- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacy027
tag
válasz
FAQtyA #31275 üzenetére
Az érintőpanel tört be, az pókhálós, de ettől még simán működhet. Az egész kijelzőt ki kell cserélni, az kijelző és az érintőpanel egybe van ragasztva. A ház csak ház, nem adnak hozzá kijelzőt. Annó a harmadik eladótól rendeltem házat, mert az előző kettőnél alsó sáv sem járt volna. A harmadikkal is sokat értem az alsó sávval, a házat ugyan kicseréltem, de az alsó sáv nem működött. Ez egy éve volt, de már akkor is csak használt és bubis alsó sávot lehetett kapni. Rendeltem kijelzőt is, de az is pixelhibás volt. Igazából ezzel a hozzászólással önmagam ismételtem, ugyanis megtalálhatóak a fórumban a korábbi kijelzőcserés, házcserés és utálom a telefont hozzászólásaim.
Személy szerint már nem költenék erre a telefonra. Mióta lecseréltem, nyugodt az éltem, legalább ebből a szempontból. Egy harmincezres okostelefonom van, ég és föld a különbség a P-hez képest. -
lacy027
tag
válasz
neil_mullen #31230 üzenetére
Szerintem ez P-nél típushiba. Nálam is csinálta és ha jól emlékszem, másoknál is.
-
lacy027
tag
válasz
kalmancsaba #31185 üzenetére
Hagyd fél óráig a töltön, mindegy mit csinál. Egy pici töltést hátha felvesz, abból megoldható lesz a szoftver újratelepítése. Tegnap egy hasonló esetet csináltam meg távvezérléssel, csak az a telefon nem volt lemerülve, de már lemerült telefonhoz is volt szerencsém. Ugyanígy kezdődött a tegnapi is, a gép nem ismerte fel. Flashtool + gyári rom kell hozzá, meg egy gép, amin nem Windows 8.1 fut.
-
lacy027
tag
válasz
Obyboy #31124 üzenetére
Nem akartam én sem ráfrissíteni, hanem teljesen újratelepíteni, de a végén mégicsak frissítés lett belőle. Csodálkoztam mit keres minden CM11-re telepített alkalmazás a telefonon, de úgyhagytam. Sokat szórakoztám már ezen a telefonon a szoftverekkel, semmi kedvem nem volt egy ránézés erejéig mégegyszer, tisztán újratelepíteni.
-
lacy027
tag
válasz
Obyboy #31118 üzenetére
Kipróbálásként feltettem a CM12-t, úgy sikerült, hogy megmaradt minden, ami a CM11-en volt, nem kellett újratelepíteni semmit. Működött, de elég lassú volt, a megjelenítéssel és a kamerával is voltak hibák, így visszatettem a CM11-et. Lehet, hogy a nem tiszta telepítés miatt voltak hibák, de a CM12-t erre a telefonra más túl soknak éreztem, a telefon túl gyengének tűnt hozzá. Nem ez már az elsődleges telefonom, de ha mégis kell, jóval használhatóbb a CM11 mint a CM12.
-
lacy027
tag
válasz
csibusz0314 #31062 üzenetére
A Windows 8 a baj. Nálam Windows 8.1-re fel sem mennek a Flashtool mappájából a driverek.
-
lacy027
tag
válasz
CJ4567 #30995 üzenetére
Nem zavar mert az Xperia P-nél a 2GB tárhelyből pár hónap használat után jelenleg 1.3GB szabad, így elég kevesebb is az alkalmazásoknak. Nem vagyok nagy játékos, telefonon nem játszok, gépen ritkán az ETS2-vel szoktam. Próbáltam már telefonos játékokat, 10 percig le tud kötni, aztán megunom. A belső tárhely mérete zavar, de rendeltem egy 16GB-os SD kártyát, azzal sem lesz gond.
Másban is gyengébb az új telefon, pl. fényképezőben, de arra meg már régóta ott a kompakt gép, így már a fényképező része sem igazán fontos egy telefonnak. -
lacy027
tag
Végre le tudtam cserélni a telefont. Egy olcsó telefonra tudtam összeszedni a pénzt, Navon Mizu M450. Egy napja van meg, eddig tetszik, de az Xperia P is így kezdte.
-
lacy027
tag
November 7. van. Két évvel ezelőtt elkövettem egy hibás döntést, megvettem ezt a telefont. Lecserélni viszont nem tudom, két éve még volt munkahelyem, most majdnem ugyanennyi ideje nincs. Béna vagyok munkakeresésben, meg úgy mindenben na. Közben tanultam, de sokra megyek vele, ilyen papírja mindenkinek van már. Stílusosan töltötte be a telefon a két évet, a fülhallgató kimenet megadta magát. De megoldottam, szerencsére csak teliment piszokkal.
-
lacy027
tag
Elméletileg a Beállítások/Gombok/Háttérvilágítás felelős a gombok világításáért, de vagy nem, vagy nem helyesen működik, ráadásul mindig teljes fényerővel.
#30852 vicces
A világítás jól megy rajta, de másban nem jobb, sőt, rosszabb. Azért egy telefonnak pont a telefonálás funkciója bugos... ezt is csak a Sony tudja kivitelezni. -
lacy027
tag
válasz
bluemirage #30760 üzenetére
Nekem egyelőre csak wifi van, de már csak órák kérdése, hogy aktiváljak egy mobilnet csomagot. A GPS Status-al töltöm le én is előre wifi-n keresztül a GPS adatokat, navigálásra pedig Sygic-et használok.
Tegnap este feltettem egy MIUI romot, (4.4.4). Itt is rossz a GPS. Alapból 0 műholdat látott, aztán egy csomó újraindítás, GPS adat letöltés és a Faster GPS beállítása után 10 perc alatt eljutott 9 műholdig, de fix még mindig nincs.
Több mint fél éve már csak a romokat cserélgetem a telefonon, egyik sz@rabb mint a másik. Mindnek van valami idegesítő hibája. Ha nem tűnne olyan körülményesnek a root, visszatenném a 2.3.7-es gyári romot, sosem próbáltam, rögtön frissítettem ICS-re. -
lacy027
tag
válasz
kk831228 #30757 üzenetére
Spórolok a pénzzel, így erre a honapra nincs mobilnetem, hazafelé a buszon jobb híján a GPS-el szórakozok. Itt-ott van wifi, azon keresztül letöltöm a GPS adatokat, majd felszállok a buszra és kb. 40 percet utazok haza. Ennyi idő nem elég a jelhez. Illetve inkább a fele, mert nem bírom idegekkel, inkább kilépek. Itthon az udvaron folyamatos wifi kapcsolat mellett 10+ perc kell a GPS-nek. Most úgy tűnik, hogy nem is használom komoly dologra a GPS-t, inkább csak idegesítem magam rajta és ez így is van.
Na, azért néha szoktam útvonalat rögzíteni vele, minden esetben szenvedés a jelkeresés a gyári rommal.
Sony fényképezőt sem veszek többet. Gyenge akkufedél, ahogy megjósoltam le is tört a rözgítőpöcök már régen, hibás videó(félre)számozás, sz@r tárcsagomb (vagy mi a f...) és még sok probléma amit itt nem részleteznék mert ez a téma nem erről szól. Majd keresek valami alkalmasabbat. Miért Sony? Akkor még bíztam benne és az egyik gyártónak sem volt jobb cucca az adott árkategóriában. -
lacy027
tag
Utálom ezt a sz@r telefont. Semmilyen szoftverrel sem jó, mindnek van valami baja. A gyárinak pl. amit már sokszor leírtam itt, órák óta folyamatosan ébren tartja a telefon alkalmazás. A GPS meg fél óra alatt sem talál jelet. Ez a gyári szoftver. Soha többet Sony! Ha lesz kedvem meg időm keresek valami CM-et, annak is van baja, de ez a gyári borzalmas. Olyan szívesen kukába dobnám ezt a telefont! Utálom a Samsungot gyakorlatilag oktalanul, de ha két éve azt vettem volna, még azzal is jobban jártam volna, mint ezzel a sz@rral.
-
lacy027
tag
válasz
kopida #30717 üzenetére
Automatikusan nem fog frissülni. A weekly-t nem is csinálják már, Nightly van helyette. Jelenleg a 62-es. OpenDelta OTA Updater támogatás van bennük, így nem kell minden frissítésnél újratelepíteni, a "levegőből" frissül. A CM11 W9-ben még nincs ez a támogatás.
#30722 vicces
A Beállítások/Helyszolgáltatásoknál kapcsold be a hozzáférést. A GPS nem szükséges (csak ha valóban használod), alatta a Google helyszolgáltatásánál legyen pipa. A menüben a Google beállítások alkalmazásban szintén vannak a helyre vonatkozó beállítások. Ezek bekapcsolásával próbálkozz, ha eddig még nem tetted volna. -
lacy027
tag
válasz
Obyboy #30699 üzenetére
Annyira idegesített, hogy visszatettem pár napja a legutolsó gyári szoftvert, azon jól működik a Youtube alkalmazás. A Carbon és a Youtube együttesében beállt valami változás, mert a kettő együtt nem megy. A Carbon nem frissült, a Youtube igen, de az előző verziók sem mennek. Nem tudom hol a hiba.
#30704 kk831228
Még én is P-s vagyok és leszek egy jó darabig. Egészen pontosan addig, még össze nem töröm (a kijelző már megrepedt). Vigyázok, de erre most nagyobb az esély, mint egy új telefonra. -
lacy027
tag
válasz
lacy027 #30599 üzenetére
Senki sem néz videót telefonról? A Youtube mindenkinél működik csak nálam nem? Mentésből ment vissza a cache törlés előtti rendszer, aztán a Youtube alkalmazás egy régebbi mentése, de sehogy sem tudom működésre bírni. Az UC Browser böngészőben is ment a Youtube, most egyik helyen sem megy. Van egy alkalmazás amivel kikapcsolt kijelző mellett sem áll le a lejátszás, ezzel az egy alkalmazással nézhető telefonról a Youtube, miközben pár napja hibátlan volt a lejátszás az összes lehetséges módon. Maga a Youtube alkalmazás teljeskörűen működik, egyedül a lejátszással szívok. 50 próbálkozásból kétszer azért elindul, csak hát eddig tökéletes volt.
Ugyanaz a problémám mint itt, csak a megoldás nem működik. -
lacy027
tag
Egy cache/dalvik cache törlés kereszte tud tenni a YouTube alkalmazásnak? Tegnap este kb. a törlés óta nem megy. (Hiba történt a lejátszáskor, érintse meg az újrapróbálkozáshoz). Újraindításon, az adatok törlésén és az alkalmazás újratelepítésén túl vagyok. Másnál jó? Remélem nem nálam a hiba, tegnap éjszaka egy ideig laptopról is nehézkesesen indultak a videók.
-
lacy027
tag
válasz
kk831228 #30473 üzenetére
Alul a középső ikon (3 pont, 3 vonal), majd a felső sorban a második (Bookmarks/History). Itt tudsz jobbra-balra lapozni a könyvjelzők és az előzmények között.
#30474, s4tch
Ugyanitt a manage lehetőségre kattintva jobbra fent megjelenik egy ikon két nyillal, ott lehet a gyári böngészőből vagy egy fájlból importálni a könyvjelzőket. Saját formátumban várja a könyvjelzőket, más böngésző mentését nem lehet importálni. -
lacy027
tag
A böngészős témához:
Sokáig Opera Classic-ot használtam, pár hete tértem át az UC Browser-re. Az összes említett böngészőt próbáltam, de sokszor nem tökéletesen jöttek be a weboldalak, a szövegtördelés egyiknél sem volt olyan jó mint az Opera Classic-nál. A lapkezelés pedig kivétel nélkül az összes böngészőnél számomra kezelhetetlen volt, lassú és átláthatatlan, két-három tabnál több nem fért a kijelzőre, nem láttam át mit csinálok. Volt amelyik böngészőnél megnyitottam egy oldalt, aztán nyitottam egy új lapot, majd szinte rögtön vissza az előzőre, fehérség majd újratöltötte a lapot (azthiszem a Chorme volt). Így netezni kényelmetlen és lassú. Az UC Browser-ben megy a flash, Youtube videók is gond nélkül indulnak és a flash tartalmak is látszódnak. A lapkezelés pedig kényelmes és gyors, akár az Opera Classic esetében. -
lacy027
tag
A Carbon sem tökéletes. Tegnap leszívta az akkut az Android OS folyamat, a használat részleteinél azt írja ki ébrentartotta x órát a telefont, de a grafikonnál mégsincs csík az ébrenlétnél. Feltöltöttem, újraindítottam, biztos csak egyszeri dolog. Egy ideig jó volt, most ugyanez. 50% körül volt a telefon, 0 használattal 3 órával később, 8%, ebből két és fél órán keresztül ébrentartotta: Android OS, de megint nincs csík az ébrenlétnél. A falba verem a fejem ha már megint újra kell telepítenem.
-
lacy027
tag
válasz
razorka777 #30000 üzenetére
#30.000
-
lacy027
tag
válasz
Obyboy #29993 üzenetére
Neten kutakodtam pár napja, ott találtam ezt a megoldást, eddig működik: Link.
A letiltandó dolgok közül csak a legelsőt találtam meg, de így is jó lett. Sehol, semmi mást nem kellett nálam beállítani, meg igazából bármit és bárhol állítottam, ugyanúgy ébren maradt a telefon. (Carbon, RC1) -
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29961 üzenetére
Eddig csak kétszer használtam én is. Hónapokkal a vásárlás után előszőr azért, hogy működik-e. Másodszor pedig a házcserénél kicsit megsérült az NFC antenna a hátlapon, kíváncsi voltam, még mindig működik-e.
-
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29959 üzenetére
A mentésben lévő build.prop szerint "CM11 20140519-UNOFFICIAL-nypon; 4.4.2" -volt fent akkor. Ez milyen CM? Mennie kell alatta az NFC-nek? Mert nálam ment.
-
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29956 üzenetére
Fejből nem tudom pontosan milyen rom volt egy hónapja a telefonon, annyi biztos, hogy CM11 és 4.4.x. A MediaMarkt-ban próbáltam különböző telefonokkal és ment az NFC. A bekapcsolt NFC ikonja nem látszik sehol, de attól még megy.
-
lacy027
tag
válasz
Obyboy #29862 üzenetére
A neten is lehet többfelé olvasni, hogy gond van a Google Szolgáltatásokkal. Tegnap én is feltettem a Carbon-t, belakva, gapps nélkül csináltam mentést, majd szintén két különböző gappsal kipróbáltam, de mindkettő ébren tartotta a telefont. Ha meg nincs gapps, úgy tűnik az Android OS tartja ébren a telefont. Eddig és most is a CM11, Nightly 9 van fent, de gappsból fogalmam sincs, annyi zip van már a gépen. Ez még így jó, mert nem marad ébren a telefon.
Egy normális romot próbálok keríteni, mert unom a folyamatos újratelepítéseket, de minddel van valami. Csak a Play, Gmail, Saját útvonalak, YouTube kellene így hirtelen, semmi egyéb szinkronizálás, Google Now vagy bármi más aminek köze van a Google-hoz. De nehéz megtalálni az ideális rom + gapps párosítást.
-
lacy027
tag
Mondjátok, hogy nem csak engem szivat a Google Play Szolgáltatások a folyamatos wakelock-al?
Nem hiszem el. Mindig van valami.
(Kivéve aki nem használ gappsot.) -
lacy027
tag
válasz
darvinya #29732 üzenetére
Hát én sem tudom nálam mi van, de JB-től kezdve folyamatosan gond volt a videózással. Kezdődött a memória írásvédett (vagy hasonló) üzenetekkel, amit egy, olykor több újraindítás megoldott. Mostanában már csak elkezd a folyamatos kép szaggatni, onnantól ha nem állítom le pár másodperc múlva, akkor jön a kamera alkalmazás leállt üzenet, meg a félbehagyott videó. Ilyenkor újra is kell indítanom, mert ha így próbálok videózni, 10 másodperc után lefagy. Tárhely közben meg több GB van szabad.
MyPlayer sokáig jó volt nálam, pár hónapja szinte csak szaggatnak a videók, beletekerni is közel lehetetlen, mert megfagy.
Skype, ilyesmit nem használok. MobileVOIP, Zoiper amiket igen. Sokszor előfordul, hogy nem hallanak, vagy a jobbik eset, hogy csak a hang késik több másodpercet. Közben a wifi meg itt van tőlem egy méterre, mobilneten meg ne is próbáljak telefonálni. Elegem volt már, hogy háromszor kellett újrahívni valakit, hogy jó legyen. Másoknak tökéletesen megy azonos programmal és szolgáltatónál, de másik telefonon a voip.
Ezek miatt is nekem ezt a telefont már nagyon le kellene cserélnem. Nem vagyunk jóban. Én itt szidom a fórumon, ő meg mintha saját lélekkel rendelkezne, este, fényképezés közben kicsúszik a kezemből a térkőre, hátul a felső kupak mellett a fémen egy kis horpadást, meg az érintőn két, több centis repedést eredményezve. Működik, de nagyon le kellene már cserélnem. 0 Ft-ból ha ezt megoldom, varázsló vagyok. -
lacy027
tag
válasz
S. Szabi #29727 üzenetére
Nekem saját hibámból volt egy kijelzőm amin bátran kisérletezhettem. A szike élét majdnem vízszintesen tartva a saroktól elkezdtem betolni a szikét a fólia és a kijelző közé, szépen feljött a sarka. Utána megfogtam csipesszel, húztam még rajta, végül hozzáfértem újjal és úgy húztam tovább. Erő kell hozzá, rendesen rá van tapasztva.
Egyébként elég jó a gyári fólia, direkt húztam egy vastag karcot szikével a képernyő közepére, leszedés után semmi nem volt ott. -
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29725 üzenetére
Megvolt minden format.
A kamerára esetleg az lehet a válasz, hogy a Galéria és hasonló nevű gyári képnézegetőket alapból le szoktam törölni. Láttam már olyat, hogy a Galéria és a Kamera alkalmazás egymástól függött illetve egy alkalmazás volt. Ha törölted vagy tiltottad az egyiket, ment a másik is.
A telefonkönyvet sem tudtam visszaállítani, már megint. Ha visszaállítottam egyfolytában jöttek az üzenetek hogy az xy Google alkalmazás leállt.
A többire nincs ötletem. -
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29722 üzenetére
Kipróbáltam az ajánlott rendszert. Sokkal gyorsabbnak tűnik mint a CM. Már a legelső lépésnél a nyelvválasztásnál sem akadozik, hanem ahogy görgetem, rögtön változik a nyelv. CM-nél görgetek, majd megakad pár másodpercre, aktív lesz a kiválasztott nyelv és mehetek tovább. Kín így eljutni a magyar nyelvig.
De: mintegy három óra után ott tartok, hogy nincs mobilnetem, mert nem hajlandó a telefon menteni az APN beállításokat. Ezen felül nincs működő kamera alkalmazás sem, továbbá van néhány alkalmazás amit sehogy sem birok TB-vel visszaállítani. Most már unom a szívást, megy mentésből vissza a CM11. -
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29722 üzenetére
Nem összehasonlítás, nem az volt a szándékom még ha úgy is tűnik. Csak szeretnék egy használható rendszert. Nagyon régen valaki karbantartásigényesnek írta le az Andorid rendszert, sok újratelepítés, miegymás, hogy használható legyen. Azóta azhittem kinőtte ezt a rendszer, de nem úgy tűnik. Igényli a törődést, kicsit túl sokat is.
MM-ben megtapogattam egy Windows-os telefont. Amellett hogy szoktatlan volt, nem is igazán tetszett, de faék az biztos. Ez néha gond, mert szeretek mókolni, csak mikor állandóan másból sem áll a telefonhasználat, az nem tetszik.
Majd kipróbálom, ha lesz kedvem (megint.) rendszert telepíteni.
-
lacy027
tag
... kivan néha ezzel a telefonnal. Kénytelen vagyok ezzel videózni, mert a fényképezőm szervizben van, de nem lehet, mert folyton lefagy. Ha három percet megy rendesen, az csoda, de ha nem állítom le, a negyediknél megfagy, nem csak a gyári kamerával. Teli vagyok félbemaradt, lejátszhatatlan videóval.
Nem csak a telefonnal készült videó lejátszása közben az MxPlayer szaggat, következő videóra lépésnél megfagy, VLC rögtön a videó indításakor, BS Player pár másodpercig jó, aztán kifekszik.
Bármilyen VOIP alkalmazás ezen a telefonon használhatatlan, nem hallanak, vízhangzik vagy több másodperc a késés.
Meg ez az általános lassúság. Alkalmazások frissítése közben extrém módon lelassul. Frissen telepített rendszernél nyugalmi állapotból is másodpercek kellenek, hogy belépjek a beállításokba. Kevés dolog történik azonnal mint a saját gépemen. Felraktam a laptopomra egy Windows 7-et több mint 3 éve, azóta jó, gyors és nem fagy le soha. Az Androidot (CM11) ha hetente telepítem újra, akkor is sz@r. Bár azért még kicsit bízom az Androidban és hiszem, hogy a hardver a hiba, nem a szoftver. -
lacy027
tag
válasz
Stukker1987 #29715 üzenetére
Ha van eBay és PayPal regisztrációd, rendelhetsz magadnak, ingyen postával. Az enyém is eBay-ről való. Jóval olcsóbb mint bámelyik belföldi webshop.
-
lacy027
tag
válasz
johnodi #29700 üzenetére
Magyar oldalon szállítással 7 ezer körül lehet akksi találni, eBay-ről 4-5 ezer forint az eredeti akksi. Ha nálam kellene cserélni, akkor nem kerülne ennél többe, magamnak kicserélem. Magyar szervizeket meg sem érdemes kérdezni, szerintem mind jóval többet kérne el mint kellene. Attól függ hol laksz, tudok segíteni a cserében.
Egyébként nem szoftveres gond? Biztosan az akksi a rossz és nem csak egy alkalmazás meríti? -
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29628 üzenetére
A felhőt és a szinkronizálást próbálom elkerülni. Nem tudom miért, jobban bízok, ha magam állítom vissza a dolgokat, szeretek én dönteni. Valahogy nem szimpatikus ez a szinkronizáljunk mindent mindennel dolog. Pl. a Saját Útvonalakon kívül nem találtam normális GPS nyomkövető alkalmazást, mindhez fiók kell, szinkronizáljam Facebook-al, tudassam meg mindenkivel ma mennyit futottam, stb. Én nem vagyok az a magamról mindent megosztó típus. Gmail-t is majd én megnézem, ne szinkronizáljon x időközönként, annyi üzenet úgy sem érkezik. Na, jól elkanyarodtam a témától.
#29629 S. Szabi
Gépról szoktam visszatenni a névjegyeket, pár másodperc alatt szinkronizálja wifin. Inkább a saját gépemre mentek, mint felhőbe. -
lacy027
tag
válasz
S. Szabi #29624 üzenetére
A névjegyekkel mindig valamiért szívok, általában gépről teszem vissza mindet. Talán most már rájöttem melyik alkalmazást kell menteni, hogy ne legyen gond. Továbbá: felesleges alkalmazások eltávolítása, beállítások, háttér, Google fiókok, Play Áruház, billentyűzet, kamera, ébresztés és még ami nem jut eszembe. Egyedül a beállítások ami több idő, a többi csak kisebb beállítás, de sok kicsi sokra megy. Bár lehet, hogy ezek közül még sokat le lehetne menteni, de a kezdőképernyőn kívül valahogy nem szoktam rá a gyári alkalmazások mentésére. Nálam eltelik egy-három óra mire azt mondom kész. A kezdőképernyőn a widgetek nálam sem mennek visszaállításból. A gyári rendszeren sem mentek, újra ki kellett tenni mindet.
-
lacy027
tag
Nálam két programmal sincs probléma a hanggal, tökéletes. (W9)
Azthiszem ennél a verziónál meg is álllok. Unom már kéthetente a 0-ról beállítani a telefont. A Titanum Backup segít, de rengeteg beállítás marad még nekem is. Ha nagyobb változás lesz, csak akkor frissítek újabb CM-re.
Két újítás, amit nem láttam, hogy más írt volna:
A főképernyőn létrehozott mappák lezárhatók, egy feloldási minta rajzolásával lehet csak belépni a mappába, ahonnan már indíthatók az alkalmazások.
Frissült a személyek alkalmazás, akár mint a Gmail-ben (ahol letiltható) a nevek kezdőbetűjével egyező kép lett a kapcsolatoknál is. Sehol nem találok beállítást, amivel ki lehet ezt kapcsolni.
Más: Tényleg nem lehet mappákba rendezni az főmenüben az alkalmazásokat? Annyira jó lenne, még a gyári rendszer is tudta, de itt csak rendezni tudom név, telepítés dátuma vagy az indítások száma szerint. -
lacy027
tag
válasz
darvinya #29525 üzenetére
Igen. Alkatrész van egy csomó, csak mindnek valami baja van. Nem is írtam, a rendelt kijelző is pixelhibás (3 pixel), de pont olyan helyen van, ahol nem zavaró, fel sem tűnik használat közben. De mit csináljak ha nincs pénzem másik telefonra, kénytelen vagyok ezt működőképes állapotban tartani.
-
lacy027
tag
-
lacy027
tag
válasz
lacy027 #29197 üzenetére
Újra Xperia P-s lettem. Megjött a kijelző, öröm-boldogság.
A parts4repair-ról rendeltem egy alsó sávot, még azt kicserélem ha ez már hajlandó lesz helyesen működni. Az eredeti már majdnem tejlesen szétvált, nagy bubi az egész.
Az alsó sávon kívül most már csak annyi a szépséghiba, hogy ezüst színű csavar fogja oldalról a hátlapot. Feketét nem tudok szerezni sehonnan sem, vagy nem éri meg megrendelni.
Az első képen a kijelző jobb szélén a gomboknál az nem hiba, belelógott a kezem.
Kikapcsolt / bekapcsolt kijelző. -
lacy027
tag
válasz
darvinya #29202 üzenetére
Nem pesti vagyok. Le tudtam szedni a kijelzőt a keret sérülése nélkül. A ragasztó kicsit megviselt lett, de még bőven használhatónak tartom egy ragasztásra. A hétvégén megrendelem a kijelzőt, nem tűnik feltétlen szükségesnek a keret. Az akksi kivételével sokat szívtam, nem csinálnám meg mégegyszer. Piszkosul fogta a ragasztó.
(#29199) kk831228
Ha lenne rá keret, ezt tenném. Egy kijelzőcseréhez akad elég pénz de új telefonhoz nem. 15-20E Ft-ért nem tudom mit kapnék használtan, a sebességtől biztosan nem esnék hanyatt. Megpróbálom a jelenlegit működőképessé tenni, aztán kitart ameddig kitart. Látszólag minden működik rajta, a kijelző a gond. Most egy K800-as telefont használok helyette, nem tudom meddig bírom. Minden olyan lassú és bonyolult, egy weboldal megnézéséhez 1-2 perc kell. Hiányzik a multitasking. A Ferrariból a Trabantba érzés. -
lacy027
tag
Helyzetjelentés, lehet rajtam nevetni.
Pusztítom a telefont.
Néha túl bátran állítom dolgokról, hogy meg tudom csinálni. Múltkor az alsó sáv csere sikerült volna, de hibás volt. Az árát visszakértem, rendeltem egy fekete házat, lecserélendő az ezüst házat. Volt a kijelzőhöz tartozó keret is, az enyém már úgy is sérült volt, na mondom lecserélem. Elő az útmutatót, cseréltem, majd bekapcsolásnál jött a meglepetés. Lehet cserélni a kijelzőt is. Valószínűleg sikerült a kijelző valamely rétegébe belenyúlnom. Nagyon rossz képet adott, alig láttam valamit, az érintés úgy-ahogy ment. Kikapcsoltam a gombkombinációval, mert a kijelzőn nem láttam a menüpontokat. A csatlakozások újraigazítása után már képet sem adott, csak világított a kijelző. Működik a telefon, egy programmal tudom irányítani a gépről, csak a kijelző süket. Na meg az új alsó sáv. Előszőr még világított de semmi rezgés nem volt, később már világítani sem volt hajlandó, az érintés sem megy. Az eredeti bubis, de marad, mert kiválóan működik. A 2 rendelt alsó sávból 2 halott. Már így is sok pénzem van benne, de egy kijelzőt még bevállalok. Ha azzal is lesz valami mint az alsó sávokkal, hát nem tudom mit csinálok. Megvan már honnan rendelek, de nincs egybeépítve a kerettel, csak maga a kijelző van. Nem tud valaki egy olyan helyet, ahol kerettel együtt lehet rendelni? (max. 15E) Már nem bízok magamban, képes vagyok még beragasztás közben is tönkretenni a kijelzőt.
Érdekes volt vakon CWM mentést csinálni. Számoltam a menüpontokat, aztán a végére csak sikerült.Gépre is fel tudtam másolni.
A CM11 W6 amíg láttam belőle valamit, addig jó volt. Nem találtam benne hibát. -
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29116 üzenetére
-
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29114 üzenetére
Persze, hogy tudom.
Jobb később mint soha.
Pedig a beállításokon végigmenni a másik dolog amit minden újratelepítéskor megcsinálok.
-
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29112 üzenetére
Most éppen már nem a W5 van a telefonon, de csinálhattam volna képet, hogy nincs ott a menüben. Lehet, mert rögtön takarítással kezdek, Apollo, SIM eszközkészlet meg néhány ilyen dologra semmi szükségem nincs, ezeket le szoktam törölni. CM esetén 4-5 alkalmazásról van szó, lehet, hogy sikerült belenyúlni a törlésekkel a kikapcsoló menübe is, de nem tudom hogyan. Az előző CM-nél a helyén van a képernyőkép készítés.
-
lacy027
tag
Pár napja tiszta telepítésű CM11 W5 van fent, de épp most tettem vissza a W4-et. A W5 első benyomásra lassabbnak tűnt mint a W4, emellett rejtélyes merüléseket produkált. Miután a Goolge szolgáltatások fogyásztasban igen csak megugrott, sokszor megelőzte a kijelzőt is, nem volt nehéz kideríteni, hogy a bekapcsolt helymeghatározás egy NlpWakeLock nevű dolgot arra késztetett, hogy napi több ezerszer felébressze a telefont. Ezért a merülés. Máshol nem olvastam erről, lehet, hogy csak egyéni probléma, de a W4-et könnyebb visszatenni mint bosszankodni és végletekig állítgatni mindent, hogy bekapcsolt wifi/mobil vagy GPS helymeghatározással ne legyen merülés gond W5 alatt.
Bízom benne a W6 jobban sikerül és visszakerül a kikapcsoló menübe a képernyőkép készítés lehetősége is. Szokatlan a gombkombinációt használni és dupla annyi kéz kell hozzá. Az értesítő led bugos volt, de így még szinte jobb volt mint mikor villogott. Merülő akkunál a villógó led miatt kedvem lenne elhajítani a telefont, annyira idegesít. -
lacy027
tag
válasz
S. Szabi #29045 üzenetére
Megpróbáltam mégegyszer, újra letöltött zip-el, ugyanúgy nem ment a wifi. Factory reset után igen, de pont a 0-ról való beállítást akartam elkerülni. Majd ha lesz időm, feltelepítem tisztán. Reset után a világítás jó lett, mindhárom gomb teljes fényerővel világított.
-
lacy027
tag
válasz
razorka777 #29031 üzenetére
Úgy néz ki, weekly 4-ről nem szerencsés újratelepítés nélkül weekly 5-re frissíteni. Hiába csináltam így, a wifi sehogy sem akart működni. Mentésből visszatéve a weekly 4-et, megy a wifi. A mobilnet viszont ment weekly 5 alatt is. A néhány perc alatt amíg az új szoftver a telefonon volt, érdekes volt az alsó sáv. Hol a vissza, hol a menü gomb világított, a kezdőképernyő gombja soha. Szerencsére találtam lehetőséget ahol ki lehet kapcsolni. Amúgy sem tetszik, mert teljes fényerőn megy.
-
lacy027
tag
válasz
zsoltzsolt #28991 üzenetére
Nem.
-
lacy027
tag
Egy nagy negatív jár a Sony-nak is. A szoftver az hagyján, de nekem még ilyen telefonom nem volt, hogy ennyi alkatrészt kelljen hozzá rendelni. SIM takaró, most meg az alsó sáv. Volt egy rezgő motor csere is, de azt én nyírtam ki.
A kijelző keretét is lehetne cserélni, de azt hagyom, mert úgy tudom csak kijelzővel együtt lehet. A tok kitágult, könnyen kicsúszhat belőle a telefon. Az én kezemben ki is csúszott, azóta hiányzik egy kis darab a keret sarkából.
(Lejárt az 5 perc.) -
lacy027
tag
válasz
Dr Smoke #28886 üzenetére
Írtam az eladónak, meglepően gyorsan válaszolt, küld újat. Visszaírtam neki, nem kell új, az árát kérem vissza. Mivel ugyanattól az eladótól rendeltünk és mindkettőnké hibás volt, akár visszakapom az árát akár nem, szerintem egy nagy negatívval fogom illetni. A te esetedben a bubisodás meg eléggé látszik, nem hiszem, hogy szállítás közben ment tönkre, hanem már alapból így lett elküldve, hátha nem szólnak érte.
A napokban olvastam az eBay topikban, hogy aggodalomra adhat okot ha az eladó értékeléseinél nem látszik, hogy mire kapta, helyette privát az összes eladott cucc. Akitől rendeltünk, pont ilyen. Itt az eredménye.darvinya (#28887) - Ha visszaküldjük, a postán többet bukunk mintha nem csináltunk volna semmit.
kk831228 (#28888) - Nem sokkal jártam volna jobban ha a parts4repair-ról rendelek, úgy látom.
A Skyphone-t néztem még, de 5000 Ft az alsó sáv, +1000 Ft körül a szállítás. Ebay-ről öt kijönne ennyiből, abból meg már egy csak jó lenne.
-
lacy027
tag
válasz
darvinya #28880 üzenetére
Megvan az útmutató, ez alapján csináltam eddig. Az alsó szalagkábel sehol, magát mikrofon/rezgő panelját nincs mihez csatlakoztatni. A kérdőjellel jelzett helyen alapból kellene lennie szalagkábelenek, de semmi nincs. Ezt nem tudom átrakni a régiből. Az útmutatód utolsó képén is mindenttő sávban megvan az a kábel.
-
lacy027
tag
Darvinya vagy aki cserélt már alsó sávot, segítség!
Itt van előttem a telefon kiterítve, a képen látható pontnál elakadtam. Használhatatlan lenne az alsó sáv amit kaptam? Nincs ott az a kis szalagkábel, nem tudom hová dugni a mikrofon és rezgő panelját. A felső részével nincs gond, ott van szalagkábel, amit már csatlakoztattam.A hiba pirossal bekarikázva:
-
lacy027
tag
válasz
rjakab #28621 üzenetére
Basszus és tényleg. Ha nincs bekapcsolva az auto fényerő, alig akar elfordulni, viszont ha be van kapcsolva, azonnal és úgy fordul ahogyan kell. Érdekes összefüggés, de akkor megnyugodtam, minden rendben. Köszi! Auto fényerőn szoktam használni, helyzettől függően azonban kikapcsolom, ne túráztassa (egyfolytában fényerő fel, le, fel, le) magát feleslegesen egy felettem lévő lámpa miatt.
#28622 horvath85g
Nem nagy összeg eBay-ről megrendelni az alsó sávot. Inkább telefonnal a kezemben az alsó sávra várok egy hónapot, hogy megjöjjön és kicserélhessem, mint telefon nélkül a szervizre ugyanennyit. Valamint nem a Cordon közelében lakom, így még tovább nőne a telefon nélkül töltött idő. -
lacy027
tag
Olvasnivaló, nehogy kihaljon a topik. Ha én egyszer elkezdek írni.
Hónapokig semmit nem írok, aztán meg egyszerre egy regényt.
Meguntam a gyári JB lassúságát. Egyszerűen bármit csináltam vele, a friss telepítés pár hónap alatt közel használhatatlanra lassult. A GPS is borzalmasan lassan talát jelet, azt is pontatlanul tartotta. Rég odataláltam a helyre, de jel még mindig semmi. Idegesítő mikor lát egyszerre 10+ műholdat percekig, de pozíció mégsincs.
Szóval úgy dönöttem kinyitom a bootloader-t, majd CM11-et használok tovább. Egy ideje már használom, egyelőre tetszik és gyors is. Két érdekes dolgot leírnék, a napokban történtek.
Volt egyszer egy random újraindulás, neteztem, majd letettem az asztalra kikapcsolt kijelzővel. 10 perc múlva a világító kijelzőre és a Sony logóra lettem figyelmes. Ez volt az újraindulás a semmiből.
Tegnap a kijelzőforgatás nem működött helyesen, még több újraindítás után sem. Bekapcsoltam a forgatást, forgattam a telefont, de a kép nem fordult el. 1-2 perc után hirtelen úgy gondolta, hogy elfordul, aztán ugyanennyi kellett még vissza. A *#*#7378423#*#* nem működik CM11 alatt, így a Play-ről töltöttem le egy tesztelő alkalmazást a szenzorok működésének ellenőrzésére, azóta jó.
És milyen már, bootloader nyitás után pár nappal kezd el szétválni az alsó sáv.Gari így már nincs, úgyhogy már kinéztem honnan fogok alsó sávot venni végszükség esetén. A sim kártya takarójának elvesztésekor sem használtam garanciát, valószínűleg itt sem vettem volna igénybe. De akkor is, pont nyitás után pár nappal.
Hívásbug nálam utoljára tavaly volt. Annyira ritkán telefonálok (sajnos), hogy nem tud előjönni. CM11 alatt meg már nem kellene hívásbugnak lennie.#28614 darvinya
Én valószínűleg még sokáig. Nincs pénz másikra és így a CM11-el nem is vágnám ki annyiszor az ablakon mint a gyári JB-vel.Meg igazából nem is tudom mit vehetnék helyette. Egy Siemens után csak Sony Ericsson telefonjaim voltak. Az Xperia P-vel a Sony alkotott valamit, vannak nagyon jó tulajdonságai a telefonnak, de a szoftveres körítés amit ad mellé, hagy maga után kivetnivalót. Egyátalán nem biztos már, hogy a következő telefonom is Sony lesz.
-
lacy027
tag
Köszi! Egyszer rendeltem már tőlük, nem tudom miért nem néztem meg az oldalukat a mostani esettel kapcsolatban. Hétvégén levelezgetek még az eBay-es eladóval, ha minden jól megy akkor rendelem is a Skyphone-tól és talán még az eladó is bepótolja a hiányt, az jó lesz tartaléknak. Ahogy számoltam 1400 Ft lesz.
-
lacy027
tag
Történt, hogy kb. egy hónapja ismeretlen helyen leesett a sim kártya takaró elem. Szétnéztem a neten, majd elájultam. Mi kerül ezen a kis dolgon 2-4 ezer forintba? Végül eBay-en rendeltem egy ezresért néhány egyéb dolog mellett. (Oldalsó gombok + csavarhúzók, így olcsóbb volt mint magában.) Természetesen minden megjött a sim ajtót kivéve.
Valószínűleg újraküldi az eladó és január végére talán lesz belőle valami. Már ha újraküldi, ezt nem ajánlják mert nem küldik el soha újra. Szóval ott vagyok mint ahol voltam. Tud valaki olyan helyet ahonnan egy ezüst sim ajtót lehet rendelni, max. 1500 Ft-ért és esetleg még idén megjön? Vagy ha lenne valakinek felesleg, adnék cserébe bekapcsoló/hangerő vagy kamera gombot, nekem ezek úgysem kellenek.
-
lacy027
tag
válasz
Imike20 #26297 üzenetére
Nagyon sok a képzaj bármilyen kicsit sötétebb környezetben, apró fekete pontok formájában jelentkezik. Nekem sötétben soha nem szaggatott a kép, mindig folyamatos volt. Saját videóm. Kevés utcai fénynél látszódik valami a videón, de rosszabbak a képességei mint egy másik Xperia telefonnak. (Nem tudom pontosan melyik Xperia, de jobb videót készített éjszaka.) Jó közilágítás esetén talán jó lenne a felvétel, ha nem lenne rajta az a rengeteg zaj. Főleg ICS alatt kevés fénynél hajlamos volt elveszteni a fókuszt.
Próbáld törölni a kamera adatait az Beállítások/Alkalmazások/Mind menüpontban. -
lacy027
tag
válasz
XperiaP #26134 üzenetére
CWM restore után az első induláskor minden rendben, majd a másodiknál jelentkezik a hiba? Mert ebben az esetben csak türelem kell, 10-20 perc alatt el fog indulni. Sony logo, majd ilyesztően sokáig fekete képrenyő aztán feléled és elindul. Panaszkodtam itt régebben a nem egészen jól működő cwm-el kapcsolatban. Jónéhányszor megilyesztett és már telepítettem is újra, végül kiderült, csak várni kell.
-
lacy027
tag
válasz
koshmar #25847 üzenetére
Pont ma merítettem szándékosan 0-ra a telefont. 14%-nál szólt először, nyomkodtam és lement 8%-ra, ezután 20 percig néztem a MindigTV alkalmazással tv-t, közben 4%-nál szólt ismét. 1%-volt mikor kiléptem az alkalmazásból, aztán a kikapcsolásig már csak a menübe tudtam belépni.
-
lacy027
tag
Volt itt egy hozzászólás #25466 amiben a gyári JB-re feltelepíthető mod-ok vannak összegyűjtve. Ebben van ez a System UI is linkelve.
100-as JB-n ez működik, tudja valaki? Kétféle módón is telepítettem, mindkettőnél ugyanaz az eredmény: nincs a lehúzható értesítési sáv, a teljes felső sor eltűnik. Visszatéve az eredeti systemUI.apk-t rendbejön minden. -
lacy027
tag
válasz
sziku69 #25712 üzenetére
Az alkalmazás a közelség érzékelő alapján kapcsolja be a kijelzőt, így ennek folyamatosan működni kell, azonban energiatakarékossági okokból a kijelző kikapcsolása után x időn belül leáll a szenzor. A Screen Off Timeout-ot állítsd be never stop-ra, így elkerülhető az érzékelő kikapcsolása. A Set Sleeping Time (Alvásidő beállítása) lehetőségnél pedig beállítható, hogy éjszaka feleslegesen ne működjön a szenzor, ehhez a felette lévő Auto Pause at Sleep (Auto kikapcsolás alvásidőben) lehetőséget is be kell pipálni.
-
lacy027
tag
-
lacy027
tag
Volt valakinek olyan problémája, hogy lassan töltődik a telefon? Van rá megoldás?
Régebben, egy-másfél óra alatt feltöltődött a telefon, most legalább két óra kell neki. Egyátalán nem melegszik töltés közben, ezelőtt mikor gyorsan töltődött észrevehető volt némi melegedés.
18:26-kor raktam fel a telefont 21%-nál, most 20:26-kor még csak 85%-on van. Gyári (EP850) töltővel töltöm, merüléssel nincs gondom, most éppen két nap egy óra után tettem fel töltőre.
Szerk:
Újraindítás után felment 100%-ra, pont ahogy kipanaszkodtam magam... -
lacy027
tag
-
lacy027
tag
A FasterGPS appot még nem próbáltam, tegnap megtettem, átírta a gps.conf-ot. Ma net nélkül kevesebb mint 2 perc alatt volt pozíció. Javított rajta, remélem így marad.
-
lacy027
tag
válasz
zsoltzsolt #24397 üzenetére
Még régebben olvastam erről a programról itt. Feltettem, el sem indítottam, de jó ideig hibátlan volt a GPS a telepítés után, mindig gyorsan talált jelet. Pár napja egy fél órás sikertelen jelkeresés után indítottam el, letöltődött a program, töltöttem hozzá térképet, de semmit sem segített. Látva, hogy mennyire rossz maga az alkalmazás, töröltem. Sajnos nálam nem sokat segített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest