Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Imi1981 #8974 üzenetére
Most, hogy mondod ...
KM2, LEAP-S1, Thomson. HW szinten mondhatni azonosak. A szoftveren múlik minden. Az a baj, hogy utóbbival kapcsolatban sokszor kevés az infó (még a fórumokon is).#8975 Sada1
Igazából kb. mindegy, hogy 9, 10 v 11. Nekem nem oszt, nem szoroz. Sokkal fontosabb, hogy a gyártó mennyi energiát tett bele abba, hogy minél kiforrottabb legyen a rá írt szoftver.
Ilyen box-oknál szerintem még kevesebbet jelent a friss droid, mint a telefonoknál. Utóbbiak miatt is csak azért érdekes, mert ha megszűnik a sec. patch-elés, akkor előfordulhat, hogy már nem lesz annyira biztonságos.#8976 Imi1981
"Atv 8 volt előtte és bánom, hogy frissítettem." - na épp erről beszéltem. Kijön az új verzió, és kb. 10-ből 9 alkalommal az ember visszasírja a régit. Mert az egy dolog, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan kényszer okán már működő dolgokat átvariálnak (máshová kerül, kevesebb állíthatóság), de lesz olyan is, ami nem v. nem úgy fog működni.
Költői kérdés: kell nekünk minden évben új droid (TV-re, telefonra)? Mi a tökömért nem csak a sec. pacth-ek jönnek? Egy-egy rendszer apk-t anélkül is lehetne frissíteni, hogy teljes főverziót ugranánk.Tud bárki olyan dolgot mondani az utóbbi 3-4 évből, ami miatt szerinte indokolt volt a főverzió ugrás? Én nem. Az egész csak arra jó, hogy a gyártók húzhassanak egy vonalat, hogy bocsi, ezt már nem tudjuk tovább "életben tartani".
-
Barto
aktív tag
válasz
Imi1981 #8770 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Elemcsere megoldotta. Álmomban nem gondoltam, mivel alapvetően szépen ment, amikor látta.Azbest: neked is nagyon köszönöm, észben tartom. Erre sem gondoltam, pedig nagyon nem vagyok idegen az IT-ben
Mi a távirányító gombok kombinációja a párosítás indításához? Emlékszek, hogy volt ilyen. De hogy mi...Mindkettőtöknek hála!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Imi1981 #8738 üzenetére
" ... használtam egy ideig kodiban a netflixet és hbo go - t (nvidia shield tv - n) ... "
A Mi Box-on nem próbáltad?
Én spec. azért szeretem a Kodi-t, mert egységes a felület (YT, offline vid., HBO, Netflix) és kb. mindent (is) meg lehet oldani." ... apple tv 4k 2021 ... " - hát annyi pénzért legyen is jó
Nekem az lenne vele gondom, mint a legtöbb almás cucc. Működik, jól működik, de ha valamit állítani / változtatni szeretnék, akkor az kb. lehetetlen. -
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #8725 üzenetére
Hát de pont azt írtam, hogy nekem UE 300 van és tökéletesen működik! Most is használatban van mi box s-en (csak azon kapja a netet). Szóval az UE 300 mi box s-en tuti biztosan jó! Sőt pár hónapja nem is közvetlenül van az USB aljzatába van dugva hanem egy aliexpesses usb3 hub-ba és így is tökéletesen /hibamentesen működik. Természetesen a sebesség usb 2 - höz mérten van csak. Nálam 139 megabit letöltés és 180 megabit feltöltés van (ha tudnám állítani a szervert akkor kb 180/180 lenne) . A 86 GB-os filmet is simán viszi akadás mentesen.
A wifi lehet gyorsabb de mégsem olyan stabil! Ott előfordult töltögetés. -
Dr. Oid
aktív tag
-
hedgehog
senior tag
válasz
Imi1981 #8536 üzenetére
Sajna nem is találtam ilyen beállítást, csak olyanom van, hogy Allow hardware acceleration - Mediacodec (Surface) és ugyanez (Surface) nélkül. Ha bármelyiket kikapcsolom, akkor a nincs videó se, csak audio, és zenének látja a kodi a cuccot
RedCactus: sajna a tévémen sincs zoomra lehetőség. -
TeebyKay
őstag
válasz
Imi1981 #8463 üzenetére
Köszönöm, teszek egy próbát az 5ghz-el hátha segít valamit bár furcsállanám, mert nem arról van szó, hogy ne bírná bufferelni az anyagot, hanem hogy rosszul jeleníti meg a képet. Régen asztali pc-n vlc-vel volt pont ugyanez a problémám, azóta nem használom, valamelyik jelenetnél bekockásodott a kép, és utána amíg ugyanott volt a filmben a kamera nézet addig kockás volt, amint volt egy vágás rögtön megjavult. Esetleg még kábel hibára gondoltam de az se hiszem, hogy ilyen rendszeres de nem folyamatos hibát okozna.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Imi1981 #8373 üzenetére
" ... csak sd sajnos. Mindegy ott a mi box s ... "
Én azt hittem Mi Box S-en próbálkozol Kodi-val (a kadenciahelyes lejátszás miatt). Na, mind1.#8374 tbaranyai
Ez itt tényleg nagyon-nagyon off, mert egyfelől nem Netflix topic, másfelől az eszközöd nem Mi Box v. Stick. Ajánlom ezt a topic-ot vagy ezt. Egyébként jó eséllyel csak Kodi alatt fog menni, és ott is max. 720p-ben. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Imi1981 #8371 üzenetére
"A mecool km6 deluxe - ban van rendszerszinten frekvencia váltás."
Úúú, de ciki! Pont Te írtad nekem privátba. Onnan voltam ilyen "okos".
Na, mind1! Szóval a Deluxe-ban van a KM2-ben nincs? Pfff... nagy kár!Melyik add-on-al próbálkozol? Nekem évekkel ezelőtt - ezzel - nem ment.
Update: ezt kukkants meg, hátha segít.
Troubleshooting “Title not available to watch instantly” error ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Imi1981 #8368 üzenetére
"Van kadenciahelyes lejátszás kodiban (...) Mokólni netflixre kell ... "
A Kodi-s Netflix add-on? Régen legalábbis működött." ... a km2 nem tud semmilyen formában semelyik alkalmazásban kadenciahelyes lejátszást!"
Hmm... na, ennek majd utána nézek. Pedig úgy rémlik, hogy valamelyik Mecool box-nál pont, hogy van egy ilyen rendszer szintű beállítás. -
azbest
félisten
-
spike70
tag
-
hedgehog
senior tag
válasz
Imi1981 #8145 üzenetére
Félreérted, lecserélni akarom a MyTV-t
Pontosabban csak kíváncsi vagyok, hogy van-e jobb.
Alapvetően elégedett vagyok vele, de van pár pont amiben lehetne jobb: egyrészt csatornakiosztás: hiányzik pl. a teljes Viasat csatornacsalád, semmi Eurosport és hasonlók.
Másrészt keresem azt a megoldást, ami ahogy fent is említettem, be tud épülni a Live Channels appba, vagyis jobban integrálódik a szolgáltatásokba mint egy külön app. -
Luissimo
veterán
válasz
Imi1981 #8120 üzenetére
Semmigond, ezèrtmondtam, hogy fèlre volt az értés
Abbol is van Betaverzio, amivel én küzdöttem, tehàt méginkább megkavart.
Sebaj, lényeg hogy tisztázodott, igy már sokkal jobb.Elis felejtem a régit, letörlöm, elö se jöjjön nekem többet.
Köszi az átküldést, felheggesztem minden eszközömre...Üdv,
Lui -
Luissimo
veterán
válasz
Imi1981 #8118 üzenetére
Háát ezaz.
Legyunk egyertelmuek a progi megnevezeseben.
Elbeszeltunk egymasmellett.
Engem a smart youtube tv szivatott.Viszont a Next amit toled kaptam, az müxik.
Es jobban is bejön.Másik bekaphassa.
Köszi,
Ez most életet mentett.
Már agyfaszt kaptam, elcsesztem vele egy órát.
Perszehogy nemis ertetted mirolbeszelek, mert ketfajta progirol beszeltunk.Ez jol teszi a dolgát, jövök egykéthárom sörrel😎
-
Luissimo
veterán
válasz
Imi1981 #8114 üzenetére
Nos,
Kozben megtalalyam a lefrissithetoseget
.
Jelwnlwg youtube launcher 6.17.350
Itt bejeloltem a beta upgradet es a ProMaint valasztottam ki.
A settingsben valamelyik modban a 4 kozul volt valahol egy olyan opcio hogy block adds vagy valami ilyen reklem letiltas de ezt most nemtalalom.
A lite modban a lejatszasok el sem indulnak, fekete kepernyo van a pro Mainben visOnt jon a reklam basszus -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Imi1981 #8092 üzenetére
" ... engedélyezni kell az USB debuging-ot."
Úgy rémlik, hogy akkor a USB-nek lőttek. Mármint ha pendrive, USB-hub v. bármi más lenne rákötve, akkor az nem fog menni.#8091 Hatman
Te tudod.Én mondjuk nem élek együtt a telefonommal (hazaérek, akkor beleállítom a kis tartójába), szóval nálam meg a telefonos vezérlés nem lenne opció. Arról nem is beszélve, hogy szerintem kényelmetlen és veszélyes is mondjuk kajálás közben fél kézzel a telefonnal bűvészkedni. Van egyébként sok fajta. Mondjuk már ez is többet tud mint a gyári, de ami nekem van az "wifi"-s. Az egyik oldala amolyan normál távvezérlő, a másikon pedig egy trackpad van és egy angol billentyűzet (kényelmesebb, mint az Android TV virt. bill.).
Szerintem nézz szét, nagy a választék. A telefont meg hagyd meg telefonálásra -
azbest
félisten
válasz
Imi1981 #8060 üzenetére
Egyik sem nyert
Se nem atmos se nem vision
#8061kokokka
Elég régen kijöttek már a frissítések, szóval nem tudom találsz -e még olyat. Lehet, hogy némi mágiával és sok küzdelem árán a certek elvesztése nélkül is vissza lehet tenni 8asra, de sok utánajárás, konkrét telepítőcsomag verziók megszerzését és kakasáldozást kell talán hozzá csinálni, hogy működjön a downgrade a kulcsok elvesztése nélkül. Ha elvesznek a kulcsok, akkor se chromecast se netflix nem megy többé...Amúgy, nem tudom milyen igényeid vannak, mire kell. Ha nem a google ökoszisztéma kell, hanem netflix, amazon video, youtube ( és apk telepítéssel hbo go for androidtv), akkor az amazon fire tv 4k stick is egy jó alternatíva. Az többféle hang és kép módot támogat. Csak itthon nem lehet kapni, nem lehet ide rendelni. Topicjában írtuk hogy közvetítőn (mailboxde) keresztül akciós időszakokban olcsón kapható [link]
-
azbest
félisten
válasz
Imi1981 #8058 üzenetére
Nincs dolby atmos a dobozán. Sima dolbyra és dts-re van licensze. A hd audio és más hasonló külön licenszes dologra nincsen.
A mibox 3 a 9es rendszer előtt "tévedésből" mindenféle átengedést támogatott. De a 9es rendszerrel megkapta ugyanúgy a korlátozást, mint ahogy a mibox S volt kezdettől fogva.Ettől persze még lejátszhatja ha a szoftver lekonvertálja, de nem adja ki passthroug módban.
HDR-ből a hdr10 módot kezelik az amlogic boxok. Dolby Vision-t nem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Imi1981 #8011 üzenetére
" ... media codec secure ... " - ez nálad hol jelenik meg?
Nálam be van kapcsolva a HW gyorsítás, és a zoom is zoom-ol (megtartja a képarányt) és nem nyújt. -
azbest
félisten
válasz
Imi1981 #7952 üzenetére
Van amelyik program saját maga mutat műsorajánlókat, ha magára hagyjuk az elől lévő nyitott appot úgyy, hogy nem folyik éppen lejátszás. A netflix, azt hiszem a prime video is szokta ezt. A hbo go-ra nem emlékszem, de akár az is tudhat ilyet. Bár ezek nem videók szoktak lenni, hanem képkockák meganimálva, mozgatva.
-
bexinho23
őstag
válasz
Imi1981 #7945 üzenetére
Amikor megállítom a filmet, és pár percre kimegyek a szobából, akkor beugrik a mi box "képernyőkímélő" módja, majd mikor visszatérek gombnyomásra visszadob a megállított film jelenthez, amit indítanék, de csak pörög-pörög-pörög. Ezen csak a "kilépek az appból, majd visszalépek" folyamat segít.
-
törölt tag
válasz
Imi1981 #7912 üzenetére
Felraktam én is a frissítést, de továbbra is alvó módból való ébresztéskor eltűnik a pendrive és dughatom be ismét. A fejlesztői beállításokban csak az animációk vannak kikapcsolva. Az X360 gamepad is ha bedugom megy, de alvó mód után villog az Xbox jel de a kontroller megy továbbra is. Az Android 8.1/9 (Első update) még kiírta felül hogy USB meghajtó csatlakoztatás, most nem írja ki. Factory Reset után se.
Szerk: Bocsi, nem válasz akart lenni. :(
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #7911 üzenetére
Úgy tűnik tényleg javította a ghostingot! Végre már ideje volt. Így már azért használhatóbb a box otthoni filmek lejátszására. A sóhajok című film (A filmet nem láttam de tesztnek kitűnő volt) elején volt egy füstös jelenet amin iszonyú utánhúzás volt a frissítés előtt és most jó és olyan mint coreelec-en. Örülök ennek a frissítésnek.
-
azbest
félisten
válasz
Imi1981 #7905 üzenetére
Szerintem mivel a régi boxra már megvan és lényegében ugyanaz a probléma volt mindkettővel, tényleg csak hetek kérdése lehet, hogy kijöjjön az újabbikra is, kitartás
Amúgy tényleg érezhetően jobb elkenődés nélkül nézni a 4k-t
A kis csíkozódás, amit még láttam, azt meg lehet csak h264 videóknál csinálja, máshol nem láttam, csak a samsung olimpic go videó youtube változatánál.
Egyébként a mibox3-am mintha kényesebb lenne a hdmi kábelre most. Nem tudom, hogy a frissítés miatt van-e vagy a kora miatt, de kifejezetten a jobb minőségű, vastag kábellel stabil a kép. Próbaképp átdugtam egy másikat és azzal folyton sérült az adatátvitel és szétesett a kép / kapcsolgatott a monitor. De a combosabb hdmi kábelt visszatéve rendben volt.Btw, pécén észrevettem, hogy némelyik videónál a youtube lekezdte használni az av1 codec-et. Avc (h264) és vp9 mellett pécén már olyan is lehet. A boxon a vp9-est választja, ha van, mert az nem támogatja az av1-et.
-
azbest
félisten
válasz
Imi1981 #7876 üzenetére
Néha meghirdetik a nyilvános facebook csoportban és olyankor a sorozatszámmal fel lehet iratkozni. Az utóbbi pár alkalommal be is írtam ide a topicba, amikor lehetett. [link] [link] [link] lehet volt más alkalmakkor is, csak nem kerestem annyira vissza a kommenteket.
Ha nem bukik ki valami durva hiba, akkor szerintem heteken belül kiadják rendes frissítésként is. Aztán meg a másik boxra is előbb bétának, aztán rendesnek.
Múltkor közvetlenül megkeresett kérdéssel az aki ezt intézni szokta mostanában, csak sajnos egy hónappal később bukkant csak fel facebook messengeren az üzenet. Leírtam neki részletesen a ghosting problémát, kimentettem logot .. felvettem telefonnal látványosan a hibát... ápr 29én úgy látom olvasta is. De korábban is volt, hogy reagált kommentemre és oda tömören írtam neki arról, hogy milyen szituban melyik monitorommal jön ki a hiba. Akkoriban ide is beírtam azt hiszem a tapasztalatomat. Ha jól látom május 10én írták először a zárt csoportban az új verziót. Lehet bejött a log készítés
-
0021666
tag
válasz
Imi1981 #7839 üzenetére
Sziasztok!
Szükségem lenne egy megoldásra..
A xiaomi box S -en van bármilyen megoldás amivel a képernyővédő nem kapcsol be 2 óra inaktivitás után? Valami megoldásra nagyon komoly szükségem lenne, mert a tv statikusan van kiállítva és maximum 2 órás megoldás van rá, nincs olyan hogy a képernyővédő ne kapcsoljon be :/ -
válasz
Imi1981 #7809 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy mi az oka ennek a frissítés - nem frissítés mizériának. Determinisztikus rendszerben ilyen nem fordulhatna elő, és látom, hogy mégis.
Mégis kaptam szó szerint lehülyéző kioktatást (nem itt) az automatikus nem-frissítés mikéntjéről.
Én egyébként érdemi különbséget nem találok a Matrix és a Leia között.
MaCS
-
g947
tag
válasz
Imi1981 #7783 üzenetére
A feliratot így sikerült módosítanom a TV-n:
- Be kellett lépnem a fiókomba a számítógépen (Netflix.hu) és ott módosítani a felirat jellemzőit, majd el kellett menteni.
- a Tv-n belépve az Mi Box- ba a főmenüben a Sugóra kellett menni és ott a Netflixet Újratölteni kellett.
- Ha több fiók van kialakítva, akkor fiókonként lehet más a felirat típusa, amit a fióknál mentünk el.üdv g947
-
aujjobba
addikt
-
azbest
félisten
válasz
Imi1981 #7749 üzenetére
Valamelyik manager megstatisztikázta, hogy ezer emberből 1 vesz észre bármi kép röccenést, 100 még azt sem látja, ha néha elmegy a kép* és 10 panaszkodik a kadenciahelyes lejátszásra. Kidobták gondolom, mert az ügyfelek többségének nem jelentett értéket. Korpa közé keveredtek és megették a disznók
Sajnos tudom hogy megy ez: ha benne hagyják, akkor annak a karbantartásának van költsége a fejlesztések során. Plusz, sokan nem is értik, bekapcsolnák és utána nyitnák a hibajegyet, ami megint csak költség. Szóval értem és megértem. Végső soron az átlagember hülyesége vezet ide.
*: ha nem látom el sem hiszem, de nekem is van ismerősöm, aki nem látta azt, hogy percenként egyszer, egy töredék másodpercre elsötétült a monitora anno. Még a gt210-es gagyi videokártyák dual monitoros hibája volt ez. Tényleg nem látta. Idegrendszeri különbség.. neki kevés fps-sel megy a látása
-
azbest
félisten
válasz
Imi1981 #7689 üzenetére
Nem, a benq-en a box felbontás választó menüjében lévő colorspace választástól függ.
A legjobb tippem az, hogy a surface videómegjelenítő mód nem igazodik ahhoz, hogy valójában a tévével milyen módban kommunikál. A 4k lg-men sehogy sem passzol, a benquen meg háromból kettő mód ok.De régebbi fw verzióval sokkal többféle dolgot lehetett állítani a felbontás mellett. 8-10 bites mód választó is volt az lg-vel. Eltűnt és félbehalt némelyik menü ott egy frissítés óta. Lehet akkor szúrták el, csak eddig nem értették. Hátha most már hallgatnak a panaszokra és nem csak úgy nézik, hogy egy szál tévén az irodájukban megy és jó, mert az marha nagy tesztelés
-
Steve1207
veterán
válasz
Imi1981 #7665 üzenetére
Ha ki van kapcsolva a store-ban az automatikus frissítés akkor neked kell rábökni, hogy frissítse. Nekem még az életben nem volt, hogy önként updateljen valamelyik alkalmazás, ha ki van lőve a store beállításaiban.
Ha régebbi verziót telepítesz külsőként akkor se fogja így kikapcsolva, csak a javasolja és írja a frissítések alatt, hogy azt is manuálisan kell frissíteni onnantól. Jelezni fogja, hogy létezik, mivel hivatalosan is szerepel a store-ban az új is és az előző is, ami épp fent van.
Teljesen rendben van nálad, így kell működnie normálisan. -
-
fogirobi
senior tag
válasz
Imi1981 #7654 üzenetére
Oké, akkor úgy próbálom. Köszi a segítséget!
Egy kérdésem még lenne, ha tudsz segíteni. Ki lehet azt kapcsolni valahol a Box-on, hogy bekapcsolás után ne jelenjen meg a "Connected to Wi-Fi" értesítés?
Kicsit zavaró, hogy állandóan rá kell menni az elvetésre, mert máshogy nem tűnik el.
-
fogirobi
senior tag
válasz
Imi1981 #7645 üzenetére
Egy kis böngészés után megtaláltam az alkalmazást, szerintem te is erre gondoltál. Refresh Rate az app neve. Az egyik leghasznosabb alkalmazás eddig, amit Box-ra találtam.
10-15 perc volt mire beállítottam, de csak azért mert elég nehézkesen találtam meg, hogy hol kell engedélyeztetni a Box-on az app-ot.
Ez alapján sikerült beállítanom: [link]
Az a jó, hogy nem kell manuálisan állítgatni az FPS-t a Netflix vagy az HBO go indítása előtt, hanem be tudod állítani külön az alkalmazásokra, hogy melyik milyen kép frissítéssel induljon el. Leteszteltem és a Box újraindítása után is elindul az app automatikusan, megmaradnak a beállítások, tehát többet hozzá se kell nyúlni az alkalmazáshoz.
Én a Box-ot beállítottam 1080p/60Hz-re, mert így smooth-abb a menü, a Netflix 1080p/24Hz, az HBO Go pedig 1080p/50 Hz. Az alkalmazások többszöri tesztelése és elindítása után is tökéletesen működik és minden úgy indul el, ahogy beállítottam (nincs mikro lagg).
A TVHZ-t is teszteltem, de annál nem találtam ilyen funkciót, ott úgy láttam, hogy csak manuálisan lehet állítgatni az FPS-t az alkalmazások indítása előtt.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, csak gondoltam megosztom ezt veletek, hátha van olyan akinek segítség lehet, mert ugyanabban a hajóban evez, mint én.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Jakesz
addikt
válasz
Imi1981 #7646 üzenetére
Ha csak a Netflix vagy HBO GO a cél, akkor ott a Mi TV Stick feleannyi pénzért, szóval ahhoz nem kell Mi Box annyi pénzért. Amúgy nekem jó a helyi lejátszás, csak Kodi helyett MX Playerrel, és hardveres helyett szoftveres dekódolással. De 1-2 hónapja ezt a témát nagyon kiveséztük, a Kodit akkor váltottam le, mert a képminőség nagyon leromlott. Azóta csak ez a képfrissítés dolog tud macerát okozni.
-
Jakesz
addikt
válasz
Imi1981 #7642 üzenetére
Pontosan ez a legnagyobb gáz ezzel a tv box-szal. Amúgy TV HZ az app neve, és konkrétan életmentő az ilyen helyzetekben, mert villámgyorsan lehet váltogatni a képfrissítések között. De bevallhatjuk nyugodtan, hogy ez a szégyen netovábbja, hogy 2021-ben egy híres tv boxon ilyenekkel kell vacakolni. Főleg, hogy az emberek 95%-a azt sem tudja, hogy mi az a képfrissítes, csak annyit lát, hogy akad a lejátszás, és azt hiszi, hogy a boxnak van baja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest