csak a pie-on, hanem az oreo-n is megy.
Néha azzal is kavarnak, hogy a béta rendszeren előtelepítve már másik app verzió van és ezért emlegetik annak frissítése kapcsán a változást. A prime videóból is volt a bétában olyan verzió, ami nem ugyanaz, mint a store-ban lévő.
-
Akelaus
senior tag
Nálam pl. jó lenne a Digi online, mert hiába nem én halmoztam fel tartozást hanem valami kettővel előttemlakó az én cÍmemre a Digi engem (előttemlakót is) szankciónál. Próbáltam egyezkedni a Digivel, de esélytelen.
Ergo vagy kifizetem 3 hónapra előre a tv-t és az internetet, vagy nem kötnek be semmit. Plusz minden kedvezménytől is elesek, az SIMkártyát sem hozhattam ki.Ráadásul itt csak a 100-as csomag van az internetnél.
Internetnél belementem ebbe, a tv-t meg megoldottam 1 darabig a felh.név+ jelszó párossal, csak aki adta az elköltözött külfödre, így neki már előfizetése sincs.Nem mondom, hogy baromi soakt néztem de néha ottragadtam 1-1 ismerretterjesztő csatornán, vagy valami filmen amit bár máshonnan is meg lehetne oldni, de akkor jó volt.
Kodi alatt a Tv2 addonban vannak "lehetőségek" érdemes jól átnézni.
-
Akelaus
senior tag
Igen az Rtl Most a visszanézhető műsorok miatt jó, vagy lenne jó.
Kodi alatt ott van, ahogy a Tv2 kiegészítő is.
Digi online pedig ugye annak jó akinél a családban van Digi, de nála pl. nem elérhető, vagy nem akarja beköttetni a tv-t. Egy felhasználónév+ jelszó kell és lehet nézni pár csatortnát. -
Steve1207
veterán
Nálunk pl otthon szülőknek van telekom előfizu és úgy használom a TV Go acc-ot Bp-n. Itt nem kötöttem be tv-t albérletbe, ha meg már van ilyen, akkor miért ne használjam. De amúgy én se nagyon tévézek, szinte csak F1 és válogatott meccsek, azt meg egy sima dvb-t antennával ingyenesben elérhető.
Az, hogy pc-n vagy box-on vagy telón... az évek során baromira meguntam, hogy mindennel vacakolni kell. Ha pc-t használok dugdosni a kábeleket, tükrözni a képernyőt, ide menni, oda menni, ha csatornát akarok váltani. Pedig van wireless kompakt billentyűzet is, de nem az igazi úgy se. Ugyanúgy szöszöl az ember, mintha gép előtt lenne.
-
azbest
félisten
nekem folyamazosan megy... amikor a képernyőt átváltom arra a bemenetre, amin a box van, akkor megnyomom a nagy kerek gombot egyszer, majd várok 5 másodpercet és megnyomom újra.
Gyanítom ilyenkor a bt távirányító alszik, annak kell 5 másodperc. Ha folyamatosan nyomkodom, akkor tovább tart, mindig újabb 5 másodperc. Amikor infrával próbáltam, akkor az azonnal élt és a bt távnak utólag is kellett az 5 másodperce, hogy feléledjen.
Mivel nekem monitor van rákötve, így nincs cec-es altatás sem. A fejlesztői menüben be lehet kapcsolni, hogy sosem aludjon el, ha áramalatt van, azt beaktiváltam... bár nem biztos, hogy számít az esetemben. A főképernyőről levettem a play movies ajánlót, mert egyesek szerint az akad be altatáskor és pörgeti felébresztés után a procit úgy, hogy akadozni kezd. Szerintem nekem hónapokig is megy így. Nagyon ritkán, fél évben talán egyszer tapasztalom úgy, hogy kéne valami miatt újraindítás. Igaz, az előző fél évben többször jött béta frissítés is nekem, ami miatt újra is indul persze.
Mibox3-ról írom ezt a tapasztalatot egyébként. Az S esetén még lehet kicsit több bug van, mert arra később kezdték kihozni ugyanazokat a javításokat, fejlesztéseket. Pár apróság még lehet nem jött ki (pl többféle usb lan támogatás) és mostanában mintha lelassult volna a fejlesztés.
-
azbest
félisten
Jaja, az valószínűleg menni fog. Infrás, valamivel gagyibb hatású gombokkal mint a gyári. És persze az infra miatt hangvezérlést nem támogat.
kár, hogy már nem látni eredeti távirányítót a nemzetközi mibox3-hoz. Amikor leállították a 3as model forgalmazását, akkor egy csomót kiszórtak. Akkor vettem magamnak is 10 dolcsi körül egy gyárival egyezőt az elromlott helyett. Korábban meg egy kínai mibox boxhoz való hang nélküli bt változatot használtam. Szerencsére eléggé rugalmas a box abban, hogy melyik xiaomi vagy azzal kompatibilis távirányítót akarjuk használni.
-
azbest
félisten
A napokban nekem is szórakozott. De általában play megnyomás után... megáll valahány %-nál a bufferelés vissza... play és max 2-3 próbálkozásból azért simán elindult és nem dobott ki, ha már elindult közben. Én arra gondoltam, hogy talán a netszolgáltatóm (telekom) problémás valamelyik netflixes szerver irányába és azért csinálja. Régebben volt, hogy telekomon át még a kezelőfelület média tartalma sem töltöt be egy napon át. Igaz, akkor a firetv stickemen is ugyanaz volt a tünet. Most azon ment, ott csak nagyon ritkán láttam hasonló problémát.
Persze lehet más probléma is az oka, redditen is rendszeresen panaszkodnak netflixre, csak nem igazán lehet megkülönböztetni, hogy a hdcp kezelés körüli gebasz vagy valami más az oka.
Esetleg az lehet, ha valami app teleszemetelte a memóriát és a netflix nem tud eleget lefoglalni, csak bután jelzi.
-
mano42
aktív tag
Nekem ezer éves zyxel nsa320 van, a maximum amit elértem az 16 mb volt. Persze korlátoznom kellett a letöltési sebességet, mivel így a nas elérése vagy arról való lejátszás majdnem lehetetlen. Nekem is gigabites net van, de épp ez a lényeg, elfogadható sebességű torrentezés mellett bármi mást lehet csinálni, nem fogja vissza a hálózatot.
-
ricogsm
őstag
Köszönöm!
Kérnék egy kis segítséget.Igen a felíratok letöltése érdekelne , hogyan tudom beállítani? Felfedeztem de úgy láttam mintha nem aktív illetve hosszupuskat hogy tudom hozzáadni?
Illetve a borító info letöltése is érdekel.
Most a plexet használom mert a server gépen régóta feltettem tesztelni, beszikronizálta persze.
Netflixre előfizettem 1 hónap próbára, hát sajnos magyaroknál nem lesz népszerű a felirat hiánya miatt.
Ui:Mi az ami még "hot" lehet Mi box részéről?
Iptv?HBO GO?
-
azbest
félisten
Chromecast topicban érdemes előtte jól körülnézni
Egyébként egyik chromecast eszközön sem futtathatóak önálló programok. Kell hozzájuk élő internet kapcsolat. Amikor telefonon az appban vagy chrome böngészőben pécén az ilyen támogatással rendelkező helyen castolsz, akkor az történik, hogy a helyi hálón át utasítja a chromecastot, hogy melyik webes minialkalmazást töltse le a google szerveréről és milyen adatokkal indítsa el - így indul meg a lejátszás. Akkor is, ha valami helyi fájlt akarsz lejátszani rajta, valahonnan el kell érnie a hálózaton át azt a fájt. Alapesetben online tartalomra találták ki, a rá optimalizált streamet játsza legjobban. Szóval gyanítom ez nem az amit keresel.
A chomecast cec támogatása kimerül abban, hogy play/pause.
-
gyugyo79
addikt
Igazából jambiyya nagyon jól megfogalmazta, hogy mindig volt azért nekem is egy kis DE ...
Mint írtam is nekem ezzel együtt is pld néha azért kifagyott ebbe az lekapcsolt állapotba tehát 100% -os nem volt inkább csak olyan 95% (főleg, hogy nekem be volt dobva a TV mögé így amikor áramtalanítani kellet az komolyabb pakolást igényelt a részemről ezért mindig mély nyomot hagyott.
Szóval csak akkor tartsd meg ha letesztelted és tényleg az ára függvényében együtt tudsz élni az apróbb hülyeségeivel.Én sokáig reménykedtem a javításban de miután elindult részükről egyfajta kommunikáció miután kiadtak egy sokat rontó frissítést, abból nekem az jött le, hogy a problémát se értik sokszor így meg aztán nem lesz sose normális / teljes javulás. Bár ne lenne igazam ...
Látom a kihagyott ziccert és ha azt is nézem, hogy sajnos egy bizonyos árszintig meg van, hogy utána is béta teszterek vagyunk és mindig van kisebb - nagyobb kompromisszum amit meg kell hozni mindig van valamivel valami gond max éppen nem érint csak kevesebb embert és most nem erre a boxra és nem csak az android TV-s rendszerre gondolok ...Szóval én pld főleg az ára miatt azért elvoltam vele főleg, hogy egy CC Ultra helyett vettem meg amikor megvettem anno és úgy gondolom összességében nyertem a boxal még ha nem is tudtam kivárni, hogy legyen olcsón egy Shield TV tudású boxom és így vissza gondolva is ezt választanám ha 2 közül döntenem kéne mert arra amire én használtam azért összességében jobb volt minden hibája ellenére ...
-
gyugyo79
addikt
Nézd végig esetleg. Én már elajándékoztam az enyém ( és vettem egy Shield TV-t mert amúgy az android TV rendszer nekem nagyon bejött és ezt imádom is...)
most gyors vissza kerestem
(#330) gyugyo79
(#1897) azbest
Tehát volt a fejlesztői beállításokban is egy erre vonatkozó beállítás anno. De azt, hogy most van e meg pláne, hogy a tiedbe van e a fejlesztői beállításokba bármi erre vonatkozó azt nem tudom. A shieldbe pld nincs de az jól működik HDMI-n kap jelet bekapcsol 100%-osan ha kikapcsolom a TV-t lekapcsol mindezt úgy, hogy van közte és a TV közt egy AVR is ... -
azbest
félisten
cec letiltást a boxon gondoltam, sőt, lehet hogy ott sem muszáj mindent, nincs most előttem, van több opció cec kapcsán, hátha lehet külön csak az kapcsolgatást tiltani. Nekem 3-as box van, szal kisebb eltérések is lehetnek.
Nameg a próba kedvéért esetleg teljes letiltás teszt is lehetne, hogy egyáltalán a cec-e a baj.
-
jambiyya
őstag
-
gyugyo79
addikt
A fejlesztői beállításoknál is volt anno egy erre vonatkozó beállítás (nem tudom, hogy az s be van e). Azt nézted , és átkapcsoltad ha van? Csak azért kérdezem mert már a fejlesztőit is be kell elsőbb kapcsolni. Nálam annó az javított sokat ezen.
Akiknek adtam az elosztót kapcsolják be használat előtt és ki használat után (okos kapcsoló és nem azért használják így mert így jó hanem mert ezt az elosztót amibe dugva van amúgy is kapcsolgatták ...) és így imádják a pld a boxot ...
Nekem a fenti beállítás után csak néha fagyot ki alvó állapotba (1-2 havonta )de akkor csak áramtalanítás segített. Persze még ez is bosszantó...
-
azbest
félisten
egyébként a képernyő beállítások környékén a mibox menüjében elvileg le lehet tiltani a cec-et, szóval lehet, ha azt kikapcsolod, akkor nem lesz kavar. Cserébe a tévé távirányítójával biztosan nem megy akkor.
Sajnos a cec implementáció gyártónként is változhat, sokszor még külön nevet is találnak ki neki.
-
azbest
félisten
Annyira azért nem szokott rossz lenni a box, mint ahogy leírod... pl a 480pbem futó kodi, meg hasonlók
4k megjelenítőkkel kijön kb a másolásvédelem nyűgje, meg nem szereti az altatást. Ez a két kellemetlenség van, meg páran altatás után panaszkodnak mindenre, mert nem fogadják el, hogy ne altassák.
Lehet persze, hogy pont valami nagyon szerencsétlen kombinációt kötöttél össze a készülékekből (például több cec-es eszköz, amik nem bírják egymást, esetleg a tévéd mindig altatásba küldi a boxot), vagy pedig sikerült valamit nagyon elállítani, amit magas sem vettél már észre -
azbest
félisten
szerintem az a kodi saját képernyőkímélője. Ha sokáig inaktív a távirányító, akkor meg elmegy aludni a távirányító. És akkor egy gombnyomás után várni kell pár másodpercet, hogy feléledjen.
Kodiban meg lehet elállítottál valamit a felbontás környékén.
Android alatt ismert, hogy vannak tévék, amivel az automata felbontás választás nem jó, ezért érdemes megadni konkrétan hogy melyik módban legyen.
-
Kroni1
veterán
Sajnos semmi köze nincs hozzá, ha a kodiban maradok fekete kép és csak a saját RC éleszti..
Most viszont valamiért a KODI átált egy nagyon alacsony felbontásra, pedig fhd van beállítva. Áramtalanítás után sem javult a helyzet. azt hiszem kissé bugos még ez a cucc, pedig nagyon tetszene a tudása..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged