- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
razorka777
veterán
válasz
TomWexX #20052 üzenetére
Tény, egész elfogadható a mostani xperia home,de még mindig kevés a többihez képest.
Látszik,hogy gyári és nem sokat szenvednek a fejlesztéssel.
A legjobb példa a cyanogenmodos srácok által készített stock launcher a trebuchet,ami ugyan olyan fapados,de így is keresztbe lenyeli a sony "löncserét". -
NEMO1968
őstag
válasz
TomWexX #19737 üzenetére
Sziasztok!
Lehet hogy megvan a megoldás a hívás bugra.
Nekem WiFi-n frissített a teló JB-re,és utána a telefonkönyvem tele volt mindenféle szeméttel.
Értem ezt úgy.hogy minden kapcsolat társítva volt valahova,3-4 szer is szerepelt egy kapcsolat ugyanazokkal az adatokkal,stb.
Azt csináltam,hogy minden névből csak 1-et hagytam meg,mentés SIM-re,majd visza a gyári beállításokat.
Gyalulta a telefonkönyvet,SIM-ről visszaállítottam,ellenőrizetm melyik van társítva,esetleg melyik került bele újta többször is.
Ezeket megszüntettem és megszűnt a bug is.
Egy próbát megér sz.v.sz.
TomWexX
Bocsi,ezt új h.sz-nek szántam. -
-
freemanone
addikt
válasz
TomWexX #19512 üzenetére
a busybox az egy lightweight linux tool készlet. tehát kapsz egy kiherélt shellt, aminek terminal emulátorban veszed hasznát, illetve egyes (tipikusan rootot igénylő) alkalmazások kérhetik a meglétét, mert használnak olyan parancsot amit alapból az android nem ismer/értelmez, de busybox hozza magával.
ezeket a parancsokat alacsony szinten lehet szerkeszteni is, de ehez már erős szakmai hozzáértés ajánlott.
nem android miatt jött létre már korábban is létezett, NAS-ok routerek és egyéb mini linux-ot futtató eszközökön van jelen.
(nekem pl crontab-hoz, swap-hez és egy statisztikákat készítő scriptemhez kellett még tavaly) -
-
s4tch
veterán
válasz
TomWexX #19422 üzenetére
Már tettem... Utólag kell flashelni az e-mail klienst, és van vele egy komoly probléma: nem lehet exchange fiókot hozzáadni. Kipróbáltam 2x is, hátha nálam csúszott félre valami, de mindkét alkalommal ugyanaz volt az eredmény. A hivatali fiókom viszont csak exchange-ként tud működni, szóval ez bármilyen ROM-nál alapkövetelmény.
Most a Fidelity JB van fent, ezt jól megcsinálták, de az akkuidőt nem tudom kiszámíthatóvá tenni, bármit csinálok. Már gyakorlatilag csak a mailt nem tiltottam le (azt nem is fogom, anélkül butafon a telefon), nincs fb, twitter, viber, whatsapp, gtalk, semmi ilyesmi. Tényleg csak a gmail és az e-mail kliens szinkronizál, nincsenek beragadt programok, semmi feltűnő, csak annyi, hogy összevissza merül a telefon. Van, hogy 2 napot röhögve kibír (pl. péntek este töltöttem, legközelebb vasárnap este csak azért dugtam töltőre, mert már nem volt benne 30% kraft), és van, hogy estére leszalad 50% alá. Ez így nekem nem pálya. Még kipróbálok 1-2 módosított JB ROM-ot, de alighanem az lesz a vége, hogy visszateszem az ICS-t. Lassabb, de azzal stabil 2-3 nap volt az akksiidő, nem pedig 0,5-2.
(#19423) darvinya: értem én, hogy az első gondolat a júzer error, csak kissé unalmas. System tuner feladatkezelőjével szoktam kilőni a futó programokat, nem ragad be semmi, ránézésre nem fut semmi fölösleges. A gyári szarokat, google+, gtalk, twitter és a többi ilyen bizbaszt sosem használom, már rég letiltottam mindent. Elhiheted, hogy körültekintően kezelem a telefont. (Mondjuk ha nem hiszed el, az sem izgat különösebben.) Van valami gond a JB energiagazdálkodásával, mindig oda lyukadok ki.
-
darvinya
titán
válasz
TomWexX #19160 üzenetére
Jaaaaaa.
Ilyen nem volt még.
Nekem csak annyi volt, hogy felvettem és 1x csörgöt/rezget(mivel be van kapcsolva a rezgés) és ezután épült ki a vonal.(#19165) TGa
Aksi statisztika a te telefon szokásod alapján mér és írja ki a várható időt.
Ha használod egyfolytában akkor ennyit bír, és stamina is csak nem használt állapotban ér valamit. -
TGa
tag
válasz
TomWexX #19160 üzenetére
Nálam is jelentkezik a hívás bug, ami rendkívül zavaró. A bejövő hívást nem lehet felvenni, beragad a zöld ikon, vibrál közben, csörgés abbamarad, rezgés van. Ez kb 4-8 mp szokott lenni nálam, én addig hallózok, ami a másik oldalon hallható. Rendkívül bosszantó! Hogy mikor jön elő? Nem tudom, talán mikor kedve van.
A 4-8 mp biztosan nem hálózat szinkronizálási vagy átirányítási probléma. Egyértelműen szoftver hiba. GB és ICS alatt nem tapasztaltam soha. Egyébként engem, mint régi 30-as állandóan hív egy volt 20-as ami most 30-as és vele éppen még sosem fordult elő.Más stamina mód:
egy csöppet vicces a 9 óra várható élettartam teljes aksi mellett:
és nélkül a 9 óra is csekély:
-
Knight666
aktív tag
válasz
TomWexX #19160 üzenetére
Még nem találkoztam ezzel a buggal (egyenlőre nem próbáltam a JB-t), de az alapján amit leírsz, szinte biztosra veszem, hogy szoftverhibáról van szó. Méghozzá elég felháborító hibáról. Nehogy már egy telefon fő funkciója ne működjön rendesen. Szerintem mindenki report-olja akinek megjelenik, mert ha nem tömegesen kapja a panaszokat a gyártó, akkor nem sok esély van rá, hogy komolyan veszi a problémát.
-
darvinya
titán
válasz
TomWexX #19150 üzenetére
és (#19151) dekrer
Ezt olvasd át.[link]
nem szabványosan jelentkezett le
Ez akár két torony közötti váltáskor is fenn áll, mert az utóbbi időben annyi féle torony lett kiépítve, hogy már kaotikus és nevetséges.
Főleg Tmobil(Westel)-nek akinek még 450MHz-es tornyai is vannak. -
darvinya
titán
válasz
TomWexX #19147 üzenetére
És szerinted a vonalasnál nincs időcsúszás?
Ott még durvább, mert 4 központon (ha nem több) is keresztül épül fel a hívás.De ha szerinted nem ez, akkor mitől javult meg, bár minden számhodozónál megjelenik.
Sőt a régi k660i-n még hallani is lehetet a torony ugrás, pedig függő a telok. -
darvinya
titán
válasz
TomWexX #18833 üzenetére
Az milyen már hogy a CWM mappában trójait talált?
És ha törlöd ugrott a CWM.
Ezért hülyeség ezek a vírusírtó droidra.Nekem folyamatosan megy az asszisztens, de éjszakára lekapcsolom a net-et.
Így produkálja az ICS merülést.Viszont ha nincs net akkor nem frissíti az élő widgets-et és autoszinkronos dolgokat JB-n.
ICS alatt ezek folyamatosan szinkronizálni akartak, ezáltal jobban zabálta az aksit. -
darvinya
titán
válasz
TomWexX #18055 üzenetére
Azért írtam, hogy maga az fw is lehet rossz, mint már többen is tapasztalták ezt a jelenséget.
Én csak a hiba lehetőségeket írtam le.
Egy szó sem volt user error-ról.(#18054) bossm
Tudom mi az temp unroot, de P-n nem is jó SuperUser.
Maga Root Binary is a SuperSU-t rakja fel. -
darvinya
titán
válasz
TomWexX #18048 üzenetére
Először nem volt ott a root me visszaállító rekord
Ez akkor van mikor már volt mentés, és csak ki kell választani a listából, vagy maga az fw rossz.Az én .54-es fw-nél ott van egyből.(kernel csere megtörténte után végre hajtva, 1 kiválasztva a root binary -ban)
másodjára látszólag sikerült csak root jogom nem
Idő előtt lett lehúzva a telo a gépről, vagy maga az fw rossz.Azért gépemen fent vannak:
.NetFramework család
Java SDK
Java motor -
-
horvath85g
aktív tag
válasz
TomWexX #17469 üzenetére
nekem ki is kapcsol a wifi.
és én is tapasztaltam az akku problémákat.
olyan is volt, h egy újra indítás után több%-ot jelzett mint előtte
a másik amit nem értek, hogy itt:
https://sites.google.com/site/projectfreexperia/download/cyanogen-mod-10
nincs nyponra cm10, ellenben az alternatív linknél:
http://unrestrict.li/FXP már van.
valaki használja ezt? a régi telefonomon CM volt, és nagyon szerettem, erre is fel akarom tenni.
köszi! -
-
-
eami
veterán
válasz
TomWexX #17084 üzenetére
OTA frissítés előtt azért nem árt bebiztosítani magad OTA root keeperrel. A többi frissítési módnál úgy tudom tuti ugrik a root :|
-
eami
veterán
válasz
TomWexX #17079 üzenetére
nekem továbbra is csak azzal van bajom, hogy más hw verzióra írt fw vajon egészséges e felrakni, vagy sem :| mintha pont a sonynál fordulna elő, hogy nem 100% azonos alkatrészekből építkezik.
-
darvinya
titán
válasz
TomWexX #16960 üzenetére
Igen, csak a root eddig még nincs megoldva rendesen így elég nehéz a visszarakása.
Számomra az elrendezés és a egyes kapcsolók hiánya zavar.
De nemsokáig.
(#16959) Dany007
Mostantól nem a hosszan menü gombra változott.
(#16962) Pavti
Át kell szoktatni őket.
Én is így tettem és egyik sem panaszkodot.
Sőt örült neki, mert van sokkal jobb nála és még is ugyanilyen egyszerű. -
BaLee
addikt
válasz
TomWexX #16505 üzenetére
Én is ugyanígy vagyok vele. Kellene egy factory reset de február óta halogatom, mert úgyis jön a JB márciusban, majd áprilisban, de lehet május lesz belőle...
Van azért pár jó dolog a JB-ben. Az egyik, hogy sokkal simábbá és akadásmentesebbé tették a görgetést meg a képernyők közötti váltást és ez nem csak duma, tényleg szemmel látható és érezhető volt haverom régi Nexusán. Ennek köszönhetően sokkal zökkenőmentesebb lett a telefon kezelése.
Az úgynevezett "két ujjas" lehúzás is érdekes dolog, más-más rendszerinfókat látjuk ha egy ujjal valamint ha két ujjal húzzuk le a "redőnyt".
A google now is egy nagyon okos találmány, pár hét alatt el tud jutni olyan szintre megtanulva a napi ritmusunkat, hogy pl. figyelmeztet ha el kellene érnünk a szokásos buszunkat, mert le fogjuk késni vagy ilyenek. Rákeresel valami étteremre, majd felajánlja a navigációba, hogy vigyen-e oda. Mind mind nagyon jó kis dolgok.Meg elvileg sokat csiszoltak a kamerakezelésen és a képek gyors visszanézésén.
Hogy ebből mi marad (esetleg mit tesznek még hozzá...) miután a Sony hozzányúl az majd kiderül.
Mindenesetre én türelmetlenül várom.
-
TomWexX
addikt
válasz
TomWexX #16495 üzenetére
...és itt van még egy infó a JB frissítésről.
-
Damage401
senior tag
-
-
törölt tag
válasz
TomWexX #14997 üzenetére
Akkor elnézést ha rosszul tudtam.
Ezt találtam - fake, vagy elírás lenne?
http://news.androidwing.com/2012/android_1218/149.htmlA fényerő kérdésben én is belefutottam abba hogy hiába veszed le akkor is sokkal többet fogyaszt mintha energiatakarékosra raknád.
De mivel a telefon alapból is jó háttérvilágítással bír szerintem így is több mint elég (főleg Samsung után).
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Bluetooth hangszórók
- ASUS routerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest