Új hozzászólás Aktív témák
-
garkeol
csendes tag
Random van, film és sorozatnézésnél egyaránt. A box 5GHz-s wifi-n van, fülest nem használok. A Netflix tartalmakat full hd-ben nézem, elvileg nem lehetne gond.
Pillanatokra, de tényleg csak 1-1 másodpercre akad egyet a kép. Alig észrevehető, úgy óránként 2-3 ilyen van. Mondanám, hogy a Net, de nem hiszem, mert amúgy irgalmatlan gyors. -
garkeol
csendes tag
-
garkeol
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja, bár csak egy-egy pillanatra, de döccen a Netflix. Eddig nem tette.
Semmin nem változtattam. Box a tévén fityeg hdmi kábellel. Full hd felbontás, nem 4K. Elvileg minden frissítve van. Boxot csak Netflixre és külső vinyóról film nézésre használom. Internet stabil, Digi 1000, wifi-ről.
Valakinek ötlet. hogy pillanatokra, de miért biceg a Netflix? -
garkeol
csendes tag
Elvileg nem, a realtek audio működik. A tv hangszórók tűntek el, nem is látszanak. Sem a hangszóróknál, sem az eszközöknél sincsen.
Win 10, 64 bit. -
garkeol
csendes tag
Sziasztok!
Előre bocs az off topik kérdésért, de olyan kedves és segítőkész társaság gyűlt itt össze:
Asztali pc hdmi kábellel van rákötve a tévére. Évek óta hibátlanul ment. Pár napja nincsen hang a tévén és eltűnt az eszközök közül a tv hangszóró.
Mi a fene történhetett?
Amit próbáltam:
Hdmi kábel csere, hang másik kábellel sincsen.
Augusztusi Windows update-ek visszatörölve. Hátha valami frissítés hozta, de úgy tűnik nem.
Amúgy tévéként a tévén van hang, a médiaboxon keresztül is van hang. Csak a pc-n keresztül szállt el valami.
Ötletem sincsen, hogy mi a fene történt...
Valaki? -
garkeol
csendes tag
Azért kezdtem el kísérletezni a cec-el, mert többször tapasztaltam, hogy visszalépés után a Kodi meghülyül. De köszönöm, amit írtál, gondolat ébresztő számomra! Lehet, hogy rá is jöttem, hogy olykor miért hülyül meg a Kodi. Eddig azt hittem, hogy a box újraindítás a gyógyír, de lehet, hogy tévesen gondoltam.
-
garkeol
csendes tag
Igen, erre gondolok.
Samsung tévém van és igen, ott is engedélyezeni kell a cec funkciót. Pluszban még azt lehet beállítani a tévén, hogy kikapcsolja-e a boxot. Ez megy is, csak a box indítása nem.
Emlékeim szerint van olyan kollega, akinek sikerült így beállítani, hogy a ki-bekapcsolás is szépen működik a tv távirányítóval. -
garkeol
csendes tag
Sziasztok!
A hdmi cec beállításával kapcsolatban kérem szépen a segítségeteket.
Szeretném azt elérni, hogy a tv távirányítóval ki-be tudjam kapcsolni a médiaboxot is. Odáig már eljutottam, hogy a kikapcsolás megy. Ha a tévét kikapcsolom, akkor kikapcsolja a médiaboxot is. Viszont a tv bekapcsolásánál a médiabox meg sem mozdul. Vagy a médiabox saját távirányítójával tudom bekapcsolni (vissza) vagy áramtalanítás, majd vissza.
Egyébként a tv távirányítóval szépen megy a médiabox és az appok irányítása, de a box felélesztése nem akar sikerülni.
Kérem, akinél a visszakapcsolás is működik, írja le, hogy a tévén és a boxon pontosan hogyan van beállítva a hdmi cec.
Előre is nagyon köszönöm! -
garkeol
csendes tag
Minden letöltve és beállítva a leírtak szerint.
De hogyan tudom elindítani az IPTV Simple Client addont?
Kodi fórumban azt írták, hogy a Főmenű / Tv menü alatt meg kell jelennie. Aeon Nox Silvo skint használok, de nem jelent meg. Sőt, betallóznom sem sikerült.
Hogyan tudtad elindítani az addont? -
garkeol
csendes tag
Horizon Go Kodi téma:
Azt jól gondolom, hogy a csatorna listát és a csatornák sorrendjét az m3u8 fájlban lehet módosítani? Tehát ami az m3u8 fájlban van az és abban a sorrendben fog megjelenni?
(Természetesen az előfizetéstől függően.) -
garkeol
csendes tag
Luissimo és urgoz köszi a válaszokat!
Még egy kérdés a légegérről (mivel jelenleg nincsen nekem és tegnap este a Horizon Go alkalmazást a tv távirányítóval és egy bluetooth egérrel teszteltem):
Légegér gombokra konfigurálható a csatorna váltás, hogy ne kelljen le-fel görgetni a csatorna kínálatban, hogy gördülékenyebb legyen?
Illetve a Horizon Go alkalmazásnál ilyen döcögős a csatorna váltás, hogy klikk, betölt, megnyit, nézem, visszalépek, másik csatorna, klikk, betölt, nézem... Van erre valami "szebb" megoldás? -
garkeol
csendes tag
válasz
captainnemo #5806 üzenetére
Szia!
A box ki-be kapcsolása CEC-ből úgy érted, hogy amikor a távirányítóval kinyomod a tévét, akkor kikapcsolja a boxot is és amikor bekapcsolod a tévét, akkor indul a box is?
Azért kérdezem, mert én is használom a CEC funkciót, minden remekül működik, egyedül a box ki-be kapcsolása nem sikerült. Ezért időnként újra kell indítanom a boxot a box menüjéből, mert a Kodi kadenciahelyes lejátszása meghal. Persze, lehet ezzel együtt élni, de a seggemet verném a földhöz örömömben, ha sikerülne megoldást találnom arra, hogy a tv ki-be kapcsolással a box is ki-be kapcsoljon.
Nálad hogyan van beállítva? -
garkeol
csendes tag
válasz
<Adamsky> #5805 üzenetére
Nekem Digi van, de mivel alig nézünk tévét, ezért a tv előfizetés lemondása lenne a cél, ha van szép és normális megoldás. Anyukámnak van UPC előfizetése. Ha azzal lehet ügyeskedni valamit, az szuper lenne.
Tegnap feltettem a boxra a Horizon Go-t , de ahogyan Syd69 írta, távirányítóval a régiót sem tudtam kiválasztani. Meg fogom nézni vezeték nélküli egérrel, de így elsőre nem tűnik túl szexi megoldásnak egérrel kalimpálni.
Közben Kodi fórumon kiveséztük a m3u-t és elvileg az szépen tud működni. De ha a UPC bővebb csatorna kínálatával lehetne operálni, akkor abba az irányba mennék el.
Nem sürgős nekem, de gondoltam kicsit körbejárom a témát, hogy mi lehet kihozni belőle.
Esetleg van másik ötleted? -
garkeol
csendes tag
Syd69 és <Adamsky> köszi a válaszokat!
Mindkét lehetőségben elmerülök nyakig. -
garkeol
csendes tag
Sziasztok!
Mi Box S + Kodit használok.
Mivel a családdal alig nézünk tévét, elkezdtem azon ügyködni, hogy kiváltsam a Digis tv előfizetést és Kodin keresztül nézzünk tévét (már ami elérhető). Különösebb igények nincsenek.
Felraktam a MovieShark repót és az OnlineStream tv és rádió kiegészítőt. Működik, de elég ronda a felület, nehézkes a váltás a csatornák között.
Van valakinek ötlete, tapasztalata, hogy lehet a legtöbbet kihozni a magyar tv csatornákból?
Olvastam olyat, hogy valaki családon belüli Digis vagy UPC előfizetést használ Kodin keresztüli tv nézésre (ha jól emlékszem, akkor édesanyának van UPC előfizetése és a felhasználónévvel, jelszóval emberünk használja a Kodin keresztül). Ez vajon hogyan működik?
Előre is köszi a segítséget, ötleteket! -
garkeol
csendes tag
válasz
<Adamsky> #5673 üzenetére
Kodiban állítottam be a videóhoz történő képfrissítést. Igen, ott, amit te mutattál.
OSD az én olvasatomban, ami a lejátszáskor megjelenik, ahol a gombok vannak. Ja, Aeon Nox Silvo a felület, ha számít.
Amikor beállítottam Kodiban a videóhoz történő képfrissítést, akkor 24Hz-nél az OSD kicsit szétesett. A gombok egy része kilógott a kép két szélén, a gombok alatti sávot (ahol a kezdő/vége/eltelt/film hossza idők látszanak) pedig csak félig lehetett látni. Valamint, 24Hz-nél a felirat pedig fel volt kicsit csúszva, nem maradt az alsó fekete sávban, kicsit belógott már a képbe.
Elsőre nem esett le, hogy a 24Hz-nél is külön lehet állítani a képernyő kalibrálást. Igaz, ez a Kodi menüből nem végezhető el. Úgy tudtam megcsinálni, hogy pause film lejátszás közben, majd az OSD panelen, a Szem ikonnál tudtam kiválasztani a képernyő kalibrálást. És így a 24Hz-hez is szépen hozzá lehetett passzintani a képet. Így már 24Hz-nél sem lóg ki az OSD panel és a felirat is jó helyre kerül (benne van az alsó fekete sávban, nem lóg be a képbe). -
garkeol
csendes tag
Uraim!
Köszönöm a segítségeket, győzelem!
Becsületből mindent kipróbáltam, szépen sorban.
A box felbontás beállítása 1080p/50Hz-n volt, szóval nem ettől volt az akadás.
Megnéztem VLC lejátszóval, de azzal is akadozott.
Viszont a bekapcsolt videóhoz képfrissítés meghozta a győzelmet. És aminek még örültem, hogy a 24Hz-s filmeknél az OSD lejátszóban külön be tudtam állítani a képernyő kalibrálását. Így már a 24Hz-s filmeknél sem lóg ki az OSD alsó sávja és a feliratok is szépen a helyükön vannak.
Még annyi (talán hasznos infó), hogy nálam a videóhoz állított képfrissítés "Mindig"-re van állítva. Először a "Bekapcsoláskor/kikapcsoláskor"-ra állítottam, de mivel nem kapcsolom ki a boxot, így ezzel a beállítással nem történt semmi, a 24Hz-s filmeknél semmit sem csinált. A "Mindig" beállítással szépen váltogat az 50Hz-s és a 24Hz-s tartalmak között.
Ja, még valami (aztán ígérem, hogy befejezem az ömlengést), azt vettem észre, hogy a módosított beállításokkal láthatóan élesebb lett a kép, mind az 50Hz-s, mind a 24Hz-s tartalmaknál. Egy 480p-s DVD rip avi is olyan, hogy kiveri a szemeimet az élesség. -
garkeol
csendes tag
Köszi a tippet!
(Megvallom, utána kellett olvasnom, hogy mit jelent a kadenciahelyes lejátszás.)
Volt, hogy bekapcsoltam a videóhoz szinkronizálandó képfrissítést, de nem tartottam meg a beállítást, mert nálam az OSD alsó felét így levágja a kép. A kezelőgomb sor még oké, de alatta a kezdő/vége/eltelt/teljes idő sáv már félig le van vágva. Gondolom nem így kellene kinéznie, ha be van kapcsolva a videóhoz optimalizált képfrissítés.
Fura, hogy a Youtube és a Netflix rendben vannak, ott sosem akadt meg apró pillanatokra a kép és más kép hibát sem tapasztaltam. -
garkeol
csendes tag
válasz
magellaner #5664 üzenetére
Úgy rémlik, hogy ezzel is kísérleteztem már, de megnézem újra. Köszi a tippet!
Valami tuti a beállításoknál lesz, mert ha a HDD közvetlenül a tévére van kötve, akkor nem döccen. -
garkeol
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem!
Hónapok óta használom a boxot, egyetlen gondom van vele, hogy Kodiról játszott filmeknél akadozik a kép. Netflix, Youtube és egyebeknél nincsen döccenés, de a Kodin keresztül olykor alig észrevehetően, de döccen a kép egyet-egyet. Nem folyamatosan, de formátumtól és felbontástól függetlenül mindegyik filmnél csinálja.
Egy nem mai Samsung HDD fityeg a boxon, a box pedig hdmi-vel csimpaszkodik a tévén.
A box és a Kodi beállításait hetek óta nézegetem, állítgatom, de ezzel az apró film döccenéssel nem tudok mit tenni.
Valakinek ötlet, hogy mi lehet a gond vagy mi lehet a szűk keresztmetszet?
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- HyperX Cloud Flight Wireless
- LG G1 3.1-es Soundbar + SPK8-S hátsó hangszóró szett!360w/Dolby Atmos/HI-Res Audio/ValódiTérhangzás
- TCl 75 C935 4K, 144Hz, egykori csúcs Mini LED 2,5év garancia +konzol
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged