- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
c p
tag
Ha esetleg nem ragaszkodsz a Chrome-hoz, akkor a Puffin jó választás lehet.
Elsőre nekem fura volt - korábban nem igazán volt jó tapasztalatom a TV-n netezéssel -, de ennek kézreálló a felülete és az egérmutató használata natívan hozzá van rendelve a távirányító jobb-bal-fel-le iránygombjaihoz, ergo nem kell hozzá külön app (pl. MouseToggle) telepítése ehhez.
-
azbest
félisten
hm, érdekes. Kíváncsi lennék, hogy ők a hivatalos disztibútortól veszik-e. Már csak azért, mert ha igen, akkor hamar meg kellene jelennie az azokkal szerződött boltoknál is.
Amúgy van sok már hibás adat is ott. Cec, optikai kimenet is van. Mobil applikációval vezérelhető (van google androidtv távirányító app). Sambát is tud olvasni, megfelelő appal. Na szóval azt a listát hiába nézed
A legnagyobb különbség, hogy 8.0 vagy 8.1-et akarsz. A 3asra 8.0-ából jövögetnek ki béta tesztelőknek újabbak. Per pill lehet a távirányító nyűg megoldódott. De van aki szerint gyakran kell újraindítani - ez valsz az alvó mód használatával függhet össze.A 8.1-esről is néha hallani panaszt, de kevés értelmes beszámolót hallani, állítólag hasonló bugjai vannak. Az S esetén talán később is lesz support, bár a 3-mak közel azonos a gép, de a 3 már legalább két éve piacon van és nem tudom meddig támogatják. Karácsonyra volt, hogy ígérgetett valaki 8.1-et arra is, de nem mondták melyik évben
-
azbest
félisten
nem hinném, hogy ne lehetne telepíteni a storeból a kodit.
Ez valami kínából rendelős oldalt? Itthon 19 ezerért kapni a 3-ast. De elvileg az S sem kéne drágább legyen. az usában 39 dolcsiért megy. Viszont még valószínűleg nem kezdték el itthon forgalmazni. Hardveresen majdnem egyformák, sokszor volt már szó különbségekről.
Nem desktop pécé, szóval nem ajánlott chrome-ra. Lehet, hogy fel tudod telepíteni rá, de nem fog úgy működni, mint a pécén.
-
DarkByte
addikt
Sideload-olható rá több Android app is, többek között Chrome is. Habár én ezt nem próbáltam még.
-
azbest
félisten
"Hallottam a xiaomi mi box s vagy 3 típusról.Ezek a gépen tárolt filmeket közvetlen is elérik? ( ezekkel böngészni is lehet? )"
Igen létezik mibox 3 és s, az utóbbit itthon még nem nagyon kapni. A lényeg, hogy az androidtv rendszerű nemzetközi változat kell, nem a kínai webshopos olcsóbbnak tűnű változat, mert azzal kínán kívül nem érsz sokat. A mibox3 modelszáma mdz-16-ab, az s-é mdz-22-ab. Ez (#2715) Lacno-nek is szól. A 3ast 18900ért árulják a hivatalos xiaomi.hu és az eustock.eu üzletekben.
Ha közvetlen elérés alatt azt érted, hogy windows (vagy linux) alól megosztod a mappát hálózaton (samba), akkor igen, például kodi appal el lehet érni ezeket a megosztásokat, legfeljebb a pécé hálózati címét kell először kézzel megadni, mert a win biztonsági hibái miatt abban letiltották azt a szolgáltatást, ami a hálózaton lévő pécé felderítéséhez kellene. De ha felvetted kézzel a pécé címét, akkor után a megosztáson belül már lehet tallózni a tartalmak közt. Ez ugyanolyan, mintha egy nasról játszaná le a fájlokat.
Olcsóbb megoldás letöltött filmekhez, ha a kodi felülete egyébként bejön, ha valami olcsó amlogic boxot veszel, amin nincs túl jó rendszer alapból, de egy sd kártyával libreelec (coreelec) használható rajta. [link]
Viszont ott sem minden olcsó jó és azokat kínából lehet olcsóbban venni.A hivatalos androidtv rendszerű miboxnak azért előnye, amit már írtak, hogy előfizetős fullhd és 4k tartalmakat is lehet nézni vele, persze a megfelelő előfizetéssel. Már hogy a hivatalos alkalmazásokkal, trükkös telepítős varázslások nélkül is.
-
Dzsosy
senior tag
Van erre megoldás, hogy a gépen tárolt filmeket ezen eszköz segítségével a tv-re stream-eld.
Több app is képes rá. Én a Plex-et használom. Profin működik. 😉(Annyi, hogy én az LG tv-m saját plex alkalmazását használom, de a ps4-en lévő, illetve a chromecasten próbált is hibátlan. Gondolom itt sincsen másképp.)
-
Keem1
veterán
Hát figyelj, nem mondom, hogy erre nem alkalmas, de alapvetően nem ez a fő rendeltetése ennek az eszköznek. Amire kitalálták, az az 5 GHz-es wifin (2,4 GHz-es routert felejtsd el) online tartalomfogyasztás. Youtube, Netflix, HBO Go (van már natív app), Google Play Movies/Music, Spotify. Másodsorban NAS-ról lejátszás (Kodi). Plusz, nem elhanyagolható funkció a Google Cast sem, én napi szinten használom, ami támogatja és nincs natív Android TV app.
Persze ha rálógatsz egy USB drive-ot (HDD, SSD, pendrive), akkor arról is megeszi a cuccokat. A simán rádugott külső tárra írni nem tud, csak ha belsőként formázod (de akkor leválasztani nem tudod, és átpartícionálja, továbbá nagyon válogatós, nem fogad el bármit).Szóval nem rossz választás, de csak és kizárólag ilyen célra elvileg vannak alkalmasabb eszközök is. Az Android TV rendszer minden előnyét és hátrányát érdemes mérlegelni. Alapvetően egy nagyon jó rendszer, de nem szabad összekeverni a sima Androiddal. Ha annak a funkcióit várod, csalódni fogsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest