- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Magisk
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mattheo
tag
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #12132 üzenetére
Én csak kerestem egy sima settings appot és azt tettem a ROM-ba annak zöldek az ikonjai alapból. Ha jól emlékszem az RMB-ben volt olyan. Csak nem fehér a háttere.
Ha lenne még egy telóm akkor feltennék mégegy ROM-ot, de így nem olyan könnyű. Most örülök, hogy már 4 napja megy a ROM-om megállás, újraindulás nélkül.
Ahhoz, hogy saját ROM-ot készítsek ahhoz meg kell a tesztelés. -
kukacka11
tag
válasz
impalaman #12125 üzenetére
Pedig az csak annyi mintha a ROM-ban lenne a /data/app mappában az app, de oda nem lehet a végtelenségig berakni az appokat. Pedig jó lenne.
Szerintem nem az a2sd miatt van. Inkább valami más okozhatja ezt. Az is lehet, hogy valamelyik app csinálja ami korábban nem volt fent.
-
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #12083 üzenetére
Nekem egy valami nem tetszik az ADW-ben az ikonsor alul. Ha lennének olyan ikonok, mint az LPro-ban akkor 100%-os lenne. Az LPro-t én lomhábbnak találtam. Plusz többen panaszkodtak, hogy a Sygic nagyon lassú LPro-val. Nálam is az volt, viszont ADW-vel tényleg jóval gyorsabb.
-
rhen
senior tag
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11953 üzenetére
Utólag nem lehet feltenni a gyári appokat. Sokszor bootloop a vége. Erre még nem jöttem rá, hogy miért. De van olyan is, hogy ha a ROM-ban van akkor is bootloop az eredmény. Valami függőségi dolog lehet ez az appoknál.
Nekem az olyan cuccokra nincs szükségem, hogy mobilTV meg ilyenek. Az enyémben azért nincsenek benne ezek. Aki fullos vanilla ROM-ot akar az töltse le az FLB r5.1-et. Igaz abban van sok fölös app is. Amiktől én hülyét kapnék, mert ott futnak a memóriában fölöslegesen.
A TouchPal-os ROM-ra még senki sem panaszkodott, hogy nem működne. Csak annyit csináltam, hogy bele raktam a TouchPal-t. Igaz ezt én nem használtam. De lehet, hogy a fenti okok miatt nem megy. -
rhen
senior tag
válasz
impalaman #11360 üzenetére
Tudom, hogy máshol elfordul, de az alkalmazás indító menü sem fordul el. No mindegy, ez már az legyen a legnagyobb bajom.
Jobban zavar a kamera alkalmazások (kivéve gyári) lefagyása maximális felbontásban fotózáskor.
Frissítést azért kérdeztem, mert még nem kellet frissítenem mióta custom rom van a pulse-on és kíváncsi voltam, hogy hova rakja.
-
rhen
senior tag
válasz
impalaman #11349 üzenetére
Tudom, hogy ki lehet kapcsolni az elforgatást, de zavar, amikor vízszintesen tartom a telefont és a szöveg nem fordul vele.
Camera360 már más téma volt, jeleztem is. Az már mindenkinek szólt.(persze kipróbálhatod Te is, ha gondolod.
)
Más: Systemm/app-ban lévő alkalmazás frissítése esetén a frissített verzió a systembe, vagy a datába kerül rootolt telefon esetén? (ha például a launcherpro frissülne....)
-
rhen
senior tag
válasz
impalaman #11325 üzenetére
Feltettem az új ROM-odat. Az A2SD változatot. Valóban stabilabbnak tűnik. Linpackban kb 2/3 annyi pontot sikerül elérni, mint az előző verzióval. Az alkalmazások váltogatása viszont érezhetően gördülékenyebb. Valószínűleg a belső memóriában lévő dalvik is hozzájárul még a JIT mellett ehhez, de szerintem eddig ez a legjobb összeállítás.
A LauncherPro viszont néha tud hülyeségeket csinálni, az elforgatások miatt, de szerencsére semmi komoly. ilyenkor visszafordítom vízszintesre, majd vissza függőlegesbe és helyreteszi a dolgokat. (bár gondolom ez launcherpro bug)
Más: A kamerás problémám esetében azt tapasztaltam, hogy csak maximális felbontásnál csinálja azt, hogy a 2-3. kép elkészítése után lefagy. Talán az elégtelen memória miatt.
Valaki kipróbálná a Camera360-at maximális felbontásban? Hogy egymás után tud e több képet is csinálni? -
bucsupeti
senior tag
válasz
impalaman #11330 üzenetére
Egyre biztosabb vagyok benne hogy a JIT nem való a Pulse-ra. Azaz csak speciális felhasználás esetében célszerű feltenni. Ha olyan alkalmazásokat (pl 3D-s játékok) akar valaki futtatni ahol sokat kell számolnia a készüléknek akkor kikerülhetetlen a JIt. Különben pedig csak a memóriát falja és ettől lesz instabil és ettől jön az FC.
Észrevettem, hogyha a szabad memória 17-19 körüli értékre csökken akkor már szinte biztos hogy jön az FC. Ezzel a ROM-mal azt lehet mondani hogy legrosszabb esetben 26M a szabad,jellemző a 30Mega körüli szabad RAM. Hozzá kell tenni hogy ez aktív taskmanager használattal érhető el.JIT nélkül a egyszerű hétköznapi használat sokkal kényelmesebb és sokkal nagyobb a felhasználói élmény.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
impalaman #11325 üzenetére
Nekiláttam a telepítésnek, full wipe után, EXT partíció nélkül.
Az első boot a szokások szerint lassabb (most tölti fel a dalvik cache-t).
Alapadatok beállítása után szépen elindul és biztonságosan fut.
Alapban 60,9 Mbyte terület áll rendelkezésre a saját szoftverek telepítésére. Ez jó!
Market első indítása lassú, de ezt már tapasztaltuk hogy így van. Egyszercsak jó lesz
A szabad memória 28-30 MByte ami a magyar romok közül nálam eddig a legtöbb. Valószínűa a JIT hiánya miatt maradt több memória.
Fürge a magyar ROM-ok közül az eddigi leggyorsabb romnak tűnik egyelőre....Köszi!
-
bucsupeti
senior tag
válasz
impalaman #11274 üzenetére
és a te romod nem csinál dalvik cachet? Erre gondoltam én is, de akkor miért csak az egyik csinálja a cache-t?
A JIT-et nem lehet kihagyni? Lehet hogy jobban járnánk azzal ha JIT nélkül menne, de lenne 40 MByte szabad operatív memória. Ha van rá mód egy próbát megérne. Lehet ilyen romot összerakni? Én kipróbálnám! -
-
bucsupeti
senior tag
válasz
impalaman #11225 üzenetére
Közben felpakoltam a másik magyar romot is a DMC-ROM 2.1r2patched-et.
Sokkal gyorsabb volt az első indulása mint az LCR. Nekem az LCR betűtípusa jobban tetszik, de a DMC viszont fürgébbnek tűnik.
Teljesen wipe-olt telóra telepítettem mindkettőt és teljesen kiűrítettem a home-ot. Így az LCR-el 26MByte a DMC-vel 33MByte szabad RAM-ot tudok elérni.
A telepítésre használható terület mindkét romnál kb egyforma 55-60Mbyte. Ez sokkal több mint amit a gyári T-Mobil ROM ad. Nekem ez volt a lényeg. Mindkettő romot lehet telepíteni EXT partíció nélkül is, azaz nem kell foglalkozni az A2SD-vel ha nem akarsz. -
Gloob
addikt
válasz
impalaman #11225 üzenetére
Mi tartozunk Neked is meg a Lacinak is köszönettel a munkátokért, amit a saját szórakozásotokra, és a közösség javára végeztek. Ehhez a dologhoz amit Ti csináltok már valami nagyon jó értelembe vett őrültség is kell. Ezért most nem ám megsértődni, mert egyáltalán nem sértésnek szántam. Sőőőt ......
-
Gloob
addikt
válasz
impalaman #11192 üzenetére
Köszi, de nem szükséges, már nálam is jó a link. Amikor próbáltam akkor a Win éppen frissített és újraindítást kért. Előtte azonban még le akartam szedni a ROM-ot. Újraindítás után már jó a link. Egyébként gratulálok Neked is meg a Lacinak is. Remek munkát végeztek mindketten. Csak így tovább fiúk. Köszi.
Szerkesztés:
No látom megelőztél. Még egyszer köszi. -
Gloob
addikt
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11182 üzenetére
Nem rendszer alatt lett törölve. Nézd meg, a te ROM-odról beszélek.
Nekem ott voltak benne a Roadsync, google Maps meg egyéb cuccok. Az indító linkjük eleve ott van az alkalmazásoknál, a touchpal meg az alkalmazások kezelésénél.
Ezért kérdeztem, hogy törölted-e.Paul romjában hol van az A2SD? Mert én is kerestem, de még nem mélyedtem bele különösebben abba a ROM-ba.
-
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11178 üzenetére
Indítsd újra, utána jó lesz. Nálam is ezt csinálta.
Az ilyeneket, hogy google maps, roadsync, touchpal és nyelvi csomagok, te kiszedted a ROMból? Mert az Alkalmazások kezelésénél ott vannak. Törölhetőek, de alapból benne vannak a romban?
Mert sehol sem találom azokat.
Igaz az FLB-ben sem találom ezeket. Te sem tudod, hogy hol vannak? -
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11150 üzenetére
Értem. De ez nyilván függ attól is, hogy éppen mi terheli a procit. Milyen home app van meg egy rakás cucctól. Már vissza tettem a backup-ot most nem tudom megnézni az én ROM-omat. Ennél viszont elég gyatra eredményt ad, bár amit műveltem vele az is csoda, hogy megy.
Mára már nincs kedvem ezzel szórakozni.Én is összedobok egy kigyomlált FLB ROM-ot.
Lehet, hogy az r4-re építem.
Te miért az r3-ra építetted? -
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11126 üzenetére
Nézted már az a2sd fájlok tartalmát? Mindkettőnek ugyanaz a tartalma
Az(ok) rakják át. Viszont vizsgálják, hogy van-e már app, app-private stb mappa az SD-n.
Szerintem ha bele írod ezt akkor átrakja a dalvik-ot is: Legalábbis a többihez is ezek a sorok vannak, csak nem a dalvik szerepel ott hanem az app mappa pl.cp -a /data/dalvik-cache /system/sd
rm -rf /data/dalvik-cache
ln -s /system/sd/dalvik-cache /data/dalvik-cacheElé kell még írni valami busybox-os sort is.
Ami érdekes, hogy az MCR-ben is ugyanazok a fájlok vannak, de ott mégis átteszi a dalvik-ot is.
Igaz ez nem vizsgálja, hogy van-e már dalvik-cache az SD-n, de ez nem is lényeges, hogy ha mindent wipe-ol valaki.
-
Gloob
addikt
válasz
impalaman #11098 üzenetére
Sziasztok
Fiúk csak így tovább és nagyon jó ROM fog születni.
Impalaman! Egy kérdésem lenne. A voice search-ot törölhetem a telefonról? Nincs hatása a működésére? Úgy értem hogy most fent van, és hiába lövöm ki, megint csak újraindul, és elfoglal 5-6 megát a memóriából. Persze erre más is válaszolhat aki tudja a választ.
Az r2-est nagyon várom,és kérlek ha lehetőséged van rá, akkor tedd vissza a magyar nyelvet és a T9-et, meg legyen bent a ap2sd+. Letöltöttem ugyan az r1-et de a magyar nyelv és a T9 miatt most nem rakom fel, inkább megvárom az r2-őt. Különben szívesen kipróbálnám, mert abból olvastam, hogy kivetted azt a voice search-ot ami engem is bosszant. Amiket kivettél app-okat azok nekem nem hiányoznak, a live wallpaper-t sem használom. Szóval jó lesz az a ROM nekem, ha ezeket a dolgokat megoldod. Szerintem nem csak nekem hanem többen fugjuk azt használni, csak jó legyen. Előre is köszi a magam és mások nevében is. -
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11110 üzenetére
Akkor gyakorlatilag szinte semmi különbség nincs az RMB és az FLB között. Hacsak annyi nem, hogy az RMB-be be lehet rakni az odex-es és az odex nélküli appokat is, az FLB-be viszont csak olyanokat amikhez van odex.
Akkor már tuti, hogy maradok az RMB-nél. Max annyi, hogy ott még futtatni kell az a2sd cache-t és kész.build.prop-ból úgyis egyénit használok. De abban sem találtam nagy különbséget.
Meg nekem jobban tetszik az RMB zöld színe. Az FLB-ben több sárga színt találtam még. -
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11108 üzenetére
Oks. De akkor csak azoknál az appoknál működik amik gyáriak vagy eleve bele integrálod a ROM-ba. Tehát amiket utólag teszel fel azoknál nincs hatása az odexnek. Erre lenne Paul odex scriptje ami nálam bootloopot csinált.
Legalábbis amit feltettem Better Terminalt annak nincs odex fálja.Vagy nem így van?
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11102 üzenetére
Közben én is feltettem gyorsan egy FLB-t én is. Tényleg nincs benne +.
De aki nem ért az adb-hez meg ilyenekhez, összekötni géppel meg hasonlók annak ez nem jó megoldás. Szerintem egyszerűbb ha a telón csinálja az ember egy scripttel vagy ssh-n keresztül ami sajnos most nem megy.FONTOS INFÓ! Ezentúl igyekszem a közérdekű infőkat kiemelni.
Kipróbáltam az Amonrában található dalvik to SD-t. Az csak annyit csinál, hogy átmásolja az SD-re a dalvik-ot, de a rendszerben is ott marad. Szóval nem használható a2sd+-ra.Az adb cache az tuti, hogy beállítja a rendszert is, hogy a dalvik-ot az SD-re tegye? Vagy csak másolja?
Akkor még a szignózás előtt kell apk-ra változtatni a kiterjesztést én utána csináltam.
Most néztem a dalvik-cahce tartalmát az FLB-ben. Ott is .dex fájlok vannak, szóval az sem odex-el dolgozik, max a gyári appoknál. Akkor nálam marad alapnak az RMB.
FONTOS INFÓ!
Terminalba: a2sd cache. Átrakja a dalvik-ot az SD-re és beállítja a rendszert is, hogy onnan használja a dalvik-ot.
Ennél egyszerűbbet már tényleg nem tudok. -
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11098 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy az FLB-ben már a2sd+ van. Ha nem akkor nincs nagy különbség az RMB és az FLB között. Tuti, hogy csak a2sd van az FLB-ben? Mert más fórumokon, mintha azt írták volna, hogy az +-os én is ezért akartam azt használni.
Én integráltam a movetosd scriptet az enyémbe. Azzal átteszi a dalvik-ot meg még a többi cuccot is az SD-re. install után kell futtatni terminálból. Egyébként ugyanaz, mint ami a blogomon is van. Csak ott a parancsokat írtam le. -
-
m0rd0k
senior tag
válasz
impalaman #11088 üzenetére
Feltettem,app2sd nem működik,pedig azt irták RMB-re is meg FLB-re is hogy azokban is működik nekem valahogy sosem.Pedig volt ext partició flashelés előtt,de feltettem igot 60-ról 40 MB-ra csökkent a helyem.
Lenne egy kérdésem: betütipus mitől nőtt meg? Live wallpaper valahogy nincs fejalánlva a lehetőségek között.
-
m0rd0k
senior tag
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #11075 üzenetére
Csináltam már teljes wipe-ot tegnap este is. De most nincs kedvem mindent újra beállítani, így vissza tettem a backupot. Nemsokára eljön a teljes wipe és új ROM telepítés ideje is. Este lehet, hogy megnézem majd ezt a ROM-ot is.
bounty: Megnéztem a videót. Az a ROM amit tegnap csináltam az is ilyen gyors, sőt szerintem mindegyik ilyen még az elején. Az enyém az már lassúbb, de még így is elég gyors. Bár amit én műveltem vele, nekem az is csoda, hogy működik.
bucsupeti: Nyugi azért, mert egy kósza lélek ide tévedt és a nemtetszését nyilvánította valami olyannal kapcsolatban ami mindenki mást érdekel csak őt nem, azért még nem lesz új téma.
Max majd a ROM-oknak kellene külön új blogot csinálni, hogy mit változtattunk benne, mik vannak benne stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával! Alpesi kék!
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP377
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest